Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Videós, mozgóképes topik
- Hobby elektronika
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- SSD kibeszélő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Powerbank topik
- Androidos fejegységek
- Milyen TV-t vegyek?
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tubeamp93
csendes tag
válasz Varshi #14298 üzenetére
Talán kicsit alálőttem a havi 50 oldallal. Ahogy írtam és sejtettem, fog ez növekedni. Már csak most összeszedegettem időközben kb. 10 db, egyenként ~100 oldalas jegyzetet, amiben színes ábrák is vannak. De folyamatosan gyűjtögetem ezeket a neten.
A patroncserés megoldás így nem lenne gazdaságos. Meg rossz emlékeim vannak erről a korábbi nyomtatóinknál. Általában fél évig sem tartottak ki, nemhogy egy évig. Hol az egyik, hol a másik szín fogyott ki állandóan. -
tubeamp93
csendes tag
válasz PociAti #14290 üzenetére
Meglátjuk hogy alakul majd.
"Közben mennyi macera volt vele, mennyi mindent áztatott el a tinta, mennyi elakadás, fellevegősödés, maszatolás volt"
Ezek saját tapasztalatok? Nem hangzik túl jól, de ilyeneket most először olvasok erről a megoldásról.
Jó minőségű fényképeket nem fogok nyomtatni, inkább csak ábrákat. Így a színhűség nem szempont nálam.
Meggyőzhető vagyok bármiről, de az eddigi ellenérvek alapján nem érzem meggyőzve magamat. Inkább csak a beszerelésére vonatkozó aggodalmak kerültek előtérbe, apróbb kényelmetlenségek, beszáradás kockázata, amikre írtam, hogy nem jelentenek gondot az esetemben. Aztán most esett némi szó folyásról, maszatolásról, amiket eddig más fórumon nem olvastam még, illetve nem említették, hogy drasztikus lenne a dolog. De erre vonatkozóan érdekelnének személyes tapasztalatok. Milyen típusú nyomtatóknál jelentkezett, kb hány üzemóra után, sikerült-e megoldani a problémát? (ha sikerült)...stb
[ Szerkesztve ]
-
-
tubeamp93
csendes tag
válasz SaGa59 #14285 üzenetére
Azok az infók már eleve felejtősek, amit a ciss-hez javasolnak, mert az nekem nem megfelelő, és azokat a problémákat eredményezheti, amiket most te is felsoroltál.
Az már bizonyos, hogy másképp fogom rögzíteni az egyes elemeket és máshol. Egyrészt a gyári ajánlás szerint elől kéne kivezetnem a csöveket, én viszont oldalt fogom. Másrészt a tintacsövek rögzítéséhez nincs megfelelő mennyiségű rögzítőelem a csomagban, így azokból is sajátokat fogok készíteni, hogy több ponton rögzíthető legyen a cső, és tutira ne akadjon bele semmibe.
Még a tartályokon is gondolkodom, hogy a nyomtató oldalára kellene fixen felszerelni vhova, de azt még akkor fogom kitalálni, ha itt lesz minden hozzá.[ Szerkesztve ]
-
tubeamp93
csendes tag
válasz Varshi #14279 üzenetére
Sacc/kb. havi 50 volt eddig máshol, de gondolom majd a saját nyomtatóval, ami folyamatosan kéznél lesz, lesz ez több is. Nem tudom még.
Ha szarul, akkor így jártam. Még akkor sem vész kárba minden teljesen, mert a tintát be tudom töltögetni egy darabig manuálisan is a patronokba plusz anyagi ráfordítás nélkül.
De azért bízom benne, hogy fog ez működni. Ennél sokkal bonyolultabb elektronikai/mechanikai eszközöket szoktam szerelni, többnyire eredményesen. Persze teljesen érthetők a kétségek efelől, elvégre nem ismerjük egymást, nem láttál még tőlem korábbi munkákat, így nem tudod mit, és milyen minőségben tudok megépíteni. -
tubeamp93
csendes tag
válasz Varshi #14275 üzenetére
Mivel időnként színesben is nyomtatnék, a lézeres nyomtatók kiesnek.
Úgy átlagban havi 50 oldalt nyomtatnék, ami nem annyira sok, viszont ez rendszeres lenne.
Most jelenleg ez lenne a legolcsóbb megoldás, kb. 20 ezerre jönne ki az egész mindennel együtt, ami nem rossz. Ezt addig használnám, míg be nem adja a derekát véglegesen. Utána veszek majd egy jobb tartályost. -
tubeamp93
csendes tag
válasz PociAti #14271 üzenetére
Olvastam korábbi tapasztalatokat a CISS-ről másik topicban, ott elég jókat írnak róla. És elvileg épp a levegősödés miatt ajánlják jobban ezt a megoldást a folyamatos újratöltögetés helyett, ahol egy idő után légbuborékok meg száraz festékporok kerülnek a szórófejekbe.
Ezt néztem ki egyébként, ehhez a 4 flakon 100 ml-es festék is kb. még egyszer ennyi ft lesz. Ugyanez a festékmennyiség folyamatos patroncseréknél egy vagyon lenne, ahogy számolgatok. Ha gond nélkül el tudom használni ezt a 4x100ml-t ezzel a CISS megoldással, nekem már megérte az egész. -
tubeamp93
csendes tag
válasz SaGa59 #14268 üzenetére
A beszereléssel semmi gond nem lenne. Elektronikai eszközök javítása/építése a hobbim, úgyhogy nem lehet gond ezzel a részével.
A fekete patront ha kiveszem, és egy törlőkendőhöz érintem a festékszóró felőli részt, némi folyékony tintát hagy a kendőn (nem sokat) így azt feltételezem, hogy csak kifogyott, de nem száradt még be. -
tubeamp93
csendes tag
Most, hogy jobban belemélyedtem a témába, több helyen is említik a CISS előnyeit. Erről mik a tapasztalatok, használ ilyet vki a nyomtatójához?
-
tubeamp93
csendes tag
Közben megoldódott a nyomtató kérdés nálam. Egy használt, de kifogástalan állapotú HP Deskjet 1510-hez sikerült hozzájutnom 5 ezer ft-ért. kb. 2 évet állt használatlanul a gép, de ennek ellenére még a színes patronok épek, megy a színes nyomtatás tökéletesen, a telepített szoftvere szerint félig vannak. A fekete patron viszont kifogyott.
Szeretném minél gazdaságosabban megoldani a patronok feltöltését, ezért a neten találtam hozzá újratöltő tintákat: [link]
Szerintetek érdemes ezeket a kínai utángyártott tintákat megvenni, használható minőségűek?
Illetve a fekete patronnál félek egy picit, hogy beszáradhatott és akkor újratölteni sem lehet/nem érdemes. Ehhez inkább egy másik fekete patront volna ajánlott vennem, vagy nem kell aggódnom és a régi is működni fog rendesen a feltöltést követően? -
tubeamp93
csendes tag
válasz Earl_Muttley #14245 üzenetére
Köszi. Ehhez a részéhez talán még volna is affinitásom, mivel hobbiként elektronikai és más dolgokat szoktam építeni-szerelni. Utánanézek a dolognak.
Egyébként az ajánlások alapján lézernyomtatót nem érdemes nézni? Használtan sem szabad nyomtatót nézni? -
tubeamp93
csendes tag
válasz Earl_Muttley #14242 üzenetére
Van egyébként egy régi Epson Stylus S20 nyomtatóm, igaz már évek óta nem volt használva, nem tudom hogy ideiglenesen használható lenne-e még, vagy már esélytelen? A patronkészlet nem lenne drága hozzá ahogy nézem.
-
tubeamp93
csendes tag
válasz Earl_Muttley #14242 üzenetére
Köszönöm a tippeket, utána nézek ezeknek.
-
tubeamp93
csendes tag
Üdv!
A kérdésem a következő: Milyen nyomtatót lenne érdemes vennem?
(Előre leszögezném, hogy kezdő vagyok a témában, tudom, hogy itt már nagyon sok infó le van írva a témában, és lehetséges, hogy meglelném a kérdésemre a választ, de sajnos sem időm, sem energiám nincs végigolvasni az eddig leírtakat. )
Pedagógusként keresem a kenyerem, viszont az iskolámban nagyon nehézkes a nyomtatás, általában egyik eszköz sem működik már rendesen, amit megelégeltem, és úgy döntöttem beszerzek egy sajátot itthonra.
- tehát olyan eszköz kellene, amely bírja a folyamatos igénybevételt
- ne kelljen nagy gyakorisággal cserélgetni a patronokat, és azok ne kerüljenek egy vagyonba az adott típushoz
- nyomtatás mellett tudjon szkennelni, fénymásolni
- nem feltétel a színesben való nyomtatás, (erre ritkábban lenne rá szükség)
- főleg dokumentumokat nyomtatnék, de képeket is emellett (többnyire fekete-fehérben)
- sima USB-s csatlakozás megfelel
- használt készülék is megfelel
- a keret nagyjából 50 ezer ft, de ha ettől picivel drágább és megéri rá többet költeni, akkor az is szóba jöhet
Előre is köszönöm az ötleteket, és az infókat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Gyúrósok ide!
- Subaru topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Spórolós topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest