Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
FefeeX
veterán
válasz
Mr.Grincs #7666 üzenetére
Ezt nem teljesen értem... Csak mert a maxell és a philips DL kb egy kalap szar... Már annyiszor le volt írva a fórumon hogy DL: CSAK +R DL, Verbatim és Ricoh.
Az is le volt már írva, hogy a philips nem gyárt saját lemezt hanem összevissza vásárol anyagot, és arra szitázgat. Ezek közül van ami közepes és van ami sz@r. Megint csak a Verba, a Ricoh és a Taiyo Yuden a biztos minőség. Ritek felejtős mint ahogy az összes TDK is...
-
-
FefeeX
veterán
válasz
Mr.Grincs #7614 üzenetére
Én jövő év végére 6-700forintra prognosztizálom a BD-R 100Gigás lemezeket... (abban az esetben ha a Sanyo új lézerét elfogadják) - lehet itthon nem lesz ilyen gyors átfutása, olvasót magában meg szerintem teljesen felesleges venni... Szóval én a kombót abszolúte kizárom...
-
FefeeX
veterán
válasz
Screamer84 #7564 üzenetére
Hát, már nagyon rég mondja mindenki, hogy CSAK VERBA ÉS RICOH +R DL lemezt szabad használni. Aki nem így tesz/tett - magára vessen...
-
FefeeX
veterán
válasz
Blaze71 #7555 üzenetére
De ez nem megy DOS alól? Windows cd bebootol (win 98 @ dos) oszt ott nyomod neki a másik cd-t, vagy inkább lemezt, és arról mehet a frissítés... Vagy hasonló. Vinyón mondjuk FAT partíció kell hozzá... Arra már nem emléxem hogy FAT16 vagy látja már a FAT32-t, de az NTFS-t tuti nem...
-
FefeeX
veterán
válasz
IRON STORM #7549 üzenetére
Én is ezt akartam írni pont
Láttam ezt is, de mivel ez se 3500 volt így nem tudtam 100%-ra beazonosítani, melyikről is van szó pontosan -
FefeeX
veterán
válasz
IRON STORM #7540 üzenetére
Pedig nem lenne rossz vásár, nem gondolkoznék rajt sokáig...
-
FefeeX
veterán
-
FefeeX
veterán
válasz
audi100td #7472 üzenetére
Otthon anyámék gépében csak 1.1 USB van, így anyám laptopjára teszem a pendriveom és csinálok LAN-t azon másolok
Egy USB 2.0 kártya 2-3k körül van, ami annyira nem éri meg...
(amúgy nem olyan gáz az a gép, P4 2,4, csak ilyen HP nyavaja, az olcsóbbik SDRam-os lappal, és ezt már akkor is néztem hogy balfékül rakták össze...) -
FefeeX
veterán
válasz
Mr.Grincs #7465 üzenetére
Hát, a Sandisk Cuiser Contour pendriveom 25/18-as, és pl tegnap 31000Kbps-el olvasott... (usb), szóval audinak igaza van, már ha normális usb keretet veszel, és minden úgy is akar működni ahogyan kell - ugyebár azért itt kicsit komplexebbek a dolgok, de szerintem is olyan lesz mintha belső lenne...
-
FefeeX
veterán
válasz
audi100td #7455 üzenetére
Egy jó nyomtató ami tudja - kapsz mellé szoftvert, meg olcsó tinta kell még
Ajánlom a Canon i4500-at (nekem az van), vagy ennek korábbi verzióit (i4200, i4300)
Tinta elég olcsó (3-400ft/patron utángyártottan), szoftvert adnak hozzá, lemezt venni kell nyomtathatót (64ft/db a Verba +-R, 200 forint a Ricoh +R DL 8x)
Aztán tálcán betolod neki és már megy is (előtte látod a szoftveren hogy fog kinézni) -
FefeeX
veterán
válasz
audi100td #7441 üzenetére
Na most akkor LS vagy LF? Mármint amit régebben írtál? Én 1, azaz egyetlen egy darab LF DVD-t írtam, mondjuk azóta is gyönyörű. Mégis, a nyomtatott Verbáim jobban tetszenek, és óriási ár-különbség is van a technológiák közt...
Olcsóbb lemez, mondjuk tinta kell, de az se sok... És verba a lemez. DiscT@2 is csak azért jó mert elökörködik vele az ember...
-
FefeeX
veterán
válasz
Core2duo6600 #7416 üzenetére
Nekem az a néhány darab: Arita (ami ugyanaz az anyag mint a TDK), Memorex (CMC), meg Xerox (na erre nem emléxem miből van)
Érdekesmód a Verbák és a Ricoh-ok egytől egyig mind tökéletesen olvashatóak.
-
FefeeX
veterán
Márka, valami? Szerinted honnan tudjuk, a "világoskék DVD-R lemezek" alatt pontosan mit értesz? A ratyi TDK cuccra gondolsz? Csak mert szerintem azokat jobb ha elfelejted. Persze a régebbi írók az új MID-ekkel nehezen bírkóznak meg, ez nem is csoda, de a Verbatim +-R 16X-t tuti szereti az is, és a Verba is 50 forint/darab körül van. Akinek ez nem elég olcsó, az meg szívjon a sz@rokkal...
-
FefeeX
veterán
válasz
IRON STORM #7386 üzenetére
Nade ez tuti? Csak mert most nézem, ez már új 20x-os drive, mikor már Sony/NEC/Optiarc volt, miért venne belet a Lite-On-tól ha van tuti saját fejlesztés?
És a kép alapján elég NEC a kinézete is...
-
FefeeX
veterán
A reklám az keményen marketing... Marketingesként azért tudom azt, hogy nem minden arany ami fénylik, szépen lehet kerülgetni a szabályokat, lehet mondani félreérthető dolgokat, amikről az ember véleménye arra változik amit nem is mondanak ki - mert nem igaz. Ettől függetlenül nem mondom hogy nem halk, ugyanilyen Samum még nem volt, érdemes inkább olyat kérdezni akinek volt, a reklámokat meg szkeptikusan fogadni...
-
FefeeX
veterán
-
FefeeX
veterán
válasz
audi100td #7353 üzenetére
Nekem a gépem elég halk - mondjuk nem vizes, de nem sok venti van benn, elég kussos, emellett mondjuk beindul a 215L beolvasás, akkor erősen emelkedik a dB. Mondjuk még nem láttam olyan meghajtót amivel ez nem fordul elő (illetve még régen, CD meghajtót igen) Szóval relatíve halk, pl a NEChez képest, de azért ilyen zajban nem szívesen aludnék
Az olvasás mondjuk már jóval halkabb mint a felpörgetés...
-
-
FefeeX
veterán
válasz
IRON STORM #7337 üzenetére
Erre gondoltam:
-
FefeeX
veterán
válasz
IRON STORM #7334 üzenetére
Csak úgy blikkre végignéztem, és a képek közt biza a firewire-snek is van tápcsatlakozója...
-
FefeeX
veterán
válasz
Kicsirics77 #7325 üzenetére
azzal is vizsgálhatod
meg lite-on nal is. Most írj meg egy Verbát a Samuval meg egyet egy Pio-val, és hasonlítsd össze a 1655 teszterével!
-
FefeeX
veterán
válasz
Kicsirics77 #7321 üzenetére
vegyél egy plextort (de ne az új NEC, Pio belsőst) és ellenőrizd az írásminőséget, majd megérted a különbséget...
-
FefeeX
veterán
válasz
Kicsirics77 #7314 üzenetére
Ez olyan dolog, hogy ha egy árban lenne a Suzuki meg a Mercedes egyforma kategóriájú autója, te sem a Suzukit ajánlanád...
-
FefeeX
veterán
Ez mondjuk pozitív (bár 150nél még nem csináltam többet egy hónap alatt, eddig az is ritka volt...)
Nem tudod esetleg, ha Extreme előfizum van 9600ért havonta (van még 1 év hűségem kb) 10/1-el, akkor tudok-e váltani 20/3-ra, akár hűséggel? Csak mert elvileg nagyobb csomag, és nagyobb csomagra lehet hűséggel váltani (csak ugye olcsóbb is...) -
FefeeX
veterán
Szerintem:
1. elsőre vegyél csak egy pio-t
2. 215/216-ból csak SATA-s lesz, ez nem meglepő, ugyanis az IDE-set 115/116-nak hívják
3. ne mondd már hogy az 5k drága, én anno 40k-ért vettem az első DVD íróm (MSI DR8A - ami elég rövid úton meg is hibásodott, nem támogat már rég lemezeket és nem is írt túl jól)Nem teljesen ide tartozik:
Elkezdtem gondolkodni a BluRay-en, de úgy gondolom, hasonló lenne az MSI-s gyakorlatomhoz, venni most egy írót, ami később a fele cucchoz lesz kompatibilis, vagy ahhoz sem, nem túl kifizetődő... Remélem hamar elfogadják a Sanyo új lézerfejét, és jönnek tényleg az olcsó írók meg az olcsó, 100gigás lemezek...
(És akkor már csak letöltési korlátot kellene emelni a UPC-nél)
-
FefeeX
veterán
válasz
Core2duo6600 #7140 üzenetére
mondjuk biztosabbnak nem mondanám, könnyebben kicsúszik, ha nem biztonsági kábeled van, de a modding kábelekből olyan sajna nincs. A légáramlás miatt, meg az esztétikum miatt is én már kinyomtam az IDE-t...
-
FefeeX
veterán
válasz
Core2duo6600 #7026 üzenetére
Szerinted hány LF lemezt hegesztettem?
Elárulom, 1et, de azt is még az NEC-mmel anno. Emellett mondjuk a Nero szerint DiscT@2 cuccot legalább 10szer használtam, olcsó lemezekből lehet szép díszeket készíteni vele...harry: nem nagy cucc a FW mod, pontos leírást találsz a pio215-ös topicban, egyre többen csinálják meg szerény közbenjárásomra felindulván, a tömeg viszi előre a többieket is általában
Nekem kellett hozzá még merészség, mikor kb elsőnek megcsináltam a 215D-m L-lé, vagy a 212D-m sima 212vé?... Már nem emléxem pontosan, de arra igen, hogy a leírásom után beindult a biznisz...
-
FefeeX
veterán
igaza van kalinak, LF-et tud, szerintem az sokkal szebb is mint a LS, de ez izlés kérdése. A lemez drágább hozzá, viszont adatfelületre is tud gravírozni.
Volt még asszem a 212-es sorozatból LS képes író is, de ilyen hazánkban még nem járt (próbáltam beszerezni több nagykeren/kiskeren/brókeren
keresztül, nem nyert...)
Egyébként ennek a neve 212C volt -
FefeeX
veterán
válasz
Core2duo6600 #7019 üzenetére
Ez még nem jutott eszembe, lehet le is tiltom, mondjuk nem azért a max 1 Watt fogyasztásért...
-
FefeeX
veterán
Azért én adnék egy esélyt a 216L-nek
kali: azért mostanában megszaporodtak azok, akiknek az NEC-vel van gondja, nem is akármilyen, nem ír, nem olvas stb... Többen végigpróbálták az összes lehetséges megoldást, semmi... Ezek után én már nem merném olyan nyugodt szívvel ajánlani az Optiarc-ot... Pio-val is volt már pár gond, de általában a tényleges drive problémák kiderültek az első héten, és ment is vissza gariban...
-
FefeeX
veterán
válasz
>>>W!nman* #6987 üzenetére
Inkább Pio-t. És inkább a 16-os végűeket, mert azok még tovább kapnak FW update-et, kicsit javítottak a mechanikájukon, és biztos hogy nem tud a 15ös többet mint a 16os... Az egyetlen kérdés az lehet, van e már elérhető 216L firmware...
-
FefeeX
veterán
válasz
msgt.fubar #6968 üzenetére
sztem vegyél Pio-t, nekem is volt NEC problémám, Pio még egyszer sem
-
FefeeX
veterán
válasz
Core2duo6600 #6949 üzenetére
Van, Canon IP4500, 24ezer forint volt, Fotónyomtató, első osztályú minőséget nyújt, nem volt drága, olcsó az utángyártott patron hozzá, szóval tökéletes. És sokkal szebbek a lemezek is
-
FefeeX
veterán
Na szal attól hogy azt hiteted a géppel, hogy ROM attól még nem lesz az, tehát ha azt hiszed hogy ettől kíméled a fejet, az megint nagy butaság... (Nem szofveresen nyeklik meg, úgy hogy számolja hányszor olvastatsz be vele másolt lemezt, hanem mert elhasználódik a +R lemez eltérő felépítése, anyaga miatt - nehezen hiszem, hogy te a bitsettinggel az anyagot is meg tudod változtatni - tudod, lila marad ezüst helyet...)
-
FefeeX
veterán
mucsajpusztán a keleti mögött biztos olcsóbb, csak oda nem szeretek egyedül járni... szóval kb negyedévente megyünk ki, pár haverral együtt...
én ugyan nem a 48 forintost veszem, hanem a 64 forintos photoprintet, de nekem az tökéletesen megfelel (u az a MCC03RG20, csak printelhető - nálam egyébként a print veri a LF-et és a LS-t is)
-
FefeeX
veterán
válasz
Core2duo6600 #6937 üzenetére
Na jah, a belső az a tesztkor szokott kiderülni, ezért nem szabad sosem nagyon új írót venni...
ASUS nem tuti h szar, de a teszt alapján is gyengébben vizsgázott, mint ameddig Pioneer gyártotta belsőket forgalmazott - csak ugye azok nem tudtak LS-t...
Most első keresésemre 160ért találtam neked
Új hozzászólás Aktív témák
- Ismét elérhető a One UI 7 a Galaxy S24-re
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen egeret válasszak?
- Hardcore café
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Suzuki topik
- Óvodások homokozója
- Eredeti játékok OFF topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple Watch 10 - Slate Titanium - Használt, karcmentes
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest