-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Henk
veterán
válasz Zodicus #17350 üzenetére
Még én sem jártam így. De szerintem azt nem tudod megcsinálni, hogy saját hatáskörben levonod az árát és annyival kevesebbet adsz a futárnak, neki el kell számolni a számlán szereplő összeggel. Inkább úgy lehet, hogy átveszed és a hűtőt visszaküldöd ha nem felel meg de akkor bukod a visszapostázás árát vagy nem veszed át az egészet. De nem tudom mit egyeztettetek telefonon mikor szóltak, hogy nincs a 212. Ha rosszat küldtek ami nem kompatibilis a cuccoddal akkor az ő saruk a dolog bár azt sem tudom ilyenkor mi a bevett eljárás mert szerencsére még nem jártam így.
-
Zodicus
senior tag
Hamarosan kiderül, mert most csörgött a futár, hogy fél óra és itt van. Majd talán Ő tudja, hogy megy ez. Az aprón találtam egyet, de legkésőbb holnapra itt kéne hogy legyen. Az emberünk meg szerintem még alszik. És nem hinném, hogy gyorsan kiszereli és feladja még délelőtt egy "újonc" kérésére...
-
Zodicus
senior tag
Megérkezett! És a B-s jött
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Matamata #17347 üzenetére
Jah, elszálltak az árai. Anno még 10k-ért vettem a TRU-t, most meg...
Prolimatech Megahalems-et nézted?
Amúgy ha vmi jó cuccot keresel ajánlom a pcgear-t. Én náluk vásárolok évek óta és eddig mindent szereztek ami kellet nekem.Henk: Viszont a Mini Ninja halkabb is mint a 212+.
#nincsbennetarcsi
-
Johnny001
senior tag
Hi!
Hát végülis nem bírtam tovább a gyári hűtővel, mert közben a Tr. HR-01-et elvitték, úgyhogy vettem egy COOLINK CORATOR DS-t.
Pheneom II X4 955BE@1,42 v-3800Mhz teljes terhelésnél (magok) 52-53°-os, a venti 1500-al pörög ugyan, de elég halk, nem zavaró. Ha nagyon akarom, feltehetek rá mégegy ventit, ugyanúgy, ahogy a D14-nél
10°-ot hoz a HR-01-en!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
AMD-s lapban G.Skill Ripjaws vígan elfér bármelyik slotban!
u.i: ha nem lököd be a hátsó merevítő lemezt az alaplap alá, akkor nem kell kiszerelni
By.: Johnny
Bp. XVIII.- Pestszentimre 06309060893
-
Eddie141
senior tag
válasz Johnny001 #17355 üzenetére
Nekem a nagytesója van a procidnak (965BE) és 3971-en hajtom. Terheletlenül szobahőmérséklettől függően olyan 29-32fokosak a magok egy Scythe Mugen2-essel egy HAF932-ben, terhelve viszont olyan 51-54fok. Egy ventival szivom róla felfelé, és hátra a levegőt, +rajta van a gyári is. Viszont ha leveszem, és csak a szívók maradnak, akkor is csak +5fok lessz (viszont a gyári venti is nagyon halk, igy nem érdemes levenni )
-
-
Viper26
nagyúr
Milyen hűtést tudnátok ajánlani Pheneom II X4 955BE-hez?
Garmin epix™ Pro
-
MODERÁTOR
Sziasztok! Mennyire számít halknak a Gyári Intel hűtő? (réz magos ha jól tudom és a "felezett" magasságú E8200 gyári)
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
Qru
MODERÁTOR
Nem túl halk. Ha vmi alacsony fogyasztású procira teszed nem lesz hangos de tuningra nem igazán alkalmas.
mod:
Henk: Én vmi lassú ventivel gondoltam, úgy marha halk, nézd meg a bordák közti távolságot... Ninjára nem is érdemes gyors ventit tenni sztem.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Crockoo
csendes tag
Sziasztok!
Jelenleg egy PhII X2 550-es procim van, gyári értékeken, 2 maggal. De a gyári hűtőt hangsonak találom, illetve elég szerencsétlen a kiképzése.
Milyen, halk hűtőt ajánlanátok, ami esetleg egy kis húzást is bír? -
speedernet
aktív tag
Hali! Én TX3 mat vettem az x3 720 amra ami most 4 maggal 3,4 Ghz en üzemel ez ugye 965 BE szint! És teljesen megvagyok elégedve vele ajánlom nektek is!
-
Tiger89
tag
henk! a kiszemelt venti leszabályozva viszont mennyire halk? mert az nem baj hogyha nagy fordulaton hangos, mert legalább szállít, de minimumra állítva halk és hatékony?
[ Szerkesztve ]
-
Henk
veterán
válasz Tiger89 #17370 üzenetére
Ha még mindig a 120P-ről beszélünk akkor azt mondom olyan 800 rpm-en még nagyon szolid hangja van, nekem legalábbis ennyire van visszaszabályozva idle és ehhez elég is a légszállítása. Akkor hallom a hangjukat ha odahajolok a géphez. Lehet még visszább venni a fordulatát de akkor annyira leesik a légszállítása is, hogy akkor már nincs értelme járatni. De ez bármelyik 12-re igaz ha 400-500 rpm körül megy már nagyon kicsi a légszállításuk már éppen csak mozgat valami levegőt.
-
jercsi
tag
Üdv
Lett egy potya D820 asom intelből ,milyen hűtőt kellene rátenni hogy egy kicsit full tuningon járassam ?A lelkes segítségért jutalom , főleg aki már ezt a procit tuningolta is .....
[ Szerkesztve ]
-
Eddie141
senior tag
válasz jercsi #17374 üzenetére
Szerintem ez ártól függ, nemigaz?
Mert mondhatjuk azt is, hogy egy Mugen 2 plus-t De annak az értéke majdnem kétszer meghaladja a prociét.
Talán gondolkozz el egy ilyenen Egyik barátom egy e8200-at hajt vele 3600on simán Illetve a thermalright 120-asok is már 5körül kaphatóak használtan. Itt mindent az ár és a budget szab meg -
Tiger89
tag
ezeket a mugeneket lehet használni venti nélkül ha nem akarom tunningolni a procimat? persze ház venti lenne bent, de éjszakára azt is lekapcsolnám ha csak seedelek.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Tiger89 #17376 üzenetére
Próbáld ki, hagyd seedelni és közben kapcsold le a ventit. C1E & EIST-el sztem elégnek kell lennie simán. Igaz ez nem passzív üzemre van kihegyezve (mint pl Z600 vagy a Ninja), a ventijét 800-as fordulaton hagyva tuti elég és ott nem is hallani szinte. Vagy a házhűtést kapcsold le és proci venti maradjon csak pl...
#nincsbennetarcsi
-
Ayg0
senior tag
üdv
matx házba keresek egy alacsony profilú coolert, relatíve jó hűtési teljesítménnyel. melyiket ajánlanátok? néztem többet is (pl scythe ninja mini, sythe big shuriken, nexus low-7000 stb) de egyik helyen ezt, másik helyen azt írják egy nem tudok dönteni.
[ Szerkesztve ]
"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."
-
Tiger89
tag
elmentem megvenni a 120p-ket, hát baszki a kventáékat megtalálni (gyalog) nem volt egyszerű, BUDAÖRS!!!!! chs-ben kventa kft. ha bárki menni akar, ne tévessze meg a 9. szám mert a 13ban vannak, tévesen van kiírva a honlapjukon. roh@dt messze van!
-
Tiger89
tag
megnéztem még 1x a honlapot, hát valamit nagyon elnéztem mert tényleg a 15volt még rosszul is írtam...na mindegy az a lényeg hogy meglett
-
Tiger89
tag
még nem, mert várom a potikat, meg még kapcsolóért is elkell mennem, sőt még az alaplapom is szervízben van és passzív hűtőm is csak jövőhéten jön meg szóval áhh
de ez a kör már megvan, lehet várni a többit
meg Henk segíts már ki, majd melyik irányba szereljem be? gondolom a cooloink felirat lesz elöl befele, hátul meg kifelé de ha nem szólj kérlek.
[ Szerkesztve ]
-
Ayg0
senior tag
Kösz, de olyan kellene, amely AM3 kompatibilis.
jogos a kérdés, nem gondolkodtam mielőtt a hsz-t írtam.
procc: phenom 2 x2 550 (80w), de unlockolható, ergo szükség esetén quad-core -ként menne (~120-140W?)
kuckó: lian li pc-v351b
összeg: ~10k#17381
lap: 785gm-e65
"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."
-
Henk
veterán
válasz Tiger89 #17385 üzenetére
Igen úgy tedd be őket, amúgy ha jól emlékszem a keretre rá van nyilazva a forgás és a légszállítás iránya. Lapát felől szív és a motor fele fúj. Beszerelni pedig úgy célszerű, hogy az első be a hátsó pedig kifele fújjon.
Ayg0: hát ebbe nem lesz piti normális hűtőt választani főleg ilyen áron. Úgy nézem a cpu hűtő közvetlenül a táp alatt van így a fekvő hűtőket ki is zárnám mert annak és a tápnak a ventije pont egymás ellen dolgoznának tehát szerintem valami álló kéne de ekkora méretben nem tudom milyen. Kéne egy pontos méret milyen magas hűtő fér el.
-
Eddie141
senior tag
A látottak alapján én még mindig kitartok a felsoroltak közül a mini ninja-nál, hiszen álló elrendezésű, elfér mellette a ram, és elviszi vígan a procit (természetesen nem passzivba)
Az alaplap elrendezése miatt a másikat kizárnám, mert akkor csak a második kettő slotot tudnád használni a ramból, illetve lehet, hogy rálógna a chipset hűtőre.
Ha viszont beférne, akkor meg ninja-b (teljes méretű), mert ha nem sikerül 4magosítani a procit, akkor egy kis huzattal passzivban elviszi a procit -
Ayg0
senior tag
megosztanád velem? hátha...
álló kilőve. az antec mini p180-nal szemeztem egy darabig, de miután jobban belegondoltam a méreteibe, sok az a 400 akárhány mm-es magasság. még a lian li-nak lennének értékelhető álló matx viskói, de azokkal ugyanott vagyok (vagy rosszabb helyzetben) mint a v351-el, mert a cpu cooler közelebb van az oldalára döntött táphoz (pl a06f). meg állóról váltok és a pofás kocka formavilág az új kedvecem, ami egy szép fekete, szálcsiszolt alu borítással az asztal dísze is lehet.
pontos méretet egyelőre nem tudok, csak saccperkábét a specifikációk illetve a képek alapján. 262mm magas [link] amiből a felső rész ~105mm (táp + szellőző felette). az alsó ~155mm-ből lejön ~10mm (lapot rögzítő csavarok foglalatának magassága + maga az alaplap vastagsága), tehát legrosszabb esetben is 140mm áll rendelkezésre.
egy japó/kínai srác a v351 bemutatójában ezt tette az athlon x2-re, de nem valami bizalomgerjesztő...
akkor mennyiből jönne ki egy normális lowprof hűtő?#17389
ninja mini rev b 115mm magas, az tényleg jó lehet, de elég lehet quad-core-hoz is? illetve van még pár félmagas hűtő és nem e jobb valamelyik? a nagy ninja pozitív benyomásának köszönhetően úgy érzem hendikeppel indul a mini és csípőből ezt "érdemes" ajánlani. nem ködekedés, csak kérdezek.
[ Szerkesztve ]
-
Eddie141
senior tag
Kiindulva abból, hogy KillHates kolléga egy q9400-ast hajtott vele passzívan, úgy érzem, hogy nem alaptalanul ajánlottam, és mondom azt, hogy egy quad-ot is elbirna, akár 120Wos tdp-vel is És most azért eléggé helyhiánnyal küszködünk, ezért szűkültek be a lehetőségek. De amint megtudjuk a méreteket lehet, hogy kibővülnek a lehetőségek
Az a szerencsétlen az ilyen alacsony építésű hűtők többségében, hogy nem fér el mellette más, mert azt amit a gyártó elvesz magasságból, hozzáadja szélességben -
Ayg0
senior tag
válasz Eddie141 #17391 üzenetére
passzívan egy q9400-at a ninja mini-vel? ha nem itt mondták volna, kb azonnal rávágnám, hogy mese jó nagy adag habbal. bár ha őszinte akarok lenni, kicsit így is annak tűnik, mert a testesebb z600-am az eatx 3d aurora-ban passzívan (kizárólag psu venti ment) csak döcögve vitte el a prime in-place large ffts-el támadott x2 550-et. szóval ott a kérdőjel, ergo megvárom még Henk fórumtársat is, hogy mit mondd és csak azután döntök.
*mod: a szélessége amúgy nem gond, még akkor sem ha netán kitakarja az első memfoglalatot, mert ott van a hátsó hármas-négyes dc dimm. két modulnál több pedig nem hinném hogy valaha is lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Eddie141
senior tag
Egy kis Lanbox házikóban volt, ha jól emlékszem, és mellé még egy 9800GX2-őt is bepréselt Elölről fujta egy venti, a házban, illetve emlékeim szerint kettő szívta le rólla.
Tehát a mini ninja is megéri, de azért egy teljesértékűvel, vagy egy Mugen-el nem ér természetesen fel Nekem a 965-ös phenomomat idle-ben 35fok körül tartotta a Mugen 2 passzivan, full terhelés mellett meg 67fok körül, ami még mindig elég tűrhető (HAF 932-ben, hátrafelé és felfelé szivta a venti) -
radi8tor
MODERÁTOR
CoolerMaster Hyper 212+ mennyire mondható halk hűtőnek?
Jelenleg a haver gépén AM3 (nemtom milyen proci, csak a legnagyobb) gyári hűtő van, ami felmegy 5000 RPM-re is akár.
⭐ Stella
-
Henk
veterán
Ahogy nézegettem túl sok választásod nincs mert a komoly álló hűtők nem férnek el. Ami jó lehet a mini Ninja vagy az AC freezer xtreme, asszem 130 mm magas az még beférhet. Viszont ha ennyire ki lesz számolva a hely akkor én a hűtőt csak akkor venném meg ha meglenne a ház és pontosan tudnám a méretet ami elfér. Mert az alaplap tálca, távtartók, lap és a proci kiemelkedése nem hiszem, hogy mindössze 1 cm-t venne fel ahogy számoltad.
-
Nos megérkezett a Coolink SWIF21201 -m Betoltam a tápba és akkor szembesültem a dologgal hogy a tápom nem szabályoz. Nah akkor leteszteltem hogy milyen hangos full fordulaton és majdnem könnybe lábat a szemel hogy ez hihetetlen. Gyorsan be is szereltem. A tápom olyan halk lett hogy először el se hittem hogy a venti forog benne. Nagyon köszi a segítségeteket ismét.
Légy megértő és tapintatos mással, hogy más is ilyen legyen veled.
-
Eddie141
senior tag
válasz radi8tor #17398 üzenetére
Ismerős sajnos, mert még nem tudtam megengedni magamnak, hogy a barátnőmnek összerakott gépben lecseréljem a gyárit Normál esetben az ő procihűtője leszólja az én összes hűtőmet a hafban, és az én gépem nem is hallatszik, ha az övé megy
royalka: én így jártam a teljes mostani rendszeremmel Váltottam ninja B-ről mugen-re meg CM690ről HAF 932-re, és hihetetlen halk lett az összhatás (csak a szélzaj hallatszik )
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest