Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeni
félisten
válasz
tomaszka88 #5207 üzenetére
Legalábbis nálam az a trendi a szabály,hogy a 0 vagy az 1 az elsődleges vagy más lapoknál 1 vagy a 2-s- ezekre a rendszer HDD/SSD-t tenném.
Ettől felfelé bármelyikbe teheted. -
jeni
félisten
válasz
tomaszka88 #5205 üzenetére
Pl. :Ipon
Viszont azt is tudni kell, hogy melyik firmware verzió van rajta?
Ugyanis van amelyik az LG gyártótta le.Próbálj ilyet venni.
LG WH16NS40 -
jeni
félisten
válasz
tomaszka88 #5203 üzenetére
Asus valamelyikét lehetne keresni ami BD-Rom-DVD combo. Lehet van ami MTK chipes Liteon belsőre épül.
-
jeni
félisten
válasz
tomaszka88 #5201 üzenetére
Liteon gyártásút vagy annak belsőit.
Elvileg a LG 16NS40 író az teszt képes.
Ezek a pc-be szerelhető 5,25 méretű BD írókHasználtan Samsung és Sony régebbi íróik. Az állapotra viszont lutrik!
-
M107
addikt
válasz
tomaszka88 #5197 üzenetére
Sok sikert, eredményes írást és jó minőséget sokáig.
-
M107
addikt
válasz
tomaszka88 #5195 üzenetére
Mint már írtam, én nem szoktam képfile készíteni, de ha te csinálsz is, akkor egy egyszerű módszerrel, mondjuk T commander-rel megnyitod az iso-t, és ha tudsz benne navigálni akkor 90%-ban biztos jó.
A többivel amit írtál nincs gond.
-
M107
addikt
válasz
tomaszka88 #5192 üzenetére
Azt válaszd amelyik szimpatikusabb, és neked könnyebben fekszik a kezelhetősége.
Mindkettővel lehet jó lemezt írni, ha minden feltétel teljesül. Bár én mint írtam ISO (képformtáumokat) imageburn mert pár katt és indulhat a perkelés, Nero-t meg minden másra.
Amúgy imageburnel is lehet mindent, de én anno Nero-val kezdtem el cd-t írni még anno 1998- ban és az nagyon berögződöttRégi szép idők :
Matsushita cd-r ami csak írni tudott 2X olvasni nem még akkor olyan 300000 Ft volt az ára
-
jeni
félisten
válasz
tomaszka88 #5192 üzenetére
Ki lehet számolni ahogy ahogy a M107 kolléga
is írta,hogy a BD M-Disc lemez baromi drága! Főleg 100Gb kiadásban. Annyiért már 120-240Gb SSD-t vagy 500Gb-1TB noti HDD-t tudok venni.
Azt is hozzá kell adni,hogy az még nem újra írható! Sőt az asztaliba sem garantált,hogy ott lehet futtatni.
A hibátlan megírás sem garantált a lemezen!
Annyit lehet csinálni és próbálni,hogy LG DVD íróban kaphatóak amik tudnak M-Disc DVD lemezre írni. Mintha 1000 Ft körül már elvileg be lehet szerezni lemezeket. Ott még beleférhet a próba,gyakorlat ilyen téren. -
M107
addikt
válasz
tomaszka88 #5187 üzenetére
M-disc-et nem ismerem, de ennyit nem adnák ki egy lemezért mint amennyibe az M-disc kerül.
Nem sok embernek lehet itt Mo-n Mdisc-je " nem annyira elterjedt szerintem "
Személyem inkább a bevált MINŐSÉGI lemezt venné.Inkább 6X Pana :
[link]Ebből tárazz be amennyit tudsz, kevés van már belőle siess le ne maradj szűkösebb időkre
-
jeni
félisten
válasz
tomaszka88 #5189 üzenetére
Én az M-Disc-re írtam,hogy az független,hogy EBK vagy DBK az író.
Természetesen a BD-R DL/TL/QL lemez az EBK és az S09XLT írókra vonatkozik a 100Gb lemez esetén.
Az M-Disc ettől független.
A Pioneer firmware 1.1 verziónál a másik lista alapján lenne képes megírni,de a lista amúgy is régi.
Egy 100GB M-Disc lemez nem 2Ft és nagy a rizikó,hogy menne vele,de ha mégis semmi garancia nincs rá,hogy sikeresen meg is tudod majd írni. Ha rossz lett a megírás,akkor onnantól kuka a lemez és ugrott a 8-9000Ft
U,.i.:
Pioneer esetén vissza felé nem lehet menni,vagyis lejjebb sem. Amúgy sincs már forgalomban 1.1 verziós Pioneer. Szerintem már 1.30 verziókat lehet megvenni a boltokban. -
jeni
félisten
válasz
tomaszka88 #5187 üzenetére
Hivatalosan NEM!
Itt az íróról a dokumentáció. Ebből látni,hogy nem támogatják hivatalosan, csak bizonyos firmware segítségével.
Az LG alapból tudja.
-
M107
addikt
válasz
tomaszka88 #5185 üzenetére
Természetesen mehetnek 6X
-
M107
addikt
válasz
tomaszka88 #5183 üzenetére
Csinált iso-val ( amit én csinálok nem foglalkoznék ) persze ha csak nem értesz a készítéséhez.
Ha más által készített normálisan működő ISO egyéb kép file ( virágbolti pl ) Imageburn, minden mást én Nero portable írok ( adat, audio cd, video s-video cd stb-stb )UI:
Amúgy már nagyon ritkán írok, BD lemezeim is már csak archiválásra vannak, csak a fontos adatok kimentésére.
+
Van egy pár ( Kb 150 darab ) 25/50 GB BD-RE lemezem amit használok ideiglenes tárolásra, meg pár ritkaság számba ment Plextor JVC Samsung stb CD/-R RW DVD-+R RW lemezem UAE Verbatim Dvd+R
Meg pár 25 pakkos Blu-ray 25 GB LHT Verba 25 GB lemezem, s egyéb említésre sem méltó BD-R lemezem.
Meg egy pár Panasonic BD-R 25 GB 6X The Bestlemezem
-
M107
addikt
válasz
tomaszka88 #5177 üzenetére
Imgburn kész Iso képet írok csak, a többi Nero-val annak is a portable változatával, ami mentes mindenféle sallangtól.
-
jeni
félisten
válasz
tomaszka88 #5179 üzenetére
-
M107
addikt
válasz
tomaszka88 #5174 üzenetére
Nem használtam még olyan lemezt, így nem tudom a különbséget.
209EBK
DVD-RAM is ír Blu-ray XL 75-100 GB lemezt is ír és olvas
BDR-S09XLT
Ő a full xtra.
Porállóbb a ház és a mechanika XL lemezek szintén kezeliA D-s végütől meg annyiban is különböznek, hogy DVD-RAM ot is írnak.
-
M107
addikt
válasz
tomaszka88 #5169 üzenetére
-
Beni2360
félisten
válasz
tomaszka88 #5171 üzenetére
Itt az ImgBurn progi ajánlott.
És ha lehet minden más szoftver előtte teljes kitakarítása ha jó emlékszem. -
gaben22
senior tag
válasz
tomaszka88 #5169 üzenetére
Te döntsd el mennyire fontos neked az adott adat, ha nagyon akkor alapszabály, hogy duplikálva tárolsz mindent különböző médiumon (HDD, cloud...) és mellé Panasonic egyrétegű lemezre írsz. BD esetén kétrétegű lemezeket nem szokás a biztos megoldások közé sorolni. Cserébe az drága, ezért ha nem annyira fontos az adat, akkor menj lejjebb a minőségben, egész sokat tudsz spórolni. BD esetén azt szokták mondani, hogy annyival kell írni, ami a lemezre van írva. Ez számomra is szokatlan volt a CD/DVD világ után, de elfogadom.
-
jeni
félisten
válasz
tomaszka88 #5165 üzenetére
Ez ugyanaz mint a 209EBK. Más házban.
-
M107
addikt
válasz
tomaszka88 #5160 üzenetére
Mehet rá a ráírt 6X ,sőt én anno írtam rá 12X is mert a 206D felajánlotta.
Azóta sincs gondom a lemezzel, viszont mivel tesztelő írom nincs így csak a beolvasás és az elérés gyorsaságát tudom említeni.
Mp3-ak vannak rajta, de megkeresem mert nincs napi használatban és beteszem a képét.UI:
Panasonic 6X BD-R 12 X írva Nero akkori portable íróprogramjával :
A Dátum idő is akkori, amikor készült, idáig nem volt gondom se a 6 éves és 10 hónapos 206D, se az új 209 írómmal sem.
Gyors tökéletes -
M107
addikt
válasz
tomaszka88 #5154 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
- Western Digital Ultrastar DC HC550 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- Hibátlan - SEAGATE 2TB ST2000DM008 3.5" 7200rpm 256MB SATA merevlemez
- Crucial P3 Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó!
- Samsung, WD, Micron 2TB Gen4 NVMe SSD!
- Így lehet neked Teljes Magyar Logitech Craft Billentyűzet
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest