- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Fujifilm X
- OLED monitor topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Everest / AIDA64 topik
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
DjDanee87
addikt
Sziasztok.
Úgy néz ki megadta magát az őskövület Asus VH222D monitorom, amit csak második monitorként használtam már jó ideje egy Acer Predator XB271HU mellett. Elkezdett nemrég véletlenszerűen villogni a háttérvilágítása vagy a fényereje változni oda-vissza. Mostmár néhány másodperc használat után fekete lesz a kép, a kis működést jelző led viszont marad kék, csak éppen nincs kép.
Ha jól gondolom g-sync, 144hz meg minden más működne a fő kijelzőn továbbra is, bármilyen monitort választok másodiknak, mivel az előző kisebb felbontású, 60Hz-es képfrissítésű sem zavart be ilyen szempontból.
Ami nyűgöm volt az előző setuppal, az a második kijelző eltérő felbontása és mérete volt. Ezért gondoltam, lehet 27" képátmerővel és 2560*1440 felbontással kéne keresgélnem állítható magasságút (a fő monitorom majdnem legalulra van állítva).
Ilyen feltételekkel viszont ezt találtam legolcsóbban az [Oázisnál] . Ennél én azért olcsóbbra számítottam még így is hogy akciós. Ha nincs ennél olcsóbb megoldás, akkor melyik paraméterből lenne érdemes visszább venni?Megkerestem a számlákat csak érdekességképpen. 2016 májusában 250k volt az XB271HU, tehát már 7,5 éves. 2010. 02. 37k pedig az asus vh222d
-
DjDanee87
addikt
Ha veszek egy 144hzes 2560x1440 monitort menne-e 144hzes frissítéssel ha rárakom 2. monitorként a mostanimat is a vgara ami csak fullhd és 60Hz.
Illetve mennyit ártana a játék alatti teljesítménynek ha a 2. monitoron film menne közben. Hd 7970 6Gb Ghz edition van most, később váltanék új nvidiára gsync miatt.
-
DjDanee87
addikt
válasz
Teaway #65924 üzenetére
Értem.
Másik kérdés. Teljesen normális az IPS monitoroknál a sarkokban ez a furcsaság? (ha jól sejtem backlight bleed-nek hívják). Öcsémnek van Dell IPS paneles monitora és az is ilyen a sarkokban. Nekem nagyon fura a teljesen fekete TNhez képest. Ő is azért vett IPS monitort, mert mindenki azt ajánlotta mindenhol, de fő érv mellette a színek voltak, amiben én pl nem látok különbséget az enyémhez képest.
-
DjDanee87
addikt
Üdv
Tervezem a nyáron újítani a masinámat és jó lenne lecserélni a több mint 6 éves Asus VH222D monitoromat is (21,5" TN, 1920x1080).
Olvasgattam itt-ott, de amit sok helyen ajánlanak Acer XB271HU kicsit drága és talán nagy is lenne. Létezik 27"nél kisebb, de 2560 x 1440 felbontású, 120Hz-es monitor GSYNC-el?
Felhasználás játék, film, internet, videókártya pedig GTX1070 vagy 1080 lenne majd. -
DjDanee87
addikt
-
DjDanee87
addikt
-
DjDanee87
addikt
Jól látom hogy a LG 22MP65HQ-P ugyan azt tudja mint amit ajánlottatok korábban Dell P2214H csak olcsóbban ? Ha nem, akkor mi a különbség a kettő közt ami miatt ennyivel drágább a Dell ?
-
DjDanee87
addikt
válasz
BomiBoogie #52048 üzenetére
Jónak tűnik köszi. Majd megkérdezem tőle megfelel-e az ára, mert nem olcsó. Remélem ezt választja és akkor meglátom élőben is végre milyen az ips
nekem TN van
-
DjDanee87
addikt
válasz
BomiBoogie #52046 üzenetére
Az a baj hogy az összefoglalót nézve sem lettem okosabb, mert van ott szó 35-40k ért 21,5"os IPSes LG és BenQ monitorokról, meg Dell U2212HM de ezeket már nem lehet kapni... Nincs valami újabb széria ilyen paraméterekkel ami ma is kapható?
-
DjDanee87
addikt
Üdv
Öcsémnek kezd tönkremenni a 17 colos nagyon régi monitora. Érdeklődnék mit érdemes mostanában venni. Régi 4 magos Athlon procija van egy HD 6970el, tehát nem a legerősebb gép. Játszani szokott rajta (DOTA2, L4D2) meg filmet nézni (ágyból, ami alacsonyabban van mint az asztala). Gondolom az utóbbi miatt nem ártana IPS-t venni - most úgy oldja meg hogy betesz a talpa alá egy könyvet amivel megdönti a monitort, hogy lássa az ágyból is
Tehát IPSre gondoltam, nem kell neki nagy a 17"-es után, még az én 21"esemre is azt mondja hogy nagy. FullHD nem létfontosságú neki, de szerintem nem baj ha az lesz gondolva a jövőre.
Árat nem mondott, minél olcsóbb lenne a jó nyilván.szerk: JA igen és újat akar, nem használtat.
-
DjDanee87
addikt
Üdv
Van info arról milyen ára lesz és mikor várható nálunk BenQ XL2420TE ?
-
DjDanee87
addikt
válasz
sigmoid #7470 üzenetére
Azt hiszem visszabújok a barlangomba az ASUS VH222D monitorommal
Full HD de csak ez a régifajta csatlakozó van rajta (nem is tudom a nevét) Ti meg itt vitatkoztok mindenféle újról
-
DjDanee87
addikt
Üdv
Ha játékra használom a gépet (meg filmnézésre) tehát semmi grafikus munka és egyebek. Lenne észrevehető különbség a mostani ASUS VH222D monitorom és egy Dell U2311h között képminőségben, színekben ?
A betekintései szög (ha így hívják egyáltalán) tudom, hogy jobb a Dellnél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest