- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple asztali gépek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
LógaGéza
veterán
válasz Mr.Csizmás #47492 üzenetére
A vicc ebben az, hogy igazából egyikkel se lesz tökéletes. Öcsémnek vettünk ilyet egy MasterKeys Pro L-hez. Z betű ügye nincs benne, azt át kell rakni lentről fel. Na mármost a lent lévő billentyűknek a dizájnos kialakítás miatt más az ívük (ezen látszik valamennyire), tehát konkrétan befelé döl a felső sorban. Ez volt a legszembetűnőbb hiba, de tökéletesen szinte egyik se egyezik... Jónak jó, de ha ránézek a billre, meg tudom mondani, hogy melyik keycap lett cserélve...
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
Ezen a téren végeztél már kutatást? Mert a listádból messze ez tűnik a legkeményebb diónak.
Igazából annyi lenne a lényeg, hogy mivel a vezérlő multifunkcionális lenne (több gomb lenne rajta, mint ami az aktuális funkcióhoz szükséges), ezért szeretnénk az aktuálisan használható gombokat kiemelni, megvilágítani.
A Cherry nem ad el kis tételben (= százezres nagyságrend alatt), Mouser és társainál néha előfordul fekete kapcsoló heroin áron, de barna nem. Így maradnak az AliExpress ismertebb eladó, mert a legtöbb viszonteladó egyszerűen nem tart Cherry kapcsolókat beszerzési problémák miatt.
Igazából a Cherryt "ismerem". Nem vagyok márkafan, ha van olyan szinten megbízható és stabil opció, mint a Cherry MX switchek, akkor szívesen fogadom.
Igazából egy működő változat már van, csak ott sima gombokkal van megoldva a dolog (ilyesmikkel), csak ez nem túl elegáns/stabil, valamint van egy 3x4-es tasztatúra is, ezeket szeretnénk kiváltani. Egyelőre nem értem, hogy miért kellene más firmware hozzá, de mindenképp belenézek.
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz Mr.Csizmás #47381 üzenetére
A sima billentyűzet case-el annyi a baj, hogy szerintem kicsi lenne, bár nem tudom mekkora valójában. Bele kellene mennie még egy kijelzőnek (az, hogy végül mekkora lesz még a billentyűzet funkcionalitásától függ), valamint ugye 1 Arduinonak (Mega-ra van perpill tervezve, Ethernet Shieldel, ami meg nem kicsi magasságra).
De igazából minden infót örömmel fogadok"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Egy projekthez saját, egyedi vezérlőre lenne szükségem, és azon gondolkoztunk, hogy ezt egy épített billentyűzettel oldanánk meg, egyedi, alulról megvilágított keycapekkel, barna Cherry kapcsolókkal, és Arduino vezérlővel.
Érdeklődnék, hogy foglalkozott már valaki hasonlóval? A fő kérdés mondjuk annyi lenne, hogy honnan érdemes beszerezni az alkatrészeket? Alin pl látok vásárlási lehetőséget, de nem tudom mennyire megbízhatóak, hogy nem valami hamisítványt kapok a kapcsolókból, hanem eredetit. Fontos lenne a stabilitás a dologhoz."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz Domonkos #33458 üzenetére
Köszi, rendelem is holnap
Nem a legolcsóbb úgylátom
Amúgy nem lehet valahol csak azt a pár gombot legyártatni, ami kellhet a delikvensnek? Én már megszoktam mondjuk az ANSI kiosztást, de pl más biztos örülne neki.
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Néha olvasgatom a topikot, és ez a Fnatic Rush megütötte a fülem. Egyik ismerősöm pont most venne billt, és ez pont jó lenne neki.
Két kérdés:
- Pont elfogyott az UK kiosztás. Nordic/DE/FR van, melyik áll legközelebb a magyarhoz?
- Ha szeretnék hozzá magyar keycapeket, hol lehet kapni?"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz bluobluo75 #16634 üzenetére
Nem nézek a billentyűzetre
Attól, hogy nincs rajta ékezet, a magyar kiosztásnak megfelelő gombok ott vannak, csak épp nem az van rajta pl, hogy É, hanem hogy : , de ha lenyomom, akkor É-t ír - mert az oprendszerben magyarra állítottam a kiosztást.[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz bluobluo75 #16632 üzenetére
Vannak - csak a fizikai kiosztás más, a logikai ugyanaz.
Ducky Zero-m van ANSI kiosztással, és simán leírom: Árvíztűrő tükörfúrógép"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz tom_tol #16572 üzenetére
Jobb felső sarok mindenre megoldásot ad
Amúgy a blue hangosabb, jobban kattog, de épp ezért jobb visszajelzést is ad. A red az linear, nem kapsz visszajelzést a lenyomás tényéről, de épp ezért halkabb is. Röviden, tömören.
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz dvd_R+ #16415 üzenetére
Üdv!
A CherryMXnek az egyik csodája, hogy szinte bármilyen variáció kialakítható.
Mennyit szánsz erre a projektre?"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
Nem, ugyanott vannak. Az más kérdés, hogy mi van a billentyűre nyomtatva Pl a billentyűzeten ; van, de é-t ír, ha magyarra beállítod az operációs rendszerben a kiosztást.
-
-
LógaGéza
veterán
-
LógaGéza
veterán
válasz DEJVID #16167 üzenetére
Üdv!
Magyar kiosztással, és 0 sallanggal talán csak a Tesoro Durandal G1N van, és ki is fújtak a lehetőségek."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz Sobriety #16158 üzenetére
Ezzel csak annyi baj van, hogy ilyen nem nagyon van - mármint reális áron (bár attól függ kinek mennyi a reális ár). Lehet, hogy már van olyan billentyűzet, ami neked kell, csak még nem találtad meg, és sokkal olcsóbban is kijönnél.
Ha mindenképpen építenél, akkor készülj fel a külföldi rendelésre, mert az országban nem hiszem, hogy kapsz hozzá alapot"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz Viktoár #16024 üzenetére
Valszeg ugyanaz a kínai OEM gyártja, csak mást szitáznak rá.
Evil Snowman
Ennyiért már normális billentyűztet is lehet venni.
Keress rá a fórumban, zack-nek volt egy kis baja vele.[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz KAMELOT #15970 üzenetére
Én a Coolermaster Quickfire TK / Rapid körül nézelődnék, ha már csak magyar rendelés jöhet szóba - sajnos Szlovákiába nem tudom mi a helyzet, hétvégén megyek ki, és megnézem Viszont ez nem teljes kiosztásos
Esetleg Aivia Osmium is jó lehet, ha jól rémlik abból is van ISO kiosztás.
Mondjuk ha magamnak kellene én biztos egy Cherry Brownos Ducky Shine 3-at vennék fehér háttérvilágítással
-
LógaGéza
veterán
Öcsémnek ilyen van, félmagasnak mondanám. Laptopéhoz képest magasabb, de az én Duckymhoz képest alacsonyabb.
-
LógaGéza
veterán
válasz jim bcs #15940 üzenetére
Neked, de perpill neki kell. Ha meg nem kezdő, ahogy említetted, akkor pillanatok alatt talál
magyar kiosztású képet.Na mindegy, ez a vita amúgy is meddő, majd jön, és szépen megmondja mire gondolt pontosan
-
LógaGéza
veterán
válasz jim bcs #15938 üzenetére
Akkor szerintem nem tudok magyarul, mert azt írta, idézem:
'Ilyen kiosztású bill kéne nekem"
, és nem azt, hogy "Ilyen bill kell nekem".
A két fentebb lévő mondat pedig nem ugyanazt jelenti. Ha mégis, akkor megbuktam szövegértelmezésből"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz jim bcs #15936 üzenetére
Csak ha megnézed a képet, akkor ez German ISO kiosztású, abból meg már inkább van választék
KAMELOT
Szóval ez German ISO kiosztású - külföldi rendelés is játszik, vagy kis hazánkon belül szeretnéd megoldani?
Sima ISO nem opció?[ Szerkesztve ]
-
-
LógaGéza
veterán
válasz eastsider #15863 üzenetére
Hasznos tud lenni, ám ha megtanulsz vakon gépelni, akkor szvsz felesleges. Hosszú Í-t meg annyira meg lehet szokni, hogy én már magyar kiosztásún is AltGR-J-t nyomok
-
LógaGéza
veterán
válasz eastsider #15860 üzenetére
Háttérvilágítás nélkül is kb ugyanez a helyzet, az olcsóbb Tesorok amik pluszba bejönnek a képbe. Sajnos magyar kiosztás nem sok választékot enged.
Jut eszembe: A barna kapcsolós QuickFire TK-nak is fehér a háttérvillágítása, ergo ha le tudsz mondani a magyar kiosztásról akkor jó választás lehet.
Szerk.: link cserélve, itt olcsóbb
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz eastsider #15858 üzenetére
Teljesen fehér van a Brown kapcsolós Aivia Osmiumból is, de sajna az ritka, mint a fehér terror... Tesoroból a Colada Saint G3NL amellett hogy alumínium házas, még fehéren is világít.
"illetve háttérvilágítással, teljes numpados billek közül mik közül tudok választani (magyar kiosztás pozitívum)"
Itt nem mecha billekre gondolsz?
-
LógaGéza
veterán
válasz eastsider #15855 üzenetére
Nekem Brown van (csak Ducky Zeroban), tökéletesen meg vagyok vele elégedve. Igaz, én szoktam játszani is ritkán, de akkor sincs vele probléma.
-
LógaGéza
veterán
válasz eastsider #15851 üzenetére
Ha magyar kiosztás kell, akkor ott van pl a nemrég emlegetett Gigabyte Aivia Osmium, és a Tesoro Durandal Ultimate / Tesoro Colada szériái - és ezzel ki is fújt a magyar kiosztás. Ha esetleg nem fontos a magyar kiosztás, de magyarból rendelnél, akkor még szóbajöhetnek a CM QuickFire különböző típusai - ilyen Razer/Roccat/Steelseriesből is van valami, de ezekben nem vagyok otthon, mert mind túlárazott...
-
LógaGéza
veterán
válasz eastsider #15847 üzenetére
Üdv!
Létezik, de készülj indokolatlanul magas árra, és ISO/ANSI kiosztásra, na meg külföldi rendelésre. Így is érdekel?"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
ZM-500 igaz, hogy mechanikus, de nem Cherrys. Fele annyi leütés élettartamot garantálnak. Akkor inkább már ha veszek valamit, akkor normálisat veszek, költök rá egy kicsit többet, és jól elleszek vele.
redhunter
Gamer billre kötelező a numerikus rész? Én pont a fordítottját látom. Nézd meg egy-két bill Tournament kiadását, nem sűrűn lesz rajta...[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz Diocles #15626 üzenetére
ISO Brown Poker 2 szerintem neked megfelel: [link]
Bár ha drága a Quickfire Rapid, akkor ez is az lesz
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz kalozhun100 #15573 üzenetére
Nem nagyon van, maximum használtam, de úgy se jellemző 20 alatt.
-
LógaGéza
veterán
válasz kalozhun100 #15571 üzenetére
És én hol írtam ezt?
-
LógaGéza
veterán
Öcsémnek Ozone Blade van, nem vagyok híve az ilyen csili-vili billentyűzeteknek, de az egész elfogadható, élőben nincs olyan gagyi hatása.
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
-
LógaGéza
veterán
válasz JackFeryll #15553 üzenetére
Elvileg Black-el készül.
-
LógaGéza
veterán
válasz Noxter #15523 üzenetére
Üdv!
A mostanában sokak által ajánlott, és kedvelt Ozone Blade 10KRO környékén van ezen teszt alapján.
A kérdés, hogy te kb mennyit költenél rá?"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz Tirexi #15322 üzenetére
Igazából akkor csak a rászánt keret mennyisége határozza meg, hogy milyet keríthetsz. Ha kell a magyar kiosztás, akkor Tesoro Durandal/Colada, és a Gigabyte Aivia Osmium ami szóba jöhet, ha nem annyira fontos, akkor a határ a csillagos ég
Annyi a lényeg, hogy játékra Red/Black switcheseket szoktunk ajánlani.
-
LógaGéza
veterán
válasz Tirexi #15320 üzenetére
Elég sok mechanikus gamer billentyűzet van a piacon, csak az a kérdés, hogy neked mi tesz gamerré egy billentyűzetet? Világítson, legyen rajta 64 makrógomb, N-Key Rollover, vagy mi?
-
LógaGéza
veterán
válasz Neil Watts #15314 üzenetére
Ebből nem csak Blue van, többféle kapcsolóval szerelik.
-
-
LógaGéza
veterán
"Semelyik mechanikus billentyűzeteset ne vegyél ,mert azok hangosak,"
Ennyit sikerült leszűrni a mechanikus billentyűzetekről, és már termékeket ajánlasz másnak? Használtál már valaha mecha billt? Teljesen más gépelni rajta, mint a sima membránosokon, és megnyugtat az a tudat, hogy ez még 10 év múlva is billentyűzet lesz, nem úgy mint az Ozone Blade és tsi... Mellesleg az oké, hogy most halk, de lehet 1 év múlva hangosabb lesz mint a mecha billek...
ViZion
Jól hallottad, hogy Cherry MXes billentyűzeteknél a bottom-out a hangos - amikor a keycap hozzácsapódik az alatta lévő műanyaghoz. Ha megtanulsz úgy gépelni, hogy csak aktivációs pontig nyomod a billentyűket, akkor a Black akár teljesen néma lehet - mondjuk ez nem teljesen igaz, mert a Blacknél nincs "semmi visszajelzés" arról, hogy megnyomtad a gombot, ergo teljesen lineárisan mozog - ezért szokták főleg játékosoknak ajánlani. A másik véglet a kék, amikor már írógép szerű hangja van a gombnyomásoknak, és ott érzed az aktivációs pontot is - akár a Brownnál. Az elterjedtek közül van még a Red, ez inkább a Blackre hajaz, mert ez is lineáris, a különbség az, hogy más az aktivációs pontig való nyomáshoz szükséges kifejtendő erő, de ennél sincs fizikai visszajelzése az aktiválásnak - ezért ajánlják a Brownt és a Bluet gépeléshez, Red és Blacket játékhoz.
Vannak az ún. O-Ringek, amit a keycapek aljára szoktak rakni, a céljuk az lenne, hogy ne érje el a bottom-out-ot a keycap olyan könnyen, ezáltal csökkentve a hangot kisebb - nagyobb sikerrel.Szerintem ha van lehetőséged, akkor próbálj ki mechanikus billek közül párat, és ha tetszik, akkor mindenféleképpen ezek közül válassz.
-
LógaGéza
veterán
válasz jim bcs #15037 üzenetére
Csak példaként hoztam fel. A füles, a Win7-es driverrel Win8-on meg se szólalt először, csak driver nélkül. Az, hogy mennyi értelme van, nem tartozik a témához, a lényeg a driveren volt. Azóta már én is okosodtam, mint az adatlapomon is látszik, hogy most milyen "láncot" használok, a virtuális csodától meg megszabadultam azon az áron, mint ahogy vettem - legalább nyertem ingyen tapasztalatot
A billentyűzetet meg én nem venném meg, amíg nem biztos az, hogy megy a szoftvere Win8-on. Nem mintha szükségem lenne rá (teljesen alap a billentyűzetem is, csak épp mecha, mégse érzem az ilyenek hiányát), csak az a tudat, hogy fizettem valamiért, amit a gyártó hibájából nem használhatok - az örjítő tud lenni.
-
LógaGéza
veterán
válasz jim bcs #15035 üzenetére
Gondolom arra gondolhatott, hogy a hozzá adott szoftver, amivel pl a makrókat lehet állítgatni, az működik-e Windows 8 alatt.
Nem olyan egyszerű a helyzet mint gondolnád. Volt nekem egy Corsair Vengeance 1500 -as, virtuális 7.1-es fülesem. Windows 8 megjelenése után olyan fél évig nem volt hozzá normális driver, végül kijött egy beta, amivel ugyan lehetett használni, de közel se volt olyan jó a hangja, mint pl Win7 alatt, driver nélkül meg buktam a virtuális térhangzást (amúgy se volt értelme, de az más tészta).Win95-ben meg elég gyatra volt még az USB támogatás, tuti kell hozzá külön driver... Kicsit lehetne gondolkozni is, mielőtt nekiesel egy tudatlan társadnak
-
LógaGéza
veterán
válasz jim bcs #15030 üzenetére
Szerintem az igényesebb cucc alatt nem a Razerre gondolt (még a gondolat is fájó), inkább a Filco termékeire. Az most a Szint, amit követni kellene.
-
LógaGéza
veterán
válasz afrojack1 #15013 üzenetére
Mi az, amihez egyszerre kell nyomva tartani 10+ gombot?
Tudom, hogy egyes repülőgépszimulátorba elég komoly kombók vannak, de aki ennyire komolyan tolja, az kontrollert vesz, nem billentyűzetet...Szerintem nem ér annyit a Razer... Több rosszat hallottam róla, mint jót... Annyiért inkább már egy Filco, és akkor a minőség is megvan.
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
Így sincs olyan sok hsz, hát akkor még mi lenne?
Az a baj, hogy jellemző az, hogy idejön valaki, és nem is tudja, hogy mi az a mechanikus, csak itt látja és utánnajár (én is így voltam )."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
Ez bocsi, de hülyeség. Ha nem püfölöd úgy, hogy a keycapek hozzáverődjenek az alattuk lévő műanyaghoz (bottomout ha jól rémlik), hanem csak az aktivációs pontig nyomod, akkor igen is halk... Csak hát szokni kell...
-
LógaGéza
veterán
válasz Maotun #14824 üzenetére
Játékos körökben pont hogy ismert márka
Viszont aki ennyit költene billentyűzetre, az elgondolkozhat már mechanikuson is, Tesorok vannak már hasonló árban, ha a magyar kiosztás tetszik."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz nyunyu #14815 üzenetére
Akkor az utóbbi
Más:
Pixeléknél van pár Steelseries 6G v2 UK kiosztással (ami ISO - tehát nagy Enter, és van í-nek helye), teljesen jó áron, ha valaki akar ilyet venni, szerintem most megéri, és csapjon le rá.
Bár az oldalukon nem az van, de kértem tőlük képet, és ezt küldték: [link]
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
Szerintem se lapos, a Cherry MX-ek ugyanolyan hosszú úton járnak minden billentyűzetben. Ha esetleg lenne olyan mechanikus kapcsoló, ami laposabb mint a többi, akkor elképzelhető lenne a lapos mechanikus, de Cherry MX-el semmiképp. Max, hogy magasabb lesz a rész amit a billentyűzet kerete eltakar, vagy laposabbak a keycapek, de ez szerintem még rosszabb. Konkrétan gépeléskor besüllyed az ember ujja a billentyűzetbe.
-
LógaGéza
veterán
Erről valaki hallott valamit?
Esetleg európai beszerzésről jó lenne valami infó. Az a 130USD-s US Amazon ár elég jónak tűnik.
-
LógaGéza
veterán
válasz freelanced #14786 üzenetére
Világitós minőségi laposak ha jól tudom nem nagyon vannak - mechanikus laposak meg főleg, szerintem a technológiából adódóan nem is lehetnek (cáfoljon meg nyugodtan valaki, ha mást tud).
Én mondjuk nem tartom kényelmesnek a laposakat, sokkal jobb a teljes méretűn gépelni szerintem, de hát kinek mi.Ha jó a magas kiosztás, akkor mechanikusból, nem magyar kiosztással a CM Quick Fire környékén nézelődj (felszereltségtől függ a pontos típus), magyarból meg a Gigabyte Aivia Osmium ami szóba jöhet.
Nem, Tesorot meg még mindig nem fogok ajánlani (bár a Colada széria még jó is lehet, de annyiért inkább már Filco inkább).
-
-
LógaGéza
veterán
válasz Lanash #14791 üzenetére
Olyan, hogy játékra, pl WoW használható, az nem feltétel szerintem. Voltak olyan billentyűzetek, amik WoWhoz dedikált gombok voltak (pl Steelseries Shift, meg a ZBoard csoda), de általánosságban elmondható, hogy egy jó billentyűzet bármely játékhoz jó.
Ha ragaszkodsz a NEM mechanikushoz (bár nem értem miért), akkor nézd meg a Roccat Isku FX-et."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz KAMELOT #14764 üzenetére
Poker II-ből van ISO kiosztású, nagy hirtelen ezt találtam, igaz kicsit kimegy a keretből (szálitással meg főleg), de legalább el tudsz indulni valamerre.
Azt mondjuk nem kérdeztem, hogy Tenkeyless vagy kell a teljes kiosztás?
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz KAMELOT #14760 üzenetére
Üdv!
Ezek szerint ISO kiosztásút keresel. Külföldi rendelés játszhat, vagy mindenféleképpen magyar határokon belül maradjunk?
ZolikaE46
Isku FX sose érte meg, annyiért már kapsz mechanikus billentyűzetet, igaz, az nem fog 65536 színben villogni
-
LógaGéza
veterán
válasz kenwood3 #14758 üzenetére
A 3 feltételedből válassz kettőt.
Vezeték nélküli - világítós billentyűzetek általában drágák.
Vezeték nélküli - nem világítós billentyűzetből vannak olcsóbbak.
Vezetékes - világítós billentyűzetből is vannak olcsóbbak."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz nyunyu #14745 üzenetére
Nekem pont emiatt tetszik - így is vakon gépelek, de így meg még jobban rá fog kényszeríteni. De hát ízlések és pofonok
A USB probléma: Nálam a billentyűzet nem nagyon van mozgatva. A monitoromon van egy kábelvezető, azon fut át az összes kábel, ami stabilan tartja őket, kétlem hogy kihúzódna.
Egyetlen problémám van ezzel, hogy nincs gyakorlati tapasztalatom velük, és hogy csak az ők webáruházán keresztül rendelhető, ergo tuti vámozódik, ott meg már bőven 50 felett vagyunk, annyit meg nem ér..."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
Szerintem megvan a következő kiszemelt:
Hallott már valaki ezekről bármit is? Elsőre mikor megláttam, egyből elkapott a must-have érzés
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz bencze #14687 üzenetére
Igen, bár Shinet még nem láttam élőbe, de olvastam fórumon ahol ezt mondták.
Igen, annyiért árulta, azt vettem meg konkrétan
-
LógaGéza
veterán
válasz bencze #14673 üzenetére
Nekem Brown kapcsolós Ducky Zerom van, most gondolkodtam a váltáson valami fényesre, de rájöttem, hogy szvsz felesleges. Mióta használom nagyon sokat fejlődött "vakon írás" képességem (szinte már csak a magyar ékezetes karaktereknél ütök mellé), így felesleges, hogy világítson.
Minőségre: nem zörög, nem csattog, semmi problémám nincs vele, nagyon minőségi hatása van, én nagyon szeretem Egy kicsit vastagabb O-Ringeken gondolkozok csak, mert szerintem a 1,5-ös ha csökkentett is hangján elég sokat, de az a érzésem, hogy nem eleget. Annyiért amennyiért vettem szerintem BestBuy volt.
Egyedül a bal alsó sarkon ha egy kicsit összenyomom, ott recseg az illesztés, de hát milyen sűrűn nyomogatja az illesztéseket az ember a billentyűzeten?"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz bencze #14650 üzenetére
A Dupla http?
Mert mást nem nagyon látok, a külső átmérő stimmel, és meg is említik, hogy Cherry MX-re van. Én inkább az anyagára lennék kíváncsi.
-
LógaGéza
veterán
válasz killerjohn #14639 üzenetére
Persze, mondjuk úgy is jó, hogyha beviszed a billt, és ott helyben próbálod. Amikor mi voltunk akkor nagyon segítőkészek voltak, biztos nem lesz ellenükre ha elkezded próbálgatni a különböző típusokat
-
LógaGéza
veterán
válasz killerjohn #14636 üzenetére
Capeket nem nagyon láttam, ebben bencze a nagy gyűjtő
Ha bemész az O-Ringhez, akkor mond azt, hogy 5x1,5-ös kell billentyűzethez, és egyből tudni fogják
Amúgy kipróbálhatod a 5x2-est is, ha van rá lehetőséged, akkor vegyél mind a kettőből párat, teszteld le, és válaszd amelyik neked jobban tetszik."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz killerjohn #14634 üzenetére
Magyarországon az O-Ring Kft-től lehet beszerezni, bár egyesek talán csapágyboltból vették ha jól rémlik.
Igen, a capeket simán le tudod húzni, egyes gyártók csomagolnak hozzájuk leszedőket, de akár magad is készíthetsz, nagyon sok variáció van rá, keress rá a diy keycap puller szakara Googleban.
Igen, egy kis forrasztással akár kapcsolókat is cserélhetsz.
-
LógaGéza
veterán
válasz killerjohn #14632 üzenetére
Igazából a vastagsága ami egyénenként változó - mármint hogy kinek milyen tetszik. Van 1,5-ös, 1,8-as, és 2-es. Nekem 1,5 van, szerintem elég, de valakinek meg a 2 tetszik.
-
LógaGéza
veterán
válasz killerjohn #14629 üzenetére
O-Ringekkel. Keress rá itt a topikban, és ha van lehetőséged, próbálj ki több fajtát, hogy neked melyik jön be a legjobban.
-
LógaGéza
veterán
válasz killerjohn #14625 üzenetére
Pont a Blue a legkattogósabb... Ha halkabb kellet volna, akkor Red vagy Black...
-
LógaGéza
veterán
válasz killerjohn #14605 üzenetére
Nekem Brown kapcsolós van, ha lejössz, kipóbálhatod
-
LógaGéza
veterán
válasz bencze #14559 üzenetére
Gondolkodtam, hogy egy kicsit feldobom a Zero dizájnvilágát, de anno mikor néztem, akkor több volt a posta, mint a keycapek... Bár arra nem emlékszem, hogy hol
-
LógaGéza
veterán
válasz bencze #14471 üzenetére
Szabad tudni honnan van/milyen? Lehet én is beszerzek egyet tartalékba. Egy ideje tűnődök rajta.
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz moncsuh #14453 üzenetére
Ránéztem, első kettő ami találtam az nem volt világitós, ezért ajánlottam a matricát. Igy persze felejtős. Billcserét meg szerintem 20 alatt nem úszod meg...
-
LógaGéza
veterán
válasz moncsuh #14448 üzenetére
Vannak elég jó billentyűzetmatricák, és itt Aprón is találsz olyat, aki szinte fillérekért felrakják profi módon.
Amúgy igen, lehet cserélni magyarra a billentyűzetet, csak kérdés, hogy neked megéri-e - a billentyűzet maga se olcsó, plusz a beszerelés is csak gondolom hivatalos szervízben kell hogy történjen, hogy a garancia ne vesszen el...
-
LógaGéza
veterán
válasz Raggie #14364 üzenetére
Az érdekes... Én alaplapvétel előtt kérdeztem tőlük valamit, úgy, hogy egy darab Gigabyte termékem se volt, és beirtam az alaplap tipusát, amiről kérdeztem. Délelőtt tettem fel a kérdést, délután 2-ig volt 3-4 levélváltásunk, és mindent megtudtam amit akartam.
Persze UK supportnak irtam."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
Tékozló Homár blogra is leirhatnád az eseted, lehet meggyorsitaná valamelyest
-
LógaGéza
veterán
válasz Drachande #14295 üzenetére
Nemhiszem, hogy lenne
Amúgy a hivatalos oldalukról is meg lehet rendelni, csak itt is +7USD a szállitás, és ahogy nézem csak ez az egy tipus van...
Lehet ugy járnál a legjobban, hogy összeszednétek még 3-4 embert, aki tanakodik ezen, és egy megbeszélt illető megrendelné (teszem azt egy pesti), és akkor lehetne próbálgatni. Neadj'Isten még vennétek mást is erről az oldalról, akkor a posta is osztható lenne
-
LógaGéza
veterán
válasz Drachande #14292 üzenetére
Lehet kapni ilyen mintadarabokat eBayen, amivel ki tudod mindet próbálni, pl itt egy: [link]
Lehet van ennél olcsóbban is, csak elsőre találtam ezt."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz spidersoft #14274 üzenetére
Pont igy jártam én is, egyik kedves osztálytársam jött el mikor épp takaritottam, nem tudta hova tenni, hogy mi a fenét csinálok
De amúgy az is jó, hogy kb majd' mindenki a könnyű klaviatúrákhoz van szokva, és az az arc, mikor annyit mondok nekik, hogy emeld meg - felbecsülhetetlen
-
LógaGéza
veterán
-
LógaGéza
veterán
Pontosan, nincs meg a bottom-out hang - csúnyán mondva az a hang, mikor a keycap hozzácsapódik a billentyűzet aljához
-
LógaGéza
veterán
válasz anytime #13931 üzenetére
Nekem hasonló van mint ez, én billentyűzethez kaptam, viszont nem használom, mert félek hogy megkarmolja a keycapeket.
Ilyet is lehet kapni: [link]"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz anytime #13924 üzenetére
Nekem ebből adtak:
O 005.00*01.5 NBR 70 O-GYURU - amúgy ha bemész, csak annyit kell mondani, hogy billentyűzethez kell, már adják is
Ez 5x1,5-ös, de van akinek a 5x2-es jobban bejött (O 005.00*02 NBR 70 O-GYURU). Ha meg tudod tenni, akkor vegyél mindkettőből párat, és próbáld ki, de nem sok különbség van közte. Vagy vidd be a billentyűzeted, és próbáljátok ki
-
LógaGéza
veterán
válasz anytime #13900 üzenetére
DIY billentyűleszedö - hasznos
-
LógaGéza
veterán
válasz adamkaa777 #13820 üzenetére
Ez így van, a billentyűkiosztást tudod a rendszerben módosítani
-
LógaGéza
veterán
Fejessel van baj, nem a billel:
Corsair Vengeance 1500-am van igaz, de a helyzet ugyanaz. Kiadtak 1 hete (!!) egy drivert, amivel már épp lehet használni, de bezáródik magától pár funkciónál, 7.1-nél hiányzik a center stb. Előtte nem lehetett használni a térhangzást, mert egyszerűen bármit hallgattam volna, a programja csakis Stereoként ismerte fel a forrást... Basszus még mindig jobb a beépített Win8.1 általános driverével, stb... Van még bőven baj vele, bár a Win8.1 végülis csak 1 hónapja jött csak ki hivatalosan, de ki tudja mióta megkapták már ők is...
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz kristof123 #13710 üzenetére
Nekem van egy Roccat Kovam, semmi bajom nem volt vele jó sok ideig, csak folyamatosan világított, és lecseréltem egy X7-re
Aki nem olvasta volna: Tesoro is elkészült az új billentyűzeteivel, mechanikusak, tényleg alumíniumból vannak, nem csak szálcsiszolt műanyag, és lesz magyar kiosztással is.
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
Pontosabban a MK Glow-nak és a MK Pro-nak van háttérvilágítása.
Azoknak, akik "márkabuzik", és csak "neves gyártótól vásárolnak cuccokat" még mindig jobb választás, mint bármely Razer, és meg is fizetik miatta a felárat - nekem mondjuk nem lényeg, sose volt még a Duckytól billentyűzetem, csak most, de nagyon meg vagyok vele elégedve, és feleannyiból kihoztam[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- iPhone topik
- Parfüm topik
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Synology NAS
- Xbox Series X|S
- OTP Bank topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- További aktív témák...
- Glorious GMMK Pro 75% TKL épített, mechanikus billentyűzet - Glorious Panda, Black Ash
- Glorious PC Gaming Race GMMK TKL RGB mechanikus billentyűzet - Gateron Brown, US (GMMK-TKL-BRN)
- TurtleBeach TKL Pro rgb gamer billentyűzet új 6hó jótállás!
- FRISSITVE BONTATLAN STEELSERIES TERMÉKEK BOMBA ÁRON! ÚJ, AZONNAL ÁTVEHETŐ!
- Cooler Master CK720
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest