Aktív témák
-
-
vzsryl
nagyúr
válasz
kelzsoca #43073 üzenetére
Mint ahogy írtam is, én nem ajánlok használt cuccot, mert nem vagyok jártas a dologban. De van olyan fórumtárs, akinek a tanácsát meg lehet fogadni ebben a témában. Ha nekem ajánlana használt alkatrészt pl Steve-0, akkor biztosan megfogadnám.
(#43077): Na, ennyit akartam elérni. Tehát ne írd, hogy itt nem ad senki használt cuccos tanácsot, hanem egyszerűen csak ugorj át a kérdésen. Ilyen esetekben én is mindig így tettem.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
kelzsoca #43067 üzenetére
Lehet azt a használt alkatrészt okosan is ajánlani. Mondjuk én még nem ajánlottam használt cuccot, mert egyszerűen nem vagyok jártas a dologban, de attól még vannak itt megbízható kollégák, akik tudják mi a stájsz.
Amúgy amíg nem egy moderátor vagy házigazda mondja azt, hogy a topicban nem szabad használt dolgokat ajánlani, addig sztem. ne jelents ki ilyet, hogy "Itt használt holmit nem ajánlunk senkinek". #41203
-
vzsryl
nagyúr
válasz
#98593280 #43062 üzenetére
Nem tudom, hogy kelzsoca honnan veszi ezt. Mindig is ajánlottak itt használt alkatrészeket, ha csak arra volt keret, vagy az volt a kérdező kívánsága. Pl: mave13 és Steve-0 kolléga nagyon jártas a dologban, és sokszor ajánlottak használt dolgokat is. Kár, hogy mostanában már nem igazán írnak ide.
(#43063) Steve-0: Na, mire ehhez a topichoz értem, már Te is megérkeztél.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Gerisz #43021 üzenetére
Ezt felhoztam múltkor, de nem úgy jött ki a dolog, mintha nekem lenne igazam. Viszont most legalább van rá egy példám is, köszi.
Tehát a memory support list hihetősége kétségbe vonható.
Nem akarod kipróbálni egy Patriot Viper-el? És ha azzal működik, akkor azt hiszem nem irkálok mégse hülyeségeket.(#43020) hovika81: Írtam már, hogy mit javaslok.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
hovika81 #43017 üzenetére
A Black Edition KIT nincs ott az alaplap memory support listáján, de a KHX1600C9D3K3 igen. Ebből egy 2x2GB-os KIT-et vehetsz bele, kb. 30k-ért lehet kapni.
A Geil Value-k minden lappal és procival jól kiegyeznek, csak a minőségük és sebességük nem a legjobb, továbbá hűtés sincs rajtuk. -
vzsryl
nagyúr
válasz
tisztaszesz #43014 üzenetére
Olyasmi, konkrétan 2D-t.
(#43015) hovika81: Milyen lapod van?
-
vzsryl
nagyúr
válasz
tisztaszesz #43011 üzenetére
Ez egy nagyon jó minőségű és szellőzésű ház.
(#43013) lsc: Valamiért 29W-ra emlékeztem, de így még jobb.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
kelzsoca #42969 üzenetére
Igen, tuti nem lehet úgy, mert 64k-nál is többe fájna, mert az áfát + kisker hasznot is rá kéne számolni.
(#42971) RootRulez: Ugyanaz a két proci, csak a 240-nek a szorzója gyárilag 0,5-el magasabb, tehát 100Mhz-el több az órajele. Szinte semmi különbség nem vehető észre a két proci között.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
#98593280 #42960 üzenetére
"ki a fenét érdekel már egy 45eFT-os régi sok áramot zabáló DX10.1-es kártya (4890) és kit érdekel egy 55eFt-os régi - még a 4890-nél is többet zabáló - Nvidia kártya, amikor itt a DX11"
Az első azt, akinek csak a teljesítmény számít, és 45k-ja van kártyára, a 2. azt, aki elvetemült Nvidia fan.(#42961) RootRulez: Szia!
Prociból Athlon II 240-et, a többi rendben van.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
#98593280 #42772 üzenetére
Csak leírtam, hogy a PNF-nek is megvan a maga előnye. Az APN és GHN is természetesen megbízható, de azok nem 5+ éve vannak a piacon. Ismerek olyan elektroműszerészt, aki inkább marad a jó öreg PNF-eknél, THNP-knél, mert azokban jobban megbízik. És emiatt vettem PNF-et, mert tudom, hogy ebben nagyon kis eséllyel csalódhatok, továbbá én nem veszek olyan áramzabáló VGA-t, amin két 6pines csati van.
Az APN-ről olyan információm volt eddig, hogy van rajta 6pines csati, de ma a tápos topicba írta egy tag, hogy Ő épp ma kapta meg, és nincs rajta. Akkor esett le, hogy a GHN vajon miért is drágább.
Mondjuk ha van 4db molex, akkor a 2 tápcsatit igénylő kártyákat is el lehet látni árammal, csak a VGA-hoz járó átalakítón kívül még egyet be kell szerezni.Nem kötözködök veled, hanem segíteni akartam tipuka-nak abban, hogy tudja mi/hogy/merre/meddig a PNF, APN és GHN-ről. Mindegyiknek megvan a maga előnye.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
tipuka #42758 üzenetére
A hatásfoka nem a legjobb, de az egyik legtöbbet bizonyított tápszéria a desktop piacon, tehát nem rossz táp, csak nem elég modern (alacsony hatásfok, kevés kábel).
(#42759) 14adam: Szia kolléga! Először látlak itt.
(#42762) ShellKretor: A hatásfok az egy dolog, az előbb le is írtam a PNF előnyét, a megbízhatóságot. Az APN-en nincs 6pinás csati.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
kelzsoca #42662 üzenetére
Az közép kategóriás Intel árán AMD csúcsot lehet kapni, tehát össze lehet hasonlítani, mivel egy árban vannak. Csúnya is lenne, ha 1-2-3 árkategóriával feljebb találhatóval lenne összehasonlítva az AMD. Azzal kell összehasonlítani, ami ugyanannyiért van.
A Phenom II 965 jelenleg az E8400al és a Q9400-al van egy árban, de azoknál gyorsabb. -
vzsryl
nagyúr
válasz
#98593280 #42630 üzenetére
Amikor ajánlottam, akkor még volt sima Viper-ből 2x2GB-os KIT 23k-ért. Ennyi pénzért nem csodálom, hogy ilyen gyorsan elkapkodták.
Rengeteg minőségi RAM van, amit még nem teszteltek AM3-al, de attól még ha jó áron van, akkor vétek kihagyni.(#42631): Ezt benézted. Nem az álmom. Számomra nagy visszalépés lenne egy ilyen kártya.
(#42636): "Ebben hol lesz a tesszelláció?"
Ezt hogy érted? -
vzsryl
nagyúr
válasz
#98593280 #42623 üzenetére
Ha nem működik a lapodban, és egy helyről rendeled a cuccokat, netán össze is rakatod, akkor egyértelmű, hogy tenniük kell valamit az ügy érdekében. Ha külön helyről veszed a lapot és a RAM-ot, akkor nem tudom mi a helyzet, de valszeg az eladók többsége tojna a fejedre, sajnos.
(#42626) tipuka: Nem értek a nyomtatókhoz, csak írtam egy típust, ami nekem bevált.
Sztem a LED monitor megéri az árát, bár ha ez is TN Panellel van szerelve, akkor nem túl nagy cucc. Erről inkább valamelyik monitoros topicban érdeklődj.(#42628) ShellKretor: A "Nagy RAM-os topic"-ban biztosan több infóval tudnak szolgálni.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
barna921 #42619 üzenetére
alaplap: ASROCK M3A770DE 15.188 Ft
proci: AMD Phenom II 955 3.20Ghz AM3 BOX Black Edition 34.840 Ft
memória: PATRIOT 4096Mb DDR3 1333Mhz Viper KIT 23.513 Ft
ODD: NEC AD-7243S fekete 5.699 Ft
HDD: SAMSUNG 500GB 7200rpm 16MB SATA2 HD502HJ 12.550 Ft
VGA: POWERCOLOR AX5750 512MD5-H PCIE 30.425 Ft
ház: GIGABYTE Luxo X142 6.766 Ft
táp: FSP FSP400-60APN 9.588 FtÖsszesen: 138.568 Ft, árak ipon.hu-ról. Az új monitorhoz majd kellhet új VGA is, a jelenlegihez viszont bőven elegendő lesz a HD5750 is.
(#42620) ShellKretor: Ezeket valamelyik nagyobb AMD-s gurutól kérdezd meg, mert ennyire nem vagyok jártas a dologban.
Nem hallottam, hogy a Patriot jó-e benne, de ez nem számít túl sokat. Ha a Kingmax-ot ezekkel a lapokkal tesztelik, akkor ezentúl csak ezeket a hűtés nélküli, gyengébb minőségű chipekkel szerelt RAM-okat ajánljuk? Vagy mire akarsz kilyukadni?
A "gigák szeretik a kingmaxot" az LGA775-el jött be a divatba, mert ott tényleg ez volt a helyzet. Az "asusok szeretik a kingstont" meg még sosem hallottam, olvastam.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
sdavidliver #42617 üzenetére
Másik topicba már leírtam. Annyit számít, hogy a HD4870 memória sávszélessége jóval nagyobb, de majdnem feleslegesen, mert a kártya összességében alig gyorsabb. Tehát a HD5770 memória sávszélessége elegendő, csak egy kicsivel több kellene legyen, és akkor már hozná is a HD4870 teljesítményét.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
#98593280 #42615 üzenetére
Nem hiába, persze. De egy alaplap+proci páros nem csak a support listben szereplő RAM-okkal mennek jól, sőt még olyan is előfordul, hogy a lista szereplőjével képtelen együttműködni. Kiindulási pontnak jó, és nincs is azzal probléma, ha az ember megfogadja, tehát ebben igazat is adok neked. Viszont figyelembe kell venni azt is, hogy 23k-ért ez a Patriot Viper nagyon jó vétel, és nagyon kicsi rá az esély, hogy probléma lesz vele. Én ezt venném, de természetesen jó választás a Kingmax is, csak azzal a tuningot nem szabad nagyon erőltetni, mert általában nem bírják túl jól.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
sdavidliver #42611 üzenetére
Igen, de ettől függetlenül alig van lemaradva teljesítményben a HD5770, linkeltem is tesztet. Ha a DX11 nem érdekel, akkor vedd figyelembe azt, hogy a HD5770 olcsóbb, és sokkal kevesebbet fogyaszt. Ha találsz HD4890-est hasonló árban, akkor az már megéri az árát, mert az kb. 20%-al elhúz ezektől a kártyáktól, ami Full HD-ben bizony jól jöhet, viszont a HD4870 5-6%-os előnye jelentéktelen.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
sdavidliver #42607 üzenetére
Persze, hogy jó, mert sebességben nagyjából hozza a HD4870-es szintjét, és ezt teszi úgy, hogy modernebb és sokkal kevesebbet fogyaszt, terheléstől függően 50-100W-al kevesebbet.
Ezt a cikket olvasd el, és alaposan nézd meg a teszteredményeket.Szerk. (#42611): Igazad van, kicsit benéztem a dolgot, elnézést.
(#42608) barna921: Oké. akkor már csak egy konkrét, teljes keretre van szükségem, és a monitorod felbontásának ismeretére.
(#42610) Thewi: Megkapsz mindent. Ha mégsem, akkor az sem direkt történik, tehát ha szólsz nekik, akkor sztem elhozzák neked. Korrekt webshop, nem az a lehúzós fajta, nem is érnek rá lehúzni az embert.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
sdavidliver #42605 üzenetére
-
vzsryl
nagyúr
válasz
barna921 #42603 üzenetére
Hali!
Az E8500 nagyon rossz ár/érték arányban. 35k-ért már lehet kapni AMD Phenom II 955-öt, ami 4 magos, és keresztbe lenyeli az E8500-at ha 2-nél több szálat használsz.
Ha érdekel az AMD-s konfig, akkor összedobok neked valamit, de Intel LGA775-ös konfigot ennyi pénzből biztos nem dobok össze, mert úgy érezném magam, mintha átvernélek. -
vzsryl
nagyúr
válasz
errorcode06 #42597 üzenetére
Jó lesz a kártya, kötheted majd CF-be is. Csak legyen mellé egy minőségi 600W-os táp is, pl Enermax.
Jó Full HD-s monitorok:
SAMSUNG 2494HS 57.247 Ft
BENQ V2400 Eco 58.162 FtMinden LCD monitor elkezd homályosodni, ha nem natívban használja az ember, de ha nem túl kicsi a felbontás, akkor nem olyan vészes.
Annyi színt képes megjeleníteni.
(#42598) tipuka: Nekem van egy HP Deskjet F4210, és teljesen meg vagyok vele elégedve. Nyomtatókból HP-n kívül mást nem vennék.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
errorcode06 #42595 üzenetére
Elvileg nem kell aggódnod. De ha gyengébb képességű kártyát veszel, akkor nem fogja vissza túlzottan az x8.
CF bridge-t kapsz elvileg minden CF képes kártyához. Én pl kaptam a HD4850-hez (amit sosem fogok használni, de van).
-
vzsryl
nagyúr
Mi köze van az USB3.0-nak a PCIE sebességéhez? Azért veszi le x8-ra, sőt sok lapnál x4-re, mert nem arra van kitalálva, hogy felső kategóriás VGA-k köss CF/SLI-be rajta. Jelenleg az Intel-nél az X38, X48 és X58 alkalmas tökéletes CF/SLI kialakításra. A P55-knél ezt még nem néztem, de biztos van ott is néhány ilyen lap, nem tudom... AMD-nél az újabb tokozású lapoknál csak a 790FX képes két kártyát is x16-ban vinni.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
PatrickStar #42578 üzenetére
Hali!
AMD Phenom II 955 3.20Ghz AM3 BOX Black Edition 34.840 Ft
PATRIOT 4096Mb DDR3 1333Mhz Viper KIT 23.513 Ft
MSI R5770-PMD1G PCIE 38.693 Ft
SAMSUNG 500GB F1 7200rpm 16MB SATA2 HD502IJ 11.775 Ft
GIGABYTE GZ-X5 Fekete 10.254 Ft
FSP FSP400-60APN 9.588 FtÖsszesen: 128.661 Ft, árak ipon.hu-ról.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
MZsoltee #42576 üzenetére
Nekem az a problémám, hogy lassan az lesz bemagyarázva itt, hogy a lassabb dolgot vegye az ember, amikor abban az árban van egy jóval gyorsabb is. DX11, meg kis fogyasztás ide vagy oda, a HD5670 nem éri meg az árát. Kb. 20k-t érzek érte reális árnak, de hát az újdonságot mindig meg kell fizetni...
-
vzsryl
nagyúr
válasz
anor1977 #42560 üzenetére
Szia!
Tuningolnád is?
AMD Athlon II X4 620 2.60Ghz AM3 BOX 21.737 Ft (4 magos. Tuningolni kellene kb. 3,5Ghz magasságáig, és akkor nem lesz CPU limit sehol.)
AMD Phenom II 720 2.80Ghz AM3 BOX Black Edition 27.670 Ft (3 magos. Ezt is tuningolni kellene, de ezzel már egyszerűbb a dolog, mert szorzóemeléssel is lehet húzni.)
AMD Phenom II 925 2.80Ghz AM3 BOX 31.057 Ft (4 magos. Ennél is kicsit bonyolultabb a tuning, de azonos órajelen és 4 magot használó játékokban erősebb az eddigieknél.)
AMD Phenom II 955 3.20Ghz AM3 BOX Black Edition 34.840 Ft (4 magos és szorzózármentes, tehát egyszerű vele a tuning, de ennek már az alapórajele is elegendő minden játékhoz.) -
vzsryl
nagyúr
válasz
#98593280 #42530 üzenetére
A Dirt 2 egész jól játszható vele, de ez el is várható egy Radeon-tól. Viszont a keményebb játékok már nagyon megfogják, ha mindent high-ra állítasz, és még élsimítást is kapcsolsz.
A Crysis-os teszttel most azt akartad bizonyítani, hogy egy 15k-s VGA is elegendő a lebutított formájában lévő akadásmentes futáshoz? Mert akkor ennyi erővel felesleges lenne a 30k+-os VGA tartomány. Minden kb. 15k fölötti kártya képes az összes játékot akadásmentesen futtatni, persze jól agyon butítva... A HD4770 1280x1024-ben mindent high-ra lehet tolni 16AF mellett, és úgy is játszható, viszont a HD5670-el úgy már nem.
Az a lényeg, hogy a HD4770 DX9/10-ben kb. 20%-al gyorsabb, és ugyanannyiba kerül, tehát sokkal jobb vétel.
Ha Te a HD5670-et ajánlod, akkor tegyed, de majd szólj, hogy ugyanennyiért van gyorsabb kártya is... Van néhány előnye ennek a kártyának is, pl: idle fogyasztás, videólejátszási ficsörök és a DX11. De az utóbbit nem sok helyen lehet majd megkötések nélkül használni. 1280x1024-re természetesen elegendő, viszont a HD4770 "még elegendőbb", sőt... -
vzsryl
nagyúr
válasz
szasz1ka #42523 üzenetére
DX10.1 alatt nő az fps, viszont vannak olyan DX10.1-es kártyák, amik már alapból játékra alkalmatlanok, inkább csak a videólejátszó és konvertáló képességeit lehet felhasználni, tehát felesleges rábiggyeszteni, hogy "tessék, ez tudja a DX10.1-et vagy DX10-et vagy kutyafülit", ha azt úgyse fogod tudni kihasználni, mert játékokban még kis felbontáson is problémái vannak.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
#98593280 #42518 üzenetére
Az új dolgokkal lehet, hogy képben vagy, de attól még nem kéne ilyesmit írnod: "Azt meg gondolom azért te sem gondoltad komolyan, hogy az ATI kiadott egy vadonatúj DX11-es kártyát, amivel majd csak 640-ben lehet játszani, ez nevetséges."
Évek óta adnak ki olyan VGA-kat, amiken felesleges a DX10, vagy akár a 10.1, mert alkalmatlanok rá. Ugyanígy a HD5670 is alkalmatlan DX11-re. Tesszeláció nélkül egész jó a teljesítménye, de az árán lehet kapni HD4770-et is, ami a komolyabb játékokban simán elveri. Tesszelációval viszont igencsak gyengécske, és akkor már értelme sincs annak, hogy DX11-es.
(#42519) szasz1ka: Kb. HD3450.
(#42520) ShellKretor: :facepalm:
-
vzsryl
nagyúr
válasz
#98593280 #42509 üzenetére
1db: Battleforge, Stalker COP, Dirt 2.
De ez nem is számít. Az számít, hogy a tesszeláció rettentően erőforrás igényes, tehát minden DX11-es kártya teljesítményéből levesz min. 20%-ot (sokszor akár 50%-ot is). Mivel a DX11 egyetlen látványos sajátossága a tesszeláció, és annak az alkalmazásával már biztosan túl lassú lesz a HD5670 normális felbontás mellett, ezért úgy vélem, hogy DX11-re alkalmatlan kártya."Azt meg gondolom azért te sem gondoltad komolyan, hogy az ATI kiadott egy vadonatúj DX11-es kártyát, amivel majd csak 640-ben lehet játszani, ez nevetséges."
Úgy látom nagyon nem vagy képben a dolgokkal. Még fog is kiadni az ATI, pl: HD5650, HD5500-es széria stb...
Ugyanígy kiadott DX10-re alkalmatlan kártyákat is, pl: HD3450, HD4350 stb...
De ez vonatkozik az Nvidia-ra is, pl: 8400GS, 9400GT stb...
Egyébként a 640x480-at én sem gondoltam komolyan, ezért is használtam az "alkalmatlan" szót. -
vzsryl
nagyúr
válasz
#98593280 #42495 üzenetére
Azt írtam, hogy DX11-re alkalmatlan, mivel így is elég lassúcska kártya, és tesszeláció mellett ebből még min. 20%-ot le kell vonni.
Egyébként a HD4770 átlagban 20%-al gyorsabb, viszont árban megegyeznek. A Batman az egy Nvidia-s, PhysX-es játék. Egyik Radeon sem brillírozik benne.
Egyértelműen jobb vétel a HD4770. Egyetlen előnye a HD5670-nek az idle fogyasztása, mert terhelés mellett alig eszik többet a gyorsabb kártya, mivel mindkettő 40nm-es gyártósorrol került le."Én nem hiszem hogy régi DX10.1-es kártyát vennék, csak azért mert kicsivel kevesebbet tud mint a legendás nagy elődök."
Hiába DX10.1-es, ha a HD5670-nek nem tudod kihasználni a DX11-es előnyeit, és DX9-10-ben meg lassabb.
"Szóval az hogy alkalmatlan, szerintem nem állja meg a helyét, vond vissza!"
Nem vonom vissza, DX11-re alkalmatlan. Esetleg 640x480-ra jó...
A HD5670 ennyi pénzért egyértelműen nagyon rossz vétel. Ha valakinek szüksége van a HD5000-es technikákra, viszont nem fontos neki a játék, akkor az várjon a gyengébb és jóval olcsóbb kártyákra.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
#98593280 #42485 üzenetére
Igen, ezt úgy mondják, hogy 80+-os. Ha valamit 85%-os hatásfokkal jellemzel, akkor az hivatalosan 80+ Bronze hatásfokú kell legyen, és nem mehet 82% alá 20 és 100%-os terhelésen.
Kis olvasni való.
A 230V-os részét ne nézd a táblázatnak, mert hibás. Kb. 2-3%-al jobb minden táp hatásfoka a 115V-hoz képest, itt viszont a Bronze-nál még rosszabb is.(#42487) kelzsoca: Valahol ott lehet, mint a HD5850, de ez most egyáltalán nem fontos. Csak és kizárólag azért írtam le, hogy mekkora a javulás 1db HD5770-hez képest, hogy tisztában legyél vele. Magyarul segíteni akartam neked. Most az engem egyáltalán nem érdekel, hogy mivel van pariban, és kinek milyen a tudása a CF-hez...
-
vzsryl
nagyúr
válasz
szasz1ka #42471 üzenetére
1. Nem vagyok jós, talán 1-2 évig még elég lesz max. beállításokra, de utána is használható lesz gyengébb beállítások mellett. Annyit pl tudok, hogy kb. 1 éve csinált egy stúdió fotó-realisztikus grafikával ellátott kis szösszenetet, és 4db HD4870-es GPU kellett az akadásmentes futtatásához.
2. Bőven elég lesz az a táp.(#42472) ShellKretor: Furmark alatt azért megkajál a HD5870CF 390W-ot. A dögök.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
kelzsoca #42454 üzenetére
Múltkor pont a HD5770 és HD5770CF közötti különbséget számoltam ki a "Milyen procit vegyek?" topicban: [link]
Amelyik játék kevésbé támogatja a CF-et, az 40-50%-al lett gyorsabb, és amelyik támogatja, az 70-90%-al.(#42455) szasz1ka: Az AVP3 biztosan jól fog futni a HD5000-es Radeonokkal, mivel remekül skálázódik benne a DX11. Még a tesszeláció is állítható erősségű lesz, tehát majd be lehet úgy lőni, hogy gyengébb kártyával is megfelelő sebességgel fusson.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
#98593280 #42384 üzenetére
Azzal egyetértek, hogy az APN sokkal jobban megéri az árát, mint a PNF, de ez a mondat ebben a formában nem teljesen igaz: "PCIE-Molex kábel is kell, ha külön tápos VGA-t akarsz rákötni, pl. 4850..."
A kártyához kap majd egy molex to 6pinás átalakítót, és akkor máris mehet rá a PNF-el. Nekem is így van megoldva a 400-assal. -
vzsryl
nagyúr
válasz
Stirbi #42287 üzenetére
Igen.
Két féle táp van:
1. Táp, védelemmel és normális erővel.
2. Gagyi, tápnak nevezett ipari hulladék, védelem nélkül.Az eurocase a 2. csoportba tartozik.
Persze a csoportokat lehet tovább bontani, de ez a lényeg.(#42288) szasz1ka: Sokkal csendesebb, erősebb és összehasonlíthatatlanul minőségibb lesz.
Egyébként milyen 400-as Seasonic-ról van szó? Mert én konkrét 400-ast nem találtam Mo-n, csak 430-ast. -
vzsryl
nagyúr
válasz
matthew95 #42185 üzenetére
Töröld a régit, lehetőleg driver sweeperrel csökkentett módban, és aztán rakhatod az újat. Ez a biztos módszer. Én próbáltam már többször is sima uninstallal, majd az új telepítésével, és úgy egyszer előfordult, hogy nem működött rendesen, ezért utána driver sweeperrel csináltam, ami be is vált.
-
-
vzsryl
nagyúr
válasz
#98593280 #42153 üzenetére
A CX400 nem alulvezérelt, inkább pont az ellenkezője. Többnél is előfordult már olyan probléma, hogy nagyon kis terheléstől is hangos szélzajt hallatott. SS350ET bél van benne, tehát a válasz igen. Eredetileg 27A@324W-ot képes leadni 12V-on, és ketté is van osztva. Tehát a CX400 esetében nem túl jó, hogy egybe van a 12V-os ág, mivel nem úgy lett tervezve az SS által. Egyébként az egyben hagyott 12V-os ág inkább 40A körül jöhet jól a folyékony nitrogénes extrém tuninghoz. De ha egy olyan táppal történik valami és nem működik a védelme, akkor ott nagyon komoly problémák léphetnek fel.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Integrator #42080 üzenetére
Nem olyan fontos, hogy legyen rajta 6pines csati, mert a kártyához mindenképp kell kapj molex-to-6 pines átalakítót. PCIE 2.0-ás kártyák nem léteznek. PCIE 2.0-ás az alaplapi csatlakozó lehet, és azért 2.0-ás, mert gyorsabb a buszsebessége, mint az 1.1-esé. Ennek semmi köze a tápellátáshoz, mert a PCIE csatin fix-en 75W tud átfolyni, de a 70W-nál többet fogyasztó kártyák már kapnak külön tápcsatit.
Egyébként a mai tápokon már van legalább 1 db 6pines csati. -
vzsryl
nagyúr
válasz
Integrator #42077 üzenetére
"akkor nem nézegetek áramzabáló 450-500W-os tápokat."
A táp egy vesztességgel üzemelő feszültségátalakító. Maga a táp nagyon keveset fogyaszt pl: venti ~2-3W.
Ha pl veszel egy 80%-os hatásfokkal rendelkező 400W-os tápot, és a géped terhelve kér tőle 200W-ot, akkor a konnektorban 200/0,8=250W-os fogyasztást mérhetsz. Az 50W-ot pedig a táp ventijének kell elhűtenie. De vannak 80+ Bronze, Silver és Gold tápok, melyeknek 85+, 88+ és 90+-os a hatásfokuk, tehát a 200W-ot fogyasztó géppel a konnektorban 235, 227 és 222W-ot mérnél. De 230V-on ezeknek a tápoknak ideális terhelés mellett, még sokkal jobb is lehet a hatásfokuk, akár a 95%-ot is elérheti, ahol már a 200W-ot zabáló gép a hálózatból 210W-ot venne ki. -
vzsryl
nagyúr
válasz
mdraco #41810 üzenetére
Inkább a gigabyte SuperB460W.
(#41811) fefe007: Szia!
Szinte biztos, hogy az első bekapcsolásnál pukkan egyet a táp, és elbúcsúzhatsz a 200k-s konfig nagy részétől.
Ha már 200k-t szánsz egy gépre, akkor nehogy már a tápon spórolj, ráadásul ennyit. Tessék normális minőségű tápot venni. Nem a 400W-al van a baj, hanem a HKC-vel, ami egy hulladék. A felét se adja le annak, ami rá van írva, és még védelem sincs benne, továbbá olyan feszeket ad az alkatrészeknek, hogy brutálisan csökken az élettartamuk.
Vegyél legalább egy 350-es FSP-t, még az is olcsóbb, mint ez az ajtókitámasztó, de sokkal erősebb, és minden védelemmel fel van szerelve.
Ha többet szánsz rá:
FSP 400PNF
FSP 400-60APN
FSP 400-60GHN
Gigabyte SuperB460W
Corsair CX400
FSP Everest 400W
Enermax Cyclops 405W
Enermax ECO80+ 400W -
vzsryl
nagyúr
válasz
mdraco #41805 üzenetére
Az Sirtec egész jó konstrukció. A PNF-nél magasabb a hatásfoka, és több csatlakozó is van hozzá. Az APFC nem jobb a PPFC-nél.
szerk.: Na, ha van ugyanannyiért Gigabyte SuperB460W, akkor az még jobb választás. FSP 400-60GLN bél található benne. Esetleg ha van FSP 400-60GHN vagy 400-60APN, akkor azok még jobbak.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
szasz1ka #41737 üzenetére
A régi Blue-d még valószínűleg lassabb, mint a Black-ed lesz, tehát teljesítménybeli romlást nem fogsz tapasztalni. Az újabb, 500GB-os tányérral szerelt Blue-k viszont már jóval gyorsabbak ezeknél.
Ezek vannak 500GB-os tányérral szerelve:
WD5000AAKS-00M9A0
WD5000AAKS-00D2B0
WD5000AAKS-00V1A0 -
vzsryl
nagyúr
válasz
attosz1120 #41704 üzenetére
Valamilyen 780-as, de inkább 785G-s lap.
(#41705) kelzsoca: Így van! Az SS remek ventivezérléssel látja el a tápjait, csak a Corsair kontárkodik bele a címkegyárukban.
(#41707) szasz1ka: Stílusos kis házikó, és a HDD-ket kellőképpen hűvösen tartja, de sajnos a CPU és chipset rohadtul melegszik ebben a házban, kb. 10fokkal melegebb, mint egy hasonló kategóriájú kuckóban.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
#98593280 #41513 üzenetére
Mivel benne van a nevében a "Bronze", ezért egyértelmű, hogy 110V-on 20-50-100%-os terhelésnél 85% felett kell legyen a hatásfoka, ami 230V-on kb. 87+ jelent, tehát ideális keresztterhelésen akár 90%-ot is meghaladhatja.
Az ipon-on nem ír semmilyen 80+-t, meg 85+-t sem, tehát nem értem most mi a probléma. [link] -
vzsryl
nagyúr
válasz
#98593280 #41500 üzenetére
"az Enermax a gyengéje"
Azzal sosincs gond, mert a legjobb gyártó, csak a max 200W-ot fogyasztó géphez felesleges az 500W-os. Bőven elég egy PRO82+ 385W is.(#41501) kelzsoca: "ha már annyira márka akkor Corsair (Seasonic bél) de ebből csak flame hullám lesz megint, tehát mind1."
Nem flame, de a Corsair sehol sincs, csak rontanak az egyik legjobb tápgyártó belein. Az SS-el minden rendben van, szorosan az Enermax mellett van minőségben, de az általuk megadott specifikációkon nem kéne változtasson egy címkéző cég.
Példák:
-ventivezérléses gondok a VX/HX450-nél, HX520/620-nál, TX650-nél stb...
-Felülspecifikált teljesítmény pl: a CX400-nál, ami valójában 350-es SS bélt kapott és 12V-on 27A-t képes leadni és nem 30A-t, ahogy Corsair rápingálta. De ugyanez a helyzet a VX450-el is, csak 400-as bélről van szó. -
vzsryl
nagyúr
válasz
#98593280 #41366 üzenetére
Én azt tudom konkrétan, hogy az OS tud működni a nem használt magokon. De írtad, hogy inkább a 3. és 4. mag volt jobban leterhelve, tehát nagy valószínűséggel azokat a magokat használták a játékok. Ha valamelyik játék mind a 4 magot komoly mértékben kihasználja, akkor az vagy tud 3-4 szálon is futni, vagy PhysX-es, és az megy külön egy magon. Mivel Radeon-od van, ezért az utóbbira is biztos volt példa.
A prioritást az OS szabja meg, és ebből arra következtetek, hogy saját magának foglalja le az első magokat. -
vzsryl
nagyúr
válasz
Blackdeath #41074 üzenetére
Üdv!
Jobban jársz az i5 750-el, sokkal jobban.
Tápból pedig inkább azokat javaslom, mint ShellKretor, de Gigabyte superB460W helyett inkább FSP 400-60GHN-t javaslok, mert annak nem voltak kondi problémái. -
vzsryl
nagyúr
válasz
picur220 #40828 üzenetére
"Miért, ha lehet 65W-os 4magos, akkor a 125-ös 6-os sem elképzelhetetlen..."
Normális órajellel elképzelhetetlen.
A négymagos, 65W-os 2,2Ghz környékén jár, és nem Phenom II, hanem Athlon II. A Thuban az egy hatmagos Phenom II lesz. Továbbá a Phenom II 965 fogyasztását is csak úgy tudták leszorítani a 140W-os TDP-ről 125W-ra, hogy új steppinget adtak ki belőle, és az a proci még csak négymagos. Ha egy hatmagos Phenom II normális órajelen jár ahhoz, hogy elegendő legyen pl játékokhoz, akkor biztos, hogy nem vihető le a fogyasztása 125W alá, sőt még a 140W is nagyon csisszes lesz. -
vzsryl
nagyúr
válasz
tomamd #40633 üzenetére
De melyik? Mert nagyon nem mindegy. Pl a GPS édeskevés, mert 12V-on csak 360W-ot ad le, tehát már valszeg játékok alatt is lekapcsolna a védelme, de ha ráengednél egy CPU meg egy VGA stressztesztet, akkor biztosan azonnal leállna.
Pontos típust írj, ha belefér leolvashatnád az oldaláról, hogy 12V-hoz hány Amper, esetleg Watt van írva. -
vzsryl
nagyúr
válasz
#98593280 #40613 üzenetére
Csak AMD chipset-es lapot ajánlok AMD-nél, ha nem gond.
És ennyi pénzből nem jön össze egy normális lap ipon-ról, máshol meg most nem néztem, mert lusta vagyok.
MÁS: Nem szoktalak cseszegetni, és én most is írtam árat meg beszerezhető helyet.
(#40615) Himym: Jónak tűnik: [link]
-
vzsryl
nagyúr
válasz
kelzsoca #40595 üzenetére
Még annyi se talán: ph-s teszt
De nem tudom, hogy ez konnektor felőli vagy beleszámolták a táp hatásfokát.(#40598) TB: Nem, nem elég hosszúak a kábelei, csak 45cm-esek, tehát hosszabbítókat kéne vegyél, ha alsótápos házba raknád.
(#40599) kelzsoca: FSP 400-60GHN-t kérdezett, és nem CX400-at.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
kelzsoca #40592 üzenetére
Játék alatt alig terheled le a legnagyobb fogyasztót, a procit, tehát ott tényleg jóval kevesebbet eszik, továbbá még a HD4670 sem fogyaszt 65W-ot olyankor, inkább 50w környékén marad. Egyszer küld rá a Prime95+Furmark-ot. Ha húzva van a procid (gondolom igen), akkor sztem. meglesz a 240-250W konnektorból.
A HD5850-el lenne játék alatt kb. 250W konnektorból, és stressztesztek alatt kb. 300W. -
vzsryl
nagyúr
válasz
kelzsoca #40587 üzenetére
A Te konfigodban csúnya lenne, ha meleg levegőt fújna ki. Először is az egész géped mindenestül max. 200W-ot fogyaszt (konnektorból kb. 240-250W), tehát kb. 40-50%-ban (itt a legmagasabb a táp hatásfoka) terheled le a 400-as SS bélt full terhelésen. Másodszor pedig az alsótápos ház miatt nem is szabad túlzottan melegednie, mint ahogy azt írtad is.
Aktív témák
- Ryzen PC / Ryzen 7 8700 / RX 6900XT / 32GB DDR5 / 1TB Nvme
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- Crosshair VII Hero + 5800X3D + Le Grand Macho RT + Crucial Ballistix 2x16GB 3600 CL16 DDR4
- Gamer PC - i5 12400f, RTX 2080 S és DDR5 16gb RAM
- WORKSTATION - 3x RTX 2080 Ti / i9-10940X / 128gb RAM / egyedi EKWB vízhűtés
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest