Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Muerte68
addikt
válasz CactuS #54858 üzenetére
Igazából igen, nem tudom melyik kapható még,XE2 pld, vagy esetleg használt lehet-e.
XE2-váz használtan 80-90, Xt10-szintén,az obi kitből kivásárolva 80-85.
Újonnan nem tudom melyik van még esetleg.Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
Muerte68
addikt
válasz CactuS #54848 üzenetére
Fuji XT 20+18-55/2"8-4-270000ft fényerős zoom, jó szenzor, jó JPG, filmszimulációkal.
Mivel fix a céltárgy így a szemfókusz gyors követő fókusz nem lényeges amiben a Sony jobb viszont van egy alapból 1 fényértékkel világosabb jó képminőségű obi,a szenzor jól bírja az ISO emelêst, vagy a sötétből vissza húzást ami fényszegény helyen igen jól jön.Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
Throme
veterán
válasz CactuS #37774 üzenetére
ezen a képen semmi vicces nincs. egy szerencsétlen csóró, kinyúlt pulóverben kapott ilyen élő hirdetőtáblás melót, amin a nikon egyik fasza gépét hirdetik, csak éppen nagyon nagyon szégyenli a sorsát, és elbújik mögötte. (megjegyzem nem is a keresőnél van a szeme)...
Szerintem ne vedd fel ezeket a dolgokat.
[ Szerkesztve ]
-
Rapid136
őstag
válasz CactuS #37754 üzenetére
Mindenből (ebből is) tanul az ember, csak nehéz kimazsolázni a lényeget :-)
de nézz körül:
VW-Ford, Canon-Nikon-Pentax-Sony, MILC-tükrös, crop érzékelő-FF foci-vizilabda, FTC-akármi
ilyenek vagyunk :-)Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
Ear001
addikt
válasz CactuS #37292 üzenetére
Ha azonos a rendszer, és a Pana és az Oly is m4/3, akkor igen, vagyis Panán is tudsz használni Olympus objektívet. Amennyiben a lencsék épek, és a helyükön vannak, amit úgy tudsz ellenőrizni, hogy csinálsz pár fotót és megnézed éles-e, még pár dolog tud bennük elromlani. Az egyik a belső gombásodás, ami a páralecsapódás miatt indul meg, ehhez bele kell nézni, így tudod ellenőrizni. A másik a blende lamelláinak esetleges akadása, itt annyit kell tenned, hogy nyitod-zárod a blendét és figyeled, hogy simán megy-e, nem akad. Esetleg előfordulhat még kontakthiba, szoruló, akadó működtető gyűrű, de egy alapos átnézéssel meg pár próbakép lövésével azért nagy biztonsággal lehet használt objektívet venni.
Normál használatban őrülten sokat kibírnak az objektívek, nem jellemző rájuk a tervezett elavultatás.
-
Studi
veterán
válasz CactuS #37288 üzenetére
A helyzet az, hogy a technológiai különbség, ami a MILC és DSLR között van, magát a képalkotást egyáltalán nem befolyásolja. A képalkotás szempontjából az érzékelő, és az objektív számít. Aki azt írja, hogy akár a MILC, akár a DSLR jobb képeket csinál, az nem tudja, miről beszél.
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz CactuS #37281 üzenetére
Én pontosan tudtam már az elején, hogy mit akarok, ezért egyből fixekkel kezdtem, kitobit csak később vettem, de ha te még nem vagy biztos abban, hogy milyen objektívek fognak kelleni, akkor első obinak tanulni, kísérletezgetni bőven jó a kitobi is, tehát ebben az esetben érdemes kitben venni szerintem.
A G6 a váz neve, a K, X, H, W betűk meg a hozzá adott kitobjektívet jelölik, K a normál 14-42mm kitobi, X a pover zoomos palacsinta, H a 14-140mm travelzoom és W a duplakit, 14-42mm + 45-150mm.Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Throme
veterán
válasz CactuS #37281 üzenetére
Szerintem abban az esetben érdemes csak vázat venned, ha tudatosan készülsz egy (vagy több) témára, amihez az életben nem használod a kitobit.
Amennyiben kezdésnek kell a gép és a "valahonnan el kell indulni" a szitu, akkor olcsóbban hozzájutsz egy új és garis kitobihoz, ha vázzal együtt, kitben veszed.
... ja és családi fotózás kitobival is megoldható. Még beltérben is, csak oda nem árt a vaku.
szvsz
[ Szerkesztve ]
-
csacsi77
senior tag
válasz CactuS #37242 üzenetére
Nem egy ligában játszanak.
A szenzor méret számít. A tiéd 1/2,33"-os a G6 pedig 4/3"-os. Van különbség, ahogy az ábrán is látod.
Neked egy használt Pana G6, Oly PL5, Nikon D3200 vagy Canon 600D kell kitobival, plafonra fordított Meike MK-320 vakuval és esetleg a rendszernek megfelelő fix, nagy fénnyerejú obival (f/2,8-nál minél kisebb szám)[ Szerkesztve ]
Öreg fater megoldja!!!!
-
Tin_Shield
őstag
válasz CactuS #37242 üzenetére
Mindenképpen kell rá valamilyen objektív. A G6 megvehető csak vázként és objektívvel kitben is. A webshopok leírása nem mindig pontos, ha nem vagy biztos benne inkább kérdezz rá.
A szenzorra pedig itt találod a választ. Nem a megapixel számít, hanem a méret
-
Balinov
titán
válasz CactuS #37218 üzenetére
Gondolom azt próbáltad már hogy nem full erővel elsütni a vakut, hanem pl 2/3 3/4 erővel, esetleg plafonra lőni vele, vagy diffúzor?
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
jjeahh
nagyúr
válasz CactuS #37208 üzenetére
Gyenge fényben zajmentes képek vaku nélkül? Ehhez sajnos fényerős fix kell és jó szenzor, esetleg plafonra irányított rendszervaku sokat segíthet. Amúgy ennyiért talán panasonic g6, ha pici kell gm1.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Formula-1 humoros
- Asszociációs játék. :)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Viccrovat
- Magisk
- Kína vezeti az okosórapiacot, a Huawei az első helyen
- CNC topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest