Hirdetés
- A komplett platformot kínáló cégeknek kedvez Donald Trump vámpolitikája
- ASUS ROG Flow Z13: A világ (egyik) legdurvább táblagépe
- Az AI-ra fókuszál idén a Computex
- Használhatatlanná teszi az egyes HP LaserJet nyomtatókat egy új firmware
- A kínai routerek mellőzését kéri az amerikai kongresszusi bizottság
- OLED TV topic
- Milyen monitort vegyek?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Az AI-ra fókuszál idén a Computex
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
marositech #100947 üzenetére
A Logitech-el az volt a gond, hogy a touchpad irgalmatlanul kicsi. Nemegyszer volt hogy menni kéne tovább az kurzorkának, de nincs tovább. Nagyon nagy TV-n van így az egérgyorsítás inkább zavarónak hatott.
Ezt nem igazán tudom hova rakni, igen, ha 4K vagy 8K kijelzőn szeretnél touchpaddal manőverezni 100%-os nagyítással, akkor az ilyen. De erre tökéletes megoldás nem lesz, ha megnézed, nem nagyon jellemző a nagy touchpad a 4K-s laptopoknál sem, ott is ismert probléma ez (ugyebár ilyenkor jön jól a kurzos "tapadás", amikor a környező aktív mezőkre próbál ugrani)...Amúgy én is ezen gondolkodom, hogy egy lapos 75%-os világítós bill és air mouse kombóval talán életképes lenne. Pl. ez: [link]
Privát vélemény, de az Airmouse-sal ugyanez lehet majd a problémád, nem lehet vele kellően precízen "nyomkodni".
-
t.imi
addikt
válasz
marositech #100843 üzenetére
Itt is van néhány, kérdés mennyire vastag a zsebed.
[link] -
válasz
marositech #100843 üzenetére
Hoi!
Azt az apróságot nem írtad le, hogy mi is a probléma a Logitech K400 Plus-sal.
Munkahelyen mi is azt használjuk jelentős mennyiségben (10+) és nincs vele komolyabb probléma hosszú évek után sem. Ha elvárás a magyar kiosztás, a drót nélküli kapcsolódás és a touchpad, akkor nem fogsz szerintem a piacon jobbat találni hasonló árkategóriában, de drágábban sem.Van még a [Rapoo E2710] , de drágább, kisebb méretű, így gépelni nehezebb rajta és az olcsó fólia feliratozás pár hónap után elkezd lejönni.
[Rapoo K2800] , olcsó, de a tapipadja katasztrófa a K400 Plus-hoz képest. Ráadásul van belőle egy [másik verzió] , azzal nem találkoztam.Egyébként én a HTPC-hez egy Lenovo drót nélküli billentyűzet és egér kombót használok. Az ágyon, karfán, puffon teljesen jól el tudok kavirnyálni az egérrel...
-
Mephike
őstag
válasz
marositech #89036 üzenetére
Legközelebb, ahogy azt már írták páran, majd figyelj a keycap profiljára.
Itt láthatod a különbségeket. -
Domonkos
addikt
válasz
Keprol en
JDA-nek* es OEM-nek mondanam a kettot.
Az OEM messze a legelterjedtebb profil manapsag - bar a hobbistak kozul csak kevesen szeretik. JDA-t pedig eddig csak Akko billencseken lattam.En a helyedben megtartanam az eredeti kupakokat.
Szerk: *Talan inkabb cherry.
-
Ereshkigal
őstag
válasz
Mi az érthetetlen? Más a két kupakkészlet profilja. Cherry vs. OEM, ha jól emlékszem.
Nem placebo. Megszokás és egyéni preferenia kérdése. Kinek mi jön be.
-
válasz
marositech #88657 üzenetére
Főleg, ha olyan, mint a Corsair egereknél. Össze-vissza szóró, szuperinstabil.
------------------------------------------------
(88658) fuximaxi: Maradjunk annyiban, hogy az input lag kérdésköre ennél azért bonyolultabb, de az tény, hogy billentyűzetnél fölösleges az 1000+ Hz. Akkor már PS/2, mert az USB-vel ellentétben az interrupt alapú.
-
fuximaxi
senior tag
válasz
marositech #88657 üzenetére
Csak 2000? De hát legalább 32k kell, meg 0,1ms válaszidő
Az egész rendszerben az ember lesz a leglassabb tényező, és a hardver ehhez képest ~2-5% eltérést fog okozni egy profi gamer esetében is.The average reaction time to visual stimulus is around 250 milliseconds, and most people seem to be hard capped at around 190-200 ms with training. However, according to Nvidia, the company that invented the graphics processing unit (aka graphics card) the average reaction time of a talented gamer is 150 ms.
-
tvamos
nagyúr
válasz
marositech #88644 üzenetére
Nekem tetszik.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
marositech #88653 üzenetére
gonosz on: a g510s-t is zsákutcának tartottam anno, most ezt a corsairt is.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Ez csak azért Cherry MX, mert a Cherry annak nevezte el. Hivatalosan Cherry MX ULP néven fut, de a Domonkos által is említett Cherry ULP jobb név lenne, mert nulla köze van egymáshoz a kettőnek. Ugyanezt félrevezető elnevezést a low profile kapcsolójuknál (Cherry MX LP) is eljátszották, de ott még lehetett azt mondani, hogy ott van a klasszikus MX kereszt a tetején, de itt az nincsen.
A megoldás maga érdekesnek tűnik és működik is a gyakorlatban, a kisebbik probléma vele az elérhetősége (az említett Corsairen kívül a Cherrynek van egy ilyennel szerelt billentyűzete), a nagyobbik a teljesen érthetetlen és értelmezhetetlen ár és hozzá a nuku 3rd party szervizelhetőség. Majd ha árat lefelezik és lehet boltban külön kupakokat/kapcsolókat kapni, akkor ez a vonal lehet egy jó ajánlat, de 100e felett kínálni egy olyan billentyűzetet, ami egy garanciaidőn túl meghibásodó kapcsolónál vagy elfáradó kupaknál kuka, eléggé meredek.
Egy egérpadra és időnkénti takarításra azért futhatná a családtagodnak.
-
Domonkos
addikt
válasz
>Elvileg cherry mx "switch" van benne.
Technikailag igen; de ha mar most adoptaljuk a Cherry ULP megnevezest, akkor kesobb kevesebbeket fogunk osszezavarni.
-
Sordoran
addikt
válasz
marositech #88384 üzenetére
Mivel egy olcsó membránosról jöttem, így még erősen szokni kell. Sima Keychron K Pro red switch-es. Hétvégén lesz több időm kipróbálni, és játékban is tesztelni. Ami eddigi rövid ismerettségünkből feltűnt, az hogy jó lenne halkítani rajta azért, de ezzel számoltam megvétel előtt már. Engem nem feltétlen zavar a hangja, de a családot nem zavarnám vele, ha éjszakába nyúlóan játszanék. Ami feltűnőbb nekem, hogy nincs ugye ellenállás, és ezt most még picit hiányolom. Szóval lehet egy silent brown-ra megyek rá, ha valóban nincs nagy eltérés a silent red-hez képest.
-
Mephike
őstag
válasz
marositech #88384 üzenetére
Tegnap küldtem privátot, abban választ kapsz arra, hogy szól a K10pro és arra is, hogy ha cserélsz benne switchet vagy keycapet.
De le is írhatom. Lesz hangja, ami egy mechanikusnál megszokott. De normálisabb hangja van, mint a nagy átlagnak. A space az, amivel szerintem később megéri foglalkozni még. -
Molydeus
őstag
válasz
marositech #88354 üzenetére
Szívesen!
BT vs játék
Sajnos ez így van, a BT a jelenlegi formájában még nem elég jó ehhez. Sajnos ezt még a casual gamerek is megérzik, szóval nem arról van szó, hogy csak a legjobb az elég jó.
Viszont teljesen jó megoldás, hogy játékra bekötöd az USB-t, amikor pedig nem fontos, akkor mehet BT-n. Ezzel a megoldással a K10 Pro egy jó választás és a pont hozzá való magyar feliratos kupak kérdést is megoldod vele egy füst alatt, ha afteréktől veszed.a kiosztás/gombszám magyarhoz megfelelő
Igen, az ISO kiosztás megfelel a magyar feliratos kupakokhoz.
A kupakcserétől amúgy nem kell tartani. A Keychron jól használható, drótos kupak leszedő szerszámot ad a billentyűzet mellé. Ad mellé amúgy switch kiszedőt is, de az sajnos nem jó. Helyette érdemes minimum egy IC kiszedő csipeszt beszerezni, vagy majd linkel valaki egy még jobb, olcsó megoldást (nálam most nincs meg a link). Mindenesetre a hot swap billentyűzetekben a kapcsolókat forrasztás nélkül lehet kihúzgálni és másikat betenni a helyére, szóval az sem egy nagy kaland.Higgyek nekik?
Röviden, ne! A marketing duma általában ez szokott lenni, hogy a Red halkabb, mint a Brown. Az egyetlen igazság ebben az, hogy a kattogós Blue-nál valóban halkabb mindkettő, de hacsak nem egy kifejezetten jó akusztikára kihegyezett belső felépítésű billentyűzetházba rakod őket (ezek jellemzően jóval drágább, custom darabok), akkor egyik switch sem lesz halk. Éppen ezért léteznek a Silent kapcsolók és a hangtompító szivacsok, filcek, szilikon lapok, hogy a többi házat is érdemben halkítani lehessen velük.
A K10 Pro-ba a gyártó egy szivacsot és egy szilikon lapot eleve belerak, szóval azt javaslom, hogyha emellett döntesz, akkor próbáld ki először a gyári kapcsolókkal, aztán ha úgy érzed, hogy így még nem elég halk, akkor jöhet bele a legalább 110db az említett halkított kapcsolókból. Egy másik trükk még a deskmat vagy nagy méretű egérpad a billentyűzet alá, ami pl. az üreges asztallapok zaját tudja tompítani.M.
-
Molydeus
őstag
válasz
marositech #88348 üzenetére
Ha fontos, hogy a játék is wireless menjen, akkor vagy megvárod, amig a Keychron kijön a Q6 Max, V6Max (K10 Max, bár K-ból egyelőre csal low profile Max-ok jöttek ki) ISO változatát, vagy megnézed, hogy van-e neked tetsző Akko pl. ezekből: [link]
Ezek tudnak dedikált 2.4GHz-es wireless-t, ami kelleni fog a játékhoz, Keychron Pro-k csak bluetooth-t tudnak, ami nem lenne jó játékra.
Emellett hot swap-osak, ami akkor fog kelleni, ha nem tudsz/akarsz forrasztani, mert ezek gyárilag mind nem halkított kapcsolóval jönnek.
Ha megvan a kiválasztott bill., akkor a kapcsolót cserélni kellene valamelyik RGB barát Silent kapcsolóra (minimum 110db fog kelleni), pl.: Keychron Silent K Pro (lineáris), Gateron Silent Red/Yellow/Black (ezek lineárisak, különböző rugóerővel) vagy Brown (gyengén taktilis), Outemu Jade Yellow (taktilis), meg még fog jönni pár tipp.
A következő probléma a kupak lesz.
Átvilágítós magyar feliratos kupakja a Glorious-nak (ebből hiányzik a Numpad feletti 4-es) és a Ducky-nak (én erről egyben még nem láttam fotót, szóval kitudja...), illetve létezik, de nem folyamatosan elérhető a Keychron sajátja is, ami viszont TKL méretre (K8), vagyis ennél a numpadot a gyárival tudod lefedni (esetleg elengedni a 100%-ot és 96%-ra lemenni, amihez van teljes Keychron készlet).
Mindnek az felső részén van a felirat, ami az Akko-khoz jó, de a Keychronoknál a Q, V és K Pro és Max vonalán a kapcsoló alsó élén van LED. Emiatt az átvilágítás alig érvényesülne.Ha játszani jó lesz a vezetékes megoldás, akkor a K10 Pro (ebből van ugye gyárilag magyar feliratos verzió) és az említett Silent Switch csere. Mondanám a Q10 Pro ISO verzióját, de a kupakkal ugyanúgy a fenti probléma lenne.
M.
-
Ispy
veterán
válasz
marositech #88348 üzenetére
Fontos, hogy teljes, vezetéknélküli, világítós ééés magyar legyen
A szent grál, amit mindenki keres és ami nem létezik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest