Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• bajtokarpi

őstag

Sziasztok!
    Bocsi a #177205 -ös hozzászólásért javítottam a kérdéssorra a mostaniban.

1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
    Játékra és alap otthoni felhasználásra kellene. Játékból single, és multiplayert játszom.

2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
    HDD: Két 7200Rpm Toshiba, és egy 5400rpm Samsung
    Nem feltétlen szükséges mind a 3 HDD-t beletennem a gépbe.
    SSD: 2 db. 2,5"
    .3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
    Gépházra és annak tartalmára.

4. Mennyi a kereted rá?
    Br. 520k. a keret

5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
    2 db. FullHD/1920*1080, 60Hz, HDMI csatlakozó

Lassacskán érik a több, mint 7 éves gépem cseréje.
    Amire használnám: Elsősorban játék, másodsorban mindennapos használat. Ami egy kis pikantéria, hogy két full hd monitor lesz rákötve, és a két megjelenítőn merőben más tevékenység lesz futtatva (pl. egyiken játék, a másikon foci meccs).
    Összeraktam egy konfigot megkérném a szakikat, hogy véleményeznék? A keret br. 520K. Több kérdés is felmerült bennem. Az alaplapnál lenne egy olyan kérdésem, hogy az MSI-nek a Tomahawk lapja ér-e 12k-val többet? Sok helyen nagyon dicsérik azt a lapot. A tápnál amit még néztem az ASUS ROG-STRIX-850G 850W moduláris tápegység (90YE00A3-B0NA00). Kiemelkedően fontos, hogy halk és megbízható legyen. A 3. dolog, hogy az AMD Ryzen 7 5700x vs 5800x. Tesztekben nem sok különbség van az 5800x javára ellenben sokkal forrófejűbb a proci. Szerintetek megérné-e inkább az 5800x? A 4. dolog a cpu hűtése. AIO vs. Be Quiet Dark Rock Pro 4, Noctua NH-D15 Black Edition. Megmondom őszintén itt azért választottam az AIO-t, mert lényegesen nagyobb hely marad a házban a légáramlásnak, bár mind a két toronyhűtőről nagyon jókat mondanak. Az AIO-nál meg ott a pumpa, ami egy meghibásodási veszélyforrás. Szerintetek melyik lenne a legjobb választás? Néztem még az AM5-ös konfigokat időtállóbb lenne, de még igen magasak az árak. Intel vonalon egyáltalán nem mozogtam, de szívesen veszem ha ott is van megfelelő alternatíva. Az AMD vs. Nvidia oldalon azért döntöttem az AMD mellett, mert ott a 12gb. ram a vga-n, ellenben az Nvidia szoftverét jobbnak mondják, mint az AMD-s szoftvert.
    Egy megízhatő minőségi alkatrészekből összeállított konfigot szeretnék, ami ár/érték arányban a legjobb. Várom válaszotokat. Köszönöm a segítségeteket.

[ Szerkesztve ]

battletag: bossi#2666

Új hozzászólás Aktív témák