- Milyen egeret válasszak?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Milyen TV-t vegyek?
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Dell notebook topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Aktív témák
-
válasz
vzsryl #27263 üzenetére
Így van. Kíváncsian várom, mi lesz a Core2 helyett. i5? Majd kiderül, hogy teljesít, milyen áron. De még a tömeges elterjedés messze van. És addig vagy Core2, vagy i7 Intel téren. i7 nekem felejtős. Gyors, de játékokhoz felesleges, viszont baromi drága a teljesítményéhez képest.
-
válasz
vzsryl #27261 üzenetére
Igen, de ha megnézed a teszteket, ha mindkét procit csúcsra húzzuk (mert aki húzza a Phenomot, az miért ne húzná a Quadot), látszik, hogy még mindig a 4 mag javára billen a mérleg. Mondjuk, a 3,15 Ghz egy Core2-től, háát...
Játékokban viszont pont a magasabb alapórajel miatt jobb a 720BE tuning nélkül is. Ha a jelenlegi tendencia marad, azaz játékokban inkább Mhz, mint plusz mag, akkor a Q8200 nagyon le lesz alázva az új VGA-k mellett, ez igaz. -
válasz
vzsryl #27259 üzenetére
Aha. Teljes mértékben csak úgy hobbi szinten.
Q8200 sem rossz, a 4 mag előnye sok helyen megmutatkozik a tesztekben, de játékokban jobb a 720BE, bár csak egy kicsivel. Időtállóság szempontjából AMD. Tuning szempontból is 720BE. Ár szempontból is AMD, bár +5k nem a világ. Oda, ahol 4 mag előny, valamit az SSE4.1-et használó programok mellé Q8200. TESZT
-
válasz
Márkító #27252 üzenetére
Üdv!
Bár nem vagyok sem tapasztalt, sem szakértő, mondok én is egy gépet csak úgy.
GIGABYTE GA-MA770-UD3 18k
AMD Phenom II 720BE 35k
2*2048 MB Kingmax 1066 CL5 12k
SAPPHIRE HD4870 1GB DDR5 VAPOR-X PCIE 52k
WD 640 AAKS 17k
Gigabyte Superb 460W 10k
Pio DVD 5k149k ház nélkül. Szerintem ár/érték arányban ez nagyon jó cucc. Én ezt venném, ha most kéne új gépet vennem.
Procira jó hűtő később, és viszi a 3,7 Ghz-t simán, VGA-val sokáig nem lesz gondod, és kellően hűt a Vapor-X is. Kb. a GTX260 SP216-tal van egy szinten, vagy kicsit felette. Memória terén pedig szerintem jelenleg jobban jársz 4 GB DDR2-vel, mint 2 GB DDR3-mal. A rendszer bővíthető, később átállhatsz DDR3-ra is, egy lapcserével, és új memóriákkal, a proci AM3 kompatibilis.
Árak: iPon -
-
válasz
bartucc #26737 üzenetére
A kérdés az, hogy a jelenlegi alaplapok mennyire fogadják barátian a 2000+ Mhz-t, ha a DDR3 beindul. Mert a jelenlegi AMD Gigabyte lapok mind 1666+ minősítésűek, és mi tesztet találtam itt a PH!-n DDR3 2000 Mhz-n, az egy XFX nForce 790i Ultra SLI lappal készült. Ami ugye erősen csúcskategória, és nem is AMD.
Másik kérdés, hogy mikorra tervez az AMD új foglalatot, mennyit fognak érni a jelenlegi lapok 2-3 év múlva.
Ha a jelenlegi tendenciából indulunk ki, akkor a 2 éves P35-DS3 még mindig jó alternatíva Intel fronton, de most már ugye egyre többen mondják, hogy aki időtálló gépet akar, ne nagyon építsen LGA775-re.De ki tudja, mi lesz 1-2-3 év múlva.
Jelenleg szerintem ami megéri, venni egy AM2+ lapot viszonylag olcsóért, bele egy AM3 procit,olcsó DDR2-vel, és majd 2-3 év múlva lap, és memóriacsere. De lehet, hogy amit most nyerünk a vámon, azt bukjuk 2 év múlva a réven.
Másrészt: kérdés, hogy mennyit profitál egy AM3-as platform a jelenlegi procikkal egy 2000 Mhz-s DDR3-ból mondjuk játékok alatt...
Nem provokáció, csak filozofálás. Ha tévedek, valaki homályosítson fel. Köszi.
-
Mert nincs.
AM2+ foglalatos DDR2, AM3-as DDR3. Ennyi.
A DDR2 1-2 évig még biztos, hogy jó lesz. Aztán akkor majd veszel olcsón egy jó AM3-as lapot gyors ramokkal. Ahhoz az kell, hogy AM3 kompatibilis procit vegyél most. Ami vagy Phenom X3 710, 720, 720BE, vagy Phenom II X4 810, 945, 955. Ezek mennek jó AM2+ -os lappal is, DDR2 mellett. -
Intelben lehet.
AMD-ben nem tudok róla.AMD-nél az AM2+ -os lapok csak DDR2-t fogadnak, az AM3-as lapok meg csak DDR3-at.
Prociból az AM2+ lapba tehetsz AM2+-os, és AM3-as procit is, AM3-as lapba viszont csak AM3-as proci jó.Azért ezt más is olvassa át, nehogy baromságot írjak.
"Amúgy azaz 1333Mhz-es se lassú. Játékokban nem az számít, hanem a memória mennyisége."
Ha annyi lenne az ára a DDR3 1333 CL7-es moduloknak, mint a DDR2 1066 CL5-nek, nem is lenne gond.
iPonon 2*2048 1066 CL5 Kingmax 12k, Geil Value 4096 1333 CL7 Kit 19k... nem mindegy. És DDR2-ben a Kingmax nem a legolcsóbb, míg ez a Geil Value DDR3-ban kiugróan olcsó.
Egyébként persze, jó a DDR3. -
A DDR3 1600Mhz CL9 környékén van olyan gyors, vagy kicsivel gyorsabb, mint a DDR2 1066 CL5-ben. Tehát egy 1333-as DDR3 rendszer semmi előnnyel nem rendelkezik egy jó 1066 CL5-ös DDR2-höz képest. Egyszerűen csak drágább. Felesleges. Jó, kicsit kevesebbet fogyaszt, de annyi.
DDR3-mal 1800, de inkább majd 2000 Mhz körül lesz érdemes számolni, de majd csak akkor, ha az ilyen teljesítményű ramok kerülnek annyiba, vagy olcsóbba, mint most az 1333 DDR3.Ha nem hiszed, nézd meg EZT a tesztet! A DDR3 1333 mindenhol hibahatáron belül van a DDR2-höz képest, tehát szignifikánsabban nem gyorsabb nála sehol. Tehát nincs értelme pluszban költeni rá. (A teszben DDR3 1333 CL7 vs. DDR2 1066 CL5 volt)
-
válasz
pusztai6 #26683 üzenetére
Táp inkább vx450.
Lap inkább valami Gigabyte, P35-DS3-tól P45-UD3-ig bezáróan.
Q6600 sokat eszik, és melegszik, így kéne rá egy hűtő, egy HyperTX2 legalább. Gondolom, tuning lesz.
VGA inkább HD4870 53k körül már van, de végülis jó a GTS250, vagy a 4850 512 is. 1 Gigás csak a 4870-ből ajánlott. 4870 22 coll, és afelett érdekes, alatta jó az utóbbi két VGA is.
HDD nem rossz, WD 640 AAKS talán még jobb lehet. -
válasz
birozoli7800 #26679 üzenetére
És akkor AMD:
GIGABYTE GA-MA790X-UD4 27k
AMD Phenom II 920 AM2+ BOX 47k
Kingmax 2x2048 1066 DDR2 12k
Sapphire 4890 63k
WD 640 AAKS 17k
CM Elite 10k vagy valami más
Corsair vx450 19k
DVD-RW Pioneer 5kEz így pont 200k. Ha lenne tuning, akkor még valami AC Freezer 64, vagy HyperTX2 hátő kéne a procira 4k-ért.
Satis: jó gép, de a DDR3 még mindig felejtős 1600 alatt.
-
válasz
bartucc #26669 üzenetére
Nem, Hybrid CF valóban nem működik 4770-nel, csak alsó kategóriás ATi VGA-k támogatják.
Úgy meg értelme nincs sok. Az lenne a jó, ha lenne PhysiX támogatás, vagy akár Havoc, és az alaplapi GPU számolná a fizikát, a PCI-E-s meg a grafikát.Persze, jelenleg álmodik a nyomor.
CROKER21: 3. alaplap jó, ha PCI-E-s VGA-t teszel bele, akkor az integrált VGA akkor jó, ha eladod amit beletettél, és nincs másik, úgyis megy a géped. Más előnye nem hiszem, hogy van.
Aha, és persze naponta dugdosod ki/be a VGA-kat, attól függően, hogy akarsz-e játszani, vagy sem. Értem. -
Ha lenne egy E8200-am, és épp ellenállhatatlan ingert éreznék rá, hogy lecseréljem, akkor esélyes, hogy vennék egy fasza AM3-as alaplapot, hozzá 4 giga 1800-as DDR3 RAM-ot,meg egy procit. Ennek ára van, de itt már beszélhetünk valódi értékállóságról, és fejleszthetőségről. Mire az az E8200 játékokban kevés lesz, addigra már nem a DDR2 lesz remélhetőleg a favorit.
Egyébként a jelenlegi rendszert is lehet fejleszteni. Ha már kevés lesz az E8200 3,8 Ghz-n, ami azért nem ma lesz, akkor teszek bele egy Q9550-et, 4 giga ramot, megtépem, és máris nyomába sem ér a 720BE. Feltéve, hogy az alaplap is partner ebben...
Tehát én a cserén nagyon elgondolkodnék, és asszem nem mennék bele, főleg, ha boltban újat kéne vennem. Persze, vannak visszautasíthatatlan ajánlatok, az a tesztelt +1 mag jól hangzik.
Szigorúan személyes vélemény.
-
válasz
vergilx #26467 üzenetére
Szerintem nem. E8200-at ha tényleg 3,8 Ghz-n járatod, akkor nem érdemes. Még várnék vele, aztán majd ha már tényleg lesz létjogosultsága a kettőnél több magnak játékoknál, na majd akkor.
Persze, ha nem játékra használod, hanem mondjuk renderelésre, konvertálásra, és egyéb prociigényes dolgokra, amik szeretik a sok magot, akkor megéri. De akkor már inkább 4 magos Phenom II-t ajánlanék. -
válasz
Riska.91 #26463 üzenetére
győri vagy? Én is, kismegyeri. Szomszéd srácnak 2 nap alatt ott volt a rendelt gépe, igaz azt mi raktuk össze. Tehát gyorsak. Azt írják, hogy ami a honlapon van, azt másnapra beszerzik, és még vagy aznap, vagy másnap küldik is. Komplett gépnél esetleg kicsit lassabb lehet, az összerakás miatt.
Vzsryl: jaja. Én csak dicsérni tudom őket. Egyszer nem akart beindulni egyik gépen a DC, de egy CMOS clear segített. Azóta sem tudom, mi volt az ok. Ja, és CL5-5-5-18 mellett mentek persze. -
válasz
Tomiboy 777 #26434 üzenetére
Üdv!
Milyen notebookot vegyek topikban próbálkozz, mi itt csak asztali gépekkel foglalkozunk. Monjuk 200-ért komoly gamer notebook nehéz lesz.
-
válasz
Biliskmer #26426 üzenetére
Szerintem reális, hogy nincs sok gyorsulás. Ha a game VGA igényes, akkor mindenképp.
A 9800XT nagyon jü VGA volt a maga idejében, egy 2600XT nem annyira brutálisn erősebb, ha nyers számolási teljesítményt nézünk. Nem tudom tesztekkel alátámasztani sajna.
Ki kell próbálni egy jobb VGA-val, elvileg sokkal jobb futás lenne várható. -
válasz
sev5g3 #26403 üzenetére
Különbség nem sok. 65nm-es gyártás, kicsit kevésbé melegszik. PCI-E 2.0, aminek nincs nagyon gyorsító hatása. Tuning sokkal egyszerűbb a P35-tel, viszont az a CF-et valóban nem támogatja. Ha az fontos, akkor P45-DS3 amiért érdemes többet kiadni. Az 29k. Igaz nincs rajta WiFi, de minőségibb, mint az AsRock. CF-hez, jó procihoz inkább ezt mondanám. Egy WiFi kártyával is alig drágább, mint az AsRock.
Mire a 4870 1GB kevés lesz, addigra szerintem már CF-be sem lesz érdemes kötni, mert lesz helyette jobb alternatíva, de persze ez még a jövő.
-
válasz
S. Szabi #26395 üzenetére
Ne haragudj érte, de Steve-o ajánlata jobb. Mondjuk, még ott is vannak kétségeim COD4et illetően. A 790GX nem annyival erősebb, mint a 780G, amit az nem visz, a 790GX se fogja. Nagyon kéne még egy VGA abba a rendszerbe, mondjuk egy HD3850 256 legalább.
Mach5: az a GTX260 újabb változata, aminek már 216 shadere van. A GT200b módosított GPU van benne. A réginek csak 192 shader egysége van.
-
válasz
sev5g3 #26386 üzenetére
Milyen Core2Duo procid van?
Lap inkább Gigabyte P35-DS3 23k + valami PCI-os WiFi kártya 4k-ért.
RAM lehet olcsóbb is, 2*2048MB 1066 CL5-ös Kingmaxok jók, és olcsók. 12k
VGA-ból a 4850 nagyon jó árban van 32k-ért, de én inkább ezt javasolnám: XFX HD4870 1GB XXX PCIE 53k-ért nagyon jó vétel lenne.Mach5: az SP216-os igen, kicsivel gyorsabb, mint a 4870 512MB-os.
-
-
Én még azt a BenQ E2200HDA-t sem erőltetném. Láttam, és nem nyűgözött le. Szerintem nem életbevágó HD felbontás 22 coll mellé. Játékoknál meg egyenesen hátrány, mert nem mindegy, hogy a natív felbontás 1068*1050, vagy 1900*1200. Persze, középkategóriás VGA-t feltételezve, mint pl. a 4770.
RAM inkább szerintem is Kingmax, de 1066 CL5-ös.
-
Ha a fogyasztás számít:
E5200 jó lesz, valóban keveset fogyaszt, és elég erős relatíve. Lap hozzá inkább P35-DS3, valóban. Tuningban jó, tartósnak is tartós, jó lap.
RAM rendben, Gigabyte lapok szeretik a Kingmaxot.
VGA: 4770 valóban jó választás. Olcsó lesz talán, 40 nm-es gyártási technológia, tehát nem kajál sokat, és még talán erős is lesz.
Táp: valami nagy hatékonyságút keress (fogyasztás miatt), nem feltétlen kell 460-as ehhez a géphez. 350-400 is bőven elég. Kérdezz tápos topikban. Egyébként, amit néztél sem rossz darab.
HDD: ne ezen spórolj. 640-es WD AAKS-t ajánlom. Nem a HDD az, amitől pörög a villanyóra. Az Eco green valóban kisebb étvágyú, de lassabb is. -
válasz
sanandreasfa #26069 üzenetére
Teljesen jól. Bőven elég lesz neki. Játékok szépen fognak futni.
-
válasz
Sang33 #26056 üzenetére
BIOS frissítést azért kell kérni a régebbi lapok, hogy gond nélkül tudják kezelni az újabb procikat. Megvan, hogy melyik verziójú BIOS milyen procit támogat. Ha régi a lap, és új a proci, le kell tölteni egy másik BIOS-t, és feltelepíteni az alaplapra. Otthon is elvégezhető művelet, de haza lehet vágni vele az alaplapot. Ha nem tudod, mit, hogyan, akkor inkább kérd, hogy tegyék fel a boltban a legfrissebbet.
-
válasz
sanandreasfa #26020 üzenetére
Nem rossz gép, de ilyet nem vennék.
Valami ár/érték aránynak megfelelő cuccot kellene inkább összedobnod. HD4890 mondjuk maradhat, mert drága, de erős, viszont azt a procit nem erőltetném. Inkább Phenom II X4 920, vagy X3 720BE. 955 irreálisan drága lesz még egyelőre.A torrentezést én manapság nem reklámoznám annyira...
-
válasz
TazLeacher #26010 üzenetére
Asszem azon áron szokták, amennyiért vetted, tehát ami a számlán van. De ne legyen igazam.
-
válasz
hamilton20 #25997 üzenetére
Többek közt a boltosok hasonló hozzáállása, és szakértelme miatt beszélek le minden ismerőst, és hozzám fordulót a számtech. boltokról. Van nagyon sok jó szakember, jópár közülük itt ólálkodik rendszeresen, de a többiekről jobb nem tudni. Sajna nincsenek jó tapasztalataim.
Nem ítélünk halálra, csak próbálunk értelmes gondolkodásra ösztönözni.
feka007: nVidiat nem ajánlok 40k környékén... Az még mindig a G92-re épülő továbbfejlesztett 9800GT/GTX+. HD 4830 1060*1050 alá tökéletesen elég. Az felett inkább HD4870, ha lehet, abból is 1 GB... Az tartós lesz.
-
válasz
hamilton20 #25992 üzenetére
ha én vennék akkor jobban körültekintö lennék
Ilyen hozzáállással esetleg nem kellene ebben a topikban tanácsokat adnod...
Gépet ajánlani szerintem úgy kell, mintha neked lenne egy adott összeged, és abból kéne a legjobbat összerakni magadnak. Ha nem így gondolkodsz, akkor átvágsz másokat. Tehát, akkor inkább ne gyere ide.
-
válasz
hamilton20 #25800 üzenetére
Szerintem Gigabyte. Csúcs kategóriában ASUS. MSI-t személyes okokból nem ajánlok, lehet, hogy jók, majd más megmondja.
Mondjuk, nem tudom, az az nVidia chipset milyen lehet. Intelben nem nagyon ajánlott az nVidia, de lehet, hogy AMD-nél más a helyzet.
-
válasz
geriwise #25785 üzenetére
Én mind a két konfigot elfogadnám, de ha "csak" 10k-val drágább a második, akkor azt vedd. Persze, pár hónap, fél éven belül nem árt majd hozzá még 2 giga RAM.
Procira még nézz valami hűtőt, ha tuningolni akarsz.
Monitorban azt gondold meg, hogy 22 collhoz kell-e vajon HD minőség. Mert ugye ott a natív felbontás HD, ami szerintem felesleges ekkor kijelzőhöz. HD inkább 23-24 coll és felette éri meg. Meg, mivel a gép játékra lesz, nem mindegy majd később, hogy a VGA-nak 1920-as, vagy csak 1680-as felbontást kell produkálnia... Így hamarabb fog véget érni a VGA-s, és utána játszhatod alacsonyabb felbontáson a játékokat, ami meg ugye nem az igazi. Persze, ez nem fél éven belül lesz, de 1-2 év távlatban fontos lehet.
-
válasz
bozont #25770 üzenetére
Üdv!
Az AMD olcsóbb, a 720 BE most nagyon megéri az árát. Eredetileg az E7300 ellenfeléül készült, de azt földbe döngöli. Q8200 lassabb órajel szempontjából, de egyel több magja van, ami sok helyen jól jöhet, kivéve játék. FullHD mellett már nem a proci az elsődleges szempont, hanem a VGA. Először az lesz majd kevés, így szerintem a 3 mag elég lenne. Nézegesd át EZT a tesztet. X3 720 elég jó. Veri a Q8200-t kivéve, ahol a 4 mag ki van használva.
DDR3-ra nem szükségszerű még (mindig) átállni, egy 1066-os CL5-ös DDR2 van majdnem egy szinten az 1600-os DDR3-mal. Tehát, ha tuning is szempont, meg az ár is, akkor Kingmax 2*2048MB 1066 CL5. Nekem +0,3V-tal ment 1150-et CL5 mellett. Ez nem rossz eredmény.
Ha kell jobb, akkor is mindenképpen 1066 CL5 modult nézz, Corsair, Geil Ultra, CSX, OCZ, SuperTalent, Crucial... persze ezek árban kicsit más kategória.Lapok közül jó egy GA-MA770-UD3H, ez nem drága, viszont jó darab, tuning is megy benne. A negyedik magot nem lehet(ne) aktiválni a lapban, de asszem ez nem lényeges szempont. Ha tuti lapot szeretnél, akkor valami 790GX-es chipsetet nézz. Persze ez is lényegesen drágább cucc.
Procira még egy jó hűtőt nézz a tuning miatt, minimum HyperTX2, vagy Freezer64, maximum Hyper212. Több nem kell.
-
válasz
pepe98 #25767 üzenetére
Üdv!
Attól függ, milyen procihoz szeretnéd venni. Azt nem lenne rossz tudni. E5200-ig megfelelő, E7200 és felette inkább már P35-DS3-at mondanék. Jó lap, bírja a tuningot is, ha megfelelően magas szorzójú procit teszel bele.
A VGA itt nem lényeg. PCI-E 16x van a lapon, innentől jó bármilyen VGA-hoz.Lekéstem.
-
válasz
hamilton20 #25759 üzenetére
Miben jobb lényegesen az az MSI alaplap? AM3-as? Támogatja a DDR3-at? Támogat olyan procikat, amiket a másik nem?
Mert ugye a jövő az ez. Ha következő bővítésnél nem akarsz új lapot venni, akkor ilyen lapot vegyél. Persze, az nem +5k.Hé. Előbb még nem ez a hsz volt...
Cseles.
-
válasz
hamilton20 #25755 üzenetére
HD4830-ra 1 giga RAM felesleges. A proci gyenge hozzá. Ahhoz a felbontáshoz, és minőséghez, ahol már tényleg kéne 1 giga VRAM, a GPU már feladja a küzdelmet. HD4870 környékén már van értelme az 1 gigának.
Az a lap túl jó a rendszerbe. GA-MA770-UD3 is elég lenne hozzá. Abba is később lazán belemegy egy jobb PhenomII-s proci. Tehát, ha nem kell integrált VGA, márpedig 4830 mellé felesleges, mert nincs hybrid CF.
-
válasz
Windex #25671 üzenetére
Grat.
Hát, ennek a lapnak a 790X-UD4 verziója jó lehet, vagy pedig GA-MA780G-UD3H, amit most így kapásból mondanék, de nem vagyok valami nagy szaki.
RAM-ból jók azok bőven, ha olcsóbb kéne, akkor Geil Ultra 2*2048 1066, vagy BlackDragon, vagy sima Kingmax 2*2048 1066 CL5 is megfelelő, a Giga lapok szeretik.
-
-
válasz
Redbullking #25659 üzenetére
Hopsz. Tényleg. Bocs.
A chipset változatlanul régebbi, mint a 780G, de jó lesz. -
válasz
Redbullking #25657 üzenetére
Az a táp jó.
Egyébként a 790X-DS4 régebbi lap, mint amit mondtam, de nem lesz vele gond. A Hybrid CF valóban egy kicsit más. -
válasz
Redbullking #25648 üzenetére
Kétféle 6000+ van, az egyik 89W-os, a másik 125, a 3100 Mhz-s az a 89W-os. LINK
SLI-ben úgy 320-350W körül lesz a rendszered fogyasztása. Tuningot már ne tervezz.Ezeket a lapokat nem ismerem, majd AMD-s srácok mondanak valami okosat, én a későbbi bővíthetőség, és a tuning miatt nem ezen spórolnék. Nálam az MSI, és a JnW ilyen szempontból kiesik, az ASUS még esélyes.
-
válasz
Redbullking #25646 üzenetére
168 W max fogyasztáson E8400 melett. LINK
Nem tudom, hogy mit támogat, nézd meg a Gigabyte oldalán a support listet. De fogadnia kell bármilyen Phenom II-t.
-
válasz
Sang33 #25640 üzenetére
Vehetsz Gigabyteot is, az is jó. Csak, ezek az olcsóbb 4850-ek ált. referenciák, tehát a két VGA között nincs lényeges különbség, csak az ár.
HDD nélkül is összerakják a gépet, csak a HDD-t majd neked kell beletenni, meg nem biztos, hogy bekapcsolják.
Ipont ajánlom, van nekik garanciafutáruk, ha valami gond van, ingyen szállítják a gépet. Alkatrész vagy cserés azonnal, vagy elküldik bevizsgáltatni, és utána javítják, vagy cserélik, de ez tovább tart. Hogy mikor melyik van, nem tudom.
Redbullking: táp elviszi, proci játék, felbontás, és minőségfüggő. Nagy felbontáson, sok szűrővel, nem GTA4 mellett nem lesz procilimit, van értelme a CF-nek. Lap esetleg Gigabyte GA-MA780G-UD3H 23-ért, és akkor ebbe később simán mehet egy Phenom, mondjuk egy 720 BE...
-
Üdv!
Ha Geil, akkor Geil Ultra. Value annyira nem. Kingmax jó RAM, a 2048MB 1066-os darabok megbízhatóak.
Nem tudom, de a gyári Intel hűtő elég hangos, és ahogy látom, halk gép készül. Freezer7 nem drága, és jó. TX2-t ehhez a laphoz ne, mert a rev. 2.1-es nem tud feszültség alapján ventit vezérelni, PWM meg nincs a hűtőn. -
válasz
Robinhofan #25577 üzenetére
Tuninggal is simán elég lesz. Csak ugye, kicsit hangos.
-
válasz
Redbullking #25523 üzenetére
Hogyan viszonyul egymáshoz a 22 coll, és a fullHD? Nem túl kicsi a monitor egy ilyen felbontáshoz? Vagyis: van értelme egy ilyen monitoron natív felbontáson futtatni a játékokat? Mert ugye, az sokkal erőforrásigényesebb, mintha "csak" 1680*1050-en kellene menniük.
Kicsti zavaros, de most nem tudom jobban megfogalmazni, bocs. -
-
válasz
trémobil #25475 üzenetére
Még csatlakoznék a Seagate-tel. Szintén hasonlóan nyúzok két 30 gigás Quantum Fireball-t, és egy 120-as Seagate Barracudát évek óta. Mindegyik remekül megy. Bár a Quantum még nem a Seagate érdeme, remélem azért a felvásárlás során tanultak tőlük ezt-azt.
Tomate: szintén AMD, de inkább Phenom II 720 BE. Azt is lehet 4 Ghz környékén járatni, és mégis csak eggyel több mag.
-
Üdv!
Áruld el nekem, hogy milyen gondolatmenetet követve gondoltad úgy, hogy a "Milyen gépet vegyek?" topik ennyire szorosan kötődik a problémádhoz?
Próbálkozz az Azonnali kérdések topikban! Mondjuk, nem lenne rossz tudni, hogy milyen játékot tolsz multiban, más gamenél is jelentkezik-e a hiba. Meg, mondjuk kitölthetnéd a profilod, mert a "régi" alapján nem igazán lehet kitalálni, hogy milyen géped van.
Szép napot.Sittes79: Neked a "Milyen notebookot vegyek?" topikot javaslom, mi itt asztali gépekkel foglalkozunk.
-
válasz
killer1203 #25420 üzenetére
FSP350 elég lesz.
Intel téren:
P35-DS3 24k
E5200 18k, vagy esetleg E7300 30k-ért, igaz, ez már 4k-val túllóg a kereten.AMD:
GA-MA770-UD3 20k
ehhez az igazi a Phenom II X3 710 lenne, iponon most nincs, de 30-35k körül kapható. [link]. Ez is már több, mint 50, de serintem jobban megérné, mint az intel. Tuninglehetőség pedig ebben a prociban is van.
Ha szigorúan 40-50k, akkor Phenom X4 9550 mondjuk, de ez nem az igazi. Sem a régebbi generációs X3-as procik. -
válasz
Zoluska #25372 üzenetére
P35-DS3 mondjuk. De ahhoz inkább a Freezer7 pro-t vedd majd, mert a hyperTX2 ventije nem PWM-es, és gondok lehetnek a fordulatszámvezérlésel.
Tápon nem érdemes spórolni. Lehet, hogy a Codegen táppal az első bekapcsoláskor lenne egy pukkanás, aztán csend. És rossz esetben a géped itt véget is ért. Nem éri meg.
-
válasz
Zoluska #25365 üzenetére
Üdv!
Jó elképzelés. Azt mondom, hogy jelenleg 2 mag, de remélhetőleg nem sokára már 4 is ki lesz használva. E8400-at illik húzni, 3,6-3,8 Ghz környékére simán lehet, de egy jó hűtő nem árt hozzá (HyperTX2, vagy Freezer7 pro).
VGA-ból inkább a 4870 512 szerintem.
RAM, HDD jó.Az a Codegen csoda erősen kuka. Ha tartósan használni akarod a gépet, akkor ház amit szeretnél, vagy akár CM Elite 10k-ért, táp pedig vagy egy Coresair cx400, vagy 450vx, vagy Gigabyte superb 460.
ASUS lapoknál a Gigabyte most jobb választás, a P35-ös lapok pedig kiváló tuningalapok lehetnek, kivéve a DS3L.
GabN73: az a táp ipari felhasználásra is elég lenne, 2 GTX 295 SLI + Core i7 mellé. Teljesen felesleges pénzkidobás lenne.
-
válasz
rastapower #25361 üzenetére
Azért igyekezz valami jó szellőzésűt, és kellően nagyot választani. Az E8400-ra teszel egy komolyabb hűtőt, akkor egy 20 cm széles körüli ház nem hátrány. Másik szempont, hogy legyen benne legalább egy 12 cm-s venti, vagy minimum egy bővitőhely.
Részemről a CoolerMaster, Aerocool, Gigabyte cuccai közül válogatnék. CM Elite talán a legnépszerűbb, halk, hűvös, csavar nélkül szerelhető, és még egész dizájnos is.
De ez már tényleg legyen a Te döntésed.
-
Üdv!
Pár észrevétel.
DDR3 1333 Mhz-n tök felesleges. Akkor már 1066-os DDR2 bőven jó. Ha DDR3, akkor 1600 Mhz felett. De ugye az kicsit húzósabb árban.
Ha halk gépet akarsz, akkor a procira kellene valami hűtő, HyperTX2,vagy Freezer7 pro, ha nem lesz tuning.
VGA játékra is kiváló jelenleg, jó választás.
Táp inkáb Corsair CX400, az halk, és erős.
Ház pedig inkább egy CM Elite, mert kiváló a szellőzése, és halk. Nehogy már ezen múljon a csönd.
MSI nekem nem a megbízható kategória, de az én egyéni hülyeségem.Inkább Gigabyte párti vagyok.
SSD jó ötlet, de Vista alá eleve kicsi, XP alá már jó, de azért egy HDD még erősen ajánlott mellé. -
válasz
Lama000 #25329 üzenetére
Üdv!
Ha nem akarsz komolyan tuningolni, bőven jó az első is. Ha igen, akkor inkább UD4, bár a fene tudja. Én mindenképpen az UD-k közül választanék, mert újabbak, talán jobbak.
MmDorian: nem a 790GX a legújabb chipset? Ez csak 790X, ebben nincs integrált VGA vezérlő. A 790GX (GA-MA790GP-DS4H) 38k...
-
válasz
~Ph'vEscha #24891 üzenetére
Nem tudom, de általában azért 3 Ghz környékén szoktak menni. Meg ugye 10-es szorzója van, tehát nem kell hozzá brutál RAM, meg alaplap.
-
válasz
~Ph'vEscha #24882 üzenetére
Azt a kis Celeront megrántod egy olcsó HyperTX2-vel 3 Ghz környékére, és játékokban kb. ott vagy, mint egy hasonló sebességű E2180. 3 Ghz pedig kihozható belőle.
ITT egy teszt, ahol E1200-at hasonlítanak E2140-nel. Mindkettő 1,6 Ghz. Játékok alatt +19% a nagyobb proci javára, de érdemes megnézni, mit tett az FPS értékekkel a tuning.
monti20: jó. esetleg, ha lesz tuning, akkor célszerű lenne még egy AC Freezer7, vagy egy HyperTX2... Nem tudom, lesz-e tuning, nem olvastam vissza.
-
válasz
Janoex #24793 üzenetére
Üdv!
Szerintem nem.
Ha AM2+-ban gondolkodsz, és DDR2-ben, akkor valami 780G-s lap is megteszi. Mondjuk, GIGABYTE GA-MA780G-UD3H 25k.
És mellé egy Phenom II 920 53k-ért.A sinan táp nem tudom milyen, de inkább egy Gigabyte Superb 460, vagy Corsair 400CX, vagy Corsair vx450 kellene neked.
-
-
válasz
raszputyin #24781 üzenetére
Akkor inkább AMD-t javaslok.
Gigabyte GA-MA780GM-S2H 20k
4850e 18k
Kingmax 2*1024 MB 1066 12k
Samsung 640 16MB AAKS 17k
PioDVD 5k
FSP350 pnf 8k
CM Elite, vagy bármi más ház 10kEz így 90k. 2 GB RAM Vista alá elég, hanem lesz játék, több nem kell. Ebbe még valami jó hangkártya kell, amit majd ajánl valaki más. Abban sajna nem vagyok otthon, nekem jó az integrált is. Árak: iPon.
-
-
válasz
Sk8erPeter #24765 üzenetére
Volt pár AsRock lap ismerőseimnek, és olyan vegyes volt róluk az összkép. Tették a dolgukat, kb. 3-4 halt meg idő előtt, de abból egy villám által. Tuning nem volt egyiken sem, bár akkor még nem is nagyon volt divat.
Sajnos azért az AsRock-nak voltak elég ramatyul sikerült sorozatai a múltban, igaz a többi gyártónak is, csak azokat talán nem verték annyira nagy dobra.
AsRock használható, csak tényleg senki ne várjon tőle csodát, meg tuningrekordokat. Meg ha ugyan olyan árban van, mint valamelyik, most jó cuccokat gyártó cég lapja, akkor inkább azt ajánlom. -
válasz
bartucc #24763 üzenetére
Ja. Ha azonos árban kéne gondolkodnom, hogy melyik lap legyen inkább, akkor tudod a választ. Tudom, most divat fikázni az AsRockot, de akkor is.
Geza26: De ennek ellenére. Ha nem lesz tuning, és később sem tervezed, akkor jó lesz az a lap. Ha bármi gondod van vele, úgyis cserélik garanciában. Szarba belefutni meg minden gyártónál lehet.
-
válasz
elfelejtette #24651 üzenetére
Most azt tervezem, hogy a saját gépemet fogom bevarázsolni az íróasztalomba.
Még nincs meg minden részlet, de érdekes project lesz, az tuti.
Kell is kukáznom valahonnan egy leharcolt no name házat, mert pár darabjára, mint pl. alaplaptartó, szükségem lesz. Meg kellene egy 450W körüli olcsó, de jó moduláris táp. -
válasz
elfelejtette #24647 üzenetére
Vagy jön a házi okosság.
Egy plexilap, egy dekopír fűrész, és egy jó minőségű 12-es venti. Egy kis kézimunka, és máris egy remek hűtésű pofás házat lehet varázsolni egy ModeCom Harry-ből is.
-
-
válasz
Robi86 #24587 üzenetére
Üdv!
Mondjuk:
P31-DS3L 16k
E5200 20k
HyperTX2 4k
2*1024 MB Kingmax 1066 6k
HD4670 21k
WD 320 13k
PioDVD 5k
Gigabyte GZ-X1 + 460 Superb 16kEz így 101k. Egyébként, sok változás nem történt, az árak mentek feljebb brutális mértékben.
Tuningolni bőven lehet a procit, VGA pedig elég 1280*1024-es játékra. Következő szint az a HD4830. Még 2 giga RAM nem ártana a rendszernek. -
válasz
Meiser #24581 üzenetére
Üdv!
Alaplap jó, de nehezebb benne a tuning, mint egy P35-DS3-ban. Az is jó lenne. Vagy akkor már P45-UD3, és később mehet bele Quad is tuningra.
E8400-at venném, E8500 +10k felárat nem ér meg. E8400 tuningban nagyon jó, nem érdemes költeni több pénzt. Viszont egy jobb hűtő mehetne rá, mert a gyári hangos. Mondjuk HyperTX2, vagy Freezer7 pro. 4k nem sok egyikért sem.
RAM inkább Kingmax, és ne Kingston.
VGA-ból ehhez a GPU-hoz az 1 giga tök felesleges, akkor már inkább 4870 512MB.
Táp inkább Corsair vx450.
-
Ha el szeretnéd költeni a pénzed, teljesen, viszont jóra, akkor ezt javasolnám:
770-UD3 21k
Phenom II X3 710 36k
Kingmax 2*2048MB 1066 12k
GAINWARD 9863-BLISS HD4830 512MB PCIE 31k
WD 640 AAKS 18k
PioDVD 5k
Gigabyte GZ-X1/2 + 460W superb 16kEz így 139k, viszont jelenleg talán ennek van a legjobb ár/érték aránya. Lehet még belőle faragni kisebb HDD-vel, fele RAM-mal, de hogy őszinte legyek, nem érdemes.
Később mehet bele 4 magos proci, HD4870... Tehát van benne potenciál.
Aktív témák
- Mesterséges intelligencia topik
- Milyen egeret válasszak?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- EA Sports WRC '23
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Suzuki topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Formula-1
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- Crosshair VII Hero + 5800X3D + Le Grand Macho RT + Crucial Ballistix 2x16GB 3600 CL16 DDR4
- Gamer PC - i5 12400f, RTX 2080 S és DDR5 16gb RAM
- ELADÓ workstation - 3x RTX 2080 Ti, i9-10940X, egyedi EKWB vízhűtéssel
- Új! 2025-ÖS 10 Magos DDR7 DLSS 4.0 RTX 5060 TI 8GB Gamer PC 14. Gen I5-14400 16x4.7Ghz 1TB SSD 32GB
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest