-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
roberto211
őstag
válasz Integrale #113096 üzenetére
Az egy dolog h mennyiért árulják. Kérdés az ,hogy meg is veszik e ennyiért.
En speciel egy huszonéves kocsiert, de meg egy 15+ evesert se adnék 600 tol többet.
Kivéve az integra Type-R de ez egy masik dimenzió. Integraert 2m t minden szívfájdalom nélkül letennék. Másért nem nagyon.Range Rober Evoque///iPhone 12 Pro max
-
roberto211
őstag
válasz Dorien #113044 üzenetére
Én is ültem szivodizel berlingoba . Hat nem egy halk tény de a regi platós mercihez kepest semmi. Mire lejottunk azzal 25km t a fülem csöngött. Olyan hangja volt 80nal mintha 250el menne
Kornelka: Faterom vett most ilyen meganet nem rég. Hat en nem vagyok tole elájulva. Plane nem a sedanetol. Jobban csorog zörög neha mint az en suzim.
[ Szerkesztve ]
Range Rober Evoque///iPhone 12 Pro max
-
roberto211
őstag
válasz Kornel #113041 üzenetére
Hat akkor nem egy fogalom nálunk a pattogós
Pattogós az ignis. Itt tényleg az ember is pattog. A Swift inkabb .....nem tudom megfogalmazni. Kemény/pattogós futóműnek a lágyabb változata.
Amúgy az igaz h öreg sajna mar. Ezért akarom hamar lecserélni.
Mondjuk speciel en szeretem a pattogós-kemény futóműveket. Kényelmetlenebb mint pld egy francia lágy futomuje, de legalább érzel valamit ...
trassher: "egy B4-es 80-as audi oda-vissza szarrá veri akár még a mai suzukikat is. Az autó volt és ma is az."
Kicsit azert túlzás. Annak idején biztos jó volt , de ennek ellenére nem vennék egy 25 eves kocsit. Ez a mai autókkal hasonlat meg... Ez is túlzás. Vitaranak,s crossnak pld eleg finom a futóműve.
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
válasz Vesztor87 #113039 üzenetére
Pattogosnak nem pattogós a Swift. Az ignis pattogós.
Swift olyan közepes. Se nem lágy se nem kemény.En szeretem vezetni mondjuk a regi stiftet, nekem meg halknak tűnt ezért levettem a motorhazteto aljáról azt a "hangtompito" vagy hôvédő vagy fogalmam sincs milyen anyag ami felvan oda patentolva igy most kicsit erősebb hangja van De mondjuk en nem szeretem a nagyon halk autókat lehet ezért tűnik nekem halknak.
Amúgy ez h kinek mit rossz vezetni egyenfuggo. Valaki ignist nem szereti vezetni valaki meg mast. Mert máshoz szokott. En peldaul utaltam anyámnak a regi Renault scenicet vezetni a kuplung miatt , meg haverom gastrajat szinten a kilometeres kuplung miatt meg az miatt h nekem speciel nem volt eleg pörgős. De cserébe kis kompakt volt , elviselhető ülés,halk és nagyon jó volt az úttartása.
-
roberto211
őstag
válasz trassher #113037 üzenetére
Nem tudom akkor nem vagyunk egyformák
Suzuki,Honda,Mazda,Toyota.
De ha uj autót veszek majd később akkor nagy eséllyel csak suzi igen.
Mondjuk használtba is mert stift 2 tegyük fel 900 egy 2005-7es gs/glx felszereltséggel. Na most ennyiért fiatalabbat máshol nem kapok. 10 év fölötti autót meg mar nem nagyon akarok legközelebb. Valszeg az ignis vagy a stift II lesz az utolsó 10 év vagy kicsivel a 10év fölötti autom.
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
válasz trassher #113034 üzenetére
Hát nem tudom.
Nálunk meg noveremeknek volt új korától 8évig vagy 9 nem tudom mar, egy 1.3 glx ,futóműve keményebb ,pattogósabb,legnagyobb kátyúkat is átpattogta viszont ülésre nem panaszkodtam .. Tény nem ez a "süppedős" plüss volt hanem keményebb de tartott. A hely szélessége valóban kisebbnek tűnik tehat jobb1 be akárhogy akartam soha nem fértem el a kesztyűtartó miatt. Hátul ,meg bal1 be igen.
Nem éreztem hogy szűk lenne pedig nem vagyok kicsi.
De ez nem 100% csak ez is benne van a következő esélyesekbe. Ha ugyanannyiért találok majd ignist mint stift 2-őt akkor nyilván utóbbi lesz. Utóbbi jobban tetszik sokkal. Meg ismerem is mivel van egy belole.
Szeptember utan lesz szerintem aktuális a csere. Akkor azt megtartanám 2-2,5 évig utana meg nagy eséllyel vennék egy szalonsuzit. 1.2 dual vvt ,gl ac LED swiftet ellehet hozni 2,8ért kb, 0km el.
2017 be kb meg gondolom lesz a kisopres es eltudom hozni olyan 2,4-2,5 ert. Ennyit meg nekem megér majd egy zsír új auto. És akkor 5-8 évig nem kell autók utan néznem.
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
válasz thomeef #113020 üzenetére
"azt mondom még a legszarabb konstrukcióból is ki lehet fogni nagyon jó darabokat és a legjobbakból is borzalmas állapotút."
Ez igaz , de az arány nem mindegy. Nem tudom a 2005 utáni c5 milyen de a régiekkel elvileg rengeteg hiba volt. Nem tudom a 2005 utániba javították e vagy sem. És itt most nem speciel az állapotról van szo hanem az előfordulható tipushibákról ami c5nél volt bőven. Mazdarol meg azert nem nagyon mondható el ez ,plane ha benzines. De természetesen az is ott van a pakliban h vesz egy c5 öt és semmi gondja nem lesz vele.
-
roberto211
őstag
válasz szőröscica #113014 üzenetére
Az lehet de en nagyon sok hibát olvastam régebben róla mar ha a regi c5 rol van szo. . Inkabb a Mazda.
-
roberto211
őstag
válasz FrankMonzano #113009 üzenetére
Ha jobb állapotut fogsz ki aminek nincs semmi különösebb baja tehat nem kell helyrehozni akkor tankolod es kész.
En eddig a kötelezőn kívül költöttem ra 2 kormanyosszekotot meg 2 lengőkart (utóbbit most) tehat nem szokott baj lenni vele. Ha van is fillerekbol megoldható... Ezáltal nem tudom megmondani mennyi az eves fenntartása . Benzinártól függ
Tankolás, ha nem üvegelsz akkor olyan 4,8-6 , ha tolod neki mint az állat 6,5-7+ . De általában előbbi szokott beválni azaz 5-6l között. Gépjárműadó se sok ra. Átírás se.
-
roberto211
őstag
válasz matyi19 #112983 üzenetére
Inkabb ennyi taxis van mondjuk igy.
Többi vagy céges , vagy van zsetonja rakolteni , vagy hetente használja 2x150km t kirándulásra a családdal aztan ennyi.
Ha európai autók érdekelnek én szétnéznék Fordnál,Kianal,Hyundainal,esetleg ópőlnél. H astra kombi ?
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
válasz FrankMonzano #112977 üzenetére
Én erről beszélek :
http://ipocars.com/imgs/a/e/d/z/s/suzuki__swift_1_3_gls_50kw_power_zv_el_fh_air_bag_2000_5_lgw.jpg
Nem tudok most linkelni sajna.
Ebbe van mar vastag légzsákos kormány ,utasoldali légzsák , ajtók is karpittal bevontak,szervo,fekrasegito,elektromos ablak/tükör , fényszórómagasság állító , ködlámpa s némelyikbe klíma is (enyémben van ) meg mit tudom en mivan meg benne. 99végi,2000 utániakat érdemes nézni glx/GLS felszereltséggel. Ami a képen van az a GLS mivel 3ajtos.
Amúgy elvan ez mindennel , akar hordós olajjal is , 1000ft os legszurovel. Meg fürge is. Ezekre odafigyelsz nagy baj nem lehet.
Én is mondjuk év vége fele tervezem a váltást ignis vagy stift II re , mert hiába h jó állapotban van hiába hogy nincs semmi komolyabb baja megis csak 15 eves es ilyenkor mar sorba jönnek elő minden apróságok. De nem csak ezen minden autón kb. Pénztárcát nem annyira öli de az idegeket annál inkabb.
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
válasz Integrale #112966 üzenetére
De leginkabb gl van , gl 94-5 körülinél meg nincs nagyon kárpit. Illetve ott még a fogpiszkáló kormány van ,"kagylóülésekkel" ,néhol burkolat nélkül. Legalábbis anno anyám 94es swiftje ilyen volt.
Pé: Azt a kutya mindenit . Én egyszer ültem egy wagonr+ ban de az hibátlan volt nem nyikorgott semmi.
Gondolom nem taxival jöttél hanem wundercar vagy nem tudom mi most a trendi aztan ott azzal jönnek amilyen autójuk van . Taxisok ilyen szempontból jó azert adnak az utas kényelmére.[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
válasz FrankMonzano #112962 üzenetére
Futarkodashoz általában nem egy autót szoktak használni ez az egyik.
Szokott lenni egy utazóautójuk meg egy futarkodasra valo autójuk amit lesz@rnak és gurul amig gurul.Masik : Nem értem a 98-99utani stiftekkel mi a baj. 350-400 ert kapsz "patikákat " jo felszereltséggel,jo állapotban stb. 95koruli nekem se tetszik a kormány ,kárpit ,ülés, meg a kárpitnélküli ajto miatt ezért is vettem 2000-t "anno". Ennyiért mast nem nagyon kapsz ami alkalmas futarkodasra is. De amúgy erre a célra en meg ilyen swiftet se vennék. Vennék egy 95-96os ga/gl t 200 korul ,guruljon aztan ennyi. Többi nem lényeg.
Itt általában regi szakadt dizel golfokkal, regi gl stiftekkel, meg egyszer trabanttal jöttek. Akinek futarkodashoz kepest "jo " autójuk volt azok mind kihullottak akik ideallitottak " tuning" g astrakkal ,par eves autókkal stb.
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
válasz vzsryl #112884 üzenetére
300ért nem kap normális coltot peldaul. B corsat meg mar 220ert is. Rengeteg van most mivel hoznak be egy csomót, kintről.
Amúgy vannak mazdasok is itt.
Amúgy japan témába azert nem akar beleszólni senki mert 200korul nem kapsz te olyan japánt amivel eltudsz gurulgatni.
En se azert mondom a b corsat mert huhhh de kedvelem az Opelt meg a németet hanem azert mert ennyiből az a legjobb megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
válasz Warrriorrr #112870 üzenetére
És 300-ért milyen 6.gen hondát venne ?
Állapotra értem nem típusra.Range Rober Evoque///iPhone 12 Pro max
-
roberto211
őstag
válasz vzsryl #112864 üzenetére
Ennyiért tökmindegy melyik tetszik melyik nem mert se F astrat se swiftet nem talalnal normálisat.
Swiftbol max a 93-4koruli gl t ,fogpiszka kormánnyal kárpit nélkül,fekete lokharitoval. Na ez nekem sem tetszik pedig swiftem van csak a 2000koruli. N
F astra ennyiért legalja van. Rohad is mint állat. 400erf vannak értelmes darabok.
Viszont Punto I et tudsz venni ennyiért nagy valószínűséggel. Sztem előző ketto jobb választás (lenne) mint Punto I (fateromnak volt meg par hónapja de nekem nem jött be plusz mindig minden baja volt) de ha csak ez van akkor ez van.
B corsat is kapni ennyiért. Olcsó is ,fenntartása is jo. Ez is jo választás lehet kezdesnek. Inkabb ezt mint a punto I et sztem.
Mas most hirtelen nem jut eszembe. Punto I,b corsa, gl 93koruli Swift , hirtelen ennyi. Többiek lehet tudnak még más alternatívákat. Esetleg 200 eurós veretős bmw e36 compact.
Ez a kereskedőtől nem veszünk tényleg egy f@szság. Ott is vannak jók es rosszak is. Mint ahogy magánszemélynél is.
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
válasz j.bravo #112797 üzenetére
Én annyira nem ismerem alfakat, de itt az utcában egy fiatal srácnak van egy mitoja. De valami brutál szép darab. Sportos,tűzpiros színben ,szep hangja is van. Mindig itt szokott bekanyarodni viszi a csaját haza,de van egy kiállása az autonak az biztos. Eddig azt se tudtam h létezik mito annyira nem ismerem őket
Kipróbálnám h milyen lehet az biztos.Range Rober Evoque///iPhone 12 Pro max
-
-
roberto211
őstag
válasz Csarlee #112712 üzenetére
Megane I ,G astra? 5-600ert jókat kilehet fogni.
Előbbi szebb ,kényelmesebb ,komfortosabb, jobban felszerelt utóbbi egyszerűbb ,mind külső mind belsőre ,kicsit lehangoló belső ,viszont ha van vele valami a javítása olcsobb es egyszerűbb ..
Ha van kisgyerek is mamaval akkor meganet vennék. Anno kategória legbiztonságosabb autó volt.
-
roberto211
őstag
válasz oliwire #112699 üzenetére
Ha nem családi/nagy auto kell akkor en néznék civiceket.
Bár a Mazda 6 is nagyon jo. Egyikkel se lőssz mellé de ha nem kell Mazda 6 nagyságú auto akkor civic. Ha kell akkor Mazda 6. Pld 2literes benzinesbe.1.8 ....... Nem tudom de ha vennék akkor inkabb 2literesbe vennem. Civicnel eleg az 1.4/1.6 is.
-
roberto211
őstag
válasz FrankMonzano #112625 üzenetére
Semennyire. Plane M es rendszámmal.
Vagy anno a nepper v a mostani tulaj tekerte vissza.
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
válasz CharlieDrop #112537 üzenetére
Automatanal nyilván nincs motorfék de kezivaltorol beszéltem vagyis arra gondoltam
Ezért is nem veszek automatát.[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
válasz Csaby25 #112529 üzenetére
Ha nincs benzin tolhatod te afrikaig akkor se indul be
En anno mikor pizzafutar voltam egy napig igy kestem a központból mert kifogyott a benzinem pont a lejtőn ,hiába toltam hiába kuplungoltam csak rangatott
Akkor tanultam meg nem számoljuk ki hajszálra.
Charliedrop: Ne nekem mond. Igy tanították
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
válasz Kornel #112507 üzenetére
En nem vagyok regi motoros jogsi témában tehat tudom h muszaki alapismereteknel lof@szt nem tanitanak ilyenekről.
Motorfék téma annyiból állt :"leveszed gazrol a lábad ha sebességbe van azt jóóva,ez a motorfék ".
Ja meg azt tanítják h "szív sűrít robban kipufog" tehat nem alap. Valaki azt nem tudta mi az a szívás..
KRESZ-t tudjad es ennyi.
Amúgy egyszer en leallitottam menetközben a motort kivancsisagkeppen de az volt első utolsó mert utana nem tudtam beindítani vagyis nem hagyta , igy kénytelen voltam kuplunggal beinditani de akkorát rántott a vesém majd leszakadt.
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
válasz Remekelek28 #112433 üzenetére
Ja ha ő ad számlát az mas de abba nem biztos belemegy magátol.
Amugy ha az o számláját adja neha lósz@rt nem er mert azt ír rá amit akar.
Amúgy igen. Általában a NAV.
-
roberto211
őstag
válasz Remekelek28 #112431 üzenetére
Számlát nem hiszem h mutat mert akkor meglátod h mennyi árrés van a két ár között azaz az Ő szerelői alkatreszárai és a te azaz magánszemély bruttó árai között.
Max annyit hogy mutassa meg a régi alkatrészeket.Sokmindent nem tudsz tenni. Csak annyit hogy nem viszed többet oda..
-
roberto211
őstag
válasz Dj Sügi #112424 üzenetére
Megane II limuzin vagy grandtour?inkabb grandtour ez francia ,a limó meg török Oke nem annyira "faegyszeru" mint gastra focus golf Octavia ,stb kicsivel több a hibalehetőség vagyis ennek esélye. De cserébe elegge biztonságos van egy kiállása szep is szerintem meg komfortos. Sok extra is van benne. Es 8-900e.
Egy nézést szerintem megér h tetszik e neked v sem. Felsoroltaknal szerintem komfortra meg biztonságra ,kényelemre jóval jobb.
-
roberto211
őstag
válasz Mágus2 #112387 üzenetére
Nem...
Te ugy írtad mintha ez a nagy könyvbe meglenne írva ,márpedig ez az igazság és pont.
Most meg azt mondod " csak a véleményed."
Kicsit hiteltelen.
Nem mas értelmezésével van a gond hanem a te fogalmazasoddal.
Meg az ilyen nagyon határozott "hengerszamra verjük" kijelentésekkel , utana meg jon a mentegetozes h "en a véleményemet írtam nem általános igazságot ".
-
roberto211
őstag
Kanyarról,? Áhh.
Csak érezni kell . 70ig abszolút jó nagyíves kanyarokban 90es kanyarodásnál kezd felmenni az adrenalin
Egyszer volt olyan. Teli gumi de a legotvarabb állapotban ,szalszakadt , nem volt mar rajta szinte minta se na en meg mentem Etelére.
Jöttem le ugye az Eger úton van egy olya szakasz ahol kanyarodsz es nem nagyon latod h ott lámpa lesz csak utolsó pillanatban ilyenkor meg erős fék kell mar
Na mentem ilyen 70-72 akkor meg nem voltam annyira ismerős ott , látom piros kanyarba fék be , kocsi kicsit keresztbe ment kormány visszarant fék elenged ,aztan ment tovább.
Néztek utana h mi volt ez de hat azoktol a gumik tol nem vártam csodákat meg azt se gondoltam h piros lesz
-
-
roberto211
őstag
válasz bitpork #112017 üzenetére
"A legtöbb ember ugyanis ezt a villantás faktort keresi"
Na pont erről beszélek és ezzel megis válaszoltad a "kérdésed".
Az hogy ki mekkorát es mivel tud villantani, az nem egyenlő a presztízsértékkel.
Lehet egy tizeneves volt presztízsértékű autoval villantani de SZERINTEM ettől MAR nem az.
Ha rakeresel googlen mit jelent a presztízs (tekintély ,befolyás ,hatalom) akkor rájössz arra ,hogy ezt nem egy tizenéves prémiummárka tudja megadni ha a szó VALÓDI jelentésével próbáljuk összehozni s nem azzal h ki mekkorát tud villantani.
Kint mit jelent a presztízs ? Ugyanezt ,csak itt máshogy értelmezik a hunok. Kint mikor képvisel valaki presztízst egy autoval ? Es milyen autoval ? Nem tizenevesekkel hanem ha kimész tegyük fel nemetbe ott Bugattit,Ferrarit,Lambot,legújabb BMW ket Audikat Merciket stb vel érik el hogy nekik presztízs autójuk van. És erre ra is lehet mondani.
Itt valahogy máshogy értelmezik ezt a szót Magyarországon. Lassan mar az 500euros e36 compact is presztízsnek számít. Mert BMW.
Ez nem jelenti azt h egy tizenéves volt prémium nem lehet jó mert eleg komfortosak,kényelmesek ,szépek,es akar meg is nézhetik még az emberek sőt még jól is mehet de akar elvezet is lehet vezetni. De ezek nem a presztízs jellemzői.
-
roberto211
őstag
válasz Morris #112010 üzenetére
Szerintem egy auto nem attol lesz "mas " vagy "presztízsben" nagyobb mert drágábbak a fenntartásai költségei. Ez csak egy velejáró maximum.
Amúgy e46hoz amúgy sem kiemelkedően drága az alkatrészek maximum drágább az átlagnál.
bitpork: Magyarországon valóban ezt jelenti a presztízs ebben igazad van De máshol nem annyira
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
válasz bitpork #112000 üzenetére
De most ezt nem értem. Egy 10-13 éves volt "presztízsmárkát "meglehet venni 1,5-2,2m ért.
Ezt megtudja venni az is aki kicsivel jobb fizetéssel rendelkezik az átlagnál.
Akkor mi ebben a "presztízs "?
Egy pár éves modell az valóban az már. Szerintem.
-
roberto211
őstag
válasz Csaby25 #111996 üzenetére
E46 ból kilehet fogni jót jópénzért de ha valami van akkor az elegge zsebbenyúlós.
Ismerosomnek e46 touringja van csak az 320d.Sztem 318i kicsi ehhez ,szvsz Octavia 150le vel jobban mehet , meg olcsó(bb) is a fenntartása. Szerviz,stb stb. De igen......nyilván nincs akkora presztízse mint egy BMW nek ha ez a cél bár 10ev körüli autoknal szerintem nem is létezik olyan,hogy presztízs.
-
-
roberto211
őstag
válasz bitpork #111890 üzenetére
Én nem vagyok köbcentire élvező .
Legnagyobb ami kellene az egy 1.6 vtec vagy par száz ccm el nagyobb type-r De legoptimálisabb egy 1.5vvt. Ennél nagyobb nem
Mondjuk en japan "fan" vagyok igy gondolom érthető.
hdman: Koberol en régen rosszakat hallottam. Most mar valtozott ? Nekem is az lett volna legolcsóbb a0ba de inkabb bevallaltam par ezerrel drágábban az alianzot.
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
-
roberto211
őstag
válasz ADAM1337 #111877 üzenetére
Suzukit amibe Suzuki motor van nem lehet szethajtani
En sokat használom pályán mégsincs semmi baja pedig nem 95-100al megyek meg nem sajnálom . . De autópályára tény ,hogy fogyasztas szempontjából jobb az 1.3. Ha nem autopalyan megy akkor literes.
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
válasz gooool #111866 üzenetére
Stift 1.0.
Ha nem ket lábbal nyomod a gazt akkor 5-5,2l t eszik(Én ezt soha nem tudtam megtapasztalni ). Alkatrészek kapható fillérekért ,ha nem akarod a legjobbat beletenni. De meg a jobbak is abszolút elfogadható aron vannak Litereshez kepest abszolút jól megy. És 300k ert kapsz olyan 95-96osat. Gl vagy glx felszereltségűt még esetleg. De szerintem gl ből több lesz.
Gondod nem lenne vele.
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
válasz Kornel #111462 üzenetére
Hat most nem azert mondom de ha g astrat tervezel venni inkabb tartsd meg a mondeot bár te tudod.
Még a mondeod is izgalmasabb meg jobb szerintem mint egy g astra Akkor inkabb csináltasd meg azt.Bár holnap ugy is megint másképp gondolod tehat mindegy
Vagy vedd meg s crosst harcolj ki Vmi jo ajánlatot es akkor 8 évig minimum vezetsz plusz tankolsz szerviz nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
válasz bitpork #111321 üzenetére
Valami rémlik. De amúgy igen. Ilyenkor nagyobb stress jelentkezik az emberben ha mas autóját vezeti ami még nem az övé es ugye ha valami van vagy véletlen balesetezik akkor megy a pislogas jobb esetben. Rosszabb esetben ki tudja.
-
roberto211
őstag
válasz j.bravo #111319 üzenetére
Hat ha nem 40-60km t mentél akkor bőven bele kell h férjen ha latja ,hogy nem csak tesztpilóta vagy
De ha az ,akkor is. Most ha Vki eladja autóját vagyis elakarja adni akkor ne azon a 10km en spurkodjonDe megbeszélés kérdése mind. Hogy lássa ,hogy illedelmes úriember vagy vegen megkérdezed hogy tartozok valamivel ?
Sztem ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
válasz hdman #111291 üzenetére
1.8 dízel nem kicsi a bmw hez? Bár lehet nem ,nem tudom nem ismerem a bmw ket.
Tegnap elott talalkoztam ismerősömmel. Par hete vett egy 2010es a5 sportback 3.0 TDI-t. Na vártam egyik parkolóba ,nezem visszapillantóból audikat mikor jon mert kiváncsi voltam ra elegge esztétikus darab szerintem.
Aztan megáll mögöttem ilyen graffitszürke vagy nem tudom milyen szinűnek nevezik füstüveggel,minden cuccal egy legújabb 5ös BMW. Nezem tükörbe mondom ez ő. Hol van Audi ? Kiszállok megkerdezem tőle. Mondom most vetted nem rég audit, hova lett ? Nem fejezem ki mit mondott mert akkor megint háború lenne itt lényeg az ,hogy lecserélte az uj 5ösre(ha jol tudom f10?).
En BMW ket nem csipazom annyira de ez az a típus amit szó nélkül elfogadnek. Gyönyörű volt es hatalmas.
Meg ahogy suhant ott. Na mondom ez mar BMW. Ezzel a típussal nem érezném azt,hogy beletartoznek a jellemzően e36os suttyo társadalomba (tisztelet kivételnek ) mert ránéz az ember es ilyen elit feelinget sugall az ember felé.De mondjuk ez mar 13m tol kezdődik ahogy nézegettem a jobbak. Azt nem kérdeztem meg miből vette mert le is k@kilom hogy ,ki miből veszi en örülök neki hogy neki sikerült úgymond "kitörni " ebből a szar helyzetből es ilyen verdaja van.
A5 elott e92 coupeja volt az is nagyon szep volt.
Lehet megbolondulok es kövi autóm egy e46 Coupe lesz benzinesbe
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
válasz DeFranco #111203 üzenetére
Privatban nagyon szívesen elküldök neked vagy a leendő vasarlonak kontaktot csak nem biztos h Ő is Érden lakik.
Típus -sajátosság (gondolom meganera erted): Én átnéz(etném) mivel nekem nincs aknám se emelőm futóművet először mivel meganeoknal/sceniceknel gyakrabban előfordulhat az átlagnál ,hogy valami gond van a futóművel. Elektromos rendszert is mivel szinten gyakoribbak lehetnek az elektromos meghibásodásai az átlagnál. Es a típus sajátossága itt véget is ért mivel ez a kettő dolog szokott lenni regebbi renaultoknal. Innentől kezdve az általános dolgokat nézném/nézetném mint pld törés ,rozsdásodás,lengéscsillapítók és társai es a többi és a többi amit szabad szemmel is lehet látni. A többit meg rábíznám szerelore. Remelem kielégítő a válaszom.
-
roberto211
őstag
válasz DeFranco #111194 üzenetére
Látom te is kifogtad a lényeget mint általában.
Szerinted ha valaki itt a topicba azt tanácsolja valakinek,hogy átkell nézni előtte, az mit takar ? Hogy megnézi milyen szépen felvan polírozva? Mert látom a mondatok jelentése mögé te se nagyon szoktál nézni csak azt kifogni a mondatból amivel lehet a másikat kontrázni már ha sikerül.
Egy autóvásárlás előtti atnezes alatt mit ert az ember ? Vagy elmegy egy olyannal aki tényleg ért hozza es amit lehet átvizsgál/megnéz rajta. Vagy bérel egy órára egy normális autoszerelot (nem tudom a különböző városrészekben hogy megy de en találtam pld korrekt nem lehúzós, szakembert aki tisztességgel ,normálisan megcsinál bármilyen kocsit ha valami esetleg lenne vele. Nem hiába van tele az udvarja autókkal állandóan csak itt megy ez hogy márpedig Magyarországon nincs normális szerelő ) ,vagy jon a harmadik ha maga a vásárló ert hozza es attudja nézni illetve az is lehet ,hogy elviszik markaszervizbe átvizsgálásra. De te 2x is leirtad,hogy mit fogtál ki a szövegből es mi nem tetszik neked.
Itt némelyik tagnak nem autóra hanem pszichológusra lenne szüksége mert olyan negatívan látják a világot ,hogy olvasni is rossz. Nem mindig a fekete meg a sötét oldalt kellene nézni a dolgoknak.
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
válasz Integrale #111180 üzenetére
Az lehet de,hogy a megane tutira biztonságos azt 100%ra tudom mivel sajnos tapasztalat. Csak nem megane hanem megane scenicel de ugye ez is a meganera épül és ez is 4 csillagos.
Ha 70es csatt után. kiszalltam úgy, hogy térdem kicsit piros lett szerintem allithatjuk azt,hogy kategória legbiztonsagosabb autója netes tesztek alapján is. G astrae sem rossz de szerintem megané jobb ez mellett pedig vezetés közben sem leszel depressziós a fekete, unalmas muszerfaltol. De ez másodlagos szempont ugye.
Ha már választani kéne kettő között akkor megane. Kényelmesebb, szebb,komfortosabb. Szerintem.Range Rober Evoque///iPhone 12 Pro max
-
roberto211
őstag
válasz DeFranco #111169 üzenetére
De gondolom nem egyedül megy az anyuka hanem aki kérdezte vele megy.
Ha meg ő se megy vele akkor vigyen magával egy ismerős autoszerelot fizesse ki neki az óráját és majd akkor az autószerelő atnezi. Nem kell túlkombinalni egészet.
Amúgy a megane ha nem a bontóból állították fel akkor egy megbizható szerethető auto tud lenni.
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
válasz Speed® #111161 üzenetére
Ha van 2 gyerek es 500k a keret akkor en nem nyomorognek clipse hanem ha valóban elsődleges biztonság es számít kényelem hosszútávon vennék 500ert egy I es 99 végi 2000evj. körüli meganet.
Nem egy fürgeautó de ennek a szempontoknak sztem ez felel meg legjobban ,biztonságba a legjobb a többiekhez kepest. Atkell nézni mielőtt veszitek es akk nem érhet meglepetés.
Meg amúgy a fenntartása se olyan veszes ezeknek. Szep is szvsz. Jol felszereltet kikell nézni.Eqmontoya : Sz@rt nem er a lufi régi japanoknal. Béka lámpás Corolla se sokkal jobb biztonságba mint egy fastra v swift. Ez volt régen a gyengeségük. Nekem is van 2x légzsák swiftbe akkor enyém is biztonságos ,? Nem
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
válasz AMD Power #111125 üzenetére
Mert golfot venni (300-400ert Max 3as golfot kapsz) az aztán ésszerűbb mint egy 20+ eves Merci
Mondjuk golf helyett akkor mar inkabb fastra.Amúgy noverem exenek faterjanak 24 eves mercije volt.(mellette meg stift) Tudod mi baja volt ? Az,hogy semmi egyszerű dízel hely az brutális benne kenyelmes es meg fenntartani se drága sztem. Ilyet vennék. 20+ eves audit mar nem. Es volt/van benne 490e km ha jol emlékszem.
Amúgy F astra több mint egy "labtoros" F astra ezt előbb kitárgyaltuk fórumtagokkal.
Tudod melyik régi kocsiban nem lett semmi bajom mikor 70el beleszaladtunk egy előttünk satuzo uj meganeba ? Egy 2000es evj. Scenicben. 70el belement fater, autón 380e Ft os kar saját zsebből mert ugye "köv.táv" es kiszálltam terdemen egy piros folttal ez is azert mert hátul a reggelizőtálcába ütődött,hogy miert nem tudtak feljebb rakni. Mutert meg megrantotta az öv.
Na itt egy F astraban ,swiftben, b corsaban vagy halál vagy valami komoly sérülés ami maradandó.
Mielőtt azt állítanánk h F astraban ilyennel is csak lábad tort volna el.Mielőtt kérdeznéd igen tisztába vagyok vele h lehet a swiftbol nem szálltam volna ki kezembe ásványvizzel.
-
roberto211
őstag
válasz Integrale #111077 üzenetére
Na pont ezért nem vettem fastrát mert nehezebb meg lomhább is. Es lehet itt arra fogni h "uhh cirka 200al nehezebb azert lomhább ". Ja de 100/400ccm el több. Mondjuk le be annyi mint az ezres 7le híján (Gyári állapotban ).
Tehat hagyjuk ezt a " mérföldekkel nagyobb kategória "témát. Méretben valóban nem egy kat.
De nincs mindenkinek szüksége nagy(obb)autóra.
11076 gzbotii: Most visszakanyarodunk oda ,hogy az a jobb meg az a biztonságosabb amibe több anyag van? Meg opel soseKopel?
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
Nem tudom en max hó végén szoktam par ezrest kérni anyámtól kölcsön ha fogyóban a tank
De se az auto se a biztosítást semmit nem ő fizette/fizeti.De ha támogatják a szüleik akkor valószínűleg abban is támogatná hogy ne 150ert keresgéljen autót.
-
roberto211
őstag
Mert talán ha az ember saját autót vesz ez a normális ? ?
Szerintem igen.Raczger: En is láttam mar ilyeneket ,sőt régi swiftet is de általában ezeknek a tulajuk abba a hittbe vannak ,hogy eleg tankolni a régi swiftet. Nem kell se olajcsere se semmi megy az ugy is. Ilyeneknek adnék biciklit
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
válasz tresh #111058 üzenetére
Nekem is hosszú de nekem fullra hatra van tolva (neha a tamla is ) meg a tamla kb a kozepso oszlopig van majdnem hatrahajtva. Es igy tok korrekten elférek pedálokat is elérem optimálisan stb. Azt hianyolom h a kormány nem állíthatos illetve kihúzhatós. Mögöttem igy senki nem fér el nagyon max ilyen 155centi 40kilo ömberek, de nem is nagyon szoktak hátul ülni.
En sedan a4 be ültem de hátul abba nagyon kicsi hely van számomra. Azt hittem nagyobb.
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
válasz tresh #111053 üzenetére
Nem tudom mekkora vagy ,hogy nem férsz el benne elől de ha en 2 méter 100+kilóval elférek bal1 be akk sztem te is
Oke. Mindenkinek mas a tűrésküszöbe. En fiatal vagyok még lehet ez is közbe szólt ,hogy swiftet vettem.
Ebben az árban porgoset akartam es ebben az árban (350-400) nincs sokkal dinamikusabb auto mint pld egy 1.3 Swift. Ha idősebb lennek 10 evvel lehet en is F astrat választottam volna ahol csak berakom 4 be es eldöcögök 50el bárhova.Range Rober Evoque///iPhone 12 Pro max
-
roberto211
őstag
válasz AMD Power #111049 üzenetére
Igen de azt te is gondolhatod,hogy nem egy F astra van mérföldekkel elore egy swifttol biztonsagilag.
En is nézegettem F astrakat , vezettem is anno mikor vásárlásnál voltam. 1.4 volt,8 szelepes. Nekem túl lomhanak tűnt ,ezért nem vettem ilyet. 1.6 16v alatt nem vennék ilyet de ugye ez a fajta motorral felszerelt nagyon ritka Magyarországon.
Meg amúgy sem tetszett a forma. Es a felszereltség se olyan mint egy 400as swiftben. Valahol meg tekeros ablak van bennük ennyiért. Nekem meg ez volt a kikötések hogy fapad verziót nem veszek amibe elektromos ablak sincs.
" pedig igen ". Ok akkor gondold ezt
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
válasz tresh #111043 üzenetére
Mert 130nal F astrabol te tuti biztos vagy ,hogy kiszáll az ember nem ,? Mert szerintem nem.
Azert ennyire ne túlozzunk.
Az,hogy mikor beül valaki swiftbe s mit érez az Ő dolga ez egyenfuggo. Mas meg a rozsdahalmaz füstölgő 3as golfban érzi ezt meg a 100+ eves II es golfban ez mar mas dolog nem ? Pöfög röfög,beszakítja az ablakot a kalyhacsőből kijövő hang cserébe nem is megy.
Ebben egyetértünk 150-200ert valami Tescós robogót vagy elektromos rollert vegyen az ember ne autót.
Nem veszi senki magára csak tény h tudni kell határait de a ló masik oldalára se essünk at.
Mondjuk hiába van swiftem 94-95os ga/gl ben en sem ülnék bele azokat nem is nézegettem mikor vettem.
De attol h merev(ebb) az F astra kasztnija ez meg nem azt jelenti ,hogy ha 120al megy vele az ember abból feltétlenül ki is fog szállni.
De részemről téma lezárva.
2 es Swift meg mar valóban mas. Anyámnak ilyen van 2006os. 1.5 vvt megy is ha kell jo törése van , minden van benne ami kell. Meg az is ami nem kell.
Amúgy en azt vettem észre hogy Swift es Swift között van különbség (régi ). Pld anyám mikor tanult régen vezetni kezdesnek vettünk neki egy 94es gl swiftet. Abban tényleg 100nal olyan volt mintha 160nal mentünk volna minimum. Hangos volt stb. De enyémben (ez ugye 200 utáni ) valahogy nem érezni annyira a 90et mint abban. Meg 120nal se. 140tol mar érezni azert rendesen a sebességet meg mivel a csapotthatuakba nincs elől stabrud ezért valóban a kormányzás is neccesebb de meglehet szokni mindent.
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
Ezt látod én sem értem mi ez a stift ellenesség, de néha már fogom a fejem annyira unalmas amit néhányan itt előadnak..
Idézek: "Legendásn szar váltó"... Miért? Mert könnyű? És ha könnyű akkor már szar? Mégis kibírnak tizenéveket hiba nélkül, mégis bírja a gyorsváltásokat és semmi baja nincs az ég világon csak hát tc anno elhíresztelte ezt,hogy könnyű a váltó gondolom onnét jött. De sebaj.... Szájról szájra hagyomány.....
"Nem biztonságos , inkább busz,f astra köröket ráver biztonságban, ": Ja.. valahol biztos.. Nem tudom de astrákban anno milyen merevítéseket használtak? Ja uganolyat mint a swiftben.. Érdekes.. Maximum 1-2 hangyaf..sznyival jobb biztonságba a nagyobb kasztni miatt .. Ennyit arról,hogy köröket ráver biztonságban.. De idesorolhatnám b corsát, régi fiestát, és a többit... 100nál ugyanúgy megdöglök egy f astraban is,így abszolút lényegtelen.. Aki biztonságos autót akar az tegyen hozzá egy jó nagy nullát, ne egy új iphone árából keresse a bestbuyt..
Akkor volt ez a "szívó dízel behúzott kézifékkel is dinamikusabb mint a swift 1.3": Na ezaz amit nem vettem észre lassan 1 éve mióta swiftem van.. Lehet mondani bármit a swiftre de súly/le arány abszolút jó, és ez mellé a motor is dinamikus, pörgetve.. Tehát hagyjuk itt ezt a szívódízel "dinamikáját" ami nem létezik.. Ráadásul Érdi emelkedővel példálózik a fórumtag, közbe itt lakok Érden jöttem itt vagy 30x és ha nem simogatom a pedált akkor még itt sem csökken 110 alá... Egyenesbe meg kifejezetten jó..
Tehát azért írtam most, mert szörnyű és egyúttal annyira unalmas ez a swift ellenségeskedés,stb,stb mint kb 2 naponta feljövő dízel téma de érdekes...Mert állítólag annyira kihullik az emberek alól a swift,hogy ha naponta nem látok 100at akkor egyet sem..
200 ért valóban nem találni normális ga-t sem , én tavaly vettem legmagasabb felszereltséggel(gls) egy 3 ajtós swiftet... 2000 évjárat, 400 volt.. Van benne klíma is városban abszolút elég, autópályán meg eco mode. Szeretem, ha valami van vele akkor viszonylag olcsón javítható,dinamikus ha pörgetik és nem fullasztják a motort 5ösbe 50nél ,bátran merek vele előzni 2 személyig ,de mondjuk én nem is sajnálom a gázt 6500ig pörgetem előzésnél így jól lehet vele előzni,nem nagyon érdekel a fogyasztás, mert én vezetési stílusommal is megszokott állni 8 liternél ez meg nekem ennyit megér.. Amire szükségem van van benne minden, könnyű megfordulni ,könnyű parkolni, gyorsan lehet váltani,szeretem vezetni ha tiltásig tolod akkor sincs vele semmi,gramm olajat nem eszik... Az,hogy biztonságra nem sikerült olyan jól... Ez van... Valahol meg 10évesen kirohad alólad a kasztni... Ez se sokkal jobb sztem.. Vannak jellemzői... Kátyúba műszerfalnak hangja van és zörög, hangszigetelés nem a legjobb ( de én szeretem a hangos kocsikat így nem érdekel. ),tehát ilyesmi problémák vannak de minden autónál van valami tipushiba.. Amúgy a csörgés,zörgés is megoldható.. Nekem pld csak kátyúnál zörög... De ismétlem.. kb egy 350 ezret érő kocsiról beszélünk.. Faterom most vett megane II sedanet(török). Legapróbb szar kátyúkat észreveszi, és ez mellé zörög az ajtó is.. Pedig francia, meg komfortról híres. és a swiftemben nem zörög így az ajtó pedig az kb ér 800 at ez meg 350et..
-
roberto211
őstag
válasz norbert1998 #110626 üzenetére
Rádobsz egy kölcsön P rendszámot azt annyi
5e ből megvan, cserébe imádkozz,hogy ne álljon meg alattad.
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
válasz Kornel #110605 üzenetére
Menj el és próbáld ki sx4 et ... Úgy is te fogod eldönteni melyik tetszik és melyik kell neked.
Sima motorral rendelkezőt nem néznék sx4be csak vvt-t ,ez pörög eléggé, meg ha nem sajnálod tud is menni.. Ha van 1.6 vvt jó árban tuti azt venném, ha csak 1.5 vvt akkor ez is megfelel ha nem vagy pörgős tipus.Alkatrész van hozzá,gond nem szokott lenni vele, fiatalnak fiatal , beltere is teljesen kultúrált mivel ilyenben töltöttem 42 órát tudom. 1.6 vvt meg ha odalépsz neki akkor tud is menni..
Hely is van benne de ezt neked kell ugye eldönteni.. Magas is( ha nem szereted alacsony autokat akkor ez előny, de mondeohoz képest jóval magasabb) ...
Biztonságra is jók már az sx4 ek, nem hangosak 100 fölött sem, 140 fölött kezd hangja lenni ....
Nézd meg kereskedésbe,próbáld ki és döntsd el kell e neked v sem.
Itt nyílván a vw-t ajánlják mert valaki nem lát a konszern szigetén túl
Sx4 árba néznék még mazda 6 ot is, honda civicet ha tetszik neked, corollat esetleg.. Aztán meglátod melyik a legjobb választás.
PeterkeT: Ha valaki lát a konszernvilágon túl is, akkor lehet kapni 4 m-ért elég jól felszereltet.
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
válasz norbert1998 #110585 üzenetére
Lényegtelen h most milyen a régi swiftnek kasztnija, valóban nem a legjobb biztonság szempontjából. Itt a lényeg azon van ennyiért szinte semmit nem lehet venni.
Amúgy nem hinnem h golf II nek valami brutal erős kasztnija lehet . Legalábbis nem néztem még utána de gondolom az se jobb törésre.
Mondjuk en ennek nem vagyok a híve h "mindent otthon azt lesz amilyen lesz".
Ezzel erővel akkor fölöslegesek az autoszerelok.[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
válasz hdman #110573 üzenetére
"Ennyiből régi Swift " SEM.
150-ért életbe nem talál normálisat. Max valami 93-4es agyonhasznált gl-t aminek minden baja van.
Én 400ba vettem igaz ez gls meg 2000utani de pár tizest erre is rakellett koltenem. Gömbfej,fékek,gumiharangok,futomuallitas,plusz vétel utan ugye kötelező szerviz es akkor ott tartasz egy viszonylag alacsony fenntartású autonal is hogy 80e. 10ev fölötti autoval meg mindig van valami. Vagy apro vagy nagyobb dolog. Nekem most pld hátsó féket kellett csinaltatnom.Tehat 150ert inkabb robogó.