- Ígéretet tett a Microsoft, az EU szabályai szerint játszik
- Fával feldobott, kábelrejtő Lancool ház tűnt fel a Lian Li portfóliójában
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Színes, szemkímélő E Ink monitor jött a BOOX gondozásában
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen processzort vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Home server / házi szerver építése
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple asztali gépek
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Molydeus
őstag
válasz
Cray Tyler #105459 üzenetére
Megígértem magamnak, hogy nem kontárkodom taktilis témába, de nem tudom megállni.
Amit most írok szigorúan magánvélemény és abból a néhány saját tapasztalatból és a jóval több hozzászólásból körvonalazódott, amit az évek alatt átolvastam.A halkított taktilis, különösen a gyenge taktilis egy hálátlan téma.
Munkahipotézisként tegyük fel, hogy az ember a taktilitás, halkítás és sima járás háromszögön belül keresünk valamilyen elfogadható kompromisszumot.
A taktilis huplik - az egzotikus kivételektől tekintsünk el - a stem lábain vannak, amik a fém leaf-fel érintkezik, ami önmagában is a nem sima járás egyik forrása. Én úgy tapasztaltam, hogy még lineárisoknál is a rugó után talán a legnagyobb hatása a kapcsoló járására ennek az érintkezésnek van. Ezen a fém-műanyag kontakton a hupli geometriája szándékosan ront, ez adja magát a taktilitást.A gyenge taktilis switcheknél sokunk nem is döccenést érzékelnek, hanem reszelést. Ha a lábat vagy a leafet megkenjük, akkor könnyen eliminálhatjuk ezt a reszelést, emiatt a gyártók nem is szokták kenni ezeket.
Vagyis gyári állapotban reszelnek. Ha minden egyéb zajforrást kiiktatunk - pl. a puha szilikon padokat a stem oldalán hangsúlyosan megkenjük, hogy ne susogjanak - ez a reszelés még hallható is lesz. Szóval vagy simán jár és igazán halk lesz, de akkor nem lesz igazán taktilis, vagy reszel, de nem lesz teljesen halk.Erős taktilitás esetén jobb a helyzet, mert maga a huppli jellemzően nem egy kezdeti lineáris szakasz után "hirtelen" jön ("P"), hanem már az elején elindul és viszonylag magas és hosszabb púp ("D"). Utóbbit lehet pl. az említett Tribosys 3203-mal simábbá tenni. Mondanom sem kell, hogy ilyennel kent gyári switch nemigen akad, szóval marad a drága, eszköz és időigényes kézi kenés. Az eredmény viszont legalább lehet jó.
Különösen, mert a kínálat is nagyobb halkított "D"-ből és van arra is lehetőség, hogy elhagyjuk a susogó szilikon padokat (pl. teljesen nylon házas Haimu x Geon Silent Tactile vagy a Wuqee Studio Silent Tactile).Szóval nem egyszerű döntés.
M.
-
válasz
Ha jársz valamikor Érden, ki tudod próbálni mindkét C64-et, illetve van minden is - Varmilo, Asus ROG Claymore I és II, Razer Blackwidow a híres régi halhatatlan Cherry Blue kapcsolókkal, Lenovo Trackpoint II, Falbatech Redox, Yampad, Cyboard dactyl manuform és mindenféle kapcsolók és kupakszettek.
-
válasz
“Vicces”, mert az elmúlt hetekben én pont ugyanezen a taktilis, de a lehető leghalkabb megoldáson gondolkoztam. Annyi, hogy nekem minden adott, csupán kapcsolót kellene cserélnem. Aztán szembe jött az Akko Penguin, de bevallom őszintén habiztire nem akarom berendelni.
Aztán meg(nem)hallottam ezt: [link]
Silent, linear Kailh Prestige Silent switch-ek. Szerintem ezeket habiztire is be fogom rendelni. -
Ispy
veterán
válasz
Nekem az a bajom személy szerint a halk kapcsolóval, hogy nem létezik. Vannak halkított kapcsolók, ilyen olyan megoldással, ahol valóban magának a kapcsolónak a hangját szinte teljesen kinyírják, viszont ami marard az minden, csak nem kellemes. Persze biztos van, akinek ez nem gond, de valóban itt már szinte minden egyéni preferencia kérdése, a legtöbb, amit tehetsz, hogy végignyálazod a netet, nézel videókat, aztán kiválasztasz egyet vagy többet és kipróbálod. Utána már jobban fogod látni, hogy taktilis, halk, mély vagy valami más kell neked. Taktilist továbbra sem tudok ajánlani, mert csak a bobát ismerem, az meg a legtaktilisebb evör. Illetve jön majd cherry brown, az meg minden csak nem taktilis.
Nekem a neo70, pc plattel, case és pcb foammal és gateron ks 3x47 switchel, amiben rugót cseréltem egy nagyon visszagott hangzású bill lett, nem volt hangtalan, de nem is volt tolakodó, ilyen csendben elpuffogó, mondjuk emberbarátnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AliExpress tapasztalatok
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen processzort vegyek?
- Autós topik
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Azonnali fotós kérdések órája
- Csak nem növel akkukapacitást a Samsung
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i5-10400H I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest