- Alacsony profilú, madzagmentes klaviatúrák jöttek a Razer színeiben
- ASUS ROG csúcslap érkezett, ezúttal a "lopakodó" fajtából
- Átvette a DRAM-piac trónját az SK Hynix a Samsungtól
- Pénztárcabarát, ugyanakkor trendi mikrotorony jött a Jonsbótól
- A Linux támogatását vágja meg leginkább az Intel leépítése
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Egérpad topik
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Nikon DSLR topik
-
PROHARDVER!
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Kempetlen
tag
válasz
KROK640 #47439 üzenetére
Vannak emberek akiknél egy-egy rendszer messze nem bír ki 3 évet (legalábbis ezt tapasztalom) sőt néha 3 hónapot is alig.
Aki 3 hónapot képes kihúzni egy Win 10-zel, annak szerintem oly mindegy. Nem neki való az IT témakör, és akkor finoman fogalmaztam.
Amit pedig az ember megvesz, azt pláne csak addig érdemes frissítgetni míg a licensz tart.
Mindezt így sikerült egy darab program alapján levonni?
-
Kempetlen
tag
válasz
KROK640 #47439 üzenetére
Én a NeszeTools alapján tudok ítélni. Az ott fent lévő 246 appból alig pár darab az, amiből kifejezetten a régi verziókat hagytam meg:
• Free Download Manager, mert az még tud többszálú letöltést,
• XYplorer Free, mert az még ingyenes volt,
• illetve a foobar2000-ből és a Notepad++-ból van fent 1-1 régebbi verzió az újak mellett, de ezt most nem részletezem, hogy miért.De így ezzel kifújt. Nem jellemző, hogy nőne az erőforrásigényük, és kevésszer fordul elő, hogy valami félremenjen az újabb verziókkal. Ha mégis, akkor valószínűleg annak a programnak van korrektebb alternatívája. Nincs olyan, hogy érezhetően lassulna valami 4 GB RAM, SSD és 4 magos proci mellett. Ezt pedig ma már a legalapabb irodai gép is hozza.
A frissítések mellőzése nem indokolt sem a programok, sem a win terén. Fontos biztonsági frissítéseket kapnak főleg a netes alapú programok, illteve az újabb Win 10 buildekhez igazítják őket. Ugyanez elmondható a driverekről is. Nagyon hülye hozzáálás a frissítések kerülése, de jól összeválogatott programokkal változhat ez a szemléleted. Én csak tudom javasolni, hogy nézegess körbe a Neszén, ha még nem tetted volna. Természetesen átlagfelhasználásról és az ahhoz való eszközökről beszéltem, a speciális dolgok más kategóriába esnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- XPEnology
- Milyen légkondit a lakásba?
- E-roller topik
- Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Elemlámpa, zseblámpa
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Samsung Galaxy Book2 NP750XED i7-1255U 16GB 512GB GARANCIA: 1 ÉV
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, újszerű állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Önerő nélkül is. Részletfizetés. Bankmentes. Dell Latitude Intel Core Ultra7 165U 16GB DDR5 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest