Hirdetés
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
veterán
Igen, mindenképpen kell akkor egy másik "üres" vinyó mert amint berakod a nas-ba és használatba akarod venni akkor ext3 fájlrendszere formázza !
Javaslom, hogy vegyél 1 db 2TB-os lemezt.
Azzal indítsd be a NAS-t.
Ha megvan a formázással akkor lehet rá átmásolni az adatokat.
Ha kész akkor a "megüresedett" HDD-t is bele tudod tenni.
Kötetbővítést kell végrehajtani.
Lehet 1 db 4TB-os háttártárad is de akkor nincs védelem. ( RAID0 )
Tehát ha a 2 lemez közül 1 is tönkremegy akkor az ÖSSZES adatot bukod.Tehát érdemesebb RAID1-ben védeni az adatokat.
Ez nevezik általában tükrözésnek. A 2 lemez tartalma teljese egyforma.
Ebből viszont az is következik, hogy "csak" 2 TB lesz a hasznos tárhelyed...hiába tettél bele 2*2TB-ot !Így talán könnyebben értelmezhető amit írtam :
Én is lökött vagyok...
Hiszen csak 1 lemezes a NSA310S modell ![ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
kabar
senior tag
Az egy lemez szerintem is kockázatos, de én inkább az szoktam javallni, hogy vegyen egy 1 terás USB-vinyót, és ciklikusan mentsen a NAS-ról. A két lemezes NAS-t inkább azért szoktam ajánlani, mert a 4TB nagyon gyorsan elfogy. Sajnos a 8 is...
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest