Hirdetés

Hirdetés

  • Edifier R1600T III 2.0 Aktív hangfal

    lo Tegnap érkezz meg az új hangfal rendszer. Egyrészt azért esett rá a vásárlás, mert ajánlott, másrészt van hozzá...

  • Érkezik a Redmi Watch 5 Lite

    ma Szeptember 25-én Indiában lesz az aktivitáskövető premierje, és lehet, hogy marad is azon a piacon.

Aktív témák

  • trollreign

    tag

    válasz i are robot #4972 üzenetére

    Leírom akkor, hogy velem mi a helyzet, hátha érdekel valakit, egy jó ideje próbálom kb. azt megcsinálni, amit te szeretnél.

    Amit kinéztem: HP Pavilion dv7-4290us 17.3", i7-2630QM 2.0GHz, HD6570M 1GB, 6GB 1333MHz, 1TB HDD, argento stream csiszolt alumínium.
    Ennek a Bruttó ára az USA-ban 1107$, ami jelenlegi árfolyamon kb. 223.500 forint.
    A szállítási költség USPS-el 112$, ami jelenlegi árfolyamon kb. 22.500 forint.
    Így a teljes notebook mindenféle további költség nélkül kijönne 246.000 HUF-ból.

    A helyzet az, hogy Magyarországra behozatva ki kell rá fizetni 25% ÁFÁ-t, ráadásul úgy, hogy a termék árára és a szállítási költségre is! Így behozatva a teljes költség 308.000 HUF lenne. Erre jön még rá a csomag méretével és a megérkezés és az átvételi idő közötti idővel arányos raktározási költség, ami kb 2-3000 forint lenne, tehát összességében 310.000 HUF bruttó áron lenne enyém a notebook. Tudtommal az USA-ban ugyanúgy ki kell fizetned az ÁFÁ-t, mint itt.

    Gondoltam arra, hogy esetleg a küldés módjával csökkentsem a költségeket. A kinti eladó belement, hogy 250$-nak deklarálja a csomag értékét, és bejelöli, hogy ajándékként érkezik. Ilyen esetben elvileg átcsusszanhatna a vámon, de egy másik, ebay-es tapasztalatokkal kapcsolatos topikban többektől is azt az információt kaptam, hogy egy ilyen méretű csomagot szinte mindig benntartanak és kibontják, és csak úgy veheted át, ha a kinyomtatott PayPal-os számlát beviszed, és azzal igazolod a csomag értékét. Az alapján fogják kiróni a vámot és az ÁFÁ-t. Notebook esetében nincs VÁM, viszont a 25%-os ÁFÁt meg kell fizetni.

    A garanciával kapcsolatban én azt az információt kaptam, hogy léteznek USA garanciával forgalmazott HP-k, amikre általában 2 évet adnak, de csak az USÁ-ban érvényes, illetve van international manufacturer warranty, azaz nemzetközi gyártói garancia, ami 1 éves, és a világ minden részén foglalkozik vele a HP hivatalos szervize. Ez lehet, hogy nem igaz.

    Összességében ott tartok, hogy nem tudok dönteni, hogy megéri-e, mert ugye az amerikai billentyűzetet nem lehet teljes értékűen felmatricázni, hogy magyar legyen, az ára pedig 310.000 forintra jön ki, és úgy gondolom, hogy ha bejön Magyarországra, itt is olyan 320.000 körül lesz az ára.
    Éppen ezért a végső következtetés, amit le lehet vonni, az az, hogy szerintem akkor éri meg rendelni USA-ból, ha sürgős neked, és nincs kedved megvárni, míg megérkeznek az újdonságok, vagy ha nem zavar, hogy nincs pl. hosszú í betűd.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák