Hirdetés
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- TCL LCD és LED TV-k
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Philips LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zola_
tag
Sztem Garmin mellett szól, hogy jó nevű nemzetközi gyártó, jó support, minőségi "vas" és tartó, ingyenes magyar térkép frissítés (ami TopMap alapú, mint az IGO-é).
Navon mellett meg szól a legális IGO, amire általában egy éves frissítés van a Kelet-Európa részre (full Eu változatoknál is csak a K-EU-ra szokott), a csak MO-s verziónál meg értelemszerűen arra, de kevésbé mellette, hogy átlagos "vas", supportról és szervizről érdeklődve igen vegyeseket hallottam, és nem egy kategóriában van a gyártó (vagy gyártató) a Garmin-nal...Csak hát az IGO az IGO, és jó.
-
petiked
tag
Üdv. nekem is itt segítettek, és igen hasznos fórumokat olvasni vásárlás előtt. Milyen GPS-t vegyek, aki ár/érték arányban jót keres, tapasztalatból ezt ajánlom:
esetleg még annyi, h a teló funkciója (bt) jól működik, az FM transzmitter őszintén 10/9-es mert vmikor kicsit "zizeg" , a többi 10/10-es.
-
Lonsi
tag
Sajnos ez a frissítősdi nem volt kiírva. Viszont a Garminnál nem tudtam, hogy a Magyar térkép ingyenesen frissíthető. Csak nem tudom megéri-e azt a 20-25 ezer forint különbséget. Nem egyszerű ez a gps vásárlás, amikor az Asus-t vettük akkor is ez volt aztán jól rá is csesztünk, most nem szeretnék ilyen hibába esni.
-
Lonsi
tag
Tegnap voltam Fukaréknál megnéztem a garmin 255-öst és a navon n470-est. A navon t 3 féle térképpel árulták. Vagyis csak kettővel, az egyik igo8 csak Magyarország, igo8 Kelet-Eu és végül az igo amigoval, persze mind különböző értékben. Gondolom az igo8-al lenne a legjobb, de az igo amigo sokkal olcsóbb, szóval sztem ez lesz.
-
Zola_
tag
Szerintem nagyjából megtaláltad, bár én közéjük tenném még a Wayteq x820bt-t is, ami ugyan min.22-23e körül van árban, de az fm transzmitter mellett BT is van benne, cserélhető az akkuja, és a legfőbb előnye a 2GB belső memória.
Létezik micro sd wifi kártya, így elvileg wifi is lehetséges, HA hozzá tudsz férni az oprendszerhez, és meg lehet oldani. Itt említendő, hogy BlueP-nél Win CE 5.0-van a leírásban, míg CNS és Wayteq már CE 6.0.
Mindenképpen menj be boltba és nézegesd meg, hogy melyiknek a minősége tetszik jobban, kapcsold is be, ha lehet. Aztán rendeld meg netről kiszállítással, mert ha mégse jönne be, akkor 8 napon belül indoklás nélkül visszaviheted, csak eredeti állapotában legyen. -
aneda
senior tag
Vennék magamnak navit, de nem tudok dönteni, kérlek segítsetek milyet vegyek.
Amire szükségem lenne:
-olcsó
-sztereó FM transmitter, BT nem kell feltétlen
-szabadon konfigolható utólagos nav progihoz
Tudnátok erre valamit ajánlani?
pl. BluePanther Opal, vagy CNS Zen?
Esetleg létezik olyan PNA amivel tudok WIFI-n keresztül internetezni is? -
Zola_
tag
Szia, az a gond, hogy TMC vevővel ellátott hivatalos IGO8-as PNA jelenleg tudtommal csak a Navon 560 van a piacon... Illetve volt még egy Becker régebben akcióban 40ért, ami IGO8-as és TMC-s, ami ugyan itthon nem, de Hollandiában működik. Nem tudom, hogy Média M árulja-e még. A másik legális megoldás egy PDA+IGO8+TMC vevő hármas, amit a navin kívül másra is tudsz használni, csak árban ugye drágább. (mondjuk a navon-on is lehet filmeket és képeket nézni, ha valakinek bejön a dolog)
Ha lemondasz a TMC-ről és a 3D épületekről, akkor ár érték arányban itt van pl. ez a Telesystem: [link]
2 év garival és legális IGO8-cal (3D nélkül) 26900, -ért, (de épp ma csak 20e, még vagy két órán át akcióban....) 2009 áprilisi térképek elég frissek, de később frissíthető akár részletekben is a naviextras.com-on, és a 3d is megvehető, ha hiányzik.
Egyébként még a TomTom-ot érdemes nézned a Garmin mellett, azok között is van TMC-s, Hollandiában biztos, hogy jó (ráadásul Holland cég) , de a Magyar térképben még az IGO veri a maga TopMap-es adatbázisával. A Garmin is jobb ilyen szempontból, ha adnak hozzá külön magyar térképet, mert az is TopMap-es. -
No.01
addikt
Sziasztok,
Tanacsra lenne szuksegem.
GPS-t kell szereznem de nagyon gyorsan. Eddig nem sok tapasztalatom van (ami van az is IGO-val) de most valtozott a helyzet mert Hollandiaba koltoztem es itt semenyire nem ismerem meg a dolgokat a dugok meg borzasztoak amiket nem tudok elkerulni mert nem ismerem meg ki magam.
Ami fontos: konnyu hasznalhatosag (ha lehet akkor IGO, de esetleg meggyozheto vagyok)
jol olvashato kijelzo, Hollandia terkep es a legfontosabb tudjon mit kezdeni a TMC-vel, mert kulonben nem sokat er az egesz...Az erre szant osszeg korlatlan, de orulnek, ha kapnek par alternativat.
Segitsegeteket elore is koszonom!
-
Kbali
nagyúr
Ha a készülék leírásában szerepel a szabvány és az így szól, akkor hibás a készülék - ennyi.
Azaz nem bevizsgálás, stb.., hanem csere.
Javaslom kérdezd meg a fogyasztóvédelmi egyesületet, akár telefonon, segíteni fognak az eljárásban -> mindenképpen fontos, hogy alátámaszthasd az állításod a subpixel szabványra vonatkozóan. -
Kbali
nagyúr
-
Lonsi
tag
válasz
CriticalHit #2684 üzenetére
Köszi a tippeket. A Garmin a térképpel már túl sok, de néztem, hogy van egy 255 WT, ami szintén megfelelne és ha jól értelmezem a Garminhoz 2 év ingyenes térkép frissítés jár, ami elég lényeges lenne. A Navon is tetszik egyébként, csak ott a negatívum, hogy egy évig adják ingyenesen a frissítéseket. Nem tudom mennyi lehet az éves frissítés a Navonhoz.
-
Aleks
csendes tag
Szia,
neten rendeltem, személyes átvétellel, eddig csak telefonon beszéltem velük, gondolom ez szabvány emlegetéses duma alapvetően a monitoros panaszokra való lemez volt.
Mondjuk nem tudom mi az eljárás, nem akarok a bíróságra rohangálni ilyesmi miatt, meg ha elviszik bevizsgálni ott állok gps nélkül hónapokig.Az a baj hogy a hülye magyar törvény rendeltetés szerű használatot kizáró hibáról ír, mondjuk ilyen alapon ha valaki vesz egy új autót és összevissza van karcolva akkor sem szólhat egy szót se mert lehet vele menni?
-
Lonsi
tag
Szia! A keret olyan 50-60 pénz körül lenne a gps-re. A térképek közül nem tudom melyik a jó, annyit tudok, hogy igo8-at mindenki csak dicséri. A Garminnak meg talán saját térképei vannak? Annyi biztos, hogy egyik ismerősnek van garmin gps és ahhoz a térkép támogatás teljesen megoldott hivatalos úton. Esetleg tudnál valami konkrét típust ajánlani ilyen árban?
Köszönöm a segítségedet! -
Kbali
nagyúr
Mi a keret, milyen térképszett kellene hozzá? A fentebb említett Navon hivatalos iGo8-cal jön ki, nem rossz árban sem. Másik opció márkában, megfelelő térképszettben a Garmin valamelyik nüvije - a grafikája fapadosabbnak tűnhet, de kezelni talán még egyszerűbb, mint az iGo-t.
Ja - iGo-val esetleg olyat érdemes nézni, ami Amigo verzióval van, annak egyszerűbbek a beállításai. -
Kbali
nagyúr
Neten vetted vagy offline boltban? Ha neten, akkor 8 napon belül elállhatsz a vásárlástól indoklás nélkül.
Ha offline-ban és a fenti szabványra hivatkozva nem akarják cserélni, holott a szabvány szerint nem megengedett még egy subpixel hiba sem, akkor kérd a vásárlók könyvét, hívd fel a fogyasztóvédelmet, szerintem fogják cserélni. Ne hagyd magad, érvényesítsd a jogaidat! -
Aleks
csendes tag
Hello,
megvettem egy Navon470-est, a probléma csak annyi, hogy van benne egy subpixel hiba és az eladó cég nem nagyon akarja kicserélni. Az ISO 13406 Class II szabványra hivatkoznak ami szerint viszont ilyen kis (480x272) felbontásnál nem enged pixelhibát. Amúgy szerencsére a hiba nem zavaró, eléggé a képernyő szélén van, csak az átbasztak feeling idegesít.
A kérdés,hogy volt-e valakinek hasonló esete és érdemes-e ilyenkor balhézni?Persze tudom hogy balfasz voltam én is, vásárláskor be kellett volna dugni valahova és kipróbálni (az aksi újként nem volt feltöltve).
A magyar szavatossági törvény is szívás ilyen szempontból, mert azt mondja, hogy a rendeltetésszerű használatot kizáró hiba esetén kell csak kicserélni.
Mondjuk a magyar politikusok is bekaphatják, normális országban 3 napig vissza lehet vinni azzal, hogy meggondoltad magad, itt meg simán árulhatnak gyári hibás termékeket. -
Lonsi
tag
Sziasztok!
Kis segítséget kérnék a hozzáértőktől. Ajándékba szeretnénk egy autós gps-t. Az lenne a kérdésem, hogy mit érdemes venni, amihez megfelelő térképtámogatás van,egyáltalán érdemes-e legálisan csinálni a dolgokat térkép ügyben? Anno vettem egy Asus R600-at azzal jól megszipkáztam, mert a térkép frissítésről elfeledkezett a gyártó. Asus-t már csak ezért sem vennék. Egyébként semmi extra tudománnyal nem kell rendelkeznie, értem itt a transmitter-t, meg ilyeneket. A lényeg a nagy képernyő és a könnyű kezelhetőség 50 éves személynek lenne. Köszi a figyelmet/türelmet.
Üdv: Lonsi -
lcdky
csendes tag
válasz
mkRoland #2642 üzenetére
Szia...
Én tegnap vettem egy Sieger SG 430 -at. És kellemesen kellett benne csalódnom.
iGo 8.3 gond nélkül megy rajta,avikat is nagyon jól viszi, és a transzmitter funkciója is teljesen jó. Annyi baj van vele h SD karit venni kellett bele, de 3000ér már 4gigát lehet kapni, annál nagyobbat nem is kezel a cucc. Én ajánlom mindenkinek!!!
Vannak beépített játékok, számológép, pénzváltó. Térképtelepítés gond nélkül zajlott!
Bővebb info kell akkor privi. JÓ CUCC! -
csibor
addikt
Megvan a válasz.Tökéletesen működik,stabilan fog jelet az autóban
Szerintem 17K maximálisan megért,bár nincs tapasztalatom még más pna-kal.Fm transzemitter nincs a helyzet magaslatán ami kicsit negatív dolog,annak fényében a legolcsóbb fm tm használtam idáig,de nem éri el azt a szintet,sajnos.
-
csibor
addikt
BluePanther opal,a kérdés inkább az lenne Francia autóban mennyire használható?Este 6-ig döntenem kéne
-
nasa01
csendes tag
Sziasztok!
életem első gps vételét tervezem és szeretnék tanácsot kérni. Sokoldalú, megbízható készüléket keresek, de fogalmam sincs milyenek léteznek (persze a márkákról van fogalmam). Amit szeretném ha tudna pluszba az a film lejátszás.
Köszi ha segítetek
ha kell befektetésekben jó vagyok :-)üdv,
-
kiszu
senior tag
Egy jó vétel.
-
DM43
őstag
válasz
Zsolti1987 #2669 üzenetére
Te keversz valakivel - nem vagyok én főnök
(viszont privátban esetleg tudok segíteni)
-
kalcika
tag
válasz
Zsolti1987 #2666 üzenetére
Igen, ahogy DM43 is írta, legálisan nem, ezért is döntöttem a Sygic mellett az intelmek ellenére és nem tudom azt mondani, hogy nem bántam meg, mert sok a kisebb-nagyobb hiba a térképen, ráadásul ritkán jön ki új térkép és majdnem annyiba kerül a frissítés, mint a teljes szoftver, egyszer sem lehet ingyenesen update-elni. (Meg hát a régi hibák félő, hogy nagyrészt benne maradnak.)
Úgyhogy még a végén kénytelen leszek én is feltenni valami mást...
-
DM43
őstag
válasz
Zsolti1987 #2666 üzenetére
Ez itt tiltott téma, ezért csak annyit mondok, hogy legálisan nem
-
Zsolti1987
aktív tag
válasz
kalcika #2665 üzenetére
Az a bajom pont nekem is, hogy elég sok helyen járok pesten, össze vissza mindenfelé, és sajnos elég nehéz kiismerni a lehetséges kiskapukat, röviddebb utakat, pláne hogy mostanában minden fel van túrva. Ezért szeretnék egy jó térképet+tmc-t. Remélem működik. Térkép miatt az igo-t dicsérik sokan azért kérdeztem h rá lehet-e tenni. Ezt jó lenne tudni...
-
kalcika
tag
válasz
Zsolti1987 #2664 üzenetére
Szia!
Nekem X920BT-m van, nagyon meg vagyok vele elégedve, gyors, könnyen találja meg a műholdakat és a műszerfal alatt a kardánboxon is megtalálja és megtartja a jelet (ha éppen otthon felejtem a tartóját vagy lusta vagyok felszerelni.
) És imádom, hogy olyan nagy a kijelzője, egyszerűbb nyomogatni rajta a betűket ujjal is, valamint az utcanevek elolvasása is könnyű.
A Sygic szoftverrel sincs bajom, hamar átlátható a menüje és a lényegesnél többet is tud.
Az egyetlen, amivel gondom van, az a térkép, amit használ. Sajnos sokszor belefutok abba, hogy egyirányú utcába akar benavigálni szemből - és nem csak kis falvakban, Budapest belvárosában is eljátssz ezt sajnos.
Összegezve a készülék nagyon megéri az árát, a navigációs szoftverért - szigorúan csak a térkép miatt! - viszont sajnálom, hogy adtam pénzt.
-
Zsolti1987
aktív tag
Sziasztok!
GPS-t szeretnék venni, a Wayteq x820bt -t és a x920bt -t nézegettem, előbbi 24ezer, utóbbi 27ezer. Valamint tmc antennát akarok hozzá +5ezer. Ezen készülékekre lehet igo-t tölteni?
Valamint mennyire megbízhatók ezek a gépek, mennyire jó az ár/érték arányuk, esetleg mit javasoltok. Köszönöm a segítséget! -
kovipetii
csendes tag
Sziasztok. Köszönöm azt sok jó tanácsot amit itt a fórumon kaptam.Miután elolvastam 2009-töl a hozzászólásokat bátran mentem vásárolni. Négy éve használok egy mio P550 készüléket minden gond nélkül. Probléma nem volt vele pedig nem kíméltem .Most mégis lecseréltem egy x920bt -re. Nem vagyok kocka,mégis 2perc alatt ráment és elindult az izé . ( tudodmi ) Remélem olyan hasznos eszköz lesz mint az elődje . Csak javasolni tudom mint már annyi fórumba OLVAS VISSZA mielőtt kérdezel.Hali
-
kw3v865
senior tag
Tervezem egy BT-s GPS vevő vásárlását ASUS A632N típusú PDA-mhoz, mert a beépített GPS-ével nem vagyok teljesen megelégedve. Melyik modellt ajánljátok? Autós navigációra, kesselésre és túrázásra lenne használva. Egyébként van olyan BT-s vevő a piacon ami van annyira pontos mint egy MAP 60CSx?
Qstarz Q1000X-ről mi a véleményetek? -
Soproni
csendes tag
Valaki tudna olyan problémában segíteni hogy milyen navigációs programot vegyek ami jó kamionozáshoz? Olyan érdekelne ami tudja a súlykorlátozásokat és megbízható.
-
compi.hu
senior tag
válasz
CriticalHit #2654 üzenetére
Naviguide nelkul Teleatlas magyarorszag terkepet kapsz. Naviguide-dal TopMap-et.
-
runner 125
nagyúr
válasz
CriticalHit #2654 üzenetére
A v5,3-as Garmin térkép egy frissebb verzió, bővült úthálózattal, + Poi-kkal, illetve a Margit-híd lezárásáig a TMC nélküli készülékek sem terveznek arra..
Peti567
Jók, mellesleg jár hozzájuk IGO Amigo.
-
CriticalHit
addikt
válasz
runner 125 #2649 üzenetére
Mi lehet a különbség a teljes Európa térképpel adott Magyarország és a + 20k-ért megvehető Naviguide Magyarország v5,3 térkép között?
-
Peti567
aktív tag
válasz
runner 125 #2651 üzenetére
ÉS a Navon készülékek milyenek?
-
runner 125
nagyúr
válasz
cooper100 #2641 üzenetére
Ha megy a GPS, és hívásod van, akkor természetesen átvált. A háttérben ugyanúgy menni fog a navi...
Úgy, h BT-n keresztül ráirányítod a készülék hangját, így a navi szoftver is a kihangosítón fog dumálni.
Touch HD-m volt, nekem nem volt az a tipikus "eztnemadomel" készülék. 6.5 alatt egyenesen lassú volt.
Ajánlok jobbat; Omnia II
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- Nintendo Switch
- OLED TV topic
- Gumi és felni topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Silver - Használt, karcmentes, 100% akku
- Apple iPhone 8 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest