Hirdetés
- Micro Four Thirds
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Apple asztali gépek
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
MdewC
nagyúr
válasz Zimmi91 #176495 üzenetére
Elnézést, nem szeretném off-olni a topikot, de válaszolok.
Zimmi91 Azt mondod? Rég láttalak, remélem jól vagytok, üdv!
Gave Teljesen igazad van, 15+ éve konzol lakóként teljesen tisztában vagyok vele, hogy ez túl van tolva és drága. Ettől függetlenül várom a hasznos tippeket. Lehet nem néztem eléggé utána, de pár dolgot azért megnéztem, egy korábbi hozzászólásban egy kolléga ezt linkelte: [link] wz2 benchmark
Lmh "Btw, ezen még a mw/wz4 és a mw/wz5 is kompromisszummentes lesz. Talán még az EAFC25 is." Bárcsak.praise the Lord then finesse / One shot, one kill
-
palfitom
félisten
válasz markesz2 #176493 üzenetére
markesz2Szia,
Alaplap: pl. Gigabyte B760 DS3H DDR4 / Asrock B760 Pro RS/D4 / Gigabyte B760 Gaming X DDR4 / MSI Pro B760-P Wifi DDR4
CPU: i5 13400F, olcsóbban i5 12400F
Hűtő: pl. ID-Cooling SE-224 (XT / XT v2) / Arctic Freezer i35 / BQ Pure Rock 2
Ram: 32GB (2x16-os KIT) 3200(+)MHz, pl. Ripjaws 3600 / Fury 3600 / Fury R 3600
SSD: pl. WD SN570 / Adata SX8200 Pro / Samsung 970 Evo Plus / Samsung 980
VGA: RX 6700XT (143k) / 6800 (206k) / 7700XT (205k) / RTX 4060Ti (169k, 207k)
VAGY használt RX 6800 / 6800XT / RTX 3070 / 4060Ti / 4070 / 3080
Ház: ízlés szerint, pl. Deepcool CC560 / Adata XPG Valor Mesh / Endorfy Signum 300 Air / Fractal Design Focus 2 / Thermaltake S200 / Fractal Design Pop Air / Zalman Z10 / Aerocool Aero One Frost / BQ Pure Base 500 / Lian Li Lancool 205 Mesh / Corsair 4000D Airflow / Phanteks Eclipse P400A TG / NZXT H5 Flow / BQ Pure Base 500DX / Lian Li Lancool 216
Táp: pl. be Quiet System Power 600-750W / be Quiet Pure Power 600-750W / Cooler Master V650-V750 V2 / FSP Hexa 85+ Pro 650W / Seasonic B12 550-750W / Seasonic G12 550-750WLife is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
zapikanka
tag
Sziasztok,
2017-es configomat szeretném cserélni. Eddig két FHD monitort használtam, de váltok QHD-ra és ehhez már nagyon gyenge lesz a config. (Intel G4560, 1050Ti)
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
- játék (LoL, WoW Classic és Retail) illetve alap felhasználás, böngészés
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
- ház(Deepcool Tesseract SW),
- ssd (ADATA SP920),
- hdd (WD10EZEX 1TB - 7200RPM, 3,5" SATA)
- táp (fsp hexa+ 400W)
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
- VGA, CPU, TÁP (ha kell upgrade), RAM
4. Mennyi a kereted rá?
- 250-300k
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya és processzor választásnál is lényeges szempont)
Ennek a kettőnek a valamelyike lesz:
- MSI md272qp
vagy
- Gigabyte M27Q
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?
nem vagyok elkötelezett semelyik irányba, de szeretném újonnan megoldani a vásárlást.
(illetve no rgb pls )Amiket néztem magamtól itt nálatok visszaolvasva de nem tudom, hogy overkill-e vagy épp alá lövök, illetve ezekkel túl megyek a keretemen. Nem szívesen mennék el eddig (ezek 350k így összesen Ipon-nál).
NVIDIA/INTEL
Lap: GIGABYTE B760M DS3H AX DDR4 (rev. 1.0)
CPU: INTEL Core i5-12400
VGA: ASUS DUAL-RTX4060-O8G
RAM: KINGSTON FURY 32GB Renegade DDR4
Táp: FSP Hydro G Pro 650WAMD:
Lap: GIGABYTE B550M DS3H
CPU: AMD Ryzen 7 5700X
VGA: Radeon RX 6700 XT
RAM: KINGSTON FURY 32GB Renegade DDR4
Táp: FSP Hydro G Pro 650WKöszi!
-
Lmh
őstag
válasz Zimmi91 #176495 üzenetére
Szép dolog amikor az ember áldozik a hobbijára. Hasonló cipőben járok, csak szerencsére az én játékom kevésbé gépigényes. Így is tudom, h végre egyszer kompromisszummentesen fognak lecsalni mindannyiunkat a potato gépes tryhard arcok xD
Btw, ezen még a mw/wz4 és a mw/wz5 is kompromisszummentes lesz. Talán még az EAFC25 is.[ Szerkesztve ]
Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
törölt tag
-
MdewC
nagyúr
Kedves PH Profik!
Szeretném a segítségeteket és a tapasztalatotokat kérni!
PC vásárlás előtt állunk, nagyon kiestem a témából, ezért fordulok hozzátok.
(Nem tudom, hogy ilyet szabad-e itt kérdezni, de a lenti link-ekeben szereplő boltot néztem ki, ajánlások alapján, amennyiben szerintetek is megbízhatók, akkor kérlek erősítsétek meg, hogy érdeme-e náluk vásárolni.)Összeraktam egy általam "jónak gondolt" gépet, van pár alkatrész, amit kérlek ellenőrizzetek, hogy passzolnak-e, illetve van pár alkatrész, ami helyett ha van jobb ötletetek, akkor szívesen fogadom, ezért vagyok itt.
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
Elsősorban multi játékra. (MW2, Warzone2 és majd MW3, Warzone3) A cél, hogy végre egyszer "kompromisszum mentesen" lehessen játszani.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Semmilyen alkatrésszel nem rendelkezem. Viszont ezeket szeretném, hogy benne legyenek:
Intel Core i9-13900KF processzor (BX8071513900KF) 234.191 Ft
ASUS TUF Gaming RTX 4090 OC 24GB GDDR6X videokártya (TUF-RTX4090-O24G-GAMING) 814.090 Ft (Gondolom itt ez a csúcs, vagy van másik márka ami még megbízható?)
KINGSTON FURY 2x32GB 5600MHz DDR5 memória (KF556C40BBK2-64) 86.590 Ft
SAMSUNG 980 PCIe 3.0 NVMe M.2 SSD 1TB MZ-V8V1T0BW 23.590 Ft
SAMSUNG 980 PCIe 3.0 NVMe M.2 SSD 1TB MZ-V8V1T0BW 23.590 Ft
Ezek szintén benne voltak az összerakott gépben, de nem tudom, hogy ezek-e a megfelelő egységek, ezért ezek helyett nyugodtan javasoljatok.
ASUS ROG Strix Z790-E Gaming WIFI alaplap (90MB1CL0-M0EAY0) 223.089 Ft (Megfelelő ez az alaplap a fenti confighoz? Ha tudtok jobbat hasonló árban, akkor jöhet, de ha ez ok, akkor maradjon.)
Cooler Master MWE Gold V2 Fully Modular 1250W tápegység (MPE-C501-AFCAG-3EU) 82. 690 Ft (Ugyan ez a kérdés a tápnál is. Ha tudtok jobbat hasonló árban, akkor jöhet, de ha ez ok, akkor maradjon.)
Arctic liquid Freezer II 420 vízhűtés (ACFRE00092A) 44.489 Ft (Fontos. Totál homály vagyok a gép összerakásban, de a hűtés a teljes sötét zóna. Milyen hűtést javasoltok? Mindenképp kell a vízhűtés a rendszerbe? Nem lehet úgy megoldani, hogy az egész léghűtéses legyen? Kicsit tartok a vízhűtéstől. De ha azt mondjátok, hogy a procihoz ez mindenképp kell, akkor maradjon.)
Phanteks Eclipse P600S Silent fekete számítógépház (PH-EC600PSC_BK01) 79.390 Ft (A ház is szürke zóna, csak random van itt. Kérlek javasoljatok olyan házat, hasonló árban, ami tökéletesen kiszolgálja a fenti rendszert, nem a kinézet, hanem a praktikum számít, illetve, hogy a hűtés az fullos legyen benne. Például egy feljebb lévő javaslatban elhangzott a Fractal Torrent palfitom-tól, nekem egy olyan is tökéletesen megfelel, ha azt mondjátok, hogy az a tuti.
Bármi, amit kihagytam a config-ból, de kell a gépbe, akkor azt kérlek írjátok meg.
4. Mennyi a kereted rá?
kb 2M (ebben benne van a kinézett minitor is, ami 400K) Kicsivel több akkor nem baj, de ha kevesebb, az csak jobb.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya és processzor választásnál is lényeges szempont)
[link] LG Gaming 240Hz OLED 2560x1440 ár: 400K
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?
Alapvetően Intel mellett tenném le a voksom. Design elvárás, RGB vagy bármi, egyáltalán nem szempont, a legfontosabb, hogy a fenti alkatrészek passzoljanak és megfelelő hűtéssel legyenek ellátva. Ezért leginkább az alaplap, táp, hűtők és ház miatt lenne szükségem információkra. Kérlek olyat javasoljatok, ami a fenti boltban elérhető, mert akkor egyben rendelném meg onnan, ne máshonnan kelljen halászni az alkatrészeket. Remélem profin össze is tudják rakni és telepíteni is a gépet, sajnos nekem ebben nincs tapasztalatom.Előre is köszönöm az időtöket!
[ Szerkesztve ]
praise the Lord then finesse / One shot, one kill
-
markesz2
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék az alábbiak szerint.
A gépet egyaránt használnám programozásra, illetve játékokra (leginkább single player).
Játékok például: Diablo IV, Hogwarts Legacy, The Witcher stb..
Nem rendelkezem ilyennel.
Gépház és azon belüli alkatrészek.
Perifériák megvannak (Logitech MX egér és billentyűzet).
A monitor típusa amit jelenleg is használok (macbook-al): LG 27UL850-W LED Monitor
4. Mennyi a kereted rá?
Irányár 400.000.- Ft
Felbontás: 3840 x 2160
Képfrissítési frekvencia: 60Hz
Csatlakozók: HDMI, DisplayPort, USB, USB C + Jack
G-sync támogatás: Nincs
Freesync támogatás: Van
Intel processzort szeretnék.
A gépházat illetően fekete szín lenne az ideális és nem utolsó szempont, hogy halk legyen.Köszönöm előre is a segítségeteket!
-
palfitom
félisten
válasz -Rolika- #176491 üzenetére
-Rolika-Szívesen.
FHD-re még simán jó 8GB, de felette már elkél több vram (de ramból sem ártana 32GB).
Érdemes összehasonlítani a boltok kínálatát (pl. Alza, Aqua, Firstshop, Ipon, PCX, stb.), egy-egy jó választással lehet fogni több ezer Ft-ot is!Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
-Rolika-
senior tag
válasz palfitom #176489 üzenetére
Köszi
Délután ránézek mégegyszer és lehet meg is rendelem valahonnan.
Ahogy néztem yt-on ACC videókat én is a 8gb vramtól tartok leginkább.Gave: régebben(10+ éve) iponról rendelgettem az alkatrészeket és most ez volt az ahol kerestem, de nem feltétlenül innen akarom rendelni.
Viszont azt sem szeretném ha minden alkatrész külön helyről jönne.[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/@Rolika82
-
törölt tag
válasz -Rolika- #176488 üzenetére
Igen, ezzel a kerettel szerintem gondold át egy garanciális/dobozos használt VGA-t. 140-et kifizetnél az Iponnak azért a vacakért, akkor már inkább +10-15k és kapsz egy olyan kártyát az aprón amivel sokkal előrébb vagy.
Plusz értem, hogy az ipon
/pcxszénné van itt reklámozva, de ugye pont az egyik drágább bolt, és pont ugyan azt a terméket adja mint a többiek, ahol 5-10%-al kevesebbet kérnek, ezen is érdemes lenne elgondolkodni. Árgép, árukereső segít kifilterezni, ha már a gyártó oldalon nincs érdemi verseny legalább a bolt szinten ne húzzanak le.A tápot szvsz később valószínűleg egyébként is cserélnéd.
-
palfitom
félisten
válasz -Rolika- #176488 üzenetére
-Rolika-Szívesen.
Hűtő: igény kérdése. El lehet vele lenni, kipróbálhatod, s az utólag is bármikor könnyen cserélhető.
VGA: ahhha. Én évek óta csak szimulátorozom a gépen (adatlapomon látható), Nvidiák után RX 6800, majd 6800XT, most pedig 6900XT van a gépemben, és érdekes módon semmi "szívás" nem volt velük...
A 3070 kicsit erősebb ugyan, de a 8GB vramja korlátozni fogja a grafikai beállításokat.
Táp: persze, lehet a közeljövőre tervezni, de akkor is minőségibbet vennék, a Hydro K sorozat nem olyan jól sikerült.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
-Rolika-
senior tag
válasz palfitom #176487 üzenetére
Köszönöm.
A Ryzen 5600-hoz amit adnak hűtőt az felejtős teljesen?
Én is AMD kártyákat nézeggetem(pont ezt a 2-t) de a kormányos topicban lebeszéltek róla, hogy sim játékoknál sok velük a szívás. 4060 helyett esetleg használtan jobb vétel lenne egy 3070?
Tápot is azért lőttem túl wattban, mert ha valamikor veszek egy komolyabb kártyát, akkor nem akarok azt is cserélni.https://www.youtube.com/@Rolika82
-
palfitom
félisten
válasz -Rolika- #176479 üzenetére
-Rolika-
+ #176480Szia,
4K-hoz egyértelműen nagyon gyenge az összeállítás, de 1440p esetén is nagyon kompromisszumos lesz.
CPU: sima 5600 is elég, de ha közel 70k jut a procira, akkor inkább 5700X legyen!
Hűtő: 5600-ra: pl. SilentiumPC Spartan 5 Max / Jonsbo CR-1000 / Alpenföhn Ben Nevis Advanced / ID-Cooling SE-224 (XT / XT v2 / XTS) / Arctic Freezer A35
5700X-re: pl. ID-Cooling SE-224 (XT / XT v2 / XTS) / Arctic Freezer A35 / ID-Cooling SE-225-XT Basic / ID-Cooling SE-226-XT / Alpenföhn Brocken ECO Advanced / ID-Cooling SE-207-XT Slim (van fehér is) / SilentiumPC (Endorfy) Fortis 5
Alaplap: pl. Asus TUF Gaming B550M-E Wifi, vagy usb-s wifi adapterrel oldod meg.
VGA alternatíva: RX 7600 / 6700XT
Ram: ilyen áron inkább a Renegade, vagy kicsit gyengébb, kicsit olcsóbb alternatívák: Ripjaws, Goodram (fehér)
Táp: még 500W is elég lenne, de kicsit jobbat vennék, pl. B12, SP550, G12, GM
SSD: ha kell kicsit valahol spórolni, akkor pl. SN570.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
veterán
Az egy tökéletes lap 12400-hoz.
Ramból 3200-3600 környéke ajánlott. Nyilván egy 3000-res sem okoz eszméletlenül magas teljesítményvesztést, de hamár áldozol egy ilyen jobb lapra, nem éri meg azon filléreskedni.
Szó szerint pár ezres most aprón a különbség a 2666 és a 3600 ramok közt. A 4000 környéke már más tészta, az prémium kategória de 12400nál nem számít sokat.https://tinyurl.com/rasoapro
-
Lmh
őstag
válasz rasotamas #176483 üzenetére
Koszi szepen, pont csináltam ma délelőtt arukereson egy szurest és két MSI lapot adott ki.
Aztán rákerestem és pont ezt olvastam errol: [link] - ez is olyasmi mint a két videó amit linkeltél.
Ahogy nézem/olvasom ha csak játékra használja az ember, akkor bőven elég is az MSI PRO B660M-A DDR4.
szerintem végre valahára eldőlt, hogy ez lesz meg egy 12400F. + valami 16gb ram.
Ramban gondolom már nincs nagy varia...kell valamire figyelni? Max milyen mehet bele?[ Szerkesztve ]
Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
veterán
A 12400 all core maximális órajele 4000mhz.
Gyengébb lapokban ahogy elmelegszik a vrm ez szépen kúszik lefele ahogy telnek a percek terhelés alatt.
Ezeket nézd meg:
https://youtu.be/r3o1Ebk_jCA?si=vswOBBxJVh50v-C8
https://youtu.be/PEa0vcJ0lRY?si=dMeCVd6p8eQvEcmGhttps://tinyurl.com/rasoapro
-
Ármester
válasz Ittnemaz #176475 üzenetére
Ennél feljebb igazából nagyon nincsen, így igazából rendben van.
Esetleg prociból lehet 7950X3D-t nézni.3090 vs 4090 megéri-e kérdés: Naigen, ez attól függ milyen programok, és azok mennyire használják ki a plusz erejét a kártyának.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz zozo1231 #176472 üzenetére
#176472 zozo1231
Semmiképp, ahogy hobizoli is írja, nagyon régi platform.
Amit #176474-ben linkelt, az sokkal jobb deal, később bővíthető is, alkatrészek is jó minőségűek.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
-Rolika-
senior tag
Sziasztok!
1. Mire fogod használni a gépet?
Szimulátorozás. ACC, iRacing a terv
beviteli eszközök
teljesen uj konfig
4. Mennyi a kereted rá?
350 ezer maximum
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
TCL 65C835Tudom, hogy ez a keret kevés a 4K gaminghez, de sajnos több most telik rá.
Össze állitottam egy konfigot ipon gépösszerakóval, de nem tudom ebből a keretből ki lehetne e hozni jobbat?
Xboxos szimulátor volt a terv, de be kellett látnom, hogy ha multizni akarok, akkor kell egy PC. Egyenlőre a 1440p a terv.Proci: AMD Ryzen 5 5600X 3.70GHz AM4 dobozos processzor Wraith Stealth hűtő ventilátorral
Alaplap: ASUS PRIME B550M
Ház: ZALMAN Z1 Iceberg fehér
VGA: MSI VENTUS 2X WHITE OC GeForce RTX® 4060 8GB GDDR6
Ram: KINGSTON FURY 16GB Beast DDR4 3600MHz CL17 KIT KF436C17BBK2/16
Táp: FSP Hydro K Pro 750W OEM
SSD: SAMSUNG 1TB 970 EVO Plus M.2 PCIe M.2 2280 MZ-V7S1T0BWElőre is köszönöm ha tudtok segíteni.
https://www.youtube.com/@Rolika82
-
Lmh
őstag
válasz rasotamas #176477 üzenetére
4000-en a mit kihajtani? Procit, ramot?
Ilyen eddig meg se fordult a fejemben.
Ramot majd veszek, az nem gond, az alaplap okoz nekem mindig nagy fejtörést. Vki azt mondja h vegyen a legegyszerubbet, más meg az ellenkezőjét. Túl sok a paraméter és nehéz dönteni. Ahogy egyre többet olvasok utána egyre több a kérdőjelHa valami oldalon ki is filterezem kb h melyik lenne jo, akkor is van egy csomo alverzioja a lapoknak amik kozott utana meg nem tudom mi a kulonbseg.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Szerintem még a gagyibb b660 lapok sem bírják folyamatosan 4000-en hajtani mert elmelegszik a vrm.
Viszont eltelt 3 hónap, változott a piac, olcsóbb lett a ddr5, emiatt a ddr4 is (használtan 10-ért vettem 2x8 3600ast), megejelent a 7500F, érdemes lehet frissítést kérni az ajánlásra.https://tinyurl.com/rasoapro
-
Lmh
őstag
válasz SyMbioTe #175279 üzenetére
Visszautalnék erre a kérdésemre és a válaszra.
Még mindig nem vettem meg a cuccokat.
A 12400(F) az fix lesz, mellé az alaplapon filózom nagyon.
Az lenne az egyik kerdesem, hogy nem lenne elég egy b610-es csipes lap?
Azt néztem hogy annyi a kulonbseg a 660-osokhoz képest, hogy nincs pci-e 4.0 támogatása csak 3.0, ami nálam sztem nem is számítana, illetve kettővel kevesebb usb van rajta es nincs a a leggyorsabb usb-ből benne.
Tuningolni nem fogok, ennyi. Van más különbség?
GIGABYTE-ot nem szeretnék. Elsőként MSI-ben, másodsorban Asusban gondolkozom.
Bluetooth van ezekben?
-
Ittnemaz
aktív tag
1. Mire fogod használni a gépet?
Multimedia és renderelés
Semmi
Lenti konfig
4. Mennyi a kereted rá?
kb 1,7M
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
Nem sokára cserélem, így nem tényező
Nem. (talán annyi: szeretném egy boltbol megoldani.)
Tisztelt urak!
Alábbi konfigot raktam össze:
Kérdés: 3090 vagy 4090 megéri?
Tudok-e erősebbet épiteni a kereten belül?
AMD Ryzen 9 7950X processzor (100-100000514WOF)1 db238890 Ft
Noctua NH-D15 processzor hűtő1 db49590 Ft
ASUS Prime X670E-Pro WIFI alaplap (90MB1BL0-M0EAY0)1 db147190 Ft
ASUS GeForce RTX 4090 24GB TUF Gaming videokártya (TUF-RTX4090-24G-GAMING)1 db829790 Ft
KINGSTON FURY 2x32GB 6000MHz DDR5 memória (KF560C36BBEK2-64)2 db198181 Ft
2TB WD Black SN850X M.2 SSD meghajtó (WDS200T2X0E)1 db67790 Ft
Seagate IronWolf Pro 4TB 7200rpm SATA3 3,5" HDD ST4000NE0011 db46791 Ft
ASUS ROG Strix 1000W tápegység (90YE00A5-B0NA00)1 db83890 Ft
Fractal Design Define 7 Black TG számítógépház (FD-C-DEF7A-02)1 db67989 Ft -
zozo1231
újonc
válasz SyMbioTe #176421 üzenetére
Például ez megfelelne? Persze használtan. Nem gondolkodtam még ilyesmin, hogy modolnám a játékot. Mindíg az új verzióval játszanék. Köszönöm a válaszod!
Processzor: Intel Core i7-2600 || 4 mag || 8 szál ||
Alap: 3.4 GHz || Turbo: 3.8 GHz ||
Memória: 16GB DDR3 1600MHz
Videokártya: XFX Radeon RX 580 GTS XXX
Edition 8GB GDDR5 256bit
SSD: 256GB
HDD: WD 500GB
Tápegység: Corsair VX550W (CMPSU-550VX) -
palfitom
félisten
válasz Delirious #176468 üzenetére
Kérdezném azokat akik váltottak
- Ez nem "csevegős" topik, a tulajok nem itt "időznek". Itt konkrét igényre kérhető konkrét ajánlás.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Delirious
tag
Sziasztok!
Novemberben tervezek gépet fejleszteni/cserélni. Az eredeti terv az volt, hogy új vga, 2x16 GB ram és egy új 1080p monitor. Hallottam, hogy egyre többen váltanak 1440p-re 1080-ról (például akiknek a 4k túl drága még, nekem is sajnos). Kérdezném azokat akik váltottak 1440p-re, hogy játékokban a látványvilág miatt megéri? Érzékelhető a javulás? Gondolom a jelenlegi procim (i5 10600k) már kevés lenne 1440p-re. Multis lövöldözős játékokat nem játszom, mmo rpg csak ami multi. Köszi! -
palfitom
félisten
válasz Szasinka #176463 üzenetére
SzasinkaSzívesen.
Rendben! (megértelek, nekem is nagyon tetszik a N.C., és egy bizonyos szintig én is az érzelmekre, designra fókuszálok)Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz Win-T #176460 üzenetére
Win-TSzia,
A konfig a célnak megfelel.
Ram: gyorsabbat vennék, pl. Fury R 3600 / Ripjaws 4000Válaszok:
CPU: nem igazán érdemes régebbiekben gondolkodni.
Hűtő: ha megvan a számlád, akkor a BQ-tól igényelhetsz hozzá (kis pénzért) 1700-as lefogatót.
Alaplap: igen, én is 7xx csipet javasolnék, de DDR4-hez simán jó a 6xx is.
Ram: fent írtam ajánlást. DDR5-re váltani csak K-s processzor együtt van igazán értelme, hisz non-K prociknál nagyon korlátozottak a lehetőségek, így 6000-6200 MHz órajelig lehet biztosan elmenni velük, s az még nem gyorsabb, mint egy jobb DDR4 (pl. 3600CL16).
VGA:2k-ra
- Nincs ilyen (a mainstream piacon), 1440p, vagy WQHD a neve.
Nem sikerült rosszul ebben a szériában az Asus Dual. Alternatíva: pl. Panther.
Veheted a fehéret, ugyanaz a tudás.
Táp:semmiképpen nem bírná el a kiszemelt konfigurációt?
- Elbírhatná, még nagy "tornázás" sem kell hozzá, de inkább cseréld!
Hagyd a kalkulátorokat, nem igazán mérvadók. A BQ kalkulátora egész megbízható, de azért az is túllövi az igényt 10-20 százalékkal.
Alternatívák: ha Ipon, akkor én inkább ezek közül választanék, 5 év garival: pl, pl, pl.Több autós szimulátorban is igencsak az élen végez az R7 5800X3D (nézz pl. ACC tesztet!), de általánosságban is nagyjából az i7-13700K szintjén van.
Alaplap: pl. MSI B550-A Pro / Gigabyte B550 Gaming X V2 / MSI B550 Gaming Plus / Asus TUF Gaming B550-Plus / Gigabyte B550 Aorus Elite V2 / Asus Strix B550-A Gaming / Asus Strix B550-F Gaming
CPU: R7 5800X3D
Hűtő: pl. ID-Cooling SE-226-XT / ID-Cooling SE-207-XT / Cooltek (Jonsbo) HX6250
Ram: 32GB (2x16-os KIT) 3200(+)MHz, pl. Fury R 3600 / Ripjaws 4000Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
cserri18
csendes tag
Sziasztok, bocsi tök hülye kérdésem lenne, ki hogy rak wifit egy asztali gépbe?
A wifis alaplapok elég drágák. Jelenlegi gépemben egy usb stick van ami egy borzalom, folyton eltötöm..
Milyen más lehetőségem van? Olvastam hogy van valami kártya is erre, de nem találom.
Tudnátok küldeni linket és véleményt mit kellene használnom?
Ipon-on rakom össze a gépet. -
Win-T
senior tag
válasz #57018880 #176461 üzenetére
Hát nézd, én évek óta vásárolok tőlük, tudom, hogy megbízhatóak. A PCX a másik bolt ahonnan rendszeresen szoktam még rendelni, ott ugyanez a motyó 5000 forinttal olcsóbb csak. Máshonnan nincs tapasztalatom, de ha te ezeket túlárazottnak gondolod, szívesen megnéznék egy általad jónak talált üzletet.
De nem szeretném a beszélgetést ebbe az irányba elvinni, a kérdéseimre szeretnék inkább választ kapni. Ez a 10% árcsökkenés honnan van és vajon mikorra várható, hogy nálunk is érződjön? Most van meg a lóvé és a lelkesedés, ha mindig arra várok, hogy valami majd olcsóbb lesz, sosem lesz meg a megfelelő időpont (aztán persze szívja a fogát az ember, hogy nem volt még egy kicsi türelme).
-
Win-T
senior tag
Sziasztok!
(Hosszú lesz, bocsánat és köszönöm ha végigolvasod!)A lassan 6 éves gépemet (Intel i5-8600K, Gigabyte GA-Z370-HD3P, GeForce RTX 2060 6GB, 2x8GB G.Skill Ripjaws 5 DDR4 3200Mhz), szeretném frissíteni. Általános felhasználás melletti csendes működés és nem hardcore, de mindennapos játék lenne a cél minimum 60 FPS sebességgel 2560*1440-es felbontáson. Ami rendszeresen terítékre kerül azok autószimulátorok (Asetto Corsa és Competizione, Automobilista 2, Raceroom, illetve a nemsokára megjelenő Forza Motorsport 8) és ARPG-k (Path of Exile, Diablo 4), de bármikor terítékre kerülhet bármelyik más aktuális vagy régebbi slágerjáték hangulattól függően. Semmi kompetitív cucc, semmi stream, 95% single player.
A mostani gépben sajnos úgy néz ki semmi lényegi alkatrészt nem tudok megtartani, a memóriák (talán), a meghajtók (2xNVME SSD, 1xSATA SSD, 2xSATA HDD, 1xSATA DVD RW) és a ház (Cooler Master CM690 II) marad csak.
Tehát: Processzor, alaplap, új VGA, talán memória és tápegység amire szükség lesz.
A végösszeg jó lenne ha 500 000 forint alatt maradna, de ha kevéssel túlszalad azt még összekaparom valahogyan.
A monitorom Samsung Odyssey G5 G50A 32'', display porton csatlakozik a géphez, Freesync támogatott, G-Sync kompatibilis, mint említettem 2k felbontás, 165 herzes IPS panel, de nem fogok rosszul aludni egyáltalán ha a játékbeli FPS nem éri el a 165-öt, a 60 legyen meg legalább frankón (persze nem baj ha több).
Ha lehet maradnék Intel és Nvidia vonalon, de ha jelentős árkülönbség mellett kihozható ugyanaz a teljesétmény és nyugalmi állapotban csendes működés a másik oldalon, meggyőzhető vagyok, nincs problémám egyik gyártóval sem. RGB, csicsázás, vízhűtés, egyéb úri murik teljesen hidegen hagynak, inkább ne legyen mint legyen. Új alkatrészeket szeretnék, a használtpiaccal nincsenek tapasztalataim.
Amit első körben saját kútfőből összeraktam:
[link] Intel i5-13500 proci
[link] Be Quiet! Pure Rock 2 hűtő
[link] Gigabyte B760M DS3H alaplap
[link] Kingston Fury Beast 2x16 3200Mhz memória
[link] ASUS Dual RTX 4070 OC 12GB GDDR6X VGA
[link] Be quiet! System Power 9 CM 600W tápEz így véleményetek szerint megfelelne-e a célnak?
Néhány kérdés alkatrészekre bontva:
Processzor: Ha jól tudom a kiszemelt darab a legújabb generációs intel központi egység ami kapható. Érdemes esetleg a régebbiekben is gondolkozni? Amennyire utána tudtam járni ez jóval kevesebbet fogyaszt és melegszik mint az előzőek, mégis elég gyors.
Processzor hűtő: Jelenleg is Be Quiet! Pure Rock-ot használok maximális elégedettséggel, de a socket 1151-es felfogatás úgy tudom sajnos nem kompatibilis a socket 1700-al, így nem tudom megtartani. A kiszemelt példány a specifikációk alapján úgy látom játszva el kell bírjon a procival.
Alaplap: Itt eléggé vakon vagyok a chipset kérdésében, hogy mit érdemes választani. Nincsenek extra igényeim (Bluetooth, Wi-Fi, Gamer varázslatok), minél több USB legyen hátul (minimum 6), 2xNVME Slot, 4 SATA, Gigabites LAN az igényeim. A modern procihoz azért gondolom érdemes már a 7-es chipsetből választani.
Memóriák: Kell-e a DDR5 vagy maradjak nyugodt szívvel a DDR4-nél? Illetve kell-e a 32GB? Egyelőre nem éreztem hátrányát a 16-nak így itt talán tudnék valamennyit spórolni ha megtartom a régieket, de úgy tudom most eléggé lent vannak a memóriaárak és nem biztos, hogy így maradnak. Ti meglépnétek a duplázást?
VGA: Először 4070 TI-ban gondolkodtam, de aztán megnéztem az árát és az már jóval a tűréshatoromon felül van. Megnéztem jópár tesztet és úgy gondolom 2k-ra elég lesz talán a síma 4070 is. Nem tudom ezzel a konkrét két ventillátoros ASUS típussal amit kinéztem rendelkezik-e valaki, ha igen meg tudná erősíteni, hogy relatív halkan üzemel ahogy a tesztekben is állítják? A mostani 2060-am szintén Asus, de a háromventillátoros ROG Strix verzió, annak a hangjánál jó lenne ha nem lenne hangosabb.
Másik kérdésem: a boltban ahol vásárolni szándékozom (iPon) látom, hogy ugyanennek a kártyának van egy fehér verziója, de 20 000 forinttal olcsóbban ([link] Vs. [link] ). Itt mi a csapda? Teljesen ugyanaz a két kártya a színén kívül? Mert ennyivel kevesebbért tőlem lehet fehér, a zárt gépben úgysem látom.Táp: Jelenleg egy moduláris FSP 500W Hyper M üzemel a gépemben probléma nélkül. Ez már semmiképpen nem bírná el a kiszemelt konfigurációt? Találhatóak a neten mindenféle power supply kalkulátorok, de ezeknek nem tudom mennyire szabad hinni, mert kipróbáltam vagy fél tucatot és vásárlandó alkatrészek megadása után 420-tól 730 wattig mindenféle végeredményt köptek ki a várható fogyasztásra vonatkozóan. Ti rá mernétek bízni 500 wattra a fentieket? Ezt az alkatrészt szeretném a legkevésbé cserélni csak ha tényleg muszáj. A kiválasztott Be Quiet! egység nem tudom milyen, szívesen veszek bármi jobb ajánlatot (a modularitás nem feltétlen szempont).
Még egy kérésem lenne: mivel az AMD oldallal még annyira sem vagyok képben mint az Intel+Nvidia párosokkal, tudnátok ajánlani nagyjából ennek a tudásnak megfelelő konfigot a vörös oldal alkatrészeivel (CPU, alaplap, VGA), kíváncsi lennék mi lenne árban a különbség, ki lehetne-e jönni kevesebből?
Huh... egyelőre azt hiszem ennyi, de biztosan lesz még kérdésem ha megosztjáok a véleményeiteket. Köszönöm előre is! -
palfitom
félisten
válasz Szasinka #176458 üzenetére
SzasinkaSzia,
Tulajdonképpen rendben van a konfig, akár mehet is!
Én 2 helyen változtatnék (kissé szubjektív):
Ház: bár nagyon szép a North Chalk, a jobb szellőzés miatt inkább egy Fractal Torrentbe tenném ezt a konfigot és maradnék a léghűtőnél.
SSD: mivel esetedben totál pénzkidobás a Pro verzió megvásárlása (de legalább melegszik), ezért erre én nem javaslom, inkább Samsung 970 Evo Plus / WD SN770 / Kingston KC3000 közül választanék.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Szasinka
tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék a lentiek szerint.
A gépet szinte kizárólag játékra használnám (kb. csak singleplayer: BG3; Starfield; Cyberpunk 2077, esetleg Wot ha multi), munkára nem. A monitort munkára (excel és ahhoz hasonló programok) is egy laptopra kötve de a monitor választásnál nem ez a prioritás.
Nem rendelkezem ilyennel.
Ház és azon belüli alkatrészek és monitor.
4. Mennyi a kereted rá?
Jó kérdés, nagyságrendileg bruttó 1.8M HUF+/-10%.
Nincs.
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell? Nem igazán vagyok elkötelezett. Fehér, szürke, fekete monokrómisztikus színvilág.Kinézett gép:
MB: Asrock B650E Steel Legend WiFi (BIOS update)
CPU: AMD Ryzen 7 7800X3D
GPU: Asus ROG Strix RTX 4090 OC WHITE
RAM: G.SKILL 32GB KIT DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 NEO RGB AMD EXPO
SSD1-NVMe: Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe (Firmware update)
SSD2-NVMe: Samsung 980 PRO NVMe 1TB M.2 PCIe (Firmware update)
CPU cooler: DEEPCOOL LS520 SE white/Noctua NH-U12A chromax.black
FAN Rad, exhaust:Be Quite! LIGHT WINGS WHITE 120mm PWM high-speed Triple-Pack
FAN Case front: Noctua NF-A12x25-PWM chromax
PSU: Seasonic Vertex GX-1200
Case: Fractal Design North chalk white TG
DP: DELL ALIENWARE AW3423DWFNem váltok sűrűn hardvert. UWQHD,144-165 Mhz OLED most a cél, hogy kipróbáljam az UW és OLED életérzést. Erre overkill az RTX4090 de a megjelenő 32" UHD 4K OLED monitorok közül lehet váltani fogok a jövőben valamelyikre a meglévő PC-t megtartva. Plusz, ha megjelenik a következő Witcher szeretnék ezzel a géppel nekimenni. Kérdés, hogy az elképzelésem rendben lesz-e így alapvetően?
köszönöm előre is! -
-
palfitom
félisten
válasz Dózika #176452 üzenetére
DózikaJó választás!
Hűtő: pl. ID-Cooling SE-225-XT Basic / SilentiumPC (Endorfy) Fortis 5 / ID-Cooling SE-226-XT / ID-Cooling SE-207-XT / Cooltek (Jonsbo) HX6250Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz refugee #176451 üzenetére
refugeeSzia,
Szerinted hogy ajánljunk alaplapot és hűtőt, ha nem tudjuk mik férnek bele a már meglévő házadba?
Alaplap: pl. Asrock B650 PG Lightning / Gigabyte B650 Gaming X AX / Asus TUF Gaming B650-Plus / Gigabyte B650 Aorus Elite / Asrock B650E Steel Legend / Asus Strix B650-A Gaming / Asus Strix B650E-F Gaming / MSI X670E Tomahawk / Asus Strix X670E-F Gaming
CPU: R7 7800X3D
Hűtő: pl. ID-Cooling SE-225-XT / SilentiumPC (Endorfy) Fortis 5 / ID-Cooling SE-226-XT / ID-Cooling SE-207-XT / Cooltek (Jonsbo) HX6250 / BQ Dark Rock 4 / Alphacool Core Ocean 240 / 280 / 360 / Arctic Liquid Freezer II 240 / 280 / 360
Ram: DDR5 32GB (2x16-os KIT), pl. Renegade 6000 / Trident Z5 6000 / Corsair 6200 / Ripjaws 6400 / Renegade 6400 / Trident Z5 7200Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Dózika
csendes tag
-
refugee
csendes tag
Sziasztok!
Az előző hozzászolásom jogosan off-ba került, így a saját hibámat javítva szeretnék segítséget kérni:
Játékra: BG3/Starfield/DiabloIV/CP2077
AMD Sapphire 7900XT és Seasonic PRIME PX-850, 2 db SSD, Ház
proci+procihűtő/alaplap/memória (32GB-DDR5)
4. Mennyi a kereted rá?
400K
Samsung Odyssey C27G75TQSRXEN 1440p, 240Hz
Eddig AMD-t hazsnáltam, de Intel is működhet, mindenképpen új termékeket szeretnékKöszönöm,
Ref
-
palfitom
félisten
válasz Dózika #176449 üzenetére
DózikaSzia,
Az NZXT H200 sorozat ITX méretű, nem lesz jó neked (és mivel teli előlapos, ezért nem is szívesen ajánlom egy erősebb konfig kiszolgálásához)!
Vízhűtésre egyáltalán nincs szükség, de ha ez a szíved vágya, akkor nem beszéllek le róla, mert amúgy jó választás ez a típus.
Képszerkesztéssel sem tudod kihasználni a 980 PRO sebességét, és az NV2 nem az elsősorban ajánlottak között van, ezért én inkább a 2 helyett vennék egy 2TB-os 970 Evo Plus-t, és particionálva használnám. (kicsit drágább alternatíva: WD SN770 2TB / Kingston KC3000 2TB)Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Dózika
csendes tag
sziasztok,
A segítségetekkel 5 évvel ezelőtt összeraktam egy asztali gépet, azóta volt már upgrade a kártyára (2060 super), procira (8700k) ramra is (32gb 3200mhz), viszont úgy érzem, itt az ideje a váltásnak a közeljövőben.
Monitor egy asus pg349Q (ultrawide, 1440p, 120 hz), ezt már kevésbé tudja kiszolgálni a config, előfordulnak azért fps droppok, mikro laggok is. Pl iracing-ben nagyobb gridnél max 60 fps-t bírja a rajtnál.1) játékok - pl új megjelenések, ami mindig megy rajta, az a fortnite, iracing, single-multi egyaránt. Adobe illustratorban, photoshop-ban képszerkesztések, grafikázások.
2) eladnám a teljes gépet, és beforgatnám egy újba.
3) Mindenre.
4) 600-650k - ebbe beleszámolva, hogy kb 200k-ért tudom eladni a jelenlegit.
5) Asus PG349Q - ultrawide, 1440p, 120 hz, g-sync. (nagyon ritkán lenne rákötve egy 4k tv-re is)
6) mATX lapot szeretnék és mATX házat is. Új alkatrészek, Gianni-nál vennék mindent.Az alábbiakat válogattam össze visszaolvasás alapján:
AMD Ryzen 5 7600X
ARCTIC Liquid Freezer II 240
ASUS TUF GAMING B650M-PLUS
Kingston FURY 32GB KIT DDR5 6400MHz CL32 Renegade RGB
Samsung 980 PRO 500GB
Kingston NV2 2TB M.2
ASUS ROG Strix 750W Gold
NZXT H210
RTX 4070 vagy 4070 TiHa esetleg bárhol lehetne költséghatékonyabbá tenni, akkor írjátok meg kérlek!
-
palfitom
félisten
válasz anubisHUN! #176441 üzenetére
anubisHUN!Szívesen.
A Kolink Citadel max. 350 mm hosszúságig fogad VGA-t, tehát ezek mindegyike simán belefér.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
wociSzia,
Nem rosszak, de nekem egy harmadik javaslatom lenne:
i5 13600K
+ ID-Cooling SE-207-XT Slim / Cooltek (Jonsbo) HX6250 / Cooltek (Jonsbo) HX7280
+ F5-6400J3239G32GX2-TZ5RK / CMK64GX5M2B6200C32 / CMK64GX5M2B6600C32Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz sanpetaa #176440 üzenetére
sanpetaaNem kell hozzá nagyobb, leírtam az ajánlást.
#176443 sanpetaa
Neeeeee!
Ne hallgass boltra SOHA! Maradj a minőségibb Seasonicnál, a Hydro K nem igazán ajánlott!
Ha mindenképpen nagyobbat akarsz, akkor a Ribi által is említett G12 750 legyen.[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
refugee
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy AMD 7900XT és 850W Seasonic platinum táp és ehez szeretnék venni egy proci+procihűtő/alaplap/memória (32GB) együttest
A keret rá max 400K, fontos, hogy már DDR5-ös konfigra szeretnék váltani (pl. AM5), de az Intel vonal is jó lehet
Jelenleg MSI MAG B550 TOMAHAWK/Ryzen 5 5600 ezeket nyugdíjaznám most
Tudnátok ehez ajánlani valami?
Köszi,
Ref
[ Szerkesztve ]
-
anubisHUN!
friss újonc
Szia!
Köszi az ajánlatot, a CPU az ajánlásod alapján valószínüleg a Ryzen 5 lesz de vidókártyából sokat felsoroltál, mind jó áron van csak nekem azt is kell figyelni hogy bele fér e majd a gépházba 🤔 (M-ATX házam van ami a hagyományos nagyságúnál kisebb). Az első, az RTX 3060 az lenne szerintem a legjobb csak vajon belefér-e? -
woci
csendes tag
Sziasztok,
A saját kútfejemből, meg némi olvasgatás után összepakoltam ezt. (illetve kettőt is)
1: Az összeállítandó gép célja 3D tervező progik (preferált: Solid Edge) futtatása, játék egyáltalán nem lényeges.
2. Jelenleg semmi nincs, házat, sallangokat beszerzünk akár használtan is, jelenleg lényegtelen.
3. MB, CPU (IGP-s)!!!!, RAM, SSD, PSU. Egyenlőre ennyi, ezt már rá lehet nyomni egy meglévő TV-re, elvileg RTX 4060 belefér majd később, de limitált a jelenlegi keret.
4. 300-500k
5. Jelenleg nincs, de ez most nem befolyásoló tényező, TV-re lesz kötve, monitort később oldjuk meg.
Még egyszer kihangsúlyoznám, hogy jelenleg még nem feltétlenül muszály dedikált VGA.
A 2x32 RAM-hoz a cimbora ragaszkodik (szerintem jogosan)i7 13700K
https://www.arukereso.hu/processzor-c3139/intel/core-i7-13700k-3-4ghz-16-core-box-p864865917/
BE QUIET! Dark Rock Pro 4 hűtő
https://www.arukereso.hu/szamitogep-huto-c3094/be-quiet/dark-rock-pro-4-bk022-p406560561/
Seasonic G12 GM 750W tápegység
https://www.arukereso.hu/tapegyseg-c3158/seasonic/g12-gm-750-750w-80plus-gold-p833412882/
GIGABYTE Z790 AORUS ELITE AX-W Alaplap
https://www.arukereso.hu/alaplap-c3128/gigabyte/z790-aorus-elite-ax-w-p962938734/
G.SKILL 64GB Trident Z5 RGB DDR5 6400MHz CL32 KIT
https://www.arukereso.hu/memoria-modul-c3577/g-skill/trident-z5-rgb-64gb-2x32gb-ddr5-6400mhz-f5-6400j3239g32gx2-tz5rk-p887808315/
Western Digital WD Black SN770 500GB M.2 NVMe SSD
https://belso-ssd-meghajto.arukereso.hu/western-digital/wd-black-sn770-500gb-m-2-nvme-wds500g3x0e-p769403520/Amivel ezen tudnék faragni:
i7 12700K
https://www.arukereso.hu/processzor-c3139/intel/core-i7-12700k-12-core-2-70ghz-lga1700-box-p728323569/
BE QUIET! System Power 10 750W tápegység
https://www.arukereso.hu/tapegyseg-c3158/be-quiet/system-power-10-750w-80-bronze-bn329-p879064275/
ASRock Z790 PG SONIC Alaplap
https://www.arukereso.hu/alaplap-c3128/asrock/z790-pg-sonic-p875569929/
CORSAIR 64GB Vengeance DDR5 6000MHz CL40 KIT
https://www.arukereso.hu/memoria-modul-c3577/corsair/vengeance-64gb-2x32gb-ddr5-6000mhz-cmk64gx5m2b6000c40-p895936617/Előre is köszönöm mindenkinek,
üdv,
W -
Ruszki
senior tag
-
palfitom
félisten
válasz Ruszki #176435 üzenetére
RuszkiHát jó.
IGP-vel példa konfig:
1 x ASUS TUF GAMING B550M-E
1 x AMD Ryzen 7 5700G 3.80GHz AM4 BOX Wraith Stealth hűtő ventilátorral 100-100000263BOX
1 x SHARKOON V1000 fekete
1 x G.SKILL 32GB Ripjaws V DDR4 3600MHz CL18 KIT F4-3600C18D-32GVK
1 x BE QUIET! System Power 9 CM 500W
1 x TOSHIBA P300 2TB 3.5" 5400rpm 128MB SATA HDWD220UZSVA
1 x WD 500GB Blue SN570 M.2 PCIe M.2 2280 WDS500G3B0C
1 x ASUS DRW-24D5MT fekete OEM
1 x ID-COOLING SE-224-XTS
1 x MICROSOFT Windows 10 Home 64bit OEM magyar
Összesen: 276 998 FtJobb grafikához, dVGA-val példa konfig:
1 x ASUS TUF GAMING B550M-E
1 x AMD Ryzen 7 5700X 3.40GHz AM4 BOX 100-100000926WOF
1 x SHARKOON V1000 fekete
1 x SAPPHIRE 11324-01-20G Radeon RX 7600 8GB GDDR6 PULSE GAMING OC Lite PCIE
AJÁNDÉK1 x AMD RADEON - Starfield
1 x G.SKILL 32GB Ripjaws V DDR4 3600MHz CL18 KIT F4-3600C18D-32GVK
1 x BE QUIET! System Power 10 550W
1 x TOSHIBA P300 2TB 3.5" 5400rpm 128MB SATA HDWD220UZSVA
1 x WD 500GB Blue SN570 M.2 PCIe M.2 2280 WDS500G3B0C
1 x ASUS DRW-24D5MT fekete OEM
1 x ID-COOLING SE-224-XTS
1 x MICROSOFT Windows 10 Home 64bit OEM magyar
Összesen: 407 188 Ft
Ha olcsóbb kell, akkor alternatívák: R5 5600 / 16GB (2x8) ram / RX 6600 / 6650XT.Több boltban is kérhetsz összeszerelést (és akár telepítést is), pl. Alza, Aqua, Ipon, PCX, Zóna Computers, stb. Érdemes végignézni, összehasonlítani a kínálatot!
-
Ruszki
senior tag
válasz palfitom #176431 üzenetére
Köszönöm!
ODD kellene igen mert elég sok játék még CD/DVD-n van (idősebb ismerős). Ezt in is említettem neki!
A monitornak utána járok, de szerintem 100 Hz alatti!!Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
palfitom
félisten
válasz sanpetaa #176433 üzenetére
sanpetaaKözepes grafikai beállítások mellett a 6750XT is tudja a játékok nagy átlagában a 144 FPS-t, de természetesen egy 6800 vagy 6800XT még jobb lenne, általában ott még high vagy ultra beállítások mellett is meg lehet célozni a 144 FPS-t.
6800-hoz 600W is elég, 6800XT-hez inkább 650-es tápot javaslok.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz sanpetaa #176430 üzenetére
sanpetaaSzívesen.
Nem írtad, hogy FHD-n milyen képfrissítéssel játszol (ugyebár az Összefoglaló kérdéssorát figyelmen kívül hagytad...), így nem tudom pontosan megítélni, hogy mi is lenne számodra igazán jó. 4K 60Hz pedig csak a felhasználás 20%-a lesz a leírásod alapján. 4K-hoz egyértelműen jobb lenne egy 6800 - 6800XT valamelyike.
-
palfitom
félisten
válasz Ruszki #176428 üzenetére
RuszkiSzia,
- Nagyon nem mindegy, hogy milyen tudású a kiszolgálandó monitor, tehát tudnunk kellene, hogy FHD 100Hz feletti, vagy 4K 60Hz-es kijelzőhöz tervezzünk gépet!
- ODD biztosan kell Mire használod az még manapság?Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
sanpetaa
csendes tag
válasz palfitom #176429 üzenetére
Köszönöm szépen!
MIndenképp beleteszem ezeket a változtatásokat.
Illetve még sok helyen kaptam hogy a GPU talán gyenge és RX 6800 XT re kellene cserélnem.
Ez kb egy 100 assal drágább, de tápon megcsipve még bevállalható lenne.
Hogy gondolod, érdemes lenne upgradelni a hosszabb távú használathoz?
(Proci maradna: AMD Ryzen 7 5700X) -
palfitom
félisten
válasz sanpetaa #176427 üzenetére
sanpetaaSzia,
Majdnem jó, de van benne egy nagy hiba (ram), és a táp választást nem igazán értem.
Ram: 2 modulos KIT-ben érdemes gondolkodni, 1 modul használata egyáltalán nem javasolt (ezt a PCX-nek is kellene tudni )!!! Elsősorban 32GB Renegade-et vennék, vagy olcsóbban Ripjaws-t. (ha megelégszel 16GB-tal, akkor pedig: Renegade, vagy olcsóbban Ripjaws)
Táp: BQ Pure Power 600 vagy Seasonic G12 650, olcsóbban BQ System Power 600 vagy Seasonic B12 650
SSD: inkább SN570-et vennékLife is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Ruszki
senior tag
Kedves fórum társak! A lenti feltételekkel szeretnék egy pár konfigot!
Előre is köszönöm!
Multi is és Single is de főleg stratégia játékokkal!
Teljesen új konfigot szeretnék összerakni!
Alaplap, Processzor, Táp, Ram, SSD, HDD, ODD, Ház, VGA(de jöhet, egy integrált VGA-s konfig is)
4. Mennyi a kereted rá?
400.000 HUF elsősorban
Legyen Full HD de szóba jöhet majd a 4k is ha veszek új monitort.
Jöhet AMD és Intel konfig is. Egy egyszerű ház kell ami fekete ez a kritérium!
Meg ennyi, hogy ebben a keretben szeretném ha benne lenne egy jogtiszta Windows!
Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
sanpetaa
csendes tag
Sziasztok,
Sajnos teljesen analfabéta vagyok PC téren, nem vállalnám az eszközök külön beszerzésért, majd a gép összetételét.
így úgy döntöttem, hogy a PCX nél tennék össze egyet, ami a következő lett utánajárásom után, ill. PCX kollégák egyeztetésével:
https://www.pcx.hu/?action=prodConfig2/getConfig&processor=300219&processor_piece=1&processorCooler=257110&processorCooler_piece=1&motherboard=954515&motherboard_piece=1&videoCard=833110&videoCard_piece=1&memory=689120&memory_piece=2&ssd=317760&ssd_piece=1&powerSupply=202022&powerSupply_piece=1&computerCase=709465&computerCase_piece=1&assembly=1&assembly_piece=1&biosUpdate=-12&biosUpdate_piece=1link nélkül:
Processzor: AMD Ryzen 7 5700X processzor
Processzor hűtő: Be quiet! Shadow Rock 3 processzor hűtő
Alaplap: ASRock B550 Phantom Gaming 4 alaplap
Videokártya: ASRock RX 6700 XT Challenger D OC 12GB GDDR6 videokártya
Memória: Kingston FURY Beast RGB DIMM 16GB 3600MHz DDR4 memória
SSD: Seagate BarraCuda 2TB M.2 SSD
Tápegység: FSP Hydro G Pro ATX 3.0 (PCIe 5.0) 850W tápegység
Számítógépház: Be quiet! Pure Base 500DX üveg ablakos fekete számítógépház
Alapvetően 70% ban mai játékokkal játszanék 1080p felbontásban,
20% ban 4K tévére szeretném kitenni, 60fps hez,
a maradék 10% ban pedig Lightroom/ Photoshop, esetleg kisebb utazó videók összevágására használnám.
A célom hogy a következő 4-5 évre ne kelljen gondolnom upgradere, minimum szinten kiszolgáljon, így bruttó 500.000 lenne a rá szánt összeg.
A kérésem pedig az lenne, ha valakinek van rá minimális ideje felültudná e vizsgálni a választásom/ PC kollégák ajánlását, hogy ebben az árban szükséges e változtatni valamin, vagy megfelelő setup lehet ez.
Előre is köszönöm! -
palfitom
félisten
-
hasman
tag
válasz SyMbioTe #176420 üzenetére
Nagyon köszönöm az ajánlást. Monitorra sajnos külön nem tudok szánni, cserébe nincsenek nagy igényeim. A laptop 15” képernyője is teljesen megfelelő volt eddig. Ha mondjuk lehetne kicsit nagyobb méretű, az lenne csak a tökéletes. Használt monitor is teljesen megfelel.
-
Ármester
válasz zozo1231 #176416 üzenetére
100k az nagyon szűkös egy olyan gépre, amivel játék a cél, ezt leginkább használtan lehet megvalósítani.
Minecraft az melyik verzió? Illetve milyen formában, moddolva is lesz, vagy "gyári" állapotban?„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz hasman #176418 üzenetére
Monitorból mi a cél felbontás / képfrissítés terén? Illetve az benne kell legyen a 300k-ba, vagy arra külön keret van?!
FHD-ra:
AMD:
Alaplap: Asrock B550M Pro4, Asus Prime B550M-A / TUF B550M Gaming Plus, Gigabyte B550M Aorus Elite ~42-50k
CPU: R5 5600 / R7 5700X ~52-72k
+Hűtő (Opcionális): ID-Cooling SE-224XT Basic / SE-226-XT, Deepcool AK400 / AK620, SilentiumPC (Endorfy) Fortis 5 ~7-25k
Ram: 2*8GB DDR4 3200Mhz+ G.Skill Aegis / Ripjaws, Kingston Fury, Corsair Vengeance ~12-15k
VGA: RX 6650XT / 6700XT / RTX 4060 ~100-150k
SSD: 1TB WD SN 570 / SN770, Samsung 980, Kingston KC3000 ~18-23k
Ház: Aerocool Hexform / Trinity Mini / Kolink Citadel Mesh RGB, Cooler Master MasterBox MB311L / Q300L, Deepcool CH370, Zalman i3 Neo, Deepcool Matrexx 55, Fractal Design Focus G / FD Pop Air ~15-30k
Táp: Be quiet System Power (CM) 500-550-600W / Pure Power (CM) 500-550-600W / FSP Hexa+ Pro 500-600W / Hexa 85+ 550-650W / Hydro Pro 500-600W / Hydro M Pro 500-600W / Seasonic B12 550-650W / G12 550-650W, Cooler Master V550/V650 V2 ~20-35k
Össz: 266-400k
Intel:Alaplap: Asrock B660M Pro RS DDR4, Gigabyte B660M Gaming DDR4, Asus TUF Gaming B660M-E D4 / B660M TUF Gaming Plus D4 ~45-52k
CPU: i5-12400F / 13400F / 13500 ~60-105kTöbbi ugyanaz.
[ Szerkesztve ]
-
Ármester
válasz F.B.I. #176417 üzenetére
165Hz nem tudom mennyire cél, de 1440p-n azt nem fogja bírni, még komolyabb kártya se.
Alaplap: Gigabyte B760 DS3H AX / Asrock B760 Pro RS / Gigabyte B760 Gaming X, Asus Prime B760M-A / TUF Gaming B760M-Plus WIFI ~50-60k
CPU: i5-13500 ~105k
+Hűtő: ID-Cooling SE-224XT Basic / SE-226-XT, Deepcool AK400 / AK620, SilentiumPC (Endorfy) Fortis 5 ~7-25k
Ram: 2*16GB DDR5 6000+Mhz Corsair Vengeance, G.Skill Ripjaws S5 / Trident Z5, Kingston Fury Beast / Renegade ~45-50k
VGA: RTX 4070 / RX 6800XT ~230-280k
SSD: 1TB WD SN 570 / SN770, Samsung 980, Kingston KC3000 ~18-23k
Ház: Deepcoool CH510 Mesh, Fractal Design Pop Air XL / Meshify 2 / Meshifgy North, Phanteks P400A, Corsair 4000D Airflow, CM H500 / H500P, Endorfy Signum 300 Air, Be Quiet Pure Base 500DX ~35-75k
Táp: Asus Strix 750-850W, be Quiet System Power 750-850W / Pure Power 12 750-850W / Straight Power 750-850W, Corsair RM750x-RM850x, FSP Hydro G Pro 750-850W / Hydro G Pro 850W PCIe5, Fractal Design ION+ 2 760-860W, MSI MPG A850G, Seasonic B12 750-850W / G12 750-850W / Focus 750-850 / Vertex GX850 ~30-80k
Össz: 520-698k[ Szerkesztve ]
-
hasman
tag
Üdv!
Nagyon kiváncsi vagyok, hogy az én igényeimre van-e javaslat. Ha borzalmasan el vagyok tájolva az sem baj ha közlitek, sajnos nagyon nem vagyok képben PC téren…1.
multi es single, jelenleg Rust ami miatt cserélni kell a laptopot (túl sok a frame dropp így élvezhetetlen az egész). A starfield nagyon érdekesnek tűnik, de laptopommal inkább meg sem próbálkozom vele….
2.
laptophasználó vagyok, így sajnos semmi (se monitor se semmi…)
3.
Gépháztól a monitoring minden. Hdd helyett csakis SSD jöhet szóba. Egy wi-fi-s egerem van amit tudok használni de szerintem ez is kuka a játékhoz….
4.
300.000 HUF.
5.
nincs monitorom
+1.
bár semmi jelentősége nvidia és Intel párti vagyok (ár-érték fontosabb számomra). Színben az egyszerűség pártján vagyok (fekete vagy fehér ház, nem kell villogjon semminek). Ha lehet a videokártya legyen új a többi dolog nem fontos hogy új legyen +1, ha csendes az csak plusz, de ez miatt nem költenék rá pluszba.Előre is köszönöm a segítséget !
-
F.B.I.
veterán
Üdv barátomnak kellene összerakni gépet de Intel megszállott és abban teljes mértékben vakon vagyok, ezért inkább kitöltöm:
Multi és single vegyesen, új és megjelenő címek.
Semmi nincs.
Mindenre, kivéve perifériák.
4. Mennyi a kereted rá?
Nagyon vége 650.000,-Ft
1440p, 27", 165Hz
Processzor Intel, többi lényegtelen, mindenből új.
Elnézést de a tablet nem kezeli ebből a böngészőből a félkövéret.
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
zozo1231
újonc
Sziasztok,
Játék. Minecraft.
Semmit. Elavult a számítógépem
Az alapok legyenek meg a gépben. Pl DVD olvasó
4. Mennyi a kereted rá?
~100e
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya és processzor választásnál is lényeges )
1920x1080 HD, HDMI, VGA
Nem vagyok elkötelezett semmilyen márka iránt. Nagyobb értékű komponensekből lehet használt.Köszönöm a válaszokat!
-
palfitom
félisten
válasz NeoPampalini #176412 üzenetére
NeoPampaliniNem gáz, ez így egy ajánlott konfig lehet. A ramok nagyon jók, a hűtő bőven elég lesz, az alaplap és a táp pedig ár-érték arányban jó vétel, az alaplap meg "szódával elmegy".
-
NeoPampalini
senior tag
válasz NeoPampalini #174134 üzenetére
No, addig osztottam-szoroztam, amíg arra jutottam, hogy nem ördögtől való, ha megcélzok egy AM5-ös cuccot (főleg, ha a mostani gépemet eladom, és az árából részben megszponzorálok egy használt 6700XT-t).
Ebben legalább lehet "eladási/fejlesztési potenciál", ha x év múlva eladnám/fejleszteném.
Alapvetően ki lehet hozni úgy, hogy kb. 60-80 ezer Ft az árbeli különbség a hivatkozott kommentemben írt konfig és egy AM5-ös között (feltéve, hogy az AM4-esnél is 32 GB memóriával és 2TB SSD-vel számolok).
Ez így kijön durván 340-360 ezer Forintból, boltoktól függően:
Alaplap: GIGABYTE B650M GAMING X AX
Processzor: AMD Ryzen 5 7600X
CPU hűtő: ID-COOLING SE-226-XT BLACK
Memória: G.SKILL Ripjaws S5 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30
SSD: 2 TB WD Blue SN570
Tápegység: NZXT C650 Bronze
Ház: Fractal Design Pop AirJó ez így, vagy AM5-nek nagyon fapad?
-
Compika
aktív tag
-
palfitom
félisten
válasz psztrkrsztn #176406 üzenetére
psztrkrsztnSzívesen.
Rendben!Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz Dark KillerX #176405 üzenetére
Dark KillerXOK.
"Határeset" az a hűtő, de megfelelő beállításokkal (negatív CO) elég lehet.
-
palfitom
félisten
válasz anubisHUN! #176396 üzenetére
anubisHUN!Szia,
CPU: R5 5600 / R7 5700X
Hűtő: pl. SilentiumPC Spartan 5 Max / Jonsbo CR-1000 / Alpenföhn Ben Nevis Advanced / ID-Cooling SE-224 (XT / XT v2 / XTS) / Arctic Freezer A35 / be quiet! Pure Rock 2 / ID-Cooling SE-226-XT
VGA: RTX 3060-12GB / 3060Ti / 4060 / 4060Ti / RX 6650XT / 6700XT / 6750XT / 7600
(az erősebb vga-kat majd alul kell feszelni, mert a tápegységed kissé "határeset" lehet hozzájuk)Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz Studiossrác #176395 üzenetére
StudiossrácSzia,
Alaplap: pl. MSI B550-A Pro / MSI B550 Gaming Plus / Gigabyte B550 Aorus Elite V2 / Asus TUF Gaming B550-Plus
CPU: R7 5700X / 5800X / 5800X3D
Hűtő: pl. ID-Cooling SE-226-XT / SilentiumPC (Endorfy) Fortis 5 / ID-Cooling SE-207-XT Slim / Cooltek (Jonsbo) HX6250
Ram: DDR4 32GB (2x16-os KIT!) 3200(+) MHz, pl. Ripjaws 3600 / Fury R 3600
SSD: pl. WD SN570
VGA: használt RX 6700XT / 6750XT / 6800 / RTX 3060Ti / 3070 / 4060Ti / 4070
vagy új RX 6750XT (157k) / 6800 (207k) / RTX 3060Ti (156k) / 4060Ti (171k)
Ház: pl. Endorfy Signum 300 Air / Fractal Design Focus 2 / Fractal Design Pop Air / Adata XPG Valor Air / Lian Li Lancool 205 Mesh / NZXT H5 Flow / Phanteks Eclipse P400A TG / BQ Pure Base 500DX / Lian Li Lancool 216
Táp: pl. be Quiet System Power 550-750W / be Quiet Pure Power (CM) 550-750W / FSP Hydro Pro 600-700W / NZXT C650 / Seasonic B12 550-750W / Seasonic G12 550-750WLife is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Dark KillerX
addikt
válasz palfitom #176401 üzenetére
Igen ez a lap van , és én is a 8 magos vonalon gondolkodom
Annyi kiegészítő , hogy a jelenlegi 2700-as ( 3,9Ghz ) procimon ez a hűtő van ( DeepCool Gammax Gt TGA ) [link] és ezzel kb 55-60 fok a proci játékok alatt , teszteknél kb 78 fok max szóval talán a 5700-5800 alá is elég lesz
-
palfitom
félisten
válasz Compika #176393 üzenetére
CompikaSzia,
CPU: R7 5800X3D.
Felesleges platformcserében gondolkodnod.
VGA: inkább a 4070-et preferálnám elsősorban a fogyasztás és (ha kell) RT miatt, de 16GB vramja miatt valóban megfontolandó lehet a 7800XT.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz CLAWz #176392 üzenetére
CLAWzJó választás az RM850x Shift, nem kell tovább keresgélned!
-
palfitom
félisten
válasz Dark KillerX #176391 üzenetére
Dark KillerXSzia,
Ha most MSI B450M Pro-VDH Max lapod van, akkor elég lehet egy proci csere is: R5 5600 / R7 5700X.
Hűtő: pl. SilentiumPC Spartan 5 Max / Jonsbo CR-1000 / Alpenföhn Ben Nevis Advanced / ID-Cooling SE-224 (XT / XT v2 / XTS) / Arctic Freezer A35 / be quiet! Pure Rock 2 / ID-Cooling SE-226-XT (a házad max. 160 mm-ig fogad hűtőt)Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Robotporszívók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Micro Four Thirds
- Facebook és Messenger
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RX 7700 XT (RTX 3070 Ti-t veri)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 3060 Ti 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- GAMER PC - RTX 3080 - i5 13400F - 32GB RAM - 1TB SSD - VÍZHŰTÉS
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Eladó 2020 Apple Mac Mini M1, 16GB RAM, 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest