- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- T-Force szériás szélgépeket mutatott be a Team Group
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fali konzol lapos tévékhez
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
dime27
őstag
válasz Viktoár #17746 üzenetére
A felsoroltak közül a Noctuat venném az ziher jo és stabil könnyen felszerelhető felfogató rendszere van gazdag körítés asszem mindenféle foglalatra felszerelhető és kb fele olyan széles mint a mugen 2es 2db 12es ventivel megtámogatva pedig sztem lenyomja simán.Ha Noctuanal akarsz maradni ajánlom figyelmedba a 12es NF-P12es ventillátorát 1350rpmes és direkt bordákra találták ki maxon sem vészes a hangja igaz ára eléggé borsos talán pcxen egész olcsó mintha ott láttam volna a legolcsóbban!
Google Pixel 6a+iPad 2021
-
őstag
üdv
két hűtő van itthon
az egyik
Zalman cnps9000
a másik:
Scythe INFINITY/MUGENnem tudok kettő közül dönteni
tesztekre nagyon nincs időm/se kedvem
ha valakinek van jó tanácsa, tippje, tapasztalata szívesen fogadomVGA-t, AM4, AM5/ Intel 10-14. gen CPU-t, Alaplapot, Tápot, DDR4-, DDR5-t, SSD-t veszek!
-
Daert
őstag
válasz fricz19 #17752 üzenetére
Hali.
Határozottan Mugen/Infinity.
A legújabb Intel foglalatokra sajnos nem jó,de az összes többire igen.
A zalman gyengébb teljesítményű és a ventijét sem lehet cserélni.
Apropó venti;a mugen-re ráteszel (igény esetén) egy Coolink Swif2 PWM-es ventit,akkor nagyon ütős cucc lesz[ Szerkesztve ]
-
Viktoár
addikt
válasz dime27 #17751 üzenetére
Köszi srácok én azt hittem hogy a v8-at fogjátok ajánlani mert ránézésre elég terjedelmes.A noctua ventiket nem kell bemutatni van/volt már minden méretű a gépben és tényleg jók de hűtőbordáikat nem ismerem.Amelyiket a legolcsóbban tudom megszerezni az lesz a befutó.
Üdv:Viktor
-
Bladezzz
csendes tag
Hello!
Az lenne a kérdésem 10ezer alatti árkategóriában milyen processzor hűtőt érdemes venni most(tuning,halk, 4 magosra is,FONTOS:LGA775 kompatibilis).
Ugyanez a kérdésem csak a 10-15ezer közötti kategória.
Előre is kösz
NO:)
-
Daert
őstag
válasz Bladezzz #17757 üzenetére
Hali.
Ha boltban szándékozol vásárolni,akkor
10K alatt :
CM Hyper 212 plusz
Xigmatek Scorpion S128310-15K :
Prolimatech Megahalems
Coolink Corator DS
Xigmatek Dark Knight
Xigmatek Thors Hammer
NOCTUA NH-C12PSE14
TRUE
Scythe Mugen2 ha majd nemsokára ismét kapható lesz.
EKL Alpenföhn Nordwand
Esetleg a Zalman CNPS10X-közül valamelyik. -
Daert
őstag
válasz Picturemaker #17759 üzenetére
Hali.
Teljesen igazad van
Nagyon jó hűtő lehet sajnos nekem nem volt még hozzá szerencsém.
Szívesen látnék róla akár egy Logout-os tesztet.Van egy sanda gyanúm hogy méltatlanul háttérbe szorult,és nem lett elég népszerű.
Milyen jól mutatna egy TRUE-Prolimatech-Mugen2-Corator-Baram teszt.
Apropó,neked milyen hőfokokat produkál és milyen ventivel használod? -
bosston
tag
Üdv!
Két kérdésem volna: az első: van nekem egy Abit IS7es alaplapom, és mivel nem egy mai darab, kábé fogalmam sincs a pontos specifikációjáról, de egy pentium 4 3Ghz proci megy benne, így feltételezem, socket 478-as. Mivel nagyon melegszik a processzor (70C alapjáraton), szükségem volna egy új hűtőre, de olyanra, amit a pár hónapon belül bekövetkező gépújítás során felhasználhatok, azaz ami kompatibilis az LGA 1156-os vagy az AM3-as foglalattal is. Van-e ilyen megoldás maximum 5ezer forint értékben?
Második kérdés (kicsit off): szóval itt az alaplap: http://www.pctuning.cz/ilustrace/boards/abitBIG.jpg . Ott figyel a közepén a chipsethűtő ventillátor, amit az én verziómon egy átlósan ráillesztett, kampókban végződő kis fémpálcával lehet rögzíteni, emellett pedig úgy zúg, hogy alig lehet megmaradni mellette. Úgy gondoltam, csak az én ventim hibás, de mikor szereztem egy ugyanolyat, hasonló hiba jelentkezett, így le szeretném cserélni passzív hűtésre, amire várnék ajánlatot, szintén a lehető legolcsóbban (ezt nem tervezem átmenekíteni az új gépbe).
Kösz a válaszokat előre is!
-
Daert
őstag
válasz bosston #17761 üzenetére
Hi.
Az Abit lapod valóban 478-as tokozású.Ebből kifolyólag csak az alábbi hűtő jöhet szóba,figyelembe véve azt hogy jó legyen az új Intel foglalatokra,és AM3-ra is;
Scythe Katana3 ~7K körül kapható.
Más gyártótól nem fogsz hűtőt találni ami jó lenne a 478-754 től az 1366-AM3-ig.
Ha későbbiekben mindenképp váltani fogsz és kell a 478-ra is akkor bármelyik Scythe termék ajánlható,izlés és pénztárca függvényében.
A NB hűtésére ezt tudnám ajánlani:
1
2
Ezek olyan 1-1,5K körüli árban vannak.
Az árak tályékoztató jellegűek.[ Szerkesztve ]
-
Picturemaker
őstag
Prime pillanatnyilag nincs a gépemen, így csak az Everest stabilitástesztje alatti hőfokot tudtam megnézni. Hagytam futni 10 percig (persze közben csináltam még ezt-azt a gépen), de 45 foknál nem ment feljebb. A hűtőn egy Swif2 pwm-es venti van ami 900-at pörög, nem is ment feljebb mert a bios-ban a legalacsonyabb beállítható hőfok a 45 és ezt ugye nem lépte át.
A proci egyébkén 3500MHz-en, 1,4V-on "jár".Érdekesség: Kb. 1300-as fordulatig halk a procihűtő (azért nem a venti, mert e fordulat fölött a szélzaj lesz igen erős) számomra, de szerencsére ezt nem kell elérnie, csak próbaképpen állítgattam a gyorsabb fordulatokat.
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
bosston
tag
Nekem mindenki azt mondta, ilyen hűtőt már sehol sem kapni, még használtan sem. De ha mégis, rendelek egyet azonnal! Azt viszont nem értem, hogyan kellene a bordát egy ventivel megtámogatnom - a passzív hűtésnek nem a ventillátortalanság a fő jellemzője? A pasztázás a hűtőzsír használatát takarja?
-
-
-
Daert
őstag
válasz Geri Bátyó #17768 üzenetére
Nem akarok senkit megbántani de ennyi pénzért szerintem felejtős.Arról már nem is beszélve hogy ventilátor nélküli,valamint csak Intelre jó(gyártó honlapja szerint).
Egyébként nagyon bejövős a formája-felépítése. -
Daert
őstag
válasz Geri Bátyó #17769 üzenetére
Igazad van.A Balder-hez adnak AMD-s lefogatást is.Nem értem hogy ezt miért nem jelölik,én is csak a Manual-t elolvasva és a te jelzésedre figyeltem fel erre.De sajnos ezel is csak egy irányba helyezhető fel a hűtő Szal ezt nem igazán értem mire volt jó,de ők tudják.
-
Henk
veterán
válasz Geri Bátyó #17768 üzenetére
Pont ma nézegettem én is és láttam, hogy kapható de 19k +pk + venti azért nagyon nem barátságos ár. Arról nem is beszélve, hogy ugye az amd-t megint kifelejtették a csomagból. Nem tudom mire képes ez a hűtő de szinte ennek az árnak a feléből kapható egy normális hűtő, véleményem szerint ez jócskán túl van árazva. Nem tudom mennyire elszántnak kell lenni, hogy valaki ennyi pénzt adjon egy cpu hűtőért, mondom ezt úgy, hogy nekem is volt már pár drága hűtőm. Arról nem is beszélve, hogy szerintem még csak nem is néz ki jól, bár ez szubjektív.
-
old gray
addikt
válasz Geri Bátyó #17773 üzenetére
Én vettem hozzá külön AMD-s lefogatót (Xigmatek S1283-hoz), igaz 1600Ft-ba került, viszont javult a hűtő teljesítménye hála az atomstabil rögzítési módszernek és a helyes rögzítési iránynak.
Pár kép:
[ Szerkesztve ]
Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream
-
Daert
őstag
Maga a tény hogy lespórolják a gyártók az AMD mount Kit-eket,nagyon nem Fair dolog,sőt diszkrimináló hozzáállás.
A Xigmatek kitek még megfizethető áron vannak,de más gyártóké már kifejezetten drágák. -
oXyg3n
tag
Gondolkoztam én is Armageddon hűtőn, igaz még nem vettem meg az újat de az ára tényleg gáz! Ha belevesszük a plusz költségeket is akkor a 30k-t simán súrolja! Persze 2db normális ventivel!
Reális ár kb. a Mega körül lenne max. 15k! Többet nem ér szerintem!
[ Szerkesztve ]
-
Henk
veterán
válasz oXyg3n #17777 üzenetére
Nem tudni mennyi a valós ára mert ez főleg a teljesítményétől függne de ennyire meg még nem elterjedt. De így látatlanba is sokallom, sőt szerintem 15k is sok egy hűtőér de a legjobbak már ilyen áron mennek.
Daert: nekem még sosem hiányzott az amd lefogató egy hűtőhöz sem.
-
Geri Bátyó
addikt
Érdekes elmélet
Minden esetre engem az AMD-s rögzítő hiánya nem érint, csak azért bosszant, mert a gyártók (nem csak hűtő) rendszeresen a filléres alkatrészeken spórolnak az akár 40-50 K-s cuccok esetében is[ Szerkesztve ]
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
stork13
aktív tag
Valaki rakjon rendet a fejemben blackplate-el kapcsolatban (AMD platformon):
Ez a hűtő és nem az alaplap/ház tartozéka, igaz? Az alaplap alsó felén (nem beültetett oldal) van a helye a CPU foglalattal "szemben" és tehermentesítő(?) szerepe van.Egyes hűtőkhöz adják (TRUE) másokhoz külön kell megvenni (Prolimatech). A Corator DS-el mi a helyzet?
Ha az ember nem nézi meg az adott termék honlapján a leírását, nem nagyon döbben rá, hogy valamit még vennie kellene az adott termék működtetéséhez/üzembe helyezéséhez. Sok helyen a webshop nem jelzi ezt az "apróságot".A béke más , mint szünet, két háború közt; a jó: nem rossz Rossz.
-
elfelejtette
veterán
válasz stork13 #17782 üzenetére
A Backplate az a hűtő opcionális tartozéka. Azt jelenti, hogy a hűtőhöz adják a gyári Inteles bepattintós felfogatást, a Backplate-tel pedig stabilabban, az alaplapot tehermentesítve lehet felfogatni. Előfordul, hogy a hűtőhöz csak az Intel procikhoz való bepattintós felfogató szettet mellékelik, tehát ha AMD procira akarod felszerelni, akkor meg kell venni az AMD felfogatót is (ami nem azonos a Backplate-tel).
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Henk
veterán
A backplate a hűtők hátlapi panelje ami egyes hűtőkhöz jár másikhoz nem. Amelyik hűtő csavaros lefogatóval (Intel-nél) rendelkezik ahhoz adnak ilyet mert abba rögzíted a csavart, amd-nél sok esetben nem mert ott van gyárilag keret amihez tudod rögzíteni. Nagy általánosságba az is igaz, hogy a nagy nehéz hűtőkhöz jár mert adnak némi merevséget a lapnak és tehermentesítik is valamennyire. Persze vannak kivételek pl. a Scythe előszeretettel alkalmazza még mindig a push-pin lefogatókat viszonylag nagy bordákhoz is. A gyártó honlapján érdemes utánanézni a kiegészítőknek mielött vásárolsz de olyan eset nem fordulhat elő, hogy megveszel egy hűtőt és nem tudod feltenni arra a procira amire azt írja a gyártó, hogy kompatibilis vele. Olyan előfordul pl. Prolimatech-nél, hogy alapból az amd lefogatót nem tartalmazza és külön kell megvenni de ezt a gyártó feltűnteti. Aztán van olyan amihez kapható csavaros lefogató pl. Xigmatek de ezt nem kötelező megvenni mert gyárilag a push-pin lefogató benne van, ha viszont úgy érzed, hogy te jobban bízol a csavaros rögzítésben akkor megvásárolod hozzá, de enélkül is tudod használni. A Corator-hoz adnak gyárilag ilyet és Intel-t, Amd-t egyaránt tartalmazza.
-
Qru
MODERÁTOR
Lesz Corator vagy sem?
mod:
Beköltöztem az "új" házba. Galéria Nagyon durva a GTX gpu-ja 68-69 helyett 54-55 fokos terhelve. (685/1050 @ 70%) Pedig alulról és oldalról sem fújatom (azok nincsenek bekötve még, de látod készülök a GTX470-re... )
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
-
Brutforsz
senior tag
Ez a kérdés engem is foglalkoztatott, különösen azután, hogy több komolyabb hűtő kompatibilitási listájában szerepelt, hogy "backplate required".
Internetes búvárlataim alapján arra a következtetésre jutottam, hogy a backplate kifejezés - pusztán e tárgykörben - két dologra is használatos.
Az egyik a fentebb is említett hátlapi lefogató, amely a processzorhűtő tartozéka.A másik viszont egy fém merevítő, amely az alaplap elviselendő súly szempontjából legkomolyabb kihívásnak kitett részét hivatott megerősíteni. Értelmezésem szerint, amikor a gyártó "backplate required" kitételt használ, akkor arra utal, hogy ez utóbbit tartja elengedhetetlennek a fogadó deszka részéről, hiszen lefogatót úgyis ad (ha, ugye).
Itt egy olyan kép, ahol a kétféle backplate együtt látható.
Te sejted, kik vagyunk, mi tudjuk, ki vagy.
-
Brutforsz
senior tag
válasz Brutforsz #17789 üzenetére
Még annyi kiegészítést tartok fontosnak, mivel kifejezetten az AM3 vonalra szól a kérdésed, hogy például a Noctua NH-U12P SE2 termékénél az Inteles rögzítés a hűtőhöz adott backplate segítségével történik, míg az AMD esetén "the SecuFirm(tm) 2 mounting system requires a backplate, which is preinstalled on most AM2/AM2+/AM3 mainboards", s itt ez elégséges is, nem kell külön hátlapi rögzítőt alkalmazni (lásd szerelési útmutató).
[ Szerkesztve ]
Te sejted, kik vagyunk, mi tudjuk, ki vagy.
-
Henk
veterán
válasz Brutforsz #17789 üzenetére
Amit másodiknak linkeltél az nem a hűtő hanem az alaplap tartozéka i7 lapoknál kivétel nélkül, ahhoz a hátlaphoz a proci lefogatókeret van csavarozva. Ez alap tartozék mert enélkül a procit sem lehetne a lapon rögzíteni. Aztán ha olyan hűtő kerül rá amihez van backplate akkor az még erre jön rá mint az utolsó képen is látható. (kivétel a sima Mugen2 mert annál le kell venni az eredetit és a hűtőéhez csavarozni mindent.)
Qru: nem jött össze amit akartam így rendeltem egy újat, csütörtökön jön.
Látom a ház bevált. -
stork13
aktív tag
Köszöntem szépen a válaszokat, összeálltak a dolgok.
A béke más , mint szünet, két háború közt; a jó: nem rossz Rossz.
-
zazahoho
őstag
sokáig vártam az armageddon megjelenését,de ennyi pénzért nagyon durva
corator kidolgozottsága hagy némi kívánnivalót maga utánAz idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.
-
Henk
veterán
válasz zazahoho #17794 üzenetére
Armageddon-t kicsit mintha túlárazták volna de lehet olcsóbb lesz ha több helyen is kapható lesz. A Corator meg akármilyen kidolgozású de Qru-nál nagyon elverte a TRU-t ami nem kis teljesítmény.
Qru: hát én is mert nehezen tudom elhinni, hogy ennyit ráverne a TR-ra ez így már nagyon durva lenne.
-
bkorga
csendes tag
Sziasztok!
Nemrégen raktam össze a Phenom II 955-ös C3 steppinges procit tartalmazó gépem.
Asus Triton 88-as hűtőt raktam rá. Extra: táp a gép aljában van, és a gépből a levegőt kihúzó venti a procihűtőnek minimálisan besegíthet.
955: 200MHz alapórajel mellett CPU: 3.8GHz 1.475V (BIOS), NB: 2.6GHz 1.25V (BIOS).
Hűtő: 35 foknál kapcsol be és 65 foknál éri el a maximum fordulatszámot.Prime95 legnagyobb procihőtermelésnél fenti beállításokkal 50 fokig melegszik a processzor. Ilyen hőmérsékleten még a nehezen meghallható 1600rpm körüli sebességig gyorsul a cpuhűtő ventije.
13K-ért megérte. A proci, mint kiderült magasabb órajelen instabil (megvan a max órajele, szintetikus teszten az alap 200MHz-es órajelen hozta a legtöbb pontot, szóval az "FSB"-t nem növeltem). A cpuhűtő csendes üzemmódban megy és még így is az ennek a procinak már nem ajánlott 60 fok alatt van nagyon bőven a hőmérséklete terhelt állapotban. A terheletlen pedig
Üdv.,
gUI.: hogyha valaki ilyen hűtőt is számba venne, legyen egy post róla
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Life is Strange: Double Exposure - Már játszható az alap kiadás is
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Wise (ex-TransferWise)
- PlayStation 5
- Politika
- Horgász topik
- Az irodákba kéri a dolgozóit a Dell, az Ubisoft is próbálkozik
- Milyen autót vegyek?
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
Állásajánlatok