- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ZIDOO médialejátszók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gaming notebook topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hisense LCD és LED TV-k
- Házimozi haladó szinten
- Apple notebookok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
Aktív témák
-
atesss
addikt
Hmm ennek a Fujitsu-nak azért még jobban utánanézek.
Tudod, benne van a Fujitsu-Siemens nevének egy része.A HP tényleg jóval drágább, de pl. gyengébb procival nem lehetne hogy lenne kicsivel olcsóbban ?
Ja és a chipsetje a HP-nak elvileg HM57, míg a többieknek (Fujitsu, Lenovo) HM55. Ez milyen különbséget okozhat ? (Wikipedia [link] szerint csak a PCI-Expr, Sata és USB portok száma kevesebb a HM55-ben)A Lenovo Ideapad G560L-nek, és a többi ebbe az árkategóriába beférhető Ideapad-nak milyen a minősége ?
De a HDMI hiányzik, melyik Ideapad sorozat lehet, ami egy gyengébb procival beleférhet az árkategóriába (esetleg még 143-145e is lehet talán), és van rajta HDMI ?[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
3,5% vam, de az mindenre vonatkozik, szallitasi koltseg + alapar + barmilyen mellekkoltseg ami a termekkel kapcsolatban felmerult az orszagba erkezesig.....ugyanigy az AFA
vamot kijatszani nem lehet - ertekhatartol es doboz merettol fuggoen csuszik be vamra es az 1000 dollaros noti sanszos hogy mindketton fennakad, olyan 100-150 euro a lelektani hatar amit meg "meg lehet uszni" vamolas nelkul
ezek csak postai kezbesites eseten ervenyesek, ha repulon mint sajat tulajdonod cipeled a holmit, akkor nincs ra semmi ilyesmi....max megkerdezik van e valami elvamolnivalod....nincs!
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
Az xps-nek is ez a baj nálam, "vigasz" hogy pl UK verziókban sincs blacklit bill. Az elitebook tényleg fasza, csakhát blacklit ott sincs meg a vga nem kapcsolható le. Ha állandóan hordoznám akkor elitebook lenne, egyébként meg egyértelműen xps nálam. Nem mondom meg ki írt nekem egy privit, hogy haverja vett egy xps-t és azt mondta majdnem olyan minőségű mint az elitebook
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
fazr
senior tag
3DMark 2006 teszt után:
Rendszer infó
Szenzorok
3DMark beállítások
3DMark eredményAzt kihagytam előző hsz-ben, hogy az alja melegedik, de felül mindenhol nagyon hideg maradt (még a teszt után is).
[ Szerkesztve ]
-
Nikitaa7
tag
nem tántorít el, csak billeget
pl. az touchpad használat...tényleg nagyon bal oldalon van és nagyon egyben :S
vagy a fényes rész a billentyűzet körül.
vagy nekem fura pl. hogy a bekapcs gomb egyedül árválkodik, miközben sok gépnél több hasznos gomb is megtalálható mellette.
és nagyon kevésnek érzem a szellőző nyílást, bár nem tudom, mennyire melegszik. -
ImI87
őstag
Köszi, jó lenne ez, de csak 1év gar. Ez kizáró ok. 2, de inkább 3 év garisat vennék.
trollreign: köszi!
Amúgy kell nekem az i5 vagy elég az i3 is?
És nem írtam előbb, de csakis op.rendszer nélkül kellene. Van jogtiszta win7-em, ezért nem akarok mégegyszer pénzt adni.[ Szerkesztve ]
-
adm
őstag
azoknál a modelleknél amiknél a gyártó megengedi a saját kezű bővítést, azoknál ha nincs látható külsérelmi nyom pl égésfolt a memória foglalat körül, akkor nem igen foglalkoznak vele. azt hozzá kell tenni, hogy az átlag modelleknél gyakorlatilag csak memória, vinyó és akksi cserélhető.
utángyártott akksi és töltésvezerlő elektronika már bonyolultabb kérdés, annál teljesen szerviz függő a hozzáállás.
16core - 32thread - 64gb
-
Z86
őstag
Ez a megfogalmazás tipikus ügyvédi maszlag, minden felelősséget el akar hárítani. Nem engedélyezi minek a használatát, a memóriáét?
Ez inkább az otthoni gányolásra, illetve arra kellene hogy vonatkozzon, ha valaki tényleg belenyúlkál a gépbe, pl. a CPU csere már ilyen kategória szerintem.
Az meg hogy neked kell bizonyítani, hogy nem az utólag betett memória miatt ment tönkre a gép egyszerűen nonszensz, hogyan tudná ezt bizonyítani egy egyszerű felhasználó. Mi van a épp fordítva történik, és az alaplap miatt megy tönkre a RAM... -
Z86
őstag
Érdekes és érthetetlen hozzáállás. Bakker a legtöbb gépen épp azért lehet könnyen hozzáférni a HDD-hez meg a memóriához, hogy lehessen bővíteni. Az enyém is utólag kapott +2GB-ot, sőt többen vettek mostanában Dell 5010-est amibe kértek még plusz memóriát. Szerintem ez egyedi dolog lehet annál a szerviznél
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
A belső rész festett v anyagában színezett? Én a 150k-s gépet nézegetem nagyon 4GB rammal és i3 330-cal, kár hogy elfogyott a W7-es változat pár k-val drágábban. Ilyen árért nem zavar a hangszóró minősége
Drughi: TV-nél fHD megy, mért is? Mert ált-ban min 32"-osak kisebb 24"-osoknál már közelről sem zavaróak a pixelek, tv-t meg nem 30-40 cm-ről néz az ember. A titok a notebook kijelző kategóriában ott van, hogy nem szokványos TN panel épülnek a fHD-k, ha TN-ek is a technológia csúcsát képviselik, ezért szebbek, nem a felbontásuk miatt.
bdfhz: Van egy nagy nagyon egyszerű trükk böngésző méretezésére..ctrl+scroll az egéren, vagy numpadon +/-..xp-n is működik, mindent olyan méretűre állítasz amilyenre kell neked.
-
Drughi
addikt
Nekem élőben bejött a Lifebook korrekt gépnek tűnik. Az xps-t nem láttam még élőbe, de képeken / videókon szerintem egyszerűen ronda.
A 64gigás SSD-vel meg vigyázz, mert a statisztikák alapján 8-10%ot nem tud kihasználni, plussz illik, szintén 8-10%ot szabadon hagyni mindig, hogy életképes legyen sokáig. Úgy viszont már igencsak karcsú a méret.
Persze egy rendszer ráfér, az alapvető programokkal, de egy laptopnak az a lényege, hogy hordozd, útközben filmezz, zenét hallgass rajta és persze dolgozz.
Én is SSD-t szerettem volna, de mivel a DELL b@szik segíteni, így én egy ilyet rendeltem:[link]
Tesztek alapján félúton van egy gyors ssd és egy hdd között. A méret sem gond.[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14T
-
gabsz227
tag
És a Fujitsu Lifebook A530-ból melyiket nézted ki? Az alu bolítás, és az nbd gar amiket rizso és chaser is említettek sokat dob a Dell-en és persze a jobb support háttér is. Én a helyedben az XPS-st választanám, de ha mondjuk nincs szükséged a dedikált vga-ra és a bill világításra, egész jókat találhatsz a Lenovo G560-as típusaiban is kedvező áron. ezeknek szálcsiszolt alu a csuklótámasza.
-
Chaser
legenda
Itt meg is nézheted milyen könnyű benne hdd-t cserélni, vagy ramot, esetleg kitakarítania ventit és átpasztázni a cpu-t. Na ez külön dicséretet érdemel
-=Libria=-: Na most nézz nagyot Ez az aku pár napja még 19xxx ft volt, most majd' 40k, ez az infláció Már az én 2 éves 1525-ösömhöz is volt nagy aku. A döntés meg a tied, a céljaidnak megfelel mind, hw-esen az XPS a leggyengébb, de az is a legmodernebb és legjobban összerakott és legtutibb -szubjektív- kinézetű, na meg azon nbd gar van.
-
spyduck
nagyúr
A Fujitsu-nak sose volt baj a szervizével, az egyik legjobb! Az a tény is, h az "Amilo" szar annak köszönhető, hogy
(1) nagy számok törvénye - legolcsóbb sorozat, legtöbb eladott darab, több meghibásodás.
(2) mindenki a legolcsóbb gépet vette, szarból nem lehet várat építeni.Igen a Fujitsu gépeket ugyan ott szervizelik mint anno a Fujitsu-Siemens-eket.
Eddig 2db ilyen gépet adtam el, engem a minősége meggyőzött! Bekapcsolni még nem volt lehetőségem de beszéltem pár tulajjal és elmondásuk szerint halk, hűvös és baromi jó melegedési értékek figyelhetőek meg nála.
Fujitsu Lifebook A530 - core i3 melegedési értékei 30 perc net után:
-
Kobe
veterán
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 13" 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF DASH F15 15 Gamer notebook - i5 12450H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB DDR6 W11
- BESZÁMÍTÁS! Acer Nitro 5 AN515 15 Gamer notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB GDDR6
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 15IMH05H 15 notebook - i5 10300H 16GB RAM 256GB 480GB SSD GTX 1660 W11