Új hozzászólás Aktív témák

• cuko

aktív tag

Sziasztok,
    Szeretnék összeállítani magamnak egy olcsóbb számítógépet otthonra, mellyel kiválthatom a laptopom cipelését és valamivel több teret enged játékok terén is. Olvasgattam a topikokban is mostanra már elég sokat, illetve keresgéltem máshol is. A célom minimális igények mellett a legjobb ár-értékű olcsó gép kiválasztása, méghozzá egy G4560-as CPU köré építkezve, elsősorban használt alkatrészekből.

1. Mire fogod használni a gépet?
    Elsősorban játékra, másodsorban minden más (böngészés, film, munka). A játék természetesen a maga korlátai közt - egy i7-3610QM / NV610m-mel szerelt laptopot fog váltani, "türelmes játékos" vagyok. :) Amit szeretnék viszont az gördülékeny játék 1-2 couch-coop multival a tévén is akár (Rocket League a legnagyobb igényű ezek közül).
    2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
    Csak perifériák. Van egy fiókban ülő WD Blue 1TB Satás HDD, illetve 1-2 gagyibb ház, ha minden kötél szakad, de ezekből is új (vagyis inkább használt) alkatrészek beszerzését tervezem.
    3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
    Alaplap/CPU/RAM/táp + VGA/HDD/ház/CPU hűtő + Monitor
    4. Mennyi a kereted rá?
    100k +/- 20k a tervezett keret, plusz a monitor 30-40k. Értelemszerűen próbálom minél kevesebből kihozni úgy, hogy a lehető legkevesebb kompromisszumba kelljen belemennem / legjobb ár/értéket fogjam ki.
    5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol? Milyen csatlakozók vannak rajta?
    Full hd monitort szeretnék vásárolni - fhd is szeretnék játszani, ha lehet, de kompromisszumkész vagyok a beállításokkal.
    +1
    Szeretném matx méretben megvalósítani a projektet, illetve a lehetőségeimhez mérten halk gépet szeretnék.

Amit kinéztem:
    - Alaplap: ASRock H110M-HDV - 17k // használt: H110/B150-es matx lap: 15k (BIOS frissítéssel)
    - CPU: Intel Pentium G4560 3.5GHz LGA1151 - 18,5k
    - Ram: KINGSTON 1x8 2400 - 15k // használt: 1x8 / 2x4GB DDR4 apróról
    - Táp: használt jó minőségű táp apróról (pl. FSP Hexa+ 400) - 10k
    - HDD: használt 1TB apróról ~9-10k
    - Ház: Deepcool Smarter / Zalman T-? 7k // használt matx apróról 5-10k
    - VGA: R7 360 2GB ~20k // R7 370 2GB / GTX750Ti 2GB ~25k // RX 460 2/4GB ~30k
    - CPU hűtő: ID-COOLING IS-40V3 // DeepCool - GAMMAXX 200T ~5k // marad a gyári 0k :)
    - monitor: használt DELL U2312HM / DELL U2311H ~35k

Ez a drágább opciókkal számolva 110k körülre jönne ki + monitor 35k.
    Mi a véleményetek, mit vennétek/tennétek máshogy? Valahova ráköltve többet nyernék sokkal többet? :R

Illetve aprón néztem használt fél- és teljes konfigokat 80-120 ezres sávban, de az 1-2-vel régebbi generációs ajánlatokat nem nagyon tudom jól belőni ehhez képest, mit lehet érdemes nézni ott?

Új hozzászólás Aktív témák