- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Scuf Envision Pro kontroller teszt
- Új cégtől származó rendszerchipról árulkodik a Lenovo friss platformkódja
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill CSO-DIMM DDR5 memóriája
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
djg
aktív tag
válasz Brett001 #39558 üzenetére
Hu, koszi!
Ez okosnak tunik es jo az ara is!
A kiosztasa, space helye kicsit tavol van, ezzel meg baratkoznom kell (bal kezes vagyok, igy a wasd a jobb kezemre esik).
Designra es meretre jobban tetszene nekem is a CM masterkeys M, bar egy tizessel dragabb, raadasul nem latok magyart belole.... -
Tyrel
őstag
válasz Brett001 #37775 üzenetére
Hosszas szenvedés és keresgélés után végül egy ilyen Attack X3-ra esett a választás, ebből is egy RGB-sre, bár hiányoznak róla a hangerő gombok (az csak a piroson van, fel nem foghatom miért), de úgy voltam vele hogy ha mégse jönne be akkor egy RGB-set könnyebb lesz eladni... Meg persze e-peen mer' az fontos.
Amit a PCX árul ott a linkeden az amúgy nem az RGB verzió, csak rossz képeket raktak be... rámentem volna amúgy a pirosra is, de abból csak a külföldi van 30e alatt, a magyar kiosztású már ugyan annyiba kerül mint az RGB-s (és szintén magyar) változat... Ha meg már azonos áron voltak, ráböktem a karácsonyfára.
MX Brown-al rendeltem (mondjuk nem tudom van-e mással magyar kiosztású de pont ezt akartam), kíváncsi leszek.
(Media Markt-ban sikerült megtapogatni valamit ami eeelvileg MX Red volt, de nem jött be hogy nincsen szinte semmi "tactile response"-a)[ Szerkesztve ]
Turenkarn
-
jkrisztian
aktív tag
válasz Brett001 #36001 üzenetére
Ezt az érvet teljesen elfogadom és köszönöm, hogy leírtad. Tudtam, hogy valami ilyesmi miatt jött az a hozzászólás, amit még mindig nem tudok hova tenni. Bementem a boltba, egész jó volt a választék, többet is kipróbáltam megnyomkodtam, nagyon megtetszett. Volt rá pénzem amiért megdolgoztam. Nem azért vettem meg mert, hogy "jaj ez ilyen-olyan membramecha csillivilli snob megoldás vagy mert mindegy csak drága legyen", hanem azért mert nagyon tetszett. Még a fórumra is szívesebben gépelek mint azelőtt a batár, fos Steelseries Apexemmel amit úgy bekúrtam az ágy alá, hogy csak úgy koppant.
Nem hinném, hogy valami olyasmit írtam vagy tettem volna ami miatt megérdemelnék egy megkövezős emot. -
Domonkos
Ármester
válasz Brett001 #32921 üzenetére
Nagyjabol ahogy Zsiráfnyál is irja - bar en hasonlatkent az ovszerrel valo szexet szoktam felhozni
Nem talalkoztam meg olyan jo minosegu matricaval ami elment volna egy-egy ilyen billhez. Nagyon bena a tapintasuk a keycap eredeti feluletehez kepest. Ha nagyon kellene felirat ra, akkor max ugy lennek hajlando felragasztani oket, ahogy nyunyu is tette a sajatjaival, a kupakok oldalaira. Ugy egesz pofas.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Zsiráfnyál
aktív tag
válasz Brett001 #32921 üzenetére
Hát, az nekem nagyon a "veszek egy Mercedest, de a gyári ajtó helyett inkább a McDonalds mászóka műanyag kertkapuját rakom rá" kategória. Szal ha már elmegyek 30-40 ezerig, vagy esetleg a fölé, hogy legyen egy igazán jó billentyűzetem, akkor ne ragasztgassak már matricákat rá. Tény, hogy működik, meg sok esetben jó megoldás lehet, de számomra eléggé értelmét veszti a dolog vele (a háttérvilágítást meg ugye eleve kiüti).
Nekem a B tervem az, hogy veszek 2.000 Ft-ért valami tróger, egyszerű UK (?) kiosztású billentyűzetet, és átszokok arra, de azért előtte körülnézek, biztos nincs-e (ésszerű anyagi korlátok között) más lehetőségem.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz Brett001 #32279 üzenetére
Ennek a kupakdizájnja sem menne át a tesztemen:
- szám gombok fő funkciója helyett a Shift layerjük van megvilágítva
- fő gombok AltGr layerjéről lemaradt a \ és | (hogy csak a gyakran jelölteket említsem, äÄ jóval ritkább, íÍ-t meg egyáltalán nem szokták rárajzolni.)
- ékezetes gombokhoz sikerült más fontot használniMindezt potom 70k-ért.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Allien
veterán
válasz Brett001 #31618 üzenetére
Én pl csak ezért rendeltem kínából egy ilyet:
4 swich ugye, a népszerűek. A kéket elvetettem, a hangja túl erős egy csendes szobában. Márpedig otthonra fog kelleni. A fekete érezhetően nehezebben nyomható. Maradt a barna-piros páros. A barna egy kicsivel nehezebb szintén, de már elfogadható. A pirosnál is megérezhető/látható, mikor kapcsol, nem feltétlenül kell tövig lenyomni. De lehet, mégis veszek én is gyűrűt erre is. Viszont, kínai gyártók valami miatt a kék kapcsolót erőltetik. Már bőven 50 dolcsi alatt (43) kapható mecha kék kapcsolós!
Ez pl:
egérrel együtt $46.99 (jó, az egér kuka, de akkor is)
Ez meg már éppen 40 felett egy kicsivel:
[link] $40.69Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
nyunyu
félisten
válasz Brett001 #31399 üzenetére
Csalóka ez a kép a kupak magassággal *, mert az OEM profilú kupakoknak általában a kapcsolóra húzandó hüvelye alatt 1-2mm-mel végződik a szoknyája, míg pl. a Cherry különböző kupakjain miniszoknya van, nem ér le térdig, csak combközépig.
Így tövig felhúzva a kupakokat már nem tűnnek annyival magasabbnak az OEM kupakok, mint az asztalon egymás mellé téve őket.
Hagyományos, zárt felső burkolattal ellátott billzeteknél nincs jelentősége a szoknyahossznak, mert oldalról nem látni be alájuk, de mostanában divatos floating dizájnnál, ahol a kapcsolókat (opcionálisan) tartó plate síkja a billzet teteje, ott van különbség köztük.
Tesoro alacsony kupakja valami olyasmi lehet, mint a fekete MXB2 kupakjaim.
*: 13mm egy felső sorba való OEM kupak teljes magassága, így a Tesoro képén szereplő 11.5mm-be valószínűleg nem számolták bele a szoknya túlnyúlását.
Cherry túlnyúlás nélkül 10mm magas.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nyunyu
félisten
válasz Brett001 #31146 üzenetére
Compaqnak voltak egyáltalán mecha billzetei?
Vaterán szoktam látni mindenféle ősrégi Compaqokat, de utánanézve a konkrét típusoknak rosszabbnál rosszabb membránosak voltak.
[szerk:]Compaq MX 11800-at persze jól elfelejtettem.
Nevéből (könnyen) ki lehet találni, hogy a Cherry gyártotta.[ Szerkesztve ]
-
Domonkos
Ármester
válasz Brett001 #31058 üzenetére
Meg hogy gondoltad a gravirozast? Ha sima lenne a kupakok felulete, akkor meg ok, de foleg homorura hogy lehet? Lezerrel esetleg - de annak meg semmi ertelme, mert az meg csak megegeti a feluletet, ami a fekete kupakokon egyaltalan nem fog latszani.
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
nyunyu
félisten
válasz Brett001 #31058 üzenetére
Das Keyboardok vékony kupakjára nem mernék gravírozni.
Esetleg világos kupak+matrica az élére.
-
Scooby
aktív tag
válasz Brett001 #30742 üzenetére
Nekem annyira nincsenek nagy igényeim, mert nem vagyok HC játékos. Engem nem érdekel a 10milla dps és társai. De az mk520 valami katasztrófa tényleg! Megnéztem a CM-et amit írtál, de látom, hogy vezetékes, nekem meg elsődleges, hogy vezeték nélküli legyen!
Várom a szakik ajánlását, aztán meglátom mi lesz!Üdv
DaniMinek az?
-
Scooby
aktív tag
válasz Brett001 #30730 üzenetére
Szia!
Ilyen van bent a cégél és valami katasztrófa az egere! A jelenlegi Wave és az MK710-is azért ettől jóval jobb minőségű egeret tartalmaz. Megmondom őszintén, hogy ha így marad akkor mk710 lesz és átmatricázom, mert nem nagyon látok más megoldást. Aprón találtam egy mx5500-ast ami elméletileg bontatlan. Várom hogy az eladó válaszoljon.
De szívesen várok csak bill-t és a társtopicban kérek egérre ajánlást.
Üdv
DaniMinek az?
-
-
speed471
aktív tag
válasz Brett001 #30482 üzenetére
Zsír de ő csak a 2 szint tudja nem 364-et.....És a leírásuk is rossz már írtam a egyik boltnak hogy elírták a leírást........
ASUS Cerberus Gamer billentyűzet
Más a két név is a fehér a igazi rgb-s! Nekem is ki kellett matekozni mert mint említettem a leírás semmit nem ér rossz!!
De azért köszi...
[ Szerkesztve ]
Két lépés közt születik a megoldás. "Okos az, aki csak a felét hiszi el annak, amit hall. Zseni az, aki tudja is, hogy melyik felét."
-
FireKeeper
nagyúr
-
syler123
veterán
válasz Brett001 #30420 üzenetére
Lehet akkor várok picit és lesz jó széria a cougar 200k-ból. Csak az a baj hogy a festéskopást nem hiszem hogy javítják, max a szóköz hibáját. Nem akarom elhinni hogy 10k-ért nem lehet normális világítós billentyűzetet venni. Lehet a mostanit kellene világítósra moddolni... Nincs olyan igényem hogy mechanikus legyen, a mostani sem az és írja a betűket amiket lenyomok
[ Szerkesztve ]
-
Domonkos
Ármester
válasz Brett001 #30420 üzenetére
Megertem; de tudom hogy ez csak megszokas kerdese
En nagyjabol 4 kulonfele kiosztast hasznalok a mindennapokban es nem nagyon szoktam osszekeveredni, pedig nem nagy az atfedes: standard HU, standand US, standard dvorak es sajat dvorak a programmer variansra alapozva. Dvorakon tanultam gepirni, a masikakon jobbara inkabb potyogtetek - de meg oda-vissza valtogatva sem zavarodok nagyon bele.
Amugy ha valaki szerete maganak egy kicsit kedveskedni/adni a kenyelmere, akkor javaslom hogy cserelje fel a shiftes es a shift nelkuli reteget a felso szamsoron! Visszaszokni nehezebb leszGender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Frogged
aktív tag
válasz Brett001 #30285 üzenetére
A helyedben vagy meg próbálnék 200K-t olyan boltban vásárolni ami nagyobb ismertebb igy a nagyobb forgalom miatt nagyobb eséllyel megy ki a rossz széria.
Én pl pc-x-ről vettem 2 hete faternak egy cougar 200K-t és hibátlan , de pl ipon vagy Aqua is hasonló kategória.
Vagy elfelejteném ezt a minden áron magyar kiosztás kell dolgot és 15K-ért beválalnék egy olcsó mechát amazonról vagy akár ithonról egy zalman ZM k500-at.
Még a gagyi mechák is csak jobbak mint a gumisok.
Én is úgy jöttem ide párhónapja hogy csak magyar leosztás játszik sose volt más előtte én sem tudok vakon gépelni .
Most meg boldogan pötyögök egy német leosztású Ripp Jaw-ról és nagyon örülök hogy nem valami magyar gumis förmedvénnyel szenvedek.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Politika
- Tervező és alkalmazott grafikai beszélgetős topic
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Ukrajnai háború
- Dell notebook topic
- Hobby elektronika
- További aktív témák...