Hirdetés
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Azonnali informatikai kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Akciókamerák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- RAM topik
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Gorgo24
tag
Hy all!
Kinek lenni itt 2001-es ford focus 1,8 tdi motorral szerelt változata?
Mik a vélemények erről az autóról, esetleg tapasztalatok?
Ja és kombi! -
törölt tag
válasz
tiv61us #2490 üzenetére
Tiv61us!!
Olvasd vissza mielőtt más téma jőnne le megint.Ezekből lenne a félreértés.Tehát felhívtam mert megszerettem volna kérdezni,hogy esetleg ő mit tud a 7deci váltóolajról ill a tőbbiről.
Nem azzal kezdtem ,hogy köcsög stb...Szóval kérlek légyszives olvasd el ismételten és csak akkor szolj hozzá.
Mivel volt az autón rejtett hiba is azt is finoman nőiesen megkérdeztem.Azt sem köcsög modjára.
Ő erre csak neme egyszerüseégre igy vállaszolt mint ahogy leírtam és letette.
Amit én utána oda leírtam az az én véleményem az ilyen emberekről.Köcsög.De ezt sajnos ő már nem halotta.
Tehát a tiszzteletet azt hiszem megadtam.
Nos amit még nem tudsz.Igazságszakértő márkakereskedésekben fel kell ill lehet keresni.
Csináltatsz egy adatlapfelmérést mindenről.A lényeg a megvételtől számított 1-2 héten bellül.
Majd az adott hibákkal szépen elmehetsz a bíroságra.Igaz huzodik a dolog meg bla-bla de ha bebízonyosodik az igazad akkor simán fizethet a volt tulaj rendesen.
Ez megint csak abban az esetben ha rejtett hiba nagy és tényleg ''hiba''
Pld haverom vett salonból e gy fiat bravot 14-es elég sok extrával.Még anno 2milla környékén.Hát eltelt egy-két nap és valami elkezdett iszonyatosan szolni a motor ill váltonál.
Elvitte egy szakszervizbe és ott megállapították ,hogy az autó szarrá volt tőrve és gondatlanul volt ősszerakva.+Az egész autó hátsó futőmüve kb 1.5cm eltekeredett.
Sérülésmentem kevés kilométer volt a az autóra írva.
Elment a szakértői véleményel a szalonba és 770.000ft szerelési díjat megmutatta.
Közölte velük mi tőrtént.Kicsit a szalonvezető elképedve fogadta és csak annyit mondott bizományban volt ott az autó és bla-bla.Srác mondta őnktől vettem meg tehát én önöket perlem be ez miatt.
Végül is nem jutott el a bíroságra az ügy henm peren kivül a szalon vezetője 450.000ft forintot kifizetett a szerelsére.
Más téma után ki kin mit vasalta be.
Ez egy szerencsés eset volt de sajnálatos. -
TexT-BoY
addikt
[link]
Hülye JApanokLOL
-
Integra
titán
válasz
#00809728 #2489 üzenetére
az ilyen tulajdonosi hozzáállás nem éppen hízelgő.
és most nem arra gondolok hogy mit mondott, hanem ahogy mondta.
ebből nekem az jön le, hogy lehet hogy lesz esetleg ott még valami ami már tényleg pénzedbe fog kerülni. ne legyen igazam.
seat ügyben meg amúgy még lehet hogy tudtam volna segíteni, van még pár pohus vonalam régebbről
[Szerkesztve] -
Scream007
őstag
válasz
#00809728 #2487 üzenetére
Hát sajna ez van, így mennek tönkre a legjobb autók hogy trehány az elöző tulaja, nincs tisztában, bármilyne jó márkás autót vesz azzal is tördni kell, vannak bizonyos dolgok amiket még hibamentesség esetén is nagyritkán cserélni ellenőriztetni kell.
Ez benne vany ahazsnáltautó bízníszbe, ezt vagy megszokod, vagy újjat veszel.
Egy autót 1 év alatt is le lehet harcolni, meg lehet úgy karbantartani hogy 10 év után is kitünő az állapota. -
kovasz
senior tag
válasz
igazabol nem erdekli. amikor vettem az accord-omat engem se erdekelt, mert volt mar par hasonlo aru a kocsim es kitapostam a lelkuket aztan 2..3 evesen eladtam. volt olyan amiben 40k utan volt olajcsere.
az accord az mas. van egyenisege, ennel megveszem a legjobb olajat (legolcsobban nagykerben) gyakran szervizeltettem. szeretek menni vele, mert a tobbivel csak munka volt a vezetes ezzel elvezet. ha ujat veszek (v6legend) se tervezem eladni. majd kerul bele egy turbo vagy feltolto meg ra 1 par gp csik
-
kovasz
senior tag
-
tiv61us
őstag
válasz
Ne en is erdekes en reagalnek, ha valaki megvenne a kocsimat , majd felhivna, hogy kocsog vagyok mert piszkos volt az olajom....
azert hanyagolom a sajat kocsimat amiert akarom, Te meg ha nem akarod nem veszed meg
szvsz
ps. nem az en kocsim volt
ja most ez teccik[link]
[Szerkesztve] -
törölt tag
Szasztok!
Szőszenetek:Kb ugy 2-3 hete vettem meg a 16000km-es seat leon cuprámat!
Nos elvittem egy szerelőhőz és ahogy kell átnéztük majd felraktuk a szgépre.Monden oké pár dolgot kiütőttünk belőlle de semmi tőbb.
Jőttek a kőtelező dolgok.Olaj+szűrő,levegő ill pollenszürő,váltóolaj,mivel 4wd-s igy a meghajtásokat is leellenőriztük.
Váltó 6 sebességes váltó manuális.3.5liter olajnak kelett volna benne lennie.Hát 7decinél tőbb nem jőtt ki.
Meglepődtünk rendesen.5.5millás autó és nem tellik váltóolajra.Váltón hibát nem érzékeltem nem akadt meg miegyebek.
Motorolaj: a szint megvolt de nem éppen tiszta olaj volt benne.Kiderült ,hogy igaz pdti motorhoz valo röwe olaj volt benne de igazából nem az a legjobb.
Most komplett ki lett cserélve AGIP ultra super olajokra.Egyből finomabb a hangja.
Felhívtam a régi tulaját és rákérdzetem pár dologra,hogy miért is volt ez és miért hanyagolta el.Meg ha hibája lesz valaminek akkor...
Mire ő mivel olcsobban kaptad mint a piaci értéke igy van miből fedezned ezeket a dolgokat és BUMM letette.
-Hülye ,kőcsőg akinek 5millás autó van a picsája alatt és egy komplett olaj,gázolaj,polen,levegő szürőre nem tellik.Az ilyennek tarbit vagy verolexet kivánok élete végéig. -
törölt tag
Hát kb ugyanannyi csak nyügősebb.
Ugyanis tőbszőr át kell mosni hígitóval ill felcsiszolni.Majd müanyag alapozó 1dl -1500ft
aztán érdemes 1-2komponenses szorokittet ráfrőcskőlni.Majd finom vizes csisz ovatosan és után mehet rá 2 rétegben a szin+lakk akár 3 rétegben is.
Én a motorborkolatnál a seat leon motor burkolati müanyagjára gondolok.
Kb ugy 5.000-10.000ft
Az a baj,hogy nem fogsz kapni szorókittet kicsi decis kivitelben boltban.Érdemes egy fényezőt megkeresni és tőlle bevásárolni apránként!
[Szerkesztve] -
Integra
titán
apámnak oldalra dőlt a kertben a félidomos fazer, az indexnél eltört az idom.
30 rugóért akarták fényezni meg kijavítani...
horror. szerintem érdemes autós műhelyt is megkérdezned.
ha gondolod megtudom kérdezni neked azt a lakatos brigádot ahova én járok évek óta ha törik valamelyik autó. -
kovasz
senior tag
-
_Volkovy_
nagyúr
válasz
bnorci71 #2467 üzenetére
Én nem nyúzni szeretném, arra ott a másik..
Komolyan. Télen állatkodok eleget a zsigával, de amikor 10 litert eszik, meg állandóan van valami a karburátorával, akkor nem lehet mindennapi autónak használni.
Így mindegy is talán, hogy mekkora motorja van a következőnek. Persze a súly/teljesítmény arány fájdalomküszöbe alá nem szeretnék menni, de van szép számmal használtautó, aminél nem kell a lassúságtól tartani (előzni lehessen vele). Ezekből meg a Hondák és a Colt tetszik.
Hondát egy dolog miatt nem akarok.. Honda, hűű, és azonnal üti-vágja-csapkodja mindenki (magamból indulok ki). Nem kell, hogy különösebben sportos jellegű legyen.
-
_Volkovy_
nagyúr
Kéne már valami, ami teljesen megbízható.. A Lancereket nézegetem még, de azok nagyobb kasznival vannak, sokszor ugyanekkora motorral, mint a Colt. Az már lassú lehet.
Azt szeretem, amikor alacsonyan fekszel valamiben!
Az önsúlya kevesebb, mint a hasonló autóké, nem?
Gondolom ez kanyarokban jót tesz neki. -
Scream007
őstag
válasz
Motion_Blur #2450 üzenetére
az nagyon.
Akinek autója van hagy teljen már egy fütőtt garázsra, képes kitenni a gonoaszak +időjárás viszonmtagságainak.
De ha már ekkora barom legalább letakarná ponyvával, hogy hó neessen rá, de a minimum hogy hagyja ráfagyni szanaszét hanem lesöpri óránként vzzz. -
Motion_Blur
félisten
Azt én is meg tudom erősíteni, hogy nyáron is jobb a téligumi (persze jobban kopik, de az nem baj
). Nagyon jól tapad
-
zsoltee10
addikt
válasz
Motion_Blur #2446 üzenetére
2.0TDDi: 116le és 280Nm
2.0TDCi: 130le és 330Nm -
_Volkovy_
nagyúr
válasz
Motion_Blur #2454 üzenetére
Ha csúszik, akkor van egy olyan érzésem, hogy el fog kopni.
-
-
_Volkovy_
nagyúr
válasz
Motion_Blur #2450 üzenetére
Ez igen!
-
Motion_Blur
félisten
Szégyen... -
_Volkovy_
nagyúr
Ha már ez a topik címe, akkor kérdezek egyet.
A 96-97-es Mitsubishi Colt-ok tényleg olyan megbízhatóak, mint a legenda állítja?
A drága csapatósom mellé kellene majd egy olyan autó, ami mindennapi használatra is alkalmas.. -
Motion_Blur
félisten
válasz
Motion_Blur #2447 üzenetére
Pontosan egy ugyanilyet szeretnék: [link]
Nem tuningoltat! Krva szép ez így is -
Motion_Blur
félisten
válasz
Motion_Blur #2446 üzenetére
Magamnak Honda Cicivet vennék (1998-as évjárat, sedan), isten az az autó!
-
Motion_Blur
félisten
Mi mostanában akarunk autót cserélni.
Szerintem ami a legjobb választás:
2002-2003-as Ford Mondeo 2.0 TDCDi (kombi)! 2.5-2.8M Ft.
116HP, 340Nm. Vegyes használat mellett 6 literrel elmegy...és szerintem nagyon szép -
Scream007
őstag
válasz
_Volkovy_ #2437 üzenetére
Nekem nyári Kléber, téli Daytona és semmi bajom nincs vele, mellesleg kléber 3 év assistance garit add még önhibára is.(mellesleg ezzel a kléberrel mentme 200at
)
Jó persze nem egy GY, Dunlop kategória, dehát ez van valamit valamiért. de pl:Michelin-re égen földön csak panaszkodó tulajokat hallok, főleg csúszásügyilegPedig messze az a legdrágább.De mostanság már nincs jelentősége elérhető mind, azé linkeltem olcsót mert írtad..
1350 ló nagyon kevés egy sugárhajtástól.
Én nem ülnék benne szívesen mikor 400zal megy
[Szerkesztve] -
Type-R
őstag
1350 lóerős:
[link]
[Szerkesztve] -
_Volkovy_
nagyúr
-
Scream007
őstag
válasz
_Volkovy_ #2435 üzenetére
meglehet annyira nem vágom ezeket a blokkokat.
Az biztos hogy jópár van ami 500 felett van és gyárilag nem annyi.
Hát majd pont a németek ne tudnának.....
Szerintem egy diablo/murci/f50/enzo -ból is ki tudna hozni egy neves műhely 800 lóerőnél többet, de az nem olasz lesz.
Bocs tévedtem van kb 11é is.
''Dayton D100 175/70 R 13 82T 10.880,- ''
''Kléber Viaxer 175/70 R 13 82T 13.340,- ''
Természetesen vannak ennél jóval többé is. -
_Volkovy_
nagyúr
válasz
Scream007 #2434 üzenetére
A Skyline-t csak azért hoztam fel, mert általában a japán tunereket tartják a legjobbnak e téren, hogy a 2.6-os motorokból ki tudnak hozni 800 fölötti lóerőt.
Most ezzel a Porschéval azt sikerült bizonyítani, hogy nem csak a skyline blokkok, és a japánok tudnak ennyit.
(a lökettérfogat ugyanannyi, az rb26-ot nem szokták 2.6 liternek meghagyni)
15.000/darab nekem nagyon húzós ár sajnos. -
Scream007
őstag
válasz
Integra #2428 üzenetére
800 ló nem gyenge
Nem is csoda hogy limitált, de azé a hátsó 345ös mindent elmond, valaminek eg kell fognia ezt is.
Amugy azé a skyline nagy része nem 700-800 ló, vagyis van ilyne igen, de azé mennyi is alapból egy ilyen autó??250-300???azé ebből ennél többet csinálni......
Használt autógumit venni nem szabad, nem annyira vészes az árúk már 15é már ilyne méretben profit lehet kapni per darab. -
Integra
titán
nyamnyam
[link] -
_Volkovy_
nagyúr
válasz
Integra #2422 üzenetére
Jobban tapad, de jobban is kopik..
Akkor tkp. ez egyfajta sportgumiként is felfogható, amíg nagyon fel nem melegszik?
Nyárigumiból milyen márkát érdemes venni használtan, és kb. hány ezer bevallott kilométerrel szabad még megvenni?
Vagy ne is hallgassak az eladóra, és csak a kopottságot nézzem? Újra nem fog telni, meg ez nem versenyautó, abbahagytam a száguldozást rég. Remélem, jó lesz a használt nyári is..
[Szerkesztve] -
_Volkovy_
nagyúr
Az mekkora probléma, ha csak téligumijaim vannak?
Tudtommal a téli hátránya az, hogy csúszik, és sokkal jobban kopik nyáron. Ez így van?
[Szerkesztve] -
Scream007
őstag
na ja, meg ugye nemsoká üres a tank szal meg is fog állni ami 250es temponáél elég rövid időn belül bekövetkezik
Dodi72:
Ma láttam egy olyna autót mint a tiéd és a lökös nagyon sokat dob rajta, láttam az utca másik oldalán simát, ez meg FR volt oldalt volt rajta.Valóságba klasszabb.(jps-870...tán pont a tiéd volt?)
Nagy autós májsztrók, 1 hét forog egy piciny kérdésecske bennem.
Érdemes e nyárira már cserélni a kereket???Tom átlag 7-8 fok kell hozzá de vazz tűz a nap és ott nem 7-8 hanem 17-18 van, jó persze árnyékban kb 5 , és éjszakánként majdnem mínusz, de akkor is. Érdemes már vagy még korai??? -
kovasz
senior tag
válasz
Integra #2411 üzenetére
ja irtak is a hondaforumon is , hogy jo allpotu a gep. csak nem biztos, hogy 250-es celfoto 7..8k-n porogo motorral a legjobb marketing lehetoseg a megkimetseg ilusztralasara
egyebkent en is a legjobb olajat veszem meg 8k-kent cserelem, de mintha nem olyan lenne mint uj koraban.. 6.-ban 40-nel meg zokszo nelkul huz, de mintha egy kicsit rezegne a motor. jo persze ez nem uzemszeru allapot, de ezt csont nelkul tudta regen egy hosszabb palyazas ota meg nem. persze lehet, hogy eddig tul jo volt most meg csak egyszeruen jo... -
törölt tag
-
kovasz
senior tag
-
ToRR3nt3
senior tag
válasz
#00809728 #2396 üzenetére
Az a szer amit úgy reklámoznak, h légpuskával lövöldözik? Tényleg képez a fényezésen vmi védőhártyát? Nekem az a problémám, h mivel gépi mosóba hordom a kocsit körkörös karcon vannak rajta. Nem túl feltűnőek, csak ha a nap úgy süt rá akkor látszanak. Ezeket mi tünteti el?
-
TexT-BoY
addikt
azért mert ment vele A1-en 250-et még lehet megkimélt az autó nem?
Vagy nálad csak annyit jelent a megkimélt hogy soha nem mész gyorsan?
Gondolj már bele picit azért mert 250megy egy JÓ uton még nem ölte meg az autót de ha egy Bp-i kátyus témába megy lámpárol lámpára padlogázzal az már lehet érdekes. DE akkorsem 250et megy...ugye?
-
kovasz
senior tag
[link]
2-es kep, megkimelt auto holgytulajdonostol....
Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen autót vegyek?
- Windows 11
- iPhone topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Formula-1
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest