Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ha lesz egyszer időnk írunk egy téma összefoglalót addig is itt van 2 link...
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
BigBear
senior tag
válasz
Beni2360 #8876 üzenetére
100 lan 3/4-e? Nekem mikro netem van, jó esetben 30-40 Mbit, amivel megy jellemzően 2x4k TV, meg 1-2 mobil hd-fhd körül vegyesen HBO, meg Netflix.
Mellette a gyerek sokszor online tolja xboxon. Nagyon ritkán esik vissza a kép HD - FHD-ra a tv-ken.
A Netflix 15Mbit-et kér 4k-ra, de ahogy észrevettem, 10 körül elmegy. Hbo meg 25-öt ír, de az is elmegy 15-20 körül is.
Mindegy, a 100-as lan nem korlát ezekhez az biztos. -
válasz
Beni2360 #8861 üzenetére
Ha többlet munka nélküli jövedelemkifizetés inflációgerjesztő hatású, akkor ide kell sorolni a CSOK-ot, az adóvisszatérítést, a 13. havi nyugdíjat, a 25 éven aluliak SZJA mentességét, a SZÉP kártyán lévő pénz boltban történő elköltési lehetőségét, meg sok más dolgot
A háború csak ráadás ezekre
-
válasz
Beni2360 #8649 üzenetére
Te is tudod, régi motoros vagy, hogy nem minden a SOC. A szoftver legalább olyan fontos. Hiába 905x2 ( egyébként tel sen viszo a 4kt is 60 hzn, lehet hdr-ben nem olyan jó, de engem mem érdekel) mi boxhoz ( ami még jóval régebbi 905x) hasonlóan van Netflix licensze. Hiába erős soc ha nem támogatott az eszköz
-
-
-
-
da.
tag
válasz
Beni2360 #8443 üzenetére
ha nagyon akarja most is nézheti. kábellel szarakodva, vagy kivetítve. szóval ha valaki "meg akarja lopni" őket, megteheti, csak macera.
gondolom megoldható lenne hogy egyszerre csak 1 eszközön menjen a loginnal.apósoméknál arról lenne szó, hogy u.azzal az előfizetéssel tudják nézni otthon és vidéki házban, ne kelljen emiatt két előfizetés. persze, nem halnak bele hogy kábelezni kell, de nagyon béna, ráadásul a laptop akkor "foglalt".
-
-
Somatom
veterán
-
dm1970
aktív tag
válasz
Beni2360 #8222 üzenetére
Ez így igaz, de nem teljesen életszerű. Ugye egyszerre max. 5 eszközt lehet regisztrálni alá.
4 fős családnál már négyet ki is lőttél. Persze meg lehet beszélni, összehangolni a dolgokat, de macerás, nem életszerű szerintem. Én sem "lopni" akarom (ahhoz lennének más megoldások), csak mint írtam a ritkán használt STB-t kiváltani, úgy hogy maradjon egy kis komfortom, ha nézni szeretném távkapcs be, ha nem távkapcs ki. S ráadásul ha megy hdmi-n keresztül, megy tükrözéssel, akkor nem nézheti egyszerre 3 család? Ez csak a tré szokásos szemétsége. Mind két TV-m tudná fogadni a tré kártyáját, de ők nem engedik. + fogyasztó, védjük a környezetet, s a TV tudását sem lehet teljesen kihasználni boxon keresztül.Luissimo
Nem, pedig azóta már volt többször online. De a hszekből látszik, hogy nem működőképes, vagy ha igen bizonytalan mennyi ideig. -
-
Somatom
veterán
válasz
Beni2360 #8190 üzenetére
Nem kell elképzelnem. Amikor elszáll, akkor én beszélgetek a Tkommal. Bemondom annak a dobozuknak a címét, ahol megint elszállt az alulméretezett mütyűrjük a túlterheléstől. Így gyorsabb, mert nem kell keresgélniük a hibát. Pánik nincs, mert én független, mobilnetes hálón vagyok, ami stabilan működik.
-
Necronom
senior tag
-
atala
addikt
válasz
Beni2360 #8033 üzenetére
Amikor rá mész pl a feliratkozásokhoz, akkor jobb oldalt kiírja, hogy bejelentkezés.
Rá nyomsz, majd kiad egy kódot. Itt ne csinálj semmit, hanem menj fel egy böngészővel (én telefonon csináltam) a kért oldalra, és írd be a kódot. Menj végig a folyamaton, és akkor a boxon magától bejelentkezik.YxVs:
Nekem nem csúszik a hang. -
kőbaltás
tag
válasz
Beni2360 #8018 üzenetére
Szia 👋
Köszönöm szépen a választ.
Eredetileg az eMAG-tól, de a Digitalstore a forgalmazó. Az első jó volt (működött 9 hónapig) de elromlott. Visszaküldtem a Digitálstore-nak ahonnét ezt küldték ki. Azóta kínlódok vele.
De igazad van, és abba hagyom. A 14 napos elállási jogommal (remélem a csere készülékre is vonatkozik, hiszen új) élve visszaküldöm. Mert szerintem ez egy klón.
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!
Tisztelettel: Bajkai László -
kadarcsaba77
csendes tag
válasz
Beni2360 #7969 üzenetére
Aktív szemüveggel megy a projektor, 3LCD technológiás, samsung aktív 3D szemüveget fel is ismeri, kioszt neki címet. Kodi-ról ha elindítom a 3D filmet, akkor akármit állítok rajta OU vagy SBS jelenik meg, és továbbra is szürke a menü a projektoron. Igazából nagyjából mindegy is, megy a levesbe a Mi box, mert az 1080p filmek közül is van amit nyögve nyelősen vesz át wifin keresztül a NAS-ról, és UTP csati nincs rajta, tehát cserélem olyanra, amin van ethernet csatlakozó (himedia).
-
Necronom
senior tag
válasz
Beni2360 #7952 üzenetére
Amelyik TV-n van ARC, azon van passthrough is
A DTS mar egy dekodolt valami, azt semmikepp sem kell kell atengedni a TV-nek
Azert van a passthrough, hogy meg dekodolas elott tortenjen meg a hang tovabbitasa, majd a megfelelo holmi dekoldolja....
Az pedig tovabbra is az erositoA boxbol pedig mindenkepp az elso ut az erosito fele kell(ene) vezessen, majd onnan megyunk tovabb a TV-re, ami az utolso allomas - minden esetben, kiveve, ha nincs hangcucc
-
Imi1981
veterán
-
válasz
Beni2360 #7887 üzenetére
Köszi! Nem is tudtam, hogy vannak ilyenek, egy kézi váltó teljesen szimpi alternatíva.
#7888 Imi1981:
Köszi neked is! Ez a lomhán vált frekvenciát a gyakorlatban mit jelent? Mármint hogy ezzel mikor szembesülnék?Amúgy ez a kadencia helyes lejátszás nem tudom mennyire fontos nekünk. Anyámnál, mikor néha filmeztünk, ott nem tűnt fel ilyen gond, az mondjuk Google Chromecast 3 - Plex
Egyébként a fókuszban nem a filmlejátszás képesség van, inkább Netflixezünk, meg majd lehet befigyel más steaming szolgáltató, de néha kell virágboltba is menni. -
válasz
Beni2360 #7884 üzenetére
Na meg hánytam vetettem, s a hosszabbítós megoldás lesz.
Akkor ha jól értettem, veszek egy anya-anya HDMI adaptert, s akkor már rá fogom tudni dugni a kinézett kütyüt a projektorra a már bedugott hosszú kábelen keresztül.Mindenki:
Ki is néztem egy Xiaomi Mi TV Box S-t, 20k körül van érdemben jobb vétel, vagy mehet nyugodtan, mert kb egykutyák ennyiért?
Ja most nézem ennél nem is kell adapter, rádugható a meglévő apa-apa kábelre. (aztán majd ha jön PS5, be kell üzemelni még egy ilyen kábelt) -
válasz
Beni2360 #7882 üzenetére
Igen, náluk a PC HDMI-n küldte a jelet a projektorba, a vetítő pedig be van dugva egy konnektorba a padlószinten. A sarokban szépen el van vezetve a tápkábel, hang, meg a sztem 10m-es HDMI kábel (egy része fel van tekerve).
Most egy notit dugtunk rá ezzel a HDMI kábellel, de ez csak átmeneti megoldás.Nagy nehezen megtaláltam a manualt, ilyeneket látok benne:
Csináltam új képet a bekötésekről, mert nem jót néztem. Ha jól látom, hátulra is rajzolja a 12-t és belülre is tehető. Belülre gondolom a külön megvásárolható sajátja mehet.
Következő oldalon megjegyzések, nem tudom mik ezek az MWIHD1, MWA3, stb jelölések, de a Chromecast az biztató talán.
Elvileg állítható, hogy standby módban is adjon áramot ezen keresztül. Mondjuk nem értem, hogy ennek mi értelme van.
Ja most esik le, hogy értetted. Ha más megoldás nem lesz, akkor marad ez a hosszabbítós megoldás, s akkor nem lesz messze az áramforrás az okosító kütyünek.
-
válasz
Beni2360 #7879 üzenetére
Köszi az infót!
Chromecast 3 anyámnál egy Samsung UE40H6200 tv-be van dugva emlékeim szerint. Lehet annak többet tud az USB kimenete, vagy az beéri kevesebbel is? Mert akkor az lesz, kibírjuk a távirányító hiányát. De délután megkérem nézze meg mibe van dugva.Komolyan, már hülyét kapok ettől a projektortól. Haverom lakásába költözünk, otthagyja nekünk a vetítőt.
Ők pc-ről hajtották, mi ezt kiváltanánk. Jött az ötlet, hogy akkor projektor okosítás és játék egyben, így konzol. Játékok miatt inkább PS5, de azon meg nem fut az Eurosport Player, többi elvileg van (meg ugye lehet hónapokat kéne rá várni). PS5 topikban mondták is, hogy inkább tv okosító kéne. De az meg nem megy csak a projektorról, kb 6 méterre van tőle a legközelebbi konnektor (projektor mennyezeten, áram padlószinten kb, s el is kéne vezetni még a kábelt. -
Somatom
veterán
válasz
Beni2360 #7831 üzenetére
A Note9 -en pár hónapja. Az M16 -ot cirka fél éve nyírtam ki, ezért visszatértem a korábbi T10 -re. Azon kb. másfél hónappal ezelőttig használtam, akkor vettem az S7+ -t. Azzal tegnap délután néztem utóljára a TVGO -t. Ezt úgy értsd, hogy nekem nincs PC -m, meg otthoni TV előfizetésem (a 80 éves nagynéném Tkom kódját használom). Otthon rádugom a tabot a TV -re, oszt az a PC, TV, meg minden. Kivéve a letöltéseket, mert azt a NAS végzi.
-
tamassneff
kezdő
válasz
Beni2360 #7679 üzenetére
köszi, igen a fizikai korlátban igazad van nem is kell nekem több mint DD és DTS-s csak bosszant hogy ez nincs megerősítve és a specifikációban se sehol leírva, ki tudja lehet van licenc díj ezért hiába a fizikai lehetőség, szépen lekeverik 2.0-ra a hangsávot digital out-on ezek az olcsóbb boxok.
-
obila
csendes tag
válasz
Beni2360 #7673 üzenetére
Köszönöm a linket( van egy ilyen cuccom is: Eminent EM7680), de mindössze a pc használatát akarom kikerülni filmezésnél. Leteszteltem pár videoval, szépen vitte őket. 4k-t is, de az nem érdekel, mert egy 55" 4k uhd samut áldoztam be egy optoma fhd 3d projektorért. Nem bántam meg.
-
m.bela
újonc
válasz
Beni2360 #7503 üzenetére
Nálam X96 Max plus-on megy HBO, Telekom TV Go is, persze csak APK telepítővel, nem playből. Utána kiírja, hogy rootolt készüléken nem megy, amire Magisk/Hide a megoldás.
Ez alapján nagy nehezen sikerült felrakni, azóta elrejtem a root-ot az adott app elől:
https://www.youtube.com/watch?v=SmqzL2bCoSAHa így se megy az HBO/Telekom, akkor lehet csak wifi-n keresztül kell netet adni neki.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Beni2360 #7558 üzenetére
Nem munkához kell. Nem akarok tab-ot, van már a háztartásban. A PC-m több funkcióját akarom kiváltani egy android eszközzel, hogy ne az 50-60-70wattos PC fusson, hanem egy 5-15wattos kis "szutyok".
A PC-m a dGPU és minden egyéb hardver miatt tuti alsó hangon megeszik 60watott, de inkább 70 lehet a reális.
-
*Mukeey*
addikt
válasz
Beni2360 #7464 üzenetére
Amúgy van egy x96max+ itthon, androiddal használom videózni, néha kis net chrommal, teljesen jól működik vele.
Van bnőmnél tx9s, azon is a gyárilag felrakott droid megy, neki sincs vele gondja. Egyedül a netflix/hbogo felbontás gyenge, de egy sima fhd tv-n még az is vállalható. -
csibe1
addikt
válasz
Beni2360 #7464 üzenetére
Okés
A TX9S-et én androiddal használom, a 17-es Kodi fut rajta, nekem megfelel.
Megcsináltam a CE-t, de nem volt humorom a youtube-os kulcsgeneráláshoz.
Nem veszek észre semmi gondot androidos viedólejátszásnál, és nem kell újraindítanom ha a youtube-ról néznék meg valamit.
Ezért kérdeztem az androidos részét, hátha úgy használja valaki. -
Somatom
veterán
válasz
Beni2360 #7450 üzenetére
Az új TVGO már nem. Tesztelve a telómon (aláírásomban), Teclast T10 és Teclast M16 tabokon. Samu tab S6 topikban is írták, hogy működik. Már le is mondtam a MyTV előfizumat, mert a TVGO nekem ingyen van. Azt használom otthon is, a TV -n. Szóval, amin fut, azon kimegy a kép. A boxokkal az a baj, hogy nem fut rajtuk.
-
Necronom
senior tag
válasz
Beni2360 #7431 üzenetére
Nem hinnem, hogy errol lenne szo - a kerdezo kerdezett valamit es amit irtal azzal o elorebb lesz?
Szvsz semmivel nem lesz elorebb, csak nez ki a fejebol ertetlenul, hogy ez most mi - fuggetlen attol, hogy ez igaz vagy sem....
Ugy gondolom, hogy senki sem fog fegyvert a fejedhez csak azert, hogy mindenkepp irj valamit...valamit, amitol joszerivel csak neked lesz jobb, hiszen irtal valamit...marpedig joszerivel ezt teszed folyamataban, pedig neha a csend az jobb....fokepp a mi korunkban, hiszen bolcsebb
Nyugodtan kovezzetek meg, de engem pl nem erdekelne, hogy igaz amit irsz vagy sem, ha az szamomra nem bir semmilyen ertekkel
Nem szemelyeskedem, csupan velemenyeztem, ezzel egyutt en ugy gondolom, hogy nem vagyok valo ebbe a kozossegbe, szamomra nagyon sok a tultolt semmitmondo magyaraztok, a mellebeszelesek es az okoskodok irasai....Igy ezt tisztelettel mostantol meghagyom szamotokraViszlat - odaat!
Udv: Necro -
csibe1
addikt
válasz
Beni2360 #7393 üzenetére
Nem csesztetés volt.
Ez sem az.
Hamar fogy készlet vagy nem pontos a visszajelzés.Most rákerestem, 6 találat, 4 instock, a másik 2 kínai ahonnan lehet rendelni; elméletileg.
Cseh raktárból X99 Max Plus van: X99 MAX Plus 4GB/32GB
X99 MAX Plus 4GB/64GB -
-
Somatom
veterán
válasz
Beni2360 #7203 üzenetére
Nem tudtam, hogy az emberi szemet különböző hatások érik attól függően, hogy a nappaliban, a konyhában, vagy a hálóban nézi a tévét. Eddig úgy tudtam, hogy csak az eltérő fényviszonyok okoznak különbséget. Azt nem tudod, hogy ebből a szempontból pl. egy kamion fülkéje egészséges nappalinak, vagy ártalmas hálónak minősül?
-
petir
senior tag
válasz
Beni2360 #7113 üzenetére
Na regisztrálhatok oda is
Köszi szépen !(#7115) kenand válasza
Kell Plex mert nem helyi hálón van a TV hanem távoli. Feliratot meg Plex automatikusan tölt le.
Itt a fő kérdés , hogy CoreELEC alatt van e Plex illetve a CoreELEC alól miként lehet egy Plex szerverre csatlakozni ?(#7116) blakey válasza
XPlay simán telepíthető a TV-re a TV áruházából ? -
-
M0RGI
őstag
válasz
Beni2360 #6788 üzenetére
Nem tudom mennyire. Igazából a 15 ezer jó ár az X96-ért, csak mivel ez a TV meghibásodás váratlanul jött, jó lenne fogni a költségeken. A 4/32 már nem fájna annyiba, de az meg nincs most kuponnal jó áron.
A TV FHD, filmjeim is.
Lejátszó passz, menjen aztán kész.
Bocs, ha sokat agonizálnék ezen...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Stellar Blade
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hobby elektronika
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Ryzen 8. gen , R5 8400F , RX 6800 16GB , 32GB DDR5 , 1TB SSD
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 3600-5600X + RTX 3060 Ti / 3070 / 3080 + Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti / 1TB SSD / 32GB DDR4
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-12400F/14400F + RX 7800 XT 16GB GDDR6 + Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!!!
- Medion Gaming PC I Intel Core i5-6402P I AMD R9 380 4 GB I 16GB DDR4 I GARANCIA I BESZÁMÍTÁS I
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest