Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- 3D nyomtatás
- Androidos tablet topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
-
PROHARDVER!
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
ferni
őstag
Hoztam egy kis vidám témát, vidám tartalommal......
[link]
TheVR Steelseries Prime & Prime Wireless egér teszt.
Besírtam az egérpörgetésen.....Én imádom a srácokat, napi szinten követem őket, de ezeknél mindig jót mosolygok
De a kommentek gyerekek....."30-34egeret használtam már még mindig a legjobb SZÁMOMRa az A4Tech x7 750bk pedig már lassan 10éves kondtrukció :D"
Nézzétek meg, garantált jó móka lesz
4nick8
Érdekelne, hogy mennyire lehet hatással egy ilyen videó egéreladásokra.
Írsz majd róla, ha esetleg több ilyen egér megy el a napokban, mint ahogy előtte szokott?[ Szerkesztve ]
-
ferni
őstag
Na, akkor kezdjünk neki.....
"1) a legtöbb profi játékos szponzor egérrel kell, hogy képviseltesse magát publikusan"Ez szimplán hülyeség, egerekbe meg egérpadba nincs beleszólása a szponzornak FPS játékoknál, vicces is lenne, ha beleszólhatna a szponzor....
Ha van olyan terméke a szponzornak persze, hogy azzal tolják, de nem kötelezhető rá.
Mai napig a HyperX Cloud II a legnépszerűbb fejhallgató és kétlem, hogy minden CS playert támogatnának, de ott már jobban megfigyelhető a szponzor dolog, mert nincs akkora ráhatással a játékra.Viszont pl ott a Logi G640 pad, alapból nagyon jó egérpad, de hamar kopik, pl a G2-nál mindenki átállt rá, mert kapják belőle folyamat az utánpótlást, de egy normális otthoni játékosnak meg van bőven jobb, tartósabb opció.
"Pedig de. eDPI nél szerepel a valós érzékenység amit a játékosok használnak. Az átlag profik 800 DPI nél nem használnak többet, mert nincs szükség rá. Minél több helyed van annál pontosabban tudsz célozni. Ez soha nem fog megváltozni. 40 év múlva is így lesz, ha még használunk majd egeret egyáltalán."
Mérések kimutatták 1600 DPI-n érdemes egy mostani jó egérrel játszani, mert gyorsabb a reakcióideje az egérnek ezen, kisebb a latency, mint 400 vagy 800 dpi-n.
DPI lehetne 32000 is, ha le tudod venni a játékon belül annyira a szenzidet, hogy ugyanaz legyen, de 1600 felett elkezdenek rosszalkodni a szenzorok, ezért az a max általában.
Én is 800-on tolom, sok profi mai napig 400-on, de ezek csak megszokások mindenkinek.
Kis különbség van, de mérhető a különbség. Ha te 10 éve CSzel egy GSR+EC2 kombóval 400 DPIn és baszott jó vagy persze, hogy nem változtatnak semmit.Az egér piac meg már olyan lett mára, hogy a friss márkák is olyan egereket pakolnak, hogy beszarás.
Xtrfy, Endgame rögtön topkategóriás egereket pakoltak le. Tényleg ahogy írva volt el vagyunk kényeztetve."Akkor szerencsés vagy, mert van már FK2-C, paracord kábellel és 70g súllyal. [link]"
Igazából az egér méretével lett most gondom, nagyon ráállt a kezem most a kisebb FK formára, pedig tervbe volt a FK2-C.
Én Zowie fan vagyok, mai napig tartom, hogy meg van az egérnek a prémium érzete, ha megfogom amit nem érzek másnál, de elhaladtak mellettük, viszont most a C-széria jónak fest.
[ Szerkesztve ]
-
ferni
őstag
válasz M4T4D0R #86085 üzenetére
Sztem van olyan pontos mint a Zowie, egy bizonyos szint felett már nincsenek égbemenő különbségek szenzorok között.
Én amúgy megint visszavariáltam a dolgokat.
Én FK2t használtam megint egy darabig, visszacseréltem a Model O- egérre újra és most 2 hét után egy nehéz és nagy dögnek érződik az FK2.Most marad a Glorious az tuti.
[ Szerkesztve ]
-
ferni
őstag
válasz nordenrena #86041 üzenetére
Ennyi bazári egypálcás csilivili egeret rég láttam, megérte kiguglizni őket
Igazából itt az 5 gombos kitétellel van a legnagyobb baj, az a kérdés melyik az a normális egér, amin van még egy plusz gomb.
Ha jól látom nálad az 5. Gomb a bal klikken van ugye?
[link]Milyen egérpadot vettél?
Egy barátomnak is ilyen X7es egere van, imádja, ő vett belőle nemrég egy újat
[ Szerkesztve ]
-
ferni
őstag
Egér hosszától függően meg lehet picit claw lesz a fogás vége, de hátul meg van a palm. Nagyon szeretem ezt az FK low profile formavilágot.
Nálad nem az egerekkel van baj, hanem valami fogásforma van félre menve.
Lehet ki van döntve az egész csuklód/tenyered jobbra és azért fáj mindened is vagy én már kajak nem tudom, hogy lehet ennyit szenvedni, pedig aztán én is PSen nevelkedtem, nem egéren, de egyedül az Xtry M4 az egyedüli egér ami van, ami sehogy nem áll kézre a számomra hülye formavilágával, minden mással megoldom.vagy fogásokat próbálj ki, én pl fingertippel kezdtem, már palmolok pici claw mellé.
[ Szerkesztve ]
-
ferni
őstag
Nem ergo egerekből miket próbáltál eddig?
Nem saját kép nyugi.[link]
Palmolom a Zowie FK2t vagy a Model O- egeret, ez a része felfekszik az egér tetejére palmba, a többin meg az ég világon semmi nyomás nincs a kezemen, egyszerűen felfekszenek a szélére szépen és az a 3 ujjbegyem meg hozzáér az egérpadhoz, ami plusz kontrollt ad.Nem is értem ,hogy lehet azokkal oldalt egerezni
[ Szerkesztve ]
-
ferni
őstag
válasz nyul105 #86018 üzenetére
Az egy teljesen jó egér, nem is kell lecserélni, ne is gondolkozz sztem rajta, csak azt a 10 gramm plusz súlyt vedd ki belőle, ha benne van.
Egérnél még mindig a forma a legfontosabb, hogy az legyen tökéletes és ahhoz a formához kell megtalálni a többiben a legjobb opciót.
[ Szerkesztve ]
-
ferni
őstag
nem azt a 105 fokot írtam, hanem hogy jobbra van kicsúszva a kezed picit, mert a billentyűzet odaér már az egérpadhoz.
[link]Gyűrűs ujj kattingatást nem értem honnan vetted.
"
ez a billentyűzet használat minden, csak nem ergonomikus gondolom nem tudsz gépírni... "
Ja hát nem is arra való, csak eszembe jutott, mert nekem segített, mert nekem más is a felhasználás.Mint írtam elég specifikus használati dolgokról osztottam meg gondolatokat, hátha valami használható belőle normál használathoz.
Normál felhasználáshoz valszeg a fele hülyeség lehet, de sose lehet tudni mi segít, azért írtam más felhasználásból hátha lehet átmeríteni dolgokat és mik lehetnek problémák.Ezek általános dolgok voltak főleg, mivel a képeden nem látszik az egész setupod
Na Xelo kisegített mit akartam mondani.
Lehet hogy a billentyűzet helye a probléma és azért vagy ennyire elcsúszva vagy kell egy rövidebb bill, nekem pl olyan van, amin nincs numpad, mert úgyse használom, sokkal jobban elférek.
Meg egy nagyobb egérpad. Sokkal jobb hidd el.De mondom mi itt csak látatlanban próbálunk gondolatokat bedobálni hátha valamelyik probléma lehet, mert hát nem látunk, nem vagyunk ott melletted.
[ Szerkesztve ]
-
ferni
őstag
Nekem ez alapján borzasztó mód kilóg jobbra a jobb kezed.
A könyöködtől kb párhuzamosan kéne inkább mennie az asztallal, de nekem az a mini egérpad se tetszik, meg hogy annyira átlóg a billentyűzeted, amitől van jobbra csúcsva az egész pozíciód.
[link]
Próbálj meg valami ilyet, ez inkább FPS játékokhoz való pozíció, onnan is van a kép, de hát itt nálad az egér, bill, egérpad pozíciókkal, testartásoddal van inkább a gond, nem az egérrel.Sőt, nagyon sok embernél plédául a monitor talpa ami bezavar és azért van eltoszva az egész setup ami előtte van és van hülye helyeken.
Nekem pl attól lett sokkal kényelmesebb most a gép előtti pozim, hogy be van döntve a bill pozíciója és sokkal kényelmesebb tartásban lett tőle a kezem, mert eddig ki volt nagyon balra nyújtva. Kb ahogy a képen látszik vagy még jobban, ez már személyfüggő, de nekem ez segített. Ugye itt főleg a bill bal része van használva, de azt már be lehet pozícionálni kinek mi.
[link]
A hardcore meg így tolja
[link]Ajánlom ezt a videót megnézésre mindenkinek. Ülésről, ki hogy ül a gépnél, mire kell figyelni stb stb.
[link]Pl ez kicsit szebb tartásnak tűnik, mint a te képeden
[link]Ezek főleg FPS gamek körüli dolgok amiket írtam, de ők sokszor fél napokat ülnek a gép előtt és gyakorolnak aktívan, masszív egér és bill használat mellett.
Megdöglenének, ha minden nap rosszul ülnének és el lenne csúszva náluk valami.
Nem bírnák.
Gondoltam hozok egy másik fajta nézőpontot hátha segít valakinek.[ Szerkesztve ]
-
ferni
őstag
-
ferni
őstag
válasz Skinny26 #85635 üzenetére
Jobb egeret nem fogsz találni az tuti, itt a formát kell kitalálni mi kellhet neked, azt meg csak próbálgatással lehet.
Szóba jöhet az XM1 formája, Zowie FK formavilága, ott ugye van Model O Wireless, lehet alacsonyabb magasságú egér jönne be, akkor Zowie S vagy ZA széria formavilága, ha így fogod az egeret, lehet kéne egy nagyobb hupli a hátuljára, hogy ott meg tudd támasztani az egeret.
Pl a CM M711 is szóba jöhet.
Az is lehet, hogy kisebb formájú egérre kell váltanod, attól lennél stabilabb, sőt valakinek az segít, ha visszamegy súlyba és 80 gramm körül játszik és az adja meg a stabilitást.És ezek csak az ambi egerek, az ergoba bele se kezdek, mert valakinek meg az segít
Igazából el kell menni és próbálgatni minél több egeret, más megoldás nincs. Forma a lényeg, aztán meg hogy abból a formából megtalálni a legjobb egeret.
Vagy ami a legköltségkímélőbb, hogy te próbálod meg máshogy fogni a Superlightot, mert abban is lehet ám változtatni és javulni tőle, az lenne a legköltséghatékonyabb Egy ilyen top egeret kár lenne lecserélni.
-
ferni
őstag
válasz horvathpeter #85467 üzenetére
Mire kell? Játszol? Ha igen mit?
Mennyit szánsz rá max? -
ferni
őstag
válasz egymegegy1 #85448 üzenetére
Van egy ilyen egerem, gyönyörű élénk színekben pompázik, nekem egy pink van a fiókban, de a kék is egy csoda.
Nekem a formája nem jött be, nekem a szimmetrikus egerek fekszenek, viszont én hibát nem tudok nagyon találni benne.
Jó klikkek, görgő, nagyon jó anyaghasználat, szenzor ezen a szinten mindig hibátlan, ha tetszik az alakja, akkor nem igen lehet belekötni.Meg kapsz hozzá 2 keycapet a billentyűzetedre, nekem az ESC helyett ott virít az egyik
[ Szerkesztve ]
-
ferni
őstag
4nick8, mutatkozz már be te is légyszi ilyen tisztelettel szöveggel, hátha úgy jobban elhiszi, amit legalább te írsz.....
Imádom bakker ezt a topikot.....
-
ferni
őstag
válasz Amerigo57 #85338 üzenetére
https://www.techpowerup.com/forums/
Tessék, itt biztos egyetértenek majd veled, ha már onnan van a teszt
120-130 grammos egerekkel ne akarjunk már semmit könyörgöm....
Komolyan, elszállt felettük az idő, persze van rá igény, valaki azt szereti, de nah.Amit először említettél még egy elég friss egér, persze hogy nincs még ott.
Amúgy én a HyperX Pulsefire Haste egeret terjeszteném fel a listára, sokan a tavalyi év egyik legjobb egerének tartják ár-érték arányban, állítólag eléggé eltalálták.
-
ferni
őstag
válasz MaxxDamage #85200 üzenetére
Hát túl sok jó véleményre ne számíts erről az egérről ebből a topikból.
Inkább bele se kezdek. -
ferni
őstag
[link]
Hoppá-hoppá, valami lehet készülődik a Zowie háza táján.
EC3-C, érdekesen hangzik -
ferni
őstag
Szimmetrikus egerekből a régebbi Zowie FK és ZA szériákon vannak baloldalon meg a jobboldalon is oda-vissza gombok és be lehet állítani melyiket használja, nekem is ilyenem van, mondjuk én balkezesként ugyanúgy a jobbkézzel használom.
A másik, ami még jó lehet az a Ducky Feather, ennek is mindkét oldalán vannak gombok, könnyebb, mint a Zowie FK2 és kb telibe FK2 formája van, annyi, hogy nem tudom a formája mennyire lenne jó neked, én imádom. Kanához hasonlít ez inkább.
Hardveraprón van is egy használtan.
[ Szerkesztve ]
-
ferni
őstag
Nem rossz egér amúgy, volt hozzá szerencsém, de nincsenek rajta oldalgombok.
-
ferni
őstag
Mi lenne, ha elengednénk a témát, mert egy 15-20 éves egérről beszélgetünk bakker
Már 40 Grammos egerek vannak magnézium ötvözet házzal meg 8k hz-es polling ratek mennek, tökéletes wireless technológiával.Rég volt, szép volt, jó volt, vége. Ügyes volt a G7, örülünk, hogy neked ennyire tetszett, de lapozzunk, beszélgetünk a semmiről, neked sincs olyan egered, lemérni se tudjuk, totál feleslegesen megy a rúgózás már ezen kb 3 napja
[ Szerkesztve ]
-
ferni
őstag
válasz Synthwave #84964 üzenetére
"Nálam konkrétan ajtótámasztéknak, de mint mondtam, nem a formája, hanem a tömege miatt. Egyszerű fizika. Alacsonyabb tömeg, kevesebb tehetetlenség, kevesebb súrlódás, kevesebb energiabefektetés kell az ugyanakkora mozdulatokhoz, könnyebbek és fürgébbek a hirtelen irányváltások, tartós használat alatt sokkal kíméletesebb a csuklóhoz; egyszerűen nincs olyan pont, ahol jobb a nehezebb, ha alapvetően precíz kezeid vannak, és nem arra használod a plusz tömeget és tehetetlenséget, hogy a kezed remegését/pontatlanságát hardveresen megpróbáld picit kiegyensúlyozni, egyfajta stabilitást adva ezzel neki."
Ezzel nagyon egyetértek, nem mindenkinek jó ám ez a 50-60 grammos tendencia, meg kell találni melyik az a legkisebb súly, amivel még stabil vagy.
De 80-90 a max, ami még ilyen szinten elmegy, ismerek, akik az új MX518-cal aláz elég csúnyán, de kétlem, hogy ő nem lenne jobb egy 70-80 grammossal, de nem véletlen alig játszanak a profik 80 körüli egérnél nehezebbel.
-
ferni
őstag
-
ferni
őstag
Amúgy RocketJumpNinja egerét összességében dícsérik inkább.
Érdekes egér lett az XTRFY MZ1, de akinek stimmel a mérete, azoknak lehet tényleg nagyon feküdhet majd. -
ferni
őstag
Nekem egy G Pro Wired egerem is van, ami kb a G305 vezetékesen.
Rossz szót nem tudok rámondani. -
-
ferni
őstag
Sztem van bőven különbség, van mindkettő nekem.
Egyik az a jobb klikk melletti rész, ott a Zowie elég széles még, még az M4 elég szűkre szabta ott a fazont.
EC-nek magasabb azért láthatóan meg érezhetően a tetején végig futó baloldali íve, illetve a bal oldala meg szignifikánsan be van szűkítve az EC-2höz képest.
Illetve a klikk rész magassága is nagyobb az EC-2nek, ahol van a kapcsoló.Én a helyedben egy Model D- amit próbálnék.
Az se lesz teljesen olyan, de az hasonlt rá a legjobban.Viszont én ergós egérnek kövire biztos VAXEE ZYGEN NP-01 egeret próbálnám meg, nagyon érdeklene meg dícsérik is.
[ Szerkesztve ]
-
ferni
őstag
Ezt az új Razer Orochi V2-t csúnya módon szopkodja mindenki mennyire össze lett rakva.
Kíváncsi lennék rá nagyon. -
ferni
őstag
Az itt a baj, hogy jelenleg elfelejted, hogy működik ez a topik.
Sajnos lehetetlen valakinek az interneten tökéletes egeret találni, még akkor is, ha minden létező infót megtudunk és megkérdezünk, mert semmi nem ad vissza egy személyes próbát vagy hogy használja 1-1 napot.
Viszont az évek alatt jöttek szempont rendszerek, ami alapján nagyjából be lehet lőni, hogy körülbelül jó lesz-e az egér és ritkábban olvasol itt olyat, hogy egy ajánlás totálisan mellé ment, minthogy sikerült.
Márka, switch, szenzor, anyaghasználat, kábel, qc mennyire stabil, szoftver, egértalp, egérformája, grip stb stb stb stb
A megtudott infókból és az általunk ismert egerekből, amelyeknek tudjuk a fenti infóit lehet ajánlani kb egy egeret.Én elhiszem, hogy nagyon bejön neked az az egér és tökéletes passzol a kezedhez, a forma nagyon fontos, de a tied csak 1 vélemény, míg a többi egérről mindig van több vélemény, max nem írják már le az emberek, mert 1 valaki ezt megtette már.
Itt egy általános egérajánlás történik, mert mást nem lehet és egész hatékony a dolog, ahogy látom, de ebbe ha tetszik ha nem nem fér bele egy olyan ajánlás, amiről senki semmit nem tud kb és a fenti szempontokban is elmarad mindenben, max hozz mindenből egy közepes szintet vagy még azt se, mert ez tény, ha tetszik ha nem.Itt van a fórumnak egy nagyjából azonos szempont rendszere, amivel nagyjából mindenki egyetért, aki ajánlgatni szokott, bemondhatod persze, hogy neked nagyon bevált ez az egér, de sajnos sokkal nagyobb rá az esély, hogy egy mellément ajánlás lesz, mint hogy tökéletesen be fog válni az adott illetőnek és ez itt a lényeg és ezért felesleges ilyen egereket ajánlgatni.
Ne vicceljünk már, hogy 2021ben súlyozható egereket ajánlgatunk, tényleg nagyon jó, hogy neked bevált, használd nyugodtan, elhiszi mindenki, hogy neked tökéletes, ebben senki nem kételkedik, de a fentiek tekintetében, ajánlani ne ajánljuk ilyeneket, mert több kárt okoz, mint hasznot hosszútávon és ez itt a lényeg, mert lehet, hogy ő megveszi és boldog vele, de hogy 10 emberből max 3nak fog megfelelni az is biztos és abból 2-nek 100% lenne jobb opció ennél, szóval mint ajánlás egyszerűen nem jó és nincs értelme, mert szerencsére már olyan szintű egereket csinálnak nekünk és nem is keveset, amiket 3-4 éve még elképzelni se mertünk volna.
[ Szerkesztve ]
-
ferni
őstag
huh, próbálok úgy írni, hogy lehessen érteni mit akarok ebből kihozni....
én pl alacsony sensin játszok és nem vállból vagy ilyesmiből, hanem ilyen eltoszott alkar, csukló kombóval, amihez már sok nekem egy control pad, túl lassú az egész összességében.
De itt függ minden mindentől, ki hogy céloz, egér, egérpad, egértalp, milyen játék stb stb stbDe egy könnyű egér, főleg olyan, aminek nincsenek nagy talpai, mint pl egy Zowienak egyszerűen még egy control padba se tud úgy picit belesüppedni, hogy megadja azt a stabilitás érzetet, mikor egy helyben van az egér és kell az a kicsi kis plusz erő, hogy egyáltalán elmozduljon, tehát itt nem a stopping power részéről van szó, bár az is fontos, hanem mikor egy helyben van az egér és egy "nehezebb" 80-90 grammos egérnél van egy ilyen stabilitás érzet, hogy az ott van, nem mozdul el, de egy könnyű olyan simán és könnyen elindul álló helyzetből, hogy nincs meg nála annyira, így értettem ezt a stabilitást És mikor pozit/szöget tartasz stb stb, ezt az érzetet rengetegen hiányolják és emiatt zavaró sokaknál ilyen slow pace fps játékoknál egy ennyire könnyű egér.
Meg egy Control padon logikusan nagyobb a stopping power egy nehezebb egeren és ha egy létező kb leglassabb egérpadon játszol, pls GSR, akkor neked már nem lesz többet akkora stopping powered sehogy se, ha könnyebb egérre váltasz.
Vagy pl mikor nagyon picit kell az aimon korrigálni, nagyon könnyű egérrel néha nehezebb, mert olyan icipicit kell rajta mozgatnod, hogy alapból nagyobbat mozdul ha megfújja a szellő Azért itt minél nagyobb szinten tolja az ember vagy fejes, vagy vége a körödnek
Meg hát minél nagyobb felületen érintkezik egy egér egy egérpaddal+súllyal egyszerűen logikusan stabilabb.
De ezek már ilyen nagyon kukacoskodós dolgok, amiket írok.
[ Szerkesztve ]
-
ferni
őstag
válasz Synthwave #84128 üzenetére
EC-2 a plafon, amit átlagban használnak, MX 518 is pár van CSben, Deathadder is 1-2 aki használja, meg rain aki egy Qpad 8K egeret használ, de itt már olyan muscle memory van az évek alatt, hogy többet ártana egy egércsere, mint amit használna sokaknál, persze sokak tudnak alkalmazkodni hamar egy új egérhez és egyre többen váltanak le könnyebb egerekre.
CSben meg Valorantban amúgy egy 80-90es egér sokkal nagyobb stabilitást tud adni, egy könnyebb egér nem annyira stabil sokszor, mert itt főleg csak szögek letartása, crosshair placement a lényeg, elég lassúak ezek a játékok egy átlag FPShez képest, de bármilyen más FPS játékban, meg még sztem itt is jobb a könnyebb egér.
-
ferni
őstag
válasz Synthwave #84120 üzenetére
Az a baj ki mihez van szokva, ha 60 grammal játszol, utána már a 80 is soknak tűnik, miközben már az is kevésnek számít sokszor.
Lehet 100 grammos egérrel is aratni, ismerek új verziós MX518as playert, 100+ gramm az is, azt tűpontos az aim.
Csak sztem összességében nehezebb az FPS-t tolni nehéz egérrel.[ Szerkesztve ]
-
ferni
őstag
válasz #32191744 #84030 üzenetére
Megírtam a kisregényt gépen erre elment az áram
De kezdjük újra, szóval te írtad fingertip amit használsz.Rival 110 hossza 120mm kb, ugyanolyan hosszú a kezem, mint neked, én is fingertipeztem régen, de az FK2 is hosszú volt nekem arra, 124mm a hossza, mert néha beleakadt a tenyerem hátuljába. Szóval a Model O Wireless fixen hosszú lenne neked fingertipre 128mm-rel.
Xtrfy M42 meg a Model O- tuti választás lenne, azokkal fixen nem nyúlnál mellé, de elméletileg lehet a Superlight is működhetne, ha nagyon Wireless egeret szeretnél. Próbáld ki, ha nagyon nem jó max visszaküldöd, jobb ötletem nincs. 125mm még jó lehet talán mert másabb az alakja picit.
Superlight az kb 1 az 1ben G Pro Wireless csak 20 grammal könnyebb, ami sztem elég nagy előny saját tapasztalat alapján FPSnél.Én átváltottam fingertipről, a tenyerem kb palmolja az egeret amennyire lehet, az ujjam meg picit clawba van, attól függ ugye milyen hosszú az egér, de hogy a tenyérnél stabil az egér nekem nagyon sokat segített aimban.
[ Szerkesztve ]
-
ferni
őstag
Azt nem szeretem ezekben az ajánlott egér listákban, hogy annyi féle felhasználás létezik és hiába ajánlott egy egér, ha arra amire igazán használná van nála jobb.
Tudni kell mekkora a keze, pontosan mire kell, mit játszik, milyen egerei voltak, abból le lehet szűrni milyen formák fekszenek nagyjából és még így is a sötétben tapicskolás megy igazából
Valaki ránéz egy listára, pont lát a listáról egy egeret akciósan, azt megveszi miközben lennének sokkal jobb opciók.Nekem is pl Zowie FK2 volt, elkezdtem venni vagy 5-6 egeret mire rá kellett jönnöm bármit is csinálok nekem az FK2 formája fekszik és abba az irányba kell elmennem, de enélkül ezt én se tudtam volna meg. Forma a lényeg az egérnél, hogy azt megtaláld, utána mivel már mindeni formából van már 2-3 copy is könnyű megtalálni egy jót belőle
-
ferni
őstag
-
ferni
őstag
Vannak márkák, amik majdhogynem garantálják a fix minőséget, jó szenzor, jó switch, anyaghasználat, kábel, talp stb stb stb.
Ha már egy 10est rászánsz érdemesebb lenne picit többet rászánni és olyan egeret venni, ami tényleg egy minőségi darab.Pixel.hu-n pl egy darab egér van 10-ért, a legalapabb Logitech, a kövi egér már 15től kezdődik, mert sajna az alatt ritkán találni jó egeret és a Pixelben szart nem nagyon árulnak.
Lehet venni ilyen noname egereket, csak nem érdemes.
-
ferni
őstag
Glorious Model O-
Fantasztikus egy egér ez. Szerencsém volt kiválasztani egy hibátlan quality controlos verziót belőle, ami tényleg 10/10 és valami elképesztő.
Klikk fantasztikus, bal meg a jobb is, görgő is perfekt, súlya nevetségesen kicsi, ami kellett is nekem, masszív, egyben van, most a Zowie GSR padommal nagyon egymásra találtak valahogy.Ez a kábel meg valami fantasztikus, van jó pár egerem, de ez az első, ahol tényleg teljesen vezetéknélkülinek érzem a dolgot.
Kényelemre jobban fekszik a Zowie FK2, de sajnos FPS játékra nagy előny ez a kábel, ez a több, mint 20g különbség és hogy icipicit kisebb az egér.
Viper Mini már túl kicsi volt nekem, de ez pont perfekt még.Rossz szót nem tudok rá mondani, csak ajánlani tudom, nekem nagyon átjött.
Egér téren igazából sztem én most kimaxoltam a dolgokat, ennél nem tudok jobbat találni, ami nekem jobban felküdne.
Wireless se érdekel, mert fog ebből majd idővel jönni, annyira jó a kábel.[ Szerkesztve ]
-
ferni
őstag
válasz gyuribácsi88 #83500 üzenetére
Elég nagy a különbség a két egér között, nem is értem, hogy jött ez a kettő össze neked, teljesen más az alakja a kettőnek.
Ha alakra kb jó volt a Rival, akkor Pulsefire egeret vegyél, nagyon dícséri mindenki, a tavalyi év egyik legjobb egere lett és ahhoz képest nagyon olcsó, jár hozzá minden létező tartozék.
Vagy ha Xtrfy, akkor M42-t vegyél.
Először döntsd el milyen alak kell.Xtrfy nagyon szolíd egér, anyagra nagyon egyben vannak, az enyém se ropog, mai mezőnyben top 3 márka.
[ Szerkesztve ]
-
ferni
őstag
válasz Synthwave #83454 üzenetére
Huh, most ugye egy Glorious Model O-, amit nyúzok épp, kezdem betörni, de a kábele zseniális, magasan az eddigi legjobb, amihez szerencsém volt.
Nagyon pozitívak eddig róla a tapasztalataim, egértalp, ami kicsit fura még nekem, mert amit kipróbáltam először, ami már használt volt az rohadt jó volt, aztán vettem ezt az újat, ami csak kibontva volt és teljesen más az érzete. Lehet csak be kell törni, de agyalok veszek rá valami talpat.
De bakker kezdem megérteni azokat, akik rendelnek 5 egeret és 4et visszaküldenek, még ha nagy kcsgök is ezzel a bolttal szemben. Olyan hibátlan darab van nálam, ebből az egérből, hogy beszarás, mutogatni kéne
-
ferni
őstag
Jó hát nekem is A4Tech volt az első egerem, aztán azóta azért sikerült fejlődni ezen a téren
Sajnos, nem sajnos a gamer egerek alkalmasak bármire, munkára is érdemes azt venni, ha nem kell egy rakat plusz gomb vagy valami különleges dolog, bal klikk, jobb klikk, görgő, oda gomb, vissza gomb elég általában.[ Szerkesztve ]
-
-
ferni
őstag
Beszereztem egy Glorious Model O- egeret, nem bírtam a véremmel, majd írok róla
3 darab volt az illetőnél akihez mentem (előtte már volt egy nálam 1 estig, de a görgője kb kiesett a helyéről, szóval visszavittem), kicsit hülyének nézett, mikor mind a hármat kibontogattam és kipróbáltam, hogy milyenek rajta a görgő, klikkek és ott klikkelgettem velük vagy 5 percet és magyarázkodtam, hogy érezni pici különbségeket, hiába a többi is hibátlan, de sikerült elhoznom a tényleg perfekt darabot A másik 2-vel se volt semmi komoly, de ebbe aztán sehogy nem tudtam belekötni, de nagyon rendes és türelmes volt akitől vettem.Szóval majd írok róla pár nap múlva.
FK alak ami nekem fekszik, most megnézzük milyen picit kisebbe.
Sajna a súly már alapból nagy előny, FK2-nél is már éreztem FPS játékoknál, hogy lehet jobb lenne az a 60g körüli.[ Szerkesztve ]
-
ferni
őstag
válasz krokostamas #83380 üzenetére
Ha bejött ez a forma ne variáld, az az egyik legfontosabb része egy egérnek.
-
ferni
őstag
-
ferni
őstag
Azt akartam, de sajna pont nem volt a Pixelnél :/
Mondjuk mindegy milyen színben koptatja a fiókot
Elköltöttem vagy 50ezret egerekre, azt ugyanúgy Zowie FK2-vel tolom, mint előtte
Viszont egy XM1 Mini instant buy lenne, az majdnem jó lett, csak picit nagy volt széltében a hátulja.Zowie FK2 klónt meg nem akarok venni, pedig a Ducky nem néz ki rosszul meg ez a HyperX Pulsefire Haste se.
[ Szerkesztve ]
-
ferni
őstag
válasz Roland861010 #83228 üzenetére
Ez elég nagy egérnek tűnik a kezedre.
Ezt tuti palmba fogod. -
ferni
őstag
válasz Roland861010 #83220 üzenetére
Mi a kézméreted?
-
ferni
őstag
Én is csak olvastam nem egyszer ezt, aztán lehet nem igaz.
Valami egérgyártó válaszolt hozzászólásban redditen miért jobb és kényelmesebb nekik a micro, pl kisebb helyet is foglal, olcsóbb, könnyebb, de másra már nem emlékszem, pedig írtak még pár dolgot, mikor feljött a téma.[ Szerkesztve ]
-
ferni
őstag
de mire kell főleg?
ez az egyik legfontosabb kérdés
mert én pl FPS játékokkal játszok, most épp Valorant, ehhez meg kb elengedhetetlen egy jó egér, szenzor itt már alap, hogy jó, amiket mi ajánlunk, de ha csak böngészni akarsz meg internetezni semmi értelme a 20 ezres egérnek."G305 milyen szenzor van benne?"
Logitechnek a sajátja, Hero szenzornak hívják, az jó bármire már.
Egy szint felett már nem sok újat tud mutatni egy szenzor, amit egy átlag ember észrevesz, de az a minimum kell bele.[ Szerkesztve ]
-
ferni
őstag
Szia, pont most futottam bele egy reddit posztba, ami erről ír.
[link]
Röviden és tömören Prodigyt vegyél, a LightSync rosszabb."WTF?!?!?!
"A Zowie FK1 egy szimmetrikus egér, ami 7 gombos de csak 5öt használ, attól függ melyik kézre van beállítva."
Ahogy nézem a ZA11 manual-t ott is ez van.
Ilyet se láttam még. Szemre szimetrikus, kézre nem.
Ettől még jó mert ball kéz hüvelykel kezelhető a plusz 2 gomb csak hát.... fura megoldás. "Zowie FK2 egeret nyúzok már elég sok ideje.
Amúgy félelmetes mennyire nincs útban a jobboldali két gomb, még ha rá is teszem az ujjam, mintha ott se lenne majdnem.Igazából ezeket főleg FPS játékokra tervezték eredetileg, Zowie a CS:GOban az egyik legnagyobb márka a mai napig.
FK meg az EC szériát is profi játékosokkal tervezték.
Az FK az Filip Kubski, vagyis ismeretebb nevén NEO-t, az EC széria meg Emil
Christensen, Heatont jelenti.
Ezért van ez az oldalsó gombos dolog is, mert CS-ben nem kell az a plusz 2 gomb, hogy mindkettő oldalt működjön. Szerintem megoldható lehetett volna, de ehhez az egérhez nincs szoftver (egyik legjobb tulajdonsága) és nem akarták túlbonyolítani (pont ez ennek a márkának a lényege, ezért is imádom), mert anélkül nehéz ilyeneket állítgatni. Így csak simán csináltak egy balkezeseknek is egy opciót. De egyszerre sajnos/nem sajnos tényleg nem megy mindkét oldalt a plusz gombokDe az új kiadásaik, az FK1-B meg a ZA11-B ott már nincsenek is a jobb oldalán gombok.
Ja és létezik FK1+ is, az még nagyobb, mint az FK1.
[ Szerkesztve ]
-
ferni
őstag
Jaja, ezer a max most, de pl Full HDban vagy nagyobb felbontásban 240-360 FPSnél, az új Reflex technológiával már sokkal simább az egér mozgása ezzel, sokkal több visszajelzés jön az egérből, emiatt smoothabb is lesz az egér mozgása. Valami ilyesmit kell elképzelni.
Még overkill a dolog, sok értelme nincs, de ez lesz a jövő.
[ Szerkesztve ]
-
ferni
őstag
válasz abridabri #83019 üzenetére
Igazából ezt 240Hz-es Monitorral ajánlják minimum meg ugye van már 360Hz is, ugye ezekhez nem árt ennyi FPS is a játékban Plusz egy nvidia Reflex se árt hozzá, ami ugye az a Low Latency cumó.
Azalatt sokan majdnem teljesen feleslegesnek tartják.Elég overkill még ez a technológia, sok játék nem is tudja mit akar ezzel az ember, ha rádugja, de 2000Hz-et tud minden játék normálisan.
Ez a jövő, durva hogy már létezik, de most még elég high-end csak a felhasználása, de elképesztő, hogy már ez is van. -
-
ferni
őstag
válasz copass #83000 üzenetére
Razer Viper Mini
[link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link]
A top shell maga stabil, nem az a baj, maga amire felfekszik az ujjad, a klikkek vannak sztem elbaszottul kialakítva, ahogy mozog fel-le, nem stabil az egész, azért is van/volt ennyi embernek baja vele.M4-hez nem tudok ennyit keresgélni, nem akarok elcsépelt lenni és RJN videót hozni, de ő is beszélt arról, amiről én tapasztaltam az alakról [link]
reddit [link]
itt egy másik reddit értékelés, ami dícséri a formát, mert neki bevált, de sok review megemlítette, hogy nem az igazi sokaknak."Second was that many of the reviews criticized the hump near the thumb. Personally I love it.
It supports the groove around my thumb perfectly and offers good comfort and helps me control the mouse better. Also helps to fill the palm."
[link]De amúgy annyit akartam csak mondani, hogy érdemes kipróbálni a formát az M4-en vásárlás előtt, mert sokakat meglephet, mert amúgy maga az egér 10/10es, nem tudok belekötni és nagyon szeretem amúgy, csak a formán számomra és jó pár ember számára nagyon nem lett jó a hüvelykujjjas rész.
A hozzákapott billentyűt mai napig használom, az az ESC-em azóta is.
Tény, visszaolvasva elég meredeken fogalmaztam elsőrem ezt elismerem, de érdemes tényleg kipróbálni a formát először, mert amúgy nagyon jó egér, M42t próbálás nélkül merném ajánlani bárkinek annyira meggyőzött az M4 minősége. -
ferni
őstag
Ergokhoz képest mondom extrémnek, ergok mindig a biztonságos alakra mennek rá, amik mindenkinek megfelelnek, ehhez képest az M4 elég nagyot kockáztatott az alakjával és sokaknak nem jött át a dolog. Menj fel egy redditre vagy youtubera és olvass véleményeket az M4ről.
A RVM-nél meg egyszerűen a topshell szerkezete gyenge, így értettem az anyag hiányzik belőle.
Rossz a konstrukció, főleg a jobb klikk nem az igazi, mozognak a részek, ahol kattintassz vele, én bármit csináltam vele nem tudtam egy konzisztens érzést kihozni egyik Miniből se (2 Mini és egy M4 lapul a fiókban), mert egy idő után mindig elment az a crispy érzet belőle, a jobb klikknél még gyakrabban. Nagyon rossz volt a klikk egy ideig mindig jó volt, aztán már rohadtul nem.Egyik egeremnél se volt még csak hasonló problémám se, elhiszem, hogy lightweight, meg olcsó, de azért ne már.
De forgassátok ki az ember szavait, ahelyett hogy megértenétek azt
[ Szerkesztve ]
-
ferni
őstag
válasz copass #82984 üzenetére
nem hiszem, hogy baromság lenne, amit írok, de ha így gondolod, akkor legyen úgy, sztem pont te vagy kisebbségben a véleményeddel, nem én.
Túl agresszív a hüvelykoldalon a bemélyedés, túlságosan bemegy ott az egér alakja és ez rengeteg, de tényleg rengeteg embernél tette nem élvezhetővé az amúgy nagyon jó egeret, mert másba én se tudok belekötni rajta.
Attól, hogy valami ergonomikus még rohadtul nem lesz mindenkinek kényelmes, főleg nem az M4, ami ergo alakhoz képest elég extrém.
Én is ambi egérrel játszok, mert kényelmesebbek nekem, mint az ergo egerek. -
ferni
őstag
válasz Synthwave #82980 üzenetére
Én semmi különbséget nem érzek a szenzoroknál, ha már vannak egy szinten.
3310-est nyúzok és semmi javulást nem észleltem még a 3389nél se.
De ez lehet csak az én hibám.M4-et meg óvatosan venni, kevés embernek fekszik igazán az alakja, de akinek bejön, annak nagyon.
[ Szerkesztve ]
-
ferni
őstag
RocketJumpNinja tervezett egy egeret, az Xtrfy gondozásában
Hát baszki, engem ez lehet érdekelni fog, low profile, pont amit szeretek.
-
ferni
őstag
Én nagyon Viper Mini ellen vagyok.
2 db-om is van, szétszedtem párszor őket, tanulmányoztam is eleget, borzasztó a build, maga a top shell szerkezete van elbaszva, nincs benne elég anyag. Félelmetesen rossz sztem.
Jobb klikk a top shell szerkezetéből adódóan nálam mindig másabb/rosszabb mint a bal. Azok az optical switchek meg borzasztóak gyerekek, én nem tudom, hogy szeretheti őket valaki. Elején még jók, de már nem tudom használni egyiket se, olyan rosszak lettek.v2-es Optical Switchek állítólag már jobbak, de azok nem kerültek bele a Minibe tudtommal most se.
Olcsó az egér, de én biztos nem vennék ilyet, az összes egerem stabilabb, jobb tartósabb, sajnos nagyon látszik a Viper Minin miért is olcsó.
Synapse is.... Hagyjuk is, az se hiányzik.
[ Szerkesztve ]
-
ferni
őstag
Hát a Zowie FK2 részében én meg egyetértek vele, mikor fingertipen használtam nekem is folyamat hozzáért a tenyeremhez, ezért kezdtem el új egereket keresni. Kézméret ugyanez.
Most hozzáér a tenyerem a hátuljához, úgy játszok vele, de én értem miről beszél, ez tényleg egy létező probléma.
-
ferni
őstag
válasz PR0JECTNR56 #82563 üzenetére
Az USB C csatlakozó nehezebb több mint egy grammal, mint a sima és mivel itt minden gramm számít, ezért is lett ez.
A másik, hogy gondolom olcsóbb is a Logitechnek, de itt a súly volt a lényeg.
Meg olvastam még pár dolgot, de azok már nem jutnak eszembe.De nem értem miért ekkora probléma ez, nagyon jó ezekben már az akksi, fent hagyod néha-néha egy éjszaka töltőn azt sose merül le.
Elhiszem, hogy zavaró lehet sokaknak, de közel sem akkora probléma, mint ahogy az be van állítva.[ Szerkesztve ]
-
ferni
őstag
1. Zowie FK2
2. Endgame Gear XM1
3. Logitech G Pro Wired
4. Zowie EC2/Xtrfy M4Plusz még a Razer Viper Mini, de róla semmi jót nem tudok írni sajna.
[ Szerkesztve ]
-
ferni
őstag
Hát a szenzorral baj nem lesz, FK2ben is ez van és hiába vettem új egereket, újabb szenzorokkal ott sose érezzem javulást.
Vicces mikor veszel 5 egeret és utána is ugyanazzal játszol, mint előtte.....
fLeSs
Tudsz küldeni képet légyszi ezek hogy is néznek ki?
El se tudom képzelni.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topik összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest