Hirdetés
- Mini-ITX
- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- TCL LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- iPad topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anti666
aktív tag
válasz
Integra #1997 üzenetére
tudtok olyan pna-t mondani, ami képes legálisan vásárolt sd kártyás igo8-at futtatni?
Nem, mert ilyen IGO nem létezik. SD karis IGO csak PDA-s verzióban van.
vagy eleve igo8-cal együtt szállított pna-t?
Igen, vannak ilyen kütyük, Garmin Mio semiképp, TomTom-nak asszem sajátja van, de pl. nézd meg itt: link, van néhány cucc, asus, altina, cns, iconx, amihez pl. adnak alapban igo-t.
-
Integra
titán
tudtok olyan pna-t mondani, ami képes legálisan vásárolt sd kártyás igo8-at futtatni?
vagy eleve igo8-cal együtt szállított pna-t?
keresek, de siralmas állapotok uralkodnak, mindehol csak átmaszkírozott borzalmak vannak.. -
Teasüti
nagyúr
válasz
runner 125 #1993 üzenetére
Huh?
-
Anti666
aktív tag
válasz
Teasüti #1987 üzenetére
Tervezéshez szerintem nincs köze, nekem a 770-esem letervez pár sec alatt, legalábbis kishazánkon belül.
A videólejátszás viszont igen, függ ettől, le is kell konvertálni pl. 600-700 kbps-re, 22khz-re, mono-ra, 480x272-re ha szaggatásmentesen akarsz videót lejátszani.
Szerintem ájgó teljesen jó, és azt gondolom a Dimondon is megy, de ezt nem próbáltam, bár ha Snowdog-nak megy az Azure-on, akkor a Diamondon is menni kell, még ha wince 60-ás is
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Anti666 #1985 üzenetére
5-600 kilóval ír/olvas csak? Akkor ezért lassú általánosságban egy útvonal megtervezése, mert időbe telik betölteni a térképet? Még egy jobb fajta videóhoz is kevés lehet ez a sebesség...
Blue diamond-on akkor tuti megy az iGo? Mert a gyártó odalán az van, h nem.
Amennyire én látom a helyzetet, az iGo a legjobb választás talán. Van ennél jobb térkép?Köszi!
-
Anti666
aktív tag
válasz
Teasüti #1977 üzenetére
Jól gondolod, szinte teljesen ugyanaz, mivel egyazon fejlesztőbrigád készítette, csak éppen más a gyártó. 4GB belső ram mondjuk esetleg annyival jobb lehet, hogy több zenét vagy videót tudsz rámásolni, de a térkép az a 820-asba is belefér, mert a teljes eu az 2GB, esetleg ha amcsi és ausztrélia meg egyéb is kell, akkor 4gb
Amúgy a 820 az aqua-nál 23500 pénz.
Összegezve szerintem tök8 melyiket veszed meg, sajnos mindegyiken 6.0-ás wince van, de ájgóra jó.
ui: jut eszembe, flash-re nagyon lassan lehet másolni, kb. 5-600kb/s, szóval ha videókat meg mp3-akat akarsz gyakorta a fleshen ideoda mozgatni, akkor jobb ha veszel egy 1-2eFt-os sd karit, met arra olvasóval 5000 kb/s-el másolhatsz. (Bár mass storage módban lehet gyorsabb, azt még nem volt módom próbálni.)
Gondolom azt mindenki tudja, hogy a 2 és 4 gb belső memória az nem olyan mint a PC-ben. Ez csak egy tároló, végül is egy httértát, azaz ennek csak kb. 50-60kb-os részét használják a PNA-k konkrét memóriának, a progik számára.
-
Anti666
aktív tag
válasz
Teasüti #1976 üzenetére
Navigáláson kívül sok mindenre lehet használni némelyik PNA-t, videóbemenet nincs rajta, de sok egyéb más progi futhat, lásd pl. itt: link.
TMC Budapesten elég jól működik, de szerintem még van mit javítani.
Bluepanther Azure itt: link. A zöld jelek melletti boltokban elvileg van.
Igenazájgóazjóféle...
-
Teasüti
nagyúr
válasz
WhiteWalker #1982 üzenetére
Elhiheted, h kerestem...
Gyártó weboldalán sincs róla infó.
Csak egy utalás, h kiegészíthető opcionális antennával. Ennyi. -
Teasüti
nagyúr
Honnan lehet beszerezni pölö bluepanther diamond-hoz tmc antennát?
-
JetiRulez
őstag
Tegnap be akartam állítani a GPS-t. Nem értettem, hogy szerinte miért vagyunk az M3-mas autópályán, majd Párizsban. Végül rájöttem, hogy a házban nem volt térerő, ki kellett menni az udvarra.
-
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Viktor0610 #1974 üzenetére
Sztem tört verziót akart írni.
Amúgy az nekem is jöhetne priviben, mert ahogy elnézem blue-hoz meg wayteq-hez nincs mellékelve szoftver.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Anti666 #1970 üzenetére
Igen, csak navigálásra kellene. Mi másra lehet még használni egy ilyet?
Nem láttam még olyat, amin lenne mondjuk video bemenet...
Amúgy jó ez a tmc? Vagy csak parasztvakítás, mert el van hanyagolva MO-n, stb?
El tudom képzelni, h tök használhatattlan. Tehát akarjak tmc-t, vagy ez itthon fölösleges?Most nézem edigitalon az x820-ast, és eddig ez tetszik a legjobban. Akarom mondani ennek van a legjobb teljesítmény ár aránya nekem.
Nem találok viszont Azure-t. Van itt zafír meg gyémánt, más nincs.
Viszont wayteq-hez nincs térképszoftver.Abból mit érdemes felrakni? Igo az jóféle?
-
Petike6
tag
Köszi a választ.
-
Petike6
tag
Sziasztok!
A hugomnak szeretnék vennék navigációt az autójába és az a helyzet,hogy GPS téren nagyon balfasz vagyok. Olvasgattam a fórumot és pár hszel ezelött írták ezt a kombinációt: wayteq x820 + TMC antenna. És ez 30-35 ért megvan térkép nélkül. Valakinek van ilyen esetleg? Budapest a legfontosabb de Horvátország,Görögország is tervben van még a nyáron ezért jó lenne,ha nem tévedne sokat.Amúgy ez a TMC antenna mit takar? És,hogy tudok rárakni térképet nem hivatalosan?Veszek egy memóriakártyát és rámásolom? Nem muszáj ide írni a topicba,jöhet nyugodtan Privátba is. Előre is köszönöm a válaszokat!
-
aggressor
aktív tag
válasz
Anti666 #1969 üzenetére
meg nem kérdeztem mert én nem akarok venni, annyi pénzt nem ér.. aki venni akar megkérdezi...de szerintem csak akkor van az oldalukon ha kapni is lehet. mert ha valami kifogy a raktárrról le is veszik az oldakról, akkor teszik vissza ha megint lesz.. nem kamus wbáruház mint sok, hogy mire már hoznák az ára jóval drágább mint az oldalukon..
-
Anti666
aktív tag
válasz
Teasüti #1967 üzenetére
Cső! Olvass vissza, írtam pár dolgot a kérdéseddel kapcsolatban. Én 35-ből egy BluePanther Azure-t vennék. Bár ahhoz drága a TMC. Ha TMC is kell és elég a navigálás, tehát másra nem igen akarod használni, akkor vegyél egy wayteq x820-at 25-ért, ahhoz van TMC antenna 6eFt-ért, így 31-ből megvan a kütyü TMC-vel együtt.
MIO-nak saját térképe van és elég vacak a lefedettsége, TOMtomot nem ismerem, de gondolom térképpel az is drágább mint 35...
-
Anti666
aktív tag
válasz
aggressor #1964 üzenetére
Biztos kapható pcx-nél az n800? Meg is kéredezted? A weben többfelé is ki van rakva, de még sehol sincs, csak várnak rá...
Miben több egy PDA? MIOpocket elég sok PNA-ra felmegy, vagy Wayteq N770-et pl. eléggé lehet pda-sítani
Nekem vagy 100 progi fenn van rajta, mp3, videó és képnézegetők, txt, pdf, doc, xls nézegetők editorok, játákok, utilityk, stb.
-
Anti666
aktív tag
válasz
Goatman #1963 üzenetére
Wayteq x820 ha 4:3 széleskijelzős kell, ha kicsi 3.5 colos is elég, akkor wayteq x620, előbbi 23500 bruttó aqua-nál, utóbbi 20eFt bárhol. Ájgó 83-mat meg rá lehet tenni. Ha nem tudod rámókolni az ájgót, keress egy emberkét aki megteszi ezt Neked. 30-ból nem kapsz PNA-t hivatalos ájgóval.
-
Teasüti
nagyúr
Sziasztok!
Sürgősen kellene választanom egy gps-t, napokon belül, mert mindjárt utazás lesz.
35k-t szánok rá, eddig edigitalon nézegettem a választékot és a Mio Moov 400-as ragadta meg a figyelmem.
Ez már elég lenne, amire kell. Nézegettem ezt a tmc buznyákot is, de Mio-ból 50-től indulnak ezeka típusok, meg külön antenna hozzá. Szal ez felejtős ezen az áron sztem.Láttam még ilyen Tomtom cuccokat is, ez elsőre gyengébbnek tűnik, viszont linux megy rajta, ami rossz már nem lehet. Meg olvastam olyat a weboldalukon, h ezeknél a Tomtom cuccoknál a felhasználók frissítik a térképet, vagy mifene.
Edigitalon akkor eddig ezeket nézegettem:
Mio moov 400
Tomtom ONE Traffic
Tomtom XLElvileg a ONE az már tud tmc-t is, csak ennek kisebb a kijelzője. Általánosságban azt vettem észre, h a tomtom-ok gyengébbek és kevesebb a memóriájuk.
GPS-el nincs tapasztalatom, azt se tudom, h ezeknél mi a márka és mi a bóvli...
De volt már dolgom egyszer egy Mio c250-el és nagyon hamar ráéreztem a szoftverre, kezes bárány volt egy-két óra után.
Szóval nekem a Mio a szimpi.Aki tud, az írjon tapasztalatot, esetleg összehasonlítást, kezelhetőségről, bugokról, stb!
Térkép az nem érdekel, h melyiken mi van, mert ugye ezen könnyen lehet változtatni, szal térkép az nem mérvadó.Köszi előre is!
-
Anti666
aktív tag
TMC a neve a forgalom/dugó/baleset figyelőnek, tavaly nyár óta működik, kell hozzá egy TMC antenna, wayteq n770,x620,x820-hoz pl. 6eFt bruttó, RTA3000 a típusszáma, BP Azure-hoz drágább, úgy tudom 15eFt kb. Csak szivargyújtótól megy, PNA akksijáról nem. Ha dugót vagy egyebet talál a tervezett útban, akkro autómatikusan újratervez. Nagyrész Budapesten és környékén elérhető, legalábbis ez a tapasztalat (amúgy országosan menne elvileg.)
-
aggressor
aktív tag
válasz
runner 125 #1942 üzenetére
szerintem több mint egy hónapja, szerintem kapható is... szerintem 59 ezerről indult... http://www.pcx.hu/termek/wayteq-n800-39300
-
Goatman
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Új vagyok itt a topicban és egyáltalán GPS fronton is. Egyetlen rövid és prózai kérdésem lenne: milyen GPS-t vegyek
? Készülékre és szoftverre együtt 30k-m lenne. Csak kocsiban használnánk, édesapámnak venném ajándékba. Jó lenne valami megbízható, könnyen kezelhető darab, persze az árnak megfelelő kompromisszumokkal..
A választ előre is köszi..
-
Anti666
aktív tag
válasz
runner 125 #1956 üzenetére
Komolyan mondom, benned egy diktátor veszett el.
Igyexik az ember
-
Anti666
aktív tag
válasz
WhiteWalker #1953 üzenetére
Megvoltam 27K-ből, nem volt fejfájás hogy pna-pda legyen,igo-amigo stb stb...
wayteq x620 + igo83 full eu telepít, 20eFt és 1 év garival van meg
-
Anti666
aktív tag
Mp3 meg videó player szinte már bármelyik új kütyüben van, nem is adnak ki újat ezen funkciók nélkül, az más kérdés, hogy pl. tudsz-e hallgatni mp3-at igo alatt, vagy tudsz-e telefonálni a bluetooth kihangosítóval, mialatt némán, de navigál tovább az igo. Utóbbi funkciók egyik gyári gps-en sem működik szerintem, de pl. megfelelő progikkal és beállításokkal egy Wayteq N770bt-én igen
Szóval lényegében ez nem nevezhető "kritérium"-nak, tehát eddig bármelyik gps-t megveheted, 20eFt-tól egészen 80eFt-ig
Más óhaj sóhaj panasz?
-
-
szasz1
tag
válasz
WhiteWalker #1953 üzenetére
jobb szeretem a brand new dolgokat
-
WhiteWalker
nagyúr
Ehhez én annyit szólnék hogy én használtan vettem pdat-t 23K-ért (airis t620) vetten hozzá egy 4gb-os sdhc karit,WM6 install és igo8(nem bolti
) felrak és bepattint,és voálá múkodik.
Megvoltam 27K-ből, nem volt fejfájás hogy pna-pda legyen,igo-amigo stb stb... -
szasz1
tag
válasz
Anti666 #1951 üzenetére
hát én a multifunkciós alatt az olyasmiket értettem hogy van benne mp3 lejátszó,videó lejátszó meg hasonló haszontalan holmik, az üzemidejét mondjuk 99%ban csak szivargyujtóról fogja tölteni a gps, azt meg hogy mi az az all in one? kérdezd runner 125 öt
Szóval akkor mi az amit ajánlani tudnál az iylen "drágább" készülékek közül?
-
Anti666
aktív tag
Van néhány kérdésem, milyen egy multifunkciós gps és milyen egy allinone? Ha annyit értünk alatta, hogy mondjuk cool felbontása legyen (pl. 800x480 kb.), legyen benne WIFI, legyen gyorsabb a procija mint az átlag és esetleg 3D gyorsítással is rendelkezzen, akkor azt mondom Wayteq N800 (ami egyébként még mindig nem kapható, de az más kérdés
Mio Moov 555, nézzük mit tud: 400 Mhz-es proci (nem újdonság
720mAh-ás akksi (röhej), kb. 1 óráig bírhatja), 4,7-es kijelző, húha, BP Azure 5 colos és 35 ezerrel olcsóbb), ezenkívül mivel elváltak navngo-tól, saját térképük van, ami egy rakás sz@r, lényegében megfizeted a "minőségi" MIJÓT, meg a sz@r térképüket, vedd meg, a miósok örülni fognak neked
Garmin térképet még nem használtam, nem tudom mennyiben jobb, ha jobb, mint egy ájgó, de az tuti hogy nem lehet úgy megszerezni, avagy frissebb verziókhoz hozzájutni, mint az ájgóhoz (szinte 1-2 hetente dobnak ki újat).
-
szasz1
tag
válasz
runner 125 #1948 üzenetére
a Mio Moov s555 -ről mi a véleményed? egész jó kis készüléknek tűnik
-
szasz1
tag
válasz
runner 125 #1948 üzenetére
Ha 80k ból egy jó all in one is ki jön, te mit ajánlanál? mi az amit érdemes jobban megnézni?
-
szasz1
tag
Sziasztok,
érdeklődni szeretnék, hogy milyen GPS-t ajánlanátok 80000 Ft-os árkategóriában...
és egy ezzel összefüggő kérdés, hogy mennyire érdemes "multifunkciós" GPS-ben gondolkozni? vagy a gps maradjon meg a navigálásnál?
Az alternatívákat előre is kösziüdv: Szabolcs
-
SG3rg0
őstag
Sziasztok egy olyan kérdésem lenne, hogy melyik navigációs szoftver a jobb?
Garmin nüvi vagy az IGO?
Válaszokat előre is köszönöm! -
Anti666
aktív tag
Sygic szerintem különben egész jó, csak a magyarország térkép sajnos gagyi a topmap vagy navteq térképek után, de állítólag a teleatlas is bele fog húzni a térképek aktualizálásába.
Szerintem meg gagyi, ugyanúgy mint az ámigó, bár utóbbinak legalább ugyanolyan térképei vannak mint ájgónak, legalább az jó benne.
-
Anti666
aktív tag
válasz
KevinSpéci #1939 üzenetére
Nem t'om. Egy Asus R700 megéri a 60valahányat? Remélem, ennyiért már egy nívós gépet kap az ember. Tesztben dicsérték.
Vazzer, tesztben szinte mindent dícsérnek, el akarják adni... Olvass inkább fórumokat, ahol már használták hozzáértő user-ek az adott cuccost, annál nincs jobb vélemény. Egyébként meg szerintem nagyon nem éri meg, ennyi pénzért majdnem 3 db 820-ast be lehet üzemelni full eus 83-as ájgóval.
-
Anti666
aktív tag
válasz
KevinSpéci #1934 üzenetére
Ez valami iszonyatos parasztvakítás, nem?
http://racing-bazar.hu/egyeb/egyeb/uj_wayteq_intensa_x820_2_gb_akcio_teljes_eu_igo8.3_Nem vakítás, vhol beszerezte az arc olcsóért és most ennyiért árulja, felmásolt ájgóval, ennyi, ha ad hozzá okés gari papírt számlát, még jó is lehet.
820-hoz hivatalosan pl. vehetsz egy Sygic-et, a 770-est is azzal árulták vhol, meg szerintem a 820-ast is. Más kérdés hogy sokaknak nem jó a Sygic és ez érthető
Egyáltalán milyen (jó) márkákhoz szoktak alapból adni iGO-t? Navonnál csak az Amigót nyomatják pl...
Minden "jó" kütyühöz adnak ájgót, ezért drágább
Én spec nem akarok kifizetni +30eFT-ot, hogy hivatalos ájgóm legyen, nekem jó a másik is
De ha van rá kereted, csak nyugodtan vedd meg, semmivel sem fog többet tudni pl. egy mittomén ázusz+hiv.ájgó egy 820+nem.hiv.-os ájgónál...
Nem tudsz választani? Tedd fel a kérdéseket és válaszolok rá!
Olcsó vagy drágább kell?
Csak navigálásra vagy másra is?
Pl. túrista progik? MIOpocket szerű shell kell-e?
4:3-as vagy elég a 3:5-ös, stb... WINce50 vagy 60?
Hiv sw kell, vagy sem?Ha veszek boltból külön PNA-t meg iGO8-at, akkor biztos, hogy utána viszonyleg egyszerűen rá t'om tenni úgy, hogy problémamentesen működjön, vagy egyáltalán nem tuti? Lehet, hogy bármit szenvedek, nem fog működni jól vagy épp sehogy?
Ismétlem: PNA-hoz nem lehet venni hivatalosan IGO-t!
Másik dolog: szerintem Bármelyik kütyüre rá lehet tenni az ájgót, más kérdés hogy kicsit trükközni kell hozzá.Az újabb ájgók elindulnak mindenféle felbontáson, kis éa széles képen és pda-n is, detektálják a felbontást.
-
KevinSpéci
csendes tag
Aha. Köszi. Nagyon sok dologra kell figyelni... Össze se tudom számolni. Nem mintha, lenne hibátlak készülék, szoftver.
Csomó tesztet is elolvastam. Ahogy az ember egyre többet olvas a témához, úgy egyre nehezebb a választás...Nem t'om. Egy Asus R700 megéri a 60valahányat? Remélem, ennyiért már egy nívós gépet kap az ember. Tesztben dicsérték.
Még mindig kotlok a döntésen...
-
Istvan40
csendes tag
válasz
runner 125 #1936 üzenetére
Halihó!
N800...erről jut eszembe...pont 2 hónapja várom. Friss info valakinek?
Thanx
Üdv:
István -
tomi07
tag
válasz
Sygic drive szoftverrel kapható, megjegyzem ezt a szoftvert külön is meg lehet vásárolni és bármilyen pna-ra lehet telepíteni. A működési hibákat is javították a 820-hoz.
szerintem különben egész jó, csak a magyarország térkép sajnos gagyi a topmap vagy navteq térképek után, de állítólag a teleatlas is bele fog húzni a térképek aktualizálásába.
Utána szerintem jó lesz. -
runner 125
nagyúr
válasz
Nem parasztvakítás, hanem nem eredeti ájgó van rajta.
Én is úgy tudom, h x820-hoz nem jár szoft. N800-at lehet majd Sygic-kel együtt vásáni'.
Üdv.M
-
z00li
senior tag
válasz
Igen. Anti666 már engem is felvilágosított, hogy iGO-t nem lehet kapni csak PDA-ra. Szóval nem vagy béna, amiért nem találsz. Egyébként én is hasonló cipőben járok mint te, még én sem tudtam dönteni, hogy milyet vegyek. Bár szerintem egy x620-as lesz a dologból.
-
KevinSpéci
csendes tag
Ez valami iszonyatos parasztvakítás, nem?
http://racing-bazar.hu/egyeb/egyeb/uj_wayteq_intensa_x820_2_gb_akcio_teljes_eu_igo8.3_
Amúgy a Wayteq X820 nem kapható térképszoftverrel együtt? Én sehol a világon nem találok ilyet. Nemhogy iGO-val, semmilyen térképszoftverrel... Hmmm. Vagy csak bííína vagyok?
Ez az Amigo egyre inkább nem tetszik. Túlzottan is lebutítottnak tűnik nekem, ahogy így olvasgatok róla...
Egyáltalán milyen (jó) márkákhoz szoktak alapból adni iGO-t? Navonnál csak az Amigót nyomatják pl...
Köszi szépen a tegnapi válaszokat.
Amúgy egyre nagyobb gondban vagyok választás tekintetében...Ez van.
Ha veszek boltból külön PNA-t meg iGO8-at, akkor biztos, hogy utána viszonyleg egyszerűen rá t'om tenni úgy, hogy problémamentesen működjön, vagy egyáltalán nem tuti? Lehet, hogy bármit szenvedek, nem fog működni jól vagy épp sehogy? Hisz, ugye PDA-s cucc, más a felbontása stb... Hmmm. Fene a hülye fejemet...
Távcsövessel tarkónlövöm magamat.
-
Anti666
aktív tag
válasz
KevinSpéci #1931 üzenetére
A rendes és a rendetlen igo között a tévhittel ellentétben semmi különbség sincsen.
-
tomi07
tag
válasz
KevinSpéci #1931 üzenetére
Az amigo nagyon le van egyszerűsítve, de pont ezért kezelni is lényegesen egyszerűbb.
-
Anti666
aktív tag
válasz
KevinSpéci #1927 üzenetére
Üdv! Többször megírták már: PNA-ra nincs és nem is vásárolható hivatalosan IGO. A vásárolható igo-kat PDA-khoz készítik. A PNA-t IGO-val együtt (vagy amigoval, egyéb navi progival) árulják. Kivéve amiket nem minden esetben:
Wayteq és BluePanther-ek pl.
De, a fenti kütyükre feltehető az ájgó is (meg sok minden más), csak esetleg kell egy kicsi mókolás hozzá, vagy kis olvasás, hogyan és miképp, de fel lehet tenni, megsúgom igen egyszerűen általábanNa persze amennyiben nem szeretnél babrálni a frissen vásárolt navi progi nélküli kütyüddel, vagy mindenképpen ragaszkodsz a "megveszem hivatalosan, kifizetek minden sok sok kanyit és rábökök a gps gombra és örvendek" elvhez, akkor jó lehet Neked a megjelölt Navon Amigoval kelet eu-val 40 ropiért
Megjegyzem én amijóért és pl. a szájgicért pénzt nem adnék, de ez magán vélemény.
ui: Aqua-nál ha jól hallottam 23 bruti ropi a 820 és semmi közöm hozzájuk, kizárólag a jó szívem
-
Anti666
aktív tag
Különböző oldalakon, sok mindenféle csacskaságot írhatnak. Én úgy tudom, hogy 1800 és 2000 mAh közötti a 770-esek akksija, attól függ melyik sorozat. De végül is tök8 mekkora, többen tesztelték már, köztük én is: nekem pl. videó lejátszással full kontraszton 3 órán keresztül ment, de volt taxis, akinek 4 órán keresztül navigált.
(A 820-as és 620-as max 1 órájához képest szerintem ez jelentős különbség...)A Diamond az szinte teljesen megegyezik a 820-assal, mivel egyazon tervező irodától kerültek ki, csak más gyártja őket, ezért is lehet elhinni hogy WinCE60 van rajta, de nézd meg a gyártó linkjét, ők talán az igazat írják:
http://bluepanther.eu/bluepanther/index.php?option=com_content&task=view&id=59&Itemid=26 -
KevinSpéci
csendes tag
Sziasztok.
PNA-vétel előtt állok. Még nem volt sose navis kütyüm, de most, hogy vettünk végre "ótót" kénytelen vagyok beszerezni, mert a szomszéd utcában is képes vagyok eltévedni...
Sok hsz-t elolvastam itt. Sokat tanultam, de kérdeznék pár dolgot:
Szóval oda lyukadtam ki, hogy iGO8-cal, 4,3"-es kijelzővel okés lesz. Nekem tulképpen a Magyarország térkép is bőven elég lenne egyelőre.
Ezt az iGO-t tehát PDA-kra fejlesztették ki.
Ami nem világos: szóval, ha valahonnan szerzek (...) egy iGO-szoftvert, akkor hiába veszek hozzá egy pöpec Wayteq X820-ast kb. 25-27 Matthias Rexért (ahogy olvasom ez mostanában nagyon jó kis gépnek számít az 500 MHz-es procijával), vagy bármilyen más PNA-t, képtelen leszek rajta futtatni az iGO-t, mert az PDA-ra készül? Vagy hiába veszek hozzá bolti iGO-t ugyanez lesz a helyzet? Azaz csak akkor biztos, hogy működni fog a program az akármilyen PNA-n, ha eleve olyat veszek, amihez adják az iGO-t boltilag?
Ez elég jónak tűnik, nem?
http://www.edigital.hu/Navigacios_keszulek/NAVON_N470_navigacio_+_iGO_amigo_Kelet-Europa_terkep_(7_orszag)-p44699.htmlVagy nem jó márka? Olvastam, hogy leginkább a Wayteqet dicsértétek.
Köszönöm szépen, ha valaki megróbál kicsit fölvilágosítani.
-
Anti666
aktív tag
A TMC antennával a TMC rendszerrel fog kommunikálni a GPS-ed, kvázi jelzi hol van dugó, baleset, lezárt út, főleg Bp-en. Autómatikus tervezés esetén pedig újratervezi az eredeti útvonalat, ahogy infót kap. (Megjegyzem ezek az infók nem mindig megbízhatóak, jelenleg...) Továbbá RDS és jelzi az éppen szóló MR2 szám címét
A kamerák azok másik kérdéskör, TMC nélkül müködhet, bármely GPS-en, ehhez be kell másolni a content\speedcam folder-be egy txt file-t, amely a sebességmérő kamcsik pozícióit tartalmazza (ez lehet csak HUN vagy egész eus is, utóbbi nem ajánlott, ha nincs rá szükség, sok PNA hibázik is az első indulásnál emiatt). Első startnál az igo betölti ezt, majd ha ezt beállítjuk, akkor használja is. Kvázi jelzi pl. 500 métere eéőbb a sebb. mérő helyet és csipog, jelzi a képernyőn, stb.
-
Anti666
aktív tag
10K-val azért nem olcsóbb, a 770BT is majdnem 30K szerintem. Az árkülönbség jelentős része talán a nagyobb 5 colos kijelző miatt vagyon.
Laybee-nek: Neked a wayteq x820 kell, 23 bruttó + 6eFt a TMC hozzá és az akksija is cserélhető. (Már ha a 4.3 col Neked nagynak számít)
Runner125: figy, konkrét infókkal szolgálj, légyszi, hány boltban van most!!?? érdekelne, thanx... mert én kb. 1 héttel ezelőtt végig telóztam és emaileztem kb. 10 boltot, ahol zöd volt, vagy ilyesmi és több helyen fenn volt a neten de mégsem volt ott és elnézést kértek, meg majd leveszik stb... csak az említett 1 cégnél volt akkor.. tehát az hogy "ott van a boltok polcain" szerintem falsh infó... de nekem 8
-
Laybee
őstag
Sziasztok!
Kezdő vagyok. Autóba szeretnék gps-t és szeretnék olcsón kijönni. Ami jól jönne, a picivel nagyobb kijelző és a tmc. És esetleg ha tönkremegy benne az akksi, akkor azt lehessen cserélni. Garmin-t néztem de legfapad és 40k. Bár biztos örök életű. Mostanság, ahogy olvasom Wayteq+iGO8-t favorizáljátok. Köszi.. -
Anti666
aktív tag
válasz
runner 125 #1915 üzenetére
Tudnillik, hogy az argep kidob kismillio üzletet, de elvileg csak ott van, ahol ZÖLD színű a kis köröcske... Hánynál az? 1-nél kb. az is épp miskolci, sőt, ha zöld vagy nem zöld, az sem tuti, telefonálj cégekhez vagy email-ezz és rájössz hogy a 770 VALÓBAN kifutó széria, örülhetsz ha kapsz még vhol...
-
Anti666
aktív tag
Azt gondolom, hogy mindkettő a legjobb kütyü a piacon! Tehát mindkettő JÓ választás! Apró különbség: Azure-hoz a TMC antenna 3x többe kerül, úgy tudom 15 ropesz. Szal ha TMC is kellene, 770-el olcsóbban kijössz, az tuti. GPS store-nál még volt múltkor, vagy használtan esetleg.
-
Anti666
aktív tag
Én egyértelműen azt mondanám: BP Azure!!!
Érvek és ellenérvek a többiek ellen:
Azure-nak jó erős akksija van, 3 vagy több órát is bírja, igaz hogy 820-ban meg 620-ban cserélhető, de csak 1 órát bír.Mivel nem csak navigálásra akarod használni, így mindenképp Wince50-ás gépet válassz, 60-ás cuccokon alig mennek a programok, tehát jelenleg szerintem 820,620 és a diamond is felejtős!
Azure-ra simán rátehetsz egy fullos shellt, van itt több is amit a 770-re írtak, teljesen jól megy rajta, tehát könnyen használhatsz túrista progikat, Russa-t vagy Navitel-t is.
Garmint nem ismerem, de azt tudom hogy navi progival van és még garmin is, tehát qrva drága. Azure kijön 35 bruttóból, amiatt drágább hogy 5 colos a kijelzője, bár asszem 4GB flash is benne van, jó fény és hangerő. Én most ha nem találnék már n770-et (kifutó típus), csak Azure-t vennék.
Ha van igo83-ad fullos eu térképpel, bármelyik újabb verzió, simán rátehető a kütyüre, nem hinném hogy garmin térképének nagyságrendekkel jobb lenne pl. az eus lefedettsége, de ha kicsit mégis jobb, szerintem akkor sem ér meg X*10eFT különbséget.
Videó lejátszásban szinte midegyik újabb kütyü elég jól teljesít, 1 db gyári lejátszóval. De ha pl. Azure-t veszel, akkor feltehetsz rá egy tucat videó playert is és azt használod ami a legszimpatikusabb, valszeg a TCPMP lesz az
Egyébként meg amúgy is le kell majd konvertálni minőségileg a videókat, semelyik nem viszi még szaggatásmentesen.
Ha vhol találsz még N770-et is, szintén jó lehet! 25-30 körül mentek a sima és a BT-t verziók.
Ha segítség kell 770-re vagy Azure-hoz bátran írj a 770 fórumba, Snowdog-nak Azure-ja van
-
Anti666
aktív tag
válasz
haimon97 #1909 üzenetére
Továbbra sem értelek! A belső memória mérete mennyiben határozza meg JELENTŐSEN egy PNA árát? Szerintem nem különösebben! Mert mire jó? Max arra, hogy 2x annyi videót meg zenét másolhatsz bele (megjegyzem qrva lassan!!!) , vagy felteheted a teljes eus és amcsis 4 gb-os ájgót a flashre, de ezt ugyanúgy feltehetnéd egy 2500 ft-os 4gb-os sdhc kártyára is. A flash-et a programok memóriaként nem használják, kizárólag adattárolási célokat szolgál! A PNA-kban általában 45-50-60Kb memó van, függetlenül attól, mekkora a Flash mérete.
Szóval ismétlem:az N800 egy TELJESEN más kategória!! Nem a +2GB flash-ért fizetnél 30eFT-al többet
Asszem a BP Diamond-ban is 4GB flash van, mégis 25K
-
dudi
senior tag
sziasztok!
Az első gps vevőmet szeretném megvenni és a fórumba beleolvasva kicsit nehézkes a döntésem.
A legjobb az volna, ha relatíve olcsón (20 - 50k között) jutnék hozzá, és nemcsak autós navigálásra volna jó (hosszú akkuidő, bringaútvonalak, gyalogos útvonalak ismerete, vagy ilyen szoftvert fel lehessen rá rakni). Nembiztos, hogy jó irányba nézelődök, de amik lehetőségként jöttek:
Bluepanther Azure, Diamond
Garmin Nüvi 255, bár ez kicsit már drága, de ugye ez alap szoftverrel ennyi
És amikor mostanság eléggé ajánlotok itt, x620 és társai.Amiért hajlandó volnék többet fizetni az a videó lejátszási képesség, nagyobb kijelző (5" pl.).
És még abban érdeklődnék, hogy garmin vagy iGo amit jobbnak tartotok, vagy gyakorlatilag mindegy (főleg Magyarország, a turista részre, autóval meg környező országok, és nyugat eu.)
Én talán az Azure felé hajlok, de ha van ennél alkalmibb vétel, szóljatok.
Köszi a segítséget!
-
Anti666
aktív tag
válasz
Foximaxi101 #1905 üzenetére
Komolyan gondoltad hogy exe nélkül menni fog?
-
tomi07
tag
válasz
Foximaxi101 #1905 üzenetére
Csak azt rontottad el, hogy amit letöltöttél az csak a content mappa tartalma, magát a navigációs programot viszont nem.
A wayteq 820 fórum 1000-es hozzászólását olvasd el. -
Foximaxi101
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy Wayteq x620-at, és lekaptam a netről egy 8-as IGO-t, 1,6 giga a teljes mérete. Olyan mappák vannak, hogy:
buliding
dem
lang
map
phoneme
poi
speedcam
testure
voiceA furcsa, hogy nincs benne exe fájl (egyáltalán kell ilyen?).
Felmásoltam a készülékre egy általam létrehozott mappába, és a beállítások menüben, ahol ki lehet választani a navigációs programot nem hoz fel választható programot.
Mit rontok el? -
Anti666
aktív tag
válasz
haimon97 #1900 üzenetére
Az N800-at nem igazán lehet egy lapon említeni egy 23 rugós 820-al, mivel WIFI, 800x480 felbontás, 3D gyorsítás és 600 MHZ-es proci lesz benne például. Inkább nevezném egy minőségi PDA-nak, mint egy utcai PNA-nak.
A belső memcsiról nem árt tudni, hogy baromi lassan lehet rá másolni, 500 KB/sec kb. Egy 2000 ft-os SD-re meg 5000 Kb/sec-cel másolhatsz, amennyiben gyakran teszel rá videót, megéri a plusz.
Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- JBL Charge 6 és Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel