-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
copass
veterán
válasz Menthirist #74329 üzenetére
tisztasör. mert a kis biszbaszoknak az a létezésük célja, hogy letörjenek!
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
válasz Menthirist #74323 üzenetére
egy szaki megcsinálja neked apróért.
-
copass
veterán
válasz Menthirist #74317 üzenetére
-
copass
veterán
válasz stellaz #74054 üzenetére
a lenyomás erejét befolyásolni fogja az biztos.
mert már az se mindegy hogy egy 40 gramm rugó erejű switchre milyen anyagú/profilú keycapet teszel.
cherry profil ABS vékony könnyű, cherry PBT vastag már nehezebb, MT3 ABS double shot magas és krvanehéz!
ez a bevonat nem tudom mennyire vastag réteg és nehéz, de érdemben biztos több réteg kellene neki hogy érdemben tompítson.
amikor a keychron k8 gateron red (45g) ráraktam az MT3 keycap szettet és a szóközbe tettem némi szivacsot, 50g (gateron cap yellow golden )switchet kellett beleraknom mert teljesem megváltozott a nyomáspont!"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
válasz stellaz #73998 üzenetére
a keycap anyaga, profilja és falvastagsága nagyon sokat számít.
alacsony kecapoknál kevés térből verődik vissza a hang, ezért magasabb hangot kapsz vissza. magasnál sokkal nagyobb ezt a tér, tehát mélyebb lesz.
PBT azért sokkal vastagabb a fal, ridegebb és könnyebben törik mélyíti a hangot.
ABS rugalmasabb, ezért lehet vékonyabb falvastagságot használni de magasabb lesz a hang.[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
nemigen találsz olcsóbbat szerintem a redragon kumaránál.
könnyen lehet szerelni, mivel csavaros az egész. érdemes másik stabit belerakni, mert a gyári kegyetlenül zörög.
az enyém így sikerült."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
-
copass
veterán
a redragon már saját márkás switcheket használ. azok a switch szétszedésekor is hajlamosak eltörni, cserébe viszont cserélheted.
általánosságban switch nagyon ritkán megy tönkre, 99%-ban a forrasztás adja meg magát.
mini usb csatit tettem rá, de van már kulturáltabb usb-c is alin."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
bizonyos redragonokkal meglehet csinálni.
pl: redragon kumara k552 + outemu silent white
ez a legolcsóbb forrasztás nélküli kombó."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
válasz jencsikdani #73771 üzenetére
redragon kumara k552 elég jól halkítható, stabokat érdemes cserélni és relatíve olcsón tudsz outemu silent white switcheket belerakni. mivel ezekben csak outemu megy bele a socketbe.
ami nekem van elég halk lett, de az outemu gumija kemény lesz."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
csak a silent linear lesz halk... red, yellow nem. kopogni fog.
-
copass
veterán
huh van noctua! (nemnemnem...)
arra érdemes figyelni, hogy a legolcsóbbat kapod ingyen és a drágábbat fizeted. nem feltétlenül egyszerre küldik, de az ingyenest tényleg ingyen kaptam. tehát semmi áfa,vám semmi."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
sárgával tényleg jobb lenne! autentikus ironman.
nekem megérte bogo sale-ban a 130 dodót, úgy hogy ingyé kaptam a dasher-t.
ha majd vki venni akar majd a következőnél, akkor érdemes figyelni, erre hogy mindig az olcsóbbat kapod meg ingyen."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
válasz Shev acm7 #73081 üzenetére
árukeresőn megszűröd aztán olvasgatsz. nincs túl sok választás.
-
copass
veterán
válasz Alan[HUN] #73002 üzenetére
kumara hotswap...
ha el is enged a forrasztás, akkor is érintkezni fog mert felül az egész forrszemre.
de nem tartom lehetetlennek hogy eltört a forrasztás a perselynek.
igazából én azt csinálnám hogy egy megcserélném egy másik működő switchel.
ha azzal is szar akkor ráforrasztanék a forrszemre egy frisset.
ez speciel hama, de a redragon is ugyanezt a perselyes megoldást használja:
-
copass
veterán
válasz Domonkos #72988 üzenetére
igen. érdemes beállítani hungarian 2k-ra az már úgy nehezebb!
de ami jó benne, az a gyakorlás funkció. amikor a teszt végén van egy felkiátójel háromszögben, ott lehet gyakorolni külön a rontott és lassú szavakat.
az egy hasznos funkció."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
szerintem attól függ a lyukak mérete száma, hogy milyen bonyolultságú a felirat.
valószínűleg egy már meglévő "olcsó" bejáratott gyártási folyamatot használtak fel.
a drop mt3 az igényesebb, de drágább megoldást használja hogy ne legyen lyukak a csatlakozásnál.
érdekes vidi egy double shot "nyomógépről"."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
válasz Dronte #72866 üzenetére
mx red hangos, silent switchek sokkal halkabbak. mivel van egy kis gumírozás benne.
[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
válasz Tepsifüles #72655 üzenetére
nappal Keychron k8 (gateron red) + satan numpad mivel balkezes vagyok.
este XD60 mert az halk,
itt a hangja, a többivel együtt!
+ két egér:
xtrfy m4 69 gramm [kép] ez a fő egér melóra, mert nagyon jó a formája.
pulsar xlite 48 grammr [kép] ez inkább játékra. de a formája annyira nem jó, mert pár óra múlva már érzem. viszont semmi súlya!"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
válasz Tepsifüles #72634 üzenetére
"DE most kijött az új változat aminél a "0" bal fenntről "áttevődött" jobb fenntre"
attól még a 0 bal oldalt lesz ha magyar nyelven vagy, csak más lesz a keycapon a felirat.
ez a 10-15k az a kategória amihez elég bármelyik számtech boltba bemenni vagy MM-be elfáradni. nem sok választási lehetőség van gumidómosban, mechanikus meg egész más árktegória. hosszútávon jobban fenntartható, mert javítható és magadra szabhatod.
egyébként én is CAD-ezem 20+ éve, ~6 éve vagyok mecha vonalon. előtte 2 évente cseréltem a billentyűzet/egér kombót mert tönkrement és ínhüvelgyulladásom lett a sok melótól!
most csak akkor veszek billentyűzetet, ha megtetszik valami. nem azért mert tönkremegy.[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
válasz micafighter #72560 üzenetére
emlékház szaga van!
sokkal simábban jár."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
-
copass
veterán
nekem ~15 év után jött elő...persze nem mindegy hogy mit használsz és milyen intenzitással, gépelsz-e sokat mellette,stb.
mindkét kezemnél megvolt, bal billenyűzet miatt, jobb egér miatt.
amióta könnyebb egér (50-70g) és mecha billre váltottam nincs gondom a kezemmel."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
ó majd az első ínhüvelygyulladás után átálsz a könnyebre úgyis...
persze ha nem egerészel napi 10-14-ban akár, akkor persze ez kitolódhat.
egyszerűen ki lehet deríteni amúgy, csináld meg a lenti a tesztet és ha fáj akkor úton vagy ínhüvelygyulladás...
amúgy egyszerű fizika, minél kevesebb súlyt mozgatsz annál kisebb terhelést kap a kezed.[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
válasz Molydeus #72348 üzenetére
ez nem vékony, mivel az aljából vágtak ki nagyon sokat. nem recseg, nem ropog.
59g van wireless verziója.
a súly nagyon sokat jelen, de nekem a formája sajnos nem jött be. szóval csak játékra tartom, melóra még mindig az xtrfy m4 van. mert annak hátul van a púpja."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
-
copass
veterán
válasz stellaz #72156 üzenetére
forrasztás nem téma, 5 perc után egy próbanyákon rá fogsz érezni.
1500 Ft-os usb pákával forrasztottam be elég sok switchet, csak mert nem akartam előszedni a "normális" 7000 Ft pákát!
nem a switch beforrasztása jelent igazán problémát, hanem a kiforrasztása!
filléres eszközzel is meglehet oldani, nehezen és kockázatok mellett. de profival is benne van az hogy 2-3 kiforrasztás után felszakad a forrszem...
ezért jobb a hotswap ha sűrűn cserélget a switcheket. oké azt is fel lehet tépni, de nem jellemző "normális" használat mellett!"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
válasz Molydeus #72039 üzenetére
keychron k8 már 48k...tavaly volt 37k.
hotswap, forrasztottat én már hanyagolnám ennyi pénzért.[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
válasz NvidiaRTX #71938 üzenetére
"Na ezért nem érdemes már PH fórumra járni."
akkor ne járj!
ha azt mondjuk hogy azt ne vedd mert XYZ rosssz tapasztalat van vele, akkor meg jönne rá valami kontrázás hogy mer mérne...
mindenkinek más az ingerküszöbe.
van akinek belefér a zörgő stabi, van akinek nem, van aki azt se tudja mi az!"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
válasz nyunyu #71881 üzenetére
nah igen, az már elég gáz kategória.
nyák,plate között van szivacs. de a ház nincs belül kibélelve.
a karácsonykor vett keychron k8-at most béleltem ki,tapemod, stabikat is meg kellett kenni..a gyári kenés annyira nem alapos, de nem zörgött egyáltalán. most már azért kellett neki a törődés!"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
válasz Hegyirabló #71874 üzenetére
silent red rugót kenni kell, ez ilyen. próbálj ki egy outemu silent white-ot, nah az gumisabb a gumidómnál is! silent red stemje kábé az arany középút.
a ház bele gondolom üres is, ez a pengésnek nem tesz jót."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
válasz Hegyirabló #71819 üzenetére
rtx 3060 36 fok üresen, terhelve 70-75. i9-11900K park controllal viszafogom a procit kicsit és akkor úgy a fogyasztás se vészes, ha nem kell a sokparipa! átlag 100W alatt vagyok 2 monitorral! ha nem fogom vissza akkor 150W, ha meghajtok mindent fullon akkor 250W! az ~1,5 kW a napi fogyasztás csak ez a gép!
dqdb: laptop nem érdekel, az egy külön világ. céges húzgálos laptop most intel dell g15 lett, nincs gond vele.ez nem anekdóta, 20+ év tapasztalata nálam.
amd nyűgös márka részemről, baszkódni kell vele sokat és nagyon nem kapsz egyenletes teljesítményt.
cad-nél pedig kifejezetten fontos az hogy a teljesítmény folyamatos legyen.
funfact: itt meg jobbnak hozza ki az intelt...akkor most kinek van igaza![ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
válasz Hegyirabló #71812 üzenetére
nekem van és teljesen rendben van a kechron, még az eredeti festett abs keycap is aránylag magasabb minőséget képvisel mint az olcsó...
na ezért nem veszek én soha amd-t! pedig irodába is kaptam egy csomó amd ajánlatot, hogy milyenjómertolcsókevesetfogyasztéserős...persze berendelt egyet a vezetőség, nem sikerület stabillá varázsolni több hét alatt, pedig mindent kicseréltek benne...most arról nem beszéljünk hogy használni is egy kínlódás volt CAD alatt, lag,gondolkodás,stb...
intel+nvidia, bekapcsolom, megy, atomstabilan. nem kell mókolni, hangolni!"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
válasz Hegyirabló #71802 üzenetére
miért nem veszel egy keychron k8 hotswapes brown-t és majd raksz bele silent switchet később?
mondjuk jól elszállt az ára... 48K én tavaly valami 36K környékén vettem..."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
válasz Hegyirabló #71738 üzenetére
razerrel sok minőségi probléma van, plusz a nem standard keycapek is szemét húzás.
-
copass
veterán
válasz micafighter #71717 üzenetére
clack= keycap alacsony profil
thock= keycap magas profil
a videóban cherry profillal volt meg a clack, thock meg mt3-al jött."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
válasz Hegyirabló #71670 üzenetére
kemény felület felerősíti a zajokat. 1-2 réteg deskmat, jelentősen csillapítani fogja.
vannak streamerek akik 4-5 réteget használnak, nem csapkodják a billentyűzetet,stb."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
válasz Molydeus #71651 üzenetére
hotswap és alu ház zsebbenyúlós lesz, ha találsz egyáltalán.
idobao montex numpadot láttam eddig hotswap+aluházzal. 110€..."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
-
copass
veterán
válasz malystryx #71618 üzenetére
azért én erősen meggondolnám azt a moddolást...
1 db switch kiforrasztása 6, 2 swich+4 led
normális ónszippantó állomás nélkül én biztos nem állnék neki."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
válasz Dr. Akula #71596 üzenetére
te problémázol ezen. mert nem én hisztizek, hogy nem fér el 2 kábel a táskában, szóval ezt ne hárítsd rám!
írtam az EU dolgot is, hogy csak a töltőkre lesz érvényes és ott se mindenre.
tehát semmenyire se érinti a billentyűzeteket...
szóval látszik hogy el se olvasod mit írok, csak szereted hallani a hangod...[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
simán elhittem hogy filces móka, de nem...
-
copass
veterán
válasz Archttila #71581 üzenetére
rossz az egér formája, nekem az xlite-tól egy idő után fáj a kezem. xtrfy m4 viszont kényelmes, mert hátrébb van a púpja.
-
copass
veterán
válasz Dr. Akula #71578 üzenetére
kábelről volt szó, nem töltőröl...felesleges ezen rugóznod.
nekem belefér egy másik kábel,adapter,stb.
majd ha egységes lesz minden, akkor úgyis jön majd egy új csatlakozó szabvány és akkor minden kezdődik előlről!"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
válasz Dr. Akula #71574 üzenetére
"De. Kétféle töltőt (vagy kábelt)..."
usb kábel nem nagy súly/hely.
" Nem kell hatalmas költség az átálláshoz, csak némi igényesség."
látszik hogy a büdös életben nem gyártottál még nyákot nagy tételben!
nagyon nem olcsó móka, beültetéssel meg pláne...minél több nyákot gyártatsz annál nagyobb a nyereséged. tehát szépen kiszórják azt ami le van gyártva, majd a következő nyákot már usb-c-vel fogják gyártani.
egyedi billentyűzetek meg ezért drágák. kevés darabszám=magas gyártási költség."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
válasz Dr. Akula #71568 üzenetére
adnak hozzák mini usb kábelt? igen
származik bármilyen hátrányod a mini usb miatt? nem
usb-c áprilisban szavazták meg kötelezően a tölthető eszközökre, kivétel amiben nem fér el...
szóval itt nem arról van szó hogy "nem ismerték", hanem amikor gyártották a varmillo-kat akkor a mini-usb volt az elterjedt megoldás.
számomra hasznos ez az adapter, mert van usb-c,mini-usb billentyűzetem is. tehát csak átdugom az adapterbe.
ennyi, nem állt meg a világ ettől."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
válasz micafighter #71556 üzenetére
eleinte engem se zavart, de hosszútávon elöjött az hogy úgy éreztem mindig le akar csúszni az újjam róla. pl. játéknál ez kifejezetten zavaró volt.
-
copass
veterán
válasz JulianSinulf #71220 üzenetére
árukeresőt linkeltem...van magyar is, német is...
-
copass
veterán
válasz JulianSinulf #71217 üzenetére
az hogy kinek mi a kényelmes, teljesen szubjektív.
a gumidómos szerintem rettenetes gépelési élményt ad, ami minden csak nem kényelmes.
de még mielőtt nagyon bele éled magad: a cherry is magyar...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!