Aktív témák
-
jlaci63
tag
válasz koshmar #9858 üzenetére
Pénteken ballagásra lesz ajándékba a nagyobbik fiamnak.
Csak addig kapcsoltuk be, míg meglestük, van-e pixelhiba, meg egy rövid tesztvideo.
Majd visszacsomagoltuk.Külsőre viszont tetszik mindenkinek a családban. A billentyűzet is kellemes csalódás, eddig (a Thinkpadok miatt) idegenkedtünk a szigetes billentyűzettől, de könnyű volt (lesz) megbarátkozni vele. 4520-as 30k-val olcsóbb lett volna, de bekockáztattuk a különbözetet az i3 proci, a plusz 2 Giga RAM, a plusz 320 Giga vinyó, és a nagyobb méretű és felbontású képernyő miatt, ami matt és ez fontos volt. Sokat nézünk filmeket.
Ja, nem egy GAMER, de nekünk ez nem volt szempont.
[ Szerkesztve ]
-
jlaci63
tag
válasz koshmar #9816 üzenetére
4725 renew: Notebookstore-n kell folyamatosan nézegetni. Én is ott (kecskeméti bolt) vettem szerdán, Spyduck-tól.
Ezt megelőző (talán szerdai) hsz-emben van a konfig és az ár.Renew: 2 év garival kapsz jó konfigot, melyhez Hp minőség párosul, kedvező áron. cserébe (mert semmi nincs ingyen) nekem pl. meg kell barátkoznom a nemzetközi (pl cseh) billentyűzettel.
Megbarátkoztam. -
jlaci63
tag
Fejzsibbasztó 2 hét válogatás után végre túl vagyunk az ügyön. Megvettem a HP Probook 4720s-t. A hordozhatóság rovására, inkább a nagyobb teljesítmény mellett döntöttünk.
Linkelni nem tudom, mert nem találom már a configot.i3-380
17,3" AntiGlare 1600*900
Radeon HD6370
4GB DDR3
640 GB HD
2 év gari155K-s árkategóriában szerintem nem rossz, és tartósságban is remélem a legjobbakat.
Egyetlen szépséghiba a nemzetközi billentyűzet, de majd megszokjuk.
A külcsínyt már említettem, hogy mennyire bejön, a belbecsre még várni kell. Tesztelni egyelőre nem fogom, jövő hétvégén lesz odaajándékozva.
-
jlaci63
tag
válasz [HUN]ter #9500 üzenetére
A feleségem Satellit L300-a 2 év 5 hónap után ment tönkre. Bekapcsolási gond. Ha majd ráérek, elviszem szervízbe. De ez egy belépő modell volt. Az R630 komolyabb gép.
@Kasmir: Vannak nem műanyag házak, nézd meg a HP-ket pl. Nagyon klassz fémes érzetet adnak. Nálunk ez volt az egyik kiválasztási szempont. De műanyag és műanyag között is van azért különbség.
Általában a drágább gépek jobb anyagból készülnek. De gondolom, ezzel nem leptelek meg. Mielőtt rendelsz egyet, fizikailag is ki kell próbálni. -
jlaci63
tag
A Hp 4520 volt nálunk is a befutó, végül a nagyobb képernyőfelbontás, és méret (gyakori filmnézés) miatt bekockáztattuk a felárat, és így lett 4720.
A probook igazából azért jött be, mert amikor kézbe vettem, ugyanazt azt a feelinget éreztem, mikor meglett az első Sony Ericsson c902-m, hogy finom, igényes a kidolgozás, és benne van a vas. Az a "fémes" hatás.
-
jlaci63
tag
Nekem az árgépes árak valahogy nem álltak össze.
Egyébként bármit veszek 10K felett, azonnal az árgéppel indítok, de notinál valahogy nagyon nem frissülnek. Talán az akciókat nem győzik kezelni?Itt a fórumon 1-2 hétre visszalapozva le lehet vadászni azokat boltokat, ahova érdemes bekkukkantani. Sőt, hardverapróban is vannak új cuccok.
Érdemes szétnézni, különben 15-20% bukó simán benne van. -
jlaci63
tag
válasz VINIKOR #9328 üzenetére
Elvileg minden igaz, nekem is az egyik jelöltem.
Mindössze (mint Spyduck is írta fentebb) a mellékelt kép alapján anyagminőségben vannak fenntartásaim. Élőben még nem láttam. Viszont gariban a legjobb.
Dell n5110: [link]
További jelöltek:
Hp Probook 4320 (touchpad gondok)
Toshiba L650 1FQ (fényes ujjlenyomatgyűjtő)
Lenovo y560 (ez is fényes)Lehet, egy egér megoldja a gondom a Hp-nél, csak még ki kellene jó áron is fogni.
-
jlaci63
tag
Szerintem is jól néz ki.
Mint 10 éve csak Thinkpad felhasználó, nem tudtam volna másféle billentyűzetet elképzelni. A szigetszerűtől eléggé idegenkedtem.
Ma viszont pont egy Asus-nál próbáltam ki ezt a tipusú billentyűzetet, mivel a Probook-nál és a Toshiba r630-nál is ilyet láttam, és kíváncsi voltam a feelingjére. Az Asus-é meglepően kellemes volt, és jól is nézett ki.Chaser: Kössz a fülest. Végre sikerült egy Dell n5110 (Fire Red-nél hatalmas a felbontás [link] ) billentyűzetet szemügyre vennem. Hát.... talán nem véletlenül nem mutogatták. Így elsőre fenntartásaim vannak, főleg a touchpad-ot illetően, most már tuti muszáj élőben kipróbálni (a Power gomb viszont az bejön).
Olyan ez a touchpad, mint valami gagyi mobiltelefon hátulja
[ Szerkesztve ]
-
jlaci63
tag
Pont ez a bajom az n5110-sel, hogy egy épkézláb képet nem tett fel a világhálóra még senki, pedig már 2 napja hülyére gúvad a szemem, mert tetszenek a paraméter/ár arányai.
Se a billentyűzet nem látszik rendesen, se a képernyő. Videót is csak egyet láttam, de ott lehet nem is ez volt, mert nagyon csillogott, és krómozott keret volt a billentyűzet körül.
Ma körbejártam Kecskemétet, egy darab sem volt sehol.
A fentebb linkelt oldalon szálcsiszoltnak tűnik, mintha a Probook-ra hajazna, ami egyébként a legkomolyabb alternatíva lenne, mivel a Toshiba R630, ami perpill a legjobban bejön a design szempontjából, már elég drága. -
jlaci63
tag
Engem is megfogtak a Dell n5110 paraméterei.
A 3 év gari meg pont most lett fontos, hogy fél órája kifeküdt a feleségem 2 év 5 hónapos Toshiba Satellit Pro L300-sa.
Amúgy erről csak jókat tudok mondani. Anno 89 eFt volt. Notinak indult, de DTR lett belőle (napi szinten 2-3 óra netezés és e-learning). Amire kellett, arra tökéletes volt. Amúgy fel sem tűnt, hogy fényes a kijelzője. Egyedül a billentyűzetét nem tudtam akceptálni, mikor néha a TP-ról átültem egy kicsit.Még nem volt lekierőm nekifogni kikutatni, mi lett a baja, de most megint javaslom mindenkinek, hogy egy több százezres noti mellé ne sajnálja az 1-2 ezer forintos MasterCube-ot! Főleg, ha olyan lepra az áramszolgáltatás, mint mifelénk.
-
jlaci63
tag
válasz ro_bert17 #8997 üzenetére
Az ár/érték, pontosabban érték/ár aránnyal teljesen egyetértek. Nekem is szimpibb a 4 hónapos L412.
Stifi: neked is köszi a válaszokért.
Valaki tud-e Kecskeméten olyan helyet, ahol több típust is meg lehet fizikailag fogdosni. Hirtelenjében az Office Depot-n és az eDigital-on kívül nem ugrik be semmi.
-
jlaci63
tag
válasz ro_bert17 #8991 üzenetére
Picit alacsonynak tartottam a HP Probook 6545 árát 139K-ért úgy, hogy ugyanazt pepitában 208-ért is adja. Feltételezem, hogy sajtóhiba (?). Tehát hivatkozhat-e arra, vagy ha elbénázza a webmester az árat, akkor oda kell annyiért adniuk?
Ebből az apropóból kérdeztem.Ja, szétnéztem tegnap éjjel az apróban. Egyfolytában bizsergett a kezem, mert némelyik ajánlat nagyon potomnak tűnik. a "megkímélt" t61-st, meg az általad is említett l412-t nézegettem elég sokáig.
Ha nem érettségei-ballagási ajándékba kellene, hanem magamnak, nem is gondolkodnék, biztos az apróban keresnék valami megoldást. Úgy rémlik valamelyik TP 2012.8. havi garival is volt. Ami alapból több, mintha újat vennék 12 havival.De egyelőre nézem még az újakat. Az egyik oldalon az Edge 13-t (amit korábban opt driver hiányában kizártam, de elvileg nem létszükséglet) ajándék külső dvd-vel adják 139K-ért + 1 év gari , Van, ahol a gari 2 év de dvd helyett táskát adnak.
Hp Probook 4xxx, széria ill. hasonló árkategóriájú Toshiba lehet még befutó.Este tálalom a srácnak a választékot, válasszon (gyanítom az Edge-t fogja).
Utána pedig felhajtjuk a legelőnyösebb beszerzési forrást. -
jlaci63
tag
Tapasztalt vásárlóktól kérdezem. Ha leütöm a megveszem gombot, köteles az eladó annyiért odaadni, amennyiért az oldalon szerepelteti?
pl.:
[link] -
jlaci63
tag
Ja, de jó is lenne egy 220-250 K-s keret
de azért egyelőre nem mondtam le a Trackpointról 150K-val a zsebembeEgy ideje a laptopok.net oldalain lévő teszteket bogarászom. Szerintem, minden új regelőnek érdemes itt szétnéznie, Ugyan nem tudom, mennyire "független" oldal.
Itt figyeltem fel az Edge 13 és 14 colos modelljeire (a T400-som, amit megszoktam, sem 15,6 colos). Eléggé dícsérik. Kategóriájában csak a Hp ProBook 5310-t teszik némely szempontból fölé. Első olvasatra felszereltsége (HDMI, kártyaolvasó stb) is kellemes
Az Edge 13 kijönne 140 K-ból, sajna kizáró hátrány az optika meghajtó és a funkcióbillentyűk hiánya. Az Edge 14 viszont 170 K. Remélem op rendszer nélkül, akcióban sikerül majd egyet levadásznom 150 K környékén.
Tudom, korábban jeleztétek, ezek nem "igazi" Thinkpad-ok, de majd szögbeverésre előkeresem a kalapácsot.
[ Szerkesztve ]
-
jlaci63
tag
-
jlaci63
tag
Köszi az infót, nekem is kicsit gyanús volt hogy az SL510 valahogy kilóg a sorból, a T széria ára nekünk viszont már nagyon húzós.
Azt hiszem akkor marad valami más modell, valamelyik Hmarketben helyszíni billentyűteszteket végzünk majd (muszáj megfogdosni, képről nem lehet notit venni), és ráutazunk legfeljebb a 3 éves garira. -
jlaci63
tag
Sziasztok.
Egy hete olvasgatom ezt a fórumot. A fiam érettségire szeretne egy notit. Elsősorban nem játékra, hanem internethasználatra. De nem akarok gagyit venni, mert lehet, később az egyetemen valamilyen teljesítmény-igényesebb alkalmazást szeretne majd használni.Jelenleg egy levetett 6-7 éves Thinkpad R50-est nyúz, amelyet nagyon szeret. sajnos az AC adaptere már az utolsókat rúgja. A 4 éves T400-asommal én is meg vagyok elégedve. Nagyon megszoktuk a Thinkkpadok kifejezetten kellemes billentyűzetét és a piros pöcköt.
Kérdés, mivel kevés szó esett itt a Thinkpadokról, hogy tényleg megbízhatóbbak-e mint pl. az Ideapad-ok? Vagy nincs olyan nagy különbség. Esetleg más, jobb gépeket tudtok ajánlani? Limit 150 K lenne, ebbe még azt hiszem egy-két Thinkpad modell belefér.
Lényeg, egy nem korszerűtlen, nem feltétlenöl combos, de megbízható, könnyen kezelhető gépre lenne szükségünk.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Lenovo Legion 5, 15'6, Ryzen 7 5800h, RTX 3060, RAM 16gb
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 13" 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF DASH F15 15 Gamer notebook - i5 12450H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB DDR6 W11
- MacBook Pro 15 2013 év elejei, az akkori csúcs konfiguráció
- lenovo DU9033S1 Onelink Pro Dock TÖBB DARAB Töltő nincs benne az árban kompatibilis Új ára A Lenovo
- Targus univerzális USB-C DisplayPort dokkoló állomás Ingyen szállítás
- 90W-os gyári Töltővel Lenovo ThinkPad T440,T450,T460, T540p,T550,T560 gyári Dock Type 40a1
- HSPA 4G Modemek HP,Dell, Lenovo Ingyen Posta