-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Armando_19
őstag
Hi All!
Milyen AM2-es lapot ajánlanátok nagyker nettó 20K-ig? Nemvagyok járatos ezekben a lapokban.
Egy X2 4200+ megy majd bele + vizhűtés. Ötletek? -
Armando_19
őstag
Hi all!
Szerintetek:
-Gigabyte 965P DS3?
-Evga NForce 650i?
-Vagy valami low end IP35 lap?(Gigabyte IP35 S3)
Szívem szerint DS3-at venném, mert arról tudom hogy jól tuningolható és megbízható, de ezek a bearlake lapok elbizonytalanítottak abban, hogy mit érdemes venni. Az árszegmens valami ilyesmi körül van. Bruttó 25-26(nettó 20 körül) -
Armando_19
őstag
válasz robyeger #2934 üzenetére
Ezért bizonytalanodtam el én is.
Ezek a bearlake chipes deszkák támogatják majd a peryneket?
Mert Giga DS3-at 19900ért,
Giga IP35 S3-at, 22900
Abit IP35-E lapot meg 21990-ért.
Melyiket vegyem akkor?
Abit volt eddig a favorit lapom, de a mostani gigabyteok is nagyon bejönnek... -
Armando_19
őstag
-
Armando_19
őstag
válasz Salvador20 #6479 üzenetére
x38 azonos órajelen kb 10-15%-al gyorsabbra hajtja ki a rendszert mint P35. Tapasztaltam P35-DS3P kontra X38 DS5 lapoknál!
Amúgy 16x 16x CF-et tud a DS3P is!
DS4-en kicsit javítottak a fesz dropokon, de annyival nem lett durvább, hogy azt venném P35C-DS3R-el szemben pl.
Fentebb kérdezőhöz szólva, én a helyedben P35C-DS3R lapot vennék. Felszereltségre patent, megbízhatóságra tuti, árkategóriában magasan az a legjobb lap. -
Armando_19
őstag
Helló!
Tudnátok nekem olyan alaplapokat mondani, ami tutira megy 550fsb+++-t?
Köszike, lehetőleg 40 alatt. -
Armando_19
őstag
válasz Armando_19 #7565 üzenetére
6550, 6850. később meg más finomság esetleg.
-
Armando_19
őstag
A magas FSB-hez nem rossz a DS3L-se! Jo pelda az enyem, 530-at kiviszi mindenfajta feszemeles nelkul is siman.
De ha mindenkepp combo lapot szeretne, akkor inkabb P35C-DS3R, P5KC egy hulladek. 10bol 2 mukodik funkcionalisan rendesen... nem is nagyon hozunk mar mi se a boltba belole, nemelyik a 800-as kingmaxot sem kezeli le rendesen, nemhogy az 1066-os OCZ-ket... Nagyon sokszor borultunk mar be vele. -
Armando_19
őstag
Nincs az mar honap. 2het mulva mar boltokban lesznek kaphatok. Elorendelesi listakon mar szerepeltek, gyorsan rendeltem is P45-os Gigabyte deszkat. Kivancsi vagyok mit birnak majd. lassan kezd nekem keves lenni sajna 530-as fsb is... inkabb az arukra leszek majd kivancsi.
-
Armando_19
őstag
DFI nagyon állat lap, csak kicsit nehézkes beállítani. A 2 lap közül amit említettél, én inkább mégis a gigabyte-ot venném. Jobb, gyorsabb a garanciális ügyintézése itthon, mint a DFI-nek. Sajna ott nagyon sokat kell kivárni azt, amíg visszajut a gyártóhoz, és ismét nálad van. A helyedben amúgy még megnézném a Gigabyte EP45T-Extreme lapot. Én ma jutottam hozzá 1-hez, és elég komoly kis alaplapnak bizonyult. Előtte volt Asus P5E3 Deluxe lapom, és meg kell valljam ég és föld a különbség a 2 között. Asus sokkal jobban fel volt szerelve csilivili dologkkal, de giga meg maga az őserő. Nézz utána picit, szerintem nem csalódnál abban sem!
Üdv
-
Armando_19
őstag
válasz Nzothan #10633 üzenetére
Szia
Ebben az árkategóriában szerintem jobban megéri egy MA770-DS3.
Nem tudom, te mennyiért nézted, de a Giga lapot 18 körül dobálgatják újonnan itt ott. -
Armando_19
őstag
Sziasztok!
Lassan megérett a rendszerem egy kis vérfrissítésre. Azt már sikerült kisakkozni, hogy egy 6600K I5-ös skylake lenne az ami köré épül az egész. Az alaplap kérdésben szeretnék tanácsot kérni, miszerint:
- Vadi új, számlás, (mivel mindent lehetőleg egy helyről szeretnék venni ezért IPON az opcionális boltom)
- Z170 Chipsetes. (tuning lesz, nem extrém, jól szellőző ház és nagy cpu hűtő adott minden lehetőségre.)
- Leginkább játékra használom a gépet. Felszereltség ennek függvényében. (Usb3, Sata3 úgy is van minden ilyen chipsetes alaplapon)
- Gyártó teljesen mind1, volt már jó Asrock,Asus,Gigabyte, MSI lapom, ami jó az jó, elfogadom, De lehetőleg 3 év garanciát szeretnék.
- Árazás: 45K-s plafon (ha van esetleg valami kirívóan jó választás pár ezressel drágábban, legyen hát)
A válaszokat előre is köszönöm.
-
Armando_19
őstag
válasz Milka 78 #74854 üzenetére
Májkii
Milka 78Köszi a válaszokat, az Asus vonal kicsit szimpatikusabbnak tűnik, külföldön élek, és a support felőli rész megbízhatóbb a tapasztalataim szerint.
Első blikkre azt mondom hogy a Z170-A az ami nagyon megnyerő, de azért utána olvasok, hogy mi is pontosan a különbség a Pro gaminghez képest.Köszönöm szépen az iránymutatást.
További szép estét. -
Armando_19
őstag
válasz Milka 78 #82068 üzenetére
Sziasztok.
Eléggé hasonló jellegű az én kérdésem is, mint amire itt válaszoltál, talán egy kicsit nagyobb büdzsével.
1. Mennyit szánsz az alaplapra? 60k környéke
2. Milyen hardverek alá szeretnéd? első körben egy 7600k lesz benne, később coffe lake talán, esetleg delides 7700K, egy pár 3000-es corsair vengeance rammal.
3. Milyen méretű lapot szeretnél? Normál
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...) Nagyon semmi extra, nincs bővítőkártya a gépemben, legyen rajta alaplapi USB3 kimenet(ez szerintem már mindenegyiken van)
5. Milyen a monitorod csatlakozása? VGA-ról hajtom, de van minden, ez nem téma.
6. Szeretnél tuningolni vagy nem? A lehető legtöbbet szeretném kihozni belőle, amit egy Noctua NH-D15-el meg lehet oldani.
7. Használt, vagy új alaplap? Csak is új.Szóval a kérdésem adott. Olvasgattam teszteket, és láttam, hogy pl a Z270 Extreme 4 már wallos volt a 7700k tuningban, és 4600 fölé nem igazán tudtak menni vele, míg más lapok simán tudták a 4800-at ugyanazzal a CPU-val.
Ebben az árfekvésben melyik alaplap tudja a legstabilabb tuningot? Világítás, ledek, csilli vili nem nagyon érdekel, nem nézegetem a gépet belülről.Válaszokat előre is köszönöm.
További szép napot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest