- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen egeret válasszak?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi belépő szinten
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple asztali gépek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Geresics #39901 üzenetére
Grrrr... Egy non-K processzor +4-es tuningjához kellett egy olcsó, max. 25 ezer forintos, de minden földi jóval felszerelt lap, nem pedig extrém tuninghoz.
kieg: azt a tuningot, ami ingyen, ráadásul "káros mellékhatások nélkül" több, mint 10% teljesítménynövekedést hoz, azért nem becsülném le.
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Harsonás #39884 üzenetére
Arra válaszoltam a 39879-ben: belső USB3 hiánya.... + nem tudsz belőle esetleg 2 VGA-s rendszert építeni. Az mATX-esből meg igen.
kieg: ez jó lenne, normál ATX, de 1200 ft-tal drágább az általad megjelöltnél.
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Harsonás #39881 üzenetére
Azt a gyártót én nagyon nem preferálom - sokaknak van hasonló véleménye, tapasztalata.
(#39882) tikshow: Sajnos a pénz az nagy úr..... ...akkor vegyél valami olcsó, megbízható Asrock lapot, 2x2GB memóriát és a neked tetsző gyártótól a legnagyobb procit, ami még belefér a keretbe. Notivinyóval sajnos nem lesz valami fürge, de hibátlanul működni fog. Én az öreg, használt Codegen táptól félnék. Nem kicsit, hanem nagyon...
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz tikshow #39878 üzenetére
Ezek mindegyike megfelel az általad vázolt célra:azt vedd, amelyik szimpatikusabb, vagy olcsóbb.
Alaplap választásnál arra azért ügyelj, hogy SATA3 és USB3 csati legyen rajtuk, mert robbanásszerűen terjednek a gyorsabb perifériák. Ha megteheted (belefér a keretbe) akkor lepd meg őket egy Samsung 830 64GB-os SSD-vel: a lassú gép is "szárnyakat kap" tőle.(#39880) Harsonás: Nincs alaplapi (belső) USB3 csatija, modernebb házaknál nagy hátrány! (nekem is ez az egyik egfőbb bajom, hiába van komolyabb házab USB3 csatival, ha a mostani alaplapomon csak külső aljzatok vannak. Amúgy miért idegenkedsz az mATX-től? Annyi bővítőkártyát használsz? Nekem már 10 éve csak ilyen alaplapjaim vannak, régen normál midi-toronyban, tavaly óta egy mini házban (Fractal)
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz atti_2010 #39783 üzenetére
Nejem gépe is ilyesmi, abban is egy AM2/AM2+-os deszka van, AM3-as procival (Athlon II X2-250), 4GB 1066-os Kingston DDR2 rammal. Probléma nélkül működik, egyetlen hátránya, hogy a ramokat csak 800MHz-en kezeli. Az eredetileg benne használt 4600+ -tól váltam meg 2 évvel ezelőtt, mert azt később esetleg lehetetlen lenne eladni.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz k.soma #39664 üzenetére
Nem foglak az Intelre váltásra rábeszélni, mert mindened meg van (masszív alaplap, komoly hűtő, brutál jó tápegység) egy AMD-s továbbfejlesztéshez. Így valószínűleg ezt úsznád meg legolcsóbban. A januári árviszonyokat mondjuk egyelőre sejteni sem lehet... ...a lehető legnagyobb procit vedd, amit elbír a pénztárcád, és amit támogat az alaplapod.
kieg: ha nulláról építenél egy új gépet, akkor persze mindenképpen a másik oldalt támogatnám, mert jelenleg ugyanannyi pénzből, okosan átgondolva Intelből lehet erősebb konfigot összehozni.
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
Az Fx8320-hoz nem árt egy új CPU-cooler, esetleg 50W-tal nagyobb táp, sőt akár egy-két plusz házventi is. Szerintem ezek bőven 6k plusz költség fölött vannak, nem beszélve az éves szinten megtakarítható villanyáramról (Ha a 6K számít, akkor ez is kell, hogy számítson...). Az Intel el van a gyári ventijével, nem is túl hangos. Az intelhez bőven elég lehet egy 14k HUF-ba kerülö, Asrock H61M/U3S3 alaplap, azon is van minden, ami kellhet.
kieg: Ez is csak egy vélemény, mint az előttem szólóé volt (esetleg kevésbé elfogult? )
kieg2: nem mellesleg az Intellel kapsz egy egész elfogadható integrált VGA-t is, ami néha nem jön rosszul![ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz FlyInMyEye #39632 üzenetére
Kihajcsa, becsülettel!
A legfrissebb BIOS-t elég feltenni. Ahogy nézem, 125-140W TDP-jű procikat is viszi, tehát a kizárólag rev.C3-at (125W) nem igazán értem...
kieg:amúgy a CPU-support listában a 140W-os C2-es 965-ös is szerepel, ha jól látom. Vagy mégsem? Nincs mellé írva rev.-szám[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
Ahhoz olyan - drágább - alaplapot is kell venni, ezt is kalkuláld be!
A 2400 simán elvan egy Asrock H61M/U3S3-mal, 14k HUF, és a Sata3/USB3-ról sem kell lemondanod. A tuningos procihoz ennél sokkalta drágább dukál / szükséges...Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Normi™ #39541 üzenetére
Ha "csak" a 660Ti-hez kell, akkor a kisebbik is bőven jó/sok, azért fölösleges pénzt kidobni a drágábbra. Ha viszont tuningos alaplapod van, akkor a 660TI "utáni" időkre is gondolva érdemes lehet.
Most néztem csak az adatlapodat, szerintem teljesen fölösleges váltanod a jelenlegi procidról...
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz csucsbicep #38690 üzenetére
Viszont, mivel az i3-at nem lehet húzni, így nem kell hozzá külön coolert venni, sőt esetleg 50-100W-tal kisebb (pár ezer forinttal olcsóbb) táp is elégséges lehet, így szerintem ez sem lenne drágább összességében. Ami a villanyszámlán megmarad, az meg a tiszta haszon...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz -D4nO- #38633 üzenetére
Akkor passz: csak a Sandy-bridge óta vagyok újra Inteles, a 775-ösök kimaradtak az életemből. Nekem egy erősen húzott 4830-asom volt egy Athlon II X2-250-nel, az nem gyorsult szinte semmit sem, amikor a 4 magos AMD (640) került a helyére. A kisebbik Athlon pedig nem erősebb egy tuningolt 2160-nál, sőt...
Kieg: én arra tippelnék, hogy beleölsz egy rakat pénzt, és nyert 5-6-10% teljesítményt, a VGA korlátja miatt... ...annyiért szerintem hozzá sem érdemes fogni a cseréhez
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz csucsbicep #38543 üzenetére
(Amikor 23k-ért adják a 3 év bolti garis gyárilag szorzózármentes X4-et, akkor ez nem tűnik túlzottan jó ajánlatnak)
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Vartanus #38495 üzenetére
A létező legerősebb i5 és az i3-nál nem erősebb Trinity-AMD között azért még van pár fokozat.... Ha nem kell az extrém tuning, akkor egy 18-20 ezer forintos alaplap is tökéletes lehet mindenre.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Alister71 #38454 üzenetére
Sőt, már vagy egy hete 14,9k-HUF-ért, az Agility3-nál komolyabb SSD-t lehet venni (az enyém például holnap jön. A régi A-DATA-t már pár hete áttettem a
notibanetbookba.)
Erősen akciózzák. Sajnos a 128GB-os ára viszont nem megy lefelé....[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz kis.miklos #38334 üzenetére
Erre nem számíthatsz biztosan: én pont egy éve vettem a Sandy i5-2500 non-K procit, ugyanitt, bruttó 42k HUF-ért. Pedig azóta egy egész új generáció (Ivy) kijött...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Hoffer #38302 üzenetére
Ha mindig a még újabbra vársz, akkor soha nem fogsz venni semmit sem. Ha lesz is újabb (nem mostanában), akkor az a legelső időben úgyis túlárazott lesz a tudásához képest.
Ha most kell gép, akkor most kell venni (persze a téma kellően alapos körüljárása után)!Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz daredar562 #38283 üzenetére
Az FX-4170 nagyon gyónge
bármirejátékra. Ha AMD, akkor FX6000-sek közül, amelyiket még meg tudja fizetni. Főleg - hogy mint írtad - nem akar félévente új cuccba feccölni. Én azért körül járnám az Intel dolgait is, lehet, hogy hasonló pénzért jobbat, korszerűbbet, kevésbé avulót kap.Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz freaghill #37696 üzenetére
Én az alaplapon spórolnék, nem is keveset: valamelyik legolcsóbb i5, akár Hardverapróról, (egyre inkább kell az a 4 mag), egy H61 vagy B75-ös Asrockkal.
kieg: nekem van 6 éves, hibátlan Asrock deszkám is ( a nejem gépében). Nem nagy hátrány a 2 év gari... ...a processzoron viszont csak ésszel spórolnék.
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz haxiboy #37636 üzenetére
A sheriff mindjárt le fog torkollni , de ha mindkét verzió szóba jön nálad (magyarul alaplapot is kell cserélned), akkor mindenképpen az Intelt: gyorsabb, kevésbé melegszik, kevesebbet is fogyaszt a másiknál. Sőt, lesz egy ingyen beépített tartalék VGA-d, végszükség esetére...
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Grave_444 #37619 üzenetére
Ott valami nagy disznóság lehet a hűtéssel (vagy egyszerűen rosszul mér az alaplapod): Linx-szel "szétkergetve" alapfeszen a sima i5-2500-am 74 fokig ment fel fél óra alatt a gyári hűtővel, ezen az olcsó Freezer 7pro rev.2. 10 fokot csökkentett.Alulfeszelve meg épphogy eléri a 60 fokot..., idle 32-34 körül van.
szerk: amikor ilyen horror hőfokot mutat a hőmérő, akkor a borda oldalát meg tudod fogni kézzel? Ha igen, akkor rosszul van feltéve a hűtő.
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Silentfrog #37400 üzenetére
Elég, kivéve BF3 multi. Ha ezt nem játszod, akkor ki fogja szolgálni az igényeidet.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Grave_444 #37279 üzenetére
Váltanod akkor érné meg, ha:
1., Munkához kell a nagy teljesítményű gép, és számít minden perc.
2., Játékhoz csak akkor (adatlapodat nézve), ha tervbe veszel egy fullHD vagy nagyobb felbontású monitort, és ehhez egy erősebb videokártyát. A mostanit kiszolgálja a Phenom is.
Szerintem.kieg: legelőször a helyedben egy 64 vagy 128GB-os SSD-t szereznék be, "érzetre" az gyorsít legtöbbet a gépen.
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Viktor77 #37203 üzenetére
Én - kissé árnyaltabban - inkább azt mondanám: attól függ, mibe fájna a csere. 5-10 ezret kompletten én simán "rádobnék" az AMD-re (alaplapostul, stb.), ennél többet nem ér a váltás. Ennyi pénzt viszont napi sok óra használat mellett egy év alatt akár a villanyszámlán is behozhat... ...és azért jópár dologban erősebb egy kicsit az Intel.
Nem húzod? Az én ugyanilyen Athlon II X4 640-esem csak 3GHZ-es volt gyárilag...
Viktor77: én is így értettem...: Ez az Athlon bőven gyengébb az alapórajelen járatott Phenom II X4 955-nél, annál meg egy picivel erősebb a legtöbb alkalmazásban a kis 2 magos Intel. Én ugyanerről az AMD-ről váltottam egy éve az i5-2500-ra. Simán duplájára nőtta teljesítmény... (CAD+játékok), ugyanazon VGA mellett.
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
Én nem szívatnám magam ezekkel az ezeréves, garimentes cuccokkal. nem tudsz annyit rászánni, hogy egy legolcsóbb kétmagos Sandy-Celeron(10k HUF) és egy 11k-s H61-es alaplap összejöjjön? Hardverapróról még olcsóbb is lehetne...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Malibutomi #36853 üzenetére
Na ezt jó tudni, ennek azért még utána kérdezek több helyen. 10-11k-ért simán elmenne a mostani lapom, 23 körül meg már láttam ilyesmi asrockot. Annyit talán még meg is érne a dolog, főleg hogy azon 4 memóriafoglalat lenne, tehát még 2x4 GB belerakható volna. Azt meg a CAD-CAD programok szeretik!
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Alister71 #36850 üzenetére
Nyaralni voltam egy hétig, meg azóta szinte éjjel-nappal dolgozom.
Megfordult a fejemben, valami olcsó Asrock mATX-deszkában korlátozott tuningra fogni a procit. Sajnos viszont a jogtiszta OEM Win7 "ragaszkodik" az alaplaphoz, nekem a munkához az viszont elengedhetetlen...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Grave_444 #36818 üzenetére
Én egy Asrock H61M/U3S3-ban használok egy szorzőzáras i5-2500-at, 8 GB rammal, SSD-vel, immár közel egy éve. Tökéletes kombó, pedig ez a kenyérkereső eszközöm, nm "csak" játékra használom... Asmedia SATAIII vezérlő, USB3, meg ilyesmi.
(#36844) gyenesmartin: Az ára is kétszer annyi, de a teljesítménye is. Ráadásul van benne IGP, ami néha jól jöhet. Némileg jövőállöbb processzor/platform.
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz csucsbicep #36491 üzenetére
Nem akarok kötekedni (dehonnem... ), de ha a Phenom húzva lesz, akkor kell hozzá egy 10k-ba kerülő venti, meg legalább 50Wtal nagyobb táp, mint az Intelhez. Innentől kezdve ezek árából (villanyszámlát nem nézve is) simán kijön a legkisebb i5. Annak meg nem ellenfél a Phenom...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Hege1234 #36432 üzenetére
Legolcsóbban és legcélszerűbben egy Phenom II X4-955BE beszerzésével tudod megoldani a fejlesztést. A memóriát cseréld 4 vagy 8 GB-os kitre, én fölöslegesen nem költenék extra órajelű példányokra, szinte alig hoz valamit a konyhára. Ha tuningot is tervezel, akkor egy jobb hűtő még kelleni fog. Pontosan milyen az a táp?
Ha ez nem lesz elég, akkor meg teljes platformváltás Intel 1155-re.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Alister71 #36172 üzenetére
"...Ezen lehet vitatkozni, de velem felesleges. "
Igen, ebbe már beletörődtem.Amúgy Gigabyte alaplapom még soha nem volt, de évek óta nagyon sok, az előttem szóló, másik "Bogyó"-éhoz hasonló tapasztalatot olvastam az elmúlt évek során itt a PH-n, és egyéb fórumokon is. A "hőskorban" (P2) Abit, majd a P3 érától kezdve felváltva Asus és Athlon II óta (nejem gépében most is az megy, csont nélkül!)Asrock lapokat használok, mindig a legalsó ársávból választva. Asrockkal még soha semmilyen negatív tapasztalatom nem volt, annál több viszont a belépő Asus-okkal. Legutóbbi deszkám (Athlon II X4-640-hez) egy M4A78-VM volt, hibátlanul működött, csak éppen 5%-nyi tuningot sem tudott, bármilyen beállítással instabillá vált, amint elkezdtem piszkálgatni. Ugyanez (!!!) a proci áttéve nejem ezer éves Asrock NF6G-GLAN lapjába, 30%-kal túlhúzható lett, atomstabilan. Az ezer éves Asrock maradt, a másfél éves (még garis) Asus ment a háztól tavaly ősszel, mikor Intelre váltottam.
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz tranceplanet #36165 üzenetére
Köszönöm szépen neked és csucsbicep kollégának is!
Annyi pénzem most nincs, de a későbbiekben valószínűleg be fogok rá nevezni!
A Z77 Pro4-M-mel ráadásul még egy gondom is megoldódna: tudnék még 2x4GB ramot tenni bele, mert a PS néha "aggódik", a kikapcsolt lapozófájl miatt, 8 GB memóriával...[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
Urak! Tudom, hogy nem egészen ide való, de az alaplapos totyikot nem szoktam olvasgatni.
Szóval, jelenleg melyik az a legolcsóbb alaplap (boltból..., mondjuk Ip*n), amelyik:
- Asrock (nekem beváltak, ASUS-ból volt több belépő szintű deszkám az elmúlt 10 évben, az utolsó, amit szerettem, az a TUSL-2 volt, PIII-hoz... , Gigát meg a büdös életben nem vennék)
- mATX
- LGA 1155
- Alaplapra dugható, belső USB3 portja van
- Lehetőleg natív SATA3 (vagy ha nem, akkor Asmedia vezérlős)
- Tudja a non-K i5-2500 korlátozott tuningját? (+4 szoró emelés)
(H61M/U3S3-at váltanék vele, ha érdemes... ...a házon belső portra dugható az USB3, és így nem tudom használni, meg a csekély tuning is jó volna procicsere nélkül)Thanx, és bocs az OFF-ért....
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Vasinger! #36126 üzenetére
Attól függ, mennyiért sikerül a "vackodtól" megszabadulni. Mivel alaplap is kell, így azért nem lesz egyszerű a dolog. Intel i3-2120, i5-2300, 2400 körül nézegess. Az előbbi picit (de fele-harmada fogyasztással), utóbbi kettő sokkal-sokkal erősebb, szintén jóval alacsonyabb fogyasztás, így melegedés mellett. Sőt, mind a háromhoz elég a gyári hűtés is, így a mostani cooleredet is pénzzé tudod tenni, közelebb jutva a vágyott célhoz.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Alister71 #35819 üzenetére
Sajnos Te viszont, márkaszeretetedből kifolyólag - kissé demagóg módon - , féligazságokkal tévútra vezeted a "kezdőket".
"...Az Athlon X4 teljesítményben nem éri el az I5-öt..." Ez igaz, de van benne csúsztatás rendesen: Még az Athlon II X4- nél jóval erősebb Phenom II 955 sem veri meg az i5-öt, de igazából a szintén hóval gyengébb i3-at sem! Maximum erős tuninggal az i3-at, de akkor már teljesen mások a beszerzés költségei: jó alaplap, külön vett, 10.000,- forintos CPU-cooler, jóval nagyobb táp, éves szinten akár 10-20 ezer forinttal nagyobb villanyszánla. Ezeket valahogy mindig kifelejted a "kispénzűeknek" tett javaslataidból... Használtat meg használttal hasonlítsunk kérem, nem csak AMD-t lehet venni jó áron a Hardveraprón.
Egyébként de, már rohadtul unom: valóban volt egy időszak, amikor AMD-t venni okos, gazdaságos döntés volt, de ez nem most van!
Ezt le kellett írnom, nehogy egyszerűen flame-keltéssel vádolj! Peace!
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz #90933760 #35817 üzenetére
"...Ezek szerint megkapnám majdnem az i5 teljesítményét egy i3 ára alatt?..."
Na, erre kíváncsi leszek én is: amikor egy 4 magos Phenom 955-öt egy 2 magos i3 leköröz, akkor ez hogy fog összejönni...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz #90933760 #35812 üzenetére
A 4890-nel csak az a baj, hogy viszonylag - a mai programokhoz - gyönge, nagyon sokat fogyaszt és nagyon melegszik. Lehet, hogy olcsón hozzá tudsz jutni, de nagyobb (drágább) tápot kell venni hozzá, és a villanyszámlán is meg fog látszani.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Lekéstem a szerk:
AMD Phenom II X4 955 3200MHz 512KBx4 6MB Deneb 45nm C3 95W 4000 F9A BIOS
Keress egy ilyen procit, előtte meg frissíts F9A-ra.szerk: mint Lord Vader úr már előbb is említette volt
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz csucsbicep #35626 üzenetére
Abba az alaplapba - a link szerinti CPU-support lista alapján - PH II X6 1100T-ig bármit beletehetne. A legalján...
(#35631) geksz : jogos, akkor a legeslegalján a listának F7 BIOS-sal Phenom II X4 940 -ig (DENEB magos). Az sem rossz azért...
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
Tiszta sor: kicsit sarkítottam. Nem feltétlenül a flame-keltés volt a szándékom.
Ő viszont most szeretne vásárolni és - szerintem - most a "sötét oldal" kínálja ugyanazért a pénzért a jobb
vételtteljesítményt, fogyasztást, egyszóval ár/érték arányt. Mivel új deszkát is keres, így mertem ajánlani a teljes platformváltást.Az általam említett első két procihoz (mivel nem tuningolhatók) ráadásul nagyon olcsón lehet megfelelő alaplapokat vásárolni.Mondjuk azt a topictárs leírhatná, hogy milyen játékokkal, milyen felbontáson, és főleg milyen VGA-val szándékozik játszani.
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
Játékra? Nagyjából semmilyent: az alsóházban az i3-2120, középen az i5-2320, feljebb meg az i5-2500K ár/érték arányban jelenleg verhetetlen. Nem beszélve a legújabb Ivy-kről...
Egyetlen esetben érdemes - játékra - AMD procit venned: ha már van egy korszerű, drága AM3+-os alaplapod, amit csak anyagi nagy veszteséggel tudnál eladni. De mint írod, alaplap vásárlására is készülsz, tehát ez sem állja meg a helyét.Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Matt-OPT #35546 üzenetére
Ez tényleg csak a felhasználás várható céljától függ: ha nem akarsz a legújabb játékokkal játszani (mondjuk VGA-t nem is írtál...), nem tervezel 3D-ben. nem foglalkozol rendereléssel és videovágással, akkor simán elég kell legyen az i3 is. Ha viszont az előbbi tevékenységek bármelyike bele tartozik az "általános, otthoni használatba", akkor nagyon jól jön a fizikai 4 mag. Az időtállóságnak is jót tenne, mert előbb-utóbb minden program ki fogja használni a nagyobb processzor lehetőségeit.
Azt leírhatnád, hogy tervezel-e diszkrét VGA-t, és ha igen, akkor milyet?
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Viktor77 #35462 üzenetére
Viszont ha tuningol, akkor kell egy komoly hűtő, komolyabb alaplap, nagyobb táp, ezek felárából viszont röhögve kijön az i3 helyett mondjuk i5-2400, ami tuning nélkül - fele fogyasztással - röhögve veri az AMD-t.... érdemes ezt is végig gondolni!
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Viktor77 #35390 üzenetére
Én nem hiszek annyira a processzorba integrált VGA mindenhatóságában, több okból sem:
- egy olyan, alsóközép VGA, ami a mai játékokat a ma elvárt felbontásokon kompromisszumokkal és döcögve (!) éppen elviszi, 256bit széles, min 4GHz-es DDR5 memóriával éppenhogy beéri úgy, hogy közben nem kell vele senkivel sem osztoznia. Ezt még sok-sok évig nem fogják tudni elérni.
- ugyanezen satnya alsóközép VGA simán (mondjuk 5850, 6850 kaliberű) bepuszil (és hő formájában lead) 130-150W-ot. Ezzel sem fognak még sokáig tudni mit kezdeni. Illetve mire tudnának, addigra már újra nagyobbak lesznek az igények.Persze sok feladatra bőven elegendők, de nem fogják tudni soha kiszorítani a diszkrét kártyákat az igényesebb felhasználásoknál. Irodába, meg a maminak netezni már most is tökéletesek, azt aláírom.
Szerintem...
-
Bogyó bá'
nagyúr
-
Bogyó bá'
nagyúr
-
-
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Geller72 #34802 üzenetére
4 harmatgyönge magra nem biztos, hogy szüksége van. Inkább 2 "rendesre", meg a vele egybe integrált elfogadható VGA-ra.Ha már flémelünk, flémeljünk rendesen!
#34804) Csygusz:: azért ne érjen csalódás: a Sandy-bridge processzorok közül csak a legdrágább, K jelzésű 2500, 2600-at lehet tuningolni. A többit számottevő mértékben sehogy sem!
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Studiossrác #34784 üzenetére
Én inkább memóriára költeném a különbözetet... (nincs 10 % az órajel növekedése a kettő között)
Az alaplapon 2 RAM foglalat van: egy olcsó, pld. Kingston 2x4GB-os, 1333MHz-es kitet bele, és évekig el lehetsz vele...
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Studiossrác #34782 üzenetére
i3-2100 + Asrock H61M/U3S3
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Alister71 #34706 üzenetére
A 6 magos "ájemdé" és az i5 közül melyik fogyaszt kevesebbet? Melyikre ajánják azonnal a hiper-über-brutálszuper spéci ventiket?
Ki beszélt nem megbízható "ájemdéről"? Én egy sokaknál - nálam is - nagyon bevált konkrét alaplapot ajánlottam neki. Ami nem drága, de jó!
9 évi masszív "ájemdézés" után vettem Intelt, mert jobb. Azonos pénzért is jobb.
Ja egyébként tegnapelőtt vásároltam újra "ájemdé" processzort, egy Lenovo E125 netbook/szubnoti formájában. (E-450). Kicsit lassika, de nem rossz!
-
Bogyó bá'
nagyúr
Valamint az Intel jóval kevesebbet fogyaszt, kisebb (olcsóbb) táp elbírja, jó a gyári hűtője is (ezt sem kell plusz pénzért venni), kevesebb vagy halkabb házventilátor is elegendő...
Olcsó, nagyon megbízható H61-es alaplap (pl. Asrock H61M-U3S3) tökéletes hozzá, ezen SATAIII és USB3 portok is vannak.Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Bogyó bá'
nagyúr
Ha tényleg csak néhány fps hiányzik a boldogságodhoz, azt legolcsóbban úgy tudod elérni, hogy marad a processzor, az 5770-et eladod egy huszasért, 35k-ért pedig veszel egy használt, még garis 5850-et. A processzor többé-kevésbé elegendő hozzá. (volt ilyen felállásom a nyáron... el lehet vele még Crysis2-zni is)
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz kovmiha #34429 üzenetére
Egyet értek Atti_2010 fórumtárssal, ha viszont újban gondolkozol, és a tuning nem szempont, akkor az Athlon II X4 -631 + egy legolcsóbb FM1-es deszka lehet a költséghatékony, de tökéletesen megfelelő alternatíva.
-
Bogyó bá'
nagyúr
A G530-nak (meg az összes 1155-ös Intelnek) egy egészen elfogadható "videokártya" van a processzorba integrálva, azzal el lehet lenni akár sokáig is. Inkább a videokártyára rászánt pénzt fordítsd SATA-s (használt) vinyó vásárlására, és akkor lesz egy szerény, de bármikor könnyedén bővíthatő, korszerű kis géped a kinézett elavult sz*r helyett, majdnem ugyanannyiért. 12k-ért már van megbízható Asrock alaplap hozzá, a proci gyári hűtője is tökéletes, arra sem kell költeni. Hallgass ránk, ha megteheted, akkor ezt a verziót lépd meg, nem fogod megbánni!
Na, akkor elkéstem....
Nem akarlak elkeseríteni, de bár olcsón megúsztad,tulajdonképpen nem vettél semmitsem.... mennyivel is vagy előrébb?Ettől ugyanúgy nem fogsz tudni megszabadulni, mint ahogy a régi cuccaid nem kellettek ingyen sem.
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz tomy0628 #34075 üzenetére
Akkor is a nagyobbat. Még szorzózáras i5-2300 -nál is Z86-as lapban 4-gyel feljebb tudod tenni a szorzót, tehát bizonyos fokú (több mint 10%-os ) tuningot is tudsz alkalmazni. Merre felé olyan olcsó a 2300?
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz tomy0628 #34073 üzenetére
Ha tényleg csak ekkora az árkülönbség, mindenképpen az i5-öst vedd! (Négy valós fizikai mag, + Turbo core)
Mellé 2x4GB olcsó (Kingston, Kingmax) ramot (fölösleges 1333 MHz-esnél drágábbra költeni), egy olcsó H61-es Asrock deszkát, és nagyon tuti géped lesz. VGA-t meg amilyenre telik, amilyenre szükséged van. Ha nem játszol, akkor az integrált is jó.[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz miresz #34065 üzenetére
Sokkal többet fogyaszt: nagyobb (drágább) táp kell hozzá, egy normális cooler sem árt. Ha ezek árát hozzá veszi, akkor már egy legkisebb i5-2300 is befigyelhet annyiért, természetesen IGP-vel.....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Windows 10
- Ukrajnai háború
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Formula-1
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Windows 11
- Eredeti játékok OFF topik
- Külpolitika
- További aktív témák...
- ryzen 5 1600x six core am4
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
- Értékelés alatt - AMD Ryzen 5 7600 (3.8-5.1 GHz, 6 mag, 12 szál, 65 W)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest