Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• dbius

veterán

válasz dqdb #98056 üzenetére

Még 1*: Ez a billentyűzet hangos/halk/néma szubjektív, ezt próbáltam is hangsúlyozni. Én elhiszem, hogy számodra (és azok számára is, akik még reflektáltak a hozzászólásomra) létezik olyan billentyűzet, ami néma és bántja a szemeteket, ha valaki olyat mer írni, hogy nem létezik ilyen billentyűzet. Persze biztosan van valahol valaki, aki költött annyit egy billentyűzetre, mint egy autó ára, az már talán lehet közelít a némához.

Én is tudok úgy gépelni, ha nagyon odafigyelek, hogy csak épp lenyomom a billentyűket, ezáltal valóban nincs hangja, mert nincs bottom out és a visszatérésnek a hangja, de alapvetően - ahogy azt már említettem - úgy gépelek és tapasztalatom szerint mindenki a környezetemben (és itt most több száz emberreől beszélek, akik átlagfelhasználóknak tekinthetőek, de vannak köztük profi gépírók és két ujjal gépelők is), hogy tökig nyomom(ják) a billentyűket.

És valójában ez az a pont, ahol elvéreznek a mechanikus billentyűzetek (legalábbis a nem egyedileg drágán megépített, hanem alapvetően a készen kaphatóak), mert az átlagfelhasználóknál a "jobb", "drágább" billentyűzet = "halkabb" (tehát ugye ez is szubjektív, kinek mit jelent a jobb) és azt várják, - szerintem be lehet töredelmesen vallani mindenkinek, hogy jogosan - hogy ha megveszik a gyárilag "halk"-nak nevezett kapcsolókkal szerelt példányokat, leváltva egy gumidómos vagy ollós billentyűzetet, akkor meg is van oldva a dolog.

És innen származnak az olyan és hasonló hozzászólások, mint ahonnan most is elindult ez a szál, és máris lehet látni, hogy ha csak a V6 max-ról beszélünk, akkor úgy összességében ~80k-s befektetés után beszélhetünk arról, hogy van egy több féle értelemben vett "jobb" ÉS HALKABB billentyűzeted, mert egyébként gyárilag nem halkabb, csak bizonyos értelemben jobb.

Új hozzászólás Aktív témák