- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen monitort vegyek?
- Apple notebookok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- 3D nyomtatás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz volvoguy #56509 üzenetére
Én azt mondanám hogy határeset, de még jó vétel annyiért. A kitobi jó (árához képest), a gép jó, de a 25/1.7-tel nagyon sok fókuszprobléma van, azt úgy kezeld hogy ne legyen az az obi a választóvonal. Én személy szerint megkérdezném az eladót hogy nem lehetne-e azt az obit kihagyni a kitből, és akkor olcsóbban.
-
Rapid136
őstag
válasz volvoguy #56448 üzenetére
A TV-k nagyrésze még azért mindig HD, tökmindegy hogy 4k felbontást küldesz rá, nem tud többet 1920x1080 pixelnél.
Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
nozs23
addikt
válasz volvoguy #56456 üzenetére
Abban amelyiket irtam, vagy csak egyben?
Nem koteketesbol irom, de a kerdeseidet elnezve, lehet olvasgatnek meg par hetet, 100-ert nem fog mindent is tudni a gep. Azert irtuk a GX80-at, mert ennyiert nem nagyon van mas ami tud tisztesseges 4K videot. APS-C-hez szerintem egy 2x, Full Framehez meg min. 5x szamolj es az obi nelkul. Ha kell a 4k video. Valahogy igy szamolj.[ Szerkesztve ]
-
-
vond
MODERÁTOR
válasz volvoguy #56448 üzenetére
Ha tényleg kell a jó 4K UHD videó, akkor meg főleg arra a 130 ezres GX80 kitre kellene rámenned. Használtan nyilván olcsóbban is be lehetne húzni (ha van épp eladó), de ez egy elég jó ár az új, 2 év garis szettre. Ami ugye sok szempontból jól jöhet a jövőben.
Nagyon szép, 100 Mbps-os, 25, 30 fps UHD-t tud a GX80, minimális (kb. 1.1-szeres) crop-pal. A FullHD-je se olyan rossz, de messze van a leméretezett UHD, vagy a legjobb alap (GH5, G9) FHD minőségtől. Viszont ezt 50, 60 fps-sel is tudja, crop nélkül, de csak ~28 Mbps körüli bitrátával, ami lehetne egy kicsit magasabb.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Muerte68
addikt
válasz volvoguy #56445 üzenetére
Szerintem még nyugodtan meg lehet venni, de ez szubjektív valaki ilyenkor szabadul mindentől.
Szerintem a belépő Dslr halottabb
Jó pár évig jó lehet még addig te is látod már hogy mi kell neked és ha fotózol tovább lehet hogy amúgy is váltasz.
Ha nem akkor még valószínűleg 1-2 évig bukó nélkül ki tudsz szálni
Igazából ha próbálod hogy mit tudsz vagy mennyire érdekel jobb egy használt gép mert valószínűleg minimális bukóval tudsz váltani vagy kiszálni ha már jobban tudod hogy mi kell neked
Én elég sok gépet próbáltam nekem pld a Fuji kialakítása kezelése meg a nagyobb szenzor döntött és ezt használom idáig legrégebben ráadásul van hozzá egy használtan 80-90-ért megvehető fényerősebb alapzoom.
Úgyhogy ha váltok az csak egy újabb váz lesz de szerintem az XE 1-utána is megmarad mert egy jó kis gép főleg ennyi pénzértLáttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
MODERÁTOR
válasz volvoguy #56439 üzenetére
Szia!
Dslr-t nem vennék, a belépő kategóriában legalábbis biztos nem. Inkább milcet nézz. Amit a többiek ajánlottak Panasonic gx80 jó kis gép, nekem is olyanom van, meg vagyok vele elégedve. Vagy egy belépő Sony milc (pl A6000?) használtan, ha belefér a keretbe.
Tanfolyamra ne költs szerintem se, a lelkesedés és a kísérletezés és a neten megszerezhető tudás bőven elég lesz ha érdeklődő vagy. -
Muerte68
addikt
válasz volvoguy #56439 üzenetére
Fuji XE 1,kit obival használtan 90+ ért kapható van evf sok kezelő szerv dedikálva látod hogy mi hova van állítva könnyebb megtanulni a beállításokat
A fókusz kicsit lassú de egyéb baj nincs vele a szenzor jó, a kit obi is jobb mint az átlag
Az EM 10 sem rossz gép kisebb szenzor gyengébb kit obi több extra funkció viszont halott rendszer az olympus most adta fel.
Az obik olcsók hozzá és van ibis
Olvass könyveket vannak jó sorozatok is a fotózásról elég sok mindent meg lehet tanulni
A gépre szánt keretből gondolom hogy nincs másik 100 a tanfolyamraLáttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
nozs23
addikt
-
Rapid136
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest