Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Kivizsgálja az Arc meghajtó magasabb többletterhelésének az okát az Intel
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
totoka2
tag
...tudom, tudom OLED TV-ből meg a 85" a normál méret (nálam a hangfalaktól csak a 47" fért el, de nem is érzem hiányát nagyobbnak).
A 17 cm x 45 cm x 47 cm méret eléggé bumfurdi egy nappaliban a plafonról belógatva. Ha a konyhaszekrény tetejére tudnám tenni, akkor nem zavarna ez a méret (vagy lenne dedikált moziszoba), de az sajnos nem opció a páraelszívó/zsíros gőzök miatt.
Infocus/SIM2 már emészthető méret ... csak ott a színnel kellene valamit csinálnom.Ha nem tudom megoldani feleség-kompatibilis módon akkor marad az OLED-es filmezés.
-
totoka2
tag
válasz
Cseneles #69715 üzenetére
- Az X30-al az a baj, hogy óriási (= nem feleség komptibilis).
- batyo-tól az Infocus-okra gondolsz, vagy az Optomák-ra? (az infocus-ok mérete egész emészthető)
- Cube: Végül is ezt is le lehet fóliázni fehérreA lista nagyjból "ajánlott"-sági sorrend is, vagy bármelyik jó deal ?
Az ALR vászonnal kapcsolatban vélemény? ...vagy elég/jobb egy sima fehér? (esetleg abból van ajánlat)?
Amiket én néztem mindegyiknek jobb(többszörös) a fényereje mint amiket te linkeltél... akkor most az nem számít?
-
totoka2
tag
Sziasztok!
Projektort szeretnék venni, azaz lecserélni a kis olcsó Blitzwolf-ot.
- mire szeretnéd használni a projektort: Mozizásra: Youtube/Netflix/NAS
- mire szeretnél vetíteni: A Blitzwolfhoz lőttem korábban egy Funscreen 92" rolós fehér vásznat, ezt is cserélném, de ha már cserélem motorosra, akkor legyen oldalfeszített is (fix vászon nem jöhet szóba sajnos). Ez az ALR mennyire jó vétel (kell egyáltalán nekem az ALR, vagy jobb a sima fehér)? 92"-100" biztos elfér, 110" kérdéses:
https://hardverapro.hu/apro/xyscreen_mf1_100_oldalfeszitett_motoros_alr_vaszon/hsz_1-200.html
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt: 92"-110", kb 3-3.5m-ről vetítve , kb 2.5-3m-ről néznénk
- mekkora a szoba: ~30nm
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort: nappali/étkező/konyha >>> hátsó fal = konyhaszekrény teteje, a páraelszívó fölött ... az a gőz nem hiszem, hogy jót tenne a gépnek, szóval maradna plafonra szerelve, ahogy most is van, biztonságos távolságra a forró gőztől
- mennyit szeretnél rá költeni: projektor jó lenne ha kijönne 150-200e-ből max., de nem baj ha benézünk 150e alá (természetesen használtakat nézegetek ennyi pénzből) + vászon pedig bár másodlagos, de ott még talán beleférne a fentebb linkelt ~180e. ár.
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda: Nappali, szóval max redőnnyel tudok árnyékolni jelenleg oldalról, a vászon egy (szürke/barna) szekrény előtt van.
Jó lenne, ha lenne rajta USB, mert akkor a TV okosító (amiről hajtanám) tápolása egyszerűsödne.
Még valami... a 45x50c20cm méret nem feleség kompatibilis... szóval a relatíve kissebb ház is "igény" lenne.Ezek közül valamelyik esetleg ajánlott vétel?:
https://hardverapro.hu/apro/epson_eb-u04_full-hd_projektor_1930_ora_van_lampab_2/hsz_1-200.html
https://hardverapro.hu/apro/uj_epson_eb-u32_full_hd_projektor_58oras_epson_eb/hsz_1-200.html
https://hardverapro.hu/apro/benq_th681_3d_dlp_projektor_3200ansi_lumen_fenyero_2/hsz_1-200.html
https://hardverapro.hu/apro/epson_eb-u05_full-hd_projektor_csak_950_lampaora_e_2/hsz_1-200.html
https://hardverapro.hu/apro/optoma_hd39darbee_full_hd/hsz_1-200.html
https://hardverapro.hu/apro/benq_th681_3d_dlp_projektor_3000ansi_lumen_fenyero/hsz_1-200.html
https://hardverapro.hu/apro/benq_mh741_ujszeru_prezentacio_es_hazimozi_4000_al/hsz_1-200.html
https://hardverapro.hu/apro/benq_th671st_full_hd_gamer_projektor_3000_lumen_fe/hsz_1-200.html
https://hardverapro.hu/apro/optoma_uhd35x_4k_dlp_3d_1080p_240hz_7h_uzemora/hsz_1-200.html -
totoka2
tag
válasz
Celithrandi #68447 üzenetére
Frissítés nincs, már néztem.
Van rá bármi esély, hogy egy optikai HDMI kábel megoldaná a késést?
(nem szivesen mondanék le a lejátszóról, mert elég kényelmes az AndroidTV/GoogleTV használata a család többi tagjának, és nem feltétlenül akarnám bonyolítani az életüket) -
totoka2
tag
válasz
Celithrandi #68396 üzenetére
Volt egy kis időm ... próbálgattam...
1) XioamiTvBox - 1.5m HDMI - TV:
- kép: 1.5m HDMI-vel a Boxról
- hang: 0.6m Jack-RCA-val az erősítőbe (a Boxból közvetlenül):
CSÚSZIK2) XioamiTvBox - 1.5m HDMI - TV:
- kép: HDMI-vel a Boxról
- hang: 1m optikai kábellel az erősítőbe (a Boxból közvetlenül):
CSÚSZIK3) XioamiTvBox - 1.5m HDMI - TV:
- hang: 1m optikai kábellel az erősítőbe (a TV-ből!!!):
Kép-Hang szinkronban4) XioamiTvBox - 10m HDMI - Projektor:
- hang: 0.6m optikai kábellel az erősítőbe (a Boxból közvetlenül)
CSÚSZIK5) XioamiTvBox - 10m HDMI - Projektor:
- hang: 8m Jack-RCA-val az erősítőbe (a Projektorból)
Kép-Hang szinkronban... szóval úgy néz ki, hogy ha a TVBoxból megy a hang közvetlenül az erősítőbe, akkor van késés (több/kevesebb, a HDMI kábel hosszától függően)
... HA viszont onnan veszem a hangot, amiből végül "kijön a kép" (TV/Projektor) akkor minden OK a hanggal, attól függetlenül, hogy analóg, vagy digital vonalon érkezik az erősítőhöz. -
totoka2
tag
válasz
Celithrandi #68387 üzenetére
Bocs... próbáltam egyértelműen leírni, de itt egy gyors skicc (bocs a minőségért ... első wacom-os rajzom).
Próbálom a lehető legegyszerűbben összerakni ...
Az erősítő sima sztereó, nincs HDMI bemenet csak RCA/OPT/USB. -
totoka2
tag
Annyira kicsi a csúszás, hogy csak most tűnt fel, de csak kb 2-3 hete van meg a projektor.
Eddig is feltűnt néhány magyar filmnél (szinkronosnál nem feltűnő), de most egy YT klippnél tűnt fel nagyon.
Alapból egy állványon volt próbálva a projektor, és közvetlenül a hátába dugva a Xiaomi okosító (ráadásul egy másik /Xiaomi Mi Stick ami közvetlenül a HDMI csatiba megy, nem pedig a Mi TV Box, amihez mindenképpen kell HDMI kábel a csatlakoztatáshoz/). A hang pedig egy Hosszú jack-RCA-val volt bekötve az erősítőbe. Itt még nem volt észrevehető csúszás!
Most felkerült a projektor a mennyezeti tartóra, és a 10m-es HDMI kábellel az erősítő melletti Mi TV Box-ra lett rákötve .. és a hang Optikain mehet így az erősítőbe.
Van itt sok változás ... majd nekiállok egyenként minden elemet/konfigot tesztelni, csak azt hittem a tapasztaltabbak csak úgy csípőből rávágják mi a rossz -
totoka2
tag
Sziasztok!
Van egy Blitzwolf V10 projektorom. Egy 10m-es HDMI kábellel van rá kötve egy Xiaomi Mi TV Box, amiről etetem (leginkább Youtube/NAS). A hang a TV Box-ból 1m optikai kábellel az erősítőbe megy.
A problémám, hogy egy nagyon kicsivel el van csúszva a hang az erősítőn. Az erősítőben nem tudok késleltetést állítani, A TV Box-on pedig csak annyi hangbeállítás van, hogy automatikus/PCM/Passthrough-ban küldje-e (próbáltam, mindhárom állásban ugyanaz a késés) . A hangot próbáltam sima Jack-RCA kábelen is átvinni, de megmaradt a csúszás.
Ha a projektor eépített hangszóróján hallgatom a hangot, akkor tökéletes szinkronban van a képpel.
Van valakinek ötlete, hogy mivel lehet a csúszást kiküszöbölni, vagy csökkenteni?Esetleg a HDMI kábel cseréje optikaira segíthet rajta?
-
totoka2
tag
Irodai gépről van szó... és iroda költözés miatt selejteznek. Van LED-es is. Az ASUS B1M mennyire gagyi? Azon gondolkodtam, hogy ez kezdésnek jó lehet (nem kell bele lámpa, így relatíve olcsón belekóstolhatnék a projektorozásba)
Amúgy teljesen besötétíthető nappaliba kerülne, fehér plafonnal, világosbarna falakkal, és barna/szürke bútorokkal. -
totoka2
tag
Én is hasonló cipőben járok. Új kellene, kizárólag oktatási céllal, és a célár nekem is 150e körül lenne (nagyon max 200e-ig elmehetünk talán). A sötétítés problémás lehet néha (nem állandó a felhasználási hely, hanem bizonytalanul sötétíthető kórházi referáló helyiségek)
[Ez] mennyire rossz/jó?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kivizsgálja az Arc meghajtó magasabb többletterhelésének az okát az Intel
- Linux kezdőknek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Fotók, videók mobillal
- PlayStation 5
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Honor X6b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB CM CMP 510 Corsair 650W
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest