Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
spiky03
veterán
Ez tegnap jött velem szembe a YouTubeon
linkKinek mi a véleménye róla?
-
Zsüll
tag
Sziasztok. Egy film, aminek szerintem nagyon jól eltalált hangzásvilága van:
The Creator 2160p TrueHD.Atmos.7.1 -
Tibcsi2000
csendes tag
Üdv!
Az új Dune 2021 film kiváló így is úgy is! :) -
Saughassy
aktív tag
Csodálkozom, hogy nem szerepel itt a Blade Runner 2049. Tegnap néztük meg, eléggé lehengerlő mind a térhatás, mind a mélyek tekintetében és emellett mint filmzene is rohadt jól sikerült.
Film közben először azt hittem huzatos a szoba, aztán rájöttem, hogy az új sub kavarja a levegőt térdmagasságban. :)
-
PuMbA
titán
Biztos
Egy ideje népszerű például a "forró" mixelés és keverés, amit gerg221 által linkelt a 28-as hozzászólásban a Hobo: Lassú vonat albumon is hallhatsz. A vokál rohadt hangos, a hangszerek is hangosak, minden hangos, szóval rossz. Ez pedig egy régimódi, lágy keverés. Ugye mennyivel másabbul szól? Szellős, laza, távolabbi hangzás, nem pedig egy összenyomott mindent az arcodba hangkavalkád.
-
PuMbA
titán
-
törölt tag
Gyorsan végigpörgettem a gyűjteményemet, és a mostani zenealbumok közül nagyon kevés példát tudnék megemlíteni, ami tényleg jól szól. Nem is tudom, hogy ez minek tudható be, csak tippelni tudok, talán a sok digitális utómunkának. Ahhoz tudnám ezt a jelenséget hasonlítani, amikor szinte többnyire ma már csak digitális filmtechnikát használnak, és 35 mm-es film csak elenyésző mennyiségben készül.
Amikor Zsigmond Vilmos operatőrt megkérdezték, hogy mi a véleménye a digitális filmrögzítésről, azt nyilatkozta, hogy nem szereti, mert nem adja vissza, elveszti a film a hangulatát.
Talán itt is hasonló a helyzet. A mostani zenei felvételek olyanok, minthogyha elveszítették volna a zeneiségüket, a természetességüket, legalábbis a régebbi felvételekhez képest.
-
univerzita
addikt
Nekem nagyon bejött a Húzós éjszaka az El Royalban. Most néztem a bővített Vízi világot ( már magyar 5.1-el). Kár hogy a fórumtársak főleg a hardverel foglalkoznak és a filmek hang élményről nem. Tudom sokan a magyar szinkront csapni valónak vélik de szerintem van azért néhány jó kivétel. Néztem a Hateful Eight magyar DTS MA - val, tetszett. A helyesírásét elnézést ( nem magyar a anyanyelvem)
-
törölt tag
Éppen a héten leltem rá talán a világ egyik legjobb minőségű felvételére, ahol egy amerikai gospel zenekar énekel. A kb. 2600 db flac gyűjteményem közül az alábbi szól a legjobban, legalábbis megítélésem szerint.
Zene címe: The Fairfield Four - These Bones (1997)
Zene stílusa: country
Teszt jellege: sztereó tér, énekhangok
Javasolt formátum: CD
Minta: [link]Az öreg mély, rekedtes hangja valami elképesztően nagy térben szólal meg, nem semmi egy felvétel.
High-End Showkon is előszeretettel használják, nem véletlenül. [link], [link]
(Aki tényleg szeretné élvezni, szerezze be eredetibe, mert a Youtube ehhez most kevés lesz!)
-
törölt tag
válasz
#97950976 #20 üzenetére
Ahogy látom sajnos nem valami népszerű a topic, de most egy érdekességet szeretnék megosztani erről az albumról. Sonus Faber Aida hangfalakon tesztelték a felvételt, ami már ultra high-end kategóriába sorolható.
"A dalolós-gitározós számok már nem mutatnak újat, ezért másik korong, az elmaradhatatlan Pawnshop jazz buli kerül a lejátszóba. A bevezető jelenetnél, ahol minden jóval valóságosabban jelenik meg, mint megszoktam, és még azt is megállapítom, hogy az egyik néző vagy zenész hurutosan köhög, már újabb szuper jelzőkön töröm a fejem, aztán megszólal a zene – és megtörik a varázs. A zene kissé fakó, a dobok loudnesszesen szólnak és az egész valahogyan nem áll össze kerek egésszé. Egy világ törik bennem össze. Több mint húsz évig tévedésben éltem és azt hittem, hogy ez egy igazi jó felvétel. Pedig nem. Az Aida szintjéhez már nem elég jó. Vagyis ez így nem pontosan igaz, inkább az Aida azt mutatja meg, hogy általánosságban nem elég jó. A középszer maga. A vibrafonig még duzzogva elhallgatom, és ott feladjuk."
Idézet forrása: [link]
-
törölt tag
Film címe: X-Men - Apokalipszis (2016)
Adott rész: 01:14:35-01:17:22
Teszt jellege: basszus, surround, 3D, HDR10
Javasolt hangsáv: English DTS-HD Master Audio 7.1 vagy Dolby Atmos
Előnézet: [link] -
törölt tag
Zene címe: The O-Zone Percussion Group - Jazz Variants (2007)
Zene stílusa: jazz
Teszt jellege: sztereó tér, dinamika
Javasolt formátum: SACD (DSD128)
Minta: [link]Aki ellátogat High-End Show-ra, az akár találkozhat ezzel a zeneszámmal. Csak irigyelni tudom azt az embert!
Youtube-on sajnos itt most gyenge a minőség. -
törölt tag
válasz
#97950976 #25 üzenetére
de azt tudni kell, hogy ezek a zenék csak egy szűk réteg tetszését fogják elnyerni.
és ki nem .,. le?
nehogymár ízlésről vitázzunk, nem az a lényeg, hanem a minőség: legalábbis érje el azt a szintet ahol előjön a libabőr az emberen, ha olyan szintű rendszeren hallgatja amely megérdemli a minőségi felhozatalt...
többi nem számít!
-
törölt tag
válasz
#98221312 #27 üzenetére
Rendben, akkor ilyen következik megint.
Album címe: Hobo: Lassú vonat - Bob Dylan dalok (2018)
Zene stílusa: blues
Teszt jellege: sztereó tér, vokál
Előnézet: [link]Talán az egyik legjobb minőségű magyar hangrögzítés, amit mostanában hallottam.
Hobo hangja félelmetesen szólal meg, hidegrázósan akár ha jó rendszeren hallgatjuk. -
univerzita
addikt
Erre leszek kíváncsi [link] Főleg a hangra,de írják hogy képileg is jó.
-
törölt tag
Zene címe: Roomful Of Teeth - Allemande (2012)
Zene stílusa: vokális zene
Teszt jellege: énekhangok
Ludwig81
újonc
Sziasztok. Uj vagyok koztetek,de mar rengeteg hasznos dolgot olvastam tolletek.
Nemreg egy Samsung 55" Q6FN tv tulajdonosa lettem.. bar a bongeszo nem sikeredett a legjobbra es hianyolom a dts-t is belole. illetve vettem hozza egy samsung hw-n650 soundbart is..
normalis tv musornal pl 20-as hangon turhetoen szol, de amint elkezdek egy komoly filmet nezni ugyan azon a 20-as hangon hat brutalisan megszolal.
tamogatja a Hdmi optikai es bluetooth csatlakozast.
en edig optikai es bluetooth csatlakozassal probaltam ki.. szepen szol de nem ugy mint ahogyan a boltban szolt.. ez miert van? erre nagyon kivancsi lennek.
viszont lenne itt valami. mivel megvan a regi samsung tv is ami jack csatlakozast tamogat en kiprobaltam azzal is.. ugy hogy jack kabellal kotottem ossze.
10-es hangon normal tv musornal ugyan ugy szol mint a masik tv-nel 20-as hangon..illetve adja azt a hangot mint a boltban.
nem ismerem ki magamat a kabelek vilagaban.
tanacsokat szeretnek hogy melyik kabellal a legcelszerubb hasznalni.
illetve van e valamilyen lehetoseg arra hogy a bongeszo bovitheto legyen,illetve a tv-nel ez a dts hang..?
valami unblock vagy hasonlo
a tv kepbeallitasaval esetleg valakinek tapasztalata? azt nagyon megkoszonnem -
törölt tag
Zene címe: Dead Man's Bones - In The Room Where You Sleep (2009)
Zene stílusa: Alternatív/indie
Teszt jellege: színpadkép, sztereó tér
Javasolt formátum: FLAC
törölt tag
Zene címe: Arne Domnérus - Take Five (1996)
Zene stílusa: jazz
Teszt jellege: színpadkép, részletesség, levegősség, nyíltság
Javasolt formátum: DSD128
törölt tag
válasz
#97950976 #14 üzenetére
Nekem is tetszik, anyi hogy ha egy egész film tetszik, elhagyható a kezdőpont..tesztt jellege: szerintem csak akkor irjuk ha lényeges, pl sub, HDR, képminőség: Ne csak teszként hanem inkább kedvencként vezessük fel.. Ha oda nem irtunk akkor alapból jó hangzásnak ítéljük meg.
De referencia szint elnevezés túlzás szerintem.de más névnek nem mondok ellent.
Topikgazdaságot vállalom.#10 ctrlaltdel13: sajnos azt nem írta le, de remélem benéz a topikba és kiírja..
-
törölt tag
Köszönöm, egy kis javítás:
binaurális*
Ezek a binaurális felvételek ugye csak fül- vagy fejhallgatóra javasoltak.
Illetve lenne még egy fontos kulcsszó a teszt jellegénél, az pedig az all-in-one (együttesen).
Ezt olyan filmeknél kéne feltüntetni, ahol a kép- és a hangsáv is referencia minőségű, és a film mondjuk több formátumban is elérhető: 3D-ben, UHD-ban, Dolby Atmosban stb.
-
törölt tag
Jó ötlet volt a topik, de így nem valami átlátható az egész.
A következő formulákat javaslom.
Filmek esetén az alábbit:
Film címe: ide lehet írni a film címét gyártási évvel
Adott rész: kezdő ill. végződő időpont vagy jelenetszám
Teszt jellege: általános képminőség, 3D, HDR, basszus, surround, beszédérthetőség stb.
Javasolt hangsáv: Dolby TrueHD, DTS-HD MA stb. nyelvet feltüntetve
Előnézet: nyilvános videómegosztó linkZenék esetén az alábbit:
Zene címe: ide lehet írni a zene címét kiadási évvel, vagy albumot
Zene stílusa: rock, pop, akusztikus, jazz stb.
Teszt jellege: dinamika, részletesség, basszus, binaruális stb.
Javasolt formátum: FLAC, DSD stb.
Előnézet: nyilvános zenemegosztó linkA topik neve pedig lehetne Referencia minőségű filmek, zenék gyűjtőhelye.
Ez csak egy javaslat, nem muszáj megfogadni természetesen, de én így látom jónak a dolgot.
-
t.zolka
aktív tag
Ha sztereón tesztelgetek, akkor a Lucid Sofa Session albumokról szoktam szemezgetni.
-
törölt tag
Voixd listája:
Bolt (2008): 0:00 - 10:24
Deadpool (2016): 10:00 - 13:18
Death Race (2008): 0:00 - 4:10
Iron Man (2008): 1:18:30 - 1:24:40
Jumanji - Welcome to the Jungle (2017): bármi
Knowing (2005): 38:23 - tudni fogod
Mad Max - Fury Road (2015): 0:00 - 3:26
Oblivion (2013): 4:00 - 8:40
Ready Player One (2018): teljes chapter 2
Resident Evil - The Final Chapter (2016): 01:16:40 - 01:18:30
Serenity (2005): 8:00 - 14:50
The LEGO Batman Movie (2017): 0:00 - ameddig akarod
Transformers (2007): 39:00 - 44:50, 1:55:23 - 1:56:46
Front subokhoz Scorch Trials végén a balhé LFE mute-tal -
LógaGéza
veterán
Üdv!
Mélyre kb mindig Jennifer Warnes - Way Down Deep c. számát használtuk (persze nem YT változatban) - ha elindítod, megérted.
Dolgoztam hangtechnikusként kültéri rendezvényeken, ott az első zene amit elindítottunk mindig az Infected Mushroom - In Front of Me volt - hát YTról ez se az igazi, szerencsére FLACban elég könnyen beszerezhető. -
Khaal
őstag
Mélyeket én pl. sokáig a KISPÁLraMIX lemez első számával tesztelgettem, "Ha Az Életben (Élet a halál előtt)": A szám elején van két szép szub futam, kisebb hangfalakon nem is lehet normálisan hallani őket olyan jó mélyre vannak keverve.
Youtube link, majd rakok fel jobb minőségben részletet valahova, ha lesz időm.
-
törölt tag
Jó ötlet a topik!!
Köszönet!
-
törölt tag
Húzós éjszaka az El Royalban.
Magyar DTS-ES -
törölt tag
Üdv!
Ebbe a topikba lehet listázni jó hangzású filmeket. valamint Zenéket, Elsődleges feltétel a Flac ill veszteségmentes tömörítés valamint minimum AC-3 megléte.
Jelezni kell ha sub tesztelésre alkalmas film.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mini PC, tiny PC HP ProDesk 600 G2 i5-6500T, Fujitsu Esprimo i5-7500T
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest