- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
Aktív témák
-
amol
addikt
válasz
indedi #22249 üzenetére
Hibázik a szövegszerkesztőd helyesírás-korrektora. A légyszíves-t bizony egybe kell írni.
Ez a hónap vicce. Két bekezdéssel feljebb magad is helyesen külön írtad.
A "légy szíves" a "legyél szíves" rövidített változata. Vagy azt is egybeírod? Legyek, légy, legyen szíves ill. legyünk, legyetek, legyenek szívesek. Ezekben a témákban velem biztos nem érdemes vitázni. A szövegszerkesztő helyesírás-ellenőrzője pedig tényleg szar, ezért kapcsoltam ki és ezért hemzseg a bulvársajtó a helyesírási- és vesszőhibáktól.
Nincs itt már szakember egy sem.
Basszuskulcs. Holnap fel is mondok -
harry
veterán
válasz
indedi #22249 üzenetére
A műanyag játékkatona volt az?
Remek érv. Írj egy normálisat, vagy ha már szerinted volt ilyen, akkor linkeld
Az első bekezdésre: már mondtuk, hogy ott egy n200, 10-20k differencia van. Akkor miről beszélsz, hogy veszel hármat meg négyet az árából?
Mod - látom ismét kiraktak, akkor a fenti kérdések már nem aktuálisak. Ellenben azt azért megjegyezném, hogy amit te "terelésnek" veszel az bizonyos értelemben igaz: "terelünk" egy jobb választás felé, ha így tetszik. Hogy miért kell beleképzelni, hogy ez csak kekeckedés, meg a mi érdekeinket szolgálja, nem tudom....
-
adm
őstag
válasz
indedi #22249 üzenetére
de 115k. most annyi az ára. azok a (kis)kereskedések, ahol nem beszerzési alatt árulják ennyiért tudják adni. nem a 1,5 évvel ezelőtti ár számít. a mostani.
sok termékre igaz - nem biztos, hogy pont erre is -, de általában a kezdő és az utolsó árak között félúton van a termék "reális" ára.
bevezetéskor megfizetsz pár olyan tételt, ami számodra nem feltétlenül tartozna hozzá a termékhez. ha egy új szériáról van szó, akkor megfizeted a termék és a technológiai újdonság árát és a termék ciklus elején nagyobb arányban jelentkeznek a K+F és a marketing költségek. legyen ez 190k.
mikor a legyártott mennyiség eléri és meg is haladja az előre kalkulált mennyiséget onnantól lényegében bónusz a gyárnak. ezt általában a tervezett a termék ciklus vége körül éri el. innentől jöhetnek a multi-k, kerülhet be az újságokba. vehetnek több (tíz)ezer notit egyszerre és kaphatnak dömping árat. így lehetséges az, hogy nagyker nettó ár alatt lehet találni ilyen akciós notit.
mivel 1-1,5 éves szériáról van szó, a termék ciklusa a vége felé járhat, tehát ennél nem igen lesz olcsóbb. 190 és 90, de inkább a 110k között kell keresni valahol a reális árát. ezt valahová 130-150k közé tenném én.
ami alapesetben bizony sok. ennél van jobb is. ilyen például a lenovo n200. 110k-tól indul és 140k körül már vistával és 2 év garanciával megvehető.
ami számodra lehet, hogy elfogadhatatlan, de sokak szerint a minőségbeli különbség megér +20-30k-t és egyesek szerint még 40-50k-t is.
műanyag: egy fél/1 mm vastag félig meddig teher viselő elemet nem tudsz megragasztani.
nem mondta senki, hogy 400k-ért kell notit venni. a legolcsóbbak közt is van ésszerű kompromisszumos választás. 400k-ért akkor szabad/kell venni, amikor a megélhetés múlik rajta és egy adott időn belül képes az árát visszahozni.
mod: pech
-
harry
veterán
válasz
indedi #22213 üzenetére
Látom leragadtál a játékkatonáknál. Tudod, a műanyag az nem olyan, hogy csak úgy "van", egy fajta, hanem bizony többféle is létezik.
Másrészt meg minőségibb notikban több fémet is használnak, nem csak műanyagot...Amúgy meg írjál már, úgy mutatóba, egy szerinted szakmai ellenérvet, aztán majd én belekötök, ha nem megfelelő.
-
adm
őstag
válasz
indedi #22195 üzenetére
nem is kell leejtened ahhoz, hogy elrepedjen vagy eltörjön. egyébként sem várható el, hogy kibírja hiszen nem arra tervezték.
munkatársam egy toshiba a10-el kezdte kb 2004-ben. az akkor sok százezres gépek közt viszonylag olcsó volt 300k körül... egyszerű de minőségi felépítés és anyagok, anyagában szinezett műanyag stb. kb hasonló konfig: 15", mobil (p4) 2,2 ghz celeron, 855g, 256+256 mb ram stb. olyan jó driverei, tweakelt xp-je volt, hogy lazán vert egy asztali p4 nw konfigot. recovery cd-k, jó toshiba support akkor is megvolt.
egyszer rálépett a földön az összecsukott notira és a kijelzőn kívül semminek nem lett baja. azt kicserélték és még most is 4 évesen használják a családban. nem kopott, csak enyhe karcok vannak rajta. évente kitisztítják, így elfogadhatóan melegszik.2 éve vett magának egy p100-ast. 17", cd T2400, 7600 gt-vel szerelt multimédiás laptopot. hasonló összeget fizetett érte, de közben közép kategória lett ez a ársáv. a festett műanyag kb 1 év alatt megkopott. kézbe emelve már recseg-ropog, az egész gép átmelegszik stb. a gyári driverek és xp csak átlagos. a szerviz még mindig jó.
amikor notit kerestem megnéztem az utódjait pl p200-ast és p300-ast. fényes és vékony műanyag burkolatok vannak az összes új modellen. eggyel régebbi generációs alkatrészek kerültek új vagy frissített szériákba. 17"-osokról kevés információt találtam, de a kiesebbekről valamivel többet. eltört zsanérokról, megrepedt kijelző keretekről olvastam. és ezek nem feltétlenül csak a 100-150k-s modellek voltak.
attól, hogy 115k-ról árazták le, attól ne várj prémium minőséget. komponensekben nem lehet jobbra számítani, de kérdéses maga a váz illetve a burkolat. ezekben talán még mindig jobb az lenovo n200-as.
-
harry
veterán
válasz
indedi #22195 üzenetére
Szerintem már ez is meg lett indokolva párszor.
Nem attól rossz valami, hogy olcsó. De az, hogy valami olcsó, nem véletlenül van, valahol biztos spórolni kell. És mivel az emberek többsége a teljesítményt nézi csak, ezért azt meghagyják, és másból vesznek el, és ez többnyire az anyagok, amikből épül, a gondatlan tervezés, a hanyag szerviz, stb. Nem mondom, hogy minden "olcsóbb" márka minden típusánál így van, persze, hogy nem. Biztos vannak jobb/rosszabb modellek. Ha valaki csak otthon használja, akkor az a gép nyílván kevesebb behatásnak is van kitéve. Ám itt is közrejátszhat a hűtésből és anyaghasználatból eredő gondok: melegszik a csuklód alatt a műanyag, nyekereg/kikopik a zsanér, elkopik/lötyögni kezd a billentyűzet, nagyobb (véletlen) behatásra (ütés / esés, stb) megrepedhet a háza, vinyó sérül (pl. komolyabb modellekben jobb a rögzítés, aktív/passzív védelem, gyorsulásmérők vannak, stb - és ez csak a vinyó).
Az, hogy mi olcsó, relatív. A lenovo n200 modellek aránylag azok, ám minőségben a hasonló kategóriás gépek fölött állnak - ezt mutatja a fenti példát követve az is, hogy azonos ár mellett kisebb teljesítményt nyújt. Ám jobb anyagokból készül, jobb a támogatottság, szerviz. Nekem megérné azt a +10/20 ezret az, hogy hosszabb távon egy megbízhatóbb gépet kapjak (márpedig egy noti nem egy ~fél éves beruházás, több évre vesszük). Én pl. biztos, hogy egy üzleti 14,1" modellt fogok venni, pedig jelenleg nincs rá pénzem, sőt... De mivel tudom, hogy amire használnám később, arra érdemes költeni, akkor azt mondom, hogy legyen, és addig várok/spórolok.
No remélem ez nagyjából "szakmai" válasznak minősül, ha konkrét kérdésed van, csak nyugodtan. Nem, az adott típust nem ismerem, de nem lehet minden egyes típust kívülről ismerni. Többen is írták, hogy a Toshiba gépei régebben jobbak voltak, manapság már kevésbé jó minőségűek. Illetve a Tecra sorozatot még ki szokták emelni ez alól. -
wandor0930
aktív tag
válasz
indedi #22193 üzenetére
azért azzal hogy pont annyit tud vitatkoznék...
kérdés hogy te mire használod mert arra lehet jó mind a 2 ed feltételezem a játék nincs a terveid közöttén a core 2 duo 2 Ghz-es prociból indulok ki(esetleg hasonló AMD-böl)
az oldat +néztem de én nem megyek fel vidékröl pestre notebookot venni
(nálunk nincs aldi meg cora...) -
adm
őstag
válasz
indedi #21887 üzenetére
a legolcsóbb n200 nagyjából most itt és itt a legkedvezőbb. másodiknál + 10k-ért + 1 év garanciát vehetsz hozzá.
windows nélkül: campus vagy msdnaa-val megoldható legálisan is.
proci: celeron helyett energiagazdálkodást ismerő dualcore
chipset: 960gm helyett 965g (több procit ismer, támogatja a 4gb ramot)
support: 1 vagy 2 év lenovo gari és lenovo support.ha mégis n200-at választod igyekezz! kezdenek eltűnni az olcsóbb konfigok.
-
lewe
csendes tag
válasz
indedi #21891 üzenetére
Sziasztok!
Laptop vásárlás előtt állok és kinéztem egy Fujitsu siemens Amilo Pa3515-öst.
Paraméterek: Athlon QL-60 1,9 Ghz, ATI Radeon HD3200, 2 GB Ram, 250GB vinyó.
Nekem leginkább sulihoz kéne meg munkához, de azért játékokat is ha lehet futtatnék rajta. A kérdés lenne hogy ez mire elég? Játékok azért elfutnak rajta? Ha nem is a legújabbak de valamik, pár évesek?! nagyon örülnék ha valaki segítene mert elég sürgős lenne! Köszi
Csak gondoltam bemásolom még1szer, hátha valaki észreveszi itt, a nagy harc közben!
KÉRNÉM A SEGÍTSÉGETEKET!!
-
-
harry
veterán
válasz
indedi #21881 üzenetére
Ilyen nincs
Igen, széttépik a barbár szervizesek és kiemelnek egy ram modult, biztos van egy külön hely a polcon az ilyen berhelt ereklyéknek.
Az nem tudom esetleg eszedbe jutott-e már, hogy több konfiguráció is létezik? Hogy, amit mutattam, ott volt összesen 23 fajta? És ez volt a legolcsóbb? Nem barkácsolt, gyárilag így szerelik. Honnan veszed, hogy nem kerülnek forgalomba ennél kevesebb rammal?Látom sikerült megérteni a lényeget... Szart akarsz venni, itt van egy halom jó alternatíva, nem érdekel. Emlékeztetsz valakire... Menjél, írjál te is újságcikket
-
cucka
addikt
válasz
indedi #21869 üzenetére
Ellenvélemény? (Szakmai.)
Már kaptál ellenvéleményt ebben a topikban, az a gép az olcsó gagyi gépek közül a legolcsóbbak és leggagyibbak közé tartozik. Remélem elég szakmai volt.
Ettől függetlenül ha feltétlenül meg akarod venni, akkor hajrá, részemről arra költöd a pénzed, amire akarod. -
harry
veterán
válasz
indedi #21871 üzenetére
"Légyszíves ne személyeskedj."
Most miről beszélsz?
Azért kérdeztem, mert nem tudom, miért kell minél hamarabb egy gép, illetve, hogy addig amíg nincs, tudsz-e a suliban dolgozni. De ezt írtam is...
Helyedben ebbe raknék még egy giga ramot, és jó is. Illetve mást tennék, de hát azt aztán mondhatom...
-
harry
veterán
válasz
indedi #21865 üzenetére
Létezhet, bár meggondolandó, szerintem kissé nagy az a felbontás (mármint szerintem nagy, nem tudom úgy mennyire kényelmes szöveget olvasni és hasonlók), de nyílván mindenki máshoz van szokva. De lehet találni kisebb felbontású panellal szerelt gépeket is nézni, nem tudom, melyik lenne a jobb.
Mondjuk az ár elég meglepő... Ez biztos új gép? Mert a c2d-s gépek azért már eleve drágábbak szoktak lenni, pl usanotebook-nál a legolcsóbb 145e, és az nem is T7*** proci még, és vista sincs. A legolcsóbb amit (most ennél a boltnál) találtam, az is 117k, az ezt tudja: [link]. Szóval az most vagy egy nagyon jó ajánlat, vagy valami nagyon nem stimmel vele. Szóval azért körüljárnám a témát. Amúgy itt találtam nagyobb választékot, ezek nagyjából reális árak: [link].
Ha mégsem jön össze az első, amit mondtál, akkor azért szerintem fontold át még egyszer, hogy tényleg egy noti lenne-e a legalkalmasabb. Nem tudom milyen suliba jársz, de talán addig lehet bent is dolgozni, legalább pár napig, vagy hasonló, amíg meg nem találod a megfelelőt. Nem érdemes elhamarkodottan dönteni, ha már ennyi pénzt kifizetünk, és hosszabb távon szeretnénk használni. -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
indedi #21855 üzenetére
Nézd meg,tapogasd meg mindkettőt és vedd amelyik neked tetszik. A te pénzed a te döntésed.
Nekem is Fu-Si-m van mert arra volt pénzem anno és még megy
Én speciel elégedett vagyok. De ha lecserélem majd az biztos hogy jobbat veszek. Pl egy Thinkpad R61-et.
Ez az első notim,tapasztalat szerzésére jó
Szerencsére nem buktam be. -
harry
veterán
válasz
indedi #21855 üzenetére
Nézd, itt egy PC, 80k alatt, ami neked bőven jó, akár játszhatsz is rajta: [link], igaz monitor nélkül, de ha jól értettem, csak a gép döglött be, és az akkor lenne. Hidd el jobban járnál egy ehhez hasonló megoldással, semmi sem indokolja a notit. Semmi. Ilyen árban rengeteg kompromisszumot kell kötnöd. És ez nem a kicsomagoláskor fog előjönni, meg nem is az első pár hónapban, hanem hosszabb távon. De persze minket végül is nem érint...
-
Sipi
addikt
válasz
indedi #21850 üzenetére
Ez utóbbi könnyen előfordulhat. Mint írtam ugyanis, itt lényegében senki nem venné meg ezeket, amiket linkeltél.
Ezek kb. olyanok, mint a tecsó leárazott tejtermékei. Totál mindegy, milyen chipseteket és CPU-kat hasonlítgatsz össze bennük, a laptop maga ettől még kifutó szériás, valószínűleg visszamaradt termék, a kategóriája legalja, egy nem túl jó hírnevű gyártótól.
Ha romlott tejet veszel, akkor sem szokás utólag elmagyarázni, hogy de azért a csomagolása, meg a zsírtartalma milyen ütős már...
MOD: nekem is ennyim volt rá, és megvettem más leárazott bugyiját. Nem szakadt le az ég, ellenben az évtized üzletét sikerült megkötnöm.
Már elnézést, de ez elég "sértett hercegnő" beszólás volt. Olyan nincs, hogy mindenben a legjobb. Olyan van, hogy épeszű kompromisszumokkal az adott feladatra legjobb.Sipi
-
fordfairlane
veterán
válasz
indedi #21850 üzenetére
Egyrész valóban itt sok olyan ember van, aki ért a notebookokhoz. Arra már nincs garancia, hogy pontosan ismerik az adott chipsetet, az adott típust, de talán akadhat olyan is, járnak erre notebookokat szervizelő emberek is. Talán épp dolgoznak. A Fujitsu-Siemens notebookoknak van saját topikjuk, hátha ott több szerencsével jársz.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
indedi #21844 üzenetére
Belinkeltél egy összeállítást. Mihez hasonlítsuk? A másiknál nincs konkrétum.
Mint írtam, van egyébként 1,6-os Celeronos gépem, nem túl gyors, saját tapasztalat. Arról meg eddig nem volt szó, hogy másik procit teszel bele.
Ha a chipszeteket akarod összehasonlítani, akkor úgy kérdezz! -
harry
veterán
válasz
indedi #21843 üzenetére
Pff, erre nem nagyon tudok mit mondani igazából.
Azért akarsz notit, mert halk? Hát azért ez így nem feltétlenül igaz szerintem... 80k-ból össze lehetne dobni egy csendes pc-t is, ha csak ez a szempont, semmi mobilitás, hurcolás, ilyesmi... Amit linkeltél PDF-t (konkrétan ezt) pedig jó lenne, ha először te próbálnád meg értelmezni.
De most komolyan, mégis mit vársz? Megmondtuk, hogy olyat eleve nem érdemes venni, arra amire te szeretnéd, meg végképp nem. Voltak alternatívák, drágábban vagy használtan is különböző érvekkel, akár noti helyett mást, de nem. Most akkor mit akarsz mégis? Azért van a fórum, hogy megosszuk a tapasztalatokat, de úgy látom téged nem igazán érdekel ez, csak megerősítést vársz, de az érveket nem tudod értelmezni. Akkor menj, és vedd meg, viszlát. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
indedi #21838 üzenetére
Egyik linked Áruld már el, itt miről derül ki, melyik processzor, mennyi memória, stb. A másik adatlapon sem szerepel a konkrét kiépítettség.
-
harry
veterán
válasz
indedi #21828 üzenetére
Nézd, egy notinál nem a teljesítmény az elsődleges szempont, hanem a gép felépítése, minősége, megbízhatósága. Nem véletlenül linkeltem azt, amit. Ha annál olcsóbban szeretnéd megúszni, ám mégis szempont, hogy ne hibásodjon meg a gép egy év múlva, akkor van használtat kell venni, vagy noti helyett PC.
Miért szeretnél notit? Mennyit cipelnéd, naponta hány órát használnád? Ezek elég fontos tényezők, hiszen mivel ez egy mobil eszköz, ezért sokkal több külső behatásnak van kitéve. Nem beszélve arról, hogy már csak felépítésüket is tekintve, komolyabb elvárásoknak kell megfelelni, pl. hűtés elvezetése. Fontos még az anyaghasználat (zsanérok, billentyűzet, csukló alatti rész, fedlap), merevítés (fém váz), szervízháttér, és garancia. A két említett fusi egyiknek sem igazán felel meg. A lenovo szerviz elég ügyfélbarát, erről olvashattál is a topicban. Az n200 nem üzleti modell, ám a többihez képest mégis jobb anyagokból van összerakva.
Én azt mondanám, hogy vagy várj még, és áldozz rá többet, hiszen mi értelme van úgy kiadni akár 80eFt-ot is, hogy ~egy évig használod, majd kereshetsz újat? Nem érdemes akkor még egy jobbat venni, ami megbízhatóbb? Vagy ennyi pénzből rakj össze egy egyszerűbb PC-t, nem lesz mobil, de otthoni használtra jobb választás.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
indedi #21830 üzenetére
Nem feltétlenül csak akár. Nem mindegy milyen kiépítésben veszel meg egy laptopot. Ráadásul bevásárlóközpontban nem mernék ilyesmit venni.Nemigen értenek hozzá a legtöbb helyen, ahol eddig próbáltam kérdezni.
itt vagy itt vagy itt nem tudnak olyan olcsók lenni, de legalább ténylegesen megnézheted a gépet, tudnak róla mondani valamit.
erre : a mobil celeron procik azért nem túl nagy teljesítményűek.
-
Sipi
addikt
válasz
indedi #21821 üzenetére
Az a baj, hogy azt kérdezted: melyiket javasoljuk.
Sokunk szerint egyiket sem érdemes megvenni.
Mondhatunk még újabbat, még olcsóbbat, de jó szívvel nem fogjuk tuni ajánlani. Senki sem szereti, ha ajánl valamit, majd őt szidják, amiért vackot ajánlott.Ennyi pénzért - szerintem - érdemesebb egy használt, márkás laptopot nézni, amin még van garancia.
Sipi
Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkpad L440 alaplap
- Dell Latitude 7320: i5-1145G7/16GB DDR4/512GB NVMe SSD/13"3 FHD, IPS,Touch, Matt/WIN11 Pro
- HP Chromebook 14a-na0099ng :Intel Celeron N4000/4GB/32GB eMMC/14"FHD IPS/Chrome OS
- HP Chromebook 14a-na0006nl :Intel Pentium Silver/8GB/128GB eMMC/14"HD LED/Chrome OS
- ASUS VivoBook Pro! 3K OLED / Ultra 7 155H / RTX 4050 6GB / 1TB NVMe! 27% számlával!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest