Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen TV-t vegyek?
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Melyik tápegységet vegyem?
- HP nyomtatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- VGA hiba
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Milyen pendrive-ot vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pietrrr
aktív tag
Sziasztok!
sinceritytrading-től általában mennyi idő alatt érkezik meg a rendelés? És hogyan küldi? Simán levélben, amit a postás bedob a postaládába? Csak mert rendeltem egy JETFLASH 730-at, és nem tudom, hogy mikorra várjam.
Köszi!
-
Madw
csendes tag
Az űber gyors Transcend-eknek úgy tűnik tényleg vége, de azért ami a 760-as csomagolásán van, azt bőven hozza.
Főleg, hogy alig 2 hét alatt megjött (ha nem lett volna négy napos ünnepünk, akkor hamarabb is talán) és alig 15 Dollárba fájt csak. Az itt már ajánlott eladótól vásárolva.
-
SRII
őstag
Köszönöm, de nem bírtam magammal, és vettem egyet a közeli tescoba egy Sandisk Ultra 32gb usb3.0 adattárolót. Azt nem tudom ,hogy kell lemérni mit kell nézni csinálni, de az alaplapónom lévő usb 2.0 szabvány és ezen a régi pendivem 3-4 mb/s másolt ez 25mb/s másolja át a filmeket, ismétlem usb 2.0 pentium 4 a gépem!
Kőnyű, nagyon is könnyű, ettől kicsit tartok mivel fényes műanyag a teteje, és csúszkálós, de már ideje volt vennem valamit a 8 éves kingston helyett. -
bul07
nagyúr
Mindkettőtöknek
Itthon
DTR30
S102
DTR30G2 bár erről még nincs pontos teszt és ellég lassú a hivatalos adatta
Keresetek rá itt találtoktesztettebay (12-16nap )
32GB példányok
760-770-700-730(ezek ugyanolyan sebességet tudnak 70/18-20 viszont olcsó 3300-3400Ft darabja
DTR30 5500Ft
780 7250Ft
SANDISK EXTREM 8100Ft
Mindről találtok tesztett itt vagya tesztelős fórumrészbe(nem tudok linkelni telefonról vagyok)
-
tpeter77
addikt
átfutottam Tom's hardware tesztjét és a sorrend:
1. Sandisk Extreme
de toronymagasan nyert ám!
2. Toshiba TransMemory-Ex
3. Kingston DT HyperXTényleg jó ez a sorrend?
Ha igen, akkor kiváncsi lennék a 32GB-os Sandisk Extreme árára... -
tpeter77
addikt
sziasztok
16GB-os USB2.0 pendrive-ból keresnék gyorsat tipust, 5000Ft körül.
Légyszives ajánljatok pár tipust.
A neten egy teszten a Kingston GE9 és a Transcend JetFlash V600 hasonlóan jó eredményeket értek el.
Keressem ezeket, vagy van jobb alternatíva?.köszönöm.
-
SRII
őstag
Találtam pár alternatívát!
Transcend JetFlash 810 32GB TS32GJF810 5670Ft
Kingston DataTraveler G4 32GB USB 3.0 DTIG4/32GB 5490Ft
Kingston DataTraveler R30 32GB DTR30/32GB 7650Ft 5 ÉV GARI
Szerintetek, melyik a gyorsabb melyiket érdemes megvenni? ma rendelném meg így fontos lenne egy hozzáértőnek a tanácsa.
-
SRII
őstag
Hi!
16Gb és 32Gb USB 3.0 gyors pendrivet keresnék 5000Ft -ig lehet apróról is.
Sajna nem ismerem a sebességük és a tartósságuk.
5000Ft a határ, a lényeg gyors legyen, 16-32 gb gondolkozom.
Filmek videók másolására lenne használva.(1Gb-1.5Gb fájlok)
Hálás lennék a segítségetekért. -
buci30
addikt
Transcend JetFlash 780 USB3 64GB
USB 2-vel ezt mértem ez jó ugye?
-
cocka
veterán
Nálam az ilyen problémákat a winhex oldotta meg. Ha valami gebasz van a fájlrendszerrel, akkor mondjuk az egy megoldás lehet, hogy adott esetben kölcsönkérsz egy jól működő ugyanolyat (amit a win7 és az osx IS felismer), amilyen neked van és winhexszel lemented annak a pennek a master boot recordját, a partition boot recordját meg a bootszektorát. Utána visszaírod a sajátodra és ennyi. Ez egy TUTI biztos módszer, ha így sem megy, akkor nekem sincs tippem.
-
buci30
addikt
válasz
zseniális19 #5682 üzenetére
Nekem nem
Azt csináltam végig pedig most1partició
MS-DOS (FAT)
Lent fő rendszer inditó rekord
és így se ismeri fel a win7
-
zseniális19
csendes tag
Tehát, ha jól értem Mac Disk Utility-ben, Partition Map Scheme: GUID Partition table-ről átállítottad az Options-nél Master Boot Record-ra és így sem működik win7-ben?? Mert másnak ez megoldotta, itt egy link, olvasd el.
De nagyon szétoffoljuk így a topikot. -
cyber86
őstag
Ilyen van itt valakinek? [link]
-
buci30
addikt
válasz
zseniális19 #5679 üzenetére
Ugyse!
NTFS-be van most látja az OSX és a bluray lejátszó is. De ennyi
A win7 egyszerűen nem látja
Eszközök és nyomtatok. Itt ott van alul csak ugye nem ismert azt írja nincs megadva ilyen alatt van.
Mass Storage DeviceAmikor elsőre rádugtam ugye probáltam felismerni leszedni a driver gondolom de nem sikerült és ennyi.
-
zseniális19
csendes tag
-
buci30
addikt
válasz
zseniális19 #5677 üzenetére
A baj ,hogy nem látja a win7 sehogy
Ott van de illesztő programra azt írja megvan de nem tudja telepíteni.Milyen driver kell neki amit lelehet szedni gondolom, vagy miért nem látja egyáltalán bármilyenbe van formázva semmi
-
zseniális19
csendes tag
Ha jól emlékszem ezt megoldja, ha win7 alatt formázod és úgy rakod át osx-be, valami osx-winfos cluster méretezési különbségből adódik.
#5676) shadow1901 Én úgy csináltam, hogy Ebay/Order details, ott contact seller, majd I haven't received my item yet és megírod neki, hogy nem kaptad meg.
-
shadow1901
aktív tag
Hello!
Hogy tudok reklamálni, ha mégsem érkezett meg a pendrive? Jövőhét hétfő az utolsó határidő, csak szeretnék tisztában lenni a teendőmmel. -
zseniális19
csendes tag
A Kingston DTR 3.0 kis fájloknál is gyorsabb, itt van összehasonlítás, 8gb-osoknál tudtommal gyorsabbak a 16gb-osok teszt alapján, de ha nincs igazam, majd valaki kijavít 8gb-os teszt.
cocka Köszönöm, csak a 32GB ugrott be hirtelen, de így helyes, ahogy írtad.
-
buci30
addikt
Transcend JetFlash 780
OSX-en formáztam exFat-ra
De viszont a win7 nem látja igy se.
Valami drive gondja van de egyszerűen nem találok ilyet sehol
Valaki help -
Mauzes
addikt
válasz
zseniális19 #5671 üzenetére
A méret tényleg nem kell alapból, egyedül akkor számít, ha a nagyobb kapacitás nagyobb sebességgel is jár (olvastam ilyet párszor).
Egyébként e kettő közül melyik a gyorsabb írásban? Olvasás nem izgat annyira.
-
cocka
veterán
válasz
zseniális19 #5670 üzenetére
és 32gb-ot kezel max
Ez baromság. A kötetméret elméleti maximuma 2 tera. Más kérdés, hogy a windózok a 32 gigánál nagyobb partíciókat nem engedik fat32-re formázni. Ettől függetlenül partícionálóval még formázhatod nagyobbra. Az megint más kérdés, hogy a gyakorlatban ha jól emlékszem 128 gigánál nagyobb partíciók fat32-re formázása nem javasolt, mert vmilyen hiba csúszhat be.
-
zseniális19
csendes tag
Szia, mondjuk kiindulásnak, a jövőre gondolva 16GB-os és keretbe is belefér
nettó 4.290 Ft KINGSTON DataTraveler R3.0 16GB
nettó 3.880 Ft ADATA Elite S102PRO 16GB -
zseniális19
csendes tag
Szia, tesztet ebbe a topikba tegyél és mondjuk Crystal Disk Mark progival.
64GB-hoz nem jó Fat32, mert csak 4gb fájlméretet és 32gb-ot kezel max,
vagy ntfs de inkább esetedben ExFat, OSX miatt és általában Blu-ray lejátszók is támogatják, típus alapján interneten utánna tudsz nézni, hogy lejátszód milyen fájlrendszert támogat.Leginkább rendesen lépj ki, hardver leállítás majd eltávolítás.
-
buci30
addikt
Megjött a 64GB Transcend JetFlash 780
Nagyon szépHogyan tudok tesztet csinálni? Mert akkor felrakok ide egyet.
Mire formázzam le ,hogy a win7-ről tudjak rá másolni filmeket külső vinyóról és olvasni is tudja a win7
Az OSX is olvassa és írni is tudjak rá és egy LG blu-ray lejátszó olvassa csak a filmek miatt.Hogy van win7 és OSX -nél melyikbe mikor tudok írni és olvasni?
Most FAT32-be van.
De ugye 20GB filmek is mennek majd rá stb.S rendesen kikel lépnem és úgy kihúzni gépből vagy mi a szabály ezeknél ,hogy az adat nehogy elvesszen?
-
Mauzes
addikt
Sziasztok!
Gyors és olcsó USB 3-as pendrive-ot szeretnék venni munkára.
Az olcsóságot úgy szeretném elérni, hogy nincs szükség nagy méretre, 4-8 GB bőven elég. Viszont tényleg legyen a gyorsabbak közül való, sok kis fájl írása/olvasása lenne a feladata elsősorban. (Nekem otthon egy Sandisk Extreme van, nyilván olyan sebességet azért nem várok el.)
Árban mondjuk 3-4k nettó lenne optimális és magyar boltból kell származnia.
Tudtok adni pár ötletet? Amiket eddig nézegettem az vagy 16-32 GB-os és drága vagy valószínűleg gagyi.
-
CTM
csendes tag
Mondjuk ez tényleg fura:
http://www.kingston.com/datasheets/dtr30g2_en.pdfAz új specifikáció szerint már csak a 32 és a 64 GB-os verzió ír 45 MB-tal USB 3.0 -n.
Lehet ezzel akarják jobban irányítani, hogy magasabb sebességért nagyobb kapacitású és drágább verziót vegyen az ügyfél? -
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Ebből a pendrive-ból mennyit érdemes egy pakkban rendelni? Több darab is átjön ugyanúgy simán, mint 1, v érdemesebb egyesével megrendelni?
-
Wyll
őstag
Esetleg sebességteszt?
Igazából úgy is kérdezhettem volna, hogy melyik a leggyorsabb 8000forintig, de lehet hogy arra is a Sandisk Extreme a válasz..
(bul07, szintén köszönöm a linkeket, mérlegelni fogom a magyar boltokat is!)+1 kérdés: ezekben a magasabb sebességkategóriákban ismeretlen a kompakt méret? Nekem a 8gb DT100-as fekete műanyag borítása szétesett egy idő után.. Utána jött a kiöntés epoxyval-prodzsekt, de aztán egy idő után megadta magát
Nem kéne ugyanezt eljátszani újra
-
zseniális19
csendes tag
Valóban, igazad van és jelenleg 9 ropiért idehaza is jó vétel, habár csak 32 gigás mérettől van.
-
bul07
nagyúr
Inkább emeld meg a keretet 1000Ft-al és e kettő közül valamelyiket
DTR30 32GB 8500Ft [link], sebesség teszt
S102-ből a 32Gb-os 8800Ft-ért [link]. sebesség teszt16GB-ba is ezek a ajánlottak
[link], [link]
Esetleg még DTR30G2 de erről nincs tapasztalat -
Wyll
őstag
Nos, valaki vállalna egy kis fejtágítást?
Lásd #5651-5652.
Melyik a leggyorsabb 16GB-s mondjuk 8000Ft-ig? -
CTM
csendes tag
Sziasztok!
Afelől érdeklődnék, hogy szerintetek mikorra várhatóak teszt eredmények az új Kingston DT R3.0 G2-ről ?
[link]Méreteit tekintve kompaktabbnak tűnik, mint az elődje, bár ránézésre kissé szélesebb.
Ha hozná az előző generáció sebességét is, akkor lehet érdemes lenne rá befektetnem, de még sehol sem találtam róla infót vagy tesztet annyira frissnek látszik. -
cocka
veterán
Mondjuk azt nem értem, hogy a Kingston DT Ultimate 3.0 G3-mat miért hagyjátok ki következetesen a felsorolásból, hiszen a 150/70 sem kevés.
A nagy méret mennyire növeli a sebességet?
Ez inkább a transcendnél téma, a kingstonnál ha jól tudom állandó egy adott típusú, de különböző méretű penek sebessége.
-
-
Wyll
őstag
válasz
szasanyi #5643 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a választ!
Végülis a mai telepítési feladatot meg tudom csinálni egy rendelkezésre álló darabbal is, csak gondoltam, hogy akkor már a pendrive-vásárlást is letudom előtte
. De akkor legyen inkább az, hogy jót és gyorsat veszek értelmes áron csak nem azonnal
Most jöhetne az, hogy nekiállok szintrehozni magam pendrive témában, de megköszönném, ha valaki lenne kedves, és néhány sorban összefoglalná, hogy mik a lehetőségek, ha egy kicsit gyorsabb pendrive-ot akar venni az ember.
Eddigi találataim:
SanDisk Cruzer Extreme
Transcend JetFlash 760
Transcend JetFlash 780
KINGSTON DATATRAVELER R3.0
Ezek jó sorozatok? Egymáshoz képest hogyan alakulnak? A nagy méret mennyire növeli a sebességet? -
Neck
veterán
Sziasztok.
Ez a pendrive mennyire számít jónak?
(bocsi a linkért, telóról vagyok)
www.sandisk.com/products/usb/drives/cruzer-blade/ -
szasanyi
félisten
-
Wyll
őstag
Sziasztok!
Ha azt mondom, hogy szeretnék MA venni Budapesten egy frankó gyors pendrive-ot, arra mit ajánlanátok?
Igazából 8GB volna a cél, nem nagyon kellett még ennél nagyobb, de ha a 16-osok sokkal gyorsabbak, akkor az is jöhet. Rászánom azt a pénzt, amit kell, hogy jó legyen, de azért értelmes határokon belül! Kis kompakt méret nem hátrány, mint pl ez a Kingston DT SE9 - ez hulladék ennyiért?Előre is köszi
-
cocka
veterán
válasz
cyber86 #5638 üzenetére
csak nem tudom mi a választék.
Húha! Most nem akarok itt hol mi Just Fucking Google It-ekre hivatkozni, de kezdésnek nem járható út az alábbi lista végrehajtása?
1. Magyar számtechboltok webáruházában kikeresed, hogy melyek a nagy, (többek közt) pendrive-ot (is) gyártó cégek. Segítek: Corsair, Sandisk, Kingston, Transcend, Adata stb.. (ám ez a lista korántsem teljes)
2. Ha ezek megvannak akkor pl. felkeresed ezen gyártók honlapját és kiválasztod, hogy melyik pendrive tetszik, melyiknek megfelelő a sebessége stb..
3. Aztán ha kb. belőtted, hogy mi lenne, HA ezt vagy amazt a pendrive-ot vennéd, akkor meg lehet keresni pl. ebayen, dealextreme-en vagy egyéb helyeken, hogy hol mennyi és milyen kritikákat írtak róla + itt mit mondanak az emberek x.y. pendrive-ról.
-
cyber86
őstag
Helló. Milyen usb 3mas pendrive-ot tudtok ajánlani ami elég gyors? Mérete max 64 gb.
-
cocka
veterán
válasz
margithid #5631 üzenetére
És ez nem ér egy fabatkát se?
USB 1.1/2.0 Compatible. -> júj 512 gigás pendrive-nál lefonod a hajad mire végez.
Mondjuk ez azért LOL, mert ennyi pénzért szvsz sehol nem kapsz 512-est még akkor sem, ha csigalassú az adatátvitel.
A másik.. akkor hinném el a feltüntetett árat, ha mondjuk normál licites lenne a történet, mert akkor még emelkedhetne az összeg és lehetne ez akár kikiáltási ár, de egy köztes állapot is.
-
margithid
veterán
Erről a pendriveról mi a véleményetek?
Elég brutálisan hangzik a fél terás hely. -
bul07
nagyúr
32GB 760-as linkelve csakhogy ne keljen keresni
Úgy néz ki hogy visszarakott minket az országok listájára és újra szállítja hozzánk is a SanDisk Extreme 32GB (csak kár hogy nem a dolláros árral az pár száz forinttal olcsóra jönne ki)
Ezek még a gyorsabbak [link],[link], [link], -
bul07
nagyúr
Én ebben az évben már 18-ot megkaptam tőle, és jelenleg is úton van 5db
És a 16Gb 760-as ára is szépen visszaesett jelenleg US $9.19Adata S102 nehéz ügy , le is írom miért
Ha rákeresel akkor lehet látni hogy 15$ indul az ár , viszont én akitől esetleg merném megrendelni 19$ körül adja
Ez olyan 4000-4500Ft ez már kicsit marad el a itthoni 5.067 Ft árától és még rendes garancia jár hozzá
Tehát ezt nem éri meg megvenni az ebay-ről
Viszont itt is van kis csavar(mármint a magyar vásárláshoz) mert 3400Ft-ért már van 32GB-os 760-as ami 20MB/s írható(biztosan) így a 16GB S102 25MB/s írása már majdnem megvan , viszont kétszer akkora és még olcsóbb is min 1500Ft-al760-as esetén azért van különbség nem kicsit , ebay-2020Ft itthon-4.437 Ft
Itthoni rendelésnél direkt nem számoltam a szállítással mert általában a helyi üzletek is be tudják szerezni lehet pár százzal többért
-
umek7
őstag
Beruháznék én is egy JetFlash-re (vagy Adata S102-re), eBay-ről rendelve. Az ebben a posztban szereplő eladótól rendelt már valaki esetleg, minden rendben volt? Ha igen akkor tőle lenne. Alternatívát is elfogadok amennyiben nem ez a legoptimálisabb.
-
vond
MODERÁTOR
-
bul07
nagyúr
Én most garanciáztattam nálluk , igaz hogy egy filléres dolgot
5munkanap alatt elbírálták , az árát kértem vissza ami 2munkanappal késsőbb a számlámon is voltÉn nálluk fogok venni alaplapot+processzort (80-90e Ft lesz a kettő együtt)
Az lehet hogy drága a szállítás de nem kell pluszba fizetni a garanciafutárért, és a Pick Pack Pont-os szállításra is éll a garanciafutár
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
Teko001 #5620 üzenetére
a szállítási költség egy dolog... de hogy gariztatni nem szabad náluk, az biztos... nekem egy VGA-mon 6 hétig ültek... be kellett mennem vergődni, h csináljanak végre valamit... szánalmas banda... és nem csak nekem van ilyen gondom velük... sajnos...
ott hagytam sok-sok deák-ot már, milliós összeget összesen, és így állnak a vevőhöz... gratulálok nekik, soha többet nem fogok én (se) onnan vásárolni...
-
Teko001
őstag
válasz
CoolBoy323 #5619 üzenetére
Mi a probléma az iponnal?
-
Zedz
addikt
válasz
CoolBoy323 #5617 üzenetére
Ajánlj valami jót.
-
vond
MODERÁTOR
Lehet, hogy nem rossz. Eddig nem hallottam felőle.
ADATA S102 Pro-val van tapasztalatom bőven. Évek óta nyüstölök több darabot is, eddig tökéletesen teszik a dolgukat. Kb. 100/30-at tud, fémházas, és 5k ájponban.
Esetleg ránézhetsz a Kingston DTR30-ra is, de a legjobban egy eBay-es rendeléssel jönnél ki. Ez utóbbi nem játszik?
-
Zedz
addikt
Sziasztok!
4-5 ezer forint környékén milyen USB3-as pendriveot javasoltok? 16GB kellene hogy legyen a mérete.
Eddig ezt néztem ki: link
-
bugizozi
őstag
válasz
CoolBoy323 #5611 üzenetére
jogos, nem pont így akartam írni
úgy értettem, hogy mondjuk picit drágább, de gyorsabban lehet rá írnia 700 meg a 770-es lassabb? ez a 760 a best buy?
-
bul07
nagyúr
válasz
shadow1901 #5608 üzenetére
-
bul07
nagyúr
válasz
Gézengúz #5601 üzenetére
És 5db-os készletből hogy vesz 40-et
Garancia: Több mint 2 év ??????????? Akkor mennyi is
Én nem szeretem a vaterás eladókat
Ilyen olcsón csak akkor megy ha nem fizeti be az áfát az államnak , és ha meg rászállnak csődöt jelent (már ha van egyáltalán valami vállalkozás a háttérben) és fuss a garanciának is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ajánlott adathordozók az összefoglaló alján.
Társtopikok:
• Pendrive probléma
• Pendrive irás-olvasás sebesség
• SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Vicces képek
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- További aktív témák...
- Lexar NM790 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.100-12.600 MBs - Eladó!
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Lexar NM790 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB játékkonzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic 7 Pro 512GB / 12GB RAM / Fekete / Független / Újszerű állapot / 3 év gyári garanciával!
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest