-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Richie0116
tag
Sziasztok ! Szeretnék segítséget kérni tőletek notebook vásárlásban. A kijelzőnél kíváncsi lennék melyik a jobb illetve szebb képet adó leginkább szembarát ?
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Mostanában(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
115.000(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
Internet (Youtube,Skype,FB stb.) Film, Zene(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
Elsősorban a teljesítmény de ne menjen drasztikusan a minőség rovására(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
Nem(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
A lehetőségekhez mérten minél nagyobb, annál jobb. A kijelző kérdéses mivel nem tudom melyik az előnyösebb illetve jobb,szebb képet produkál.(8) Notebook tömege?
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
Nem szükségszerű, hogyha lehet rá telepíteni megoldom.(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
A lehető legjobb ami az összegből kijön, ODD nem szükséges ezzel is inkább spórolva.(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Webkamera jó ha van.
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?
Új -
natë
nagyúr
válasz
redwhite78 #78165 üzenetére
Elfogyott a nagykerekből...valami hasonló alternatíva?
-
Khelben
nagyúr
A Vostro belépő üzleti gép (sőt, félig még konzumer), nem igazán a te felhasználásodra készült. Neked minimum Latitude 5-ös vagy Probook 6-os sorozat kell, a kellemetlen az, hogy 250-ért ezekből csak U-s cpu-val szereltet kapsz, ami megint csak kevés lesz. Úgyhogy ha csak új gép játszik, akkor elég jelentős kompromisszumokat kell kötnöd. Javaslom, hogy emeld fel a keretet 300-350k-ra vagy vedd fel a listára a használt garanciális gépeket, amiket alfa árul. Mert igazából neked valami ilyesmi kellene, de ez újonnan 400k felett indul. 2,5 év gyári garanciával én meg merném venni használtan is.
-
dragon1993
őstag
válasz
dragon1993 #78580 üzenetére
Elkiabáltam utánaolvasva kiderült ,hogy a legfrissebb driver nem az igazi, feltettem 16.1.3-at és egyből
10-15 => 34-42Mbps, ezt szerintem említsük meg A544-el kapcsolatban mert elég sok embernek ajánlják a topicban. -
twice
tag
December-január
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
250000Ft
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
Programozás, CAD (Inventor 2014) ezek a legfontosabbak a többi felhasználás mellékes
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
Néha, de nem ez a főszempont
Minőség
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
Ha belefér a keretbe igen
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
13-14
(8) Notebook tömege?
Fontos lenne a hordozhatóság ezért ~2kg
Mindegy
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
4GB ram minimum
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Nincs
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
a fent leírtak
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
http://www.laptopszalon.hu/kategoriak/laptop_notebook#pid_13158
talán
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?
Csak új
Előre is köszönöm a válaszokat -
looon
újonc
Sziasztok!
Egy ideje olvasgatom a fórumot, jópár ajánlás, elemzés és teszt után a hozzáértők segítségét szeretném kérni.(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Jövő hétre tervezem, de félek hogy jön valami brutál ünnepi akció, amit még bevárnék.
230-240eFt
(3) Felhasználási kör?
Játék, SolidEdge (mérnök hallgató létemre), Hétköznapi használat: Filmnézés, Netezés, Office, Photoshop
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
Igen, WoW, Diablo 3, Fifa lehetőleg HD/FHD felbontásban.
Mivel ennyit áldozok érte, remélem kibír 3-4 évet viszonylag egy jónak mondható teljesítmény mellett.
(6) Szeretnél bele SSD-t?
Miután meglesz a gép biztosan.
FHD-t preferálnám, de ha nem fér bele a keretbe, akkor HD.
(8) Notebook tömege?
Egyetemre hurcolnám magammal naponta, így lehetőleg minél könnyebb, de nem számítottam mérvadónak.
Nem feltétlenül szükséges.
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
Min. 500 gb hdd, 6gb RAM.
Egyedül a billentyűzetvilágítás amit szeretnék rá, de ez sem mérvadó.
Játék, CAD.
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)Ebben az árkategóriában i5-ben gondolkodtam, egy erős videókártyával (gtx):
ASUS N551JM
Azonban a tegnapi nap valaki belinkelte ennek a tesóját, aminek még a fedlapja szebb is (személyes), HD helyett FHD kijelző és még árban is jobb, igaz gyengébb videókártyával, kevesebb rammal és tárhellyel:
ASUS N550JK
Egy gondom akadt csak ezzel, hogy az ipon.hu-t nem nagyon ismerem, (mint pl. a laptopszalont) és ezért nem is nagyon bízok bennük.(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?
Lehetőleg új, de alig használt vagy kintről hozott olcsóbb áron eladó termékek is érdekelnek.Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Penge_4
veterán
válasz
szabonagyur #78579 üzenetére
Basszus, ha kérdezek meg érdeklődök, már az is baj? Igen, vannak elképzeléseim, de azért írtam ide a topicba, mert tapasztaltabb emberektől szerettem volna tanácsokat és javaslatokat kérni. Egy részét már megkaptam (üzleti notebook jobb minőségű, így tartósabb, mint a dzsunka tesco gazdaságos, illetve hogy annyira kompakt, hogy nem lehet úgy hűteni, mint egy asztalit (egyébként azt is csak normális házban lehet)).
Mindössze az érdekelt volna még, hogy mi determinálja csóri üzleti notebookot arra, hogy elhalálozzon 5 éven belül pusztán attól, hogy éjszakára úgy van hagyva üresjáraton (amikor legtöbbször csak torrenteket seedel), meg úgy összességében a nap nagy részében arra van használva, hogy "Hopp eszembe jutott valami, megnézem a neten." "Hopp, megnyitok/szerkesztek/létrehozok egy Office dokumentumot/PDF-et.", vagy "Szóljon valami zene a háttérben." vagy "Megnézek egy filmet/sorozatot/pár YouTube videót." vagy "Átpakolom a telefonnal/akármivel fotózott/videózott tartalmakat és megnézem nagy képernyőn, billentyűzettel lapozgatva."
Meg lehet győzni és nyitott vagyok, de hosszú keresgélés után döntöttem a laptop mellett, mint legjobb ár/érték aránnyal rendelkező eszköz.
-
Tussky
tag
Egy hölgynek lenne szüksége egy laptopra, amennyire tudtam össze szedtem a kívánságokat:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Jövő héten.
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? 150e
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…) Film, netezés, minimális játék
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni? Igen sims3, akár minimum beállításokon is jó, nagyon esetleg egy skyrim vagy fallout3 megmozdulhatna azért rajta,de ez utóbbi kettő nem létfontosságú
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? Minőség
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped! Ha belefér akkor igen,de nem valószínű
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? 14 de inkább 15,6", lehetőleg matt, felbontás jó lenne ha nem 1366*768 lenne,de nem kizáró ok
(8) Notebook tömege? Jó lenne,ha nem lenne nehezebb 3kg-nál
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? OS nélkül
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? min 320Gb, illetve 4GB ram, optikai meghajtó nem fontos
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) webkamera, usb portokLehetőség szerint ne fekete legyen, fontos a normális billentyűzet
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? nem
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk) Nincs
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? Lehetőleg új, de akár egy jó használt üzleti is szóba jöhet ha megfelel az igényeknek -
bviktor5
újonc
válasz
szabonagyur #77707 üzenetére
Heló!
A laptop amit linkeltél arra azt mondták a laptopszalonosok, hogy már nincs raktáron és nem is lesz. Nem tudnál esetleg valami hasonlót ajánlani? -
Kercsi17
tag
Sziasztok!
Ezek közül melyiket ajánlanátok? A boltban voltam ma kaptam is ajánlatot, de kíváncsi lennék a Ti véleményetekre is. A mesém még mindig ugyanaz, autocad + 3d tervezés, film, otthoni használat. Árban nyilván a minnél olcsóbb lenne a jó, mert ezt csak munkára használnám, későbbiekben tervezem tablet vásárlását, az otthoni igények kielgítésére. A laposok a következők.
[link] -
dragon1993
őstag
Azt hiszem nekem sikerült kifognak egy hibás A544-et, a szobámban a mobilom (Nexus 4) 40/4,7Mbps laptopnál 10-15/4.2Mbps
Barátnőm B590nel hasomló értékeket hozott a DV7-1170el egy emelettel arrébb is jobb.
Kíváncsi leszek a laptopszalon ügyintézésre, hogy a pickpack ponton átvett gépet vihetem-e a Győri boltba.
-
Penge_4
veterán
válasz
szabonagyur #78577 üzenetére
"De egyértelműen látszik, hogy neked asztalira van szükséges, laptopban nagyot fogsz csalódni."
De miután az asztali gépek hardvereinél is rontják folyamatosan a minőséget és árban sem jönne ki kevesebbre hasonló hardverekkel, nem járnék vele semmivel jobban.
Egyébként meg még mindig nem értem, hogy mikor látom, hogy emberek veszik a dzsunka tesco gazdaságos laptopokat, pakolgatják ide-oda, néha kicsit zökken is, táskába rakják, mindenféle szögben oldalt, fejjel lefelé, ágyon fekve paplanon vagy melegítőnadrágon pihentetve filmet néznek, -10 fokos téli hidegben utaztatás után a 25 fok fölé fűtött szobában még azelőtt bekapcsolják, hogy egyáltalán a szoba hőmérsékletét felvette volna, nyári hőségben 30+ fölött csúcsra járatják a CPU-t, leáll a gép többször, majd újraindítják és ott folytatják, ahol abbahagyták és így is bírja 2-3 évig, akkor egy állítólag minőségi üzleti miért is ne bírná 2x ennyi ideig, amennyiben kímélve van?
Vagy netán azzal a tapasztalatommal is az asztali géphez szokottak táborát erősítem, hogy a ki-be kapcsolás többet árt, mint az üresjárati üzem?
-
szabonagyur
félisten
válasz
Penge_4 #78574 üzenetére
De te továbbra is asztali gépekhez viszonyítod. Egy laptopot nem tudsz csak úgy lehűteni..
De egyértelműen látszik, hogy neked asztalira van szükséges, laptopban nagyot fogsz csalódni.@Akksi dolog: attól, hogy neked van egy telefonod ami szintén nem mai technológia és jobban bírja az akksi az egy dolog. Most más van. Amúgy telefonok sem szeretik nagyon a csepptöltést, újak nagyon nem (tapasztalom).
-
brumi1024
veterán
válasz
Penge_4 #78574 üzenetére
2004-ben még nem 1-2 éves élettartamra tervezték az akksikat, és azt se felejtsük el, hogy a notebookokban lévők jelentősen nagyobb kapacitásúak, és nagyobb terhelésnek is vannak kitéve. Folyamatosan töltőn lévő akksitól ne várj 5 év élettartamot.
"Egy jobb paszta + külső hűtő elvileg mindenhol jelent -10 fokot, de számoljunk csak -8-cal."
Ez már az asztali gépeknél sem tekinthető általánosságnak.
-
Khelben
nagyúr
válasz
tujozz #78572 üzenetére
HP Probook 450 integrált vga-val.
(#78574) Penge_4 : odáig bírtam a hozzászólásodat, hogy jó paszta meg hűtő -10 fok... Itt befejeztem. Asztali gépek világában élsz és fogalmad sincs a notebookokról, maradjunk ennyiben.
(#78573) CBool : igen, az A544 már első fogásra jobb minőségű.
-
Penge_4
veterán
válasz
szabonagyur #78571 üzenetére
Ennyi erővel akkor a szünetmentesnél is ugyanez fennáll. Egyébként miért van ez így, amikor a laptopokban is Li-Ion van meg egy olyan telefonban is, ami köszöni szépen, de pl. 2004 óta kifogástalanul üzemel, amiből mondjuk 3-4 évig folyamatosan töltőre dugva, kvázi-vezetékes funkciókat látott el és még a mai napig bírja 4-5 napig (nem monochrome)? Mert elvileg ugyanaz a technológia. Szóval a laptop miért is nem bírja a csepptöltést?
(#78570) Khelben: Miért, mije melegszik olyan hatalmas mértékben, ha még dedikált VGA sincs benne?
Egy jobb paszta + külső hűtő elvileg mindenhol jelent -10 fokot, de számoljunk csak -8-cal. A nagy hőingás sem jó. Hol indokolja itt a hőmérséklet az ennyivel gyorsabb elhasználódást? A CPU eleve a legidőtállóbb hardver, hamarabb tönkremegy még egy Ultra Durable alaplap is solid capacitor-okkal. De a leghamarabb a táp szokott megdögleni (főleg mivel a legtöbb ember arra áldoz a legkevesebbet és néha viszi magával a többi hardvert is), a HDD (aminek a mozgó alkatrészek miatt nem tesz jót sem a gyakori ki-be kapcsolás, sem az energiatakarékos mód miatti parkoltatás, ahogy az sem, amikor valaki ész nélkül olvastat róla különböző adatokat. A videokártyában szokott még gyakran elfáradni a VRAM (artifactok), alaplapnál meg a leggyakoribb hiba a porcicák (vagy az előbb említett silány táp) miatti leégés, illetve a csatlakozórángatás miatti csatlakozómegdöglés. Meg a szokásos, helyenként nem megfelelő hűtés (északi híd, déli híd, mosfetek).
Legalábbis saját tapasztalat az általam karbantartott gépeknél, hasraütésszerű statisztikából merítve.
-
CBool
tag
Sziasztok!
Ismerősnek ajánlanék laptopot 130k-s határig. Eddigi leginkább a Dell 3542 foglalkoztatott, de miután ilyen sok hozzászólás jött a Fujitsu A544-el kapcsolatban: minőségben elveri a Dell-t?
Egyéb: Acer E5 szériáról mik a vélemények (megint csak anyaghasználat, és összeszerelési minőség tekintetében)? Gondolok itt pl. erre.
-
tujozz
újonc
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Elkövetkezendő 2 hét
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? 190k
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…) notepad++, adobe ps(kezdő szinten), youtube HD videok nézése
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni? Nem játszom.
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? Mindkettő.
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped! Nem muszáj.
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? Mindegy.
(8) Notebook tömege? Mindegy.
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?Mindegy.
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?500gb min, 4gb ram min., odd az mindegy.
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) webcam
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?adobe ps
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk) nincs.
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? Csak új. -
-
dragon1993
őstag
válasz
szabonagyur #78552 üzenetére
Megoldottam DVD-ről működik rendesen.
(Nem értem mi volt a baja, már 6+ éve csak USB-ről telepítek, 2.0 porton próbáltam.)
Köszönöm a segítséget. -
Tikakukac
titán
válasz
Penge_4 #78557 üzenetére
Nem lenne indokolt, igen. Az sem lenne indokolt, hogy már a dobozból kivett laptop úgy nyekeregjen, mintha erre találták volna ki. Meg az sem indokolt, hogy annyira fos legyen valami, hogy tucatszám hulljanak szét 2 éves korukban.
1. Hogyne. Meg 100 évig is. Kérdés a mennyi és milyen.
2. Én is. És ettől most nyugodtabban alszanak a törős zsanéros K53 tulajok? Nem hinném.
3. Óóóóó ez már medzsik. HDD sem ezért hal meg ventik főleg lesz@rják ívesen. Túl gondolod, alternatív világban élszNem öregszik el semmi. Egyszerűen minden végletekig el van vékonyítva-könnyítve-olcsítva. Többit kitalálod.
-
QwErTy42
addikt
válasz
Penge_4 #78557 üzenetére
A régi asztalik!
Amiket 5-6 éve vettek azok 1-2 éve sorra döglenek meg. Régebben minden jobb volt. Igaz ez az elektronikai cuccokra is.
Ellenben az újabb laptopok és asztalik egyre olcsóbbak lettek és a pénzünkért egyre nagyobb számítási teljesítményt kapunk, egyre kisebb fogyasztással.
Az egész iparág megadott életciklusokra tervezi a laptopokat, telefonokat, pc-ket... mindent.
Ha a menedzser kitalálja, hogy márpedig 3-4 év legyen az élettartama az eszköznek és vagy olcsónak is kell lennie, akkor nem fogják olyan körültekintően tervezni, megválogatni az alkatrészeket és tesztelni, mintha egy komoly üzleti gép lenne vagy egy ipari felhasználásra szánt egység.Egyiket sem tervezik direkt szarra. Csak ugye az adott összegbe (lásd 100 ezres oprendszeres gépek) nem fér bele minőségi alkatrész, tesztelés.
Az árban 2-3 szoros szorzó van.
A tartósságnak és a minőségnek is ára van.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Penge_4 #78557 üzenetére
1. Asztali gépek akár 10+ évig is üzemelhetnek.
Azért ez sem általános dolog, ennyi év alatt táp csere vagy bármi azért nem meglepő2. Látok a mai napig működő P2-es, P3-as laptopokat is.
Persze, hogy látsz de ez nem az általános trend, tehát bármi lehet.ha a melegedési tényezőt kiiktatjuk:
ha berakod fagyasztóba talán, amúgy meg melegedni úgyis fognak valamennyit. -
karirulez
csendes tag
válasz
Khelben #78556 üzenetére
(#78556) Khelben: korábban összeszedtem, de azóta már sok hasznos infot kaptam
-
Penge_4
veterán
válasz
QwErTy42 #78554 üzenetére
De egyébként mi az, ami leginkább a laptopok idő előtti megdöglését szokta okozni? Csak mert oké, hogy kis helyre van besűrítve minden, de ha a melegedési tényezőt kiiktatjuk, akkor nem lenne indokolt.
Úgy értem,
1. Asztali gépek akár 10+ évig is üzemelhetnek.
2. Látok a mai napig működő P2-es, P3-as laptopokat is.
3. A ki/be kapcsolás elvileg jobban terheli az elektronikát (napi használat esetén), mint + pár órás üresjárati üzem. Főleg a HDD és a ventilátorok amik legjobban megsínylik a ki/be kapcsolgatásokat.Táp öregszik el? Vagy az elektronikáját, vezérlőket csinálják olyanra, hogy idő előtt megpusztuljon?
-
Khelben
nagyúr
válasz
Penge_4 #78553 üzenetére
Igen. Viszont ha (ahogy írtad) nem lesz mozgatás közben használva, csak viszed ide-oda és ott bedugod, akkor miért nem raksz össze egy itx-es gépet? Ott aztán működne az asztali szemlélet (bővítheted tetszés szerint, megszabhatod minden tulajdonságát, stb.). Még könnyebb is lenne, mint ez a gép.
(#78555) karirulez : megteszed, hogy belinkeled a felhasználás leírását?
-
Penge_4
veterán
válasz
szabonagyur #78548 üzenetére
Akkor még egyszer. Ez megfelel a felsoroltakra? Azaz 24/7 üzem, strapabírás, nem melegedés, 4-5 év üzemidő?
-
szabonagyur
félisten
válasz
dragon1993 #78549 üzenetére
Dugd másik USB-be, ne USB3-ba.
-
QwErTy42
addikt
válasz
Annyira nem vagyok otthon a témában.
AHCI drivert az adott chipset gyártó (alaplapgyártó), jelen esetben a Fujitsunak kellene biztosítania, ellenben minden ssd-nek illene elmennie az alap Windows-os AHCI driverrel.
A Flash SSD (kiemelt téma) topikban is érdemes lenne érdeklődnöd a szakiktól.
-
LamerGyuri
senior tag
válasz
w7-ben benne van, kellene, hogy legyen. csak nem vagy elvetemült, és xp-vel küzdesz...
-
dragon1993
őstag
Sziasztok, tudom nem topicja de ma jött meg a Fujitsu A544 nem sikerül USB-ről telepíteni, ahci drivert szeretne magának de azt meg nem találok hozzá. Más is találkozott ezzel a problémával ?
(MSDN lemezképpel próbáltam) -
Tikakukac
titán
válasz
Penge_4 #78541 üzenetére
akkor az könnyen megoldható minőségi pasztával és külső coolerrel
Röhögtem még néhány részen, de itt nagyon. Hááát hogyne. Paszta meg pad és majd csodahűtés lesz. Ja.
Mekkora vinyók meg mimimi? Hujuj, maradjunk annyiban, hogy ez laptop. Az asztali asztali.
16GB ramra: a HD4600 fog 128-at talán, max 256-ot. Én egyszer kiakasztottam 8 gigát win alatt, valami i7-es 4 magost padlóra verő 100 lapos nettel win frissítésekkel. Vegyed a 16-ot ha tetszik, de oltári hülyeség, jelzem. Vannak nálam erős vasak, ha nem kifejezetten brutál konfigod van spéci progikkal, lőheted.
-
Penge_4
veterán
válasz
szabonagyur #78543 üzenetére
És mondjuk erre igazak a felsoroltak?
A 3,5-ös szerintem ha belefér se szerencsés, mert a szűk hely miatt melegedne nagyon. Vagy nem?
16 GB meg azért, mert az OS megeszik mondjuk 1-2 gigát, a böngésző mondjuk 4-et, az integrált HD 4600-nak is kell mondjuk 1 giga, az már úgy mondjuk már kapásból 6-7.
De nem, nem kell a 16, elég a 12 is...
-
szabonagyur
félisten
válasz
Penge_4 #78541 üzenetére
Na akkor elmondom neked mire nem használhatóak amiket kinéztél:
24/7 üzem
Nem strapabíróak
Melegednek is
4-5 évet nem mennek
3,5" nem fog beleférni
USB portból a max 3-4 db
Fülhallgató kimeneteb + mikrofon bemenet sokszor már csak együtt van kombóban16GB minek? 4-5 év múlva is felesleges lesz a te felhasználásodra
-
Khelben
nagyúr
válasz
tujozz #78538 üzenetére
Egy árat írj legalább, mielőtt megint potyára keresek gépet...
(#78541) Penge_4 : az a baj, hogy asztali-gép ésszel gondolkodsz. Ha valami nem tetszik, majd kicseréled... hát nem. Notebooknál nem fogod, főleg nem az új gépeknél. Ha mégis, akkor iszonyatos költségek mellett és elbukott garanciával.
AFujitsu belépő szintű gép, a HP egy profi üzleti gép. Trabant vs. BMW. Nyilván a trabant is elvisz A-ból B-be, csak nem úgy... -
Penge_4
veterán
válasz
btudos #78457 üzenetére
"kb. úgy variálod a felszereltséget, ahogy neked tetszik, simán lehet bennük cserélni bármit"
Nézegettem jó párat és sajnos néha még a Windows is feleslegesen hozzá van csapva. Én meg nem akarok árukapcsolt Windowsért +20-30 ezerrel többet fizetni.
Értem én, hogy katonai tanúsítvány meg minden, de az én szemszögemből mi értelme lenne egy üzleti notebooknak?
Lehet, hogy félre lettem értve: A hardvereket szeretném a saját ízlésem szerint összeválogatni, de utána 4-5 évig egyáltalán nem nyúlnék hozzá. Dokkolva lenne, külső monitor, billentyűzet, egér, egyéb perifériák és max egy külső cooler. Ha mozgatva lenne is nagyon óvatosan. Útközben nem lenne használva, a hordozás úgy értendő, hogy A pontból B-be, ott megint dokkolva, onnan C-be, ott megint, onnan D-be, ott esetleg dokkolás nélkül menne, mert nem lehetne mihez dokkolni, onnan megint vissza A-ba és így tovább. És ezt sem rendszeresen, mondjuk 3 havonta vagy fél évente 1x-2x
Nem lenne hőingásnak kitéve, rázkódásnak főleg nem az is lehet, hogy a HDD helyett csak SSD lenne benne és a HDD-t külsőként oldanám meg.
Itt van például ez, amit linkelt valaki a topicban nemrég. [link]
Így számolgatva még +8 gigával megtoldva is csak 145 ezer lenne, ha hozzászámolnék még egy Core i5 upgrade-et (egyáltalán van valami lényegi különbség normál használat/röccenés szempontjából, vagy csak benchmarkoknál?) meg HDD helyett egy SSD-t is bőven 200 alatt lennék.
FullHD kijelző meg számomra felesleges, 15-17 colon úgyis élvezhetetlen.
Ezzel is meg a korábban általam linkelt ASUS-szal is mi a gáz? Mert ha csak a melegedés, akkor az könnyen megoldható minőségi pasztával és külső coolerrel.
szerk: Azt meg pl. kétlem, hogy Quadro NVS kártyával ellátott üzleti használt gépek nem melegednek, mint állat.
-
spanyoll
addikt
válasz
szabonagyur #78537 üzenetére
Kibírom dvi nélkül is. Mondom, ami lényeges lenne az a hosszabb üzemidő, a 14" és hogy ne dögöljön meg, ha kirakom monitorra.
@Khelben: Amúgy igen, belépő gép is elég nekem, csak az üzemidő legyen hosszabb mint 2 óra és elvigyen egy monitort, ennyi.
-
Khelben
nagyúr
válasz
spanyoll #78536 üzenetére
Tehát egy belépő szintű gépet keresel, ami se nem vékony, se nem könnyű és az akkuja is átlagos, a minőségéről ne is beszéljünk. Mert 150-ért csak ilyen van újonnan. Ha használt is lehet, akkor persze más a helyzet, de ha csak új, akkor ennyiért kapsz Probookot meg Fujitsu A544-et SSD-vel és ennyi, kifújt a választék. Ezek, ahogy említettem, belépő szintű gépek, mindenben: akksiban, minőségben, "vékonyságban".
-
tujozz
újonc
Sziasztok!
Notebook-ot tervezek.Mostanában lenne a vétel amire használnám:
-internet
-alapszintű programozás (notepad++)
-torrentezés
-youtube HD videók nézése
-suliba hordás szóval ne legyen ólomból
-microsoft office
A dell és az acer márkához ragaszkodom.
És légyszi boltokat is ajánljatok.
Köszönöm! -
Khelben
nagyúr
válasz
spanyoll #78534 üzenetére
Elitebook 840 tud 5-6 órát videólejátszás-netezés alatt.
-
spanyoll
addikt
Sziasztok!
Filózok laptopváltáson, az új gép pedig ilyen tulajdonságokkal rendelkezne:- 14"
- brutál akksi ami évekig bírja töltés nélkül
- hdmi és dvi kimenet
- usb3
- minimum 500as háttértár
- proci és videókártya is annyira kell csak erős, hogy külső monitorra kirakva vigyen fullhd filmet akadás nélkül és indie játékokat zéró gépigénnyel
- ODD nem kell
- 4 usb port (abból elég ha csak az egyik usb3-as)
- világítható bill jó lenne, de az nem fontos annyira, hogy plusz x ezret ráköltsek
- kártyaolvasó
- minél vékonyabb és könnyebb legyen lehetőleg
- 2év garitól nem sértődnék megAmi félkövér az a legfontosabb, a több csak nagyon jó lenne.
Ár nincs megszabva, csak annyira, hogy minél olcsóbb legyen természetesen.
Egyelőre csak tájékozódok, hogy miket lenne érdemes nézegetnem, tehát nem holnap venném.
Mindenképp boltban venném.
Előre is köszönöm a segítséget -
QwErTy42
addikt
válasz
E Gascoigne #78531 üzenetére
Szia!
Amit néztél fényes kijelzővel megy.
Ennyiért Fujitsu A544 jobb vétel.
Erősebb proci, matt kijelző, német gyártmány.A Geforce 720 egy fikarnyival sem erősebb a HD4600-nál.
-
szabonagyur
félisten
válasz
E Gascoigne #78531 üzenetére
Korábban is írtam ez a gép amit szeretnél nem létezik. Lenovo Z50-70 áll a legközelebb ehhez.
Ja és a WOT azért eléggé CPU igényes meg akár VGA is szerintem.
-
E Gascoigne
újonc
Sziasztok!
A segítségeteket kérem, hátha most sikerül.
Még idén.(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
150.000 + windows eredeti(3) Felhasználási kör?
Filmek, zene, irodai feladatok, internet + némi játék (World of tanks - netes móka)(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
WOT. Nincsenek extra igényeim, csak ne szaggasson, stabil legyen.(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
minőség(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
nem szkségszerű(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
15.6 tükröződés mentes(8) Notebook tömege?
mindegy(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
op rendszerrel, nem linux(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
500 GB+; 4 GB+(11) Egyéb kívánság?
webkamera + num bill(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
nem tudok róla(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
http://www.laptop.hu/termek/asus-x550cc-xx032d-grey-fd(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?
Nem, csak új.Előre is köszönöm!
-
szabonagyur
félisten
válasz
Richie0116 #78529 üzenetére
Szia
Hová forduljak garanciális problémával?
Garanciális probléma esetén a készüléket a jótállási papírral együtt üzletünkbe kell visszahozni. A termékekre garanciát mi vállalunk.Magáról a boltról nem hiszem, hogy sok infó lenne. Ahogy írják ők is Cégünk fő profilja csomagolássérült, szépséghibás, túlkészletezett készülékek felvásárlása és kiárusítása. Gyári garanciát nem adnak ami nekem igen fura mivel ezek attól nem használt készülékek, én nem vennék itt ha nem muszáj.
-
Richie0116
tag
Mi a véleményetek erről az áruházról, érdemes lenne itt vásárolni ?
http://www.grx.hu/shop/laptop
-
Penge_4
veterán
válasz
btudos #78457 üzenetére
"Elitebook 8560p/8570p, Thinkpad T520/T530 vagy leginkább Dell Latitude E6520/E6530 kell neked"
Köszi.
(#78460) Khelben: "Most látom, hogy 16GB ram kell (mi a ráknak?)"
Mert 4-5 évre előre szeretném letudni a dolgot és mivel ma már egy böngésző is több gigát zabál a multiprocessz miatt, ezért az a biztos, ha van RAM bőven. Úgyis elvesz belőle az IGP is, meg a modern OS-ek is jobban érzik magukat több RAM esetén.
(#78472) kromatika: "És az 5-ös széria valamivel olcsobb,és mégis kiváló minőség minden tekintetben.Pl.E5540 kiváló áron.[link]"
Neked is köszi. Eddig ez tetszik a legjobban, mert ezen kéne a legkisebb módosítást végezni + az ár/érték arány.
-
szabonagyur
félisten
-
Khelben
nagyúr
válasz
Richie0116 #78521 üzenetére
Lenovo Z50-70, sajnos a ratyi garancia mellett sincs más, ami játékra jó lenne 150-ért.
-
Gergosz2
veterán
válasz
Richie0116 #78521 üzenetére
vagy most vegyél , vagy január közepe vége fele.
-
Richie0116
tag
válasz
QwErTy42 #78520 üzenetére
2014.december
150.000
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
Játék elsősorban, skype lenne még de annak nem kell 1 erőmű szerintem meg net
A megadott összegből a legjobbat
Teljesítmény
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
Hogyha belefér az összegbe.
A lehető legjobb. Fényes vagy matt, nem tudom amelyik szebb képet jelenít meg.
(8) Notebook tömege?
Nem szükséges, hogyha gond nélkül lehet telepíteni rá.
Optikai meghajtó nem szükséges.
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? -
QwErTy42
addikt
válasz
Richie0116 #78519 üzenetére
Játszani annyi pénzért nem igazán lehet.
Ne várj karácsonyig, mert az igazán jó ajánlatok addigra elfogynak és 7-10 nappal az ünnep előtt már csak a kevésbé értékelhető gépek maradnak.Kérlek adj válasz a nyitó hozzászólásban lévő kérdésekre!
-
Richie0116
tag
Sziasztok !
Decemberben szeretnék laptopot vásárolni (1. laposom), érdemes várnom a karácsonyi akciókra ? 100-150 értékben gondolkodom. Ebből ki lehet hozni vmi jót amivel azért játszani is lehet ?
-
QwErTy42
addikt
Kaptam egy lehetetlen kérdést az egyik laboros sráctól:
Van, létezik, elérhető, konfigurálható olyan laptop, ami PCMCIA kártya fogadására képes?Mielőtt még teljesen elkeserítem, gondoltam hátha...
Új, számlás, garis multinak lesz/ lenne.
Képernyő méret kb mindegy, a lényeg hogy legyen.
Pénz nem számít, a mérőkártyák egy nagyságrenddel drágábbak mint a laptopok. -
kateb
tag
válasz
szabonagyur #78509 üzenetére
Látom már, az lesz ebből, hogy el kell ballagnom az Ipar utcába...
-
Khelben
nagyúr
Akkor Fujitsu A544.
-
gdg
újonc
-
gdg
újonc
Nah akkor még 1 x
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?Most
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?350font azaz 130 ezer kb.
netezés képszerkesztő
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?nem
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?minőség
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!nem
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?15.6 fehér v szürke
(8) Notebook tömege?min
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?op rendszerrel
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?250gb-1tb
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)webkamera
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?szerintem nem fog p
HP Pavilion 15-p078sa 15.6" Laptop - White de erre azt írták hogy kuka
http://www.currys.co.uk/gbuk/computing/laptops/laptops/315_3226_30328_xx_xx/xx-criteria.html
http://www.argos.co.uk/static/Browse/ID72/33014243/c_1/1|category_root|Technology|33006169/c_2/2|33006169|Laptops+and+PCs|33007795/c_3/3|cat_33007795|Laptops+and+netbooks|33014243.htm
Angliában élek ezért csak ez a két bolt jöhet szoba
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?újsegítséget előre is köszönöm!
-
Tikakukac
titán
Ha használtat nem szeretnél van remek hírem: az első gép újonnan ami subnoti az 220k
Ilyen 10-11"-os netbookok vannak 100k alatt is, de ha nem most szeretnél válni, akkor leteszel róla nagyon gyorsan. Ha ez a cél, akkor pedig ne költs százast notira, keress más módot szvsz.
-
kateb
tag
válasz
szabonagyur #78505 üzenetére
Hát persze!!!
Viccet félretéve, akkor ha újban kell gondolkodni, akkor az előbb említett opciókat szem előtt tartva (kivéve ár, logikusan) nagyjából mi az, ami a "még érdemes megvenni" kategória alja? Használtat nem szeretnék és az előbb ajánlott 13,3 -as HP is nagy még, szerintem.
-
kateb
tag
Sziasztok!
Nejemnek szeretnék januárig venni laptopot. Most van neki egy HP, de ez dög nehéz, nagy, így 15.6" alattiban gondolkodtam. Olyan 10-12 környékén, 1 - 1,5 kg súlyban.
Játék nem futna rajta, csak irodai alkalmazások ( Prezi, Office 2013, stb), plusz netes böngészés, esetleg film netről vagy DVD-ről. Filmeket nem kellene konvertálni vele. Alaplapi hang és video megfelel.
SSD kontra HDD nem tudom mennyire fontos, gondolom tárhely nagyság kontra sebesség viszonyáról kellene dönteni.
Üzemidőben azért pár órát tudjon töltő nélkül és üzembiztos legyen, ne kelljen állandóan szervizbe hordani. Ez fontos!
Win 7 vagy 8 fusson rajta. Ezek miatt gondolom 4 GB memória alapból nem ártana.
Max 100-ig mi lenne a legértelmesebb választás szerintetek? Egyáltalán ennyiért érdemes valamelyiket megvenni?
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Okos Otthon / Smart Home
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen SSD-t vegyek?
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Macbook Pro 14" M4 Pro 12/16 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (48)
- Macbook Pro 16" M4 Pro 14/20 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (45)
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA A2000 Ada -8GB-, 64GB , 1TB NVMe, Magyar vil bill
- Csere-Beszámítás! MSI Katana GF66 Gamer laptop! I7 12700H / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS TUF Gaming FX707VI GAMER notebook - i7 13620H 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest