-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Ha kimondottan játékra keresel használt notebookot, a gaming notebook topicban érdeklődj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
r6man123
senior tag
Sziasztok!
Használt, áfás laptopot szeretnék vasásárolni 200-230ezer forint magasságáig.
- Irodai munka, böngészés, alap Photoshop (1-2 réteg feliratok, nagy munkára van asztali gép)
- A kijelző legyen alkalmas "kinti munkára", teraszon is
- Dizájnos megjelenés ( jó lenne ügyfélhez nem egy téglával menni)
- SSD jó lenneElőre is köszi
-
zolnagy
őstag
válasz
csocsi77 #1448 üzenetére
Én egy Dell Latitude e6530-ról váltottam. Itt vettem az aprón egy 2 év garanciás HP Elitebook 735 G5-t, amit azóta is imádok (igaz ez a számodra kisebb, mert csak 13,3" kijelzője van, de én dokkolón használom külső monitorral, a kis méret miatt meg jól hordozható). Ez AMD Ryzenes, a 830, 840, 850 meg Inteles. Nálunk melóban 830, 840, 850 G5, G6 Elitebookok vannak. Bírják a napi 8-10 órás nyüstölést éveken keresztül. Fontos, hogy min. G5 legyen. mert attól fogva IPS a kijelző.
Persze ez csak egy személyes tapasztalat, biztos van más márka is, ami jó, de azzal nekem nincs tapasztalatom. -
csocsi77
csendes tag
Sziasztok!
Egy Latitude e6420 ssd-s gépet szeretnék leváltani egy újabb és gyorsabb gépre.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
- 1 hónapon belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
- BR 250k magassága
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
- Office, Photoshop, filmvágás és renderelés, bírja a napi több órás nyüstölést
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
- Nem használnám játékra.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
- 14" , ami nem vágja haza a szemem ha egész nap előtte ülök.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
- Nem jellemző, mondhatni, hogy nem.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
- Windows
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
- Csak SSD jöhet szóba 256 min. 8-16GB ram.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
- Világítós magyar billentyűzet, Full HD felbontás, Gondolom a hdmi vagy dvi port illetve egy jobb minőségű kamera már alap mindegyikben
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
- Itt venném a hardveraprón, használt tökéletes, de garanciával.Köszönöm.
-
Fifi
őstag
Sziasztok!
Felvezetés:
Jelenleg a családban 2db T430s van használatban dokkolóval és egy Dell Latitude 7440 dokkoló nélkül, mindegyikben 2db SSD-vel.
Ezen minőségi/szerelhetőségi szintű gépet keresek, ami úgyszintén képes 2db SSD befogadására, de ezeknél újabb generáció. Használója egy leendő elsőéves építészmérnök hölgy lenne, aki méreténél fogva könnyen tudja cipelni és a feladatait dokkolóra kötött nagy monitoron elvégezni.(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
~1,5-2 hónap (szeptember 2. hetében kezdődik az egyetem)(2) A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Max. 260eFt dokkolóval együtt(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
A szokásos napi dolgokon (e-mail, web, táblázat és szövegszerkesztés) túl az építészmérnöki szakon alkalmazandó szoftverek, amikről sajnos még nincs információm.(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Játékra nem lesz használva.(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
14,0 hüvelykes, 1920x1080 , matt, lehetőleg IPS(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Hordozva minden hétvégén tömegközlekedéssel ~150km, de utazás közben csak végszüksége esetén lesz használva (ha tegnapelőttre kellett volna a beadandó)
Windows 10 támogatás, melyet vétel után úgyis újratelepítünk(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
- Szeretnénk 2db SSD-t: egyet az oprendszernek és a programoknak, egyet az adatoknak
ultrabay, erre alkalmas WWAN foglalt stb.) A második SSD-t persze az említett áron felül megvásároljuk, beszereljük.
- Egyelőre 16GB RAM 2 slot-ban, de támogassa a gép a 32GB-ot későbbi bővítés esetére(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
- HDMI legyen a gépen és a hozzá vásárolható dokkoló, bővítő is rendelkezzen HDMI, DP porttal az USB-ken túl is.
- Backlit keyboard
- Speciális igény a már említett 2 SSD egyidejű kezelése(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Az árat és a kívánságlistát tekintve csak használt gépet tudunk megfizetni.Márkában ThinkPad T4xx (esetleg s), Dell Latitude 7XXX, HP Elitbook azon konkrét típusát keresünk, ami a fenti követelményeknek megfelel.
Előre is köszönöm!
-
Khelben
nagyúr
és #1439 TomMusic: Dell Latitude, HP Elitebook sorozatból ami kijön az árból és amiből van készlet. Dellből inkább 7xxx-et keresnék, az 5xxx nagyon műanyag. HP-ból meg a 8xx-et. És ha lehet valami boltból, esetleg hosszabbítható garanciával. A sok kis file mozgatásához (meg úgy egyáltalán laptopba) ssd kell.
-
Bavid
senior tag
válasz
TomMusic #1439 üzenetére
Sziasztok, én is segítséget szeretnék kérni. Munkához (digitális projekt management, főként online alkalmazások + PS, Figma) keresek használt gépet. 16GB RAM, 512 SSD, i5/Ryzen 5 körül gondoltam.
- Most
- BR 200k-300k között (jobban szeretném 200 közel)
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
- Munka, némi fotószerkesztés
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
- Egyáltalán nem játszanék vele.
- 14" vagy 13.3
- Főleg hordozás miatt venném, tehát sokat.
- Nem számít
- Csak SSD jöhet szóba. 16 GB RAM
- Világítós billentyűzet
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
- Használt tökéletes -
TomMusic
őstag
Sziasztok,
[Innen] irányítottak át. De azért beírom ide is:(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
- Most
- Nettó 200k
- Programozás, tervezés. Dedikált VGA nem nagyon kell. Viszont sok kis (és nagy) fájlt minél gyorsabban tudjon írni/olvasni/pakolgatni.
- Egyáltalán nem játszanék vele.
- 15" vagy annál nagyobb, legalább FHD, lehetőleg matt és IPS
- Főleg hordozás miatt venném, tehát sokat.
- Win10, de végülis mindegy, én is rá tudom rakni.
- Csak SSD jöhet szóba, abból is minél gyorsabb. Legalább 8GB RAM.
- Semmi extra, mondjuk a sok USB csati előny, illetve egy HDMI is legyen.
- A használt is tökéletesen megfelel.
Kérdés:
Itt az apróban látok 180 - 200k körül olyan újszerű gépeket, melyek újonnan 350k körül vannak, elvileg megbízható eladóktól. Azoknál hol lehet a kutya elásva? Vagy reális deal lehet?
Előre is köszönöm! -
KreeZonas
csendes tag
Sziasztok! Barátnőmnek behalt a jó régi laptopja, amit egy HP Elitebook 8440p volt. Ilyesmi laptopot keresek neki, legalábbis méretben a 14" ideális.
Augusztus közepéig
(2) A gépre szánt összeg forintban?
100.000 Ft
(3) Felhasználás?
Otthoni egyszerű munkára, netezés, filmezés. Játszani nem kell tudni rajta.
(4) -
14", Full HD, többi mindegy
Nem lesz hordozva, nem kell strapabírónak lennie, de inkább könnyebb fajtát keresek
(7) Operációs rendszer?
Mindegy
(8) Tárhely mérete és típusa, memória mennyisége?
Legalább lehetőség legyen bővíteni SSD-re, és valamennyi memóriával
(9) Egyéb kívánság, speciális igények?
HDMI, USB3.0, minél jobb wifi -
Khelben
nagyúr
válasz
justgiveup #1436 üzenetére
HP 850 G2, G3 talán, ártól függően. Meg a Thinkpad T530, 540.
-
Khelben
nagyúr
válasz
justgiveup #1433 üzenetére
Dell Latitude E5570. HP a 15,6-os gépek között ebben a korban nem nagyon adott ips kijelzőt, a TN panelt meg kerülném.
-
Khelben
nagyúr
válasz
junkpod #1431 üzenetére
100k-ból dedikált vga-s gépet olyat fogsz kapni, ami már túl van a tervezett élettartamán. Garancia már nincs rájuk, ha valami tönkremegy akkor drágább a javítás, mint a gép ára. A minecraft és hasonló játékok elmennek integrált vga-val is. Ha mindenképp dedikált kell, próbálj meg olyat keresni, amire még van legalább fél év garancia és még nincsenek rajta törések, repedések. De a garancia lejárta után már minden nap ajándék lesz.
-
justgiveup
tag
1-2 héten belül
100 ezer
Irodai programok, böngésző, videólejátszás
Nincs játék
15,6
Néha-néha, de közben nincs használva
Windows vagy semmi
SSD, ha belefér
Nincs
Inkább használtban gondolkodom ennyiért -
junkpod
veterán
Sziasztok! 12 éves fiúnak szeretnék laptopot venni, de hw tipusokban 20 év lemaradason van.
Igenyeim:
Mire: iskola és light játék, most Minecraft a menő, de később biztos lesz más is, de hardcore gamer igényeket nem akarok finanszírozni.
CPU i5 5-6gen
GPU bármi aminek van valós hozzáadott értéke az alaplapihoz képest.
MEM 8GB
HDD 250GB SSD
DISPLAY 15" fhd
Teljesíti ez az elvárásokat? Beleférhet ez 100k-ba? Tudtok javasolni jól kereshető, szűrhető weboldalt erre? -
FR33
aktív tag
Sziasztok!
Keret ~100e
Felújított Irodai munkára keresek notebookot
-strapabírót mert sokat hozom-viszem,nyitogatom irodában bemutatóteremben nyomtatók tesztelésekor. Sima átlag laptopokat gyorsan kinyírtam nagyon silány váz/káva miatt.
Lehetőleg i5 proci, ssd ( ha nem az max bővítem ) mert corel, photoshop néha használva van nagyobb fájlok nyomtatásához de aránylag ritkán.
Cégnél van fujitsu lifebook e744, néztem most hp g2-t.
Mit ajánlotok?
Köszi! -
-
E6440, E7440, T440, 840 G1, esetleg E6430, 8470P, T430. Ezeket nézném meg elsősorban, lehetőleg HD+ kijelzővel, 8Gb rammal, és SSD-vel. Ennyi pénzért szerintem egész újszerű és tartós gépeket ki lehet fogni, hosszú évekre le lesz tudva a noti kérdés.
#1420 kelly7: 8570P, E6530, T540, E6540, 850 G1, és ami hasonló horogra akad. Elitebook, Probook, Thinkpad, Latitude, Precision szériában néznék körül.
-
w.miki
veterán
Távoktatásra szeretnék laptopot venni, kislánynak, 100.000 Ft környékén, garanciával.
Helyi PC szaküzletben ezt ajánlották:
ThinkPad L440 14" HD i3-4000m/4GB/320GB
100000 Ft - 1 év garancia
Szerintetek ez jó? Vagy tudnátok mást ajánlani ennyi pénzért? -
kelly7
aktív tag
Sziasztok
100K max összegig keresnék használt laptop-ot, 15", nem lesz vele játszva komoly játék, de azért dedikált kártya jó lenne bele. Használtam milyen márkák a "megbízhatóbbak"?
Köszi -
Scaletta
tag
válasz
Stylewars_kp #1416 üzenetére
Mondjuk "gamer" titulussal jelölt laptopot használtan venni nem kisebb rizikó, mint 19-re lapot kérni. (kivételek mindig vannak)
Amikre esetleg ránézhet tervezői munkára, azok a mobile workstation-ök. Pl.: HP Zbook széria, Dell Precision széria. -
Stylewars_kp
őstag
Ha laptopot vagy notebookot szeretnél elsősorban, akkor a "gamer" elnevezésű gépeket nézd. Ezek nem olyan konszolidált gépek külsőre mint az általad már megszokott Apple stílus, viszont ezek jobb videó kártyával vannak felszerelve. A Windows zabálja a ramot meg a procit az Applehez képest. Ezért legalább olyan modellt keress ami 32gb-ig kezel ramot, mert kénytelen leszel felbővíteni azt, hogy egy-egy művelet alatt ne teljen el 2-3 óra hossza vagy még több. Processzorból i7 minél újabb generáció, tehát 4-től felfelé. SSD ami 256-512 legyen minimum.
Az a baj, hogy ezt se fogod olcsóbban megúszni. -
Nyugis
senior tag
válasz
Stylewars_kp #1413 üzenetére
a laptop is csak használtan jöhet nekem szoba!
-
Nyugis
senior tag
válasz
Stylewars_kp #1411 üzenetére
-
Nyugis
senior tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni.
idáig MAC- géppel dolgoztam igy nem nagyon ismerem a PC-s dolgokat.
Sajnos a Macbookomat le kell cserélni.
a jelenleg elszállt árak miatt nem tudok apple-t venni marad a pc.amire nekem kell:
- adobe premier PRO; hudini, nuke, blender, moho, tvpaint, Zbrush etv grafikai és renderelö programokat használok csak és kizárólag zéró játék vagy ilyesmi. -
Stylewars_kp
őstag
válasz
Tothgera30 #1407 üzenetére
Leírt céloknak, akkor megfelelő.
-
válasz
Stylewars_kp #1406 üzenetére
Kétmagos, 15W-os, forrasztott. Mint egy közepes i5-4XXXM.
-
minek?:S
őstag
válasz
Tothgera30 #1401 üzenetére
Természetesen nekem sincsenek nagy elvárásaim, ha filmnézésre működik, akkor már nyertem.
(#1404) Stylewars_kp
Végülis egy T440s-t sikerült kifognom. i7-4600u+8g ram+250gb 840 EVO SSD, korrekt külsővel, sérülés nélkül. -
-
petyus_
senior tag
1 hónapon belül.
(2) A gépre szánt összeg forintban?
50000Ft-ot szánnék rá, ha sokkal jobb gépet tudnék venni kicsit drágábban (mondjuk 70K), az még belefér
(3) Felhasználás?
csak munkára, irodai alkalmazások, semmi erőforrás igényes
nem játszanék
a típusa mindegy, 15" lenne a preferált, ha 13"-osból jobbat tudnék venni, jó lesz az is
nem szempont a hordozhatóság, asztali gépet váltana, hogy néha máshonnan is tudjak dolgozni (nem terepen)
(7) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
nem tudom ebbe az árba belefér-e egy SSD, ha igen jó lenne, HDD pár száz GB elég
RAM nem tudom mennyi kellene ilyen felhasználásra, 4GB talán elég
(8) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Nincs -
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen NAS-t vegyek?
- Rap, Hip-hop 90'
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Akciókamerák
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MIUI / HyperOS topik
- Metal topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF -Számla, garancia, WIN11
- Új szintre emelnéd a géped sebességét? Ne várj tovább!
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest