Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • proof88

    addikt

    válasz rasotamas #162778 üzenetére

    Köszi!

    Még amit észrevettem, hogy márkakereskedések is hirdetnek használt autókat.
    Pl Opel márkakereskedések C Corsákat is.
    Néha nem tudom eldönteni, hogy kb azonos évjáratú C Corsák között is miért van érdemi árkülönbség. Simán láttam 2006-os C Corsát 800 ezezért is, és 1.2 millióért is. Ha jól emlékszem, még a km állás is hasonló volt, bár ezt próbálom általában ignorálni. :)
    Mindenesetre azon is gondolkodtam, hogy vegyek egy késői C Corsát, vagy inkább egy korai D-t.
    Összességében egy kisebb autót szeretnék (de azért ne legyen olyan kicsi mint mondjuk egy Daewoo Matiz), lehet C Corsa méretű, lehet kicsit dagibb is pl mint a D, nézegettem Focusokat is, az a forma is bejön.
    Az a lényeg hogy viszonylag biztonságos legyen, ha már ezen autók tömege viszonylag kicsi, legalább jól gyűrődjenek és több légzsák is legyen.
    Mivel szeretném ha működnének még a légzsákok, ezért is ragaszkodom ahhoz hogy legalább 2005-ös autó legyen, félek egy 2001-esnél már sokkal kisebb az esély hogy rendesen kinyílik ha szükség van rá.
    EuroNCAP törésteszteken a C is jól szerepelt (4*), de a D és mondjuk egy 2006-os Focus 5*-ot is megkapott.
    Ami még nagyon tetszik, azok a 2006 környéki H Astrák, a forma és a lámpák nagyon bejönnek.

    Sajnos arra jöttem rá, hogy hasonlóan mint az ingatlan.com-on, hahu-n is nehéz szűrni, köszönhetően a hirdetőknek. Pl van aki csak azt jelöli be, hogy utasoldali légzsák, a vezetőoldalit nem jelöli be. Én meg nyilván próbálok úgy szűrni hogy minél kevesebb találat legyen, próbálok az idővel is gazdálkodni. Volt hogy inkább nem jelöltem be a légzsákokat, hanem az adott autó felszereltségét jelző fantázianév alapján próbáltam szortírozni, pl Opelnél a Cosmo a legnagyobb felszereltség asszem.
    Sőt képek alapján is, pl volt olyan hogy kereskedő felrakott C Corsát, bejelölte hogy van oldallégzsák, képek alapján viszont szerintem sima oldallégzsák nélküli ülések voltak a kocsiban, ezért inkább azt a hirdetést nem veszem figyelembe.

    Szóval most próbálok oldallégzsákos autókat nézni, sőt arra gondoltam hogy a függönylégzsák is jó ha van. Annyi barom van, nem szeretném ha egy nem megadott jobbkezesnél kifejeljem az ablakot.
    Örülök, hogy egyre több lufi van az autókban, meg most olvastam arról hogyan is működik a patronos öv előfeszítő, nyilván nem teljesen komolyan mondom de ezekben a modernebb autókban egész laza lehet átélni egy nagyobb csattanást is amikor minden működik, persze senki ne tapasztalja meg!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák