Hirdetés
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Egérpad topik
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Modding és elektronikai kérdések
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
laca500
aktív tag
válasz
KAMELOT #38499 üzenetére
Azt olvasom itt, hogy a modulon lévő chip-ek számát jelenti.
Ha nem említetted, akkor gondolom mindegy, hogy ha nem megegyezőek! -
Cash_Box
újonc
válasz
KAMELOT #38496 üzenetére
Szia!
Nem igazán értem mire gondoltál, a tényállás az hogy szeretnék 8 GB-ról 16GB-ra bővíteni.
A kérdés lényege az volt hogy a jelenlegi és a kiszemelt memória modulok mennyire kompalibisek, egyszerre behelyezve (2x4 2133 lc11 és 2x4 2133 cl 9) a gépbe elindulnának-e esetlegesen valamilyen beállítást kell-e módosítani esetlegesen felejtős xy indok miatt. -
Fisha
őstag
válasz
KAMELOT #38483 üzenetére
Sziasztok!
Szeretnék memóriát bővíteni egy Dell Inspiron 3567-be, de valami nem stimmel. Ilyet tennék bele: Kingston KVR26S19S8/8.
Szerintem kompatibilis a ram, amit beleteszek, de meg se nyikkan, ha beteszem, fekete kép bootolás helyett, pörgő ventikkel. Mit nézek be? Melyik paraméter nem stimmel?Előre is köszi a segíséget.
-
robotzombie
csendes tag
válasz
KAMELOT #38273 üzenetére
A memóriák csak az A1, A2 slotban indulnak el. Külön-külön vagy párban is indul, a bios szerint 2133 -on , 1,216 V-on. (3200 és 1,35 a teljes, de az alaplap ugye 2933 MhZ -re korlátoz)
A B1, B2 slotba helyezve bármelyiket, bárhogyan, a szgép nem indul el. Kombinációban sem, tehát a megfelelő A2 B2 kombinációban sem indul el a gép. Az alaplapi CPU és RAM led villog. (nem folyamatosan ég, ahogy kéne probléma esetén, de csak az egyiknek)
A RAM nem szerepel az alaplap támogatott listáján, ( CMW16GX4M2C3200C16 ) de ettől még működhetne, legalább is ilyen panaszt nem találtam eddig.
Lehet alaplap probléma, más memóriával "még" nem tudtam kipróbálni a lapot, de lehet, hogy nem is fogom tudni, mert nehéz megfelelőhöz hozzájutni.
Lehet, hogy garanciával próbálkozom az eredménytől függően, de ezen a héten körülményes személyesen intézve a lezárások miatt. -
geckowize
őstag
válasz
KAMELOT #38128 üzenetére
Szia,
RAM méret (AIO ajánlás):
Tettem egy gyors kitekintést az AIO hűtés világába és úgy látom elég húzós ára van újonnan a kompakt vízhűtéses topic téma összefoglalójában lévő ajánlott daraboknak (már amelyik elérhető), a legolcsóbb (Enermax Liqmax II 240) 36.000 Ft.RAM órajel:
Tehát ha nem tervezek tuningot később sem, akkor jó lesz a 3000 MHz-es modul a B-s lapban, mert úgy 2933 MHz-en fog menni. Megfelelő XMP profil gondolom lesz mind 2666 MHz-hez (i5-10400F), mind 2933 MHz-hez (i7-10xxx) is , ugye?CAS Latency:
Köszi a választ, mérlegelni fogom ezt vásárlásnál.#38129
jeni:
"Az Alzánál elvileg rendelésre meghozzák."
Bocsi, de mit is?Fabrikálást hanyagolnám, köszi.
Scythe Mugen 5 Rev B (SCMG-5100) - 21.000 Ft körül van, még gondolkozom rajta.Mimimum kiadás workaround:
Közben eszembejutott, hogy az is járható út lenne, ha először az új procit és alaplapot rendelném még új RAM nélkül, beraknám procit, rá a Matterhornomat és kiderülne, hogy milyen távol van a borda a DIMM slottól. A jelenlegi Ballistix Sport LT-met is beleraknám ami 33 mm és megmérném mennyi hely van még.Ennek szerintetek lenne buktatója?
Én csak annyit látok benne, hogy két külön díjat kellene majd házhozszállításra fizetnem. -
geckowize
őstag
válasz
KAMELOT #38124 üzenetére
Szia,
RAM méret:
A következőknél nem találtam infót, hogy milyen magas a modul:-Corsair Vengeance RGB(oh, úgy látom ezt már nem forgalmazzák)
- G.SkillTrident Z RGB (3600 MHz-es teszt szerint 44 mm, nem tudom ez mennyire megbízható)Abban esetleg tudnál segíteni, hogy honnan tudhatom meg előre, milyen távol lesz egymástól az alaplapon a CPU Cooler bordája és a DIMM slot? Vagy erről nem lehet előre megbizonyosodni, úgyhogy inkább a CPU Cooler bordájának magasságát, a 37 mm-t tekintsem itt limitnek és kizárólag attól kisebb magasságú modulban gondolkodjak? Mert ahogy összeválogattam az itt ajánlott márkákból a ramokat, így csak RGB nélküli modulok jöhetnek szóba és abból is az ajánlottak közül a Kingston HyperX Fury (34.10 mm) és Corsair Vengeance LPX (33.53 mm).
RAM órajel:
Elsősorban azért nézegettem 2666 MHz-től felfelé, mert árban eléggé együtt mozognak a 2666, 3000 és 3200 MHz-es modulok és ha már elhanyagolható a különbség árban, időtállóbbat vennék. Nem csak akkor kell Z-s lap, ha szorzózármentes i7-et szeretnék majd? Vagy szorzózáras i7-re váltásnak nem is lenne értelme, ezért mondod, hogy akkor már Z-s lap 4000+ MHz-es rammal?CAS Latency:
Arra esetleg valaki tudna válaszolni, hogy mennyire is számít a CAS Latency, CL15 mennyire érezhetőbb, hogy gyorsabb, mint a CL16?A válaszokat előre is köszi!
-
-
jozsi252
veterán
válasz
KAMELOT #37869 üzenetére
"Ram... Régi ki, új be... Csókolom "
Meg is jött a RAM ma du. szerencsére hiba nélkül (kopp kopp kopp) sikerült a művelet, nem kellett mókolni semmivel, egyből felismerte.
Azért féltem nagyon mert régebben 2x4GB volt benne, 2 éve kb lett bővítve még 2x4GB-al, és akkor elég sokat szívtam, mert nem töltött be a win, csak felpörögtek a ventik, majd leálltak, és ezt így.. Aztán egyszer csak jó lett.Köszönöm a segítségeteket!
-
jozsi252
veterán
válasz
KAMELOT #37858 üzenetére
Az az igazság hogy olyan lapba megy bele a 3200MHz-es Corsair RAM ami H-s lap, és csak 2400MHz-ig tudja kezelni a ramokat. Szóval ebből a szempontból túl sok beállítani való nem lesz a BIOS-ba.
Próbálom megelőzni a "gondokat", aztán azért tudakolódtam hogyha valami van akkor mik a teendők. Jobb előtte utánajárni mint mikor szembesülök vele.
Találtam egy "ultimate" megoldást Asrock fórumán, gondolom ez akkor van ha nagyobb gebasz van, de ezzel a megoldással lehet a BIOS-t resetelni 100%-osan?1. Disconnect the system's power from the wall
2. Press and hold the power button for 10 seconds to be sure residual power is discharged
3. Place the "Clear CMOS" jumper in the clear position
4. Remove the CMOS battery
5. Leave the system in this state for 4 hours. 10 minutes is enough in most cases but if that yields no result then to be absolutely certain CMOS is clear I recommend 4 hours.
6. Place the "Clear CMOS" jumper back in its original position
7. Replace the CMOS battery
8. Power on the systemkoko52
Köszönöm szépen a segítséged ismét. Akkor nem csinálom meg csak ha valami gond lenne. Illetve hogy ne legyek teljesen buta hozzá.
A CMOS ha jól értelmezem egy olyan memória ami a BIOS beállításokat tárolja. És az
- elem kivételével megszűnik az áramellátása, így a memória hogy nem kap áramot elveszti a beállításokat, csak az alap settings marad meg ami bele van "égetve"?
- a PC kikapcsolt (kihúzott tápkábellel) állapotába pedig ha a jumpert használom akkor az áramkört zárom rövidre, aminek szintén az a hatása hogy nem kap áramot a memória, így a beállítások szintén törlődnek?Neten láttam több olyan videót ahol 2 tű volt csak a CMOS Clear-nél, itt "szokás" azt csinálni hogy egy csavarhúzót bedugok a 2 pin közé, és ezzel zárom rövidre.
Ahol meg 3 tű van, ott pedig a jumper zárja rövidre amikor a 2. illetve 3. pinre rakom rá?Remélem nem mentem el túlzottan offba.
Köszi!
Amúgy ezt sikerült megvenni 40 000ft-ért a konzolvilágnál. Szerintem jó vétel volt nagyon!
Corsair 32GB/3200MHz DDR-4 VENGEANCE LPX fekete (Kit 2db 16GB) (CMK32GX4M2B3200C16) memória -
AddyKing
tag
válasz
KAMELOT #37780 üzenetére
Nem is tudtam, hogy 20 évvel ezelőtt vagyunk. Ennyiért azért többet várna az ember. Mondjuk vicces, hogy a G.Skill kompatibilitási listája szerint ez a Kit működik a lapommal.
Akkor nem marad más, feltúrom a net bugyrát, hátha valakinek van megfelelő beállítása ehhez az esethez. Azért köszönöm a gyors reakciókat!
-
-
undeflorate
csendes tag
válasz
KAMELOT #37761 üzenetére
Egyébként milyen hátrányom származhat abból, ha végig 2133 értéken marad? Nézegettem videókat és elvileg a sebesség nem minden esetben számít nagyon sokat (lehet, hogy nem pontosan így van, de más dologgal is foglalkoztam közben
), szóval ha játékokban mondjuk 5-7 fps között van a különbség, akkor az nem számottevő, és meghagynám a memóriákat.
Gondolom, az új generációs procik talán már jobban kezelik a memóriákat. Ha igen, akkor ez esetben is megtartanám őket, max addig a fiókban pihennének. -
undeflorate
csendes tag
válasz
KAMELOT #37759 üzenetére
Mindenre elég, csak mivel jó áron volt, gondoltam, veszek még egy párat, hogy ha már se új procit, se új videókártyát nem tudok venni, akkor legalább a teljesítményben legyen némi növekedés, ha nem is sok.
Azt tudtam, hogy a 4 modullal szemben előnyben van a 2, de hogy ekkora visszaesés legyen, azt nem gondoltam volna...
Ha frissítek BIOS-t, az segíthet valamit a memóriák kezelésében? Ha igen, melyik verzióra érdemes frissítenem? A legújabbra, ami már támogatja az új procikat? (Gondolom, a régiek teljesítményét azok már nem befolyásolják érdemben) -
holozis_HUN
addikt
válasz
KAMELOT #37658 üzenetére
Persze, csak az APU miatt szerettem volna minél jobb RAM-ot, bár a késleltetés nem számít annyit pluszban, az órajel jobban számít, csak érdeklődtem hátha tud valaki ennél jobb RAM-ot XMP nélkül. Jó lenne, ha támogatott lenne az XMP, de a Dell nem akarta valamiért
Köszönöm!
-
holozis_HUN
addikt
-
-
undeflorate
csendes tag
válasz
KAMELOT #37536 üzenetére
Mindenre elég a 32. Sajnos, ebből a memóriából nincs 32GB-s darab, 16 a legnagyobb (gskill trident z).
Csak azért vennék, mert most jó áron tudnám beszerezni ugyanazt a kit-et, és ha a jövően fejlesztenék (proci, videókártya), akkor a memória része már le lenne tudva. De lehet, hogy felesleges még vagy 10 évig ebben gondolkoznom.Egyébként mennyi idő múlva szoktak felhagyni adott ram gyártásával? 2-3 éven belül itt a DDR5, szóval bőven ráérek még ezen gondolkozni, nem?
-
undeflorate
csendes tag
-
fagylalt
senior tag
válasz
KAMELOT #37509 üzenetére
Jelen pillanat szerint Intel 1151 v1-hez menne, de valószínű, hogy ez változik (1151 v2 / 1200). Tudom, hogy az Intel ennél a tokozásnál hivatalosan csak 2400MHz-ig támogat, de ettől most kérem vonatkoztassunk el. Köszönöm!
G.Skill preferált márka, de vevő vagyok alternatívára is az árak miatt. Elsődlegesen ezért mertem megkérdezni itt.
-
-
NandoXXL
senior tag
válasz
KAMELOT #36997 üzenetére
Minden rendben van, 'dual die' van összedrótozva, ha quadban megy magas a késleltetés, ha csak az egyik die vezérlőjét használjuk akkor egyből jobb a késleltetés de csak dual-ban megy. A másik mode hogy csak egy die aktív, de herélt cpu-t használjon @@@..
De ez ilyen first gen platform, ettől még jó, és használható WS/HEDT rendszer. -
NandoXXL
senior tag
válasz
KAMELOT #36991 üzenetére
1920X Gigabyte Designare TR4 (3900MHz cpu all core OC)
2x G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz F4-3000C16D-16GISB3200MHz@ OC Quad 4*8GB (be van állítva a rendszer, most nem tudok stock 3000MHz-et nézni, de a többieknek a 3200-es kit ezt hozhatja)
Aida read
Aida write
Aida copy
Aida latency
Aida photo
Aida zlib
Cinebench 20 -
NandoXXL
senior tag
válasz
KAMELOT #36971 üzenetére
Igen 2db 2x8gb kitet vettem, 2*16GB -ot cseréltem.
1920X Gigabyte Designare TR4
2x G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz F4-3000C16D-16GISB (36000HUF a két kit)
probléma nélkül megy, utolsó friss biosalNos a ram 3200MHz-et tud, nem egy OC bajnok a ram, 'szokásos' Geil (volt Ripjaws hoz szerencsém). De mint a legolcsóbb 5 év garis 3000MHz-es mem, vállalható.
A helyedben én is, de ez egy 'TESCO gazdaságos hobbi gép', használt lap(garis), hűtő. A proci volt új 12mag 68000HUF (3,9GHz 1.248V nem rossz, de alapon is jó a proci)
szóval ennyiből nem mész messzireVega 56
rakhatsz alá amit akarsz, nem lesz sokkal jobb. Ez egy igásló, nem paripa
-
NandoXXL
senior tag
válasz
KAMELOT #36945 üzenetére
Köszi.
És akkor a többieknek:
1920X Gigabyte Designare 399XA lenti memóriák valószínűleg mennek a gyári értékeken TR4-es konfigban?
Vagy nem sokkal drágábban ajánlotok mást?
G.SKILL Ripjaws V 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz F4-3200C16D-16GVKB
G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz F4-3200C16D-16GIS
G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz F4-3000C16D-16GISB -
NandoXXL
senior tag
válasz
KAMELOT #36943 üzenetére
CPU 1920x Gigabyte Designare 399X, később lehet váltanék 3800/3900-ra. Ezért kérdeztem, hogyan kezeli a 3xxx széria a 4 modult. Ha nem az igaz lehet maradok a minnél olcsóbb stabil 3000-3200-es ramokknál quadba. De a keret szűkös. Mondjuk úgy nem mindegy hogy 40e vagy 60e 4x8GB ram.
-
zetecR
addikt
válasz
KAMELOT #36861 üzenetére
A Viper?
Én ezt találtam, vám nélkül. -
yagami01
aktív tag
válasz
KAMELOT #36844 üzenetére
Oh, de.
Játék + munka. HEDT-t nem akarok belekeverni még hosszútávon sem. Már csak azért sem, mert drága. ( Tudom, hogy régebbi Threadripperek vannak már egész jó árban ) Ha szeretném elmegyek 3950X/5950X magasságába, de a fölé nem.
Biga szerint - ha jól vettem ki - működhet a négy. Jobban, mint a három. És nagyon sok pl. drágább konfignál teli vannak a slotok... lehet van ilyen, de én még nem hallottam, hogy emiatt szálltak volna el lapok vagy hogy ez olyan gyakori lenne. Eleve azt gondolnám, hogy a lapgyártók ha már egyszer négy slotot tesznek rá gondolnak arra (főleg ha nem belépő kategóriás a lap), hogy valaki használni is szeretné azokat és gondolnak a terhelésre.
Kicentiztem a dolgokat, 2x 32 nem férne most bele, 2x 16 lesz aztán később szerintem hozzá még ugyan ez. Legalábbis most így gondolom.
Köszi amúgy mindenkinek a segítséget! -
zsombor22
aktív tag
válasz
KAMELOT #36770 üzenetére
Bocs lehet hogy én fogalmaztam rosszul
Van egy ilyen szettem [HyperX Fury HX432C16FB3AK2/32] és ehhez vennék még ugyan ilyen szettet így lenne mag a 64 GB (ez kerülne 50 ezerbe)
Azért kérdeztem az elején hogy milyen érdembeli különbség van a Fury és a Predator széria között?
A 32 GB Predator-t DDR4 3200MHz HX432C16PB3K2/16 cserélném le 64 GB HyperX Fury DDR4 3200MHz HX432C16FB3AK2/32] ra -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest