- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
-
BigBlackDog
veterán
válasz inf3rno #188897 üzenetére
Hát, ha 2 milliáért sikerül kifogni 2-3 éves használtat biztosan ismert szervizmúlttal, akkor nem gondolnám, hogy roller lenne (ha nincs tele típushibával). Pontosan miket nézegetsz?
(#188901) Napfénysüti: 3M Huf körül szerintem már nem nagyon sok új autót adnak értelmes motorral, felszereltséggel.
[ Szerkesztve ]
-
olajbogyo
aktív tag
válasz bernel #188872 üzenetére
Szia!
Wazze....,csak én vagyok ilyen besz@ri? Komolyan mondom, az összes Jazz, már elkelt, vagy legalábbis nem található már a használtautóról...?!
Már, csak ezt találom közülük: [link]
Már a mentett linkjeim sem találják, de ez a fiesta még megvan, igaz odaírták, hogy már foglalózva. Érdemes elolvasni a leírását.
[link]Soha ne félj valami újat csinálni! A bárkát is egy lelkes amatőr készítette, a Titanicot meg egy halom szakértő!
-
nagyúr
válasz BigBlackDog #188902 üzenetére
Már nem mert azóta drágultak, most már 4 M felett vannak ilyesmik. Én még örülök hogy annyiért megvettem, elégedetten használjuk.
Més que un club!
-
BigBlackDog
veterán
válasz olajbogyo #188903 üzenetére
Van úgy, hogy felpörög a vásárlói oldal. Mondjuk ez is megérhet egy megnézést szerintem (nem ismerem a hirdetőt, autót, csak HaHuról lőttem).
Egyébként ajánlom, hogy a mentett kereséseidet futtasd meg Supreme oldalán is! Így a hirdetéseket a felkerülésük sorrendjében látod (legfrissebb van a legtetején). Tapasztalatok alapján a jó autókat gyorsan elviszik, így érdemes naponta többször is ránézni és ha felkerül egy friss darab, akkor azonnal telefonálni, aztán megnézni, ha jónak tűnik.
A Fiesta hirdetését megpróbáltam elolvasni, de a nagybetűs, agyondekorált szöveg kb. harmadik soránál kifolyt a szemem.
[ Szerkesztve ]
-
Gombinyó
őstag
válasz inf3rno #188906 üzenetére
[link] Ezt mondjuk be merném vállalni, vagy Fluence van még ezzel a motorral, ilyen 200e körüli futással. Jó eséllyel nagy szerviz valami műhelyben 150e ft körül kelleni fog, esetleg fékek, gumik cseréje és megállt 2,4m körül átírással, biztosítással.
Mást én nem láttam 2m-ig 5 évesen, ami nem lada vagy dacia és nem picike. -
inf3rno
nagyúr
válasz BigBlackDog #188905 üzenetére
Na pont ilyet kerestem. Mármint ami írja, hogy mi a friss hirdetés és mi a régi. Más is azt mondja, hogy a jók 1-2 nap alatt elmennek. Valaki ebből él, hogy elviszi őket, aztán eladja fél-egy milla felárral.
Én egyelőre még tájékozódom típusokkal kapcsolatban. Később meg majd motorokkal kapcsolatban is. Szerintem még eltart egy darabig, amíg ténylegesen venni is fogok, mert értek hozzá annyira. Bátyám küldött most ilyet: [link] [link] Azt hiszem német autópályás vontatási statisztika, de még nem volt időm átnézni.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Gombinyó #188907 üzenetére
Ez korrektnek tűnik, még el is hiszem, hogy tényleg 200k van benne, és a belső is egész szépen megmaradt. Én ennél kevesebbet futottat keresek, de elég kockázatos, mert egy kocsiba egy év alatt is beletesznek 100k-t, és nem feltétlen kopik annyira látványosan a belső tér, ha vigyáznak rá. Nem egyszerű megítélni.
Buliban hasznos! =]
-
Stylewars_kp
őstag
válasz footy #188881 üzenetére
159 esetében Én szétnéznék a fórumán is. Elég sok érdekességet lehet találni. Illetve nekem valahogy kilóg a sorból. A 159 egy sportautó, ne tévesszen meg a kombi/szedán kasztni. A többihez képest nem tűnik racionális döntésnek. Nem azért, mert léteznek Alfa sztereotípiák. Azokat el lehet engedni. Inkább az, hogy lesz egy 5 üléses mx5 autód. Nem tudom szebben megfogalmazni. A többi amit kiválasztottál közelebb áll egy hétköznapi autóhoz, mint a 159.
Sok Alfás ismerősöm van, mind úgy kezeli mint egy hobbiautót. Találkozókra járnak vele meg babusgatják, polírozgatják. Megveszik bele a drága Petron*s Selen*a olajat, mert hobbiautóként kezelik. Gyereket bele se rakja, arra inkább vesz egy családi autót. Városba csak krúzolni jár, boltba járósnak vesz inkább egy kis autót. Tesc*ba pedig le fogsz állni az utolsó parkolóhelyre, mert félted nehogy rányissák az ajtót vagy valaki meghúzza. Magas az ellopás esélye, nem mellékesen. Tehát lenne egy hobbiautód. Ha azt keresel ezt vedd. Vezettem is, ültem is ilyenbe. Prémium anyaghasználat, olasz formavilág, harapós aggregátok. FL verziót keress, nagyon jó a felszereltsége, csak szeretik hamisítani.Lagunának az 1,9 dci motorja nem jó?
[ Szerkesztve ]
A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
olajbogyo
aktív tag
Szia!
Köszi, ez tényleg jó. A Supreme is mentve vagyon....
Soha ne félj valami újat csinálni! A bárkát is egy lelkes amatőr készítette, a Titanicot meg egy halom szakértő!
-
tboldi
nagyúr
2016/17-ben nálunk is felmerült egy pillanatra, hogy 1,99 millióért elhozunk egy új, totál fapad Dacia Sanderót, de gyorsan el is hessegettük ezt a gondolatfelhőt.
Aztán lett belőle egy 2006-os Honda Jazz 1.4 LS 1,6M-ért, ami elég jól fel van szerelve kényelmi extrákkal (a kortársaihoz mérten persze), mint pl. digitális klíma, ami a Daciában sehogy sem lehetett volna.(#188905) BigBlackDog: Úgy látszik, Hondáék a motorháztető borításán is spóroltak az újabb generációnál. A GD-ben még a másik oldalára is jutott.
[ Szerkesztve ]
-
bernel
tag
"Tapasztalatok alapján a jó autókat gyorsan elviszik, így érdemes naponta többször is ránézni és ha felkerül egy friss darab, akkor azonnal telefonálni, aztán megnézni, ha jónak tűnik."
Jó azoknak, akik ilyenkor gyorsan tudnak dönteni. A profik, akik ebből élnek, hogy a jókat megveszik, aztán drágábban eladják, valószínűleg aznap elviszik a tényleg jókat.
Nem tudom, hány laikus van, aki aznap ránézve egyből tud dönteni tekintetbe véve, hogy ilyenkor még szervizes átnézést is kell szervezni, nem biztos, hogy a szerviz azonnal tud fogadni egyéb munkái miatt, stb.
-
BigBlackDog
veterán
válasz bernel #188914 üzenetére
Igen, mondjuk az igaz, hogy hátrányban van az, akinek nincs ilyen beállítottsága/szakértelme.
Az utóbbi kettő saját kocsi eladásánál is volt egy-egy jelentkező, akivel megegyeztünk egy márkaszervizes átvizsgálásban. Viszont mire visszahívott időpontegyeztetéssel kapcsolatban, már 3-4 másik jelentkező is telefonált, és az első megtekintésen el is vitték.
Egy egyszerűbb autónál (pl. szívóbenzines Jazz) szerintem márkaszervizes átvizsgálás nélkül sem nagy kockázat a vétel, ha jónak tűnik az autó. Mondjuk kell hozzá némi tapasztalat, meg utánaolvasás, meg nem árt egy jó szem, elemlámpa, tükör és egy rétegvastagságmérő sem (illetve egy OBD kiolvasó is jól jöhet, bár eddig nekem sikerült anélkül is relatív jó autókat kifognom).
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz BigBlackDog #188915 üzenetére
Ha kijönnek 100-ból ezek a kütyük, akkor nem egy nagy probléma, mert ha megvan a kocsi utána úgyis újra eladod őket, a választásban meg sokat segít. Én is inkább úgy vagyok vele, hogy jobb ott helyben dönteni, mert mire szervizig jutnánk vele, addigra már vitte más, ha tényleg jó. Esetleg úgy lehetne még, hogy szerződést kötünk róla, hogy amennyiben a szervizes vizsgálat nem mutat semmi komoly problémát, akkor megveszem a kocsit, de nem hiszem, hogy sokan aláírnák, amikor sorban állnak a vevők...
Buliban hasznos! =]
-
bernel
tag
válasz inf3rno #188916 üzenetére
" Én is inkább úgy vagyok vele, hogy jobb ott helyben dönteni, mert mire szervizig jutnánk vele, addigra már vitte más, ha tényleg jó."
Ez egyértelmű, csak a "tényleg jó" a kérdéses. Laikusként ezt nem triviális megítélni, ránézésre, átnézésre én mondhatom rá, hogy jó, de a típus szakértője meg lehet, hogy azt mondja rá, hogy itt meg itt van ez a probléma, ami nagy költség lesz, szóval inkább ne.
Szóval laikusnak akkor marad az, hogy ha gyorsan akar dönteni, megérzés alapján, akkor megveszi, és reméli a legjobbakat.
A másik út a megfontoltság, hogy inkább nézze meg hozzáértő, és lehet, hogy 200 ezerrel drágább lesz, ha a jók akkor már a kereskedőnél vannak, és ott kell venni, de legalább kisebb eséllyel futok bele sokszázezres, mlliós javításba később.
Vagyis van az olcsóbb, gyorsan, nagyobb kockázattal, vagy ugyanaz drágábban, megfontoltabban, kisebb kockázattal. Mindenki eldöntheti, neki melyik szimpatikus. Én inkább az utóbbira szavazok.
[ Szerkesztve ]
-
olajbogyo
aktív tag
válasz inf3rno #188916 üzenetére
Szia!
Hát igen, mikor legutóbb a Vitarát adtam el, hát bizony sajnáltam a debreceni házaspárt, akik lemaradtak róla. Mert a hirdetés feladásának napján hívtak, de nem tudtak jönni, csak 3 nap múlva......Mondtam nekik, hogy én nem zárolom az autót, ha lesz vevőm eladom, ha nem akkor az övék lesz. Verekedtek érte szabályosan, vagy 20 ember hívott még, amikor már eladtam, és azonnal le is vettem a hirdetést. Szegény debreceniek is hívtak, és hallottam, hogy a "mami" osztogatja a "papit" rendesen a teszetoszaságukért. Biztos vagyok benne, hogy lényegesen többért is eladhattam volna. De már akkor is a kereskedők voltak a leggusztustalanabb emberszerkezetek. Meg is mondtam, hogy nekik nem adom el. Hű a AAA autó mit el nem játszott érte?!
De, érdekes módon, hozzám ők jöttek ki, mivel megmondtam nekik, hogy én be nem viszem hozzájuk, csak azért, hogy ott alkudozgassanak velem. Kijöttek, de mivel alkudozgattak, így hazamentek isten hírével, mert otthagytam őket a sunyiba. Hívtak vagy 5 ször utána, és a végén meg is adták volna az árát, de mondtam, hogy már ez az autó nem lesz a maguké.No, így maradok majd le én is, mint szegény debreceniek, majd mindenről. Mert, mire összeegyeztetek az autóvizsgálat.hu szakértőjével, akinek azért van munkája, és nem az én hívásomat várja nagy unalmában....szóval 4-5 nap is eltelik, mire rám tud szánni időpontot(beszéltem vele, ezért mondom). Az autó, addigra, vagy elkel, vagy kereskedőé lesz, és párszázassal drágábban lehet enyém.
De, nem adom fel... Azért is veszek egy autót, a feleségemnek
Azért elképzelem magam egy festékréteg vastagságmérővel, amint eljátszom, hogy tudom mit, meg hol kell mérni, aztán meg aláfekszem, és úgy nézek majd, mint aki tudja mit les, szemem folyik majd kifelé, mint a csigának....Aztán felállok, és egy szabó-centiméterrel, megnézem a szélességét, meg a hosszát, hogy ámuljon, aki látja....hű ez tud nagyon?! Majd fizetek, oszt jó napot.Soha ne félj valami újat csinálni! A bárkát is egy lelkes amatőr készítette, a Titanicot meg egy halom szakértő!
-
bernel
tag
Akár a használtautós oldalak is nyújthatnának ilyet. Feltesz az ember egy autót, az érdeklődők jöhetnek megnézni, átvizsgáltathatják, és utána a neten licitálhatnak rá. Az eladó meg beállítja, hogy mondjuk két hétig folyjon a licit, és aztán a legtöbbet ígérőé lesz.
Ez előnyös lenne az eladónak, mert magasabb árat kaphatna a kocsiért, és a vevőknek is, mert a jó kocsikat nem vinnék el gyorsan a profik potom áron, hanem ha neki tetszik, és át is vizsgáltatta, akkor rálicitálhatna a profik ajánlatára.
-
bernel
tag
Lejjebb volt szó arról, hogy a nepper lecsap a jó kocsira, aztán többszáz ezerrel drágábban árulja, mert neki így van nagy haszon.
Ha lenne ilyen licites oldal, akkor az feljebb srófolná ugyan az árakat, de nem annyira, mint amennyire a nepper csinálja. Neki nem lenne így már akkora bolt, mert a haszon nem lenne garantált, mások ráígérhetnének az árára, a laikusoknak meg jobb lenne, mert több idejük lenne dönteni, és a nepper áránál így alacsonyabbat érhetnének el.
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz BigBlackDog #188921 üzenetére
Ja néztem én is, hogy a kettő együtt 50k, szerintem megéri. Tükröt milyet javasolsz? Úgy rémlik láttam egyszer valahol régen, hogy nyeles tükörrel nézték a kocsi alját, hogy nem e rozsdás.
Buliban hasznos! =]
-
bernel
tag
Megnéztem egyet próbaképpen, és látom, 1 óra van a megtekintésre. Amikor te vettél, akkor nem volt más érdeklődő megnézni a kocsit? Vagy tolongani kellett a motortérhez?
-
SECTORnooB
addikt
Sziasztok
Rover 25-ről (2000) mi a vélemény?
Fenntartása mennyire költséges és mennyire megbízható?[ Szerkesztve ]
-
molnarpeter
nagyúr
válasz SECTORnooB #188934 üzenetére
Ha a francia autókat nem preferálod, akkor az angol főleg nem neked való, minden rosszindulat nélkül
-
Qru
MODERÁTOR
válasz bernel #188933 üzenetére
Nem volt tolongás egyszer sem, elég kevesen vesznek így autót. De ha nagy az érdeklődés akkor volt már, hogy meghirdettek másik időpontot is. Nekik is érdekük, mert ha sok az érdeklődő akkor valószínűleg az ár is feljebb megy majd a liciten. Annyi a szabály, mint minden más licitnél: ne hagyd, hogy belelovald magad a dologba ajánlattételkor. Legyen egy max ár amit kijelölsz magadnak, olyan ár amit még ésszerű adni érte és ne menj fölé különben bukóban leszel.
Haverral egy időben ezt nyomtuk. Először vettünk egy Fiatot, aztán egy Renault, majd jött egy Volvo aztán még egy Renault. Tök random, ami éppen jó vétel volt. Megvenni és haszonnal tovább adni, ennyi volt a cél. Sokat nem fogsz rajta de 100-200k autóként a tiszta haszon, az azért rendes állás mellett nem rossz még ha csak évi 1-2-3 autó veszel. Nyilván kell típus ismeret, meg alapvető műszaki ismeretek, tőke meg szerencse is hozzá... Végül elengedtük, mert ezt cégként tudnád igazán nagy haszonnal csinálni (nem kell átírni, van P rendszám az autó mozgatásához, stb) de elengedtük mert annyira nem biztos bevételi forrás, hogy ennyi időt/energiát beleölj. Meg nem vagyunk nepperek, az utolsó autó már pl nagyon lassan ment el.inf3rno: Nem feltétlenül Pesten van, az benne van a leírásban hol található a kocsi, volt amiért Zalába mentünk le pl. Viszont csak ott lehet megnézni ahol van nyilván és csak a meghirdetett időpontban. A részletes szabályok kint vannak a honlapjukon, az akutális kínálat meg itt van (ahogy nézem most éppen semmi értelmes nincs). Nem azt mondom, hogy aranybánya de ki lehet fogni jókat, nagyon változatos a felhozatal és folyton változik is. Érdemes ránézni időről időre.
A bankos visszavettekkel nem tudom hogy megy pontosan, olyat nem vettünk.Stylewars_kp: Erre nincs egzakt válaszom. Licit van, ha belelovalod magad a licitbe akkor akár többe is lehet így mint piaci áron. Ezért kell meghúzni a határt magadnak, mennyi a max amit ér neked.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Kickass
őstag
válasz BigBlackDog #188921 üzenetére
Lincos-os 15k, Avalonosok is olyat hasznalnak a muhelyprn-ban. Gondolom az mar er valamit.
Vagy esetleg az a koppintasa lenne valami dragabb cuccnak? -
tutis
őstag
válasz oliwire #188941 üzenetére
én most adtam el nemrég a H astrámat, első megtekintő el is vitte. 1.6 benzin, 96ezer km, téli nyári gumi, alufelni+acél, pioneer bluetooth mp3 hifi, multikormány, riasztó, full szerviz (vezérlés, fékek, futómű), rozsdamentes. Teljesen költségmentes volt az autó. eljött két srác, megnézték. tetszett nekik, de volt egy kis hiba, a bordásszíj gyári hibás volt, és emiatt kis darabok leváltak a szíjból pár ezer km alatt, és a járásnál ezért volt hangja. Persze így hazamentek először üzlet nélkül. Másnap elvittem szerelőmhöz, kicseréltettem a szíjat, a régit meg eltettem mutatóba, visszahívtam a srácot. Mondom ha már a szerelőnél az autó, beletetettem a féktárcsát is, mert meg volt véve csak szerelőre várt. Szóval tényleg patika autót kapott a vevő. Felhívtam hogy orvosolva a probléma, el is vitték. 1 misiért adtam el. Szerintem piaci ár alatt, 2 kilóval is kérhettem volna többet. De úgy voltam vele, hogy jó helyre kerül, és nem akartam sem dílerekkel foglalkozni, sem pedig hosszasan árulni. Eddig minden autómat napok alatt adtam el, lényegében első jelentkezők vitték el mindig. Ki lehet fogni az ilyen eladókat mint én, csak szerencse kell hozzá.
[ Szerkesztve ]
http://www.youtube.com/tutisgsxr
-
nagyúr
válasz parandroid #188945 üzenetére
Az Accordomat másfél órán át vizsgáltuk, próbakörrel, eladó kikérdezéssel együtt.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz parandroid #188945 üzenetére
Fater 20 éves F Astraját 1 óráig nézték pár hete, majd még el akarták vinni, hogy alánézzenek, meg réteg vastagságot méregettek nagy boldogan
-
oliwire
őstag
válasz tutis #188943 üzenetére
a te eseted így elég ideális egy vevő számára. És én is így fogtam ki a Focusom, amit 4 éve vettem, és az égvilágon semmi olyan baja nem volt, ami nem a kopó alkatrészek csere-éretté válása miatt volt. Én sem nézettem át alaposan szerelővel, motorhang hallgatás meg a földre fekvős benézős mutatvány volt a kipróbálás előtt, és már vettem is meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake