Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD FX
- Házimozi belépő szinten
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
hát pont az érintőt néha kikapcsolom élesség állításra még nem is próbáltam arra mivel család a fő téma leginkább arcfelismerésen van. (De majd kipróbálom, lehet hogy jobb lenne...) Amire igazán használom, menüben néha odabökök, meg visszanézésnél tapinagyítás, mászkálás. Bal hüvelykuj tapi, jobb gombozik De szerintem lehet nélküle élni.
A forgatható kijelző amit nagyon megszerettem, főképp ha azt videózom amit csinálok vagyis előtte vagyok és így is látom, de erre jó még a mobil is ha messze van a gép. Hátránya is van, mert a csak kihajthatóval könnyen lehet stikában felpattintva fotózni.
A sony jpgjét nem ismerem, a panaé nem egy csúcs raw+LR kell hozzá. -
MrChris
nagyúr
szia! Nekem g6 van, ahogy írta rbalint nagyon jó ár/érték arányú, pláne ha használtan sikerül beszerezni akár 90e-ért. De tény, hogy a sony a6000be már jóval újabb cuccok, fejlesztések kerültek, míg a g6 egy korosabb szenzorra épül. Abban lényegesen jobb lehet a sony. Ha van pénz rá akkor minőség szempontjából jobb választás az A6000. A g6 annak ellenére, hogy az egyik legrondább gép nagyon kézre áll és masszív. Az lcd kicsit plasztikus és ez a képén is megjeleníthető. A6000 még nem vokt kezemben, biztos nagyon tetszene a tiszta fhd hdmi kimenet, persze újabb költséget, kütyüt jelentene.
-
rbalint88
addikt
A 16-50 eléggé "véleményes" obi, az egyetlen előnye, hogy ekv. 24-ről indul. Ha a jó fogás és a kereső fontos, akkor Pana G6 a legjobb ár-érték arányú videós gép. ehhez is elég jó kínálat van fix obikból. Obik és fotós képminőség tekintetében a másik nagyon jó rendszer a Fujié, de az videóra felejtős sajnos. Ha meg tudsz barátkozni a Sony obiparkjával, akkor nincs elvi akadálya annak, hogy jó legyen.
-
nesa
veterán
Roviden nemlatom ertelmet, en lovom a kepet max felbontason es utanna ugy vagom ahogy akarom .
PL ezen a kepen se neztem mi a szabvany csak megvagtam.[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
ilyeneknél én is szeretem a széles képeket
mivel a monitorjaim (akár a laptopon, akár az asztali gépen) 16:10 arányúak, egyszerűen a RAW feldolgozó programban szoktam ilyenre megvágni azt, amit érdemes
(gyakorlatilag minden ilyen programban beállítható saját képarányű vágás) -
Degeczi
nagyúr
témától függ: tájképek, csoportképek valóban jól néznek ki szélesvásznon, míg mondjuk portrénak a szokásos 3:2 is gyakran túl magas, oda praktikusabb a 4:3
mindenesetre azt remélhetőleg tudod, h ezt az arányt biztosító tükrös gépek optikai keresője nincs kimaszkolva ilyenkor, jó esetben csak apró vonalak jelzik hol lesz a képhatár, de az is előfordul (Olympusnál), h még az sem, és mindenképpen a teljes 4:3 képet rögzítik, csak az Exifbe írják be milyen vágás volt kiválasztva...
(LV módban persze meg tudják mutatni a tényleges képet, de azt használja a fene. Majd az EVF-es gépeknél)szóval nem sok értelme van, ennyi erővel utólag is éppúgy megvághatod...
illetve ha mindenképpen ragaszkodsz hozzá, nem tükrös, hanem elektronikus keresőjű gépet érdemes venni, mint pl. a Pana G1 vagy GH1
[ Szerkesztve ]
-
nesa
veterán
Szemelyes velemenyem inkabb nem irom le de tudok ajanlani gepet.
Olympus E-620 ezeket tudja Képméret-arány 4:3 / 3:2 / 16:9 / 6:6
Olympus E-30 Képméret-arány 4:3 / 3:2 / 16:9 / 6:6 / 5:4 / 7:6 / 6:5 / 7:5 / 3:4
E 30 eseteben ugyhiszem mindenki talal megfelelo aranyokat.
Szerinetm rosszul latod a jovot, en inkabb abban latom a jovot hogy kivagom az osszes TV az ablakon
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- World of Tanks - MMO
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Path of Exile 2
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- AMD FX
- Házimozi belépő szinten
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest