- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
-
PROHARDVER!
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anubis_9
őstag
Sziasztok! Szerintetek lenne értelme az esetemben lecserélni a 2x4GB DDR3 1600Mhz CL9 A-DATA RAM-omat erre a Kingston-ra? 2x8GB DDR3. 1600 Mhz-es sebességet tud a lapom max., de most ez a fajta RAM az akciós. Sokat használom a Lightroom-ot és a Photoshop-ot, videót nem szerkesztek. Az összefoglaló azt írta, hogy ilyen jellegű munkára ajánlott a min. 16 GB RAM. Az adataimnál ott van a teljes konfigom. Köszi!
[ Szerkesztve ]
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
Anubis_9
őstag
válasz koko52 #28149 üzenetére
Megnéztem a memóriahasználatot:
- 27-28% IDLE WIN alatt,
- 32% 1080p-s filmnézés közben,
- 51% Lightroom pepecselés közben,
- 57% Lightroom RAW/JPG konvertálás.Korábban i3-4330-as CPU volt, azzal mintha magasabb lett volna LR konvertáláskor a memóriahasználat, de ezzel a CPU-val most max. 57%, ami valójában nem is olyan vészes. Tényleg nincs olyan nagy szükség bővítésre, pláne, hogy ez olyan 15-20.000 Ft-ba került volna.
[ Szerkesztve ]
-
Anubis_9
őstag
Sziasztok! Gépfejlesztés előtt állok. Kb. 20 év után ismét kipróbálnám az AMD-t (AMD Ryzen™ 5 5600G). Itt a PH-n egy fórumtárs az ASROCK B550M Pro4 lapot ajánlotta hozzá. Szeretnék 2x16 GB RAM-ot a gépbe tenni, ezt néztem ki: CORSAIR VENGEANCE LPX BLACK CL18 (CMK32GX4M2D3600C18).
Azt szeretném kérdezni, hogy remélhetőleg nagy eséllyel kompatibilis lesz a lap és a RAM, még ha a lap Memory QVL (Cezanne) sorai közt fel sincs sorolva ez a RAM típus?"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
Anubis_9
őstag
válasz bluemirage #43303 üzenetére
Nem lenne külön VGA a gépben, mert egyáltalán nem játszom már. Filmet nézek 4K@60Hz felbontásban, hobbi szinten használok Adobe PS, InDesign szerkesztőprogramokat stb. Néztem, valóban nem sokkal drágább a CL16-os RAM. Már csak azon hezitálok, elég-e a 16 GB RAM, vagy kellene a 32 GB. Szerintetek? Hosszú távra tervezek, a mostani gép is 8 éve van meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Vicces képek
- AliExpress tapasztalatok
- Path of Exile (ARPG)
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest