Hirdetés
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
puszta123
tag
Sziasztok, keresek egy gépet, ami sok mindenre lenne használva, de azt hiszem a játék az amihez ezek közül a legnagyobb erőforrás kell, cél, hogy kb 5-6 év múlva is fullHD-ban tudjak játszani ezen a konfigon (tehát a legfontosabb az időtállóság). Kb 200 ezer forint lenne, ebből kéne egy alaplap, proci (intel i5 ha jól tudom bőven elég szokott lenni, vagy esetleg xeon?), 16 gb ram (ha kell ennyi, meggyőzhető vagyok, hogy 8 is elég mindenre hosszú évekig, csak ha fejleszteni kell, akkor mellé tudjak csattintani egy újabb táblát komolyabb befektetés nélkül), meg egy videokártya, min. 4 giga vrammal, plusz egy ház amibe bele tudom csavarozni ezeket. Ami maradna azok a vinyóim, plusz egy 96 gb-os ssd, meg egy táp (ez elég nagy).
Az utolsó nagy fejlesztés 6 évvel ezelőtt volt, azóta egy Quadcore Q9950-et nyúzok, eddig nagyon szépen kiszolgált, de most már kezd karcsú lenni. Köszi!
Citromosh teafilter. Az ultimate.
-
puszta123
tag
válasz DR|FTK|NG #92720 üzenetére
Szia, elnézést, ebből is látszik, hogy milyen laikus vagyok. Megnéztem, a tápom egy FSP Raider 80+ silver 550W. Az SSD és a HDD-k SATÁ-sak, de sztem a HDD-k már nagyon régiek, 15-20K körül meg már lehet kapni 1 TB-set, szóval az lenne az igazi, ha az is beleférne a 200K-ba (ha nem , az se baj, azt meg tudom venni később is). Ja és optikai meghajtó sem kell, az van. Most egy Asus radeon HD7790 1GB-t hajtok, ez pl már nem hajtja ki a GTA 5-öt FHD-n, de nincs rossz grafikája. A cél az lenne, hogy élvezhető, 30+ FPS-sel, FHD-ban menjen ( a többi beállítás részletkérdés) minden játék 5-6 év múlva is, de azért az első 1-2(-3) évben a max és annak közelét nyaldossa.
Illetve azt s olvastam, hogy Xeon procival is érdemes próbálkozni, erről mik a vélemények?
Köszi szépen!
[ Szerkesztve ]
-
puszta123
tag
Sziasztok, tanács kéne:
1. Mire fogod használni a gépet?
Főleg játék, magas minőségben, hosszútávra tervezek gépet venni (5 év kb).2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel most?
Táp: FSP Raider 80+ silver, 550W
SSD: Kingston SSDnow V+ 100, 96 GB, SATA
Monitor: LG, FHD
Egér, billentyűzet, hangfal, optikai meghajtó3. Milyen alkatrészre van szükséged?
Alaplap, processzor, videokártya, memória, HDD (1 TB), ház4. Mennyi a kereted rá?
180-200K5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontásban játszol?
FullHDEgyéb kérdések: nem most tervezem venni a gépet, inkább szeptemberben, szóval ha akkor jön ki valami újabb dolog, akkor arra is nyitott vagyok.
Köszönöm!
-
puszta123
tag
válasz Champ1on #92910 üzenetére
Köszi! SSD-m van, úgyhogy arra nem kell költsek, viszont házból mit ajánlasz? Nem akarok menőzni vele, elég a legegyszerűbb, csak vezesse el jól a meleget. Vramból elég a 3 giga hosszútávon, vagy előbb fog elavulni a kártya maga, minthogy szükséges lenne 4 GB? Processzor+alaplap hű társam lesz 5 évig szerinted?
-
puszta123
tag
válasz Champ1on #92914 üzenetére
Köszi a tippeket, ezek alapján az alábbi konfigot raknám össze:
Proci: Intel Core i5-4590 3.3GHz 1150 BOX - 61k
Alaplap: GIGABYTE GA-H97M-D3H - 26k
Ram: HyperX 8GB Fury DDR3 1600MHz CL10 KIT HX316C10FRK2/8 - 17k
HDD: WD Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX - 16k
Vga : GIGABYTE GV-R928WF3OC-3GD R9 280 3GB GDDR5 PCIE - 66k
Proci hűtő: DeepCool GAMMAXX 300 - 6k
Ház: Zalmann ZM-Z9 U3 fekete - 19kEz összesen ~210k. Kérdés, hogy az adott videokártya meg a procihűtő befér-e a házba, illetve memóriából jót választottam?
Köszi!
-
puszta123
tag
Sziasztok, elsősorban játékra kéne egy gép, fullhd minőségben, a legújabb címekkel minél magasabb minőségben. A terv az, hogy innentől 5 évig ne nagyon kelljen hozzányúlni (max videókari), a keret 200k (valamennyire rugalmas).
Ami van: táp (elég nagy, ez 1000% mert már mondták máshol), egér, bill, monitor (FHD)
Ami kell: alaplap, proci, memória, videókártya, HDD, ház, procihűtő. Kérdés: megéri várni, hogy már Skylake procit vegyek, illetve javasoljátok a Z97-es alaplapokat? Van most egy kingston 96 gb-os sata SSD-m, de azt hallottam, hogy az M.2-es SSD-k valami szédületesen gyorsak. Vagy ennyi pénzért ne álmodozzak ilyenekről Ha viszont belefér, akkor HDD helyett az kéne inkább.
Kezdésnek én ezeket pakoltam össze, tanácsokat várok. Amit meg nem tudok az a ház, memória, procihűtő.
Szóval:
Proci: Intel core i5-4690 3,5GHz 1150 BOX 66.190 Ft
Alaplap: Gigabyte GA-H97-HD3 26.167 Ft
Videókari: GIGABYTE GV-N960OC-4GD GTX960 4GB GDDR5 OC PICE 64.798 Ft
SSD: KINGSTON 120GB M.2 SATA 2280 SM2280S3/120G 21.845 FtKöszike!
[ Szerkesztve ]
-
puszta123
tag
válasz micafighter #96932 üzenetére
Szia, utánajártam, ez a pontos típus: FSP Raider 80+ silver, 550W
-
puszta123
tag
válasz membrandj #96938 üzenetére
Köszi a tippeket!
SSD-m jelenleg is van, igaz, nem mai darab (Kinston SSDnow V+ 100, 96GB), így ha ez jó még akkor nem cserélném le, csak kap egy win reinstallt. Ami még kérdés, hogy procihűtő kell e, illetve milyen kell, hogy beleférjen az ajánlott házba? Illetve van olyan verziója ennek a háznak, ahol ki van előre vezetve USB3?
Emlékeztetőül, hogy milyen konfigot ajánlottál:
Proci:i5-4590 éri meg, 4690 se tartósabb. ~ 55k
Lap: Matx elég,viszont jobban felszerelt kell: Giga h97m-d3h. ~22k
2x4GB ddr3 corsair lp 1600 mhz cl9 ~ 18k
gtx 960 4GB 65-ért ajándék. Ok.
Kingston fury ssd 120GB ~ 18k
Fractal design core 1500 ~ 15k matx jó ház
táp van
WD blue ezex 1TB ~ 16kKöszi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- LG LCD és LED TV-k
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Politika
- Asszociációs játék. :)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Spórolós topik
- Assetto Corsa Competizione
- Régi vágású miditorony a GameMax receptje szerint
- További aktív témák...
- UItra 9 185H / 32GB DDR5 / Intel Arc GPU / 1TB SSD - Beelink mini PC
- i7 es Lenovó IdeaCentre pc
- AKCIÓ!!! GAMER PC SZUPER ÁRON: i5-12400F/14600KF - RTX 3060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- JGamer PC V2 R7 1700 RX 5700 XT 16GB DDR4 512GB NVME 1TB HDD
- Gamer PC , i5 13400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1.2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest