- Feltámadt hamvaiból a ZLUDA
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen processzort vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali notebookos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
z123456789
addikt
válasz devil-k #26620 üzenetére
Azzal nincs baj, mert azt írtad a talajtól 2,19 a lencse magassága. Leszarom a belmagasságot!
Végem van, nem értem, hazamegyek, és szétverek mindent egy dédivel...
Devil! csináltál valamit a rohadt lencsével? Döntötted, toltad ilyesmi? Ha nem akkor elvileg merőlegesen néz a lencse a vászon közepére nem? Akkor mi a baj a rajzommal?
(#26620) devil-k
Köszi![ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
Akkor azt hiszem devil-k-től több képet nem kapunk.
Sorry bro, nem tudtam hogy ezek kifiléznek a jószándékú képed miatt.De! Amúgy StLuihoz csatlakozva, most már én sem vágom mi van?
Ha az a lencse a lepedő közepére bök, akkor a kép közepe is ugye ott van abban a magasságban ahol a lencse. Amikor nézed a képet, a szemednek nem egy vonalban kell lennie a vetített kép közepével? Vagy talán a szemed egy kicsit lejjebb van. De ezek alapján...nem is tudom. A fotelt nézve a fejed jóval a kép közép pontja alatt van ezek szerint. A vászon alja akkor olyan 1,5m-en van?
Baszki! Akkor sem értem. Hát most esik le, hogy nekem is 220-on van kb a vetítőm, és az qrvára nem a vászon közepére bök, mert az ugye egy 1070. AKkor most hogy van ez?
220-on van a lencse
220-on van a vászon közepe
~85" a vászon, kb 135 cm magas
220-67,5=152,5m Ja, elvileg itt a vászon alja. Az nem magas kicsit? -
z123456789
addikt
válasz Janaboy #26580 üzenetére
Ja, most olvasom a bizonyítékot.
-
z123456789
addikt
(#26576) Madwe
Aha, értem, köszi.(#26578) _Smooth
Viszont ha jól emlékszem itt páran nagyon ellene vannak a lens shiftnek. Nem akarok vitát kavarni belőle, csak megjegyzem.
Devil-K-nek Sony-ja van. Megidézlek! Te hogyan oldottad meg? Beszámolnál róla? Ráadásul ha jól emlékszem te sem lens shifteztél...aztataztat meg hogyan akkor?
Én már nem emlékszem hogy mit hogyan állítottam, de tudom hogy van egy fél trapéz az enyémben tuti...vagy várjunk csak! A trapézolás ellen voltak hadjáratok, nem a lens shift ellen? Már nem emlékszem. -
z123456789
addikt
válasz Palika71 #26573 üzenetére
Megelőztek.
Ez korábban engem is megzavart.
Aztán nagyon nem is másztam bele, de ha veszük a Sony HW55-öt, az középre böki a képet, az 1070 meg vagy lentről vagy fentről vetíti be a felületet.Na most ha a HW55-nek középre kell böknie, akkor a logika szerint akadhat olyan eset, hogy pont az arcom elé kéne tenni. Ez így bullshit, szóval tuti van rá megoldás. Lens shift? Már meg akartam kérdezni az ittenieket erről én is, szóval kíváncsian várom a választ erre.
A Benq nem tudja a középpontos vetítést, szóval szerintem vagy középpontos egy vetítő, vagy alsó, felső pontos. Javítsatok, ha tévedek!Véleményem szerint ennek a zoomnak tök mindegy, mert optikai zoom, nem digitális, ergo nem romlik a kép minősége.
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
válasz Márton #26563 üzenetére
"És milyen az a film, aminél megjelenik? Teljes felbontása?"
Ezt nem teljesen értem, gépelj kicsit lassabban!Nem. Azok a filmek amik ilyen felezős módszerrel produkálják a 3D-t, azok is - legjobb tudomásom szerint - 2 db képből állnak, és együtt teszik ki a FHD felbontást. Attól függ hogy SBS, vagy OU. Ha SBS akkor az 1920-as függő sort osszák ketté, ha OU, akkor meg az 1080 vízszintest. Tehát egy SBS 3D két db 960*1080-as képből tevődik össze. Összetolják oldalirányban, vagy illesztik vagy mit tudom én, és így lesz 1920*1080-as képed. Míg egy BD iso 3D esetén mind a két egymás fölé helyezett kép 1920*1080-as.
És észrevehetően szarabb szerintem az SBS, OU változat, mint az eredeti.
Nem tudom milyen jelet küld a lejátszóm. Nem hinném hogy mindig azt küldi, mert amíg nem volt 3D képes erősítőm, amiben nincs 1.4 szabványú HDMI, addig is tudtam filmeket nézni. Viszont amint 3D volt a terítéken (és gondolom ekkor küldte az 1.4 jelet) meggajdult a kép. Mert ugye nem tudta feldolgozni az erősítő a képi jelet.Amúgy első keresésre ezt dobta a google. Itt azt írja hogy a Full SBS is csak ilyen matyis 3D...vagy nem is tudom...ahogy olvasom, egyre kevésbé értem. Talán akkor a Full SBS is olyan mint a keret csomagolás.
-
z123456789
addikt
válasz Márton #26560 üzenetére
Nálam a FULL SBS lehetőség csak akkor jelenik meg ha olyan a film (Kamu, machinált 3D). Ha BD50 3D isom van, akkor csak keretcsomagolást ír.
De azt nem tudom hogy a projektor mit ír, mert nekem MED+Erősítő+Projektor a lánc. És általában a MED menüjében kell csak állítanom ezeket, ha kell egyáltalán. Magyarul a Projektor menüjét meg sem nyitom, az megy a lejátszó beállításaival, és alkalmazkodik. -
z123456789
addikt
válasz tobias88888 #26528 üzenetére
Ez akkor valami új rendszer, tavaly nem volt semmi ilyen megkülönböztetés.
Nekem sincs prime-om.
Egy hónapig ingyenes ez a prime most.[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
válasz tobias88888 #26518 üzenetére
Nem barátom...annyira lassú voltál.
Megmondtam hogy elkapkodják. Tavaly kattintásra várva ültem a gép előtt. Összesen ca. 30 mp-ig tartott hogy rányomtam a kosár, vásárlás, jóváhagyás gombra, és mire visszatértem az akciós oldalra, az összes elkelt.De ne aggódj, figyeld az akciókat, mert körkörösen ismétlődnek. Ez a típus ennyiért szerintem még lesz 3x, 4x.
Csak más napon.Milyen béta verzió? Van ilyen is?
Szerk.: ja látom, van. Minek?[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
válasz _Smooth #26501 üzenetére
Nem tudom mi volt a záró akkord az árát illetően, de nekem ez tavaly november végén nagyon megérte. Szerintem ez akkor nem volt 200 alatt sehol sem. Mostmár végképp kíváncsi vagyok mennyire viszik le a pluszt holnap.
-
z123456789
addikt
(#26487) StLui
Kiragadtad megint azt az egy dolgot amibe bele lehet kötni.
""Ha valakinek van lehetősége innen vásárolni,"."
Ezzel arra utaltam, hogy akinek nincs lehetősége, nem biztos hogy megéri. A 322 Ft-os váltás, nagyon nem jó lehetőség.(#26488) tobias88888
Nem tudom, én sem mennyivel lesz olcsóbb, ezért hívtam fel a figyelmet hogy 9:30-kor, akit érdekel, figyeljen oda!
Tavaly ennyiért vettem a simát.Megoldottam a hazajutást. Sőt, másik kettőét is, mert volt egy kis galiba az elsővel. (Logouton megtalálod ha érdekel)
Nem, nem ingyenes a kiszállítás, és tudom hogy nem éri meg hazajuttatni, ezért még mindig arra a mondatomra tudok hivatkozni hogy ""Ha valakinek van lehetősége innen vásárolni,".".
eBay-ről 5000 Ft-nál többért nem igen vásárolnék. Ez saját vélemény. Ha egy többszázezres készülék nem működik, nem küldenek egyből másikat helyette, te meg ott vagy hogy vártad, és megszívtad, visszaküldés, az általában ott nem ingyenes, várakozás, elbírálás, csere... -
z123456789
addikt
Akkor egyben válaszolok mindenkinek, mert jó fasza szokás szerint egyből mindenki a fejszéhez nyúlt hogy szétbassza azt a szőrszálat.
(#26474) _Smooth
Én itt szoktam váltani pénzt. Itt most 313,5 Ft az €.Tehát a 249 698,8 Ft helyett lenne 252 517,98 Ft.
Ha neten vásárolsz, nem középárfolyam van amúgy? De mindegy is, legyen 255 000 Ft a mostani ára. Itthon meg ~260 000 első keresésre.
Aztán meg ott van a hsz-emben hogy "Ha valakinek van lehetősége innen vásárolni,". Sokan vannak akik kint dolgoznak, ismerőse kint dolgozik, fórumtárs elhozza stb...(#26477) tobias88888
Te sem olvastad el a hsz-t.
"9:30-tól akciós lesz" (ami holnapi napra vonatkozik, nem tudtam hogy nem mára)(#26478) ttower
+1, ha úgy van, talán én is tudok segíteni.(#26481) tttzshd
De működik, csak nem értetted te sem amit írtam. Én belinkeltem a Cyber Monday vagy mifaszom nevű amazonos akciót, ahova komplettan kidobálják az összes akciót. Végig kell lapozni, és kronológiai sorrendben ott lesz a Benq is, és írja hogy 9:30-kor kezdődik. Addig persze hogy az 1000-ről leárazott 800€ él. Mivel majd bedobnak 20 db-ot, és lesz fél órád hogy rákalapálj a vásárlásra. Vagy amíg el nem fogy.
Ahogy írták, semmi adó, és vám nincsen. Még.Akkor most lehet belekötni a helyesírásomba.
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Ha valakinek van lehetősége innen vásárolni, 9:30-tól akciós lesz. Jelenleg (310-es euróval számolva) 249 550 Ft-ba kerül, ami árukereső szerint is olcsóbb mint itthon.
-
z123456789
addikt
-
z123456789
addikt
(#26402) BBéci
Nekem sajnos nincs optikus ismerősöm, mindent innen tanulok. Meghallgatok mindenkit. (Elolvasok )(#26403) c4
Köszi.
Polárszűrőt használok javarészt, szóval a mechanikus sérülés kizárva.Annak viszont örülök hogy a projektor lencséjét nem kell sűrűn tisztítani. Eddig mondjuk nem is éreztem szükségét.
-
z123456789
addikt
-
z123456789
addikt
válasz cannibal #26359 üzenetére
(#26359) cannibal
Hát...én nem állnék neki az optika tisztításának, max akkor ha kb 5000 Ft volt az a vetítő. Ahhoz szerintem nem tudsz olyan pormentes helyiséget biztosítani mint amire szükség van. Nem tudom hogy Bátyóról hallottál-e már, ha nem akkor olvasgasd át az oldalát! Itt általában Őt szokták ajánlani projektor tisztítással kapcsolatban. Lehet hogy megérné.(#26366) eumano
Na tessék! Bátraké a szerencse. Köszi hogy megosztottad velünk. -
z123456789
addikt
válasz cinemazealot #26244 üzenetére
Nagyon ötletes ez is. Grat!
-
z123456789
addikt
válasz Márton #26121 üzenetére
Uhh. Örülj hogy kimaradt. Ha jól láttam két db benq1070-nel. Sejtésem szerint ez egy próbálkozás szintű passzív 3D rendszer akart lenni. De számomra rettenet volt. Nagy része alatt csukva tartottam a szemem, mert a vonagló amőbáktól rendesen éreztem hogy 360 fokot fordul a szemgolyóm. Nekem viccen kívül fájt. :S
Ez volt az.[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
válasz devil-k #26106 üzenetére
Abban igazad van hogy jó lett volna egymás mellett látni a kettőt.
Lehet hogy az miatt a szar passzív 3D miatt tönkre ment a szemem egész délutánra. Mert azt pont a kettő között néztem meg.DLP:
szerintem semennyire. Vagy észreveszed vagy nem. Vagy tudod direkt látni (én így vagyok), de akkor meg nem erőlteted. -
z123456789
addikt
válasz devil-k #26095 üzenetére
(#26095) devil-k
Mitől volt mozisabb? És ez most nem kötekedés, csak kíváncsi vagyok rá hogy mit kellett volna látnom? Mert akkor legközelebb jobban figyelek.Amúgy tegnap egy dupla randi keretében itthon moziztunk. Pain & Gain. BD50 iso. A párocska először láttott 1070-et. (Meg mondjuk úgy összességében ilyen felállásban vetítőt) Minden esetre mindig büszkeséggel tölt el, ha hölgy tag dicséri meg a képet mondjuk. Még ha nem is tudja hogy az "itt mennyire látszanak a ragyák az arcukon" kijelentés pont ezt jelenti. És ismertek, ezzel egyáltalán nem magasztalni akarom a rendszerem, mert pontosan tudom hogy milyen szinten van, csak jelezni akarom hogy tökéletesen meg vagyok vele elégedve, és nem dőlök a kardomba, ha holnaptól nem Sony HW-t nézhetek.
(#26097) bajnokpityu
Mit is mondtál, és mikor? Nem találom a hsz-t. Vagy ezt nem nekem címezted? -
z123456789
addikt
Igen az.
Nekem ami egyből feltűnt az a fekete szint. Nem mondom hogy közelített egy plazmáéhoz, de az 1070-énél sokkal jobb volt. Ebben látok sok fantáziát, színmélységeket illetően pl. Meg szerintem halkabb is volt a venti. Bár ezt az egész napos hallgatózás mellett nem biztos hogy jól ítéltem meg. Gyári adatok szerint is halkabb ha jól tudom. A színek tetszettek így is amúgy, illetve szivárványt nem láttam. Ez is betudható sok mindennek, de akkor sem láttam. -
z123456789
addikt
válasz szepi0808 #26077 üzenetére
Örültem hogy ott voltatok. Nekem tetszett a kisebbik Sony képe. Ha most lépnék feljebb, akkor elgondolkoznék rajta. Számomra tetszetős képet adott, még akkor is ha nem volt kihozva minden belőle. Örültem hogy láttam végre a Benq-n kívül mást is. Véleményem szerint a DreamCinemások képe sem mutatott sokkal többet a 15 millás Barco-val. Legalább is az extra széles vásznon kívül nekem sokkal több nem jött le.
És örültem a személyes találkának is.[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
válasz xtremetuning #26073 üzenetére
Nyugati nevelés.
-
z123456789
addikt
válasz bulikavagyok #25953 üzenetére
(#25953) bulikavagyok
Végesz. Nincs több ötletem.(#25954) _Smooth
A 18-55-öt nem is figyeltem, és valóban az egy hulladék.
Én még nem tartok ott hogy ezekkel az arányokkal babráljak, remélem mire engem is elkap e téren a gépszíj, addigra lesz valami megoldás. -
z123456789
addikt
válasz bulikavagyok #25950 üzenetére
Vidd hátrébb. Azt miért nem lehet?
-
z123456789
addikt
válasz bulikavagyok #25947 üzenetére
Pontosan melyik Optomád van?
Mert én könnyen pofázok, a Benq-m nem a vászon közepére kell bökjön, hanem az aljára vagy a tetejére. -
z123456789
addikt
Csak azért kérdezem, mert, amit ott szétszedett, az egy fotós lencse volt nem? Na most. Fotós lencséből a halszem torzít, ez egyértelmű. Egy (legjobb tudomásom szerint) széles látószögűnek mondott 10-18-as Canon objektív a 4 saroknál torzít. Ennek ellenére az első videóból nem tudom kivenni milyen objektívet szedett szét. A másodikat meg vehetné szemből, statikusan, mert így marha szar. De valóban nem tűnik torzultnak. Érdekes megoldás minden esetre.
-
z123456789
addikt
válasz energy4ever #24022 üzenetére
A vászont 25e-ért kifejtenéd bővebben? Vagy biztos vagy benne hogy az jó lesz?
-
-
z123456789
addikt
válasz gabika1969 #23556 üzenetére
(#23556) gabika1969
(#23557) devil-k
A túlszaturált képeket meg agyon animált képeket, (animációs filmeket konkrétan) pl én sem szeretem. De a Hobbit-nak ez a meseszerű világa nagyon bejön.(#23570) darthdenes
Vágj csak bele!
Tikurilla H-499 a festék kódja. De az szerintem szürke lesz, nem fehér. Legalább is amit haveromnál festettünk az szürke lett.
Később meg szerzel egy jó kis anyagot, amit kifeszítesz.
A Plazma képét nem fogja überelni, de az élményét igen.(#23574) jracz
Hát mert kezdésnek olcsóbb, és a szürke jobban kiemeli a színeket.(#23575) Norbi 72
+1(#23574) jracz
Nem erőltetjük, csak valóban az a legköltséghatékonyabb megoldás kezdésnek. Hangsúlyozom, én is úgy kezdtem volna, ha nem veszek vásznat.(#23587) devil-k
-1
Szerintem meg fessen csak! Következő amit venni akar, az a vászon lesz, az tuti.(#23591) Mezga Aladár
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
válasz gabika1969 #23549 üzenetére
Óóóóóó! Ahogy a képek alatt oda is van érve, azok nem mértékadóak! Azok a képek szerintem nagyon jól sikerültek, én is meglepődtem rajta. Én képtelen vagyok reális fotót készíteni róla. Pl a fekete az azért nem olyan fekete ám. Meg szerény véleményem szerint a Hobbitoknak nagyon szép képi világa van amúgy is.
-
z123456789
addikt
válasz #75912448 #23529 üzenetére
(#23528) Norbi 72
...vissza is.(#23529) regger
Látod ezt most nem tudom neked megmondani, de ha hazamegyek, megnézem.
A fényképező tuti csal, mert abban totál amatőr vagyok, csodálom hogy ilyen "jó" képek születtek...sőt, kicsit még talán jobbak is mint valójában.(#23530) gabika1969
Kösz. Türelem rózsát termett. Én sem számítottam rá.[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
-
z123456789
addikt
-
z123456789
addikt
válasz pitypang18 #23349 üzenetére
Szuper!
(#23352) gabika1969
+1
Meg amikor megy rajta valami tartalom, arra is kíváncsiak vagyunk, még ha nem is mérvadó a fotózott kép. -
z123456789
addikt
válasz szepi0808 #23243 üzenetére
(#23243) szepi0808
Ahhhhh!
De sajnálom hogy nem tudtam elmenni rá...pedig szerettem volna, azért is hogy összefussak egy-két emberrel innen. De sajna az a fránya hétköznap. :-/(#23248) devil-k
(#23249) c4
Remekül lehet ma már maszkírozni, és csak addig kell nőnek álcázni magadat, amíg leszereled a projektort. Aztán futás!
-
z123456789
addikt
válasz BÜDÖSLÁB #23226 üzenetére
Egyáltalán nem béna a falra. H499 sokat dob a kép minőségén. Ha valahol el akarod kezdeni, arra tökéletes. A Projektor 4:3-as arányú, nem a legmegfelelőbb, a leginkább 16:9-es arányban megjelenő filmek ideális kivetítésére.
De volt már rá példa hogy valaki így csinálta.
Ez lett belőle.Ezt egy haveromnál csináltuk. Rosszabbra számítottam, de azt mondtam neki, hogy ha csak 4:3-as vetítőm lenne, és falra festett felület, akkor is inkább ezen néznék filmet. Mondjuk nekem nagyon nagy élmény a mozizás.
-
z123456789
addikt
válasz Mezga Aladár #23106 üzenetére
BP környékén?
Azt sajnos nem tudom, de az odavalósiak tuti mondanak neked erre tippet.
Nálam is megnézheted (GYMS megye ) -
z123456789
addikt
válasz Mezga Aladár #23078 üzenetére
Szia!
Vágj csak bele! Nekem GT50-em van. Mióta összedobtam a w1070-et egy Screenline vászonnal, van olyan hét hogy nem is kapcsolom be a TV-t. Ha a párom épp mortal kombatozni akar, akkor is a vetítőt használjuk. (Én mondjuk egyáltalán nem nézek TV műsort, csak filmeket).
Nézd meg valahol ezt a w1070-et! -
z123456789
addikt
Jó ok.
-
z123456789
addikt
(#22858) BBéci
Ez vicces. Bár nekünk kettes relaxunk van, és középre nem ülök be mozizás közben, de ha valóban olyan a jelent a filmben, én is "szépen ülök" mint az iskola padban.
Zenénél viszont még húzogatom is a fotelt. (Azért nincs fix helye, mert felváltva van vetítés, 3D vetítés, TV nézés és 3D TV nézés amiknél nem bírom ki ha nincs meg a megfelelő nézési távolság. 92" kontra 50")(#22859) dunkel
+1[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
Nekem azt hiszem olyan 70-80 cm magasságban van a vászon alja. Nem tologatom a képet akármilyen képarányban is van, fotelből nézem, 2,65 m körüli távolságból 92"-os vásznat. Nekem így kényelmes. Ha jól emlékszem korábban mutattál egy képet a szobáról ahol mozizol, azon egy ágy volt ugye? Mert ha fekvő helyzetből filmezel, akkor a felfele nézés még akár jó is lehet. Persze ha még ez a felállás. Vagy rosszul gondolom?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest