- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen RAM-ot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Dell notebook topic
Aktív témák
-
válasz
pardoc #28513 üzenetére
Meg a fogyasztás és az ár.
De egy 1333-as DDR3 kb. ugyanolyan gyors, vagy lassabb, mint a DDR2 1066 CL5. Szintetikus tesztekben is. Játékok alatt nem éreznél különbséget az 160-as DDR3, és az 1066-os DDR2 között.
A fő szempont, amiért mostmár sokan szavaznak a DDR3-ra a magasabb ár ellenére is, a későbbi bővíthetőség. De, majd meglátjuk, mennyire lesz igazuk.Van a tápon 6 tűs PCI-E csatlakozó? A VGA-nak kell egy olyan. Vagy, 2 szabad MOLEX csatlakozó külön szálon, és átalakító.
-
-
válasz
pardoc #28506 üzenetére
Üdv!
Érdekes kérés, de talán megoldható.
ASUS lapok nincsenek jók, és olcsók a piacon, a legolcsóbb Delux is 32k, inkább most Gigabyteot ajánlanék.
GIGABYTE GA-MA770-UD3 18k
AMD Phenom II 550 AM3 BOX Black Edition 26k
OCZ 4096Mb DDR2 1066Mhz Gold KIT 15k
SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3 HDMI PCIE 22k
WD 640 AAKS 17k
Pio DVD 5kÉs ehhez még azért kéne egy jó táp, mert az a Deer nem egy életbiztosítás. Gigabyte 460W Superb 9k.
Ház? CM Elite 9k-ért. -
válasz
Redbullking #28486 üzenetére
És még így is tudsz vele írni?
A billentyűzet az ügyes...
Jobb, mint a gépház + vadász kombináció...
-
válasz
8nemesis8 #28479 üzenetére
Ez csak egy bizonyos prociteljesítmény felett igaz.
Mert pl. én hiába toltam a GTA4-et 1280*1024 mellett low beállításokkal, a game ugyanúgy laggolt, mint 1680*1050 mellett. Tehát a 2,8 Ghz-re húzott E2180, és a 2 giga RAM nem volt elég a programnak.
Más esetekben igaz, hogy alsóbb felbontáson a proci limitálja a több FPS-t, míg magasabb felbontáson, több szűrővel általában a VGA.Az a proci, ami meghajt egy 4870-et fullHD-ben, azzal alacsonyabb felbontás mellett sem lesz kevesebb FPS.
Ha nagy felbontás mellett laggol a játék, akkor lehet proci, vagy VGA limit, vagy kevés RAM (swappelés miatt). Ha alacsonyabb felbontáson, kisebb részletesség mellett is laggol a játék, és a VGA tuti elég erős lenne hozzá, na akkor egyértelmű, hogy nem a VGA a gond.
Ha a progi swappel, azaz a játék megáll, a HDD tölt ezerrel, akkor memória a gond.Az, hogy a proci kihajtja-e a VGA-t egy adott felbontáson, szerintem másodlagos dolog. Az a megfelelő proci, ami sem alacsony, sem magas felbontáson nem fogja vissza a VGA-t. Nem kell a max. kihajtás. Optimális egyensúly szükséges az alkatrészek között.
-
válasz
TomBoy1986 #28450 üzenetére
Valóban. Még szoknom kell.
-
válasz
Memphis #28422 üzenetére
Nem, semmi ilyesmi.
Annyi affér volt velük, hogy a honlapukon kétféle Phenom II 720 volt fenn. Egy sima 720 (ami elvileg nem létezik), és egy Black Edition (hivatalosan csak ilyen van) eltérő áron. Tehát, ez úgy érdekes. Vzsryl rákérdezett, hogy akkor ez most hogy is van, erre törölték a hsz-t, viszont a "kétféle" 720BE árát közelebb vitték egymáshoz.
Egyébként jó fejek. -
válasz
Memphis #28419 üzenetére
Majd ősszel jön az R800. A DX11 kompatibilis ATI VGA. Addig lesz egy kis raktárkitakarítás az ATI-nál. De a nálunk várható ÁFA emelés miatt nem biztos, hogy bármi érezhető lesz az árcsökkentésből. De, majd meglátjuk.
iPon megbízható. Az üzletpolitikájuk néha kicsit érdekes (ugye Vzsryl?
), de egyébként korrektek.
-
válasz
Klarsa #28404 üzenetére
Kezeli 1066-tól felfelé. Az egy dolog, hogy hivatalosan csak 1666 Mhz-ig van ajánlva. 1600-os RAM-ot még biztos visz. Hivatalos Gigabyte oldalon is 1666-ig írják, ha jól tudom. OCZ-t állítólag annyira nem szereti, de a Kingmaxokat igen. Kingmax 2048 1600 CL7 RAM megy benne jól.
-
-
válasz
Gerixbela #28371 üzenetére
Van CL7, és 9 is, ahogy én hallottam. Nem tudom, hogy épp milyet lehet kapni.
Gergosz2: most hadd ne kelljen leírnom értelmezve az 1. hsz-t...
Játék, és 300k, ez rendben. Intel/AMD? ATI/nVidia? Tuning? Monitor? Bármi egyéb, ami már van? Segítünk, ha Te is nekünk. Köszi. -
Üdv!
Próbálj bele vadászni egy Athlon XP 3000+ -t (Barton magosat), azt még kezeli a lap. Tegyél bele még 512 RAM-ot legalább.
VGA-ból keress egy 6600GT AGP-t, vagy egy Radeon 9600XT 128-at.XP-vel jó lesz, Win7 is megpróbálható vele, de ahhoz azért 1,5GB RAM nem ártana. (9600XT alatt hajlandó élni az Aero? Mert az ugye csak 9.0b-s.
)
Ez szerintem kijön egy húszasból, a proci felkutatása lehet nem lesz egyszerű.
Húúú de rég volt, tán igaz se volt.
-
válasz
Brucehun #28096 üzenetére
Veszel egy HD4650-et. Tuningolod. Gyorsabb lesz, mint a 3850. Fejlettebb HD nem tudom, neked mennyire lenne szükséges.
De plusz 2500 Ft-ért 4670-et is vehetsz, ami sokkal gyorsabb, mint a 3850.Szerintem először vegyél tápot. Minden mást csak utána. 300-as Codegenre ne kösd az új alkatrészeket. A táp tönkremegy, és tönkreteszi az új cuccaidat is. Nem éri meg.
-
válasz
Redbullking #28072 üzenetére
Azért az elég lutri. Ennyi pénzből inkább biztosra mennék.
-
-
-
-
Egyszerűen Intelt ebben a szegmensben nem éri meg most venni.
E7xxx egy árban van a Phenom II 550BE-vel, teljesítmény beli ellenfele lenne a Phenom II 710/720 BE, de ott a tuning, és a 3 mag miatt jobb.
E5200-ra már ott van a Phenom II 250, ami csak kicsivel drágább nála, és kb. ugyan azt tudja. De még talán E5200-t megéri venni így is, mert a 7750-nél jobb, és nem drágább lényegesen.
E8xxx-et a Phenom II 720BE fogja a 3 mag, és a remek tuning miatt, és olcsóbb is nála.
Q8200-nak is ellenfele a 720BE, aminél alapban lassabb, ha a program a 4 magot is kihasználja, viszont a Quad nem húzható jól, illetve, játékokban nem érvényesül az előnye, illetve a kicsivel drágább volta.Úgyhogy asszem így áll a középkategória most. Ja, és még sokat javít az AMD helyzetén az LGA775 kifutó volta.
-
Elvileg sehonnan.
Ez olyan, mint a 4. mag aktiválás. Ha mákod van, működik.Ha használtan vennéd a VGA-t, vagy ha az újat meg tudnád nézni GPU-Z-vel, abból egyértelműen kiderülne. Nem tudom, hogy a sorozatszám segít-e valamit, de nem hiszem. Google-n próbálkozz, vagy a VGA topikjában. Én nem tudok arról, hogy lenne biztos módszer.
-
Az olyan 4830, amiben gyakorlatilag 800 stream processzort tartalmazó GPU. Tehát nincs letiltva az árnyalók egy része, mint az eredeti 4830 esetében.
ITT van egy összehasonlítás, a táblázatban látható, hogy a 4830 128 komplex, és 512 egyszerű stream processzort tartalmaz. A 4850 meg 128 komplex, és 640 egyszerűt.
A 800 SP-s 4830 gyak. a 4850 GPUját kapta meg, azaz az eredeti RV770LE helyett az RV770 van rajta. -
Nem fanatikus a srác.
Ugyan.
Ezek a procik már nem direkt 2 magosnak készültek? Itt is van mag aktiválási lehetőség?
Asszem best buy cuccok kerültek ki AMD-től. Innentől az E7xxx / 8xxx komoly riválisra lelet.
EZ sem rossz eredmény. Léghűtéssel is elérhető simán.
Meg EZ sem. Csak ugye a szorzózár...
ITT a full teszt. Nem rossz. A játékokban nincs nagy különbség a procik között. Bár, valami 4 magot kihasználó progit is betehettek volna...
-
-
válasz
Yeti77 #28006 üzenetére
Hát, ezt valamelyik ramos topikban kéne megpróbálnod.
Azt mondom, így tök laikusan DDR3 téren, ha CL9-es, akkor nem ideális. Ha CL7-es, akkor jó eséllyel megy 1800 Mhz-t, vagy többet. De jó lenne valakivel beszélned, aki már dolgozott ilyen Kingmaxokkal.
Vzsryl: hátha meggondoltad magad, és most mást ajánlasz...Meg, elég gyorsan változik a hardverpiac...
Gonosz vagyok? -
válasz
rivkin #27920 üzenetére
Üdv!
GIGABYTE GA-MA78GM-UD2H 19k
Athlon 4850e 14k
2*1GB Kingmax 1066 8k
WD 320AAKS 13k
Pio DVD 5k
FSP 350pnf 6k
CM Elite 8kEz így 73k. Netre, HD filmre több is, mint elég. Vista, Windows 7 nem akadály. Szerintem, nem éri meg várni, mert HD lejátszásra ez az integrált VGA tökéletes, játékra meg egyik integrált sem való, nem hiszem, hogy a következő generáció játékbarát lenne.
egge: ha van integrált hangkártya az alaplapon, akkor van.
-
válasz
8nemesis8 #27918 üzenetére
Üdv!
Hatékonynak hatékony. Nagyon is.
3 Ghz-re húzott 1,52V-on járatott E2180-at 55 fokon tartotta Orthos alatt. Úgyhogy nem rossz, az árához képest. Q6600-ea is ajánlottuk annó, és nem panaszkodott senki.Egy komolyabb hátránya van, hogy a ventije nem PWM-es. És a rev 2.0-ás P35-DS3 nem tud voltage controllal szabályozni, így a venti mindig max fordulaton pörögne. Ami már azért kicsit hangos. Ez nálam előjött, pechem volt, egy kis külön szabályzóval megoldható a dolog.
Volt egy széria, aminek spontán törtek a hűtőlapátjai, de azóta ez a hiba nem jelentkezett.
Tapasztalat szerint az AC kicsit halkabb terhelés alatt, a TX2 kicsit jobban hűt.
PNP: háát a hűtő érdekes kérdés, mert ugye a 720-ból csak BE kiadás létezik, amihez viszont nem jár hűtő. Úgyhogy, nem tudom biztosra mondani. De ha marad a 4850, akkor egy TX2, vagy AC Freezer 64 +4-5k-ért már nem egy akkora költség. Másrészt, tuninghoz sem árt, ha egyszer kipróbálod.
4850 1440*900-ban highon fogja vinni a GTA4-et. 1680*1050-en medium/high környékén. Full HD-hez kevés lesz. Arra 4870.
-
válasz
süttyő #27914 üzenetére
Üdv!
De jó neked. Nekem is a kezembe nyomhatnál hirtelen 100k-t.
Gigabyte 770-UD3 18k
Phenom II 720BE 34k
AC Freezer 64 4k
WD 640 AAKS 17k
Gigabyte Superb 460 10kNa ez így 98k. Játékra tökéletes, húzni lehet nagyon, már csak egy jó VGA kell hozzá.
Szerk: az a VGA-nál fontos elsősorban.
-
Üdv!
150k már elég egy tisztességes gépre. A tuning az kár, hogy nem lesz, ma vétek nem húznia procit. És eléggé gyerekjáték is, úgyhogy érdemes lenne majd megpróbálnod.
Gigabyte 770-UD3 18k
Phenom II 720BE 34k
SAPPHIRE HD4870 1GB DDR5 VAPOR-X PCIE 47k
WD 320 AAKS 13k
WD 640 AAKS 17k
Gigabyte Superb 460 10k
CM Elite 9kEz így 163k. Mekkora felbontáson játszol? Mert ha 1680*1050, vagy felette, akkor ajánlottabb inkább a 4870. Ha alatta, akkor kiváló a 4850 is. Mindkettő VaporX-es. Lehet faragni sima kiadású 4870-nel is.
iPon jó. Legalábbis nagy általánosságban jó.
-
Egyelőre még szerintem nem érdemes várni DX11-re. Iletve, annyiban, hogy a GTX295-öt nem venném meg. Mert ugye az DX10-es. De a jelenlegi ATI 10.1-es VGA-k is futtatják a DX11-es programokat, csak a DX11-re specifikus kódokat nem értelmezik. Ez sebességbeli lassulást nem jelent, csak annyira nem lesz csodálatosan szép a játék.
-
válasz
vzsryl #27896 üzenetére
Ne szóld le a VGA-mat.
Na jó. Tényleg.
A +5% nálam még a nem lényegesen jobb kategória.
Meg, ha megnézed, kettő, de szorosabb értelemben csak egy játékban volt haszna a +512 MB-nak. Mert a többiben, ha 512 mellett játszhatatlan volt, akkor 1 GB-vel is. FarCry2 a kivétel, a másik meg a Stalker CS, de az csak élsimítás nélkül, mert ott már elvérzik a GPU.
Ha ugyanolyan áron adják a kettőt, akkor megéri, valóban. De felárat nem fizetnék érte. -
Nekem 880GTS 512 van, ami kb. ugyanaz, mint a 9800+.
A GTA4, meg a Crysis volt halálos magas részletesség, 1680*1050 mellett. De a Warhead is szépen ment 1440*900 gamer beállításokkal, ahol laggolt, ott is a 2 GB RAM, meg a lassú proci volt az oka. GTA4-nél is procilimit volt erősen.Az 1 gigás lesz. De nem ér többet, mint az 512-es, nem erősebb nála lényegesen.
Jó hűtő mellett a Q6600-ot felküldöd 3,2 Ghz fölé, úgy fog menni, mint a barom. Igaz, hogy télen radiátornak is jó lesz, meg a fogyasztása sem lesz 95W környékén, de aki játszani akar, az ne ezt nézze.
2db Kingmaxot olvastam...
-
Üdv!
A lap + Q6600 sokáig elég lehet, ha van a procin egy jó hűtő, és nem félsz egy kis tuningtól.
A memóriáról nem lenne rossz tudni, hogy 2, vagy 4 giga-e. Első esetben még 2 giga ajánlott.
A VGA is jó lesz még egy darabig, de az lesz a legelső szűk keresztmetszet a gépben. 1068*1050-en már most is az lehet sok helyen. Attól függ, milyen felbontáson játszol, mennyi szűrővel, és milyen minőség mellett...Nagy felbontás + magas beállítások = HD4870 1 GB / GTX260 216sp., vagy felette.
Xever: fogalmam sincs, miről beszélsz, de hajrá. A Linux után csak a programozás áll messzebb tőlem.
-
válasz
Redbullking #27884 üzenetére
A GTX260-at a Linux miatt ajánlottam. ATI-val lehet szívni rendesen. Bár, nem Linuxról kell játszani, meg a barátkozáshoz azért valóban elég lehet a Catalyst.
Vagy úgy megbarátkozik a Linuxxal, hogy ír egy rendes drivert. -
Üdv!
Szerintem arany középút. Nem is középkategóriás, de nem is csúcs PC.
GIGABYTE GA-MA790XT-UD4P 30k
Phenom II X3 720 BE 35k
COOLERMASTER Hyper 212 8k
CSX 4096Mb DDR3 1800Mhz KIT 37k
GIGABYTE GV-N26OC-896H-B GTX260 896MB PCIE 45k (Az igazi egy HD4890 lenne, de Linux inkább nVidia párti.)
WD 320AAKS a Linuxnak (vagy Windows rendszervinyónak) 13k
WD 640AAKS bármi másnak 17k
Pio DVD 5k
Corsair 520HX 25k
CM RC-690 17kEz így 230k. Időtálló, és gyors. Kicsit drágának tűnhet, de ez a minőségi lap, a gyors memória és a kelleténél jobb táp miatt van. Így később ez nem lesz szűk keresztmetszet. Ha jön a DX11 majd pár év múlva, a VGA-t cserélni kell. Proci húzva tökéletesen elég bármire, a mai játékoknál egy ilyen kaliberű proci nem lesz szűk keresztmetszet még jó darabig.
-
-
-
válasz
Real Ghoost #27799 üzenetére
Ez egy 10 pontos kérdés. Elvileg 720 BE-t kéne nekik. Nem tudom, hogy volt-e már valaki olyan bátor, hogy kipróbálja.
Nem lenne rossz kideríteni.
Valaki iPonos emberke szolgálhatna magyarázattal. Itt a fórumban is előszoktak fordulni, el kéne őket kapni egy kérdésre. -
válasz
Real Ghoost #27777 üzenetére
Nincs félreértés szerintem.
"Available as Black Edition PIB." Azaz: "Elérhető, mint Black Edition PIB". Nem mondja, hogy van belőle nem BE-s is, csak azt, hogy a 720 mint BE kapható.g50v: csodaszép.
-
-
válasz
intuicio #27737 üzenetére
Minket nem kell meggyőzni arról, hogy az nVidia milyen fasza VGA-kat gyárt. Sőt, ha belenézel a profilomba, láthatod, hogy nekem is az van (még
).
Ha nVidiát akarsz, hajrá. Senki nem fog visszatartani. Ne itt bizonygasd, hogy mekkora nV fan vagy, mert senkit nem érdekel.Ezt a képet milyen tesztből vetted? Tesztgép? Beállítások? Driverek? Op. rendszer?
Ugye azért az tiszta, hogy a Crysis erősen nVidiára van optimalizálva, mivel ők pénzelték a projectet.
Linkelgessek be neked Call of Juarez képeket, meg FPS értékeket? Ugye ne... -
válasz
Redbullking #27734 üzenetére
Beszállhatok a játékba?
POWERCOLOR HD4890 1GB DDR5 PCIE 56k. Igaz gyári hűtő, de 4890. +6k felárat megérhet.
Ha nem, akkor 4870 1GB vapor-x.
Mindenki:
AMD honlap szerint EZEK azok a Phenom II X3 procik, amiből létezik BE (710 nem, 720 igen), EZEK azok, amikből létezik nem BE-s változat (710 igen, 720 nem).Ugye mindenki le tudja vonni a következtetést végérvényesen?
710 BE nincs, csak sima.
720 BE van, sima nincs. -
válasz
vzsryl #27710 üzenetére
Abban a lapban nem biztos. Meg nem mindegy, mikori példány.
Az enyém ment 3,2 Ghz-t, 1,58 V mellett teszt alatt. Az elég nagy fesz egy ilyen procinak. Aztán ment 3 Ghz-t 1,5V mellett tartósan, de most már valamiért csak 2,8-on stabil 1,49V-on.Abba a lapba nem tennék komolyabb procit már, E5200 meg nem lenne sokkal durvább, mint az E2180, nem érné meg rákölteni. VGA is lassan kevés lesz, úgyhogy lap + proci + VGA csere lenne az ideális majd. Akkor meg már lehet AMD + DDR3 + ATI...
I5-öt majd meglátjuk. Biztos hogy gyors lesz, mert Intel emelni akarja az i7 árát, mert az i5 majdnem ott van teljesítményben, de hogy olcsó is... majd kiderül.
-
válasz
Redbullking #27683 üzenetére
Ő 710 - 720 BE felárra gondolt.
Milyen arányban lehet aktiválni a 4. magot sikeresen úgy saccra?
-
válasz
kEX182 #27679 üzenetére
Ha nem akarod húzni, akkor persze nem éri meg a 720BE. A gyári hűtő jó, csak tuning esetén azért gyenge. Meg a Freezer halkabb is, terhelés mellett is, de a gyári sem hangos.
MikiASD: HibrydCF: alaplapi integrált VGA + alsó kategóriás ATI VGA közötti CF. De ezt tényleg csak a low end ATI kártyák támogatják, játékokban nincs akkor hatalmas haszna.
A másik meg azt jelenti, hogy a két VGA közül az egyik képes működni PCI-E 16x adatátvitel mellett, a másik meg csak 4x mellett. Tehát, lassabb. -
válasz
kEX182 #27676 üzenetére
Üdv!
Kicsit módosítanék.
Gigabyte GA-MA770-UD3 + Phenom II 720 BE. Na ez a best buy kombó. Hozzá még egy AC Freezer 64 pro +5k. Proci remekül húzható, 2-3 évig tuti elég lenne.
A 6600GT ugye PCI-E-s? Mert AGP esetén gondok lesznek.
Szerintem DDR2 még bőven jó, az 1333 nagyon nem éri meg a plusz pénzt. DDR3 1600 CL7 és afelett, illetve annak, akinek van rá pénze. De, majd biztos mondanak ellenvéleményt is.
-
Esetleg ilyet: ASUS VW202SR
De érdeklődj a megfelelő topikban, ők majd segítenek megtalálni az igazit.És akkor mondjuk még marad 133k a gépre magára.
Ha az előbb írt konfigba teszel aegy Phenom II 710-et, meg egy HD4850 512-es VGA-t, akkor már el is éred a keretet kb.
vzsryl: nem az egész gépre van 140-165k? A monitor még külön van?
-
-
válasz
bit_vector #27625 üzenetére
Jónak tűnik, persze, attól függ, mi mennyibe kerül.
Kingston RAM nem rossz, bár vannak benne hibás darabok.
1 T HDD helyett inkább egy 320 + 640? Gyorsulna a rendszer, és biztonsági szempontból sem elhanyagolható.
Az a táp nagy ehhez a géphez. Akár egy 450-es Corsair is elég lenne, ha nincs komolyabb tuning.
CM 590 milyen árban van? Mert, lehet, hogy a 690 most olcsóbb. -
válasz
gabo89 #27650 üzenetére
Ez mondjuk érdekes.
3 gépet szereltem ilyen memóriákkal az elmúlt egy évben, és mindegyikben 1066-on mentek 5-5-5-18-ban, ami eléggé CL5. Igaz, alapból kaptak +0,1-0,2V-ot, de azt ajánlják az 1066-os DDR2 modulokhoz.
Sőt, az enyémek +0,3V mellett 1150-et mentek teszt idejére CL5 mellett.Bár, az igaz, hogy azok közül kettő 2*1 gigás volt. De az egyik 2*2048-as...
-
válasz
bublee #27648 üzenetére
Kingmax 2048 MB 1066 az CL5-ös, de nézhetsz 800 CL4 memóriát is, kb ugyan olyan gyors.
Egy Phenom II 710 sokkal jobb, mint egy E5200, vagy akár E7200. Tuningban meg van olyan jó, mint az Intel. AMD gyári procihűtők nem rosszak, alapon halkabban, mint az Intel gyárijai.
Intelnél teljes foglalatváltás lesz a teljes középkategóriában (felsőben már megvolt az i7-tel), egyelőre úgy néz ki, hogy az LGA775 csak a low end kategória foglalata marad valameddig.
De sem az i7, sem az érkező i5 nem kompatibilis az LGA775-tel. -
válasz
Redbullking #27635 üzenetére
Csak ne onnan. Legalábbis engem kábítottak rendesen 3 hétig, mire végül megküldték, amit rendeltem...
-
Tőlem nyugodtan vehetsz 3*2 GB memóriát is, csak egyrészt az az 1333 Mhz-s modul nem véletlenül annyi, amennyi, (lassabb, de tuti nem gyorsabb, mint az 1066-os DDR2), másrészt meg nem AMD-s rendszerbe való. Nem menne vele a Dual Channel, ami azért nem elhanyagolható. Ha 6 GB ramot akarsz, akkor kell egy 2*2048-as, + 2*1024-es KIT.
akkor vegyél egy egy terrás Samu-t, meg egy 640-es WD-t. És ghostolhatsz kedvedre. Egyébként, mit ér egy Ghost file, ha a 1,5 terrás vinyó egy az egyben hal meg, vagy esik szét silány minősége miatt? Akkor már inkább 2, jobb minőségű cucc. Igaz drágább.
-
válasz
vzsryl #27592 üzenetére
Meg az OCZ memória TriChannel KIT volt, ami inkább i7-be való. Mit kezd 3*2GB-vel egy AMD-s lap? Kezeli, de a DC felejtős.
A monitor nem annyi, hanem kb. amennyit írtál, mert a terméknévhez az egy sor szünet utáni ár tartozik mindig.
HDD-ből lehetne egy 320-as, + 640-es, vagy 2 640-es akár. Ha nagyon spéci cucc kell, akkor 2*640 RAID.
Hangkártya nem tudom nem-e a kódolásokhoz kellene.
Táp lehet egy Corsair 520HX is.
TV tunerből inkább Leadtek, és min. 10k körüli ár passzolna a gépbe. Ajánlom a Leadtek PxDVR3200 H-t, nekem nagyon bejön, igaz, az már 24k. De a hardveres mpeg2 kódolás jó dolog nagyon, ha valamit fel akarsz venni.
-
válasz
Johnyy #27569 üzenetére
De a VGA-hoz adnak DVI - D-SUB átalakítót. Tehát az összekötés nem lesz probléma.
Kicsit haldoklik a PH! szerver. Szerintem most mindenki hasonlóan szív. Néha megesik. Mostanában többször.
syl5: 9600 GT-vel tuti nem fog a GTA4 fullon menni. Nekem 8800GTS 512-vel megy 1280*1024-en közepesnél kicsit erősebb felbontáson élsimítás nélkül. Igaz, nálam a proci is limitál rendesen. Az integrált VGA-val mit szeretnél kezdeni? -
válasz
Johnyy #27565 üzenetére
1280*1024-re a 4830 teljesen ideális. Felette már annyira nem feltétlenül. Ott már nem vinne mindent highon. (Kivéve Crysis, és GTA4, ezeket 1280*1024-ben sem viszi maxon.)
Alapon az Intel talán kicsivel jobb. A P31-DS3L lap tökéletes E5200 alá, nem lenne előnyöd a P43-ból. Felesleges. Főleg, ha nem is lesz tuning.
-
válasz
CsíkosMókus #27422 üzenetére
Ha 20k-ért tudsz Phenom 9550-et szerezni, akkor nem kérdés. De valóban, a 2 proci azért nem egy kategória.
-
válasz
MaddeNNNN #27414 üzenetére
Ezt így most fejből nem tudom. A gyártó oldalán tudsz utánanézni, hogy a lap milyen procikat támogat, milyen BIOS verzió tudja az adott procit kezelni.
Persze, attól is függ a dolog, hogy az adott lap mennyire új, és milyen BIOS-sal szerelték.A HONLAP szerint, az FA BIOS a rev 2.0-ás lapoknál támogatja az összes jelenlegi Phenom II-t, ahogy nézem. A rev 1.0-s lapok viszont csak az F5-től kezdve.
Az, hogy melyiket kapod, elég kérdéses. -
válasz
FireKeeper #27372 üzenetére
"megfelelő mennyiségű szerencsével akár bekapcsolhatod a negyedik magot is"
Azzal a lappal nem hiszem. Vagy abban már benne van az ACC opció? Mert régebben csak a 790GX lapok sajátja volt.
"azért írtam a tuningot, az 1333-as ramok általában mennek 1600-on, vagy tévedek? 1600 alatt tényleg semmi előnye nincs a ddr3-nak a ddr2-höz képest."Az 1333 CL7-es modulok tuti mennek 1600 CL9-ben. De annak mennyi előnye lehet vajon? 1600 CL7 már kicsit gyorsabb, mint a DDR2 1066 CL5. De játékokban ebből nem érezni semmi szignifikáns gyorsulást. Szintetikus tesztek meg minek?
-
Egy kis laza tuning nem okoz garanciavesztést, ha jól tudom.
Persze, ha visszaviszel egy izzó széndarabot, hogy ez volt a proci, de valamiért meghalt, akkor azért nem fogják cserélni.
Mivel ugyanaz a 945, meg a 955 csak órajelben más, simán járathatod a 945-öt a 955 órajelén, semmi baja nem lesz. Garancia is marad.De egyelőre még erősen kétlem, hogy kevés lenne alapon.
-
válasz
intuicio #27331 üzenetére
Majd még 2 giga RAM-ot teszel hozzá az év folyamán, és nagyon jó lesz. Az még látványosan fog gyorsítani a rendszeren.
Tuningolni meg ráérsz megtanulni. Nem most lesz rá szükséged, hanem majd csak később. Van rá időd, nem kell elkapkodni, majd csak szépen lassan. Meg BE Phenomokat lehet program segítségével húzni. Így még egyszerűbb lehet. -
válasz
vzsryl #27326 üzenetére
"720 3 magja majdnem olyan erős, mint a Q8200 4 magja"
Azért ez szigorúan csak játékra igaz. Másban, alap órajelen a magok számának megfelelően skálázódik a két proci.
skulll: valamelyik külföldi lapon olvastam, hogy a X4 810 nem igazán volt tuningbarát a szabad szorzóállítás hiánya miatt. Majd akkor lesz jó vétel az X4 8xx, ha lesz belőle BE változat. Addig a Phenom II 720 BE + tuning. Sok tuning.
-
válasz
intuicio #27312 üzenetére
Végül is a Q8200 is elég lesz játékokhoz elég sokáig. Tuningolni viszont legalább alapszintem tanulj meg hozzá. Az a lap teljes mértékben partner hozzá. Nagyon egyszerű húzni vele a procit.
Ha nVidia fan vagy, akkor vegyél nVidiát. 45k-ért nem rossz az a SP216-os cucc sem. -
válasz
intuicio #27307 üzenetére
A gondolat jó, az időzítés szerintem rossz.
Lap jó, megbízható, régi, de stabil darab. Kár, hogy kifutó modell kezd lenni az egész LGA775...
Proci nem rossz, de játékban nem lesz előnye a Phenom II-vel szemben, ráadásul tuningolni nem lehet úgy, mint a korábbi Core2 procikat, vagy a Phenom II-t, és drágább, mint egy 720BE. Szerintem nem ideális választás.
RAM jó.
VGA jó, és Radeon párti vagyok, 50k körül én 4870 1 GB verziót keresnék, abból is a Vapor-X-es cuccokat, vagy a Sapphire Toxicot.
HDD-ből inkább 640GB-os AAKS.
DVD jó.
Táp inkább Gigabyte Superb 460, vagy Corsair vx450. -
Kingmax memóriák jók. Nincs rájuk sok panasz. Nem az elit kategória, de a noname cuccok felett van jóval, és az ára is baráti.
Az az ASUS sem lehet olyan rossz lap, ha olyat akarsz, akkor vedd azt. Nem hiszem, hogy csalódnál benne.
Táp elbírja, bár proci + VGA tuningot nem nagyon terveznék vele komolyabban. Ha ez a cél, akkor valóban inkább 520HX. -
válasz
Crockoo #27274 üzenetére
ITT vannak fogyasztás adatok. Tanulmányozd át őket. Meg akár a teszteredményeket is.
Azt vedd figyelembe, hogy az értékek a TELJES RENDSZER fogyasztására vonatkoznak.
RAM témában: attól, hogy az XP csak 3,25 GB-t fog látni kb. a 4-ből, nem jelenti azt, hogy lassabb lesz. A DC ugyanúgy fog menni, és a sebesség is megfelelő lesz. Ezek nem az XP-től függő paraméterek.
-
válasz
vzsryl #27265 üzenetére
Köszi.
Ezt még nem is láttam. Nem rossz a cucc. 200 dollár az itt akkor 200 euro, plusz még kisker haszon.Ha ez alapján megyünk, akkor úgy 60-65k közé tehető majd az újdonság. Illetve a - mondjuk - pletyka szerint 25%-al gyorsabb, mint a QX9650. A Q9650 83k iPononon jelenleg.
Érdekes. Na, majd meglátjuk. Minden esetre, ha a vásárlóközönség rájön, hogy már nem éri meg LGA775 procit venni, de az i7 még drága marad, akkor lesz egy olyan időszak, ami jót tehet az AMD-nek. Core2 már nem, i5 még nem, AMD igen. De majd kiderül, mi lesz. Mozgalmas Q3-4 elé nézünk úgy érzem.
Persze, ez jó nekünk. Részemről ne győzzön egyik cég se. Ha az egyik konkurens nélkül maradna, akkor árverseny vége, mi meg szívunk.A linkelt cikkben az alaplap képén mi az a csatlakozó a DDR3 foglalatok alatt közvetlenül?
Aktív témák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- Crosshair VII Hero + 5800X3D + Le Grand Macho RT + Crucial Ballistix 2x16GB 3600 CL16 DDR4
- Gamer PC - i5 12400f, RTX 2080 S és DDR5 16gb RAM
- ELADÓ workstation - 3x RTX 2080 Ti, i9-10940X, egyedi EKWB vízhűtéssel
- Új! 2025-ÖS 10 Magos DDR7 DLSS 4.0 RTX 5060 TI 8GB Gamer PC 14. Gen I5-14400 16x4.7Ghz 1TB SSD 32GB
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E756 - i5-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" HD I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest