Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• BigBear

senior tag

válasz Juhaszatti #183878 üzenetére

:R
    Köszönöm az ajánlásokat, ez tényleg jónak tűnik.
    Előterjesztem...

• BigBear

senior tag

válasz cs.zs. #183874 üzenetére

Az a baj, hogy is-is (autó és asztal, de az autó egy nagyobbacska Pickup, van benne hely, a helyszín pedig a világvege, erdő/mező/stb). De a hurcolászás az ritka lesz, erre van egy atomrobbanást is túlélő Fujitsu alapvetően. Terepen legfeljebb térképnézegetés, ekr kérés, egyéb kis szállítmányos könyvelés megy. A szafaládé ujjak sajnos adottak és meggyőzni sem tudom a nagyobb összegről, sem a használt prémiumról (ezt valahol értem a céges számla, gar miatt) (ja és 150-ről indultunk). Minden ilyen számára csak a szükséges rossz. (Hadd ne mondjam, a Probookot agyonütötte... pedig az nem semmi mutatvány. :W )
    RJ45 adapterrel felejtős. Idősebb ember, érti is, de úgy van, ne kelljen plusz holmival szenvedni, dugdosni.

Akkor a Thinkbook jó lenne? Nem forrasztott a memória teljesen? ( Mintha valahol ilyet olvastam volna...)
    Nezegettem, de mivel nem ismerem... a csatlakozók rendben, teljesítmény bőven elég, 16" nagy plusz.
    :R

[ Szerkesztve ]

• BigBear

senior tag

Sziasztok!
    Alig egy hete kérdezgettem laptop ügyben, sajnos kicsit félrecsúszott a dolog. (Rendeltünk végül egy Acer A515-57-et, rosszul szerepelt az üzlet honlapján, nem az jött ami ki volt írva stb-stb. Szóval újrakeverés, csere lesz. Kicsit változtak az igények is. Őszintén szólva az Acer "masszívsága" nem annyira szimpatikus a tulajnak, szóval nem az lesz a megoldás.

1. Mikor lenne esedékes a vásárlás? Jövő hét.
    2. A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 200-~260e max.
    3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) Iroda, munka, néha hurcolás, de ritkán.
    4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Nem lesz játék.
    5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? min. 15"-16", TN ne legyen, matt, minél nagyobb fényerő
    6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Ritkán lesz hurcolva, ilyenkor autós használat.
    7. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Lényegtelen mivel jön, WIN 11 lesz
    8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége? Lehetőleg 16GB RAM (/8GB-nál több), 512GB SSD, jó lenne, ha bővíthető lenne és nem fixen forrasztva.
    9. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) Min. 2 USB A, LAN, HDMI, VGA előny de nem döntő, C töltő előny de nem döntő. Min. 4-5 óra akku. Teljes értékű billentyűzet, numblock, lehetőleg minél nagyobb gombokkal (idős ember, szafaládé ujjak), billentyűzet világítás elvárt. Minél vaskosabb, masszívabb felépítés, lehetőleg ne slim, mindegy, hogy műanyag vagy fém, a lényeg, hogy kisujjal ne lehessen a fedlapot átnyomni az alján. (Esetleges koccokat, autóban leejtést túléljen lehetőleg.)
    10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Csak új

Sajnos hiába nyüstöltem, tereltem az embert, a használtra nem hajlandó, Céges holmi, így kell a számla, garancia, ezt meg is értem. Hiába mutogattam bolti Lenovo T-ket, nem barátkozik meg a 4-5-x éves holmival, illetve a szebbek relatív magas árával. Elitebook elérhetők (G7) meg nuku LAN ráadásul. Szóval marad az új. Sajnos árban nem érünk el a Thinkpad E-ig se, mutattam neki, annyit már nem akar adni érte. Nehéz eset...

Amit nézegettem, de sajnos nem tudtam megmarkolászni őket: (Mivel cég, a megrendel és visszaküld nem játszik ráadásul.)
    Vostro 3530 (full műanyag, de üzleti, nem tudom, mennyire masszív)
    Lenovo LOQ 15IAX9 / 12450H (nem tudom milyen lehet, a billentyűzet elég nagynak tűnik, full műanyag, de talán mert gamer holmi, masszívabb (???).
    Thinkbook 16 (Nem forrasztott a memória? Ebben nem vagyok biztos.)
    Asus Expertbook B1 B1502 (A nyomorgatott nyilak nem szimpatikusak ugyan, de egyébként nem tűnik rossznak. Alu fedlap? Nem ismerem az Asus holmikat.)
    Asus Expertbook P1 (Nyomorgatott nyíl, full műanyag. Passz.)

Köszönök szépen minden tanácsot, javaslatot.

• BigBear

senior tag

Köszönöm szépen a javaslatokat. :R
    Ma csúsztunk, de holnap rendel... megmutatom mindegyiket, aztán majd eldönti az ember.
    Bevallom, a Pavilion annyira nem szimpatikus nekem, bár tévedhetek. Mondjuk pont annál mintha simán cserélhető lenne a memória. 515 meg Slim 5 is járt erre, de hosszabb tapasztalat nincs vele sajnos. Mindegyik elég jónak tűnt.

• BigBear

senior tag

válasz BigBear #183786 üzenetére

Elnézést, kimaradt: 15-ös vagy nagyobb kijelző kell, normális, teljes, lehetőleg világítós magyar billentyűzet és legalább 5-6 órás működés, igaz, nem nagy igénybevétel, office, net mellett.

[ Szerkesztve ]

• BigBear

senior tag

Sziasztok,
    ha lehet, SOS segítségre lenne szükségem egy új laptop vásárlásához. Egy ismerősömnek elhullott a régi HP Probookja és mivel napi szinten használja, sürgősen kellene valami helyette. Pár órán belül rendelne... Idősebb ember, néha nem annyira finoman nyúl hozzá, ezért a legfontosabb, hogy a lehetőségekhez mérten masszív legyen.

1. Mikor lenne esedékes a vásárlás? - Tegnap
    2. A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 200-240e
    3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) - Iroda, net, külső modullal GPS területek felméréséhez
    4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? - Nem lesz játék.
    5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? - Ne legyen TN, -> lehetőleg IPS / OLED / akármi
    6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? - Néha igen, autóban utaztat, területekre megy felmérni.
    7. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) - Mindegy
    8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége? - Lehetőleg SSD, 500GB min., 16GB/+ RAM
    9. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) MASSZÍV legyen a lehetőségekhez és árhoz képest. Ez a legfontosabb. Jó lenne a bővíthető memória és háttértár.
    10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) - Csak új.

Ideapad Slim 5-öt (pl. Lenovo IdeaPad Slim 5 16IAH8 (83BG0031HV) ) néztem, de mivel vékony, nem tudom, mennyire lesz masszív. Illetve lehet, hogy butaság, de kicsit félek a forrasztott memóriától.
    Illetve ott az Acer Aspire 5, de az meg műanyag házas...

Mindegy, tudnátok valamit javasolni esetleg? Köszönöm előre is. :R

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák