Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- OLED TV topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- CPU léghűtés kibeszélő
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Teljesítményvesztést okoz az új NVIDIA App
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
KatonaT
aktív tag
Ezt az írást én nem mertem volna elküldeni
Azért "durva" dolgokat tudsz írni!
De ez a legdurvább
"semmilyen visszaverődési probléma nem lesz belőle, mert a szemed a képre fókuszál és nem a környező falakra."
Attól hogy valahova fókuszál a szemed te még a többi dolgot látod!
Nem is tudom honnan jött neked ez de a "Fókusz" szó nagyon megtetszett neked -
iolaus1980
csendes tag
Szerintem finom voltam, és árnyalt. Büntetlenül lehet szamárságokat írogatni a netre? Az a probléma, hogy még mindig nem érted miért így kezdtem a mondókámat. A hozzászólásodban túl sok volt a kijelentő mondat, és a valótlanság. Esetleg másokat félrevezethetsz ezzel. Inkább erre gondolj. Nem bántani akartalak, csak jelezni.
-
69Raizen69
tag
"nálam nem volt különbség"
Mi között nem volt különbség?
Talán kipróbáltad a projektorodat egy teljesen fekete falú és plafonú szobában majd egy fehér vagy világos falú és plafonúban?
Mert ha igen akkor kétlem hogy olyat írnál,hogy a fal színe nem befolyásolja a vetitet képet.[ Szerkesztve ]
Termel az elbutított rabszolganép!..... Eladod a tested a pénzedért, kifizetik érte az órabért
-
69Raizen69
tag
Valóban elképesztő,hogy most hirtelen már tudod.
Annak ellenére,hogy ilyent állítottál :
"...a vetített kép "keretén" kívül, mint egy határ, nem megy a projektor fénye. csak és kizárólag az adott felület fogja meghatározni a látott kép minőségét...."Termel az elbutított rabszolganép!..... Eladod a tested a pénzedért, kifizetik érte az órabért
-
iolaus1980
csendes tag
Bizonyára nagyom művelt lehetsz. Te ilyeneket tudsz?
Szerintem elsősorban az a menő, ha nem írunk hülyeségeket.
Felkapcsoltál már lámpát mozizás közben? Ebben az esetben hasonlót tapasztalhatsz, de nyilván ilyenkor látványosabban romlik a képminőség. Vetítés közben nincs teljesen sötét, hiszen valamiféle tartalmat jelenítünk meg közben, és a vászonról ennek a fénye szóródik szét a szobában és verődik vissza a világosabb falakról.
Most már tudod.[ Szerkesztve ]
-
iolaus1980
csendes tag
Segített valaki, vagy magadtól írtál ekkora baromságokat?
A fehér falakról visszaverődő fény nem azért gáz, mert a szemedbe is jut belőle. Mivel a falakról szórt fény verődik vissza, ezért ebből nyilvánvalóan jut a vászonra is, és ez bizony odaver a kontrasztnak. Fókuszálhatsz Te bárhová.... -
djxp01
senior tag
Köszi! Ezek alapján belőttem, és a lenti két képre egy láttamozást, és jóváhagyást kérnék tőled (tőletek), hogy kivitelezhető lenne-e a tervem, vagy sem. A maximális távolság a készülék és a vászon között 385 cm. )
-a plafonra szeretném rakni a vetítőt, milyen magasra rögzítsem a készüléket, milyen döntést kapjon lefelé a készülék? (minőségromlás?)
-a kalkulátor alapján 22 cm legyen a projector lencséje és a vászon teteje között? ebben az esetben mindenképpen egy plafonra szerelhető rögzítőt kell használnom, amit fel-le lehet majd állítani?
-a kép alapján 1.14x-es zoom-mal tudtam kikalkulálni a kívánt távolságot, ezzel a vetítővel kivitelezhető minőségromlás nélkül a történet?
-milyen magasságban legyen a földtől a vászon?
-lenne egy csillár is a plafon közepén, ami csak 16cm-re nyúl lefelé a plafontól, ez nem lenne útban?(vászon Elite Screens ezFrame R110WH1, vetítő Optoma HD25)
[ Szerkesztve ]
regisztrált: 2005-07-05
-
yodamastah
őstag
Ez az összehasonlítás.... Egyrészt téves állítások vannak benne (pl LCD élesebb és kontúrosabb.. ), másrészt az előnyök / hátrányok résznél jelentős hiányosságok vannak.
Az 1 chipes DLP projektorok óriási előnye a rendkívül egyszerű light engine. Ez az oka annak, hogy sokszor még egy alap DLP projektor is tiszta és éles képet tud csinálni (pl W1070). Akár sokkal komolyabb és drágább LCD/D-ILA/SXRD projektorokhoz képest is látványosan tisztább és élesebb tud lenni egy belépő DLP gép képe.
A DLP legnagyobb hátránya egyértelműen a szivárvány. De mondjuk összehasonlítva egy belépő LCD-t egy belépő DLP-vel, úgy szoktam fogalmazni, hogy igaz néha látom a szivárvnyt a DLP-n, de az LCD-n meg állandóan látom hogy fos a kép
LCD-ből a belépő kategória szerintem felejtős. LCD-ből a legjobbakat kell megvenni, amikben van Deebplack technológia. Pl TW8100/9100 Epson. Ezek a Deepblackesek általában jó gépek, de mondjuk egy TW3200 (ezmár kifutott, csak volt ezzel kapcsolatban kérdés nemrég) közelében nincs képélességben, kép tisztaságban, dinamikában, színpontosságban mondjuk egy W1070-hez képest.
[ Szerkesztve ]
-
KisTücsök
addikt
-
törölt tag
két lehetőség van, az egyik: folyamatosan szkenneli a bemenőt jelet mindegyik csatlakozón sorban egymás után, és ezért van a fáziskésés, míg megjelenik a kép (akkora ér a hdmi-hez). nekem az össze projim így csinált. érdemes megnézni, van-e olyan beállítási lehetőség, fix hdmi.
a másik lehetőség a vagy nem. -
szaszlaci
addikt
Felvettet kell nézni. Hogy a PC-d mennyit vesz fel, azt meg kell mérni, de biztosan kevesebb, mint 450 W. Kérdezd meg egy ilyesmivel foglalkozó topikban, ha leírod ott mid van, biztos meg tudják tippelni.
A projit szerintem lehet számolni 230 Wattnak nyugodtan.Nem értek hozzájuk, azért is javasoltam az ezzel foglalkozó topikot, Szünetmentes néven megtalálod.
Általában FSP-ről jó véleménnyel vannak.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
szaszlaci
addikt
Hát egy irodát nem is fogsz szünetmentesíteni 20 ezerből
Állítólag az a baj vele, mint a gagyi tápokkal.
PC komm. port azt jelenti, hogy szól a szünetmentes a gépnek, hogy áramszünet van, el kéne menteni a dolgokat és leállni. Enélkül még használható.Ha 1 VA = lenne 1 Wattal, nem mondanám, hogy figyelj rá. Keresd meg, hogy az adott készülékhez hány Wattot adnak meg, a Voltamper jelen esetben marketingszámnak tekinthető.
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
szaszlaci
addikt
Inkább valami márkásat, ezekről nem feltétlen vannak túl jó véleménnyel. Bár a szünetmentes topikban okosabbak lesznek.
Meg vigyázz, a VA (Voltamper) nem ugyanaz, mint a W (Watt). Neked olyan 600 Wattos tuti elég lesz.[ Szerkesztve ]
-
-
szaszlaci
addikt
Meg kéne mérni, mennyit vesz fel a PC. Ha 450 Wattos a táp, akkor jóval kevesebbet.
Meg azt is kellene tudni -próbával-, hogy mit szólnak egy olcsó kvázi szinuszoshoz.De nehogy azt hidd, egy ilyennel még fél órát játszhatsz vele, hogy közben megy a proji!
-
OddMan
őstag
Én már két projit is vettem webshopban és egyikkel sem volt gondom. A mostani 3. projimnak szart be a színkereke 1.5 év után, de ezt orvosoltam 24e ft.-ból.
Amúgy a projektorbolt.hu ha jól tudom eléggé profi cég, velük biztosan nem lesz gondod, csak kb. 80e ft.-al drágább ott a HD200X, mint a legolcsóbb helyen. Nekem ennyit biztosan nem érne meg a dolog, de ha tutira akarsz menni, akkor igazad van, náluk kell megvenni.
[ Szerkesztve ]
''A szíved szabad! Légy bátor és kövesd!''
-
BBéci
legenda
A webáruház eléggé tág fogalom. Némelyik csak egy apró iroda, raktárkészletük sincs, másiknak van bemutatóterme, demókészülékei, mert nem csak webes értékesítéssel foglalkoznak.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
OddMan
őstag
A pixmania-tól én már vásároltam projektort és nem volt semmi gond. Nekem anno úgy volt a garancia, hogyha gond lett volna a készülékkel, akkor vissza kellett volna juttatnom postán a készüléket Franciaországba. Ez asszem kb. 10e-15e ft. lett volna, de akkoriban kb. 100e-120e ft.-al volt olcsóbb náluk az Optoma HD70, mint MO-on a legolcsóbb helyen. Szóval nem volt kérdés, hol vegyem meg. Persze ha csak 10e-20e a különbség, akkor érdemesebb inkább itthon megvenni.
Mondjuk olvastam már olyan hozzászólást is, ahol szidják a pixmania-t, de nekem jó tapasztalatom van velük. Ez a webshop már nagyon régóta a piacon van Európa összes országában.
Amúgy azóta már a 3. gépemet használom és a legdurvább az, hogy a mostani projimat MO-on vettem hivatalos garanciával és amikor beszart benne a színkerék, akkor nem javították meg gar.-ban. A bolt ahol vettem szépen átvágott a garanciaidővel. Szóval az, hogy boltban veszed a gépet vagy a web-en még nem jelent semmit. Telefonálgattam ide-oda, de végül hagytam őket a francba és magam cseréltem ki a színkereket amit egy kedves fórumtárs szerzett nekem némi valutáért.
Ha pedig tutira akarsz menni, akkor a hivatalos Magyarországi forgalmazótól kell vásárolni, de arra készülj fel, hogy általában ez a legdrágább.[ Szerkesztve ]
-
OddMan
őstag
Nézd meg a köv. boltokat ezekben olcsóbb a HD200X, az általad írt árnál.
A vászontémához még annyit, hogy egy (rolós) vászon minél nagyobb és minél vékonyabb anyagból készül, annál jobban hullámosodik.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Azért kérdeztem, hogy elolvastad-e a gyártó által kiadott PDF-et, mert csakis az abban lévő adatoknak lehet és szabad hinni.
Lehet, hogy tudatlan vagyok, de olyan vetítőről nem hallottam, ami négyzet alakú képet vetít. Léteznek prezentációs célra szánt 4:3-asok, de amiket filmekhez készítettek, csakis 16:9-esek. Vagy még keskenyebbek, de azt most hagyjuk.
Ne vitatkozz a tapasztaltakkal, a rolós, motoros vásznak hullámosodnak, ha nincs oldalfeszítésük, de még az sem 100 %.os megoldás, legjobb a fix.
Sajnos a vetítők legjobbjai is csak félkarú óriások, hozzájuk illő vászon nélkül.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
szaszlaci
addikt
A tippekkel csak óvatosan! A nem feszített vásznak szerintem mindenképp hullámosak lesznek, lebegnek, minden bajuk van. Talán a párától vagy az UV sugárzástól, az ózontól, a hőtől, nem tudom.
A távolságot itt nézd meg. 4 méterről 222x125 és 267x150 között változik.
[ Szerkesztve ]
-
OddMan
őstag
A faroslemez nem biztos, hogy jó ötlet, mert vékony és vetemedik. Ha jól emlékszem inkább fehér bútorlapot szoktak erre a célra használni.
Mondjuk azért egy gyári 1 gain-os vászonnak sokkal jobb a színvisszaadása, egyenletesen veri vissza a fényt minden pontján és jobbak a más egyéb paraméterei is, szóval az ilyen „home made” cuccok azért eléggé kompromisszumosak.
Itt egy link, igaz nem sok, de néhány info vászon választáshoz.''A szíved szabad! Légy bátor és kövesd!''
-
OddMan
őstag
Hát kb. úgy fog hullámosodni, mint egy függöny csak nem annyira durván.
Kísérletezni lehet, de szvsz. úgysem lesz jó, mert mindkét oldalát is meg kellene feszítened, nem elég csak az alját.
Mondjuk meg lehet szokni egy rolós vásznat is, de ha tökéletesen sík felületre szeretnél vetíteni, akkor csak fix vászon jöhet szóba. Azt neked kell eldöntened, hogy ez neked megér ennyit vagy sem.[ Szerkesztve ]
-
OddMan
őstag
Teljesen mindegy mit csinálsz vele pár hónap után be fog hullámosodni, mivel nincsen kifeszítve.
Én ezt már végigjátszottam és a vége az lett, hogy vettem egy fix projecta 180x102 vásznat. Igaz, amikor én vettem, akkor még 110e ft. körül ment ez a típus. Akkoriban én is nagyon drágának tartottam, de örülök, hogy végül is ezt választottam.[ Szerkesztve ]
-
OddMan
őstag
Ha filmeket akarsz vetíteni, akkor 16:9-es vásznat vegyél. Ha van helyed akkor én fix 16:9-es vásznat ajánlok.
[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
Szerintem azzal van összefüggésben, hogy az ív szaladgál az elektródán ilyenkor, ki tudja, milyen fizikai károkat okozva ott. Az is lehet, így felborul az egyensúly a fűtés és hűtés között, hisz nem ilyen használatra tervezik a lámpát. De csak tippek ezek, lehet nem is igaz.
-
szaszlaci
addikt
Fog, de ne ott állítsd, a projin kell majd. Legjobb beállításnál hozod az ANSI-t, ennél feljebb nyilván nem lehet menni.
Elvileg ha csökkented a kontrasztot, akkor kellene, hogy szürkébb legyen a fehér. Ha meg túlhúzod, kevesebb színt jelenít meg, a világosak egybefolynak.
[ Szerkesztve ]
-
yodamastah
őstag
On off = 100% feher kep, 100% fekete kep kozotti kontraszt kulonbseg.
ANSI = 50% bevilagitottsagu (APL, average picture luminance) kep. Az ansi teszt abra egy 4x4-es sakktabla abra, ahol 100% feher es fekete teglalapok vannak. Ez a legdurvab stressz teszt a vetitok szamara. Ilyen jellegu kepek filmek kozben nagyon ritkan vannak. Egy atlag film 2-35% bevilagitottsag kozott mozog. Eppen emiatt vezettem be a tobbszintu bevilagitottsagot szimulalo tesztelesi modszert. Itt van a leiras rola (es hogy mi az ertelme)
A lenyeg, hogy minel magasabb egy vetito ansi kontrasztja, annal dinamikusabb tisztabb kepet lehet vele vetiteni. Altalaban a filmeken nem 100% feketet nezunk, van valami a kepen. Minel inkabb kevesebb a bevilagitottsaga, annal inkbb szamit a valos on/off kontraszt. MInel magasabb a bevilagitotsag, annal inkabb az ANSI kontraszt szamit.
Tehat. Egy kozepes on/off kontrasztot (mondjuk 3-4000:1) es magas ANSI kontrasztot tudo projektoron (altalaban a jo DLP-k most ilyenek) az 50-5% kozotti jelenetek fognak jol mutatni, 5% alatt kezd latszanihogy nem a legjobb a fekete.
Egy magas on/off tudo projektor (pl JVC DiLA) ami kozepes ANSI kontrasztot tud, altalaban a 25-50% kozotti jeleneteken laposabb lesz mint mondjuk egy jo DLP. Viszont 5% alatt sokkal jobb lesz, mivel jo a valos on/ff kontrasztja.
A dinamikus irisz elegge elferditi a dolgokat, de a fenti linken leirt modszer a dinamikus iriszes projektoron is jol megmutatja mi a valosag.
Ujra hozzateszem persze, hogy sima matt feher vaszonnal a szoba JELENTOSEN befolyasolja az egyideju kontrasztot. A magas egyideju kontrasztot tudo projektorok igazan csak sotet falu szobaban tudjak azt a pluszt megmutatni amivel jobbak.
A jelenlegi tehcnologiak valos nativ (auto iris kikapcsolva) on/off kontrasztja kb igy alakul a hazimozi projektoroknal (kalibralt allapotban minden esetben) Ezek mind valos mert adatok:
Belepo 1080p 1chip DLP : 1500-2000:1
Felso kategorias 1080p 1chip DLP: 3500-4500:1
Felso 3chip DLP: 5000-9000:1Belepo 1080p LCD: 1000-1500:1
Felsobb 1080p LCD: 3000-4000:1SXRD (SONY) belepo: 4500:1
SXRD (SONY) felso: 9000:1DiLA (JVC) belepo: 20000:1
DiLA (JVC) felso: 40000:1ANSI kontrasztok pedig igy alakulnak:
DLP: 500:1 - 1000:1
LCD 250:1 - 450:1
DiLA 300:1-450:1
SXRD: 300:1-450:1Nyilvan az adott technologianal az olcsobb, alap modelleknek vangyengen ANSI kontrasztja.
Az automata iriszes vetitok altalaban a nativ kontrasztot 2-5x megemelik. Visoznt sokszor nezhetetlen az irisz vezerles miatt a kep a fenyero valtozasok miatt. Valamint igazan csak az 5% alatti bevilagitottsagu jeleneteken tudnak segiteni.
[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
On/off: teljesen fekete kép minden tudással, amire a gép képes (szoftver, írisz, lámpaszabályozás) és teljesen fehér kép szintén a legnagyobb fényerővel, amire képes (rossz színbeállítással általában). Ezek aránya.
De miért nem olvasod már el a linkelt cikket a projektor.hu-n? Ezekre mind választ kapnál.[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
Nem. A 350:1 már nem rossz. Nézd meg a korábban linkelt oldalon a képet, az az 50 %-os ábra.
Meg el is kellene olvasni és megérteni, mert annál tényleg nehéz érthetőbben elmagyarázni.[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
Ha nem lett volna érthető Marci megfogalmazása,
ANSI: egyszerre fekete és fehér felület, 50-50 %-ban.
Maximális: gyártói marketingszám, nem sokra jó.Bandit21: azzal egészítenék ki, hogy ekkora fényerőnél zavaróan előjöhet a szivárvány is.
Élettartam, hát igen..azért a 2000 óra is baromi sok ám, ha csak mozira van használva.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
marciart11
aktív tag
-
szaszlaci
addikt
-
szaszlaci
addikt
3 méter széles képnél, kb 3 méterről nézve HD felbontást tuti látni fogod a pixeleket. Persze az is lehet, hogy ez nem fog zavarni, el kell dönteni.
Natív azt jelenti, hogy amekkora felbontást a vetítő (vagy monitor) meg tud jeleníteni egy az egyben, olyan felbontást állítasz be a PC-n. Esetedben 1280x720.
Ha 1280x1024-et adsz neki, vagy összenyomja és torz lesz. Vagy nem használja ki a kép szélét + csökkenti a felbontást, de arányos marad a kép.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
szaszlaci
addikt
Nem árultad el, milyen széles képen nézed. Ha túl nagy, látni fogod.
Ha bármit is átalakít, mindenképp lesz minőségromlás, ilyen esetben elég durva torzulás. Inkább natív jelet adj neki (1280x720), le lett már írva sokszor.[ Szerkesztve ]
-
marciart11
aktív tag
Az Optoma HD600X jó kis stabil, megbizható készülék, sajnos már nem tudok ajánlani ilyen helyet mert amiket tudtam azok megszüntek vagy már nem foglalkoznak ilyesmivel sajnos.
De helyet tudok ajánlani ahol korrektek és az áraik is jók de egyszerübb ha személyesen bemész hozzájuk és megrendeled. http://interhifi.hu és szerintem elképzelhető hogy tudnak segiteni a bemutatásban is.[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
Azzal egészíteném ki, hogy ez a szám azt jelenti, hogy a vetített fehér kép hányszor világosabb a feketénél.
Szóval ha a feketén kiszűrődik 1 Lumen, a fehér 500, akkor az a gép 500:1-hez kontraszt.Van még a dinamikus, ott általában a gépen belül, még a chip előtt eltakarja a fényforrás egy részét egy lamella. Vagyis a sötét jelenetek még sötétebbek lehetnek, ha a vezérlés is támogatja. Nincs túl sok értelme, inkább a natív a fontos adat.
-
törölt tag
szerintem ha ebből a leírásból nem érted, akkor itt neked senki nem tudja elmagyarázni érthetőbben:
[link]
az 5000 az a full kontraszt, full fehér kép és full fekete kép egymáshoz viszonyított kontrasztja, ami kb. nulla relevanciával bír az életben. max arra jó, h lássa az ember milyen feketét tud vetíteteni.
a 400:1 az általában ansi kontraszt lesz, azaz fekete és fehér sakktáblaminta fifti-fifti. amit általában tovább csökkent a környezet.[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
Batyótól, boltnál olcsóbban és az átlagnál jobbat. Működik.
JEEMBO: ha nem anaglifes kétszínű, akkor szellemképes lesz, egyszerre két képet látsz.
Elvileg, de nem néztem meg őket, kell nekik hozzávaló lejátszó szoftver.[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
Azt jó ha tudod, hogy létezik a forgalmazó. Ez azt jelenti, hogy eladja a cuccot egy hivatalos, Magyarországra szóló számlával és garanciapapírral, amit majd a márkaszervizben tudsz érvényesíteni.
Nem tartozik sem garanciáztatási, sem x nap visszavételi kötelezettséggel.
Ilyenek a hipermarketek is és feltételezhetően a Pix is. Hogy visszaveszik téves vásárlás címén meg elküldik garanciába csak jófejség bármelyik bolttól, nem kötelező. Kivéve, ha oda szól a garancia.
Csak, ha hibás, akkor viszont szó nélkül csere vagy készpénz, asszem 3 napig.[ Szerkesztve ]
-
Begi
senior tag
A garancia itt a kérdés. Ahol drágább a gép, ott tuti hogy a hivatalos magyarországi márkaszerviz fogja a problémádat orvosolni. Ahol meg olcsón hozzá lehet jutni? No az lutri. Lehet hogy mázlid van és a magyarországi márkaszerviz szervizel, de nagyobb a valószinűsége annak hogy inkább a bolt oldja meg. No de ki tudja meddig élnek ezek a kis webes boltok és ki tudja hogy milyenek a szerviztapasztalatok velük?
Illetve a drágább helyek rendelkeznek bemutatóteremmel.
Azért csak nem adsz ki több száz e HUF-ot úgy hogy előtte meg sem nézed a saját szemeddel, hogy mit veszel, vagy igen? -
szaszlaci
addikt
Még csak véletlenül sem, az semmire sem jó. Mint utaltak rá.
Itt elég sok teszt van, rendes fotókkal, amin össze lehet hasonlítani. Ha elolvasol egy párat, egy ilyen képből már sejthető lesz, milyen is lehet az a gép a valóságban.JEEMBO: na ezt most nem értem. Az összes DLP gépben dolgozó DPD chipet a Texas gyártja, csak megveszik tőle. A vezérlőprogram benne van a gépben.
Videóra gondolsz, ami jó előhozza a szivárványt? Feliratos film, fehér szöveggel.
Ezt el kéne olvasni, szerintem a szivárvány is érthető lesz, ha a végére érsz. De nem kell félni tőle, én nem is láttam már egy idő után.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
-
szaszlaci
addikt
Itt is pixelek vannak, ha túl nagy a vetített kép/túl közel ülsz, látni fogod a pixeleket. Annyival jobb a helyzet, hogy itt a fel-/leskálázás úgymond ésszel történik, használ élsimítást meg még ki tudja mit. Vonalakat, éleket keres, hogy jobban nézzen ki.
-
szaszlaci
addikt
Ja értem a problémát.
Hát mint írták, váltáskor leskáláz és arányos marad, de jobb a projektor felbontásával hajtani.Azt nem tudom, miként van a másodlagos kimenet egy VGA-n, de régen csak az elsődleges tudott "teljesítményt" is, a másodlagos csak Windows asztalnak volt jó.
Megnézted már, tudnak-e a játékaid 1280x720-at? Gondolom akkor úgysem monitoron játszanál, szóval nem lesz belőle gond.
Olcsóbb kategóriában szerintem az Optoma HD600x-et érdemes megnézni. Ha nem tudsz falra vetíteni, akkor vászon is kell, így kb a meghatározozz összeget fogod elkölteni rá.
-
BBéci
legenda
A 16:9 képarányú projektor képes a 16:9-es vászonra 4:3-as képet vetíteni. Érted már???
Sőt, 21:9-et is tud!
Még mindig nem válaszoltál arra a kérdésre, milyen játékokról van szó??? Hátha mennének azok 16:9-ben is, torzítás nélkül.
A monitorod felbontása abszolút lényegtelen, semmi köze a vetített képhez.
A PC-k, videokártyák képesek két különböző felbontású kép egyidejű kibocsájtására. Mehet 4:3 a monitorodra és 16:9 a vetítőre.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
szaszlaci
addikt
Ilyet nem tudnak a játékaid: 1280x720 ?
Az általad említett felbontású projektor:
1. ritka, ezért relatíve drága
2. prezentációhoz való, ezért első körben kiégeti a szemed.
Mivel játszol, FPS, autószimulátor, ilyesmik? Azokat széles vásznon jó. Ha meg filmezni is akarsz..Ha nem vagy meggyőzhető, és 5:4-est akarsz, akkor a fényerejére figyelj oda, jó lenne olyan 1000-1500 Lumen között maradni.
Nem sok az esély rá, mert ha nem is prezentációs, akkor 3D-re van, azok meg szintén jó nagy fényerejűek lesznek.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
szaszlaci
addikt
Nincs itt semmi különleges szabvány. Négyzet alakú pixelek vannak, mint a játékban, monitoron, felbontással tudsz számolni.
Annyival több, mint egy monitor, hogy ha akarod, nem fogja kihúzni a képet szélig, hanem megjelenítheti a közepén is, arányosan, ha mondjuk 16:9-es projektoron nézel 5:4-es képet.1280x1024-es projektor azért ritkább. De áruld már el, milyen játékokkal játszol, hogy ennyire ragaszkodsz ehhez a képarányhoz? Nehezemre esik elhinni, hogy ne 16:9-re csinálnák azokat.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Mégis mi alapján nevezed pofátlannak a projektorok árait???
Mennyiért szeretnél 2.5 méter széles képet vetíteni??? 22 colos monitor árában???Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Prezentációs vetítő, magas fényerővel, alacsony kontraszttal és 4:3-as, XGA felbontással.
Szerintem filmnézésre nem jó választás.Elnézést mindenkitől, valamiért utolsó hozzászólásnak láttam, azért válaszoltam rá!
[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
Figyelj, szerintem olvasgass egy kicsit, mielőtt belefutsz egy nem jó modellbe. Nagyon alapvető dolgok hiányoznak nálad, ezeket javasolt pótolni, mielőtt bármit is vásárolnál.
Az 1280x1024, ha elosztod a két számot, kijön, hogy 5:4-es képarány.
Az 1024x768 meg 4:3-as, vagyis torz lesz a kép. Zavaró módon, nálam pont fordítva volt (5:4-es monitor, 4:3-as játék.)
Persze csak ha teljes képen nézed, lehet úgy is, hogy lesz két fekete csík a szélén, úgy nem lesz torz.Az utolsó három gép három teljesen más kategóriát képvisel, előbb ezt kellene eldöntened, utána lehet gépet választani.
Azt is meg kell határoznod, kb mennyit akarsz költeni rá és kell-e majd vászon.Ugyan sose láttam még CRT projektort, de első gépnek semmi esetre sem javaslom.
Szóval azt javaslom, tájékozódj még egy kicsit, próbáld meghatározni az igényeidet és aztán kezdj gépet nézni!
[ Szerkesztve ]
-
OddMan
őstag
-
marciart11
aktív tag
szia!
Általábvan 1280*1024 es projektortnem nagyonlehe kapni ritka mint a fehér holló. 1024*768 felbontásut kell vened az 4/3 as. A HITACHI CPRX79 tudom ajánlani igaz LCD de ahoz képest gyönyörü képe van, és a reakció ideje konvergenciája is jó, meg alacsony a zajszintje.
-
törölt tag
HD: High Definition, azt a müsorforrást nevezik HD-nek ha a sorfelbontása eléri vagy meghaladja a 720 sort,amit függőleges felbontásán kell érteni, nem az oszlopot, ami vizszintes felbontása a képnek.Az ilyen kép már digitálisan vagy esetleg komponensen tud a megjelenítőhöz továbbitódni.HD-re példa a Blu-ray lemez 720p vayg 1080p (p=progressziv azaz egészképes,szemben az i=interlaced azaz,részfélképes megjelenités)felbontással vagy pedig a DVB-T M1,M2 és Dunatv,stb.adása.
-
marciart11
aktív tag
CRT vetitésen nem gondolkodtál? Tudom furán hangzik meg nagy is, viszont sokat birnak és a képük össze nem vethető az 1 DLP és rendszerrel és tudják a full HD ét , én is egy ilyen vetitőt nyúzok.AZ igaz hogy elavult technika nem is gondoltam rá, míg nem láttam eggyet müködés közben ,így végül nagy nehezen lett nekem is egy bár elég nehéz volt szerezni, semmi pénzért nem cserélem el 1 dlp vagy lcd projektorra. Javaslom neked is van ey forum társ aki hirdet párat. Ami hátránya az a mérete, és a nehézkes a beálitása viszont a képminősége mozis.
-
szaszlaci
addikt
-
Leslie67
tag
Elképzelhető, hogy van egy összeghatár ahonnan a gyártók nem spórolnak legyen az 5 évvel ezelőtti típus vagy mai gép.
Ha azt mondom, hogy a youtubon láttam egy hangfalat működés közben és azt elküldöm neked tudod, hogy élőben hogy szól????????????
Az árhatárt értem és megértem.
A többi a Te dolgod! -
Leslie67
tag
Nem találok jobb hasonlítást mint amikor a régi crt monitorokat néztem és alacsony volt a freki akkor a szememet rendesen"nyomta" a monitor. Ha feljebb vettem a max frissítésre amire képes volt akkor ez az érzet megszűnt. A HD20-as dlp-nél szintén éreztem ezta "nyomást" a szememre. Valakit ez nem zavar engem igen a feleségemet szintén és a fiamat is. A szivárványt meg úgy kell elképzelni, hogy a dlp úgy képzi a színeket, hogy egy forgó tárcsán vannak színes "rések" (datánál plusz fehér)és éppen az aktuális szín szegmens halad el az optika előtt azt átvilágítja a fény.
Na amikor "mereven" nézel előre akkor nem, de ha a vászon egyik részéről hirtelen elkapod a szemed mert éppen a másik részen történik valami akkor az éppen aktuális szín szegmens színét látod.
Ez engem zavar.
Állítólag ahol már nem felfedezhető az sajna a milla környéki projik. Én meg annyit nemszánok rá biza!
A dlp-nek jobb az ansi kontraszjta(nem mindig), mozisabb a képe az lcd meg nem szivárványozik és nem nyomja a szemem az optikát szélesebb tartományban lehet használni(lens shift).
Egy olyan helyiségben ahol nem feketék a falak nagyon gyorsan elveszti a dlp az előnyét.
Rengeteg okosságot olvashatsz itt
Olvass sokat mielőtt döntesz!
Én is így tettem és bizonytalan is lettem mert a képet is és a hangot is hallani kell, hogy választani tudj.
A neten fellelhető videók alapján NEM szabad véleményt alkotni. Valakihez menj el és tapasztalj vagy járd a boltokat ahol van lehetőség megtekinten a projikat üzem közben is! Hangfalat vagy erősítőt sem vesz meg az ember élő teszt nélkül ezért értelmes ember projit sem.
De Te tudod!
Ja!
Az olcsó nem véletlenül olcsó!
És ez igaz bármire! -
szaszlaci
addikt
Hiteles, írásos tesztet keress, mert a jutúb videók viccnek is kevesek, használhatatlanok.
Leslie67: azt kötve hiszem, hogy te a DLP villogását láttad, a 100 Hz is folyamatos már. Ez meg a többszöröse alsó hangon.
Inkább a lámpája vibrál. Egyáltalán mit tapasztaltál, fehér képnél villódzik?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest