-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zonaporkolt
tag
Sziasztok!
Nyomtatóválasztásban kérnék egy kis segítséget. Cégnél immáron a 3. nyomtatónk adja meg magát (a Profi Service, hrrr szerint) javíthatatlan hibával. Xerox Phaser 850 -> 8400 -> 8560. Szilárdtintás nyomtatók, jó minőséggel, de kb. 5 évenkénti elhalálozással.
Új nyomtatót keresünk, ami kb. a következő kritériumoknak kell, hogy megfeleljen: duplex, A4 színes, min. 15 oldal/perc, gazdaságos (pl. utángyártott toner, olcsó(bb) kellékenyag), hálózatba köthető. Van esetleg valami javaslatotok? -
epzon
őstag
válasz
dabgergo #5298 üzenetére
számold ki
a gép kb 300eft
havi 500 oldal 10 év alatt 60.000 oldal azaz 1 nyomatra vetítve 5ft
a toner költség 1,5 ft
drum költség: 1 ftteljes nyomatköltség: 6-8ft között mozog
és ebben van egy elég hosszú futási teljesítmény, azaz, ha 5 év múlva kell cserélni a gépet akkor majd duplázódik a nyomatköltséged
az 5-600 oldal havi teljesítménynél én 100 000 ft körüli gépet néznék aminek jó az üzemeltetési költsége, mert ha 3 év múlva bedöglik a gép akkor nem 300-at buktam
-
epzon
őstag
egy 20 000 ft-os nyomtatóval kinyomtatni 400képet az kb ugyanannyiba kerülni mintha megvennéd az L800-ast, szóval ilyen célra nincs értelme olyan gépet venni.
ha csak 10x13-as méretben kell és csak ennyit nyomtatsz akkor jó a cewe is, viszont ha nő a nyomtatási volumen illetve nagyobb méret is kellene akkor megfontolandó az L800
-
q13579
senior tag
Szia!
Köszönöm a segítséged!
Megnéztem a nyomtatót, de ez már más dimenzió, mint amire gondoltam. Most durván 300-400 képet szeretnék kinyomtatni, vagy nyomtattatni. Utána éves szinten is max 200 db-ot. Ezt a cewe segítségével megtehetem 4-5.000 Ft-ért, 10x13-as méretben. A nyomtató ehhez képest irreálisan többe kerülne sajnos.
De ha jól gondolom, 10-20.000 Ft közötti nyomtatók nem tudnak ilyen hatékonyak lenni sajnos. (Mellesleg, ha még rászámolom a fotópapír költségét, nem hiszem, hogy jobb á/érték arányt kapnék)
-
epzon
őstag
Szia
EPSON L800-as gépet tudom neked ajánlani
ez eredeti tintával 1 fotónak a nyomtatási költsége olyan 10ft körül mozog (10x15cm)a minősége pedig messze messze jobb mint a cewe vagy bármelyik gyors labor
illetve ha A4-es képet szeretnél nyomtatni az pedig jelentősen olcsóbb, annak a tintaköltsége kb 50ft körül mozog
-
dabgergo
őstag
A Canon iR1024i felel meg asszem a lent felsorolt igényeimnak meg, erről tudok véleményt mondani?
-
dabgergo
őstag
SZiasztok!
Kellene egy hálózatra köthető, nagy fekete-fehér nyomtató egy vállalat részére.
Kb. gondolom ezek közül érdmes válogatni: [link]Van tippetek, vagy hogy mire érdemes figyelni?
Alapvetően ezek az elvárások lennének:
- hálozatra lehessen kötni
- fekete fehér legyen, nem kell színes
- fénymásolni lehessen
- lehessen scannelni is
- gyors legyen (tudom ez elég tág... nem kell extra fast) -
q13579
senior tag
Sziasztok!
Fotónyomtatáshoz szeretnék nyomtatót venni. A kérdésem az lenne, hogy szerintetek jobban megérné kinyomtattatni a fotót, mondjuk a cewe-n keresztül, vagy alacsonyabb a fajlagos költsége, ha nyomtatóval csinálom.
-
Tarill
őstag
Sziasztok! szeretnék venni egy scanner/nyomtató combo-t de nem tintapatronosat hanem lézerest! az se baj ha nem tud színeset, csak minél olcsóbb legyen és ne fogyjon ki túl hamar! ha valamit tudnátok ajánlani megköszönném!
-
hori2012
csendes tag
Sziasztok!
Vettem ma egy HP 8600-as nyomtatót.
Azt szeretném kérdezni, hogy érdemes-e regisztrálni a készüléket -jár ez valós előnnyel?-, van-e hozzá ingyenes garancia kiterjesztés (mintha ezt olvastam volna több helyen is)
Amennyiben tud valaki ezekről valamit, kérem tegyen fel linkeket, mert a HP honlapján én elakadok. Egyszerűen nem tudom megtalálni a kérdésese regisztrációhoz szükséges oldalakat...
Természetesen a garanciának örülnék a legjobban...
Köszönöm segítségetek!
-
szabi081
csendes tag
Sziasztok!
tintasugaras nyomtató vásárláson gondolkodom. Tudnátok ajánlani valamit ami ezeknek az elvárásoknak megfelel:
- CD/DVD/Blu-ray nyomtatás
- Wifi
- általános nyomtatás, doksik, néha egy-egy fénykép
- alacsony fenntartási költségekKöszi a válaszokat!
-
sagit
veterán
sziasztok
tintasugaras multifunkciós nyomtatót keresek 15-20e környékén, az a szempont hogy a patron olcsó legyen bele ( akár utángyárott)
a nyomtató márkája mindegy, köszi a válaszokat
-
xrvman
őstag
válasz
JamesHolden #5282 üzenetére
Ha a telefonod otthon van wifin, még email se kell, csak letöltöd a HP appot és nyomtathatsz saját hálón.
-
JamesHolden
aktív tag
Sziasztok,
Megjött az általatok (is) ajánlott HP Ink Advantage 3515 nyomtatóm
Pofonegyszerű volt a beüzemelése, nem tartott 15 percnél tovább a hálózatba kötéssel együtt. Wi-Fi-n keresztül használom, ugyanis ki szerettem volna próbálni az általam előtte még nem használt ePrint funkciót. A nyomtató kap egy saját mail címet, amire ha küldünk egy levelet (a benne levő csatolmánnyal együtt) berakja "pufferba" majd a nyomtatón levő ePrint gomb megnyomásával kinyomtatja őket. Baromi hasznos, ugyanis telefonon keresztül is kezelem az e-mail fiókom, így az asztali gép bekapcsolása nélkül tudok bármit nyomtatni
Meglepően jó minőségben és sebességben nyomtat. Szkennelés szintén OK, jól testre is szabható!
Hiába magasabb a lapköltsége mint a színenként cserélhető fajtáknak, de itt legalább a patronnal együtt cserélni kell a nyomtatófejet is, elkerülvén az esetleges beszáradást. Nekem ez fő szempont volt vásárlás előtt, mert már jártam így...
20K-ért mindenképp jó vételnek tűnik. Extreme Digital-nál vettem akit érdekel, ott most a legolcsóbb (persze ha hozzáadom a kiszállítási költséget ami itt ingyenes). Kaptam hozzá pluszba 1 USB kábelt, ami hosszabb mint a gyári (utóbbi nekem pl. rövid lett volna)üdv
-
Grande Ale
őstag
Üdv!
Kis irodába szeretnék nyomtatót, tudtok tanácsot adni? Csak dokumentum nyomtatás lenne, fekete-fehérben. Milyet érdemes venni? Fekete-fehér lézer nyomtató jó választás? Mennyi ezeknek a fenntartási költsége? -
gordonfreemN
addikt
Sziasztok!
Lézernyomit szeretnék venni.
Fontos lenne, hogy lehessen állítani a darkness-t. Illetve olyan felbontásra lenne szükségem, ami szép folytonos vonalakat eredményez. Fóliára nyomtatnék vele, fotolitográfiai eljáráshoz maszknak.
Mit ajánlotok?
Használt kellene, mert a keret 15k.
Én kettőt kinéztem:
[link]
[link]
itt pedig van választék. -
olzsy
csendes tag
válasz
n0rbert0 #5275 üzenetére
Ma hoztam el a Canon 3250-esem.
Eddig tetszik.
Nyomtatás szép. Wifi beállítás pofonegyszerű. Feltelepíted a cd-t és mindent megcsinál magának. Neked csak ok, igen, egyetértek. Ez pozitívum volt.
Könnyű,gyors, egyszerű!!!. Otthon használatra szerintem tökéletes, igaz még csak 1 napos a termék de szeretném ugyanezt a sorokat írni 1 év múlva is.
Szimpatikus nyomtató eddig. Minden tud amit tudnia kell.
Ár/értékben sztem jobb mint a 5230-as sztem. Annyival nem tud többet a 5230-as. -
n0rbert0
senior tag
Sziasztok!
Melyik nyomtatót lenne érdemes megvenni az alábbiak közül:
Epson xp202
Epson xp205
Epson sx235
Canon mg-5350 ?Esetleg alternatíva?
Előre is köszi.
-
xrvman
őstag
Két kérdésem lenne:
Hol lehet olcsón tintapatronokat beszerezni? (HP)
Ill. a másik kérdésem az lenne: HP 364 es patronokat érdemes utánatölteni? Esetleg a különálló fej miatt inkább ne? -
fricihun
csendes tag
Sziasztok!
Egy HP multifunkciós nyomtatót szeretnék vásárolni otthonra. Nincsenek extra igényeim, csak szkennelés, fénymásolás olcsón, esetleg nagy ritkán 1-1 fotónyomtatás.
Néztem ezeket az új készülékeket a Deskjet Ink Advantage sorozatot, abból is a 2515-t, 3515-t, és a 3525-t néztem.
Hogy lehet az, hogy a leváltott széria 3x gyorsabban nyomtat? A 2515 8 lap/perc fekete esetében, mikor az elődje a 2050A 20 lapot nyomtat percenként...
Ezek a patronok ugyan úgy tölthetőek mint a régebbiek? Arra az injekciós tűvel történő utántöltésre gondolok, mert van otthon minden színből festék, csak a nyomtatónak annyi. Az egy Deskjet 3550 volt.
-
e.vid
senior tag
-
StLui
veterán
HP5525 kérdésem lenne, tud esetleg valaki segíteni?
-
maxime
csendes tag
Tapasztalat: nálunk 3 Canon MP sorozatos nyomtató volt a családban, pár évesek, otthoni használatra. Nyáron mindhárom kipurcant, javításukat szerviz nem vállalta. Az egyiket egy magánzós javítónak adtuk, állítólag megcsinálta, de a gyakorlatban ez azt jelentette, hogy színeset egyáltalán nem nyomtat (új patronok mellett), feketét is nagy nehezen 1-2 oldalt, majd C000 hibakód, ki-bekapcsolás után hajlandó ismét nagy nehezen.1-2 oldalt nyomtatni. Szóval ezek a multifunkciós tintasugaras nyomtatók gyárilag pár évre szólnak, kevés használat mellett is.
-
BDave
őstag
-
v.attis
őstag
Sziasztok!
Az Epson Stylus SX230-nál nem látok olyan beállítási módot, hogy a fej mindkét irányba történő mozgásánál nyomtasson-e. Ez automatikus lenne? Elég beállítani, hogy szöveg, vagy fotó ( esetleg gyors nyomtatás?) és a készülék ezt elintézi magának? -
epzon
őstag
válasz
QwErTy42 #5258 üzenetére
csak azért nem sorolom fel tételesen, hogy mi az amikre nagy kuss volt a válasz a részetekről mert másokat valószínűleg nem érdekel, de hosszú lista lenne
mi az, hogy a szél szemben piszkítok? ha hp helyett mást merek ajánlani? ba...meg mi ez maffia?
toljátok ezt a parasztvakítós ink advantage dolgot, aminek az lesz a vége, hogy amikor jó sokan megvették a nyomtatót akkor megemeli a hp a patron árát
kérdezz meg egy hozzáértőt és ne a mediamárktban, ezt mindenki tudja, ez a hp filozófia
eddig se kértem hogy válaszolj, tőlem azt csinálsz amit akarsz
ui: "Kihagytad a feltételezéseid közül azt, hogy valaki valamit félre értett egy telefonos beszélgetés során..."
Nem én, hanem ti! amikor hasonló eset volt egy epsonos ügyfélszolgálatossal akkor itt lihegtetek mint két idióta kutya a gergőke haveroddal. Most meg kuss van, meg védjük a hp ügyfélszolgálatot....
ez aztán a segítség.... -
QwErTy42
addikt
Kihagytad a feltételezéseid közül azt, hogy valaki valamit félre értett egy telefonos beszélgetés során...
Ha megnézi bárki a HP oldalán a termékleírásnál vagy egyszerűen csak a nyomtató dobozát, akkor láthatja, hogy a mellékelt patronok kapacitása rendre 550-600 oldal.Felettébb szánalmas, hogy még mindig ezen lovagolsz.
#5256: a HP nyomtatóját pont 10 bekezdéssel lejjebb fikáztad, hogy miért csak 400 oldalt nyomtat 800 helyett... akkor bezzeg nem mondtad el, ugyanezt a dolgot illetve azt is figyelmen kívül hagytad, hogy minden gyártó ugyanazon ISO szabvány szerint adja meg egy adott telítettségre a nyomtatható oldalak számát...
Az hogy valaki nem reagál fél napon belül a fórumban még nem jelent semmit, viszont az, amit feltételezel ebből az már Téged minősít.
A baj csak az, hogy a széllel szemben piszkítasz és még akkor sem vagy hajlandó ezt észre venni, amikor az arcodba kapod a legjavát.
A félrevezetésről inkább ne is beszéljünk. Komolytalan.
Végeztem Veled. Másnak válaszolok a felvetésére de a Tieidre nem fogok.
Fogd fel győzelemnek vagy aminek akarod!(#5255) HXY : Nincs ötletem. Szerintem ezt olcsón megúszni nem lehet. A docx lesz a szűk keresztmetszet.
-
epzon
őstag
akkor is őt minősíti
Ugyanis egyik korábbi hozzászólásában éppen az Epson ügyfélszolgálatot szidta mert valamit nem jól mondtak.
Most vagy ő vagy a HP ügyfeles valamit nem jól tudott, erre nagy kussban van. Mondjuk érthető, és nem is lepődök meg, csak ez már a sokadik eset, hogy szándékosan félrevezet embereket, nulla szakértelemmel.
-
HXY
addikt
Sziasztok!
Milyen multifunkciós nyomtató ajánlotok, ami megfelel ezeknek a feltételeknek?
(a legolcsóbbak érdekelnének)-Működik adhoc módban is a WiFi-n való nyomtatás, szkennelés
Azaz úgy, hogy kihagyjuk a routert, és a két eszköz (PC-nyomtató) direkt csatlakozik egymáshoz.-Van rajta USB port, vagyis megoldható az, hogy számítógép nélkül, egy pendrivera szkenneljünk,
vagy egy pendrive-ról nyomtassunk-Tud a lap mind a két oldalára nyomtatni automatikusan, azaz duplex
-
shark300
tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Szeretnék venni egy viszonylag jó nyomtatót, alacsony lapköltséggel. Nem baj ha tud scannelni, mert bár van scannerem, de nem az enyém, csak használom. Nem baj, ha wifis.
Én ezt néztem ki, ahogy számolom, olyan 7 Ft/fekete oldal a lapköltsége. Színeset nem igazán nyomtatnék, csak általában ff-et, hetente olyan 50-100 oldalt, dolgozatokat. Mi a véleményetek róla?
Köszönöm!Üdv.:
shark300
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- E-roller topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Amazon Echo Studio / Vadonat Új / Számlával / 12 hónap jótállással
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Bomba ár! HP Elitebook 8570P - i5-3GEN I 8GB I 180GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest