Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen TV-t vegyek?
- Új AI funkciókkal bővült a Copilot+
- Házimozi belépő szinten
- Mini PC
- E-book olvasók
-
PROHARDVER!
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
CriticalHit #85323 üzenetére
Jam persze ez szubjektív.
őszintén szólva én inkább matx-hez ajánlanám, és inkabb ahhoz ahhol nincs eltolva a pcie. De persze itxhez id jo.
erre gondolok. Megszokható, csak fura
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #85321 üzenetére
Régóta kerestem rendes dual chamber matx/itx házat, mármint ami nekem rendes. Anyaghasználat szempontjából nagyon jó.
ITX házhoz, kábelezés szempoontjából jó is meg nem is. Illetve ami nem annyira tetszetős az a mesh oldallap a táp felől.. mert fénynél látszik minden kábel.
De ez van.
Huzat szempontjából sztem nagyon jó. Van huzat rendesen.
Az tényleg kemény h majdnem olyan nehéz mint a Define 7 XL..
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hamarosan bekoltozok egy 2500d Corsairbe. Jovok majd a tapasztalatokkal
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
CriticalHit #85291 üzenetére
Artic-bol nem jobb varni kicsit, hatha jonnek a pro ventik? Elvilev lesz 140-es is, valahol mintha olvastam volna.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Igen.
De most megoldottam, 2 csavar tartja, plusz betámasztja a műanyag.De, mivelnem a megfelső résznél van a vga, így szépen emlemegedik benne.. hiába a huzat.. Ergo, vagy lapot cserélek, vagy marad ez h megfogom a vga-t amennyire csak lehet.
Amúgy tetszik a ház, feleségemnek is, ez miatt valszeg marad, csak na.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Bezsakoltam egy pop air minit, az o11 mini helyett. Kicsit banom is, es nem is. Ami zavar h felulre nem tudok ventit tenni hatra mert nem fer el az ioshield muanyagjatol.. illetve a lapom miatt a 2 helyen van a vga..
ettol fuggetlenul nagyon tetszik.. felesegemnek nem tetszett a define 7 xl az asztalon ami jogos.
vga-t vissza kellett fognom cirka 200wre igy nem melegszik el..
3 darab arctic p12-t tettem bele, cirka 80 szazalekon egesz jol atszellozik a haz ingame..
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
CriticalHit #85167 üzenetére
Igen pont ezt néztem, viszont VGA szempontból sajnos nem jó megoldás..
az a 33cm gpu hossz elég karcsú, sajnos.. Pedig, nagyon jó lenne.
Őszintén szólva ezért néztem a Pop-ot, illetve a o11 air minit.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Corisair 2500D-ről milyen véleménnyel vagytok? Ajánlott, nem ajánlott kuckó?
Van egy Define 7 XL-em, amikor visszapakoltam bele a cuccom szóvá tette a feleségem, hogy hát mi ez a torony, nem épp kicsi.
Régen is probléma volt.. de megszokta, mostanában sem említi már, de tudom, hogy zavarja, egy kicsit.
Airflow házat vadászok, úgy akadtam rá a Corsair-re, illetve ez a 45k körüli ár egész barátinak tűnik.
Őszintén szólva, próbálom magam meggyőzni arról, h érdemes lehet cserélni, és nem járok jobban ha leveszem a Fractal-ról az ajtót, mert akkor ugyan úgy van airflow, mint mondjuk a meshi-nél.
Itt a 3-as ponthoz tudok annyit hozzáfűzni h ami fontos, hogy van 7 db 140-es p14 ventim, azokat pakolnám bele, illetve van p12-ből is pár db, ha valahová, mondjuk hátra 120-as kellene. RGB nem fontos.
Illetve az, hogy van egy Merc 310 7900XT-m, az beleférjen a tartóval együtt., ami így cirka 4 hely, vagy kicsit nagyobb.
Köszi
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Askformore #81015 üzenetére
Én ezt próbáltam épített vízzel, vagyis, a megfordított áramlást, persze jó volt, h nem ment be a meleg a házba, de, a ház előtt olyan meleg volt, mint még soha.. És csak egy 240-es radi volt elől, felül a 360-as levette a hő nagy részét..
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
spleenszuru #80978 üzenetére
A kivagas mas, en annyit vettem eszre.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
tibcsi0407 #80975 üzenetére
Akkor gondolom az air a jobb ilyen szempontbol.
Nekem van egy adag silent wings 4 pro, 140, es 120. A 120 marad a radin, akkor 140-esbol kell meg szervalnom par darabot. Ha egyformat szeretnek.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
tibcsi0407 #80972 üzenetére
Kiindulasnak eleg lehet valahol, mint meg venni par silent ejngs pro-t 🤷🏻♂️😅
koszi!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
tibcsi0407 #80970 üzenetére
Jah azt el is felejtettem h 2 venti cibal kifele felul.. Hany venti van hozza gyarilag?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
tibcsi0407 #80968 üzenetére
Az van meg versenyben, illetve a TT ami nektek is van
agyaltam p8-on is, fe az tul nagy, nagyobb mint a haf.. a hafnal is a meret a fo gond. 7000D csabitobb.
ill a 750 TT-nel gondolkoztam h 1 radinal nem tudom hogy lenne jo az elrendezes, mert elol nem lenne jo ha futene, szoval a vga oldalara kellene tenni hatra a radit, es hatra tolni a meleget, nem a vgara, es elorol tolni befele a levegot, es alulrol, de nem tudom, hogy ez vajon jo lenne e igy.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
tibcsi0407 #80965 üzenetére
Jah kozben neztem.
akkor marad a haf 🤷🏻♂️😅
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni.
Egy define 7 xl-em van. Ezt szeretném egy kicsivel kisebb, de jól szellőző kuckóra cserélni. Jelenleg csak.a proci van vizezve, van benne egy 360-as 45mm-es radi, kesobb lehet kapna a vga is vizet, es ha nem külső radi lesz akkor házba kerülne, így előny lenne ha beférne legalabb még egy 360-as radi, es alul, nem elol, mert kifele szeretnem tolni a meleget, es nem be a hazba, igy elol nem lenne radi.
a ramokon van memoriahuto venti, igy kell h legyen hely.
felul a pushpull nem feltetel, de ha elfer az sem baj..
Amiket neztem eddig:
Corsair obsidian 7000D
cm haf 700
Tt cte 750Mondjuk a baj, hogy midegyik 60cm hosszu, szal kicsivel rovidebbet keresek.
config az adatlapomon. Mit tudnatok ajanlani?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Akad itt olyan, aki TT Core P9-et használ esetleg? Ha igen, akkor az alábbi felmerülő kérdéseim/kérdéseink lennének, mert sógoromnak keresünk olyan házat, amibe a meglévő vizes rendszerét be tudnánk tenni. Most egy Meshify 2 van, persze az kicsi.
HAF 700 Evo-t néztünk, de az ár.. Így jött szembe a P9.
Szóval amit fontos lenne tudni első körben, hogy felülre elfér egy Pushpull-ban egy 360-as, 45mm-es radi, 25mm-es ventikkel, vagy csak push-ban oldható meg? Ami miatt ez fontos, hogy van egy memória hűtő is, így kicsit szűkösnek tűnik a hely, bár a felső rögzítése még lentebb van mint a lap teteje, de pl. nekem a Define 7 XL-ben nem fér el ugyan így.
Illetve, amennyiben belülre "jobbra" bekerülne egy 280mm AC Monsta radi, szintén pushpull-ban (a mérete miatt muszáj, akkor esetleg a ventiken kívül előre elfér-e valami, akár egy radi esetleg?
Illetve láttam neten olyan build-eket, hogy alul nem a javasolt módon van a táp, hanem "fektetve" mint a normál házaknál (itt vajon, hogy van megoldva a rögízés), és így befér alulra is egy radi, ez valósban így lehet? Esetlegesen egy 25mm-es, 280-as radit tennénk alulra, valahogy. Ha befér, és ez megoldható.
Tudnátok segíteni, lécci?
Előre is köszönöm!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
MaddeNNNN #78704 üzenetére
45 centi a cső, ~60 centi ház, ezért bizonytalanodtam el. Ami itt van, ha jól látom itt is felülre van rakva, ami nem lenne megoldható a VGA miatt.
Most egy S2 van, ebbe bepakoltam 2 darab 360-as radit, de a memóriahűtőt már nem tudom feltenni, mert alacsony, ezért kellene valami nagyobb, vagyis, magasabb.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Define 7 XL-nél előre beteheto egy freezer 2 360? Vagyis az érdekelne, hogy elér a prociig a blokk vagy már rövid, illetve egy Aio-s vga csövezése elér felülre 6900xt toxic ee?) Persze azt tudom hogy a vga csövezésnek hátrafelé kell lennie, most igy így van mert így fért el.
Köszi előre is.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
mATX méretben tudnátok valami olyasmi kuckót javasolni, ajánlani, ami megfelel az alábbi méreteknek?
21 magas, 31 széles, és 35 (kicsivel több) cm a helyre befér. A mélységben van mozgástér, a magasságban, szélességben sajnos nincs. ITX lenne a fő kritérium, de az mATX még jó lehet, ha van valami akkora ház, ami magasságban passzolna.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
fogtunder #66116 üzenetére
Annó 932-es HAF-om volt, AM3+al, és ott volt gond azzal, hogy húzta a foglalatot. Plusz, ebből adódóan az asztal kialakításom is úgy van, hogy "kocka" fér el.
Mivel valszeg marad az matx, ezért gondolkoztam a TT-n, mert megtetszett. Plusz elől ott a 20-as venti, ami termel be, szal van kereszt irányú cúg.
Az SA ugye kéznél van, az volt a 6700k-n, holnap jön hozzá az AM4 keret, ezért is teszem rá, mert kéznél van. Szerintem az SA is el fogja vinni passzívban. Van 2 swif2 120p elől, és 1 hátul..
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
TT Core V21-ről milyen véleményről vagytok? Lehet kiköltöznék a HAF XB-ből, mivel kicsit "összement" a vas.
Most menne bele egy MSI B350M mortar, Ryzen 1200 és egy GTX 1030, és egy cooler master V850. 2 darab ssd, és egy 3.5" HDD.
Elvileg a SilverArrow IB-E elfér benne, jól olvastam.
Vagy ha ez nem, akkor hasonló (ár)kategóriából mit tudnátok ajánlani? Vagyis, ehetőség szerint fekvőben legyen benne a cucc, matx. A fekvő elrendezés főként az Silverarrow miatt fontos.
Előre is köszi.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
abridabri #57371 üzenetére
Most nézeghettem több képet, lehet, hogy meg tudom oldani egy 120-assal pont a vga fölött. A lyukak átmérője pont akkora, mint a 120-as ventijé, így, fel tudom fogatni 2 oldalt, a másik oldalt próbaként megnézem majd, hogy mondjuk 2 oldalas ragasztó megtartja-e. Próbára pont jó lesz..
A rögzítéssel nem lenne gond, az simán megoldható, mivel a helye megvan, csak az nem lenne jó, hogy kívül lenne, pl. a macsek miatt.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
juve600 #57369 üzenetére
Én is kicsit nyögvenyelősen találtam Evo-t, de végül sikerült. Szerencsére az egyik beszállító be tudta szerezni.
Varázsló tudja még beszerezni itthon. Máshol nem nagyon találtam.
Én közben megnéztem még reggel, elvileg annyit tudok tenni, hogy valahogy egy 120-as ventit beeszkábálok a vga fölé, belülre. A 200-as venti helyei 2 oldalt pont megtartják, csak a másik oldalt kell megoldani a rögzítést, valahogy.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
abridabri #57367 üzenetére
Sajna kívül nem lehet, van macsek ami néha lazít a gép tetején, így ez nem kivitelezhető, plusz esztétikusan nem tudom megoldani a befelé kábelezést. Max egy hátlapi takaró (vga) tudnám bevinni a kábelt vágás n élkül. Agyaltam azon is, hogy valami kisebb házat, borítást csinálni kívülre, és úgy fel tenni, de nem nagyon maradt ötletem.
Plusz lehet, hogy úgy nem érne túl sokat, mert összességében nem nagyon érzek meleg levegőt felül, terhelés alatt, így nem tudom, hogy egyáltalán érne-e valamit, ha kívülről szívna. Ettől függetlenül fel tud melegedni, 75 fok körül megáll a gpu.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
A HAF XB Evo-ba ebből kettőnek elméletileg el kell kérnie elől, igaz? Hivatalosan ez ugye 140-es venti, 120-as felfogatási pontokkal, viszont elvileg 145mm az átmérője.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Haf XB Evo-nál a 180mm max magasság a CPU hűtőnél az ventivel, vagy venti nélkül értendő?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Mivel történt egy kis anomália a hűtőmmel, így gondoltam lecserélném a HAF 932-t valszeg egy HAF XB Evo-ra.. A fontos az volna, hogy állíva tudjam benne pakolni a hűtőt. Mit tudnátok ajánlani ebben a 30-40k-s árkatógirában?
Aminek bele kellene férnie: 3 HDD, 1 darab SSD, lehetőség szerint 1 optika, egy fordulatszámszabályzó, egy R9 390 nitro, egy Thermalright silverarrow.
Előre is köszönöm a segíséget.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Tothgera30 #28059 üzenetére
Köszi!
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy egy HAF932 advanced házban szerintetek elég hosszú lehet a Corsair VX550-es táp alaplapi tápkábele, hogy lentről elérjen a csatlakozóig?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest